10 dingen om te doen in Washington DC in de zomer

Met de komst van het warme weer en de lente achter de rug, heeft Washington ook een interessant aanbod voor de zomerdagen.

Andressa García

Andressa García

12 minuten lezen

10 dingen om te doen in Washington DC in de zomer

Washington DC | ©Tran Sformr

De zomer staat bol van de oneerbiedige festivals en er is van alles te zien en te doen in Washington DC. In deze tijd van het jaar is de stad op zijn levendigst, dus zowel plaatselijke bewoners als bezoekers profiteren van de aangename temperaturen om zich uit te leven.

Een van de meest iconische vieringen van het zomerseizoen in Washington DC is ongetwijfeld de viering van 4 juli. De onafhankelijkheid van Amerika wordt in stijl gevierd in de hoofdstad. Als u tijdens het zomerseizoen op doorreis bent, mag u deze tien must-sees niet missen.

1. Verkleed je als je favoriete personage voor de Awesome Con

Op de Awesome Con| ©Randy Caldwel
Op de Awesome Con| ©Randy Caldwel

Dit is een driedaags evenement dat de nerdcultuur viert. Liefhebbers van films, films, series en andere geeky evenementen hebben een feest speciaal voor hen.

Dit evenement in DC is niet alleen bedoeld om de fans te huldigen, maar ook om nieuwsgierige toeschouwers aan te trekken die deel willen uitmaken van de expo en mee willen feesten met de deelnemers.

Een van de interessantste dingen aan deze Awesome Con is dat hij niet alleen bedoeld is voor mensen die al fan zijn van strips en ander massaconsumptiemateriaal en -inhoud. Er is ook een tentoonstellingsruimte speciaal voor de kleintjes.

Hier kunnen kinderen wat meer leren over de geek cultuur. Het is zeker een activiteit die ik zou opnemen in mijn lijst van dingen te zien en te doen met kinderen in Washington, ten minste in de zomer.

Elk jaar ontvangt dit evenement meer dan 70.000 bezoekers, zowel plaatselijke bewoners als buitenlanders, die komen kijken en iets meer te weten komen over de activiteiten die er plaatsvinden.

Anderzijds zult u ook een prachtige futuristische tentoonstelling kunnen zien die wordt georganiseerd door de Awsome Con in samenwerking met het Smithsonian. Daarin zult u het standpunt van de makers kunnen zien over de rol van wetenschap en sciencefiction in de wereld van vandaag en over de toekomst ervan.

Om u in te schrijven en deel te nemen aan het evenement moet u naar de officiële website gaan waar u meer informatie kunt vinden over de verschillende tentoonstellingen en wat u van het evenement kunt verwachten.

Praktische info

 • Locatie: Walter E. Washington Convention Center. 801 Mt Vernon Pl NW, Washington, DC 20001.
 • Prijs: De prijzen variëren van 45 tot 90 euro voor het bijwonen van het evenement. Om lid te worden van de Awesome Con club, moet je tussen de 400 en 1000 euro betalen.
 • Openingstijden: vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur. Zaterdags van 10:00 tot 19:00. Zondags van 10:00 tot 17:00.

2. Wees vervuld van kleur tijdens Capital Pride

Capital Pride| ©Daniel Kelly
Capital Pride| ©Daniel Kelly

De hoofdstad neemt Pride zeer serieus, dus voor een paar dagen wordt de stad het centrum voor de viering van de LGBTQ+-gemeenschap. Tijdens de dagen van Pride zijn er verschillende evenementen gepland die ik u aanbeveel bij te wonen als u in de zomer door Washington reist.

Tijdens Capital Pride vinden onder meer de volgende evenementen plaats om de LGBTQ+-gemeenschap te eren:

 • Pride Honors: ter ere van mensen die hun leven hebben gegeven voor de rechten van de LGBTQ+-gemeenschap in de hoofdstad en in het hele land.
 • Gesprekken: Dit soort evenementen en fora wordt meestal georganiseerd om ervaringen en kennis over de kenmerken van de LGBTQ+-gemeenschap uit te wisselen.
 • Kick-Off Party: Aan het begin van de Pride Days wordt een 18+-feest georganiseerd om het Pride-seizoen in Washington DC officieel af te trappen.
 • Pride Block Party: Dit is meestal een openluchtfeest met meerdere foodtrucks en andere attracties waar je kunt genieten van alle queer en pride magie op zijn best. Op dit feest krijgt u ook de gelegenheid om wat alcoholische dranken te nuttigen als u ouder bent dan 21 jaar.
 • Pride Parade: Dit is een van de meest erkende activiteiten van de hele pride week in Washington, het is de parade waar de hele gemeenschap aan deelneemt en hun beste kleren draagt, om de samenleving te laten weten dat ze bestaan en dat ze hun moment vieren.
 • Pride Saturday Party: Dit feest vindt meestal plaats op de laatste zaterdag van Pride en heeft tot doel een feestelijke sfeer te creëren voor alle deelnemers aan de evenementen overdag.
 • Pride Festival: Dit is een festival binnen het festival. Op deze dag waarop het pride festival wordt gevierd, kunt u verschillende pride tentoonstellingen zien en deelnemen aan verschillende amusementsactiviteiten. Het is een spektakel dat het bijwonen en genieten waard is.
 • Pride Concert: Om de pride-viering in Washington af te ronden, wordt een concert georganiseerd waar u kunt genieten van verschillende artiesten die de viering opluisteren.

