Stadcruises

Ga aan boord van een leuke cruise om de skyline van Washington te zien terwijl u geniet van een onvergetelijke feestcruise langs de Potomac.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuten lezen

Stadcruises

Kersenbloesems aan de oevers van de Potomac | ©Sean Robertson

Een van de coolste dingen om te doen in Washington tijdens een vakantie is een boottochtje maken op de Potomac River. U krijgt niet alleen een aantal van de beroemdste monumenten vanuit een ander perspectief te zien, maar u kunt ook genieten van een smakelijk feestmaal gevolgd door een ouderwets dansfeest aan boord. Klaar voor een dag om nooit te vergeten?

1. Maak een avond-diner cruise

Nachtcruise op de Potomac rivier| ©krishanu_seal
Nachtcruise op de Potomac rivier| ©krishanu_seal

Ben je in voor een ander soort avondje uit in Washington? Geniet optimaal van uw verblijf in de hoofdstad van de Verenigde Staten en trek uw beste kleren aan voor een avondcruise met diner inbegrepen op de Potomac River.

Tijdens dit type rondrit kunt u genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht op de mooiste monumenten van de stad terwijl de zon ondergaat en het landschap wordt verlicht door kleine fonkelende gekleurde lichtjes. Het is een magische ervaring!

Het verkennen van de wateren van de Potomac River tijdens een ontspannen boottocht om de verlichte skyline van Washington te bewonderen is een geweldige manier om de avond te beginnen.

Neem plaats en ontspan met het uitzicht terwijl de avond opwindender wordt. U zult uw krachten nodig hebben om na het diner aan boord van de boot met livemuziek de nacht door te dansen - neem uw camera mee want u zult Washington als nooit tevoren ervaren!

Boek uw cruise in Washington

2. Maak een schilderachtige cruise met lunch inbegrepen

Lincoln Memorial en Washington Monument aan de Potomac| ©F Delventhal
Lincoln Memorial en Washington Monument aan de Potomac| ©F Delventhal

Dagjesmensen of mensen die met het gezin reizen, kunnen ook een leuke ochtendcruise op de Potomac River maken , met lunch inbegrepen, als u andere plannen hebt om 's avonds in de hoofdstad van de VS te genieten.

Een boottocht door Washington is een originele manier om de skyline van de stad te zien. U krijgt een completer en ander beeld van de stad als u hem vanaf het water bekijkt.

Tijdens de tour ziet u enkele van de mooiste monumenten van de stad terwijl u comfortabel op het dek van de boot zit en enkele van de coolste foto's van uw reis maakt terwijl de kapitein u anekdotes vertelt over de geschiedenis van Washington.

Daarna geniet u van een heerlijk lunchbuffet en 's avonds komt er een gezellig feest met DJ op gang, waarbij u zich uitleeft op de dansvloer!

Boek uw cruise in Washington


Hoeveel kost het om een cruise te maken in Washington?

Georgetown University vanaf de Potomac| ©F Delventhal
Georgetown University vanaf de Potomac| ©F Delventhal

Het lijdt geen twijfel dat Washington een boeiende stad is vol geschiedenis en verbazingwekkende monumenten. De meeste toeristen maken een wandel- of bustocht door de stad, waarbij ze soms vergeten dat de Potomac River een prachtig uitzicht biedt op de hoofdstad van de Verenigde Staten.

Als het je eerste keer in Washington is en je een volledig beeld van de stad wilt krijgen, is mijn advies dan ook om een cruise over de Potomac te maken - er zijn tal van rondvaarten beschikbaar! En ze zijn nog superleuk ook, want je vaart niet alleen ontspannen over de rivier, maar er zijn cruises waarbij je ook kunt lunchen of dineren en er zijn zelfs feesten aan boord met DJ's. Klinkt dat niet geweldig?

Dus als u op zoek bent naar iets origineels en anders om te doen tijdens uw vakantie, moet u zeker een cruise in Washington in uw plannen opnemen. U vindt opties vanaf bijna 70 euro.

Op Hellotickets kunt u prijzen, dienstregelingen en beschikbaarheid van tickets en dag- of nachttochten vergelijken, u zult zeker de tour vinden die het beste bij u past!

Boek uw cruise in Washington

Hoe lang zijn de cruises in Washington?

