Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Besteculinaire tours in Washington DC

Na een rondleiding door de stad zult u honger krijgen en dat kan ook een avontuur zijn. Hier zijn de tours waarop u de smaken van Washington DC kunt ontdekken.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Besteculinaire tours in Washington DC

Lincoln Memorial | ©Casey Horner

Wanneer u klaar bent met alles wat Washington DC te bieden heeft, is een zeer interessante optie om uw tour voort te zetten met een van de culinaire tours van de stad. De Amerikaanse hoofdstad valt op door zijn musea en monumenten, maar ook door zijn uitgebreide gastronomie zoals elke kosmopolitische plaats.

Van het Capitool tot U Street en van Eastern Market tot de Potomac River, in Washington DC kunt u genieten van de meest uiteenlopende gastronomische tours. Hier zijn de beste opties, waar u ze kunt vinden en alles wat u nodig hebt om uw ervaring tot een bevredigende ervaring te maken.

1. Excursie U Straat: eten, geschiedenis en street art tour

U Straat| ©Mike Maguire
U Straat| ©Mike Maguire

Deze tour neemt u mee van de gebaande paden in Washington DC en dat is goed nieuws, want u krijgt een andere kant van de stad te zien.

Tijdens de U Street tour proef je niet alleen de beste smaken van de Amerikaanse hoofdstad, maar leer je van een deskundige lokale gids ook over de geschiedenis van de straten van Black Broadway en de invloed ervan op de Jazz Age.

Deze culinaire tour neemt u mee naar een van de beste hoekjes van de stad om te genieten van een hamburger, worst, pizza's en andere heerlijke gerechten die de smaak van uw ervaring zullen versterken, dit alles terwijl uw gids u het verhaal vertelt van jazzpianiste Shirley Horn en het Lincoln Theater gebouw.

De U Street tour duurt ongeveer drie uur en een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan Bread for the City, een organisatie die voedsel, warme kleding, medische zorg en financiële hulp biedt om de armoede in Washington DC terug te dringen.

Details van het belang

 • Prijs... De volledige tour inclusief de assistentie van een deskundige lokale gids en lunch begint bij 92 euro.
 • Duur van de tour... De tour duurt ongeveer drie uur.
 • Hoe komt u op U Street... Vanaf Capitol Hill kunt u er rechtstreeks komen met de bussen 90, 92 en 96 of met de metro die de groene en gele lijnen neemt van L'Enfant Plaza naar U Street Northwest.
 • Voordelen van deze tour... U geniet niet alleen van een heerlijke lunch, maar u leert ook over de geschiedenis van een van de meest eclectische buurten van Washington DC.

Boek een voedsel tour door Washington

2. Washington DC Bier Tour

Bier van de Tour| ©m_e_mccarron
Bier van de Tour| ©m_e_mccarron

Als je een bierliefhebber bent, is dit de tour voor jou. Tijdens een ongeveer vijf uur durende tour proef je verschillende bekroonde bieren en bezoek je vier van de beste brouwerijen van Washington DC, terwijl een deskundige lokale gids je meeneemt door elke stap van het brouwproces.

De tour omvat meestal ook een lunch of diner, evenals een bustransfer naar de Hellbender, Right Proper, Brookland Pint en 3 Stars brouwerijen.

Tijdens elk van de rondleidingen kunt u verschillende activiteiten doen, waaronder het brouwen van uw eigen bier, leren over het hele brouwproces in een industriële bottelarij en het geheim achter de smaken van elk van de dranken.

De proeverijen en maaltijden in de tour zijn zo ontworpen dat u kunt genieten van uw bezoek en een andere ervaring opdoet tijdens uw reis naar Washington DC, weg van de typische bezoeken aan oorlogsmonumenten en openbare gebouwen op de National Mall.

Interessante details

 • Prijs... De volledige tour met bierproeverij, maaltijden en transfers begint bij 105 euro.
 • Duur van de tour... De tour duurt ongeveer vijf uur.
 • Voordelen van deze tour... U leert een andere kant van de Amerikaanse hoofdstad en de werking van de grote brouwerijen van Washington kennen.

Boek een biertour door Washington

3. Food tour van Little Ethiopia

Little Ethiopia by Night| ©Ramón B
Little Ethiopia by Night| ©Ramón B

Washington DC heeft de op een na grootste Ethiopische gemeenschap ter wereld en ook een van de belangrijkste Ethiopische voedselcircuits.

Er zijn een vijftigtal Ethiopische restaurants in de gehele Amerikaanse hoofdstad en de meeste daarvan bevinden zich in Shaw, iets ten oosten van U Street.

Deze deskundige rondleiding neemt u mee op een reis door de geschiedenis van de wijk en de immigratiegolven, en laat u genieten van vier proeverijen waaronder een traditioneel Ethiopisch ontbijt, een nationaal gerecht, desserts met Italiaanse invloeden en andere hapjes die u kennis laten maken met de smaken en texturen van de Ethiopische keuken.

Het proeverijaanbod omvat vlees- en vegetarische gerechten, Ethiopische broden, traditionele hapjes en dips en een koffieceremonie, allemaal tijdens een drie uur durende tour met vier haltes bij enkele van Shaw's toprestaurants.

Interessante details

 • Prijs... De volledige tour met proeverij en deskundige lokale gids begint bij €64.
 • Duur van de tour... De tour duurt ongeveer drie uur.
 • Hoe komt u in Little Ethiopia... Vanaf Capitol Hill kunt u er rechtstreeks komen met de bussen 90, 92 en 96 of met de metro met de groene en gele lijnen vanaf L'Enfant Plaza naar Shaw-Howard University Station.
 • Voordelen van deze tour... U krijgt toegang tot een van de belangrijkste gastronomische culturen van Afrika in een van de grootste Ethiopische gemeenschappen ter wereld.
 • Nadelen van deze excursie... De excursie omvat een wandeling van ongeveer twee kilometer in een gematigd tempo, waarmee rekening moet worden gehouden als een van de bezoekers mobiliteitsproblemen heeft.

Boek een voedsel tour door Washington

4. Eastern Market Food Tour

Oosterse Markt| ©Ctac
Oosterse Markt| ©Ctac

Eastern Market is de oudste nog functionerende levensmiddelenmarkt in Washington DC en mede door de nabijheid van Capitol Hill een brandpunt van de stad, zelfs voor de plaatselijke bevolking.

Deze tour omvat meestal de kans om te genieten van acht proeverijen, waaronder ambachtelijk brood, lokale groenten en fruit, regionale en internationale kazen, Salvadoraanse empanadas en typische Oost-Europese desserts.

De stadsmythe van de Amerikaanse hoofdstad als geplande stad werd opgebouwd rond Eastern Market, en sindsdien is de markt van centraal belang geworden voor Washington DC. Tijdens een rondleiding van anderhalf uur leert u de geheimen van deze emblematische plaats kennen en proeft u ook van de smaken die het herbergt.

Deze tour laat maximaal zes deelnemers toe en een deskundige lokale gids zal u binnenleiden in de markt terwijl hij u vertelt over de geschiedenis van het gebouw. Kinderen onder de zeven jaar die niet deelnemen aan de proeverijen, hebben gratis toegang.

Interessante details

 • Prijs... De complete tour met de acht proeverijen en de deskundige lokale gids begint bij 39 euro.
 • Duur van de tour... De tour duurt ongeveer anderhalf uur.
 • Openingstijden van de Paasmarkt... De markt is geopend van dinsdag tot en met zondag van 8.00 tot 18.00 uur.
 • Hoe kom je naar Eastern Market... Vanaf Capitol Hill kun je de 32 en 36 bus nemen.
 • Voordelen van deze toer... U krijgt toegang tot een circuit dat bezocht wordt door de lokale bevolking en u kunt lokale en buitenlandse gerechten proeven in een gebied zeer dicht bij Capitol Hill.

Boek een rondleiding in Capitol Hill

5. Georgetown food tour en wandeling door de buurt

Geniet van een wandeling door de charmante buurt van Georgetown| ©Sonara Arnav
Geniet van een wandeling door de charmante buurt van Georgetown| ©Sonara Arnav

Tijdens deze food tour vertelt een deskundige lokale gids u over de geschiedenis van Georgetown en ontvangt u in een Indiaas restaurant, een Franse bakkerij, een Italiaans eetkraampje en een lokale koffiebar.

In een drie uur durende tour komt u alles te weten over Georgetown, een van de meest voorname buurten van Washington DC. Het is de thuishaven van ambassades en enkele van de meest opmerkelijke woningen van de bewoners, maar het is ook een hub van restaurants en eetgelegenheden die bijdragen tot de reputatie van de buurt als culinaire bezienswaardigheid in de stad.

De drie uur durende tour is inclusief maaltijden en hapjes, eventueel met alcoholische drankjes, en de hulp van een deskundige lokale gids. Vegetarische opties zijn beschikbaar op het menu.

Interessante details

 • Prijs... De complete tour met het bezoek aan de restaurants en de deskundige lokale gids begint bij 69 euro.
 • Duur van de tour... De tour duurt ongeveer drie uur.
 • Hoe kom je in Georgetown... Vanaf Capitol Hill kun je bus 32 en 36 nemen in combinatie met de GT-US bus of bus 33 en 38B.
 • Voordelen van deze tour... U maakt kennis met een emblematische wijk van Washington DC en het culinaire circuit in dezelfde tour.

Boek de Georgetown Voedsel Tour

6. Dupont Circle Voedsel Tour

Dupont Circle bij Nacht| ©Mike Maguire
Dupont Circle bij Nacht| ©Mike Maguire

Dupont Circle is een van de meest kosmopolitische buurten in Washington DC en de gastronomie is er dan ook zeer gevarieerd. Deze tour stelt een tour voor met maximaal vier proeverijen, waaronder Aziatische gerechten, mediterrane desserts, Maleisische gerechten of typische Amerikaanse keuken alternatieven.

Tijdens deze rondleiding maakt u ook kennis met de diversiteit van de wijk, de indrukwekkende 19e-eeuwse herenhuizen, die de weelde van Washington DC vertegenwoordigen en de ambassades die meer dan vijftig landen in de Amerikaanse hoofdstad vertegenwoordigen.

De vier uur durende rondleiding, met vier stopplaatsen en groepen van maximaal twaalf personen, omvat restaurants uit de hele wereld, maar begint en eindigt met lokale gerechten.

Interessante details

 • Prijs... De volledige tour met restaurantbezoek en deskundige lokale gids begint bij 73 euro.
 • Duur van de tour... De tour duurt ongeveer vier uur.
 • Hoe kom je in Georgetown... Vanaf Capitol Hill kun je de Metro Red Line nemen van Union Station naar Dupont Circle of de Blue Line van Capitol South Station naar Farragut West. Ook bussen 32 en 36.
 • Voordelen van deze tour... Dit is een kans om de boheemse buurt van Washington vanuit een culinair perspectief te ervaren.

7. Adams Morgan Voedsel Tour

Adams Morgan Tour| ©Aude
Adams Morgan Tour| ©Aude

Adams Morgan is een van de meest bruisende uitg aanswijken in Washington DC, met veel eclectische bars en internationale restaurants, waaronder Guatemalteekse, Nederlandse, Peruviaanse, Vietnamese, Braziliaanse en Israëlische gerechten. Op deze tour bezoekt u een aantal etnische eetgelegenheden om te genieten van specialiteiten uit de hele wereld.

Tijdens deze vier uur durende tour bezoekt u een vijftal etnische restaurants met proeverijen en een deskundige lokale gids inbegrepen, en leert u over de geschiedenis van een van de meest cultureel diverse buurten in de Amerikaanse hoofdstad. Vegetarische opties zijn ook beschikbaar.

De Adams Morgan restaurant tour is een ideaal plan om tijdens de middagpauze te doen en later te genieten van de themabars in de buurt.

Details van het belang

 • Prijs... De volledige tour met restaurantbezoek en deskundige lokale gids begint bij €75.
 • Duur van de tour... De tour duurt ongeveer vier uur.
 • Hoe kom je in Georgetown... Vanaf Capitol Hill kun je rechtstreeks de bussen 90 en 96 nemen of de bussen 32 en 36 of de Metro Red Line vanaf Union Station in combinatie met de bussen 42, 43 en L2.
 • Voordelen van deze tour... De tour omvat toegang tot enkele van de beste restaurants van Washington, dus het is een voordelige optie om toegang te hebben tot verschillende van deze restaurants met proeverijen.

8. Cruise op de rivier de Potomac met lekker eten in Washington DC

Cruise op de rivier de Potomac| ©Alexis
Cruise op de rivier de Potomac| ©Alexis

Deze tour biedt een luxe optie tegen een betaalbare prijs. Het omvat een tocht op een sightseeing cruise op de Potomac River en een premium diner om de zonsondergang te zien en de stad 's avonds te zien oplichten.

Tijdens een drie uur durende tour krijgt u toegang tot een van de mooiste panoramische uitzichten van Washington DC terwijl u geniet van een driegangendiner.

Deze tour omvat ook een DJ met live muziek en een tour langs de kust om de beste monumenten van Washington DC te zien. Het ontwerp van het schip maakt vrij varen onder de bruggen van de Amerikaanse hoofdstad mogelijk en de glazen wanden van het cruiseschip beloven een weids uitzicht.

De cruise vertrekt van de dokken van Washington DC en smart casual kleding wordt aanbevolen.

Details van het belang

 • Prijs... De volledige tour met cruise en diner in drie etappes begint bij 94 euro.
 • Duur van de tour... De tour duurt ongeveer vier uur.
 • Hoe kom je in Georgetown... Vanaf Capitol Hill kun je de bussen 32 en 36 nemen in combinatie met de P6 bus of de Metro Green Line van Archives-Navy Memorial-Penn Quarter naar de Waterfront.
 • Voordelen van deze tour... De tour combineert een betaalbare cruise tour met een drie-stappen diner.

Boek een dinercruise in Washington DC

Wat zal ik tijdens zo'n excursie ontdekken?

Capitool en mensen in de tuin| ©Brian Aslak
Capitool en mensen in de tuin| ©Brian Aslak

Alle excursies in dit artikel zijn gericht op de gastronomische kant van de tour, maar omvatten ook andere culturele activiteiten zoals een rondleiding door verschillende buurten en hun geheimen of een cruise op de Potomac River. Tijdens deze excursies ontdekt u dus niet alleen de smaken, maar ook de verhalen van Washington DC.

Met deze rondreizen kunt u ook interessante activiteiten combineren buiten het hoofdcircuit van attracties en musea van Washington DC en de kosmopolitische kant van de Amerikaanse hoofdstad ontdekken.

Waarom is het aan te raden een voedsel tour te nemen?

Tour Lunch| ©James Schwartz
Tour Lunch| ©James Schwartz

Want u zult veel leren over de cultuur van niet alleen de Verenigde Staten en Washington DC, maar ook van veel landen in de wereld. De Little Ethiopia tour neemt u mee naar het beste van de Afrikaanse keuken en de Adams Morgan tour geeft u een snelle rondleiding door vele andere landen.

Op andere plaatsen, zoals Eastern Market of U Street, kunt u meer te weten komen over lokale gerechten en de invloeden van deze plaatsen op de cultuur van Washington DC.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding ten opzichte van een bezoek op eigen gelegenheid?

National Mall| ©Sebastian Bassi
National Mall| ©Sebastian Bassi

Alle tours zijn inclusief de hulp van een deskundige lokale gids die ervoor zorgt dat u niet alleen van het eten geniet, maar ook van de verhalen van elke plaats. Op eigen houtje kunt u elk restaurant bezoeken, maar u zult onderweg informatie mislopen die uw ervaring misschien niet compleet maakt.

Als u de Amerikaanse hoofdstad van de gastronomische kant wilt leren kennen, raad ik u aan de tour te kiezen die het best bij uw interesses past en met al uw zintuigen van de smakelijkste kant van Washington DC te gaan genieten.