Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Beste Diner Cruises in New York City

Een cruise rond Manhattan bezorgt u een onvergetelijke romantische avond, maar als u dat doet aan boord van een luxe boot met diner inbegrepen, beleeft u een avond als in een film. Let op wat u te wachten staat!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minuten lezen

Beste Diner Cruises in New York City

Uitzicht op het Vrijheidsbeeld bij zonsondergang | ©Phil Dolby

U zult waarschijnlijk nooit genoeg krijgen van het zien van de Manhattan Skyline: de wolkenkrabbers, de dynamiek, de lichten... Het ziet er allemaal magisch uit en nog meer vanaf het water gezien. Gelukkig zijn er tientallen cruises die dagelijks de Hudson bevaren, maar welke zijn de dinercruises die u een scène uit een film doen beleven?

Er zijn er genoeg om uit te kiezen, maar ik heb de beste geselecteerd zodat je niet hoeft te twijfelen welke het best bij je smaak past. Daar gaan we:


De premium optie

New York rondvaart met gastronomisch diner met 3 gerechten

Luxe cruise met gastronomisch diner

Aan boord van deze ongelooflijke boot met glazen wanden geniet u van het beste uitzicht op Manhattan terwijl u geniet van een driegangen premium menu en de beste livemuziek om de avond op te vrolijken.

Duur: 3 uur

Rond 19.00 uur begint het avontuur op deze spectaculaire boot met glazen wanden die u langs het water van de Hudson voert en de skyline van de mooiste wolkenkrabbers van New York laat zien terwijl u geniet van een voortreffelijk driegangendiner en de beste livemuziek.

Dit is zonder twijfel de meest eersteklas ervaring die u kunt kiezen om uw reis naar New York af te sluiten: op de volledig glazen boot hebt u steeds het meest spectaculaire uitzicht op Manhattan.

Tijdens deze driegangendinercruise voor fijnproevers op de Hudson-rivier in New York hebt u drie uur lang vanaf de Hudson een onvergetelijk uitzicht op het Empire State Building, het Financial District, de Brooklyn Bridge en zelfs het Vrijheidsbeeld.

Waarom ik deze optie aanbeveel: Als u op zoek bent naar een exclusieve ervaring voor een avond met uw partner, dan is dit de optie voor u.


Hoeveel kost het om een diner cruise in New York te maken?

Nachtcruise| ©Tony Fischer
Nachtcruise| ©Tony Fischer

De prijzen voor een dinercruise rond de Hudson liggen rond de 225 euro bij Hellotickets, afhankelijk van het soort menu dat u aan boord geserveerd wilt krijgen. De meest premium optie omvat een uitzonderlijk driegangenmenu dat aan tafel wordt geserveerd aan alle gasten.

Vergeleken met de prijzen van de meer standaard cruises in New York waarbij geen diner is inbegrepen en alleen een route langs de Hudson wordt afgelegd, is het duidelijk dat de cruises waarbij wel een diner is inbegrepen duurder zijn, maar ook veel exclusiever. Het aantal plaatsen is beperkt, ze vertrekken niet elke dag en de kwaliteit en aandacht is in overeenstemming met een volledig luxueuze service.

Ook het comfort en de grootte van het schip zijn totaal verschillend: de dinercruises worden gehouden op luxeschepen, op jachten of glazen schuiten die zijn ontworpen voor het ultieme genot van alle zintuigen.

Boek uw dinercruise

Duur van New York Dinner Cruises

Kruiser's tafel| ©Siniz Kim
Kruiser's tafel| ©Siniz Kim

De dinner cruises in New York duren allemaal tussen de twee en drie uur. Vergeet niet dat dit een ontspannen ervaring is, ontworpen om de passagier te laten genieten van de ervaring: het uitzicht op de stad, het exquise dineren, de luxueuze boot...