Het reuzenrad van de hoofdstad| ©Gary Lopater
Het reuzenrad van de hoofdstad| ©Gary Lopater

De Potomac River is een van de belangrijkste toeristische attracties van Washington en de rondvaarten op de rivier variëren meestal in lengte, afhankelijk van het thema van de cruise.

Sommige tochten beperken zich tot een kort tochtje langs het water om van het uitzicht op de rivieroever te genieten, maar de cruises in Washington die een lunch en een feestje aan boord omvatten, duren meestal 2-3 uur.

Omdat ze niet te lang duren, zijn dit soort activiteiten perfect om 's morgens of 's avonds te doen om de benen even te laten rusten na al dat sightseeing. Daarna kunt u de rest van de dag de omgeving van Washington bezichtigen.

Wat is beter, een cruise overdag of 's nachts?

Geniet van de prachtige uitzichten van Washington verlicht bij nacht.| ©soomness
Geniet van de prachtige uitzichten van Washington verlicht bij nacht.| ©soomness

Het hangt van je smaak af, maar volgens mij is Washington bij nacht een bezienswaardigheid.

Een ontspannen boottochtje bij zonsondergang terwijl u de belangrijkste verlichte monumenten van de stad bekijkt en over de Potomac River vaart, is een magische ervaring die u niet mag missen.

Voeg daarbij een goed feest met muziek aan boord, en ik denk dat het de perfecte finishing touch is voor een unieke en zeer speciale avond die u tijdens uw vakantie zult beleven.

Hoe boek je een cruise in Washington?

Vaar onder de Woodrow Wilson Memorial Bridge| ©Ron Cogswell
Vaar onder de Woodrow Wilson Memorial Bridge| ©Ron Cogswell

U kunt uw plaats voor een cruise in Washington online en vóór uw reisdatum reserveren. Het enige wat u hoeft te doen is de tijd kiezen waarop u de activiteit wilt doen, het aantal passagiers en de dag waarop u wilt gaan om de beschikbaarheid te controleren.

Vervolgens moet u de gevraagde velden invullen om de reservering te maken en ten slotte overgaan tot de betaling. Zo eenvoudig is het!

Dit is een zeer originele activiteit, dus door online en vanuit huis te boeken hoeft u zich geen zorgen te maken over uw tickets als u eenmaal in Washington bent, u neemt ze zeker mee voordat u landt en in plaats van in de rij te staan bij de kassa kunt u die tijd aan andere dingen besteden!

Boek uw cruise in Washington

Waarom is het de moeite om een cruise te maken in Washington DC?

Koepel van het Capitool gezien vanaf het cruiseschip| ©F Delventhal
Koepel van het Capitool gezien vanaf het cruiseschip| ©F Delventhal

Omdat het een leuke en originele manier is om de stad vanuit een ander perspectief te verkennen!

Aan boord van de boot ziet u niet alleen een aantal van de mooiste landschappen van Washington en een groot aantal monumenten, maar u zult ook een ontspannende tijd hebben tijdens het varen over de rivier voordat u geniet van een heerlijk diner en een feest met muziek en dans. Wat wilt u nog meer?

U zult een geweldige tijd hebben en onvergetelijke herinneringen mee naar huis nemen van uw verblijf in de hoofdstad!

Bovendien zijn er dag- en nachtcruises beschikbaar, zodat u de cruise kunt kiezen die het beste bij uw smaak en omstandigheden past. Als u bijvoorbeeld met z'n tweeën reist, kunt u een romantische avond doorbrengen op de avondcruise terwijl u de zon onder ziet gaan en de skyline van Washington geleidelijk ziet oplichten voordat u gaat dineren en dansen.

Als u met uw gezin reist, kunt u ook kiezen voor de dagcruise met lunchbuffet en dansen op een DJ. De kinderen zullen zeker genieten van de boottocht en een leuke tijd op de Potomac River, een originele ervaring die ze niet snel zullen vergeten!

Wat zal ik zien op een Washington DC cruise?

Jefferson Memorial| ©David Tato
Jefferson Memorial| ©David Tato

Langs de route zijn enkele van de populairste bezienswaardigheden die u zult zien:

  • De Potomac Rivier
  • George Washington Monument
  • Arlington National Cemetery
  • Abraham Lincoln Memorial
  • Het Kennedy Center voor de Uitvoerende Kunsten
  • Thomas Jefferson Memorial
  • De Woodrow Wilson Memorial Brug
  • Reagan National Airport
  • Het United States Naval Research Laboratory
  • Historisch Alexandria