Beste dingen om te doen in Washington DC

De hoofdstad van de Verenigde Staten is een opwindende stad vol geschiedenis, monumenten, cultuur en macht. Als je niet zeker weet waar je je bezoek moet beginnen, is hier een lijst met de plekken die je zeker moet bezoeken in Washington. Let op!

Irene Quesada

Irene Quesada

38 minuten lezen

Beste dingen om te doen in Washington DC

Washington DC | ©Harold Mendoza

De stad van het Witte Huis en het Capitool heeft een oneindig aantal monumenten en historische gebouwen die getuigen en hoofdrolspelers zijn geweest van grote momenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Er is ook een groot repertoire aan belangrijke musea met een grote verscheidenheid aan thema's.

Washington DC biedt ook een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten. Het heeft talrijke parken en wijken met veel persoonlijkheid waar je met plezier de straten en de gastronomie zult ontdekken. De omgeving heeft ook veel interessante plekken om te bezoeken. Ik vertel je er hieronder alles over.

1. Maak een bustour door de stad

Sightseeing bus met het Capitool op de achtergrond| ©eGuide Travel
Sightseeing bus met het Capitool op de achtergrond| ©eGuide Travel

Het Witte Huis, de Obelisk, het Capitool... Je bent net aangekomen en dit zijn nog maar een paar van de iconische plekken waar je Washington DC kunt gaan ontdekken. Deze stad met een rijke geschiedenis zit vol bezienswaardigheden. De neoklassieke architectuur zal je verrassen, aanwezig in monumenten en musea.

Wil je de tijd hebben om alles comfortabel te zien? Zonder twijfel is de beste manier om deze grote stad te zien een bustour met gids, waar je zo vaak op en af kunt stappen als je wilt. Je bezoekt alle bezienswaardigheden en krijgt een goed overzicht van de metropool.

Als je meer wilt weten, bekijk dan dit artikel over de beste Washington DC sightseeing bussen.

Boek een Hop On Hop Off tour

2. Binnen in de Nationale Archieven

Nationaal Archief Museum| ©Viator
Nationaal Archief Museum| ©Viator

De National Archives is gevestigd in een imposant neoklassiek gebouw. Vandaag de dag zijn ze open voor het publiek en tonen ze met trots de Onafhankelijkheidsverklaring, de Amerikaanse grondwet en de Bill of Rights. Een zeer interessant bezoek om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Verlaat Washington DC niet zonder een kijkje te nemen bij de belangrijkste documenten uit de geschiedenis van het land. Om het meeste uit dit bezoek te halen, raad ik je deze zeer complete rondleiding aan die je niet alleen een gedetailleerd verslag van dit bezoek geeft, maar ook andere stops bij emblematische plaatsen onderweg bevat.

Boek een rondleiding door de Nationale Archieven

3. Maak foto's van de stad bij nacht

Nacht bij het Lincoln Memorial Reflecting Pool| ©Vince Costanzo
Nacht bij het Lincoln Memorial Reflecting Pool| ©Vince Costanzo

Zonsondergang in Washington DC is erg populair. Een aanbevolen plek om het te zien is vanaf de Obelisk, omdat er een groot zwembad voor ligt en je een mooie foto kunt maken met de oranje lucht die erin reflecteert.

Zodra de avond valt, is het geen tijd om naar huis te gaan, integendeel. De verlichting in de stad is een attractie op zich en het bekijken waard. Wil je foto's maken van de meest iconische gebouwen die verlicht zijn? Neem dan een bustour die je meeneemt naar de mooiste plekjes en je alles uitlegt.

Als je meer wilt weten, bekijk dan dit artikel over de beste nachttours in Washington DC.

Boek een nachttour door de stad

4. Bezoek het herenhuis van George Washington

Het herenhuis van George Washington| ©Paull Young
Het herenhuis van George Washington| ©Paull Young

George Washington was de eerste president van de Verenigde Staten in 1789. Op 20-jarige leeftijd erfde hij het landgoed Mount Vernon, dat toen een plantage was. Vandaag de dag is het een historische plek om te bezoeken. Het landgoed met het landhuis en de tuinen is een genot om doorheen te wandelen en het is ook erg interessant om de tentoonstelling van kunstvoorwerpen te zien die het huisvest.

Het ligt op 25 km van de stad in een rustige omgeving midden in de natuur. Als je een dag omringd door groen en geschiedenis wilt combineren, is dit de perfecte gelegenheid. Bekijk deze rondleiding om er het beste van te maken.

Boek een tour naar Mount Vernon

5. Bekijk de Veteranenbegraafplaats

Arlington begraafplaats| ©Tim Evanson
Arlington begraafplaats| ©Tim Evanson

Arlington National Cemetery ligt aan de overkant van de Potomac River in Virginia. Het bijzondere is dat het een militaire begraafplaats is waar veteranen uit alle oorlogen liggen, beginnend bij de Burgeroorlog. Tussen de rijen graven ligt een van de meest bezochte en met een vlam die nooit uitgaat, die van John F. Kennedy.

Deze begraafplaats, imposant vanwege de omvang en de lange rijen witte grafstenen, kun je het beste bezoeken met een rondleiding, omdat je dan de belangrijkste historische feiten en bijzonderheden leert over de beroemde mensen die er begraven liggen.

Als je meer wilt weten, bekijk dan dit artikel over de Arlington War Memorials en Arlington Cemetery in Washington DC

Boek een rondleiding door Arlington

6. Diner rondvaart

Nachtcruise op de Potomac| ©krishanu_seal
Nachtcruise op de Potomac| ©krishanu_seal

De Potomac River scheidt Washington DC van Virginia. De rivier wordt overgestoken door de Long Bridge, een groep van 3 bruggen die de twee staten met elkaar verbindt. Het is een zeer snelstromende rivier, dus er varen elke dag boten op. Het water is erg rustig en je hebt er prachtige uitzichten over de stad.

Als je geïnteresseerd bent in een boottocht, kies dan de tijd van zonsondergang en je krijgt gegarandeerd prachtige foto's. Om het plan compleet te maken, raad ik je aan om ook een gastronomisch diner te nemen tijdens een cruise. Een geweldig plan om met z'n tweeën of met het hele gezin van te genieten.

Als je meer wilt weten, bekijk dan dit artikel over cruises in Washington DC.

Boek een dinercruise

7. Huur een fiets en verken de stad op je eigen tempo

Fiets rond de Obelisk van Washington| ©Tony DeFilippo
Fiets rond de Obelisk van Washington| ©Tony DeFilippo

Washington is vrij vlak, dus het is niet moeilijk om Washingtonianen en toeristen op de fiets te zien. Een plek die ik aanbeveel om te fietsen is de National Mall, een groen gebied met verschillende monumenten voor beroemde mensen en een aantal musea. Als je in de lente gaat, mag je het Basin Basin niet missen, waar je kersenbloesems in bloei ziet staan, dus waarom huur je geen fiets? Je zult een geweldige dag hebben om de stad op je eigen tempo te verkennen.

Huur een fiets

8. Maak een voedseltour door Georgetown

Etenstour| ©James Schwartz
Etenstour| ©James Schwartz

Georgetown is een wijk in Washington DC die bekend staat om zijn persoonlijkheid. Je zult getroffen worden door de oude architectuur en de vele herenhuizen, de Georgetown University, de winkels... Het is een zeer pittoreske en levendige buurt met veel universiteitsstudenten en er is gemakkelijk live muziek te vinden in de straten. Het ligt ook aan de oever van de rivier met zelfs een kleine haven. Het heeft het allemaal!

