Capitol Hill in Washington DC: rondleidingen, prijs, hoe te bezoeken...

Het is het icoon van Capitol Hill en een bezoek eraan is een van de leukste dingen om te doen in Washington DC. Lees verder om alles te weten te komen over een bezoek aan een van de beroemdste gebouwen van Amerika.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Capitol Hill in Washington DC: rondleidingen, prijs, hoe te bezoeken...

Washington DC Capitool | ©Lionel Lacour

Je kent het Capitool misschien uit films over de Verenigde Staten of als symbool van de democratie van het land, maar het is ook een van de meest iconische gebouwen van de stad vanwege zijn belang en schoonheid.

Het ligt in het hart van Capitol Hill, is een van de beroemdste locaties en is gebouwd op de top van een heuvel, zodat je het vanaf elke plek in de stad kunt zien. Hier vertel ik je alles wat je moet weten zodat je geen enkel detail mist:

De beste optie

Washington DC Capitol Hill tour

Maak zeker een rondleiding door Capitol Hill om alles te weten te komen over Washington DC.

Je bezoekt het Capitool en de meest emblematische gebouwen op de National Mall in een elektrisch voertuig.

De Amerikaanse hoofdstad is een van de machtigste steden ter wereld en in het historische centrum staan ook belangrijke monumenten en gebouwen. De Capitol Hill is een van de meest gevraagde door bezoekers, dus een rondleiding met een :::link|text=deskundige gids::: kan je uren in de rij besparen.

Capitol Hill is ook een zeer interessant gastronomisch gebied, dus ik raad je aan om te kiezen voor een optie waarbij je na een lange wandeling een restaurant bezoekt aan het einde van de tour.

Aanrader als... je weinig tijd hebt in Washington DC en je een overzichtelijk bezoek wilt brengen aan de gebouwen en monumenten van de National Mall.

Hoeveel kosten de tickets?

Het Capitool bezoeken| ©Ed Uthman
Het Capitool bezoeken| ©Ed Uthman

De toegang tot het Capitool is gratis, dus je hoeft geen kaartje te kopen, hoewel het als je meerdere dagen in de stad bent wel aan te raden is om je plaats van tevoren te reserveren op de officiële website, omdat toegangspasjes beperkt zijn.

Het is ook mogelijk om gratis een rondleiding te boeken, in groepsrondleidingen die in totaal anderhalf uur duren, inclusief een welkomstvideo van 13 minuten met een geschiedenis van het Amerikaanse Congres en het gebouw.

Het Capitol Visitor Center heeft een ingang aan de achterkant van het gebouw, aan First Street, en naast de traditionele rondleiding kun je kiezen voor specifieke rondleidingen, zoals een rondleiding door de Senaatskamers of de binnentuinen.

Hoe kom ik aan kaartjes voor het Capitool bij de kassa?

Middag in het Capitool| ©Nayuki
Middag in het Capitool| ©Nayuki

De toegang tot het gebouw is gratis, hoewel het raadzaam is om van tevoren te reserveren, omdat het aantal toegestane dagelijkse bezoekers erg laag is. Een optie is om dit rechtstreeks via de officiële website van het Capitool te doen of een rondleiding door Capitol Hill te boeken en ervoor te zorgen dat je kaartjes zijn inbegrepen.

Als je laat aankomt, kun je misschien nog wel het Capitool in, hoewel je dan in de rij moet staan bij het Visitor Center en moet wachten op bevestiging van beschikbaarheid, wat zelden voorkomt.

Sommige Capitol Hill en National Mall fietstours bevatten ook een stop bij je ticket om het Capitool te bezoeken, maar let op: dit geldt niet voor avondtours, aangezien het gebouw om 16.30 uur sluit.

Zijn er rondleidingen in het Capitool en is het de moeite waard?

Rondleiding in het Capitool| ©Sue Waters
Rondleiding in het Capitool| ©Sue Waters

Je kunt rondleidingen boeken in het Capitool waarbij je een algemene rondleiding krijgt door het hele gebouw en toegang krijgt tot gedetailleerde informatie over de geschiedenis van de Verenigde Staten. Hier kun je de centrale hal en ook de koepel van binnen bekijken.

