Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Capitol Hill in Washington DC: rondleidingen, prijs, hoe te bezoeken...

Het is het icoon van Capitol Hill en het bezoeken ervan is een van de beste dingen om te doen in Washington DC. Lees verder om alles te weten te komen over een bezoek aan een van de beroemdste gebouwen van Amerika.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Capitol Hill in Washington DC: rondleidingen, prijs, hoe te bezoeken...

Washington DC Capitol | ©Lionel Lacour

U kent het Capitool misschien uit films over Amerika of als symbool van de democratie van het land, maar het is ook een van de meest iconische gebouwen van de stad vanwege zijn belang en schoonheid.

Het ligt in het hart van Capitol Hill en is een van de beroemdste plaatsen. Het is gebouwd op de top van een heuvel, zodat je het van overal in de stad kunt zien. Hier vertel ik je alles wat je erover moet weten, zodat je geen enkel detail mist:

De beste optie

Capitol Hill and DC Monuments Tour per elektrische wagen

Neem zeker een rondleiding op Capitol Hill om alles te weten te komen over Washington DC.

U bezoekt het Capitool en de meest emblematische gebouwen op de National Mall in een elektrisch voertuig.

De premium optie

Begeleide wandeling door Capitol Hill met toegang tot US Capitol & Library of Congress

Geniet van een unieke ervaring en bezoek Capitol Hill in een kleine privégroep met een deskundige gids.

U bezoekt de beroemdste gebouwen van Washington DC en sluit de tour af met een bezoek aan een plaatselijk restaurant.

De hoofdstad van de VS is een van de machtigste steden ter wereld en in het historische centrum bevinden zich ook belangrijke monumenten en gebouwen. Het Capitool is een van de populairste bezienswaardigheden en een rondleiding met een deskundige gids kan u uren wachten in de rij besparen.

Capitol Hill is ook een zeer interessant gastronomisch gebied, dus kiezen voor een optie met een bezoek aan een restaurant aan het eind van de tour na een lange wandeling is een optie die ik ten zeerste kan aanbevelen.

Aanrader als... u weinig tijd hebt in Washington DC en u een overzichtelijk bezoek wilt brengen aan de gebouwen en monumenten van de National Mall.

Hoeveel kosten de tickets?

Bezoek aan het Capitool| ©Ed Uthman
Bezoek aan het Capitool| ©Ed Uthman

De toegang tot het Capitool is gratis, u hoeft dus geen kaartje te kopen, maar als u meerdere dagen in de stad bent, is het raadzaam uw plaats van tevoren te reserveren op de officiële website, aangezien de toegangspasjes beperkt zijn.

Het is ook mogelijk gratis een rondleiding te boeken, in groepsrondleidingen die in totaal anderhalf uur duren, inclusief een welkomstvideo van 13 minuten met een geschiedenis van het Amerikaanse Congres en het gebouw.

Het Capitol Visitor Center heeft een ingang aan de achterkant van het gebouw, aan First Street, en naast de traditionele rondleiding kunt u ook kiezen voor specifieke rondleidingen, zoals een rondleiding door de Senaatskamers of door de binnentuinen.

Hoe kom ik aan kaartjes voor het Capitool aan de kassa?

Middag op het Capitool| ©Nayuki
Middag op het Capitool| ©Nayuki

De toegang tot het gebouw is gratis, hoewel het raadzaam is uw plaats van tevoren te reserveren aangezien het aantal bezoekers dat per dag wordt toegelaten zeer laag is. U kunt dit rechtstreeks doen via de officiële website van het Capitool of een rondleiding boeken op Capitol Hill en ervoor zorgen dat uw kaartjes inbegrepen zijn.

Als u te laat komt, kunt u misschien nog het Capitool in, maar u moet dan wel in de rij gaan staan bij het Visitor Center en wachten op bevestiging van beschikbaarheid, wat zelden voorkomt.

Sommige Capitol Hill en National Mall fietstours omvatten ook een stop bij uw ticket om het Capitool te bezoeken, hoewel u er rekening mee moet houden dat dit niet van toepassing is op nachttours, aangezien het gebouw om 16.30 uur sluit.

Zijn er rondleidingen in het Capitool en zijn die de moeite waard?