Reizigerstip

Er zijn een aantal evenementen waar je met kinderen niet naartoe kunt, dus ik raad je aan daar rekening mee te houden bij het maken van je plannen.

3. Ontmoet nieuwe culturen op het Smithsonian Folklife Festival

Op het Smithsonian Folklife Festival| ©Alexis
Op het Smithsonian Folklife Festival| ©Alexis

Het is een festival dat de cultuur en folklore van de natie onder de aandacht wil brengen en tevens de traditie en cultuur van andere landen die nauwe banden hebben met Washington en de Verenigde Staten in het algemeen zichtbaar wil maken.

Dit festival is in 1967 ontstaan en heeft sindsdien de cultuur en de folklore die de Verenigde Staten met andere landen verbindt, in de schijnwerpers gezet.

Het uitgangspunt van de organisatoren van dit jaarlijkse festival is samen te werken met de gemeenschappen van de Verenigde Staten en de wereld om hun economische, sociale en culturele levenswijzen beter te begrijpen en te leren kennen.

Als u wilt genieten van een andere ervaring en veel meer wilt leren over de Amerikaanse samenleving en andere breedtegraden, dan is dit het evenement om bij te wonen.

Om te weten te komen wat het festival voor u in petto heeft, nodig ik u uit hun website te bezoeken, waar zij altijd bijgewerkte informatie plaatsen over de programma's die jaar na jaar beschikbaar zijn. Op hun website kunt u ook vinden hoe u aan het festival kunt deelnemen en hoe u in hun festivalsouvenirwinkel kunt winkelen.

Het festival vindt gewoonlijk plaats in de laatste weken van juni en de eerste week van juli; het festival wordt afgesloten op 4 juli.

Praktische info

 • Locatie: Tussen Constitution en Independence Ave SW, Washington, DC 20050.
 • Prijs: Gratis toegang.
 • Openingstijden: 11.00 uur tot 17.00 uur en speciale evenementen vanaf 18.00 uur.

4. Eet je hart op tijdens het jaarlijkse barbecuefestival

Jaarlijks barbecuefestival| ©Tony DeFilippo
Jaarlijks barbecuefestival| ©Tony DeFilippo

Dit is meer dan een show, festival of evenement, het is een strijd tussen barbecueliefhebbers, waarbij ze strijden om de troon van de Nationale Barbecuekampioen.

Dit evenement vindt meestal midden juni plaats en wordt beschouwd als het belangrijkste eet- en muziekevenement van de stad. Het is een festival dat je niet mag missen als je een liefhebber bent van eten, en vooral van barbecue.

Op het barbecuefestival krijgt u de kans om te zien hoe de deskundigen op dit gebied hun beste vleesgerechten bereiden en kunt u ook de bijbehorende smaken proeven.

Dit tweedaagse evenement biedt u niet alleen de gelegenheid om het beste eten en de beste barbecue te proeven, maar ook om wijnen en bieren uit Washington en andere delen van de wereld te proeven.

Het barbecuefestival is een ander leuk evenement voor kinderen in Washington, met veel activiteiten voor de kleintjes. Een andere interessante activiteit die u zult aantreffen wanneer u het festival bezoekt, is het aantal interactieve tentoonstellingen waar u met de chef-koks over hun kooktechnieken kunt praten en hun kennis kunt delen.

Praktische info

 • Locatie: 555 Pennsylvania Ave NW Washington, DC 20001.
 • Prijs: van 15 tot 150 euro.
 • Openingstijden: Van 11.00 tot 19.00 uur.

Reizigerstip

Ik raad u aan naar het festival te gaan zonder te eten, want u zult zeker voldoende eetgelegenheden vinden. Het festival is niet geschikt voor veganisten.

5. Bewonder het vuurwerk van 4 juli

4 juli vuurwerk| ©Curtis Palmer
4 juli vuurwerk| ©Curtis Palmer

Elke 4 juli wordt in de Verenigde Staten gevierd als nationale onafhankelijkheidsdag. De grootste festiviteiten vinden natuurlijk plaats in de hoofdstad van het land zelf. Kijken naar het vuurwerk van 4 juli is een zomeractiviteit die je moet doen.

