Beste New York City Kerst Licht rondleidingen

New York is een magische stad met Kerstmis. De versieringen, lichtjes en bomen zullen je een onvergetelijke vakantie bezorgen. Laat het koude weer je niet tegenhouden en ga erop uit en verken de straten en lanen met de hulp van een expert.

María Cano

María Cano

11 minuten lezen

Beste New York City Kerst Licht rondleidingen

De straten van New York met Kerstmis | ©Clay Leconey

De schoonheid van New York valt niet te ontkennen, maar als je de kans krijgt om het tijdens de kerstdagen te bezoeken, zul je verliefd voor het leven worden. Kerstmis in New York staat internationaal bekend om de spectaculaire verlichting van wijken zoals Dyker Heights of Manhattan of de beroemde kerstbomen die de stad vullen met magie.

In zo'n grote stad is het een goede optie om mee te gaan met een rondleiding die je de beste verlichting van de straten, pleinen, gebouwen, enz. laat zien. Hier zijn enkele opties. Als je niet weet wat je moet zien en doen in New York met kerst, begin dan met de volgende rondleidingen:

1. Rondleidingen om de lichtjes van Dyker Heights, Brooklyn te ontdekken

Dyker Heights is een wijk in Brooklyn vol eengezinswoningen met tuinen. En op deze speciale dag op de kalender maakt de buurt van de gelegenheid gebruik om haar huizen te versieren met een heleboel lichtjes, kerstversieringen, reusachtige kerstmannen, rendieren, speelgoedsoldaatjes, snoepgoed en nog veel meer - een echte wedstrijd tussen naburige families!

Een van de versierde huizen in de wijk Dyker Heights| ©Richie S
Een van de versierde huizen in de wijk Dyker Heights| ©Richie S

Voor een bezoek aan Dyker Heights raad ik een rondleiding aan om alle geschiedenis en bezienswaardigheden van deze buurt beter te leren kennen. In dit artikel over hoe je de lichtjes van Dyker Heights kunt bezoeken, vind je alle details van deze buurt die geen enkele bezoeker onverschillig laat.

Welke beroemde huizen in Dyker Heights ziet u tijdens uw rondleiding?

De beroemdste huizen liggen aan 83rd en 86th Streets bij 10th en 12th Avenues, en hoewel de route van jaar tot jaar een beetje kan verschillen, brengen tours je meestal naar deze huizen:

 • Lucy Spata: Het beroemdste huis is dat van Lucy Spata, gelegen op 1152 84th Street. Deze buurvrouw uit Dyker Heights is degene die de traditie begon om haar huis te versieren met talloze figuren en kerstverlichting. De rest van de buurt sloot zich bij haar aan.
 • Polizzotto: Een ander huis dat bekend staat om zijn kerstversieringen is dat van de familie Polizzotto op 1145 84th Street. Dit huis is gemakkelijk te herkennen omdat het een draaimolen en een grote kerstman in de tuin heeft.
 • Sam the Greek: Naast Lucy Spata en de familie Polizzotto is Sam the Greek, gelegen tussen 71st en 72nd Streets op 14th Avenue, een van de meest karakteristieke huizen in de buurt. Dit huis is versierd met lichtjes langs de hele gevel en in de tuin.

Interessante details

 • Prijs van de rondleidingen: Er zijn verschillende categorieën rondleidingen door Dyker Heights. Deze tour kan zowel te voet als per bus worden gedaan en de geschatte prijs van deze tour is vanaf €40 per bus of vanaf €20 te voet.

 • Duur van de tours: De Dyker Heights wandeltour duurt meestal anderhalf uur, terwijl de bustour drieënhalf tot vier uur duurt en kan worden aangevuld met andere delen van de stad.

 • Hoe bereik je Dyker Heights op eigen houtje: De buurt ligt tussen Bay Ridge en Bensonhurst in zuidwest Brooklyn (45 minuten-1 uur van Manhattan). Om er te komen kun je de D of R metrolijn nemen of je kunt ook de bus nemen vanaf Wall Street.

 • Beste tijd om Dyker Heights te zien: vanaf half december (in principe beginnen ze te verlichten na Thanksgiving, maar er zijn altijd een paar achterblijvers) en vlak voor de schemering, zodat je de kans hebt om alle lichtjes te zien branden. Het is ook aan te raden om niet na 21.00 uur te gaan, omdat veel huizen na die tijd hun lichten beginnen te doven.

Boek een Brooklyn Kerstrondleiding

2. Kerstverlichting vanuit de tourbus

Een van de beroemdste huizen in Dyker Heights| ©Hellotickets
Een van de beroemdste huizen in Dyker Heights| ©Hellotickets

Een van de populairste manieren om van de kerstverlichting in New York te genieten is met een tourbus. Het is comfortabeler en je ontsnapt in deze tijd van het jaar enigszins aan de gevreesde kou van New York City.