Het mooie van de aanzienlijke duur is dat ze een mooie route rond het eiland Manhattan afleggen en zelfs tot aan het Vrijheidsbeeld gaan zodat u het van dichtbij kunt zien. De snelheid waarmee ze gaan is vrij gemoedelijk, zodat u de tijd heeft om tegelijkertijd van het diner en het uitzicht te genieten.

Als u zich zorgen maakt over mogelijke zeeziekte, is er geen gevaar: het zijn allemaal zeer grote, stabiele boten en de rivier heeft meestal geen last van deining. Maak je klaar voor een rustige avond terwijl je geniet van het beste uitzicht op Manhattan. Dit is hoe lang de New York cruises duren.

Boek uw dinercruise

Wat krijg ik te zien tijdens een dinercruise?

Zicht op Manhattan bij nacht| ©John Cunniff
Zicht op Manhattan bij nacht| ©John Cunniff

Tijdens de bijna drie uur durende cruise krijgt u de kans om het hele zuidelijke puntje van Manhattan Island uit te kammen en de rivier op te varen naar Midtown. De pieren liggen meestal aan de zuidkant van Manhattan Island, zodat u een prachtig uitzicht hebt op de Brooklyn Bridge en de grote wolkenkrabbers van het Financial District, waaronder One World Trade Center.

Sommige routes gaan tot Liberty Island voor een close-up van het verlichte Vrijheidsbeeld en keren terug naar Manhattan om de klim naar Midtown te beginnen, waar u onder meer het legendarische Empire State Building en Rockefeller Center kunt zien.

In het algemeen laat het uitzicht op de skyline van Manhattan vanaf het water niemand onverschillig en u zult genieten van elke minuut aan boord van deze cruise. Hier is een lijst van de belangrijkste attracties die u tijdens een cruise op de Hudson-rivier zult zien

Boek uw dinercruise

Waarom het de moeite waard is om voor een dinercruise te kiezen

Diner cruise| ©vtravelled.com
Diner cruise| ©vtravelled.com

Het is waar dat in vergelijking met andere cruises die overdag vertrekken en waarbij het diner niet is inbegrepen, deze cruise iets duurder kan zijn, maar het verschil is het waard omdat de ervaring totaal anders is. De boot is helemaal luxueus, hij is veel comfortabeler, 's nachts door de stad toeren is onvergetelijk en de reisroute is ook langer.

Deze cruises hebben niet de schijn van toeristisch te zijn, integendeel: het is gebruikelijk om Amerikanen en in het bijzonder New Yorkers een avondje uit te zien vieren met hun collega's op het werk of een afspraakje met hun partner. Het gevoel aan boord van deze schepen te zijn is bijna hetzelfde als een verblijf in een echt vijfsterrenhotel in Manhattan.

Als u ook op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring om een speciale gebeurtenis te vieren (verjaardag, jubileum, verrassing van uw partner, enz.), zal deze avond niet alleen aan de verwachtingen voldoen, maar waarschijnlijk de beste herinnering zijn die u aan deze reis naar New York zult overhouden.

Boek uw dinercruise

Wanneer is de beste tijd om een dinercruise op de Hudson te maken?

Uitzicht op New York vanaf het cruiseschip| ©Ana Paula Hirama
Uitzicht op New York vanaf het cruiseschip| ©Ana Paula Hirama

Uiteraard vinden alle dinercruises plaats in de late namiddag/avond, wanneer de zon ondergaat en de eerste lichtjes op bruggen en wolkenkrabbers beginnen te ontwaken. Eerlijk gezegd is dit de beste tijd om een diner cruise te nemen en over de Hudson te varen.

Als u zich afvraagt wat de beste tijd van de week is om te boeken, deze cruises vertrekken meestal in het weekend of tegen het einde van de week (donderdag tot zaterdag), maar mijn advies is om de data te controleren en vroeg te boeken - de plaatsen zijn beperkt en er is veel vraag naar.