In deze buurt zijn veel lokale restaurants. Wil je Amerikaans eten proberen in de restaurants van Georgetown? Ik stel een tour voor die de beste stops hiervoor uitkiest. Je proeft de lokale smaken en leert over de geschiedenis van de stad.

Als je meer wilt weten, bekijk dan dit artikel over food tours in Washington DC

Boek een food tour

9. Ontdek het beste van de stad in één dag

Sightseeingbus door de straten van Washington| ©Elvert Barnes
Sightseeingbus door de straten van Washington| ©Elvert Barnes

Washington DC is een plaats vol historische bezienswaardigheden en monumenten. Via hen kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de hoofdstad en haar evolutie. Je zult merken dat veel plaatsen je bekend voorkomen omdat ze vaak in films zijn opgenomen, te beginnen met het Witte Huis zelf en het Lincoln Memorial.

Als je niet weet waar je moet beginnen is dat normaal, er is zoveel te zien en zo interessant! Mijn advies is om een dag te boeken om de must-see bezienswaardigheden te zien tijdens een bustour. Zo word je niet moe van de ene plek naar de andere te gaan en krijg je een goed overzicht van de stad.

Boek een rondleiding

10. Ga het Capitool binnen

Capitol Hill Koepel| ©Brian Allen
Capitol Hill Koepel| ©Brian Allen

Het Capitool, gelegen in de historische wijk Capitol Hill op een heuvel waardoor het zichtbaar is vanuit elke hoek van de stad, is het symbool van de Amerikaanse democratie en een must-see op uw lijst van dingen die u moet zien in Washington DC.

Dit iconische witte gebouw met een grote koepel die eindigt in een obelisk herbergt de twee huizen van het Amerikaanse Congres, waarvan de zuidelijke vleugel toebehoort aan het Huis van Afgevaardigden en de noordelijke vleugel aan de Senaat. Hier worden enkele van de belangrijkste beslissingen genomen die de politiek van het land bepalen en zelfs gevolgen hebben in andere delen van de wereld.

Om het meeste uit dit bezoek te halen, raad ik je aan om het te doen met een deskundige gids die je alle merkwaardige en interessante feiten over deze plek zal vertellen.

Als je meer wilt weten, bekijk dan dit artikel over alles wat je moet weten over een bezoek aan het Capitool in Washington DC

Boek een rondleiding door het Capitool

11. Eten, geschiedenis en kunst in U Street

U Street| ©Mike Maguire
U Street| ©Mike Maguire

Wat maakt U Street tot een van de beroemdste straten van Washington DC? Voornamelijk de kleurrijke straatkunst, het entertainment en het eten. Het is niet alleen een plek om je te vermaken, maar het zit ook vol met historische plekken die verwijzen naar de Afro-Amerikaanse geschiedenis, aangezien deze straat ooit bekend stond als Black Broadway.

Als je gaat, probeer dan zeker de half-smoke bij Ben's Chili Bowl, een van de meest emblematische restaurants. Wil je andere lokale lekkernijen proberen en alle geheimen van deze straat leren kennen? Mijn suggestie is een rondleiding, je ziet de beste straatschilderingen, leert over de geschiedenis en probeert de aanbevolen gerechten en drankjes, een heel compleet plan!

Boek een rondleiding met eten in U Street

12. Tour langs de historische plekken in een elektrische auto

Uitzicht vanaf de Old Post Office Clock Tower| ©Ben Schumin
Uitzicht vanaf de Old Post Office Clock Tower| ©Ben Schumin

In de Verenigde Staten is alles groot. Het Smithsonian Institution is bijvoorbeeld het grootste museumcomplex ter wereld. Het bestaat uit 16 musea en de dierentuin. Ze liggen langs de National Mall, dat is dat grote park dat loopt van het Capitool tot het Washington Monument.

Kortom, geweldige gebieden om rond te lopen! Een alternatieve en duurzamere manier om dit te doen is door een tour te maken in een elektrische auto. Je ziet de beroemde monumenten en historische plekken tijdens een rondleiding op een leuke manier.

Boek een rondleiding in een elektrische auto

13. Bezoek het graf van John F. Kennedy

Oorlogsveteranen bij een ceremonie| ©Arlington National Cemetery
Oorlogsveteranen bij een ceremonie| ©Arlington National Cemetery

Vlakbij het Pentagon, aan de overkant van de Potomac River, ligt Arlington National Cemetery, de begraafplaats van veteranen uit elke oorlog die de Verenigde Staten heeft gevochten sinds haar onafhankelijkheid, maar ook van andere belangrijke nationale figuren zoals president John F. Kennedy.

Arlington Cemetery werd in 2004 een Nationaal Park en andere plaatsen om te bezoeken zijn onder andere gedenktekens voor de spaceshuttles Challenger en Columbia, een gedenkteken voor de omgekomenen op de Pan Am vlucht in Lockerbie en een gedenkteken voor de slachtoffers van 9/11.

Gezien de enorme omvang raad ik aan om een rondleiding te nemen op Arlington National Cemetery om een diepgaand beeld te krijgen van de begraafplaats.

Boek een rondleiding op Arlington

14. Bewonder de kersenbloesems

Lente in Washington| ©Craig James
Lente in Washington| ©Craig James

Had je verwacht een veld met kersenbloesems te zien midden in het centrum van Washington DC? Nou, er is er een, en nog wel een echte Japanse ook. Het blijkt dat de burgemeester van Tokio in 1912 3000 Japanse kersenbomen aan de stad schonk. Sindsdien wordt er elk jaar tussen maart en april een kersenbloesemfestival gehouden. Een langverwachte gebeurtenis voor de inwoners en vol activiteiten en optredens.

Het gebied waar het zich bevindt is het Getijdenbekken en het is behoorlijk uitgestrekt. Als je het grondig wilt bekijken en ook wilt genieten van de nabijgelegen historische bezienswaardigheden zoals het Eisenhower en Einstein Memorial, raad ik je een fietstocht met gids aan. Je kunt je dan snel verplaatsen en genieten van het roze-witte landschap.

Boek een fietstocht met gids door de kersenbloesembomen

15. Bezoek het Nationaal Museum voor Afro-Amerikaanse Geschiedenis en Cultuur

Buiten het museum bij nacht| ©brutus61534
Buiten het museum bij nacht| ©brutus61534

Via de galerijen van dit museum kun je meer te weten komen over de Afro-Amerikaanse geschiedenis vanaf de 15e eeuw tot nu. Een zeer complete rondleiding die kunst, religie en geschiedenis omvat en die bezoekers niet onverschillig laat.

Het is in Washington DC dat Martin Luther King zijn toehoorders de beroemde boodschap "I have a dream" gaf. Er zijn veel momenten en plaatsen die getuige waren van de strijd van de Afro-Amerikanen voor burgerrechten waarover je meer kunt leren tijdens een gespecialiseerde rondleiding die je zowel naar deze plaatsen als naar het museum brengt. Mis het niet!

Als je meer wilt weten, bekijk dan dit artikel over alles wat je moet weten over het Museum of African American History in Washington DC

Boek een rondleiding door de Afro-Amerikaanse geschiedenis

16. Bekijk de spookplaatsen

Thomas Jefferson Memorial| ©Gage Skidmore
Thomas Jefferson Memorial| ©Gage Skidmore

s Nachts is deze stad prachtig met zijn verlichte gebouwen en monumenten. Maar zoals overal heeft het ook een duistere kant en zijn er echte verhalen en griezelige legendes met instellingen als het Capitool zelf en het Witte Huis.