Een andere optie is om je aan te melden voor themarondleidingen, zoals rondleidingen door de binnentuinen van het Capitool of rondleidingen door de crypte, verbindingsgangen en de National Statuary Hall.

Het Capitool heeft ook een van de grootste kunstcollecties in Washington, die je ook kunt bekijken tijdens een speciale rondleiding van 45 minuten die je ruim de tijd geeft om alles te zien wat de stad te bieden heeft.

Het is belangrijk om te weten dat, tenzij je een gratis pas van een Amerikaans Congreslid of Congresvrouw hebt, rondleidingen geen bezoek aan de vloer van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden omvatten.

Boek een rondleiding op Capitol Hill

Wat je niet mag missen op Capitol Hill

Capitol Hill en gazons| ©SridharSaraf
Capitol Hill en gazons| ©SridharSaraf

Ondanks zijn omvang en historische betekenis lijkt Capitol Hill soms een stad op zich, vol met tuinen, promenades, pleinen, wachtgebouwen en zelfs een politiebureau binnen zijn tien hectare. Het is ook een architectonisch prachtig gebouw en daarom mag je het zien van de enorme koepel en de kolommen die het ondersteunen niet missen. Je kunt dit het beste doen door een rondleiding te huren waarbij alles over het gebouw in detail wordt uitgelegd.

Van binnen bevat de koepel muurschilderingen en schilderijen die de geest van de stad weerspiegelen en het belang van George Washington als stichter in de Revolutionaire Oorlog, de eerste president in de Amerikaanse geschiedenis en de man die in 1793 de hoeksteen van het gebouw legde.

Ik raad je ook aan om de kans niet te missen om de Library of Congress en de Senaatskamer te bezoeken en let op de restaurants in het Visitor Center.

Boek een rondleiding door Capitol Hill

Hoeveel tijd heb je nodig om Capitol Hill te bezoeken?

Details van de koepel van het Capitool| ©Sue Waters
Details van de koepel van het Capitool| ©Sue Waters

De traditionele rondleiding door het Capitool duurt anderhalf uur en bevat ook een inleidende video van 13 minuten over de geschiedenis van de democratie in de Verenigde Staten. De documentaire wordt verteld in het Engels, maar er zijn koptelefoons met vertalingen in verschillende talen beschikbaar bij de informatiecentra.

Als je alleen die tijd hebt, is het genoeg om het gebouw te leren kennen, maar als je een paar uur meer tijd hebt, kun je je inschrijven voor specifieke themarondleidingen van elk vijfenveertig minuten die je een rondleiding geven door de binnentuinen of de crypte.

Het Capitool heeft ook de grootste kunstcollectie van de stad buiten de Smithsonian musea en kan worden bezocht tijdens een themarondleiding. De schilderijen in de Rotunda van de Dome weerspiegelen bepalende gebeurtenissen in de geschiedenis van de natie, zoals de Onafhankelijkheidsverklaring of de inscheping van de Pelgrims, en de National Statuary Hall heeft verwijzingen naar alle staten.

Boek een rondleiding door Capitol Hill

Hoe kom ik bij het Capitool?

Sightseeingbus met Capitol Hill op de achtergrond| ©eGuide Travel
Sightseeingbus met Capitol Hill op de achtergrond| ©eGuide Travel

De beste manier om bij het Capitool te komen is met de metro, die drie haltes naast het gebouw heeft, bij Union Station, Capitol South en Federal Center. Je kunt ook de Washington DC circulatiebus nemen of een van de tourbussen die haltes maken op Capitol Hill.

Het Capitool ligt aan het begin van de National Mall, dus als je 's ochtends vroeg een bezoek brengt aan het gebouw kun je de dag gebruiken om de meest symbolische monumenten van de stad te bezichtigen, zoals de Obelisk, het Lincoln Memorial en de oorlogsmonumenten.

Vanwege het gebrek aan parkeergelegenheid in de buurt van Capitol Hill is het niet aan te raden om met de auto naar het Capitool te gaan.