Aan de andere kant, als je je zorgen maakt dat het te warm of te koud is, maak je dan geen zorgen. Het diner vindt plaats in de overdekte lounges van het schip, die perfect geacclimatiseerd zijn zodat de hitte of de koude buiten geen probleem is. Als u echter in de winter gaat varen, neem dan een warme jas mee zodat u een tijdje op het dek kunt gaan zitten en van het uitzicht kunt genieten zonder dat het glas uw uitzicht op de stad in de weg zit.

Boek uw dinercruise

Maak een dinercruise in New York met kinderen

Geniet met z'n tweeën van de cruise| ©Mark Hardie
Geniet met z'n tweeën van de cruise| ©Mark Hardie

Voordat u boekt, moet u controleren of kinderen aan boord van de cruise mogen. In de meest VIP-optie die Hellotickets aanbiedt, mogen kinderen tot 6 jaar bijvoorbeeld niet aan boord. Dit is een VIP-ervaring waar stilte hoogtij viert, er zal live jazz of klassieke muziek zijn en men wilde een adults-only sfeer handhaven.

Voor oudere kinderen geldt dat er geen prijsverlagingen of speciale tarieven worden aangeboden, zodat het financieel misschien niet de moeite waard is om hen mee te nemen of deze cruises met hen te doen (omdat het ook laat op de avond is, kunnen ze uiteindelijk in slaap vallen). Hoe dan ook, overweeg dit alles voordat u een cruise boekt met uw kleintjes. Ik heb alles waar je rekening mee moet houden op een rijtje gezet in dit artikel over cruisen in New York met kinderen.

Boek uw dinercruise

Andere dinercruise-opties

Als u wilt genieten van het uitzicht op de Hudson River bij zonsondergang maar wilt besparen op het diner, zijn er andere cruise-opties die u misschien meer interesseren. Voor ongeveer 100 euro kunt u genieten van een diner aan boord van een boot met live muziek.

Deze boottocht duurt twee tot drie uur en biedt een driegangendiner, koffie, thee en live-entertainment. Allemaal zonder het spektakel van de skyline van New York uit het oog te verliezen.

Tips om het beste te maken van een dinercruise in Manhattan

Ontspan en geniet van het moment| ©vtravelled.com
Ontspan en geniet van het moment| ©vtravelled.com

De waarheid is dat het helemaal niet moeilijk is om te genieten aan boord van deze luxe boten. Zodra u aan boord stapt, waant u zich in een historische film en verliest u de tijd uit het oog. Toch wil ik u een paar tips geven over hoe u het meeste uit een cruise op de Hudson kunt halen.

  • Boek vroeg om er zeker van te zijn dat u de cruise kunt maken op de dag die u het beste uitkomt tijdens uw reis.
  • Wees op tijd: denk eraan dat de boot op niemand wacht en dat u er op tijd zult willen zijn om verrassingen of gehaast aankomen te voorkomen.
  • Houd de dresscode in de gaten: hoewel u zich niet hoeft te verkleden, wilt u de "toeristische looks" vermijden die u overdag in New York heeft gedragen. Vermijd indien mogelijk sportschoenen, slippers of korte broeken en aarzel niet om je iets meer dan normaal te kleden - dit is tenslotte een speciale avond waarvan je niet elke dag kunt genieten, toch?
  • Vergeet het fototoestel: hoewel je in de verleiding zult komen om de hele tijd foto's te nemen, is mijn advies om onderweg een paar foto's te nemen, maar raak er niet door geobsedeerd. Geen foto kan het gevoel beschrijven van rond Manhattan varen onder het sterrenlicht.
  • Zet je telefoon uit. Hetzelfde geldt voor mobiele telefoons. U zult tijd hebben om uw vrienden en familie te vertellen over de unieke ervaring die u zojuist hebt gehad, maar op dat moment wilt u met volle teugen en met al uw zintuigen genieten van alles om u heen (en als u het toestel niet wilt uitzetten, vergeet dan niet het op stil te zetten om de muzikanten niet te storen)!

Boek uw dinercruise