Beste moment om een cruise te maken in New York

Cruisen in New York is altijd een goed idee, maar als je de juiste tijd wilt uitkiezen voor de perfecte vaart, let dan goed op.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minuten lezen

Beste moment om een cruise te maken in New York

Uitzicht op het Vrijheidsbeeld vanaf de Hudson-rivier | ©Thank You (21 Millions+) views

Als je hebt besloten om een cruise in New York te maken en vanaf het water te genieten van de wonderen van de Big Apple, zul je daar geen spijt van krijgen, ongeacht wanneer je het doet. Het aanbod van cruises in de stad is echter zo gevarieerd dat het de moeite waard is om er goed over na te denken voordat je boekt om te bepalen wanneer de beste tijd is om aan boord te gaan.

Afhankelijk van wanneer je naar de stad gaat, het weer in die tijd van het jaar of het soort cruise waar je de voorkeur aan geeft, kun je het volgende overwegen wanneer je boekt:

Wat is het beste moment van de dag om een New York cruise te maken?

Skyline van New York bij zonsondergang vanaf het cruiseschip| ©William Warby
Skyline van New York bij zonsondergang vanaf het cruiseschip| ©William Warby

Als je voor het eerst in New York bent en op zoek bent naar een gedetailleerd uitzicht op de stad, kun je het beste kiezen voor een cruise bij zonsondergang. Zo zie je de stad onder de laatste stralen van het daglicht, met een oranje hemel die soms van kleur verandert en plaats maakt voor de verlichting van de bruggen en wolkenkrabbers van de stad.

De sfeer is heel intiem, zodat je tijdens de cruise kunt uitrusten en ontspannen na een lange dag sightseeing in New York en je echt een 2 voor 1 hebt: de stad overdag en de stad 's nachts. Dit is de beste manier om een intense dag sightseeing in de stad die nooit slaapt af te sluiten.

Er zijn cruise-opties die een diner aan boord bieden en een echte premium ervaring zijn. Bekijk dit artikel over de beste dinner cruises in New York om meer te weten te komen over wat ze te bieden hebben en waar het allemaal om draait.

Boek een cruise in New York

De beste tijd om aan boord te gaan als je goede foto's wilt maken

Toeristen tijdens een ochtendcruise| ©Kévin et Laurianne Langlais
Toeristen tijdens een ochtendcruise| ©Kévin et Laurianne Langlais

Als je graag foto's wilt maken maar geen expert bent, is de beste tijd waarschijnlijk 's ochtends, om het zonlicht te vangen en de details van de skyline van Manhattan, het uitzicht op de Hudson, de bruggen eronder... vast te leggen.

En het feit dat er natuurlijk licht is, maakt het makkelijker voor je om foto's te maken, omdat je geen problemen hebt met onscherpe foto's, kunstlicht dat in de foto sluipt, etc. De foto's zullen perfect zijn, zelfs met je mobiele telefoon!

Als je een ervaren fotograaf bent of je camera onder de knie hebt om nachtfoto's te maken, zijn de foto's die je 's nachts maakt* spectaculair, een wallpaper waardig!

Boek een cruise in New York

Afhankelijk van je reisplannen kun je het beste een cruise boeken

Cruise met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond| ©Smart Destinations
Cruise met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond| ©Smart Destinations

Iets heel belangrijks om te overwegen is welke andere activiteiten je plant tijdens je reis, of het je eerste keer is in de stad, of je in de winter of zomer reist... Dit zijn de belangrijkste aanbevelingen volgens sommige aannames:

 • Als je voor het eerst naar New York reist: bij zonsondergang.
 • Om een speciale gelegenheid of een romantisch afspraakje te vieren: nachtcruise (met of zonder diner).
 • Als je in de zomer reist: nachtcruise (overdag kan het te warm zijn)
 • Als je in de winter reist: cruise overdag om te profiteren van de middagwarmte
 • Als je een ervaren fotograaf bent: nachtcruise (stel de ISO van je camera in en geniet).
 • Als je een amateurfotograaf bent: vaar overdag (de foto's zullen goed uitkomen).
 • Als je van plan bent om overdag naar het observatiedek van een wolkenkrabber te gaan: nachtcruise
 • Als je van plan bent om 's nachts naar het observatiedek van een wolkenkrabber te gaan: dagcruise
 • Als je van plan bent om overdag een helikoptervlucht te maken: nachtcruise
 • Als je van plan bent om na de cruise door de omgeving van de pier te toeren: dagcruise
 • Als je tijdens je bezoek aan het Vrijheidsbeeld wilt profiteren van de boottocht: dagcruise

Boek een cruise in New York

Is een avondcruise een goed idee?