Wat je ziet tijdens je bustour met kerstverlichting

De bus brengt je door de wijk Dyker Heights en doet ook andere iconische gebieden van de stad aan, zoals Rockefeller Center, waar je de meest spectaculaire boom van New York City met meer dan 50.000 lichtjes kunt bewonderen, Fifth Avenue en de Brooklyn Bridge.

Interessante details

 • De duur van een bustour met gids kan variëren van drieënhalf tot vier uur en is inclusief wandeltochten door de wijk Dyker Heights.
 • De prijs van de bustour varieert afhankelijk van de lengte van de tour, maar is te vinden vanaf ongeveer €40 per persoon.

Boek de sightseeingbus

3. Kerstcruise om de stadsverlichting vanaf de Hudson River te zien

Uitzicht vanaf de Empire State Building Cruise| ©Joisey Showaa
Uitzicht vanaf de Empire State Building Cruise| ©Joisey Showaa

Als je op zoek bent naar een origineel alternatief om de kerstverlichting te zien, raad ik je aan om een cruise op de Hudson te maken. Vanaf een jacht of zeilboot heb je de kans om op een andere manier te genieten van de schoonheid van de verlichting van wijken als Manhattan of Brooklyn. Deze cruises vertrekken op verschillende tijden van de dag, maar de beste tijd om van de lichtjes te genieten is in de schemering.

Je kunt ook een dinercruise op de Hudson maken terwijl je beschermd bent tegen de kou van New York City in december. Klinkt goed, toch?

Wat je te zien krijgt tijdens een Hudson cruise in de kersttijd

Tijdens een cruise zie je de skyline van New York City en de spectaculaire kerstversieringen van Manhattan en Brooklyn. Daarnaast heb je de mogelijkheid om onder andere het Empire State Building, het Chrysler Building, One World Trade Center, de Brooklyn Bridge, het Vrijheidsbeeld, de Brooklyn Bridge, de Manhattan Bridge en de Williamsburg Bridge te zien.

Als je twijfelt of je deze cruise moet doen, heb je hier dit bericht over Hoeveel kost een Hudson River cruise in New York en zie je verschillende alternatieven.

Interessante details

 • Prijs: de prijs van een Hudson River cruise begint bij 35€.
 • Duur: tussen anderhalf en twee uur. De duur van de Hudson River cruise is tussen anderhalf en twee uur.

4. Geniet van de magie van Kerstmis op een heel bijzondere manier van transport

Als vliegen over New York al een spektakel op zich is, stel je dan eens voor hoe het is om de kerstverlichting vanuit de lucht te zien met een helikoptervlucht vanuit New Jersey. Tijdens een vlucht van 30 minuten kun je de belangrijkste verlichte monumenten van de stad zien.

Sluit ook een traktatie niet uit, en aangezien reizen naar New York met kerst een uniek moment is, wat dacht je van een ritje in een limousine om de kerstverlichting te zien? Een luxe die ongeveer drieënhalf uur duurt en die je niet snel zult vergeten.

En als je je de ster van een vintage kerstfilm wilt voelen, is dit je optie: een kerstlichtjestour in een paardenkoets.

Kerstlichtjestochtmet paardenkoets

5. Kerstverlichtingstocht door Manhattan

Rockefeller Center met Kerstmis| ©Michael Vadon
Rockefeller Center met Kerstmis| ©Michael Vadon

De meeste begeleide wandeltochten langs de kerstverlichting van Manhattan beginnen met kerst in het Rockefeller Center, waar je de beroemdste boom van New York ziet, die maar liefst 20 meter hoog is, bijna 50.000 LED-lampjes heeft en wordt bekroond door een bijna 400 kilo wegende Swarovski-ster.

Na het zien van Amerika's beroemdste boom en de schaatsbaan aan de voet ervan, gaat de tour verder langs Fifth Avenue, waar de etalages zorgvuldig zijn ontworpen voor deze tijd van het jaar. Van daaruit gaat de gids naar de wijken MeatPacking en Greenwich Village en stopt hij bij de High Line om te genieten van het prachtige uitzicht vanaf de High Line.

Interessante details

 • Duur: De duur van deze Manhattan kerstverlichting wandeltocht kan variëren, maar is meestal ongeveer vier uur.

 • Prijs: De prijs van de Manhattan Christmas lights tour begint bij €38.