Hou je van enge verhalen? Met de nacht als achtergrond kun je een spooktocht maken, als je durft. Je leert de geschiedenis van de stad op een andere en vermakelijke manier kennen.

Boek een spooktocht

17. Ga uit eten met een lokale bierproeverij

Bier proeven| ©Meritt Thomas
Bier proeven| ©Meritt Thomas

Je hebt misschien wel eens gehoord dat bier in Amerika niet zijn beste eigenschap is. Nou, daar is de laatste jaren veel verandering in gekomen met de opkomst van ambachtelijke bieren. In Washington DC duiken nieuwe brouwerijen op die experimenteren met processen en smaken.

Wil je deze bieren proberen? Ik raad je aan de beste plekken te kennen waar je kunt proeven, vergezeld van eten. Eet, drink en vervolg je bezoek aan de stad voor de rest van de dag!

Boek een bierproeverij

18. Doorkruis de stad met een Segway

Begeleide Segway Tour| ©David Wilson
Begeleide Segway Tour| ©David Wilson

In Washington DC staan ongeveer 70 historische gebouwen en een handvol monumenten, elk met hun eigen belang. Dat zijn veel foto's om te nemen, veel informatie om te leren en veel kilometers om af te leggen.

De National Mall alleen al is 3 kilometer lang en er is daar veel te zien. Om je snel te verplaatsen en de meest aanbevolen plekken in de stad te bezoeken, kun je een Segway nemen. Het is leuk, snel, stil en milieuvriendelijk - een aanrader!

Boek een Segway tour met gids

19. Bezoek het Natuurhistorisch Museum

Nam June Paik in het museum| ©TimothyJ
Nam June Paik in het museum| ©TimothyJ

Dit bijzondere museum staat hoog aangeschreven als het op één na meest bezochte van de Smithsonian Institution, een verzameling van 16 musea in Washington DC. Je kunt er alles van mummies tot enorme dieren van aangezicht tot aangezicht zien.

Beroemd zijn de zalen met dinosaurussen en genaturaliseerde zoogdieren, evenals een grote collectie edelstenen. Ongetwijfeld zul je veel plezier beleven aan dit bezoek.

Als je meer wilt weten, bekijk dan dit artikel over het Smithsonian Museum in Washington DC: tickets, rondleidingen en meer.

Boek uw tickets voor het Natural History Museum

20. Brunchen op een cruise

Brunchen aan boord| ©Nadin Sh
Brunchen aan boord| ©Nadin Sh

De machtige Potomac River wordt dagelijks bevaren door honderden boten in alle maten. Je kunt de watertaxi nemen naar verschillende delen van de stad, of je kunt de rivier voor je plezier bevaren en het uitzicht bewonderen. Als de kersenbloesems in bloei staan, kun je ze ook vanaf de rivier zien, met de skyline op de achtergrond. Wat een spektakel!

Hier is een plan om het beste van de dag te maken. Boek een brunchbuffet op een luxe cruiseschip. Een ideale manier om de ochtend door te brengen terwijl je eet en geniet van de stad vanuit een andere hoek.

Boek een brunch aan boord van een cruiseschip

21. Maak een uitstapje naar Mount Vernon

Mount Vernon| ©OG Productionz
Mount Vernon| ©OG Productionz

Misschien heb je tijdens het plannen van je reis naar de hoofdstad van de Verenigde Staten in eerste instantie niet gedacht aan een uitstapje naar de buitenwijken van de stad omdat er zoveel te zien is in Washington DC, maar de gelegenheid verdient het echt en ik raad je aan om een dag van je vakantie te reserveren voor deze activiteit omdat je dan andere zeer interessante plaatsen in de buurt kunt zien en nieuwe ervaringen kunt toevoegen aan je reislogboek. Het leidmotief van elke reiziger!

Tijdens je verblijf in Washington DC raad ik je aan om een uitstapje te maken naar Mount Vernon, het voormalige huis van George Washington en zijn vrouw Martha. Deze ervaring biedt een zeer interessante context om het Amerikaanse karakter te leren kennen en dichter bij het historische hart te komen van een natie met slechts een paar eeuwen geschiedenis en meer te weten te komen over de oorsprong van de natie en hoe deze werd gesticht.

Als je meer wilt weten, bekijk dan dit artikel over de Mount Vernon Tour van Washington

22. Wandeling door Dupont Circle

Dupont Cirkel| ©Sara Cottle
Dupont Cirkel| ©Sara Cottle

Een van de bekendste wijken van Washington DC is Dupont Circle. Het strekt zich uit in een cirkelvorm vanaf het plein dat zijn naam draagt en is de thuisbasis van een groot aantal ambassades en historische gebouwen. Naast een moderne kant is er ook een traditionele kant, zoals de Dupont Farmers Market op zondag en herenhuizen uit de Gilded Age.

Het gebied wordt zeer gewaardeerd en er zijn talloze restaurants, kunstgalerieën en boetieks gevestigd. Dit contrast trekt veel mensen aan en maakt het een zeer kosmopolitische buurt die u niet mag missen! Waarom neem je geen rondleiding om de beste plekjes te bezoeken? Dan zie je interessante plekken en leer je ook over de schandalen achter sommige herenhuizen... En verder kan ik niet gaan!

Boek een tour naar Dupont Circle

23. Denk aan de moord op Lincoln

Abraham Lincoln| ©ElevenPhotographs
Abraham Lincoln| ©ElevenPhotographs

De moordaanslag op Abraham Lincoln vond plaats in 1865 bij de ingang van Ford's Theatre. Deze gebeurtenis had een impact op de geschiedenis van het land en schokte de Amerikaanse samenleving, want hij was een geliefde president.

Terwijl je op de plaats van de moord bent, kun je een gespecialiseerde rondleiding volgen en leren hoe deze gebeurtenis de loop van de geschiedenis veranderde, het plot en de details van de moordaanslag en de achtervolging van zijn moordenaar, John Wilkes Booth.

Boek een Lincoln Moord Tour

24. Veel plezier bij een goochelshow

Goochelshow| ©Julius Drost
Goochelshow| ©Julius Drost

De middagen en avonden in Washington DC worden verlevendigd door vele entertainmentactiviteiten. In de VS gaat het erom een band op te bouwen met het publiek, dus live shows zijn erg populair. Wil je je voelen als een plaatselijke bewoner en naar een goochel- en comedyshow gaan? Dan raad ik je The Magic Duel aan, een duo met zeer positieve recensies en een indrukwekkende podiumshow. Reserveer je tickets en geniet van een geweldige avond uit.

Boek je tickets voor Magic Duel

25. Bezoek de National Gallery of Art

Nationale Kunstgalerie| ©AgnosticPreachersKid
Nationale Kunstgalerie| ©AgnosticPreachersKid

Washington DC is de hoofdstad van de Verenigde Staten en niet voor niets een van 's werelds metropolen met de grootste bronnen van wetenschappelijke en humanistische verspreiding. Daarom is een van de essentiële dingen om hier te doen een bezoek aan een van de vele musea in de stad.

De National Gallery of Art is een van de populairste en je kunt er werken zien van Picasso, Rembrandt, Kandinsky, Renoir en nog veel meer. Geniet van een rondleiding door het museum met een gids die je meeneemt langs de belangrijkste werken en hun geschiedenis.

