Beste Diner Cruises in New York City

Een rondvaart door Manhattan bezorgt je al een onvergetelijke romantische avond, maar als je dat doet aan boord van een luxe boot inclusief diner, beleef je een avond als een film. Let op wat je te wachten staat!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minuten lezen

Beste Diner Cruises in New York City

Uitzicht op het Vrijheidsbeeld bij het vallen van de avond | ©Phil Dolby

Je zult waarschijnlijk nooit genoeg krijgen van de Manhattan Skyline: de wolkenkrabbers, de dynamiek, de lichten .... Het ziet er allemaal magisch uit, en nog meer als je het vanaf het water ziet. Gelukkig varen er dagelijks tientallen cruises over de Hudson, maar welke dinercruises laten je een filmscène beleven?

Er zijn er genoeg om uit te kiezen, maar ik heb de beste geselecteerd zodat je niet hoeft te twijfelen welke het beste bij je smaak past. Hier gaan we:


De premie-optie

New York rondvaart met buffetdiner

Luxe cruise met dinerbuffet

Aan boord van deze ongelooflijke boot geniet je van het beste uitzicht op Manhattan terwijl je geniet van een menu in buffetvorm en de beste livemuziek om de avond op te vrolijken.

Duur: 2 uren 30 minuten

Rond 18:30 uur begint het avontuur op deze spectaculaire boot die je meeneemt over het water van de Hudson en de skyline van de beste wolkenkrabbers van New York in je opneemt terwijl je geniet van een voortreffelijk buffetdiner en de beste livemuziek.

Dit is zonder twijfel de meest eersteklas ervaring die je kunt kiezen om afscheid te nemen van je reis naar New York: op de volledig beglaasde boot zie je te allen tijde het meest spectaculaire panoramische uitzicht op Manhattan.

Deze dinercruise met buffet op de Hudson-rivier in New York geeft je bijna drie uur lang een onvergetelijk uitzicht vanaf de Hudson op het Empire State Building, het Financial District, de Brooklyn Bridge en zelfs het Vrijheidsbeeld.

Waarom ik deze optie aanbeveel: als je op zoek bent naar een eersteklas en exclusieve ervaring om samen met je partner van een avond te genieten, dan is dit de optie voor jou.


Wat kost een dinner cruise in New York?

Nachtcruise| ©Tony Fischer
Nachtcruise| ©Tony Fischer

De prijzen voor een dinner cruise rond de Hudson liggen rond de 225 euro bij Hellotickets, afhankelijk van het soort menu dat je aan boord geserveerd wilt krijgen. De meest premium optie heeft een uitzonderlijk driegangenmenu dat aan tafel wordt geserveerd aan alle gasten.

Vergeleken met de prijzen van de meer standaard cruises in New York waarbij het diner niet is inbegrepen en die beperkt zijn tot een route rond de Hudson, is het duidelijk dat de cruises waarbij het diner is inbegrepen duurder zijn, maar ook veel exclusiever. Het aantal plaatsen is beperkt, ze vertrekken niet elke dag en de kwaliteit en aandacht zijn in lijn met een volledig luxe service.

Het comfort en de grootte van de boot zijn ook totaal verschillend: dinner cruises worden gehouden op luxe schepen, op jachten of glazen bakken die zijn ontworpen voor het maximale plezier van alle zintuigen.

Boek uw dinercruise

Duur van de dinercruises in New York

Cruise Tafel| ©Siniz Kim
Cruise Tafel| ©Siniz Kim

Dinnercruises in New York duren allemaal tussen de twee en drie uur. Houd in gedachten dat dit een ontspannen ervaring is die is ontworpen voor de passagier om te genieten van de ervaring: het uitzicht op de stad, het voortreffelijke diner, het luxe schip...

Het goede aan de aanzienlijke lengte is dat ze een geweldige route rond het eiland Manhattan afleggen en zelfs zo dicht bij het Vrijheidsbeeld komen zodat je het van dichtbij kunt zien. De snelheid waarmee ze varen is vrij rustig, dus je hebt de tijd om tegelijkertijd van het diner en het uitzicht te genieten.

Als je je zorgen maakt over mogelijke zeeziekte, is er geen gevaar: het zijn allemaal erg grote, stabiele boten en de rivier heeft meestal geen last van deining. Wees voorbereid op een rustige avond terwijl je geniet van het beste uitzicht op Manhattan. Hier is een ranglijst van de lengte van cruises in New York.

Boek je dinercruise

Wat is er te zien tijdens een dinercruise?

Uitzicht op Manhattan bij nacht| ©John Cunniff
Uitzicht op Manhattan bij nacht| ©John Cunniff

Tijdens de bijna drie uur durende cruise heb je de gelegenheid om het hele zuidelijke puntje van Manhattan Island uit te kammen en de rivier op te varen naar Midtown. De pieren liggen meestal aan de zuidkant van Manhattan Island, dus je hebt een geweldig uitzicht op de Brooklyn Bridge en de grote wolkenkrabbers van het Financial District, waaronder One World Trade Center.

Sommige routes gaan tot Liberty Island voor een close-up van het verlichte Vrijheidsbeeld en keren terug naar Manhattan om de klim naar Midtown te beginnen, waar je onder andere het legendarische Empire State Building en Rockefeller Center kunt zien.

In het algemeen is het uitzicht op de skyline van Manhattan vanaf het water iets wat niemand onverschillig laat en je zult van elke minuut genieten aan boord van deze cruise. Hier is een lijst met de belangrijkste bezienswaardigheden die je te zien krijgt tijdens een cruise op de Hudson

Boek uw dinercruise

Waarom het de moeite waard is om voor een dinercruise te kiezen

Diner cruise| ©vtravelled.com
Diner cruise| ©vtravelled.com

Het is waar dat je in vergelijking met andere dagcruises zonder diner misschien iets duurder uit bent, maar het verschil is het waard omdat de ervaring compleet anders is. De boot is helemaal luxueus, het is veel comfortabeler, 's nachts door de stad toeren is onvergetelijk en de route is ook langer.