6. Tour langs de kerstverlichting tijdens een selfdrive tour

Madison Square Park met Kerstmis| ©Jeffrey Zeldman
Madison Square Park met Kerstmis| ©Jeffrey Zeldman

En als je besluit om op eigen houtje een tour te doen, raad ik je aan om een plattegrond te kopen en het tijdstip van de dag te kiezen waarop de avond valt om je tour te beginnen.

Rockefeller Center

Begin bij Rockefeller Center, een van de meest emblematische plekken en een plek die je bewust zal maken van de magie en betekenis van Kerstmis. Sinds 1931 staat op dit plein de beroemdste kerstboom van New York, die 20 meter hoog is, bijna 50.000 LED-lampjes heeft en wordt bekroond door een Swarovski-ster van bijna 400 kilo.

Fifth Avenue

Na Rockefeller Center raad ik je aan naar Fifth Avenue te gaan, het hart van Manhattan, waar de kerstversieringen ook als een film zijn. De lichtjes van de stad worden vergezeld door de etalages, die in deze tijd van het jaar rijkelijk versierd zijn. In sommige etalages wordt zelfs samengewerkt met bekende kunstenaars. En over films gesproken, dit is de beste tour voor film- en kerstliefhebbers: Manhattan's Christmas lights and movie locations tour.

Bryant Park

Een andere plek die je niet mag missen is Bryant Park, waar ook een spectaculaire kerstboom staat en het park prachtig verlicht is. Het is ook de thuisbasis van een van de populairste schaatsbanen van New York.

Madison Square Park

Vergeet ook niet Madison Square Park te bezoeken waar de Tree of Light wordt gehouden, een evenement waarbij de verschillende bomen in het gebied worden versierd met gouden en zilveren lichtjes. Mis daarna de kerstboom onder de Arc de Triomphe niet, waar elk jaar het populaire kerstliedjesconcert wordt gehouden.

Dyker Heights

Maar de meest opvallende plek om de kerstverlichting te zien is ongetwijfeld Dyker Heights, een woonwijk waar de lokale bevolking hun huizen en tuinen versiert met miljoenen kerstlichtjes en decoraties.

Reistip

Ik raad je aan om tussen half december en voor het einde van het jaar naar New York te reizen om de kerstcultuur van de stad op te snuiven.


Aanbevelingen voor een tour om de kerstverlichting te ontdekken

Wall Street kerstversiering| ©Andrew Dallos
Wall Street kerstversiering| ©Andrew Dallos
 • Kleed je warm aan: Het is essentieel dat je tijdens een kerstverlichtingstour warm gekleed gaat en laarzen met dikke, slipvaste zolen draagt.
 • Neem water en snacks mee: De kerstlichtjestour gaat door een aantal woonwijken zoals Dyker Heights waar het moeilijk is om een café of een plek om iets te drinken te vinden. Ik raad je dus aan om water en wat snacks mee te nemen.
 • Warme dranken: Omdat de tour volledig buiten is, raden we je aan om wat thee, koffie of chocolade te kopen om af en toe mee te nemen om te ontsnappen aan de kou.

Beste tijd om naar buiten te gaan om de lichtjes van de stad te ontdekken

Kerstmis in Bryant Park| ©Mike Carey
Kerstmis in Bryant Park| ©Mike Carey

De beste tijd om de kerstverlichting van New York City te ontdekken is vlak voor het vallen van de avond, zodat je de kans krijgt om de lichtjes te zien branden en de koelere temperaturen van de avond of vroege ochtend kunt vermijden.

Gezien de tijd van het vallen van de avond in New York City in december en januari, kun je het beste rond 16.30 uur op pad gaan.

Als je na deze rondleiding nog meer wilt weten over alle mogelijke plannen die New York met Kerstmis te bieden heeft, aarzel dan niet om het bericht Wat te doen en te zien met Kerstmis in New York te bezoeken.

Trouwens, als je je geïnspireerd voelt en zin hebt om Manhattan te verlaten, kun je altijd naar de kerstverlichting in de Bronx Zoo gaan kijken. Een heel spektakel!