Boek een rondleiding bij de National Art Gallery of Artel

26. Ontdek de Harlem-kant van Washington DC

U straat| ©Teddy
U straat| ©Teddy

Washington DC is een wijk met veel karakter. Dit is de geboorteplaats van jazzgrootheid Duke Ellington. Dit is U Street, een straat en omgeving waar je de invloed van de Afro-Amerikaanse cultuur en muziek kunt waarderen. Ben je een vinylverzamelaar? Dan vind je hier de beste winkels.

Er zijn veel muurschilderingen op de muren, muziekbars en restaurants met heerlijk eten. Ga zeker eens langs bij Ben's Chili Bowl, wereldwijd bekend om zijn half smoke, een ander soort hotdog. Als je de interessantste bezienswaardigheden en de geschiedenis van dit gebied wilt zien, neem dan een rondleiding - je zult het geweldig vinden!

Boek een rondleiding in U Street

27. Doe een fietstour met gids

Een fietstour maken| ©KnowledgeCommonsDC
Een fietstour maken| ©KnowledgeCommonsDC

Het is inmiddels duidelijk dat er veel interessante gebieden zijn om te bekijken. Alleen al de National Mall, een rechthoekig park van 3 kilometer lang, brengt je van het Washington Monument naar het Capitool. Hier kun je een mooie foto maken van de Obelisk die weerspiegeld wordt in de vijver.

In de National Mall staan verschillende gedenktekens voor beroemde mensen en aan de zijkanten bevinden zich de nationale musea en de dierentuin. Ik kan alleen maar zeggen dat je een plattegrond nodig hebt om de National Mall te verkennen. Om zo'n concentratie van geschiedenis en kunst te zien, raad ik een fietstocht met gids aan. Het is een leuke manier om de stad te zien en je krijgt alles te zien.

Als je graag je benen in beweging krijgt, bekijk dan dit artikel over de beste fietstochten in Washington DC

Boek een fietstour met gids

28. Bezoek de Huizen van het Presidentschap

Het Witte Huis| ©René DeAnda
Het Witte Huis| ©René DeAnda

Als thuisbasis van het Witte Huis hebben tientallen presidenten het Witte Huis en deze stad bezocht. Hun verblijf in de hoofdstad bleef niet beperkt tot hun ambtstijd; deze presidenten hebben of hadden tweede huizen in de mooiste buurten van Washington DC. Een van hen, Grover Cleveland, heeft zelfs nooit in het Witte Huis gewoond.

Als je geïnteresseerd bent in het verloop en de geschiedenis van de politiek in de Verenigde Staten, mag je deze deskundige rondleiding door de herenhuizen van de presidenten niet missen terwijl je de interessantste anekdotes te weten komt in de stijl van de serie The West Wing of the White House.

Boek een rondleiding door de presidentiële huizen

29. Recreëer in het historische centrum van Alexandria

Bezoek de oude binnenstad van Alexandria| ©Ken Lund
Bezoek de oude binnenstad van Alexandria| ©Ken Lund

Nee, we zijn niet naar Egypte gegaan, we zijn nog steeds in Amerika. Alexandria ligt op ongeveer 10 kilometer van Washington DC en staat bekend als een van de oudste steden van de Verenigde Staten. Het historische centrum is erg rustig en kleurrijk met goed bewaarde architectuur. Het ligt ook aan de Potomac River, dus het heeft een mooie promenade langs het water.

King Street Mile staat bekend om zijn kleurrijke gevels en plaatselijke winkels. Het is een echte aanrader om het Amerikaanse karakter te proeven. Slenteren door de straten is als een reis terug in de tijd. Om het meeste uit je bezoek te halen, raad ik je deze rondleiding aan die je meeneemt en je de mooiste plekjes en hun geschiedenis laat zien.

Boek een rondleiding in Alexandrië

30. Los de aanwijzingen op in de Escape Room

Ontsnappen| ©David Hofmann
Ontsnappen| ©David Hofmann

Er zijn genoeg leuke dingen te doen in de hoofdstad van Amerika. Als je een rusteloos persoon bent, graag spelletjes speelt of gewoon op zoek bent naar een overdekt plan voor een regenachtige dag, raad ik je een Escape Room aan. Hier kun je een avontuur naar keuze kiezen en je verstand op de proef stellen. Een meeslepende en interactieve ervaring, ideaal om van te genieten met vrienden of familie.

Boek een Escape Room

31. Ontmoet de vrouwen die de Koude Oorlog wonnen

Maak kennis met Georgetown| ©Vicenç Feliú
Maak kennis met Georgetown| ©Vicenç Feliú

Tijdens de Koude Oorlog waren het de mannen die de politieke leiding hadden, maar in werkelijkheid is er een heel belangrijke positie die vrouwen innamen en die niet zo erkend wordt. Het was in deze periode dat de feministische beweging vorm begon te krijgen, met haar strijd en successen in een moeilijk mondiaal tijdperk.

In de straten van Georgetown staan verschillende huizen van de meest invloedrijke vrouwen uit die tijd. Als je meer wilt leren over deze parallelle geschiedenis die niet in de boeken staat, dan heb je een geweldige kans met deze rondleiding die je een geweldige en onderhoudende geschiedenisles zal geven.

Boek een Vrouwen in de Koude Oorlog Tour

32. Bezoek het Bijbelmuseum

De Heilige Bijbel| ©Priscilla Du Preez
De Heilige Bijbel| ©Priscilla Du Preez

De naam van dit museum heeft vast je aandacht getrokken. Dit merkwaardige museum met 6 verdiepingen laat niet alleen teksten en voorwerpen zien, maar ook meeslepende ervaringen en interactieve galerijen om op een andere manier te leren over de invloed van de Bijbel op de wereld. Natuurlijk heeft dit museum de meest controversiële meningen opgeroepen. In ieder geval is het een zeer vermakelijk bezoek en een museum dat zijn weerga niet kent.

Als je meer wilt weten, bekijk dan dit artikel over de beste musea in Washington DC

Boek je tickets voor het Museum van de Bijbel

33. Ga naar een wedstrijd van de Washington Wizards

Basketbalwedstrijd| ©Markus Spiske
Basketbalwedstrijd| ©Markus Spiske

Je kunt niet alleen wat culturele bezienswaardigheden bezoeken, een van de spannendste dingen om te doen in Washington DC is naar een basketbalwedstrijd gaan.

Of je nu van de sport houdt of gewoon wilt genieten van de spanning en de sfeer die deze sport op het veld brengt, deze ervaring mag je niet missen. Het zijn ook zeer gezinsvriendelijke shows, dus als u met kinderen reist kunt u samen naar een Washington Wizards wedstrijd gaan. Ze zullen dolblij zijn!

Boek uw Washington Wizards tickets

34. Bezoek Loudoun Winery

Wijnmakerij| ©Shutter Runner
Wijnmakerij| ©Shutter Runner

Loudoun County is een prachtig groen gebied op ongeveer een uur rijden van Washington DC en staat bekend om zijn wijngaarden en dus zijn wijnmakerijen. De jaarlijkse druivenoogst in Loudon wordt geschat op meer dan 2 miljoen dollar. Het gaat niet alleen om de kwantiteit, maar ook om de kwaliteit, die prijzen heeft gewonnen bij de Governor's Cup Wine Competition.

Een bezoek dat je niet mag missen als je een wijnliefhebber bent. De omgeving doet je denken aan het Franse platteland, maar dan nog groter. Als je deze uitgestrekte wijngaarden wilt bezoeken, de beste wijnmakerijen wilt bezoeken en hun wijnen wilt proeven, mis dan deze privétour niet.

