Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Beste dingen om te doen in Washington DC

Plant u binnenkort een reis naar Washington maar weet u nog niet welke plaatsen u moet bezoeken? Blijf dit bericht lezen, want ik ga je alles vertellen wat je moet weten om je reis te plannen met de gemoedsrust dat je niets zult missen in deze opwindende stad.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

12 minuten lezen

Beste dingen om te doen in Washington DC

©Andy He

De hoofdstad van de Verenigde Staten is een opwindende stad vol geschiedenis, monumenten, cultuur en macht. Als u niet zeker weet waar u uw bezoek moet beginnen, vindt u hier een lijst van 10 plaatsen die u beslist moet bezoeken in Washington, let op!

1. Maak het Witte Huis van dichtbij mee

Het Witte Huis| ©René DeAnda
Het Witte Huis| ©René DeAnda

Dit is een van de meest emblematische en representatieve gebouwen van de macht in de Verenigde Staten die in Washington te zien zijn, naast het Capitool. Het Witte Huis is de officiële residentie van de president sinds 1789, toen George Washington besloot de hoofdstad van het land hier te vestigen en een landgoed aan de oever van de Potomac-rivier uitkoos om er een presidentieel huis in Engelse stijl te bouwen.

De beste plaats om het van buitenaf te bekijken en foto's te nemen voor het traliewerk is aan de noordkant, vanaf Pennsylvania Avenue. Het is het meest typische beeld dat je zo vaak in de films hebt gezien!

Als u het echter van binnenuit wilt bezoeken, vergt dat een beetje planning, aangezien u een aanvraag moet indienen via de Amerikaanse ambassade in uw eigen land, wat 6 maanden tot 21 dagen kan duren voor de aanvraag wordt goedgekeurd.

Als u geen tijd heeft om u aan te melden, kunt u altijd terecht in het Bezoekerscentrum aan 1450 Pennsylvania Avenue, naast het Witte Huis. Er zijn verschillende tentoonstellingen over het beroemde landhuis en zijn illustere bewoners die u kunnen interesseren als u van geschiedenis houdt. Zij zijn elke dag van de week tot 16 uur open voor het publiek.

Als u echter een rondleiding wilt langs de belangrijkste monumenten van Washington, raad ik u aan een kijkje te nemen in het artikel Tickets voor attracties en musea in Washington DC, waar u veel interessante ideeën zult vinden.

2. Bezoek het Capitool

Gevel van het Capitool| ©Louis Velazquez
Gevel van het Capitool| ©Louis Velazquez

Het Capitool, gelegen in de historische wijk Capitol Hill, op een heuvel die het vanuit elke hoek van de stad zichtbaar maakt, is het symbool van de Amerikaanse democratie en een must op uw lijst van bezienswaardigheden in Washington.

Dit iconische witte gebouw met een grote koepel met obelisk-uiteinde huisvest de twee kamers van het Amerikaanse Congres, waarvan de zuidelijke vleugel toebehoort aan het Huis van Afgevaardigden en de noordelijke aan de Senaat. Hier worden enkele van de belangrijkste beslissingen genomen die de politiek van het land sturen en zelfs gevolgen hebben in andere delen van de wereld.

U zult de gevel herkennen van de vele films die u er hebt gezien, en net als bij het Witte Huis kunt u het Capitool ook van binnen bezichtigen als u uw bezoek van tevoren plant en reserveert via de website van het Bezoekerscentrum.

Het is een van de beste dingen om in Washington te doen en ik raad het u aan omdat u, behalve dat het gratis is, van dichtbij de plaats van de presidentiële inauguratie, staatsbegrafenissen, de National Statuary Hall, de Library of Congress en de Rotunda, de zaal onder de grote koepel van het Capitool, kunt zien. Je hebt alle informatie in dit bericht over je bezoek aan het Capitool in Washington DC

3. Ga het Lincoln Memorial binnen

Binnen in het Lincoln Memorial| ©Adam Bezer
Binnen in het Lincoln Memorial| ©Adam Bezer

Een van de mooiste gebouwen die u in Washington kunt bezichtigen is het Lincoln Memorial, een enorm monument gewijd aan de 16e president van de Verenigde Staten dat zich bevindt op de National Mall, een park in het centrum van de hoofdstad waar zich ook andere monumenten bevinden zoals het standbeeld van generaal Grant, de Washington Obelisk en het Lincoln Memorial.