Rondleiding in het Capitool| ©Sue Waters
Rondleiding in het Capitool| ©Sue Waters

Er zijn rondleidingen in het Capitool waar u een algemene rondleiding door het hele gebouw kunt krijgen en toegang krijgt tot gedetailleerde informatie over de geschiedenis van de Verenigde Staten. U kunt de grote zaal en de koepel van binnen bekijken.

Een andere optie is zich in te schrijven voor themarondleidingen, zoals rondleidingen door de binnentuinen van het Capitool of rondleidingen door de crypte, de verbindingsgangen en de National Statuary Hall.

Het Capitool heeft ook een van de grootste kunstcollecties van Washington, die u ook kunt bekijken tijdens een speciale rondleiding van 45 minuten, zodat u genoeg tijd hebt om alleste zien wat de stad te bieden heeft.

Het is belangrijk op te merken dat, tenzij u een vrijkaartje heeft van een Amerikaans Congreslid of Congresvrouw, rondleidingen geen bezoek aan het Huis van Afgevaardigden omvatten.

Boek een rondleiding door Washington DC

Wat u niet mag missen op Capitol Hill

Capitool en gazons| ©SridharSaraf
Capitool en gazons| ©SridharSaraf

Door zijn omvang en historische betekenis kan het Capitool lijken op een zelfstandige stad, vol tuinen, promenades, pleinen, bewakingsgebouwen en zelfs een eigen politiebureau binnen zijn tien hectare. Het is ook een architectonisch prachtig gebouw, en daarom kunt u de enorme koepel en de zuilen die het ondersteunen niet missen.

Van binnen bevat de koepel muurschilderingen en schilderijen die de geest van de stad weerspiegelen en het belang van George Washington als stichter in de Revolutionaire Oorlog, de eerste president in de Amerikaanse geschiedenis en de man die in 1793 de hoeksteen voor het gebouw legde. De rondleiding zal u ook de omhullende akoestiek van het gebouw laten zien.

Ik raad u ook aan de kans niet te laten voorbijgaan om de Library of Congress en de Senate Chamber te bezoeken en een oogje in het zeil te houden bij de restaurants in het Visitor Centre.

Hoeveel tijd heb je nodig om het Capitool te bezoeken?

Details van de Capitol Dome| ©Sue Waters
Details van de Capitol Dome| ©Sue Waters

De traditionele rondleiding door het Capitool duurt anderhalf uur en omvat ook een inleidende video van 13 minuten over de geschiedenis van de democratie in de Verenigde Staten. De documentaire is in het Engels gesproken, maar koptelefoons met vertalingen in verschillende talen zijn verkrijgbaar bij de informatiecentra.

Als u maar zoveel tijd hebt, is dat genoeg om het gebouw te leren kennen, maar als u een paar uur meer hebt, kunt u zich inschrijven voor de specifieke themarondleidingen van 45 minuten elk, die u door de binnentuinen of de crypte voeren.

Het Capitool heeft ook de grootste kunstcollectie van de stad buiten de Smithsonian musea en kan worden bezichtigd tijdens een themarondleiding. De schilderijen in de Rotunda van de Dome weerspiegelen bepalende gebeurtenissen in de geschiedenis van het land, zoals de Onafhankelijkheidsverklaring of de inscheping van de Pelgrims, en in de National Statuary Hall zijn verwijzingen naar alle staten te zien.

Hoe kom je bij het Capitool?

Sightseeing bus met het Capitool op de achtergrond| ©eGuide Travel
Sightseeing bus met het Capitool op de achtergrond| ©eGuide Travel

De beste manier om het Capitool te bereiken is met de metro, die drie haltes naast het gebouw heeft, bij Union Station, Capitol South en Federal Center.

U kunt ook de circulatorbus van Washington DC nemen of een van de tourbussen die haltes maken op Capitol Hill.

Het Capitool ligt aan het hoofd van de National Mall, dus als u 's morgens vroeg een bezoek aan het gebouw organiseert, kunt u de dag doorbrengen met een rondleiding langs de meest symbolische monumenten van de stad, zoals de Obelisk, het Lincoln Memorial en de oorlogsmonumenten.