Boek een tour naar de wijnkelders van Loudoun

35. Probeer het menu van het Hard Rock Café

Hard Rock Café| ©Magda Ehlers
Hard Rock Café| ©Magda Ehlers

Je hebt vast wel eens gehoord van het Hard Rock Café in andere grote wereldsteden. Het beroemdste themarestaurant ter wereld bevindt zich ook in Washington DC, vlak naast het Ford Theatre, waar Lincoln werd vermoord.

Als je door het centrum wandelt en honger krijgt, neem dan een Twisted Mac, Chicken & Cheese. Als je zeker wilt zijn van een zitplaats, reserveer dan en krijg een menu voor een speciale prijs.

Reserveer een menu bij Hard Rock Café

36. Sidderen met de geesten van Georgetown

Rondleiding door Georgetown| ©Fatma Şenses
Rondleiding door Georgetown| ©Fatma Şenses

Georgetown ligt aan de oevers van de Potomac River en is een van de oudste delen van de stad die ooit gescheiden was van het centrum van Washington. Wandelen door de geplaveide straten met herenhuizen en huisjes uit een ander tijdperk is als een reis naar een kleine stad met een heel andere sfeer dan het meer monumentale deel van Washington.

Een bezoek voor een wandeling of een shoppingtrip is een must, maar er is ook een alternatieve manier om het te zien: je kunt meer te weten komen over de mysteries, legendes en geesten tijdens een enge rondleiding. Ontdek de verborgen verhalen achter sommige van de herenhuizen en steegjes.

Als je meer wilt weten, bekijk dan dit artikel over de beste rondleidingen in Georgetown, Washington DC

Boek een spooktocht in Georgetown

37. Leer meer over de geschiedenis van de vrouwen van de rosse buurt

Pennsylvania Avenue| ©Will Ma
Pennsylvania Avenue| ©Will Ma

Tijdens de Burgeroorlog veranderde er veel aan de beroemde Pennsylvania Avenue, nu geflankeerd door historische overheidsgebouwen. In die tijd verrezen er al snel bars en bordelen en werd het gebied een rosse buurt. De vrouwen die deze zaken runden, speelden in die tijd een belangrijke rol in de maatschappij en in sommige politieke zaken. Als je meer wilt weten, raad ik je een gespecialiseerde rondleiding door dit gebied aan met een deskundige gids die je interessante anekdotes en de geschiedenis van dit tijdperk zal vertellen.

Boek een rondleiding door de geschiedenis van de rosse buurt

38. Bezoek Klein Ethiopië

U straat| ©Brad West
U straat| ©Brad West

Wist je dat er in Washington DC ongeveer 200.000 mensen uit Ethiopië wonen? Het is de grootste gemeenschap buiten Ethiopië. Een goede vertegenwoordiging is te zien in U Street, waar je hun invloed kunt zien in straatkunst, winkels en restaurants.

Het is geen toeval dat veel van de best beoordeelde restaurants in deze kleurrijke wijk Ethiopisch zijn. Het is een belangrijk onderdeel van de eetscene van de stad. Hongerig en nieuwsgierig? Hier is een tour die je rondleidt door het gebied en je meeneemt naar de best beoordeelde restaurants.

Boek een Ethiopische voedseltour

39. Kom meer te weten over politieke schandalen

President Obama op Pennsylvania Avenue| ©Chris Grafton
President Obama op Pennsylvania Avenue| ©Chris Grafton

Pennsylvania Avenue loopt van het Witte Huis naar het Capitool. Kun je je voorstellen wat er in de loop der jaren allemaal in deze straat is gebeurd sinds de eerste president, George Washington? Als we het over politiek hebben, zijn er altijd andere parallelle kwesties: corruptie, schandalen, leugens... Doet dit een belletje rinkelen? Ja, geen enkel land wordt gespaard en in Washington zijn er een paar van de sappigste.

Als je meer wilt weten over de geheime en minder geheime schandalen van Obama, Trump, Nixon, Kennedy, Reagan, Clinton en meer, dan raad ik je aan om deze rondleiding niet te missen. Super interessant!

Boek een schandaaltour

40. Woon een honkbalwedstrijd bij met de Washington Nationals

Honkbalveld| ©MiguelRomero
Honkbalveld| ©MiguelRomero

Honkbal is een van de populairste sporten in de Verenigde Staten. De Washington Nationals zijn een geliefd team en een wedstrijd bijwonen is een evenement op zich. De sfeer is leuk en opwindend. Ken je de regels van honkbal niet? Geen zorgen, ze zijn heel eenvoudig. Mis de kans niet om een wedstrijd bij te wonen, het zal je altijd bijblijven.

Boek Washington Nationals tickets

41. Luchthaven transfer

Washington Luchthaven| ©Pixabay
Washington Luchthaven| ©Pixabay

Je hebt je reis naar deze fantastische stad al beslist en je vluchten gekocht. Mijn eerste aanbeveling is om je luchthaventransfer naar Washington DC te boeken. Met alles wat je hebt gezien om te bezoeken, denk ik niet dat je een minuut van je reis wilt verspillen. Als je niet alle opties wilt doorlopen, kun je altijd nog kiezen voor dit privévervoer waarbij je de hoofdstad van je chauffeur leert kennen.

42. Ontmoet de beroemdheden bij Madame Tussauds

Madame Tussauds| ©Mathew Browne
Madame Tussauds| ©Mathew Browne

Madame Tussauds is een beroemd museum met locaties in de belangrijkste hoofdsteden van de wereld waar wassen replica's van beroemdheden en nagebouwde decors worden tentoongesteld. Wat kun je zien bij Madame Tussauds in Washington DC? De tentoonstelling is anders omdat het zich meer richt op het historische, niet te overtreffen in deze stad. Dus als je beroemdheden wilt ontmoeten, wilt leren en door de beroemdste historische rondleidingen wilt lopen, mag je dit niet missen.

43. Duik in de grotten bij Luray Caverns

Luray Caverns| ©Sarraf Ahmed
Luray Caverns| ©Sarraf Ahmed

In de Verenigde Staten vind je spectaculaire natuurgebieden, vooral vanwege hun enorme omvang. Heel dicht bij Washington DC, in Virginia, de aangrenzende staat, kun je Luray Caverns bezoeken.

Het is een verbazingwekkende plek waar je over de ondergrondse paden kunt lopen en de schoonheid van de stalactieten en stalagmieten kunt bewonderen die worden weerspiegeld in het transparante water. De verlichting maakt het nog mooier. Als je zin hebt om een dagje de stad uit te gaan en op verkenning te gaan, doe dan deze tour.

44. Nieuwsgierigheid in het International Spy Museum

Internationaal spionagemuseum| ©Yohan Marion
Internationaal spionagemuseum| ©Yohan Marion

Dit zeer populaire museum geeft een authentiek beeld van spionagepraktijken en toont methoden die werden gebruikt in de Koude Oorlog en de Amerikaanse Burgeroorlog en bij terroristische aanslagen. Het International Spy Museum ligt in het centrale Penn Quarter. Een unieke kans om meer te leren over de evolutie van spionage door de jaren heen aan de hand van voorwerpen en projecties. Als je met kinderen of tieners gaat, zullen ze er zeker van genieten.