Het is een imposant gebouw in de vorm van een Griekse tempel, dat u betreedt via een grote trap die leidt naar een zaal die is versierd met verschillende muurschilderingen en uittreksels uit enkele toespraken van Abraham Lincoln. Hier vindt u ook het beroemde zittende beeld van de president dat zo vaak in films te zien was.

Het Lincoln Memorial is getuige geweest van belangrijke historische gebeurtenissen, met name het uitspreken van de "I Have a Dream"-toespraak door de Amerikaanse burgerrechtenactivist Martin Luther King. Op de National Mall kunt u ook een standbeeld ter ere van hem bezichtigen, op korte afstand van het gedenkteken.

4. Beklim de Washington Obelisk

Washington Monument| ©Ben Schumin
Washington Monument| ©Ben Schumin

Wij hebben de National Mall niet verlaten want tegenover het Lincoln Memorial en zijn spiegelvijver staat een ander symbool van de stad, de Washington Obelisk die in 1884 werd opgericht ter nagedachtenis van de eerste president van de Verenigde Staten.

Wist u dat het vijf jaar lang het hoogste gebouw ter wereld was, totdat de Eiffeltoren werd opgetrokken? Het uitzicht op de stad vanaf de obelisk is een van de beste dingen om te doen in Washington, want het is spectaculair en zal u achterlaten met onvergetelijke herinneringen.

De toegang tot de Washington Obelisk en het observatiedek is gratis, maar de kaartjes aan de kassa zijn snel uitverkocht. Daarom raad ik je aan ze online te kopen. Je kunt ze tot 3 maanden voor je bezoek boeken en zelf de tijd kiezen, maar ze kosten $1,50 per kaartje. Al met al is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan een van de top 10 monumenten van Washington DC.

5. Bezoek Arlington Cemetery

Arlington National Cemetery| ©Tim Evanson
Arlington National Cemetery| ©Tim Evanson

Vlakbij het Pentagon, door de Potomac-rivier gescheiden van Washington, ligt Arlington National Cemetery, de begraafplaats van veteranen van alle oorlogen waaraan de Verenigde Staten sinds de onafhankelijkheid hebben deelgenomen, en van andere belangrijke nationale figuren zoals president John F. Kennedy.

Dit is de beroemdste begraafplaats in Washington en de lange rijen witte grafstenen van hen die hun leven gaven voor het land zijn indrukwekkend. Tussen alle graven zult u die van Kennedy herkennen, want ervoor schijnt een eeuwige vlam die nooit dooft.

Arlington Cemetery werd in 2004 een nationaal park en andere plaatsen die u kunt bezoeken zijn onder meer gedenktekens voor de spaceshuttles Challenger en Columbia, een gedenkteken voor de slachtoffers van de Pan Am-vlucht in Lockerbie en een gedenkteken voor de slachtoffers van 9/11.

Gezien de enorme omvang, raad ik een rondleiding op Arlington National Cemetery aan voor een meer diepgaande kijk.

6. Maak een uitstapje naar Mount Vernon of Gettysburg

Bezoek de plaats van de beroemde slag om Gettysburg.| ©Kris
Bezoek de plaats van de beroemde slag om Gettysburg.| ©Kris

Misschien had u bij het plannen van uw reis naar de hoofdstad van de Verenigde Staten in eerste instantie niet gedacht aan een uitstapje naar de buitenwijken van de stad omdat er zoveel te zien is in Washington, maar de gelegenheid verdient het echt en ik raad u aan een dag van uw vakantie te reserveren voor deze activiteit omdat u dan andere zeer interessante plaatsen in de buurt kunt zien en nieuwe ervaringen kunt toevoegen aan uw reisverslag. Het leitmotiv van elke reiziger!

Tijdens uw verblijf in Washington raad ik u aan een bezoek te brengen aan Mount Vernon (het huis van George Washington en zijn vrouw Martha) of aan het slagveld van Gettysburg (waar de grootste veldslag ooit op Amerikaanse bodem heeft plaatsgevonden).

Ik denk dat deze ervaring een zeer interessante context biedt om over het Amerikaanse karakter te leren. Beide excursies zijn een manier om dicht bij het historische hart te komen van een natie met slechts een paar eeuwen geschiedenis en om meer te weten te komen over de oorsprong van de natie en hoe zij werd gesticht. Hier is meer informatie over rondreizen naar Gettysburg vanuit Washington DC en rondreizen naar Mount Vernon vanuit Washington DC.