Vanwege het gebrek aan parkeergelegenheid in het Capitol Hill gebied, is het niet aan te raden om met de auto naar het Capitool te gaan.

Boek een fietstocht door Washington DC

Openings- en sluitingstijden van het Capitool

Capitol by Night| ©John Brighenti
Capitol by Night| ©John Brighenti

Het Capitol Visitor Center is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 16.30 uur, behalve op Thanksgiving, Kerstmis en Nieuwjaarsdag. De laatste rondleiding begint om 15.30 uur.

Gezien het beperkte aantal bezoekers dat het museum dagelijks ontvangt, is het raadzaam vooraf een rondleiding te reserveren, die tot één dag voor de dag van het bezoek beschikbaar is. Zonder reservering kunt u ervoor kiezen om tijdens de openingsuren in de rij te gaan staan bij het Capitool.

Wanneer het Congres niet in zitting is, zijn de galerijen van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden open voor rondleidingen van 9.00 uur tot 16.15 uur.

Handige tips voor een bezoek aan het Capitool

Zonsondergang op Capitol Hill| ©Anthony Quintano
Zonsondergang op Capitol Hill| ©Anthony Quintano

Het Capitool is open voor het publiek, maar het dient ook de wetgevende functie van het land en is daarom een zwaar bewaakt gebouw. Het is daarom raadzaam tijdig voor uw bezoek te arriveren, aangezien u voor de toegang een veiligheidsoperatie moet doorlopen, die ongeveer drie kwartier in beslag kan nemen.

De totale oppervlakte van het gebouw, met inbegrip van de tuinen en openluchtruimten, bedraagt tien hectare, dus hoewel het bezoek aan het hoofdgebouw negentig minuten duurt, is het raadzaam om gemakkelijke schoenen en kleding te dragen als u het hele gebied wilt bezoeken. Als u voor of na de rondleiding wilt lunchen, kunt u dat doen in een van de restaurants en cafetaria's van het Bezoekerscentrum.

Om bij te dragen tot de instandhouding van het gebouw en om de wetgevende activiteit van het Capitool te beschermen, wordt dagelijks een beperkt aantal kaartjes uitgedeeld , dus ik raad u aan om vóór uw bezoek uw toegang te verzekeren via de officiële website.

Het is ook belangrijk te weten dat de activiteiten en openingstijden zonder voorafgaande kennisgeving kunnen worden gewijzigd en dat op zittingsdagen veel van de gangen van het gebouw gesloten zijn. Ook dat het Capitool geen openbare toiletten heeft op de rondgang, alleen in het Bezoekerscentrum.

Gedragscode voor bezoekers aan het Capitool

Herfst en de Capitol Dome| ©Bradley Weber
Herfst en de Capitol Dome| ©Bradley Weber

De politie van het Capitool waakt streng over de veiligheid van het gebouw en de congresleden. Daarom moet u, voordat u naar binnen gaat, toestaan dat tassen en handtassen worden doorzocht, gepaste kleding dragen die geen sport- of strandkleding bevat, uw mobiele telefoon op stil zetten, het verbod op het maken van foto's in sommige zalen aanvaarden en tijdens de rondleiding niet van uw gids afwijken, wat belangrijk is om te weten om vertragingen te voorkomen, vooral als u een kort verblijfhebt.

Het is ook verboden de tentoongestelde beelden of schilderijen aan te raken, op de grond te zitten of in de deuropeningen en trappenhuizen te staan in de weg van de bezoekers en de beveiliging van het gebouw. Als u een pauze nodig hebt, zijn er langs de route bankjes en plaatsen om even uit te rusten.

Als u een noodgeval hebt, is het belangrijk dat u dit aan uw gids vertelt, die u met de hulp van de Capitoolpolitie zal kunnen helpen, maar ga niet rennen of uw stem verheffen en andere bezoekers hinderen.

Waar kan ik eten tijdens mijn bezoek aan het Capitool?

Dineren in Washington| ©Rob Nordstrom
Dineren in Washington| ©Rob Nordstrom

Als u bij het Capitool aankomt na een lange wandeling door andere delen van de stad, of als uw bezoek samenvalt met lunchtijd, zijn er verschillende opties van restaurants en cafés in het Visitor Center waar u eten of een drankje kunt kopen.