45. Zeg hallo tegen Darth Vader als hij de Washington Cathedral binnengaat

Kathedraal van Washington| ©Mathias Reding
Kathedraal van Washington| ©Mathias Reding

Kun je je voorstellen dat Darth Vader en een wasbeer bovenop een kathedraal een oogje in het zeil houden op voorbijgangers beneden? Het klinkt een beetje ongewoon, maar het is geen hoax - het is echt!

Als je de Washington Cathedral bezoekt, vind je ze bovenop de noordwestelijke toren, maar wees gewaarschuwd, je hebt een goede verrekijker nodig om ze goed te kunnen zien. Deze twee eigenaardige figuren werden aan de buitenkant van de Washington National Cathedral gegraveerd als resultaat van een kinderwedstrijd die werd georganiseerd door het tijdschrift National Geographic World.

Een andere reden om deze neogotische kerk in Washington te bezoeken is dat het de op vijf na grootste kathedraal ter wereld is en de op een na grootste in de Verenigde Staten. Vanaf de torens heb je een panoramisch uitzicht over de stad vanaf meer dan 100 meter hoogte, een van de beste uitzichten in Washington DC.

46. Bezoek de standbeelden van veteranen uit de Koreaanse Oorlog

Monument voor veteranen uit de Koreaanse oorlog| ©Chad Stembridge
Monument voor veteranen uit de Koreaanse oorlog| ©Chad Stembridge

Dit monument, ten zuidwesten van de Lincoln Memorial Pond, bestaat uit een reeks van 19 grote standbeelden die de onderdelen van het leger voorstellen die in de oorlog vochten. Het tafereel dat door deze beelden wordt gevormd is aangrijpend. Naast hen is een muur met foto's van de soldaten die deelnamen aan de oorlog en aan wie het een eerbetoon heeft gebracht met dit monumentale ensemble. Bezoek zeker het Korean War Veterans Memorial tijdens je wandeling door de National Mall.

47. Ga Ford's Theatre binnen, de plek waar Lincoln werd vermoord

Ford's Theater| ©Nick Castelli
Ford's Theater| ©Nick Castelli

Ford's Theatre werd in 1833 gebouwd, oorspronkelijk als kerk. Later werd het omgebouwd tot theater en sindsdien heeft het verschillende rampen meegemaakt. In 1862 werd het verwoest door brand, kort daarna vond in 1865 de moord op Abraham Lincoln plaats en in 1893 stortte een deel van het gebouw in, waarbij verschillende mensen om het leven kwamen.

Het is nu gerenoveerd, waarbij het historische karakter bewaard is gebleven. Het is de locatie voor informatieve evenementen en displays over de nacht van de aanslag op het leven van Lincoln. Deze plek met zoveel geschiedenis moet je zeker bezoeken. Bekijk de evenementenkalender op hun website.

48. Ontspan in de botanische tuin

Bartholdi fontein| ©Kelian Pfleger
Bartholdi fontein| ©Kelian Pfleger

Zoals je misschien hebt gemerkt bij het lezen van deze lijst, is er geen tekort aan groene ruimten in Washington. Ik wil er één apart aanbevelen, namelijk de Botanische Tuin. Deze is heel dichtbij, net ten zuidwesten van het Capitool.

Hier kun je de prachtige Bartholdi-fontein zien en een openluchtcollectie met een grote verscheidenheid aan exotische planten. Je kunt de tuin elke dag tussen 10.00 en 17.00 uur gratis bezoeken. Dit stedelijke Eden zal je weer helemaal opladen voor de rest van de dag.

49. Het Witte Huis van dichtbij bekijken

Het Witte Huis| ©David Everett Strickler
Het Witte Huis| ©David Everett Strickler

Dit is een van de meest iconische en representatieve gebouwen van de Amerikaanse macht om te zien in Washington DC naast het Capitool. Het Witte Huis is de officiële residentie van de president sinds 1789, toen George Washington besloot om de hoofdstad van de natie hier te vestigen en een landelijke locatie aan de oevers van de Potomac River koos om een presidentieel huis in Engelse stijl te bouwen.

De beste plek om het van buiten te zien en wat foto's te nemen voor het hekwerk is aan de noordkant, vanaf Pennsylvania Avenue. Het is het meest typische beeld dat je zo vaak in de films hebt gezien!

Maar als je de binnenkant wilt bezoeken, moet je wel wat plannen, want je moet een aanvraag indienen via de Amerikaanse ambassade in je eigen land. Het kan 6 maanden tot 21 dagen duren voordat de aanvraag wordt goedgekeurd.

Als je geen tijd hebt om een aanvraag in te dienen, kun je altijd naar het Visitor Center op 1450 Pennsylvania Avenue gaan, naast het Witte Huis. Er zijn verschillende tentoonstellingen over het beroemde landhuis en zijn illustere bewoners die je kunnen interesseren als je van geschiedenis houdt. Elke dag van de week tot 16.00 uur geopend voor het publiek.

50. Bezoek de National Portrait Gallery

Nationale Portrettengalerij| ©Amy-Leigh Barnard
Nationale Portrettengalerij| ©Amy-Leigh Barnard

Het portrettenmuseum maakt deel uit van het Smithsonian Institution, een gerenommeerd netwerk van musea dat ook verantwoordelijk is voor onderwijs en onderzoek. Het bevindt zich naast Ford's Theatre, in het hart van het centrum. De National Portrait Gallery verzamelt portretten en foto's uit alle periodes en in verschillende technieken van gezichten van kunstenaars, politici, wetenschappers... Een andere manier om meer te leren over de geschiedenis van de oudheid tot nu.

51. Begroet de reuzenpanda's in de dierentuin

Reuzenpanda| ©Bruce Hong
Reuzenpanda| ©Bruce Hong

In het noordelijke deel van de stad ligt de dierentuin, dus waarom zou je er niet gaan wandelen? Het is een van de best beoordeelde. Geniet het hele jaar door van speciale evenementen, educatieve activiteiten en bewonder natuurlijk de meer dan 1500 dieren die er leven. De toegang is gratis, maar reserveren is verplicht. Lees meer over de activiteiten op hun website en beleef een leuke middag.

52. Geniet van de geschiedenis in het National Museum of the American Indians

Nationaal Museum van de Amerikaanse Indianen| ©Ronny Rondon
Nationaal Museum van de Amerikaanse Indianen| ©Ronny Rondon

Dit museum, op slechts een paar minuten van het Capitool, zal je zelfs van een afstand verrassen met zijn spectaculaire moderne gevel met gebogen randen. Binnen in het National Museum of the American Indian kun je de tentoonstelling bekijken die de oorsprong en evolutie van de vele inheemse volken van Amerika weergeeft. Ga niet weg zonder een kijkje te nemen en de toegang is gratis. Je zult zeker versteld staan en ik raad het buffetrestaurant binnen aan.

53. Laat je verrassen door de hedendaagse kunst in Renwick Gallery

Renwick Galerij| ©Enrique Alarcon
Renwick Galerij| ©Enrique Alarcon

Deze galerie, gelegen naast het Witte Huis, is een van de belangrijkste tentoonstellingen voor hedendaagse kunst. Het interieur van de Renwick Gallery is zeer verfijnd en elegant, wat mooi contrasteert met de tentoonstelling van moderne kunstobjecten en schilderijen.

Zowel de permanente als de tijdelijke collecties zijn vaak kleurrijk en verrassen de bezoekers. Het is niet zo'n groot museum, dus je kunt het perfect integreren in je wandeling rond het Witte Huis. Je maakt er zeker een paar prachtige foto's.