Deze cruises lijken niet zo toeristisch, maar integendeel: het is heel gewoon om Amerikanen en specifiek New Yorkers hier een avondje met hun collega's van het werk of een afspraakje met hun partner te zien vieren. Het gevoel aan boord van deze schepen is bijna hetzelfde als een verblijf in een echt vijfsterrenhotel in Manhattan.

Als je ook op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring om een speciale gebeurtenis te vieren (verjaardag, jubileum, verras je partner, enz.), dan zal deze avond niet alleen aan je verwachtingen voldoen, maar waarschijnlijk ook de beste herinnering zijn die je van deze reis naar New York meeneemt.

Boek uw dinercruise

Wanneer is de beste tijd voor een dinner cruise op de Hudson?

Uitzicht op New York vanaf de cruise| ©Ana Paula Hirama
Uitzicht op New York vanaf de cruise| ©Ana Paula Hirama

Uiteraard vinden alle dinner cruises plaats in de late namiddag/avond, wanneer de zon ondergaat en de eerste lichten op bruggen en wolkenkrabbers beginnen te ontwaken. Eerlijk gezegd is dit de beste tijd om een dinner cruise op de Hudson te maken.

Als je je afvraagt wanneer je het beste kunt boeken, deze cruises vertrekken meestal in het weekend of tegen het einde van de week (donderdag tot zaterdag), maar mijn advies is om de data te controleren en vroeg te boeken - de plaatsen zijn beperkt en er is veel vraag naar.

Aan de andere kant, als je je zorgen maakt dat het te warm of te koud is, maak je dan geen zorgen. Het diner vindt plaats in de binnenlounges van het schip, die perfect geacclimatiseerd zijn zodat de hitte of kou buiten geen probleem is. Als je de cruise echter in de winter maakt, neem dan een warme jas mee zodat je even het dek op kunt en van het uitzicht kunt genieten zonder dat glas je uitzicht op de stad in de weg zit.

Boek je dinercruise

Maak een dinner cruise in New York met kinderen

Geniet met z'n tweeën van de cruise| ©Mark Hardie
Geniet met z'n tweeën van de cruise| ©Mark Hardie

Controleer voordat je boekt of kinderen aan boord van de cruise mogen. In de meest VIP-optie die Hellotickets aanbiedt, mogen kinderen tot 6 jaar bijvoorbeeld niet aan boord. Dit is een VIP-ervaring waar stilte heerst, er zal live jazz of klassieke muziek zijn en ze hebben een "adults-only" sfeer willen behouden.

Voor oudere kinderen, wees je ervan bewust dat er geen prijsverminderingen of speciale tarieven worden aangeboden, dus het kan economisch niet de moeite waard zijn om hen mee te nemen of deze cruises met hen te doen (omdat ze ook laat op de avond zijn, kunnen ze uiteindelijk in slaap vallen). Hoe dan ook, overweeg dit allemaal voordat je een cruise boekt met je kleintjes. In dit artikel over cruisen in New York met kinderen heb ik alles op een rijtje gezet waarmee je rekening moet houden.

Boek je dinercruise

Andere diner cruises

Als je wilt genieten van het uitzicht op de Hudson River bij zonsondergang, maar een beetje wilt besparen op het diner, zijn er andere cruiseopties die je misschien meer interesseren. Voor ongeveer 100 euro kun je genieten van een diner aan boord van een boot met livemuziek.

Deze boottocht duurt twee tot drie uur en biedt een driegangendiner, koffie, thee en live entertainment. En dat alles zonder het spektakel van de skyline van New York uit het oog te verliezen.

Tips om optimaal te genieten van een dinercruise in Manhattan

Ontspan en geniet van het moment| ©vtravelled.com
Ontspan en geniet van het moment| ©vtravelled.com

De waarheid is dat genieten aan boord van deze luxe schepen helemaal niet moeilijk is. Zodra je voet op het schip zet, waan je je in een historische film en verlies je de tijd uit het oog. Toch wil ik je een paar tips geven over hoe je het meeste uit een cruise op de Hudson kunt halen.

  • Boek vroeg om er zeker van te zijn dat je de cruise kunt maken op de dag die jou het beste uitkomt tijdens je reis.
  • Wees op tijd: onthoud dat de boot op niemand wacht en dat je er op tijd bij wilt zijn om verrassingen of gehaast aankomen te voorkomen.
  • Houd de dresscode in de gaten: hoewel je je niet op hoeft te doffen, wil je wel de "toeristische looks" vermijden die je overdag in New York hebt gedragen. Vermijd indien mogelijk sportschoenen, slippers of korte broeken en aarzel niet om je wat meer op te doffen dan normaal - dit is tenslotte een speciale avond waar je niet elke dag van kunt genieten, toch?
  • Vergeet de camera: hoewel je in de verleiding zult komen om de hele tijd foto's te maken, is mijn advies om onderweg wat foto's te maken, maar raak er niet door geobsedeerd. Geen enkele foto kan het gevoel beschrijven van het varen rond Manhattan onder het sterrenlicht.
  • Zet je telefoon uit. Hetzelfde geldt voor mobiele telefoons. Je zult tijd hebben om je vrienden en familie te vertellen over de unieke ervaring die je net hebt gehad, maar op dat moment wil je met volle teugen en met al je zintuigen genieten van alles om je heen (en als je hem niet wilt uitzetten, vergeet dan niet om hem op stil te zetten zodat je de muzikanten niet onderbreekt!)

Boek je dinercruise