Andere aanraders: bezoek de kerstmarkten van Manhattan

Entree Grand Central Holiday Fair| ©Patrick Cashin
Entree Grand Central Holiday Fair| ©Patrick Cashin

Slenteren over de kerstmarkten is een andere geweldige attractie van de stad wanneer het winterseizoen aanbreekt. Hier lees je welke je niet mag missen:

 • Grand Central Holiday Fair in Grand Central Terminal: Deze markt bevindt zich in de Vanderbilt Hall terminal en heeft talloze ambachtelijke kraampjes waar je sieraden, huishoudelijke artikelen, juwelen, kunst?
 • Winter Village in Bryant Park: Dit is waarschijnlijk de beroemdste vlooienmarkt in New York City en ook de grootste. Er zijn meer dan 120 kraampjes met producten en je kunt er alles vinden wat je maar kunt bedenken. En als je wandeling samenvalt met lunchtijd, heb je genoeg opties.
 • Union Square Vakantiemarkt. Deze openluchtmarkt ligt in Union Square Park en heeft zo ongeveer alles: handgemaakte sieraden, allerlei accessoires en veel kraampjes met eten en drinken.
 • Columbus Circle Holyday Market Gelegen in de zuidwestelijke hoek van Central Park. Het heeft niets te benijden met een Europese vlooienmarkt. Je kunt er zelfs glühwein vinden.
 • The Market in Westfield: Deze markt is heel bijzonder vanwege de locatie. Hij bevindt zich op het centrale plein in The Oculus in het World Trade Center. Het is zeker een bezoek waard.

Schaatsbanen in Manhattan die je niet mag missen

Central Park ijsbaan| ©Georgio
Central Park ijsbaan| ©Georgio

En als het Kerstmis is, is een van de populairste dingen om te doen natuurlijk afspreken met je vrienden of partner om te gaan schaatsen. Enkele van de populairste schaatsbanen liggen in de beste parken van New York City:

 • Rockefeller Rink, The Rink at Rockefeller Center: Dit is de populairste ijsbaan in New York. Deze bevindt zich op het plein van het Rockefeller Center.

 • Bryant Park Rink, The Rink at Bryant Park: deze ijsbaan ligt midden in Bryant Park en is de favoriet van veel New Yorkers omdat hij uitkijkt op het Empire State Building.

 • De ijsbaan van Central Park, Wollman Rink: Ten zuidwesten van Central Park ligt deze schaatsbaan die opvalt door zijn charme.

De kerstetalages van Manhattan die je tijdens rondleidingen of op eigen gelegenheid kunt bekijken

Bloomingdale's etalage tijdens een kerst in New York City.| ©Sabeen Shahid
Bloomingdale's etalage tijdens een kerst in New York City.| ©Sabeen Shahid

Maak van de gelegenheid gebruik om je gids te vragen naar andere iconische locaties waar je kunt genieten van de kerstverlichting en etalages. Het legendarische warenhuis Macy's heeft bijvoorbeeld altijd geanimeerde etalages op de maat van de muziek in de enorme etalages (je zult honderden toeristen en nieuwsgierige New Yorkers naar binnen zien gluren).

De grote winkels in New York komen ook in de kerststemming en versieren hun etalages zorgvuldig. Je kunt ze allemaal bekijken tijdens een rondleiding door de kerstetalages van New York. Hier zijn een paar van mijn favorieten:

 • Bloomingdale's: tussen 59th en 60th Street helemaal tot aan Lexington Avenue.
 • Bergdorf Goodman: tussen 58th Street en Fifth Avenue.
 • Tiffany & Co: op de hoek van Fifth Avenue en 57th Street.
 • Cartier: op de hoek van Fifth Avenue en 52nd Street.
 • Macy's: tussen 34th en 35th Street en Broadway.

Manhattan kerstbomen die je tijdens de tour of op eigen gelegenheid kunt zien

Foto van een kerstboom| ©Johnell Pannell
Foto van een kerstboom| ©Johnell Pannell

Zoals hierboven vermeld, zijn de mooiste kerstbomen van New York ware kunstwerken en een andere attractie voor zowel New Yorkers als toeristen. Deze kerstverlichtingstour per Limousine neemt je mee om ze allemaal te zien, maar de bomen die je niet mag missen tijdens je kersttour door New York zijn:

 • De Rockefeller Center kerstboom: Deze kerstboom is 20 meter hoog, heeft meer dan 50.000 LED-lampjes en wordt bekroond door een Swarovski-ster van maar liefst 400 kilo.
 • Madison Square Park kerstboom: Dit is de oudste kerstboom in New York City. Hij werd voor het eerst opgezet in 1912.
 • De kerstboom in het American Museum of Natural History: De kerstboom in het American Museumof Natural History wordt gekenmerkt door zijn origami-versieringen.
 • De Bryant Park kerstboom: Deze boom, naast die in Rockefeller Center, valt op door zijn verlichting, met meer dan 30.000 lampjes.
 • De Wall Street kerstboom: deze kerstboom heeft een geschiedenis. Het was namelijk de eerste boom in New York City met elektrische verlichting.
 • De kerstboom van het MET Museum: De kerstboom van dit museum is de meest traditionele. Op de basis staat een kerststal met meer dan 200 figuren en hij is versierd met engelen en cherubijnen uit de 18e eeuw.