54. Vind je show in het John F. Kennedy Center for the Performing Arts

John F. Kennedycentrum voor uitvoerende kunsten| ©Clay Elliot
John F. Kennedycentrum voor uitvoerende kunsten| ©Clay Elliot

Dit centrum heeft een perfecte locatie, want het ligt direct aan de oever van de Potomac River. Afhankelijk van waar je kijkt lijkt het op de rivier te drijven. Het werd gebouwd ter ere van John F. Kennedy en binnenin is het zeer multidisciplinair, want je vindt er verschillende theaters, een operagebouw en concertzaal en andere ruimtes die gewijd zijn aan de kunsten. Er is zelfs een jazzclub.

Bekijk het programma van het John F. Kennedy Center for the Performing Arts om een voorstelling te vinden die je kunt bijwonen of ga gewoon naar binnen voor een rondleiding door het grote interieur.

55. Bezoek het museum van het beroemde tijdschrift National Geographic

National Geographic Museum| ©Haut Risque
National Geographic Museum| ©Haut Risque

Ben je een fan van het wereldberoemde natuur-, geschiedenis- en wetenschapsmagazine? Dan heb je geluk, want in het hart van het stadscentrum kun je het National Geographic Museum bezoeken. Er zijn een aantal van hun beste foto's te zien, evenals historische tentoonstellingen. Bezoek hun website om op de hoogte te blijven van tijdelijke tentoonstellingen. Kom binnen en reis door de geschiedenis van de wereld.

56. Breng zondag door op de Oosterse Markt

Oostelijke Markt| ©Ctac
Oostelijke Markt| ©Ctac

Deze markt bestaat al sinds 1873. Als je er toevallig op een zondag bent, kom dan snuffelen tussen het antiek en handwerk, snuffelen tussen de lokale producten en een hapje eten bij een van de vele kraampjes. In de omgeving vind je nog meer markten die aan de markt vastzitten, waardoor een traditionele en feestelijke sfeer ontstaat. Je voelt je net een inwoner. Kijk op hun website voor meer informatie.

57. Omring jezelf in luxe op Hillwood Estate

Hillwood Landgoed| ©Ashley Hajimirsadeghi
Hillwood Landgoed| ©Ashley Hajimirsadeghi

Dit museum voor decoratieve kunst is gevestigd in een herenhuis aan de noordkant van de stad, waar Rock Creek, een prachtig park, begint. Dit is het Hillwood Estate. Het staat bekend om zijn collectie Franse en Russische werken, waaronder enkele van de beroemde Fabergé-eieren.

De tentoonstelling beperkt zich niet tot de tentoongestelde werken, maar ook tot de luxueuze kamers van het landhuis en de tuinen. Er is een grote collectie orchideeën en exotische planten. Omdat het iets verder van het centrum ligt, is het een oase van rust waar je in alle rust kunt genieten van een tuin-museum dat je terugbrengt naar een ander tijdperk.

58. Ga naar een concert om 9:30 Club

9:30 Club Concert| ©Sebastian Ervi
9:30 Club Concert| ©Sebastian Ervi

Als je van livemuziek en het nachtleven houdt, raad ik je ten zeerste aan om naar de 9:30 Club te gaan. Deze club is al sinds de jaren 80 actief en is een van de beroemdste podia voor livemuziek in Amerika. Je hebt er grootheden gezien als Red Hot Chilli Peppers, Bob Dylan, Adele... De zaal heeft een geweldig geluid. Een tip: als je er op tijd bent kun je boven gaan zitten, daar heb je een beter uitzicht. Kijk op hun website voor hun concertagenda en geniet van een geweldige avond uit.

59. Verdwaal in Rock Creek Park, de oase van de stad

Rock Creek Park| ©Hannah Tu
Rock Creek Park| ©Hannah Tu

Er zijn veel redenen om dit park te bezoeken. Deze oase in de stad heeft veel wandelpaden, een golfbaan, een amfitheater en nog veel meer recreatieve activiteiten. Rock Creek Park werd opgericht in 1890 met dat in gedachten, als een plek van rust en vermaak voor de burgers.

Waarom verken je het niet te voet of op de fiets en ga je picknicken? Je kunt zelfs op klaarlichte dag de sterren zien, want een van de faciliteiten is een planetarium. En dan is er nog een verborgen fort uit de burgeroorlog genaamd Fort DeRussy. Om het te vinden moet je ernaar vragen, maar wees voorzichtig, niet veel mensen weten ervan.

60. Reis naar Azië via de Freer Gallery

Aziatische kunst| ©Alex Kalligas
Aziatische kunst| ©Alex Kalligas

Deze galerie, ook wel bekend als het Asian Museum, ligt aan de National Mall. Het herbergt oude voorwerpen uit verschillende delen van Azië, zoals keramiek, manuscripten, schermen, beeldhouwwerken en schilderijen. Als je erheen gaat, zul je versteld staan van de Pauwenkamer, een kamer die volledig in goud en blauw is gedecoreerd en als een meesterwerk wordt beschouwd.

De buitenkant wordt gekenmerkt door een prachtige Italiaanse renaissancegevel met grote bogen. Binnen kun je een verborgen ondergrondse galerij betreden. De toegang is gratis en het is snel te zien, dus het is de moeite waard!

61. Fotografeer het Thomas Jefferson Memorial

Thomas Jefferson Memorial| ©Yeon Choi
Thomas Jefferson Memorial| ©Yeon Choi

Thomas Jefferson wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke mensen in de vorming van de Verenigde Staten van Amerika. Je kunt zijn monument bezoeken in een prachtig deel van de stad, aan de oever van de rivier in het Tidal Basin. Als je in de lente gaat, zie je het vergezeld gaan van kersenbloesembomen. Het monument zelf is een foto waard met zijn vele zuilen en koepel, spectaculair overdag en 's avonds verlicht.

62. Proef het beste eten in het Union Market District

Amerikaans eten| ©Dex Ezekiel
Amerikaans eten| ©Dex Ezekiel

Deze marktplaats met kraampjes met wereldvoedsel is een populaire bestemming voor inwoners van Washington DC. Als je een foodie bent, raad ik je aan om hier een bezoekje te brengen, want het is als een etalage van de meest uiteenlopende soorten eten. Inclusief lokaal, natuurlijk. Het moeilijkste zal zijn om te kiezen.

In Union Market District vind je zowel kunst en cultuur als eten. Als het mooi weer is, zijn er ook tafels buiten. Het is een plek die niet vaak door toeristen wordt bezocht, dus maak van de gelegenheid gebruik om in de beste sfeer van een maaltijd te genieten.

63. Vind het standbeeld van Jeanne d'Arc in Meridian Hill Park

Standbeeld van Jeanne d'Arc| ©ZEBULON72
Standbeeld van Jeanne d'Arc| ©ZEBULON72

In het noorden van de stad ligt dit prachtige rechthoekige park met een mooie trap en waterval. Een zeer rustige en mooie plek om wat tijd in de natuur door te brengen en nieuwe energie op te doen. In Meridian Hill Park staan verschillende beelden die je tijdens je wandeling tegenkomt. Een daarvan is Jeanne d'Arc te paard met een zwaard. Je zult echter alleen haar lege hand kunnen zien, want het zwaard is gestolen en dit gebeurt elke keer als het wordt vervangen.

