Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Washington Dagtrips DC vanuit NYC

Washington DC is ongetwijfeld een van de grootste steden van Amerika en kan vanuit New York in één dag worden bezocht.

Alex Grande

Alex Grande

10 minuten lezen

Washington Dagtrips DC vanuit NYC

Een van de belangrijkste verkeersaders van Washington DC | ©Jorge Alcala

De illustere stad Washington vertegenwoordigt de geest van de Verenigde Staten met zijn straten en musea met het Capitool als voorzitter. Tijdens een reis naar Washington kunt u onder meer het Witte Huis of het Pentagon zien.

Een reis naar Washington vanuit New York is een van de beste trips die u vanuit de Big Apple kunt maken, en er zijn verschillende soorten tours voor alle budgetten en reislengtes. Hier zijn degene die voor mij de beste zijn:

De beste optie

Dagtrip vanuit NYC naar Washington D.C.

Het beste van Washington, op één dag, voor de beste prijs.

Perfect als u New York voor een dag wilt verlaten om Washington DC en de populairste bezienswaardigheden te zien, zoals het Witte Huis, het Capitool en het Lincoln Memorial.

Duur: 11 tot 13 uur

De beste manier om Washington vanuit New York in één dag te bezoeken, niets van de stad te missen en over de geschiedenis van elk monument te leren met de uitleg in het Spaans van een professionele gids, is met een georganiseerde tour. De Washington tour is een volledige dag (12-15 uur) met vervoer per bus met airconditioning en WiFi. Het duurt ongeveer 4 uur om van New York naar Washington te komen, en uw groep zal uit maximaal ongeveer 50 personen bestaan.

Alle entreegelden zijn inbegrepen in deze tour, en u heeft vrije tijd tijdens de lunch (die niet is inbegrepen in de activiteit) om op uw gemak te verkennen en te eten waar u wilt. Als je een paar aanbevelingen wilt over waar je in Washington kunt eten, laat ik er aan het eind een paar achter!

Tijdens de stadstour ziet u de hoogtepunten van Washington, zoals het Witte Huis, het US Capitol, Arlington National Cemetery, het Pentagon, het National Air and Space Museum, het Lincoln Memorial, het Vietnam Veterans Memorial en het Korean Memorial.

Waarom ik deze tour goed vind: Behalve dat het waar voor je geld is, raad ik deze tour aan omdat het een zeer uitgebreide tour door Washington bevat, zodat je het meeste uit de tour haalt.

Aanbevolen als... u Washington DC wilt bezoeken en de belangrijkste bezienswaardigheden wilt zien, maar er niet te veel tijd of budget aan wilt besteden.


Twee dagen.

Philadelphia en Washington DC tour vanuit New York (2 dagen)

Het meest complete uitje naar Washington

Als u Washington DC graag wilt zien, maar bang bent dat één dag te kort is, ga dan mee met deze tour die ook in Philadelphia stopt. Accommodatie inbegrepen.

Duur: 2 dagen

Als u liever uw tijd optimaal benut en twee tours in één combineert, is de tweedaagse tour door Washington inclusief een bezoek aan Philadelphia een goede keuze. In Washington ontdekt u alle essentiële bezienswaardigheden, zoals het Witte Huis, het Amerikaanse Capitool, de Arlington National Cemetery
U.S. Capitol, Arlington National Cemetery, het Pentagon, het National Air and Space Museum, het Lincoln Memorial en de Vietnam en Korean Veterans Memorials.

Tijdens reizen naar Philadelphia vanuit New York ziet u ook een belangrijk deel van de Amerikaanse geschiedenis door de Liberty Bell te gaan bekijken. U wordt ook meegenomen naar het legendarische Rocky-standbeeld en zijn beroemde trap en bezoekt een traditionele Amish-gemeenschap.

Waarom ik deze tour goed vind: Dit is een meer uitgebreide tour en brengt u naar de belangrijkste bezienswaardigheden, niet alleen in Washington, maar ook in Philadelphia. U ziet de Liberty Bell en het Philadelphia Museum of Art, waar de beroemde 'Rocky'-scène op de trappen werd gefilmd. Dit is een goede manier om het meeste uit uw reis naar Washington te halen, om een andere belangrijke stad aan de oostkust te leren kennen.

Aanbevolen als... je zin hebt in een paar dagen weg tijdens je reis naar New York en je je geen zorgen wilt maken over organisatie, vervoer of accommodatie.