Om dit spektakel te bewonderen heeft u vele mogelijkheden, van kijken vanaf de grond, tot klimmen naar de top van de stad en ze van bovenaf bekijken.

Wie de hele dag van de viering van 4 juli wil genieten, kan dat doen door het jaarlijkse concert bij te wonen dat ter gelegenheid van Onafhankelijkheidsdag wordt georganiseerd.

U kunt ook naar Constitution Avenue gaan om het magische en kleurrijke spektakel te bekijken dat langs deze belangrijke avenue in Washington wordt georganiseerd. De parade is een van de leukste activiteiten die je overdag kunt doen...

Plaatsen om het vuurwerk te bekijken van

Op de avond van de 4e juli licht de hemel op met een werkelijk prachtig vuurwerk. Naast de top 10 bezienswaardigheden in Washington DC, zijn hier enkele van de andere plekken in de stad van waaruit u het vuurwerk kunt bewonderen:

 • National Mall: The Mall is een van de favoriete plaatsen van de hoofdstad om naar het vuurwerk van 4 juli te kijken. Daar vind je de grootste drukte.
 • Potomac Cruise: Ik denk dat er geen betere plaats is om naar het vuurwerk van 4 juli te kijken dan op een cruise rond de Potomac. U kunt er met uw hele gezin een nemen en op een speciale manier van de show genieten.
 • Mount Vernon Trail: Behalve dat het een interessante wandeling is, heeft u een prachtig uitzicht vanaf de Virginia-kant van de Potomac River.
 • US Supreme Court Square: Dit is een plaatselijke favoriet. Het plein is groot genoeg om vanaf deze plek van de show te genieten.
 • Hains Point in East Potomac: Dit is een openbaar park in de buurt van de Potomac River vanwaar u kunt genieten van een spectaculair uitzicht op de Potomac en de Anacostia.
 • Washington National Cathedral: Dit is een goede plaats om naar het vuurwerk te kijken, vooral in het terrasgedeelte, waar u zelfs kunt picknicken terwijl u wacht tot de hemel oplicht met kleurrijk pyrotechnisch vuurwerk.
 • De Wharf: Een avond op de Wharf vergezeld van een vuurwerk in de lucht is zeker de perfecte activiteit voor u om te genieten van de 4 juli vieringen.

Boek een rondleiding door Washington DC

6. Lach, huil en word verliefd op theater tijdens het Capital Fringe Festival

Ford's Theater bij nacht| ©m01229
Ford's Theater bij nacht| ©m01229

Sinds 2006 opent Washington DC elke zomer zijn deuren voor het meest bijzondere theaterfestival van de stad. Het is het Capital Fringe Festival, dat de talenten van een groot aantal artiesten laat zien, die het publiek een kwalitatief hoogstaande en vooral onderhoudende en boeiende show bieden.

Het festival vindt gewoonlijk plaats in verschillende theaters en zalen in Washington, D.C., waar gedurende verscheidene weken ongeveer 90 voorstellingen worden opgevoerd.

Alleen al het aantal artiesten dat meedoet en op het podium staat, maakt deze show tot een show die u niet wilt missen. Onder de genres waarvan u kunt genieten tijdens de show zijn komedie, drama en thrillers. U krijgt ook de kans om musicals te zien met een onberispelijke enscenering.

Een aantal van de thema's die in de verschillende theaterproducties aan bod komen, hebben te maken met de relatie van de mens met zijn eigen lichaam, en hoe hij zich verhoudt tot de wereld om hem heen.

Hoewel het centrale thema van jaar tot jaar verandert, is de essentie van het brengen van een positieve boodschap aan de samenleving en het grote publiek altijd aanwezig.

Praktische info

 • Locatie: Diverse theaters en zalen in de stad.
 • Prijs: Vanaf 20 euro voor enkele tickets, tot 500 euro voor passen voor alle voorstellingen.
 • Openingstijden: Van 's ochtends tot 's avonds, afhankelijk van het jaarprogramma.

7. Haal de anime in je naar boven op Otakon

Kostuums op de Otakon| ©Chris
Kostuums op de Otakon| ©Chris

Dit is een van de interessantste festivals van de zomer in Washington DC. Als u een liefhebber bent van de Aziatische cultuur, manga, anime, videospelletjes en andere elementen die hun popcultuur vertegenwoordigen, dan is deze beurs iets voor u.

Dit evenement vindt plaats tijdens een weekend in juli en om het bij te wonen kunt u in de rij gaan staan bij de ingang of naar de officiële website van het evenement gaan en u registreren om deel te nemen aan de expo.

Jaar na jaar wordt het schema gewijzigd, evenals het aantal en het soort tentoonstellingen waarvan u kunt genieten. Het is een geweldige plek om je kennis van de Aziatische cultuur te testen, maar ook om je creativiteit de vrije loop te laten vanaf het allereerste begin van de tentoonstelling.