Boek uw sightseeing bustour door Washington

Openings- en sluitingstijden Capitol Hill

Capitol Hill bij nacht| ©John Brighenti
Capitol Hill bij nacht| ©John Brighenti

Het Capitol Visitor Center is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 16.30 uur, behalve op Thanksgiving, Kerstmis en Oudejaarsavond. De laatste rondleiding begint om 15.30 uur.

Vanwege het beperkte aantal bezoekers dat het museum dagelijks toelaat, is het raadzaam om van tevoren een rondleiding te reserveren, die tot een dag voor de dag van het bezoek beschikbaar is. Zonder reservering kun je ervoor kiezen om tijdens de openingstijden in de rij te wachten bij het Capitool.

Wanneer het Congres niet in sessie is, zijn de galerijen van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden geopend voor rondleidingen van 9.00 tot 16.15 uur.

Boek een rondleiding door Capitol Hill

Handige tips voor een bezoek aan het Capitool

Zonsondergang op Capitol Hill| ©Anthony Quintano
Zonsondergang op Capitol Hill| ©Anthony Quintano

Het is aan te raden om op tijd te komen voor je bezoek, want je moet door een veiligheidsoperatie voordat je het gebouw binnengaat, wat ongeveer drie kwartier kan duren.

De totale oppervlakte van het gebouw, inclusief de tuinen en openluchtruimtes, is tien hectare, dus hoewel het bezoek aan het hoofdgebouw ongeveer negentig minuten duurt, is het aan te raden om comfortabele schoenen en kleding te dragen als je het hele gebied wilt bezoeken. Als je voor of na de rondleiding iets wilt eten, kan dat in een van de restaurants en cafetaria's van het Bezoekerscentrum.

Om bij te dragen aan het behoud van het gebouw en om de wetgevende activiteit van het Capitool te beschermen, wordt er dagelijks een beperkt aantal kaartjes uitgedeeld. Het is ook belangrijk om te weten dat de activiteiten en openingstijden zonder voorafgaande kennisgeving kunnen worden gewijzigd en dat op zittingsdagen veel gangen van het gebouw gesloten zijn. Ook dat het Capitool geen openbare toiletten heeft tijdens de rondleiding, alleen in het Bezoekerscentrum.

Boek een rondleiding door Capitol Hill

Gedragscode voor bezoekers van Capitol Hill

Herfst en de koepel van het Capitool| ©Bradley Weber
Herfst en de koepel van het Capitool| ©Bradley Weber

De Capitoolpolitie waakt streng over de veiligheid van het gebouw en de leden van het Congres en daarom is het noodzakelijk dat u niet afwijkt van de controlemaatregelen die voor de rondleiding zijn voorgesteld. Daarom moet je, voordat je naar binnen gaat, toestaan dat tassen en handtassen worden gecontroleerd, gepaste kleding dragen die geen sport- of strandkleding bevat, je mobiele telefoon op stil houden, het verbod op het maken van foto's in sommige kamers accepteren en niet afdwalen van je gids tijdens de tour, wat belangrijk is om te weten om vertragingen te voorkomen, vooral als je op een kort verblijf bent.

Als je een pauze nodig hebt, zijn er langs de tour bankjes en plaatsen waar je kunt rusten en als je een noodgeval hebt, is het belangrijk dat je dit vertelt aan je gids, in het geval je een tour boekt, die je kan helpen met de steun van de Capitoolpolitie, maar ga niet rennen of je stem verheffen om andere bezoekers te hinderen.

Boek een rondleiding door Capitol Hill

Waar kunt u eten tijdens een bezoek aan het Capitool?

Eten in Washington| ©Rob Nordstrom
Eten in Washington| ©Rob Nordstrom

Als u bij het Capitool aankomt na een lange wandeling door andere delen van de stad, of als uw bezoek samenvalt met lunchtijd, zijn er verschillende opties van restaurants en cafés in het Bezoekerscentrum waar u eten of een drankje kunt kopen.

Houd er rekening mee dat het enige gebied van het Capitool waar u kunt eten of drinken het restaurantgedeelte van het Bezoekerscentrum is. Buiten dit gebied en tijdens de rondleiding is het verboden om te consumeren.