De meest complete optie

4-daagse Amerika tour vanuit New York City (Niagara Falls, Washington en Philadelphia)

Het beste van de oostkust, in vier dagen

De Verenigde Staten zijn veel meer dan New York en deze tour naar Washington, Philadelphia en Niagara Falls brengt u naar de hoogtepunten van de oostkust. Accommodatie inbegrepen.

Duur: 4 dagen

Als u tijd hebt voor een rondreis langs verschillende bezienswaardigheden aan de oostkust van de Verenigde Staten, dan is deze reis iets voor u. In vier dagen kunt u vanuit New York Washington, Philadelphia en Niagara Falls bezoeken en de hoogtepunten van elke plaats zien. Als u alleen in dit deel van de reis geïnteresseerd bent, kunt u in ons artikel over tours naar Niagara Falls vanuit New York lezen welke mogelijkheden er allemaal zijn.

In Washington maakt u een rondrit door de stad met een gids die u onder meer meeneemt naar het Witte Huis, het Capitool, de symbolische Arlington National Cemetery, het Pentagon, het National Air and Space Museum en het Lincoln Memorial.

Op uw weg door Philadelphia bezoekt u de Liberty Bell en het standbeeld van Rocky, evenals de beroemde trap waar de legendarische scène uit zijn film werd gefilmd. U bezoekt ook een traditionele Amish gemeenschap om te zien hoe de leden van deze traditionele kolonies nog steeds leven.

Tenslotte bezoekt u in Niagara, het wildste en meest natuurlijke juweel van de oostkust, het National Park, Watkins Glen State Park en She-Qua-Ga Falls. Uw gids zal ervoor zorgen dat u geen van de beste bezienswaardigheden mist. Op de terugweg naar New York stopt u om te winkelen bij de Crossings Premium Outlets.

Aanbevolen als... je vier extra dagen hebt op je reis naar New York, is dit zeker de beste manier om er het beste van te maken. Ten eerste omdat ik denk dat deze vierdaagse tour u een groot contrast biedt met wat u in de Big Apple heeft gezien. De wildernis van de Falls, de geschiedenis van Philadelphia en de statige geest van Washington zullen een andere wereld lijken.

Waarom ik deze tour leuk vind: Als je deze tour alleen zou doen, zou het onmogelijk zijn om het in zo'n korte tijd te doen, dus dit lijkt de meest efficiënte manier om je tijd optimaal te benutten.


Samengevat vergelijken wij de drie opties

Wat te zien in Washington

Het Witte Huis| ©Rene Deanda
Het Witte Huis| ©Rene Deanda

Het is gemakkelijk om de belangrijkste monumenten van Washington te zien, want de meeste bevinden zich in de National Mall. Zoals u zich kunt voorstellen, hebben deze monumenten vooral betrekking op de politieke geschiedenis van de Verenigde Staten en hun presidenten. De meeste dagtochten naar Washington en tweedaagse tochten volgen een soortgelijk traject:

National Mall

National Mall (ook bekend als de National Mall) is de uitgestrektheid die het Capitool, de beroemde Obelisk, het Lincoln Memorial, het Smithsonian Institution gebouw, en andere punten van belang bevat.

Het Capitool en de Bibliotheek van het Congres

Begin de dag met een bezoek aan het iconische Capitool, de thuisbasis van het Congres van de Verenigde Staten, en de Library of Congress, die gratis toegankelijk is als u er zin in hebt en het spectaculaire interieur kunt bewonderen.

U.S. Marine Corps Oorlogsmonument

Je herkent dit standbeeld als je het ziet. Het toont Amerikaanse soldaten die de vlag hijsen op Iwo Jima, en als je geluk hebt zie je er een militaire parade voorlangs trekken.

Lincoln Memorial

Het aan president Abraham Lincoln gewijde monument aan de westkant van de National Mall is de plaats van talrijke historisch belangrijke toespraken, waaronder de beroemde toespraak van Martin Luther King in 1963.

Monument voor Koreaanse Oorlogsveteranen

Ten zuidoosten van het Lincoln Memorial staat een reeks stalen beelden die een groep soldaten voorstellen, opgesteld in de vorm van een driehoek voor een muur met beelden van de Koreaanse oorlog.