64. Reis terug in de tijd in het Museum of American History

Abraham Lincoln| ©Garry T
Abraham Lincoln| ©Garry T

Heb je er een punt van gemaakt om alle Smithsonian musea te bezoeken? Er zijn er alleen al 11 aan de kant van de National Mall- ze liggen tenminste dicht bij elkaar! Een daarvan is het Museum of American History. Het is superleuk, je kunt er zelfs van alles van binnen bekijken, van de auto van Batman tot de hoed die Lincoln droeg op de dag van zijn moord.

Als je geïnteresseerd bent in een reis door de Amerikaanse geschiedenis, mag je dit museum niet missen, de collectie curieuze voorwerpen zal je versteld doen staan. Kijk op hun website om op de hoogte te blijven van hun activiteiten.

65. Herbeleef de Slag bij Gettysburg

Gettysburg| ©S Pakhrin
Gettysburg| ©S Pakhrin

Als je van oorlogsfilms houdt of een geschiedenisfanaat bent, raad ik je een bezoek aan Gettysburg National Park aan. Hier vond in 1863 de Slag om Gettysburg plaats, die 3 dagen duurde maar een van de bloedigste was.

Tegenwoordig is het een nationaal park dat informatie over dit oorlogsmoment bewaart door middel van rondleidingen, een museum en een bezoekerscentrum en eerbetonen en monumenten voor de gevallenen. Een bezoek dat je niet onverschillig zal laten.

66. Verplaats jezelf naar de toekomst met de meeslepende tentoonstelling van Artechouse

Artechouse| ©Richard Hirajeta
Artechouse| ©Richard Hirajeta

Deze tentoonstelling bevindt zich aan de zuidkant van de National Mall. De meeslepende ervaring die Artechouse biedt, neemt je mee uit de realiteit en in een kleurrijke toekomstige wereld in een unieke ervaring. Als je met het hele gezin gaat, is dit een plan dat zeker in de smaak zal vallen bij iedereen.

67. Bezoek het Navy Memorial

Marinemonument| ©Mark Tegethoff
Marinemonument| ©Mark Tegethoff

Zoals je al hebt gezien, staat deze stad vol met eerbetonen. Nog een die ik je aanraad te bezoeken is het United States Navy Memorial. Het bevindt zich op een plein aan Pennsylvania Avenue, ten noorden van de National Mall. Dit gebouw is helemaal gewijd aan eerbetoon aan de marine en marineveteranen door het tentoonstellen van artefacten, beelden, documenten en nog veel meer. Neem het mee in je bezoek om je repertoire aan eerbetonen uit te breiden.

68. Leer meer over de nazi-holocaust

Nazi Holocaust kunstvoorwerpen| ©Tiffffney
Nazi Holocaust kunstvoorwerpen| ©Tiffffney

Dit museum laat de verschillende fasen van de nazi-holocaust zien aan de hand van artefacten, foto's en projecties. Het herdenkt ook de slachtoffers en overlevenden van de Holocaust. Het heeft een uitgebreide permanente collectie en andere tijdelijke collecties, die je op de website kunt bekijken.

Het educatieve en informatieve werk van het museum is opmerkelijk, en het geeft bezoekers ook het gevoel dat ze deel uitmaken van de ervaring. Kom het zien, het zal je niet onverschillig laten.

69. Laat je imponeren door de Basiliek van de Nationale Schrijn van de Onbevlekte Ontvangenis

Basiliek van het Nationaal Heiligdom van de Onbevlekte Ontvangenis| ©Nik Guiney
Basiliek van het Nationaal Heiligdom van de Onbevlekte Ontvangenis| ©Nik Guiney

Ten noordoosten van het centrum ligt deze indrukwekkende basiliek van enorme omvang, ingewijd in 1959. Ze behoort tot de 10 grootste ter wereld. Dat en de kleurrijke koepel zullen je met open mond laten staan. Het al even spectaculaire interieur, met zijn gebrandschilderde ramen, mozaïeken en schilderijen, is zeker een bezoek waard. Een essentieel bezoek.

70. Wandel door de beeldentuin van het Hirshhorn Museum

Hirshorn Museum| ©Raulbot
Hirshorn Museum| ©Raulbot

Het Hirshorn Museum stelt moderne en hedendaagse kunst tentoon en ligt aan de National Mall. Je herkent het van buiten omdat het niet de neoklassieke stijl heeft van de naburige musea - integendeel, de ronde gevel steekt met kop en schouders boven de rest uit. Je zult dol zijn op de collectie alternatieve kunst en er is een verrassing aan de buitenkant. Maak een wandeling door de tuin en je vindt een openluchttentoonstelling van grote beeldhouwwerken in verschillende stijlen waar je dol op zult zijn.

71. Bezoek het kasteel van het Smithsonian Instituut

Kasteel Smithsonian Instituut| ©Sara Cottle
Kasteel Smithsonian Instituut| ©Sara Cottle

Het eerste gebouw van het Smithsonian Institution staat ook bekend als het kasteel. Het staat in het midden van de National Mall en je herkent het aan de rode baksteen. Het werd opgericht als een instituut voor onderzoek en outreach, en van daaruit ontstonden alle musea die nu deel uitmaken van het instituut.

Bezoek het bezoekerscentrum om meer te weten te komen over de geschiedenis van het museum en de aangrenzende musea. Het is een geweldige manier om je rondleiding door het meest culturele gebied van Washington DC te beginnen.

72. Bewonder de geweldige kunstcollectie van het Phillips Museum

Tentoongestelde werken| ©Brcunel
Tentoongestelde werken| ©Brcunel

Het Phillips Museum bestaat al sinds 1921 en was in die tijd baanbrekend door altijd werken van de meest moderne en avant-gardistische kunstenaars tentoon te stellen. In de zalen kun je ook grote klassiekers zien zoals Renoir, Cezanne, Picasso en nog veel meer.

Het bevindt zich in de prachtige wijk Dupont Circle. Maak dus van de gelegenheid gebruik om het te bezoeken als je langskomt. Je zult zeker genieten van je bezoek, het is een van de hoogst gewaardeerde kunstmusea ter wereld.

73. Bezoek het Martin Luther King Memorial

Martin Luther King gedenkteken| ©Dineda Nyepan
Martin Luther King gedenkteken| ©Dineda Nyepan

De bekende activist Martin Luther King kwam op voor de burgerrechten van zwarte mensen in de Verenigde Staten en was een sleutelfiguur in hun strijd.

Aan de oever van het Tidal Basin, vlakbij de plek waar hij zijn beroemde toespraak hield die begon met "I have a dream", staat een monument dat je niet mag missen. Het is een indrukwekkend standbeeld van bijna 10 meter hoog. Je zult het zowel overdag mooi vinden, vanwege de ligging in het park omringd door kersenbomen, als 's avonds, met de prachtige verlichting.

74. Profiteer van de Washington Sightseeing Pass

Sightseeing Pass| ©MolaViajar
Sightseeing Pass| ©MolaViajar

In een grote stad als Washington DC, waar zoveel te zien en te doen is, kan het overweldigend zijn. Maar om te voorkomen dat je overweldigd wordt, raad ik je aan om je routes goed te plannen, dan haal je het meeste uit je reis. Als tip raad ik je aan om een sightseeingpas te kopen.

De Washington Sightseeing Pass is een geweldige optie als je geld wilt besparen, want deze heeft kortingen tot 60% bij veel attracties en je bespaart tijd omdat je de lange wachtrijen voor kaartjes voor de monumenten vermijdt.

Als je meer wilt weten, bekijk dan dit artikel over de Washington Sightseeing Pass.

Koop uw Washington Sightseeing Pass