In het restaurantgedeelte van het Bezoekerscentrum van het Capitool kunt u alleen eten en drinken. Buiten dit gebied en tijdens de rondleiding is het verboden ze te consumeren.

Er zijn ook verschillende restaurants in de buurt van het Capitool waar u na uw rondleiding terecht kunt, hoewel het er op bepaalde dagen en tijden van de week erg druk kan zijn.

Wanneer is de beste tijd om het Capitool te bezoeken?

Capitool en mensen in de tuin| ©Brian Aslak
Capitool en mensen in de tuin| ©Brian Aslak

Het Capitool is een van de meest gevraagde gebouwen door toeristen die Washington DCbezoeken ,dus het is er altijd druk, maar tijdens de week, naast de wetgevende activiteit van het gebouw. Als u meerdere dagen in de stad bent , raad ik u aan op zaterdag te komen.

Een andere mogelijkheid om de drukte en de wetgevende activiteit van het Capitool te vermijden, is het bijwonen van de zitting wanneer deze gesloten is. Dit gebeurt gedurende enkele weken in december, want in januari hervatten de congresleden hun werkzaamheden.

Een bezoek aan het Capitool tijdens een feestdag is ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat het op Kerstmis, Nieuwjaar en Thanksgiving gesloten is voor het publiek.

Reserveer uw plaats op een Capitol Hill tour

Toegang voor alle doelgroepen

Capitol Dome| ©Brian Allen
Capitol Dome| ©Brian Allen

Het bezoekerscentrum van het Capitool zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot de faciliteiten, zodat mensen met een handicap om begeleiding tijdens het bezoek en prioritaire aandacht kunnen vragen. Daartoe is het noodzakelijk dat de belanghebbende vooraf contact opneemt met het Congressional Accessibility Services Office.

Dieren zijn ook toegestaan wanneer zij worden begeleid, waardoor het zeer gebruikelijk is te zien dat een hond iemand bijstaat tijdens zijn bezoek aan het Capitool. Het veiligheidspersoneel moet de toegang van het gezelschapsdier goedkeuren overeenkomstig de geldende vaccinatievoorschriften.

Hoewel het Capitool niet de meest aantrekkelijke bestemming is voor een kind, zijn er ook verschoningsfaciliteiten in de openbare toiletten van het Bezoekerscentrum en zijn er themarondleidingen gepland voor schoolgroepen.

Is het mogelijk om een virtuele rondleiding te krijgen in het Capitool?

Een virtuele rondleiding volgen| ©Andrea Piacquadio
Een virtuele rondleiding volgen| ©Andrea Piacquadio

De virtuele rondleiding door het Capitool is beschikbaar en biedt een rondleiding onder begeleiding van een gids die u naar dezelfde plaatsen brengt als het bezoek in persoon.

Het is mogelijk de National Statuary Hall, de crypte en de Rotunda of the Dome te bezoeken tijdens rondleidingen die een uur duren en die van maandag tot vrijdag worden aangeboden.

Aan het einde van de rondleiding is er ruimte voor vragen en antwoorden, die de gids via chat zal beantwoorden.

Is de toegang tot Capitol Hill inbegrepen in de Washington Sightseeing Pass?

Toeristenkaart| ©MolaViajar
Toeristenkaart| ©MolaViajar

De Washington DC pas is gratis en omvat geen toegang tot het Capitool, maar biedt wel nabijgelegen opties met fietstochten door de National Mall en het Capitol Hill gebied, dus door een bezoek van tevoren te regelen is het mogelijk beide activiteiten te combineren en tijd en reiskosten te besparen.

De Washington Sightseeing Pass omvat ook verschillende busopties met meer dan 40 haltes, waaronder enkele op Capitol Hill, en wandeltochten met de hulp van een deskundige gids om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad.

Het Capitool ligt aan het ene uiteinde van de National Mall, dus als u uw tocht door de stad vanuit uw accommodatie begint bij het Legislative Building, is dat een prima manier om verder te gaan naar de Potomac River en Arlington.

Koop de Washington Sightseeing Pass om er zeker van te zijn dat u niets van de bezienswaardigheden van de stad mist