Praktische info

 • Locatie: Walter E. Washington Convention Center. 801 Mount Vernon Place NW Washington, DC 20001.
 • Prijs: Volwassenen vanaf 55 euro voor een enkele dagkaart. Kinderen van 8 jaar en jonger gratis. Kinderen van 8-12 jaar betalen 50 euro.
 • Uren: De hele dag met overnachtingsmogelijkheid.

8. Proef het beste van de hoofdstedelijke keuken tijdens de Zomerrestaurantweek

Genieten van de Restaurant Week| ©Anna
Genieten van de Restaurant Week| ©Anna

Het is een feest dat twee keer per jaar wordt gevierd, in de winter en in de zomer. In dit geval zal ik u vertellen over de zomerversie van dit culinaire extravaganza. Maar als u een liefhebber bent van restaurants en lekker eten, zult u dit evenement zeker ook graag opnemen in uw lijst van dingen om te doen in Washington DC in de winter.

Wat de restaurantweek in de zomer van Washington betreft, moet u weten dat het een verfijnde eetervaring is die u niet alleen zal bevallen wegens de verscheidenheid van de gerechten die u zult kunnen proberen, maar ook wegens de betaalbaarheid van de prijzen.

Deze zomerse restaurantweek biedt een gevarieerd menu van lunches, diners en brunches met voortreffelijke combinaties die u zullen doen terugkomen voor meer.

In de zomerversie kunt u deelnemen aan de selectie van de beste gerechten onder de vele deelnemende restaurants. Een gedetailleerde lijst van de deelnemende restaurants is te vinden op de officiële Restaurant Week website.

Praktische info

 • Plaats: varieert volgens de lijst van deelnemende restaurants.
 • Prijs: Brunch en lunches vanaf 22 euro. Diners tussen 35 en 55 euro.
 • Openingstijden: De hele dag, afhankelijk van de openingstijden van elk restaurant.

Boek een voedsel en street art tour door U Street

9. Geniet van een avond vol luxe tijdens het DC Jazz Fest

DC Jazz Fest| ©Dc Honny
DC Jazz Fest| ©Dc Honny

Het DC Jazz Festival is niet alleen een paar dagen lang de jazzcultuur vieren in de hoofdstad van het land, het is ook het hele jaar door een muziekeducatieve onderneming voor mensen die geïnteresseerd zijn in jazzmuziek.

Het Jazz Festival vindt plaats in de laatste weken van augustus en de eerste weken van september. Als u tijdens de zomermaanden in Washington DC bent, is dit een geweldige manier om geweldige muziek te zien en inspiratie op te doen om wat meer te weten te komen over de Amerikaanse muziekcultuur.

Praktische informatie

 • Locatie: 515 M Street SE. Ste. 102-B. Washington, DC 20003
 • Prijs: De toegang is gratis. Andere ticketprijzen beginnen bij 59 euro.
 • Openingstijden: Van 14:00 tot 22:00.

10. Neem een rondleiding naar Mount Vernon

George Washington's Mansion| ©Paull Young
George Washington's Mansion| ©Paull Young

Als er één activiteit is die u niet mag missen in de zomer, vooral gezien het aangename weer en de temperaturen, dan is het wel een uitstapje naar Mount Vernon.

Tijdens de rondleiding krijgt u de kans om het landgoed van George Washington te bezoeken en meer te leren over het leven van de Amerikaanse president.

De volledige dagtour van ongeveer 5 tot 8 uur is bedoeld om u mee te nemen op een complete ervaring van Washington DC naar Mount Vernon, met attracties variërend van het museum tot de graftombe waar George Washington zelf en Martha Washington begraven liggen.

U zult het prachtig vinden om te zien hoe de kostuums uit die tijd eruit zagen, en u krijgt inzicht in het slaventijdperk in Amerika door een bezoek aan een authentieke slavenwijk.

De tocht is volledig historisch en cultureel en de tijd van het jaar om deze tocht te doen is zeker de zomer, aangezien de temperaturen zorgen voor een meer aangename en rustige wandeling.

Nuttige informatie

 • Prijs: Vanaf 64 euro per persoon.
 • Duur: Ongeveer 5 uur, de reis van Washington DC naar Mount Vernon meegerekend.
 • Vervoermiddel: Bus met een capaciteit voor ongeveer 20 tot 25 personen.
 • Voordeel van deze optie: Het is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Hulpdieren zijn toegestaan. Het is mogelijk om kinderwagens mee te nemen. De rondleiding is ook beschikbaar in het Spaans.
 • Nadelen van deze optie: U moet in gemiddelde fysieke conditie zijn om de hele tour te kunnen doen. De excursie kan worden geannuleerd bij slecht weer of indien het minimumquotum niet wordt bereikt.

Boek uw dagtocht naar Mount Vernon