7. Beleef de passie van de NBA of MLB in Washington

Geniet van het beste honkbal in Nationals Park| ©Steve Lathrop
Geniet van het beste honkbal in Nationals Park| ©Steve Lathrop

Maar het is niet alleen cultureel sightseeing hier. Een ander opwindend ding om te doen in Washington is het bijwonen van een NBA of MLB sportevenement.

Of het nu is omdat u van sport houdt of omdat u wilt genieten van de opwinding en de sfeer die beide competities naar de stad brengen, dit is een ervaring die u niet mag missen.

Bovendien zijn dit geweldige familievoorstellingen, dus als u met kinderen naar Washington reist, kunt u samen naar een wedstrijd van de Washington Wizards (basketbal) of de Washington Nationals (honkbal) gaan kijken - ze zullen het geweldig vinden!

Als u tijdens uw reis naar Washington een basketbal- of honkbalwedstrijd wilt bijwonen, kunt u hier zien hoe u aan kaartjes kunt komen.

Hoe koop ik NBA of MLB tickets in Washington?

Om basketbal- of honkbaltickets te kopen heb je twee mogelijkheden: ofwel aan de stadionkassa en lang in de rij staan, ofwel online. Mijn ervaring is dat ik aanraad online tickets te kopen voordat u op reis gaat.

Waarom? De vraag om een wedstrijd van deze competities bij te wonen is groot en het is dan ook normaal dat tickets snel uitverkocht zijn. Om de beste zitplaats tegen de goedkoopste prijs te krijgen, is het zaak ze zo snel mogelijk te kopen. Naar mijn mening is dit de gemakkelijkste, veiligste en snelste manier om aan goede tickets te komen.

8. Zeg hallo tegen Darth Vader als je de kathedraal van Washington binnenkomt

Washington Kathedraal| ©Tom Thai
Washington Kathedraal| ©Tom Thai

Kun je je Darth Vader en een wasbeer boven op een kathedraal voorstellen, die een oogje in het zeil houden op de voorbijgangers beneden? Het klinkt een beetje ongewoon, maar het is geen hoax - het is echt!

Deze twee eigenaardige personages werden op de buitenkant van de Washington National Cathedral gekerfd naar aanleiding van een door het tijdschrift National Geographic World georganiseerde wedstrijd voor kinderen.

Als u de kathedraal van Washington bezoekt, vindt u ze op de top van de noordwestelijke toren, maar wees gewaarschuwd, u hebt een goede verrekijker nodig om ze goed te kunnen zien.

Een andere reden om deze neogotische kerk in Washington te bezichtigen is echter dat het de zesde grootste kathedraal ter wereld is en de tweede grootste in de Verenigde Staten.

Vanaf de torens heeft u een panoramisch uitzicht over de stad vanaf meer dan 100 meter hoogte, een van de beste uitzichten in Washington DC

Het behoort toe aan de Episcopale Kerk van de Verenigde Staten van Amerika en werd in de 20e eeuw gebouwd ter ere van de apostelen Petrus en Paulus. Je vindt het in het noordoosten van de stad, op de kruising van Wisconsin en Massachusetts Avenues.

9. Wandel door het historische district van Georgetown

Geniet van een wandeling door de charmante buurt van Georgetown.| ©Sonara Arnav
Geniet van een wandeling door de charmante buurt van Georgetown.| ©Sonara Arnav

Een andere charmante bezienswaardigheid in Washington tijdens uw reis is de wijk Georgetown.

Het ligt aan de oevers van de Potomac River, is een van de oudste wijken van de stad en was ooit gescheiden van het centrum van Washington. In de loop der jaren en met de uitbreiding van de hoofdstad werd het echter een deel van de stad als een van de wijken.

Een wandeling door de geplaveide straten met herenhuizen en kleine huizen uit een ander tijdperk is als een reis naar een kleine stad met een heel andere sfeer dan het meer monumentale deel van Washington. Het is een schilderachtige plek om te wandelen of te winkelen.

Het is ook de thuisbasis van Georgetown University, een van de meest prestigieuze universiteiten van de Verenigde Staten, die in talrijke films te zien is geweest.

Als u meer wilt weten over de geschiedenis van Georgetown, raad ik u aan een rondwandeling te maken door de straten van de wijk, waar u enkele van de meest emblematische plaatsen zult zien en enkele merkwaardige anekdotes zult ontdekken.