Het Witte Huis

Een must-see als je een reis naar Washington maakt. Zelfs als u het interieur niet bezoekt, kunt u het karakteristieke gebouw vanaf het buitenhek zien (behalve bij sommige gelegenheden, zoals officiële evenementen).

Martin Luther King Jr. Memorial

Het in 2011 ingehuldigd monument bestaat uit een granieten standbeeld van de leider van de burgerrechtenbeweging, uitgehouwen uit een rots achter hem, waarop een reeks opschriften staan met betrekking tot Martin Luther King Jr.

Arlington National Cemetery

Op deze militaire begraafplaats rusten meer dan 14.000 veteranen uit oorlogen zo oud als de Amerikaanse Burgeroorlog. Arlington National Cemetery is vrij uniek, met grafstenen die uit de grond rijzen langs een boomgaard.

Plan uw reis naar Washington vanuit New York City

Zonsondergang boven Washington DC| ©Casey Horner
Zonsondergang boven Washington DC| ©Casey Horner

Allereerst is het goed te bedenken dat de rondreis ongeveer zeven uur duurt. Als u dit leest, weet u dat het ontdekken van nieuwe plaatsen altijd de moeite waard is, en Washington is over het algemeen een stad die interessant genoeg is om de lange reis vanuit New York te rechtvaardigen. En met een georganiseerde tour hoeft u zich geen zorgen te maken over hoe u vanuit New York in Washington komt.

Eén dag is echter genoeg om de bezienswaardigheden en gebouwen in Washington te bekijken, dus sommige tours combineren een bezoek aan Washington met een rondleiding door Philadelphia.

Beste dag van de week om Washington te bezoeken vanuit New York City

Amerikaanse vlag bij het ministerie van Handel| ©Brandon Mowinkel
Amerikaanse vlag bij het ministerie van Handel| ©Brandon Mowinkel

Zoals u zich kunt voorstellen, kunt u Washington het beste doordeweeks bezoeken en zaterdag en zondag vermijden. De beste dagen om deze tour te doen zijn maandag en woensdag, en de bezienswaardigheden zijn meestal minder druk na 14.00 uur. Veel van de musea en monumenten zijn op feestdagen gesloten, dus probeer feestdagen te vermijden om zoveel mogelijk te zien.

Beste tijd van het jaar om Washington te bezoeken vanuit New York

Lincoln Memorial| ©Ian Hutchinson
Lincoln Memorial| ©Ian Hutchinson

Als u New York toevallig in de lente of de herfst bezoekt, heeft u het geluk dat u in de beste tijd van het jaar een uitstapje naar Washington kunt maken. De winter in Washington is vrij koud, en het probleem met de zomer is dat het meestal minstens één keer per week regent en dat het vrij heet is. De beste tijd om Washington te bezoeken is in de lente, wanneer u kunt genieten van de amandelbloesem in volle bloei.

 • Winter
 • December - Maart
 • Weer: af en toe sneeuwstormen
 • Hoog 7ºC
 • Laag -7ºC
 • Lente
 • Maart - Juni
 • Klimaat: veranderlijk
 • Maximaal 25ºC
 • Minimum -2ºC
 • Zomer
 • Juni - Augustus
 • Klimaat: Heet
 • Maximaal 28ºC
 • Minimaal 13ºC
 • Herfst
 • September - November
 • Klimaat: Zonnig
 • Hoog 23ºC
 • Minimaal 1ºC

Waar kunt u eten tijdens uw reis naar Washington vanuit New York?

Gourmet Burgers| ©Peter Dawn
Gourmet Burgers| ©Peter Dawn

Pas op voor restaurants in toeristische gebieden! Een maaltijd voor twee personen kan gemakkelijk oplopen tot 50 dollar. Als u een beperkt budget hebt, kunt u het beste eten in uw rugzak meenemen of op zoek gaan naar goedkopere eetgelegenheden, want bij de meeste tours naar Washington vanuit New York is het eten niet inbegrepen.

Enkele van mijn aanbevelingen:

 • Pho 75 - in de buurt van Arlington National Cemetery vindt u dit Vietnamese restaurant, dat op TripAdvisor op 7 van de 712 staat.
 • Five Guys, Swizzler Burger Truck of Proper 21 - Washington staat bekend om zijn all-American food en vooral zijn hamburgers, dus elk van deze opties zal elke vleesliefhebber plezieren.
 • Lincoln's Waffle Shop - een andere optie is een stevig ontbijt in Amerikaanse stijl. Als de combinatie van pannenkoeken, spek en roerei je doet watertanden, dan is dit de plek voor jou.
 • Astro Doughnuts & Fried Chicken - als donuts je ding zijn, ga dan naar deze plek en neem een (of meer) van deze lekkernijen mee.

Wat moet ik meenemen naar Washington?

Nog een stop in Washington DC| ©Zetong Li
Nog een stop in Washington DC| ©Zetong Li

Als algemene vuistregel raad ik u aan comfortabele kleding en schoenen te dragen die geschikt zijn voor een hele dag wandelen, want zelfs als u het openbaar vervoer neemt, zult u toch een stukje moeten lopen om elk monument te bezoeken. Washington DC is een elegante stad en de plaatselijke bevolking weerspiegelt dit: de kledingstijl is eerder stijlvol dan casual. U zult niet veel mensen vinden die slippers, shorts of een T-shirt dragen, dus als u niet op een toerist wilt lijken, kunt u dit soort kleding beter vermijden.

Controleer het weer voordat u op reis gaat

Als u de stad in de zomer bezoekt, is het verstandig om u zo koel mogelijk te kleden, want de temperaturen zijn vrij hoog. Zoals u weet, regent het vaak, dus het is een goed idee om voor de zekerheid een regenjas of paraplu mee te nemen. De winters zijn koud en de temperaturen komen zelden boven het vriespunt uit, dus wees voorbereid op extreme temperaturen.

Alex's Traveler Tip

Als u Washington bezoekt tijdens de warmere maanden, zal het Arlington Cemetery krioelen van de muggen - neem afweermiddel mee als u niet afgeslacht wilt worden!

Laatste tips

Vietnam oorlogsveteranen monument| ©Ian Hutchinson
Vietnam oorlogsveteranen monument| ©Ian Hutchinson

U zult van Washington houden als u geïnteresseerd bent in Amerikaanse politiek en geschiedenis, als u houdt van slenteren door steden vol monumenten, parken en imposante pleinen, en als u geïnteresseerd bent in architectuur en stedenbouw, want Washington heeft een enigszins unieke plattegrond. Als dit niet uw stijl is, aangezien u in New York bent, probeer dan een van de honderden rondleidingen door New York City die er bestaan.

Washington met kinderen

En als u de stad met kinderen bezoekt, hoeft u zich geen zorgen te maken: u kunt zich gemakkelijk verplaatsen met het openbaar vervoer, dat ook veilig en van goede kwaliteit is. U hoeft niet ver te lopen en de overvloed aan parken en esplanades betekent dat u een pauze kunt inlassen wanneer u dat wilt.

Vergeet niet

Enkele tips die we u voor uw reis kunnen geven is om niet te veel contant geld mee te nemen om te voorkomen dat het wordt gestolen of verloren, maar wees u ervan bewust dat sommige restaurants en plaatselijke winkels geen creditcards accepteren (bij Pho 75 bijvoorbeeld kunt u alleen contant betalen). Vermijd om dezelfde reden het meenemen van waardevolle spullen en laat wat u niet nodig hebt achter in uw hotel of appartement.

Vergeet niet uw paspoort mee te nemen en wees bereid om af en toe door een veiligheidscontrole te gaan, vooral bij monumenten en bezienswaardigheden zoals Arlington Cemetery. Washington DC neemt veiligheid heel serieus, niet in het minst vanwege het politieke belang van de stad.

Laten we reizen!

Veelgestelde vragen

 • Welke plaatsen kan ik op één dag bezoeken in Washington DC?

  U bezoekt Arlington Cemetery, het National Air and Space Museum, de National Mall en rijdt door het centrum van Washington DC.

 • Komt er een bezoek aan het Witte Huis?

  Om veiligheidsredenen zult u het Witte Huis niet betreden, maar u zult de buitenkant zien. Afhankelijk van de dag kun je misschien een foto maken van buiten het hek.

 • Wat is de beste tijd van het jaar om Washington DC te bezoeken?

  Een bezoek aan Washington DC is op elk moment van het jaar de moeite waard, maar misschien wilt u naar de stad gaan tijdens het kersenbloesemfestival (tussen maart en april) voor enkele van de meest unieke bezienswaardigheden van de stad.

 • Hoe ver is het van Washington naar New York?

  Ongeveer 360 km, minder dan 4 uur rijden.