Avondcruise| ©vtravelled.com
Avondcruise| ©vtravelled.com

Een avondcruise is een onvergetelijke ervaring. Er zijn opties met een buffetdiner of een gastronomisch diner, live muziek? Je voelt je als een VIP in het nachtleven van New York aan boord van een echte luxe boot.

Of je nu in de winter of in de zomer reist, maak je geen zorgen: de boten hebben een deel van het dek om je tegen de kou te beschermen.

Er is ook een cruise die 's nachts vertrekt aan boord van een klassiek zeilschip en je meeneemt om de hoogtepunten van de stad verlicht te zien voor een beperkter budget dan de dinercruises 's avonds. Zoals je ziet, is er een optie voor elk budget!

Boek een cruise in New York

Beste tijd van de week om aan boord te gaan van een Hudson River cruise

Brooklyn Bridge gezien vanaf de cruise| ©bryan...
Brooklyn Bridge gezien vanaf de cruise| ©bryan...

Dagcruises vertrekken dagelijks gedurende de hele week en worden niet onderbroken in het weekend, dus tenzij er een feestdag is tijdens uw reisdata, kunt u elke dag van de week boeken en zal de ervaring net zo goed zijn.

Sommige nachtcruises varen alleen van donderdag tot en met zaterdag, dus controleer online de beschikbaarheid en de tijden van de cruise die het beste bij je passen om er zeker van te zijn dat je een plekje op het schip krijgt en dat niets je ervaring in de weg staat.

Boek een cruise in New York

Beste tijd van het jaar voor een cruise in Manhattan

Zonsondergang in Manhattan| ©Phil Dolby
Zonsondergang in Manhattan| ©Phil Dolby

Milde temperaturen zijn een goede bondgenoot als het gaat om cruises in Manhattan, dus de lente, zomer en herfst zijn de beste tijden van het jaar om aan boord te gaan. Er zijn zelfs maatschappijen die hun diensten in januari en februari stopzetten.

De meeste maatschappijen varen echter gewoon door en annuleren je reis alleen in het geval van extreme weersomstandigheden (in dat geval krijg je je geld terug of krijg je een andere datum aangeboden als je de cruise toch wilt maken).

Als je in de zomer reist en de temperatuurverwachting te hoog is, kun je misschien een later tijdstip kiezen, tussen zonsondergang en 's avonds, zodat je van het uitzicht op het dek kunt genieten zonder in de zon te hoeven staan op een erg warme dag.

Vergeet niet dat de schepen een overdekte ruimte hebben waar je kunt schuilen voor de kou of hitte als je dat nodig hebt.

Boek een cruise in New York

Beste data voor een cruise in New York

Binnenvaart op de Hudson| ©Tony Fischer
Binnenvaart op de Hudson| ©Tony Fischer

Zoals we al zeiden, zolang de temperatuur warm is, zal de ervaring nog beter zijn. Als je echter op speciale data of dagen reist, let er dan op dat er ofwel geen cruiseservice is (zoals Kerstmis, Thanksgiving of Nieuwjaarsdag) of dat speciale cruises tegen een veel hogere prijs worden aangeboden.

Dit is het geval op Onafhankelijkheidsdag (4 juli) en oudejaarsavond (31 december), wanneer er vuurwerk wordt afgest oken op de Hudson-rivier en cruises speciale vertrektijden hebben zodat u van de show kunt genieten terwijl u over de wateren van New York vaart.

Als je op feestdagen of in lange weekenden reist, kun je het beste controleren of de service soepel verloopt en ruim van tevoren boeken - als het druk is in de stad, kunnen sommige tochten uitverkocht raken.

Boek een cruise in New York