Er zijn ook verschillende restaurants in de buurt van het Capitool die toegankelijk zijn nadat je rondleiding is afgelopen, hoewel ze op bepaalde dagen en tijden van de week erg druk kunnen zijn.

Boek een rondleiding door Capitol Hill

Wanneer is de beste tijd om Capitol Hill te bezoeken?

Capitol Hill en mensen op het grasveld| ©Brian Aslak
Capitol Hill en mensen op het grasveld| ©Brian Aslak

Het Capitool is een van de populairste gebouwen voor toeristen die Washington DCbezoeken ,dus het is er altijd druk, maar doordeweeks is er ook wetgevende activiteit in het gebouw. Als je meerdere dagen in de stad bent , raad ik je aan het op een zaterdag te bezoeken.

Een andere optie om de drukte en de wetgevende activiteit van het Capitool te vermijden, is om het bij te wonen terwijl de zitting gesloten is. Dit gebeurt een paar weken in december, want in januari hervatten de Congresleden hun werk.

Het Capitool bezoeken op een feestdag is ook een mogelijkheid, maar houd er rekening mee dat het gesloten is voor het publiek op kerst-, nieuwjaars- en Thanksgiving-vakanties.

Reserveer je plek op een Capitol Hill tour

Alle publieke toegang

Capitol Hill Koepel| ©Brian Allen
Capitol Hill Koepel| ©Brian Allen

Het Capitol Visitor Center zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot de faciliteiten, dus mensen met een handicap kunnen begeleiding tijdens het bezoek en voorrang vragen. Hiervoor moet de geïnteresseerde vooraf contact opnemen met het Congressional Office of Accessibility Services.

Dieren zijn ook toegestaan als ze worden begeleid, waardoor het heel gewoon is om een hond te zien die iemand bijstaat tijdens zijn bezoek aan het Capitool. Het is noodzakelijk dat het beveiligingspersoneel de toegang van het gezelschapsdier goedkeurt in overeenstemming met de huidige vaccinatievereisten.

Hoewel het Capitool niet de meest aantrekkelijke bestemming is voor een kind, zijn er ook verschoningsfaciliteiten beschikbaar in de openbare toiletten bij het Bezoekerscentrum en worden er themarondleidingen gepland voor schoolgroepen.

Boek een rondleiding door Capitol Hill

Is het mogelijk om een virtuele rondleiding door het Capitool te krijgen?

Een virtuele rondleiding volgen| ©Andrea Piacquadio
Een virtuele rondleiding volgen| ©Andrea Piacquadio

De virtuele tour van Capitol Hill is beschikbaar en biedt een rondleiding die je naar dezelfde plekken brengt als het daadwerkelijke bezoek.

Het is mogelijk om de National Statuary Hall, de crypte en de Rotunda of the Dome te bezoeken tijdens rondleidingen die een uur duren en beschikbaar zijn van maandag tot en met vrijdag.

Aan het einde van de rondleiding is er ruimte voor vragen en antwoorden, die de gids via chat zal beantwoorden.

Boek een rondleiding door Capitol Hill

Is toegang tot Capitol Hill inbegrepen in de Washington Sightseeing Pass?

Sightseeing Pass| ©MolaViajar
Sightseeing Pass| ©MolaViajar

Als gratis rondleiding is de Washington DC pas niet inclusief toegang tot het Capitool, maar biedt wel nabijgelegen opties zoals fietstochten door de National Mall en het Capitol Hill gebied, dus door een bezoek van tevoren te regelen is het mogelijk om beide activiteiten te combineren en tijd en reiskosten te besparen.

De Washington Sightseeing Pass bevat ook verschillende busopties met meer dan 40 haltes, waaronder een aantal haltes op Capitol Hill, waaronder een aantal tourbussen die je kunt huren, en wandeltochten met de hulp van een deskundige gids om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad.

Het Capitool ligt aan het hoofd van de National Mall, dus als je je rondleiding door de stad begint bij het Legislative Building vanuit je accommodatie, kun je meteen doorrijden naar de Potomac River en Arlington.

Boek uw sightseeingpassen