Andere dingen om te doen in Washington

Om meer te weten te komen over andere rondleidingen in Washington, raad ik u aan een kijkje te nemen in het bericht City Tours in Washington DC waar u een selectie van de beste vindt. Aan de andere kant, als je ook op zoek bent naar een comfortabele en snelle manier om je door de stad te verplaatsen, zal ik je alles vertellen wat je moet weten om op de beste tourbussen in Washington DC te stappen.

Een steeds vaker gebruikte manier om je op een leuke en milieuvriendelijke manier door steden te verplaatsen is op de fiets. Dus, hier is een post over de beste fietstochten in Washington DC. En als u wilt proeven van het nachtleven in een grote stad als Washington, bekijk dan de vele nachtrondleidingen die in de stad beschikbaar zijn.

Evenmin kunnen we de culinaire opties achterwege laten in een kosmopolitische plaats als deze, waar u een grote verscheidenheid aan smaken uit de hele wereld kunt proeven. Als u wilt weten wat de meest aanbevolen tours zijn bezoek dan deze post over Gastronomische Tours in Washington DC

10. Maak een boottocht op de Potomac River

Ontdek een uniek uitzicht op Washington door de Potomac af te varen.| ©F Delventhal
Ontdek een uniek uitzicht op Washington door de Potomac af te varen.| ©F Delventhal

En als u na al dat op en neer lopen door de straten van Washington op zoek bent naar een beetje rust, dan raad ik u een boottochtje op de Potomac River aan (zo kunt u sommige monumenten vanuit een ander perspectief bekijken) of maak gewoon een wandeling langs de oever van de rivier om van het landschap te genieten en even te ontspannen in de zon.

In het bericht City Cruises in Washington DC kunt u meer te weten komen over de beste tochten die u op de Potomac kunt maken. Het is leuk om in Washington te doen, vooral als u met uw gezin reist, want de kinderen zullen niet moe worden van het lopen en zullen het geweldig vinden om op een boot te varen.

Bezoek een museum in Washington

Washington is de hoofdstad van de Verenigde Staten en niet tevergeefs, een van de wereldmetropolen met de grootste bronnen van wetenschappelijke en humanistische verspreiding. Daarom is een bezoek aan een van de vele musea van de stad, waarvan er vele gratis zijn, een van de essentiële dingen om hier te doen.

Dankzij het Smithsonian Institution, een groot complex voor de verspreiding van menselijke kennis waartoe de meeste musea van Washington behoren, is de toegang tot deze musea gratis. De belangrijkste locatie, het Smithsonian Museum in Washington DC herbergt de grootste collectie Amerikaanse kunst, maar is vooral gericht op hedendaagse kunst. U mag het niet missen!

Maar het is niet de enige, je hebt van het National Museum of American History, naar het National Museum of American History, naar het Museum of African American History in Washington DC Vergeet dus niet een dagtrip naar de stad te boeken om wat meer over haar geschiedenis te weten te komen.

Tips voor een perfecte reis naar Washington

U hebt uw reis naar deze fantastische stad al vastgelegd en uw vluchten al gekocht. Mijn eerste aanbeveling is om transfers te boeken tussen de luchthaven en Washington DC. Met alles wat er te zien is in de stad, denk ik niet dat je een minuut van je reis wilt verspillen. Bekijk dus alle opties die u hebt om van en naar het centrum naar elk van de drie luchthavens van Washington te komen.

De tweede tip is om een sightseeing pass te kopen. De Washington Sightseeing Pass is een goede optie als u geld wilt besparen, want u krijgt tot 60% korting op veel attracties, en tijd omdat u de lange rijen voor kaartjes voor monumenten vermijdt.

Als een grote stad als Washington zoveel te zien en te doen heeft, kan dat overweldigend zijn. Maar om te voorkomen dat u overweldigd wordt, raad ik u aan uw reisplannen goed te plannen, zodat u het meeste uit uw reis kunt halen. Bij Hellotickets denken we aan alles en we laten u hier enkele kleine gidsen, afhankelijk van de tijd van het jaar waarin u reist:

Misschien vindt u deze ook per maand nuttig:

Als u liever alles op een rijtje hebt door de tijd die u voor elk bezoek hebt te berekenen aan de hand van de lengte van uw reis, moet u zeker deze artikelen lezen: