Besteculinaire tours in Washington DC

Na een rondleiding door de stad krijg je honger en dat kan ook een avontuur zijn. Hier zijn de tours waarop u de smaken van Washington DC kunt ontdekken.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Besteculinaire tours in Washington DC

Lincoln Memorial | ©Casey Horner

Wanneer u klaar bent met het zien en doen van alles wat Washington DC te bieden heeft, is een zeer interessante optie om uw tour voort te zetten met een van de culinaire tours van de stad. De Amerikaanse hoofdstad valt op door zijn musea en monumenten, maar ook door zijn uitgebreide gastronomie zoals elke kosmopolitische plaats.

Van het Capitool tot U Street en van Eastern Market tot de Potomac River, Washington DC heeft een grote verscheidenheid aan gastronomische tours voor u om te genieten van de meest uiteenlopende smaken. Hier zijn de beste opties, waar je ze kunt vinden en alles wat je nodig hebt om een bevredigende ervaring te hebben.

1. U Street excursie: eten, geschiedenis en straatkunst tour

U Straat| ©Mike Maguire
U Straat| ©Mike Maguire

Deze tour brengt je buiten de gebaande paden in Washington DC en dat is goed nieuws, want je krijgt een andere kant van de stad te zien.

Tijdens de U Street tour proef je niet alleen enkele van de beste smaken van de Amerikaanse hoofdstad, maar leer je van een deskundige lokale gids ook over de geschiedenis van de straten van Black Broadway en de invloed ervan op de Jazz Age.

Deze culinaire tour brengt u naar een van de beste hoeken van de stad om te genieten van een hamburger, worst, pizza's en ander heerlijk eten dat de smaak van uw ervaring zal versterken, en dat allemaal terwijl uw gids u het verhaal vertelt van jazzpianiste Shirley Horn en het Lincoln Theatre-gebouw.

De U Street tour duurt ongeveer drie uur en een deel van de opbrengst gaat naar Bread for the City, een organisatie die voedsel, warme kleding, medische zorg en financiële hulp biedt om de armoede in Washington DC te verminderen.

Details van het belang

 • Prijs... De volledige tour inclusief de hulp van een deskundige lokale gids en lunch begint bij 92 euro.
 • Duur van de rondleiding... De rondleiding duurt ongeveer drie uur.
 • Hoe komt u bij U Street... Vanaf Capitol Hill kunt u er rechtstreeks komen met de bussen 90, 92 en 96 of met de metro die de groene en gele lijnen neemt van L'Enfant Plaza naar U Street Northwest.
 • Voordelen van deze tour... U geniet niet alleen van een heerlijke lunch, maar u leert ook over de geschiedenis van een van de meest eclectische wijken van Washington DC.

Boek een voedseltour door Washington

2. Washington DC Bier Tour

Bier van de Tour| ©m_e_mccarron
Bier van de Tour| ©m_e_mccarron

Als je een bierliefhebber bent, is dit de tour voor jou. Tijdens een ongeveer vijf uur durende tour proef je een verscheidenheid aan bekroonde bieren en bezoek je vier van de beste brouwerijen van Washington DC, terwijl een deskundige lokale gids je door elke stap van het brouwproces leidt.

De tour omvat meestal ook een lunch of diner en een bustransfer naar de Hellbender, Right Proper, Brookland Pint en 3 Stars brouwerijen.

Tijdens elk van de rondleidingen kunt u verschillende activiteiten ondernemen, waaronder het brouwen van uw eigen bier, leren over het hele brouwproces in een industriële bottelarij en het geheim achter de smaken van elk van de dranken.

De bij de tour inbegrepen proeverijen en maaltijden zijn zo ontworpen dat u kunt genieten van uw bezoek en een andere ervaring opdoet tijdens uw reis naar Washington DC, weg van de typische bezoeken aan oorlogsmonumenten en openbare gebouwen op de National Mall.

Interessante details

 • Prijs... De volledige tour met bierproeverij, maaltijden en transfers begint bij 105 euro.
 • Duur van de tour... De tour duurt ongeveer vijf uur.
 • Voordelen van deze tour... U leert een andere kant van de Amerikaanse hoofdstad kennen en de werking van de belangrijkste brouwerijen van Washington.

Boek een biertour door Washington

3. Voedselreis door Klein Ethiopië

Traditioneel Ethiopisch eten| ©Ramón B
Traditioneel Ethiopisch eten| ©Ramón B

Washington DC heeft de tweede grootste Ethiopische gemeenschap ter wereld en ook een van de belangrijkste Ethiopische voedselcircuits.

Er zijn ongeveer vijftig Ethiopische restaurants in de Amerikaanse hoofdstad en de meeste daarvan bevinden zich in Shaw, net ten oosten van U Street.

Deze deskundige rondleiding neemt u mee op een reis door de geschiedenis van de wijk en de immigratiegolven, en laat u genieten van vier proeverijen, waaronder een traditioneel Ethiopisch ontbijt, een nationaal gerecht, desserts met Italiaanse invloeden en andere combinaties die u kennis laten maken met de smaken en texturen van de Ethiopische keuken.

Het proefaanbod omvat vlees- en vegetarische gerechten, Ethiopische broden, traditionele snacks en dips en een koffieceremonie, allemaal tijdens een drie uur durende tour met vier stops bij enkele van Shaw's toprestaurants.

Interessante details

 • Prijs... De volledige tour met proeverij en deskundige lokale gids begint bij 64 euro.
 • Duur van de rondleiding... De rondleiding duurt ongeveer drie uur.
 • Hoe kom je bij Little Ethiopia... Vanaf Capitol Hill kun je er rechtstreeks komen met de bussen 90, 92 en 96 of met de metro die de groene en gele lijnen neemt van L'Enfant Plaza naar Shaw-Howard University Station.
 • Voordelen van deze tour... U krijgt toegang tot een van de belangrijkste gastronomische culturen van Afrika in een van de grootste Ethiopische gemeenschappen ter wereld.
 • Nadelen van deze tour... De tour omvat een wandeling van ongeveer twee kilometer in een gematigd tempo, waarmee rekening moet worden gehouden als een van de bezoekers mobiliteitsproblemen heeft.

Boek een voedseltour door Washington

4. Eastern Market Food Tour

Oostelijke Markt| ©Ctac
Oostelijke Markt| ©Ctac

Eastern Market is de oudste nog functionerende levensmiddelenmarkt in Washington DC en ook vanwege de nabijheid van Capitol Hill een brandpunt van de stad, zelfs voor de plaatselijke bevolking.

Deze tour omvat gewoonlijk acht proeverijen, waaronder ambachtelijk brood, lokale groenten en fruit, regionale en internationale kazen, Salvadoraanse empanadas en typische Oost-Europese desserts.

De stedelijke mythe van de Amerikaanse hoofdstad als een geplande stad werd opgebouwd rond Eastern Market, en sindsdien is de markt van centraal belang geworden voor Washington DC. In een anderhalf uur durende rondleiding leert u de geheimen van deze emblematische plek kennen en proeft u ook van de smaken die het herbergt.

Aan deze tour kunnen maximaal zes deelnemers deelnemen en een deskundige lokale gids leidt u binnen in de markt terwijl hij u vertelt over de geschiedenis van het gebouw. Kinderen onder de zeven jaar die niet deelnemen aan de proeverijen hebben gratis toegang.

Interessante details

 • Prijs... De complete tour met de acht proeverijen en de deskundige lokale gids begint bij 39 euro.
 • Duur van de rondleiding... De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur.
 • Openingstijden Paasmarkt... De markt is geopend van dinsdag tot en met zondag van 8.00 tot 18.00 uur.
 • Hoe komt u bij Eastern Market... Vanaf Capitol Hill kunt u de 32 en 36 bus nemen.
 • Voordelen van deze tour... U krijgt toegang tot een door de plaatselijke bevolking bezocht circuit en kunt lokale en buitenlandse gerechten proeven in een gebied heel dicht bij Capitol Hill.

Boek een rondleiding door Capitol Hill

5. Georgetown food tour en wandeling door de wijk

Geniet van een wandeling door de charmante wijk Georgetown| ©Sonara Arnav
Geniet van een wandeling door de charmante wijk Georgetown| ©Sonara Arnav

Tijdens deze food tour vertelt een deskundige lokale gids u over de geschiedenis van Georgetown en ontvangt u een Indiaas restaurant, een Franse bakkerij, een Italiaanse eetkraam en een lokale koffieshop.

In een drie uur durende rondleiding leert u alles over Georgetown, een van de meest vooraanstaande wijken van Washington DC. Het is de thuisbasis van ambassades en enkele van de meest opmerkelijke bewoners, maar ook een centrum van restaurants en levensmiddelenwinkels die bijdragen aan de reputatie van de wijk als een culinaire mijlpaal in de stad.

De drie uur durende tour is inclusief maaltijden en hapjes, eventueel inclusief alcoholische dranken, en de assistentie van een deskundige lokale gids. Vegetarische opties zijn beschikbaar op het menu.

Interessante details

 • Prijs... De complete tour met het bezoek aan de restaurants en de deskundige lokale gids begint bij 69 euro.
 • Duur van de rondleiding... De rondleiding duurt ongeveer drie uur.
 • Hoe komt u in Georgetown... Vanaf Capitol Hill kunt u bus 32 en 36 nemen in combinatie met de GT-US bus of bus 33 en 38B.
 • Voordelen van deze tour... U maakt kennis met een emblematische wijk van Washington DC en het culinaire circuit in dezelfde tour.

Boek de Georgetown Food Tour

6. Dupont Circle Food Tour

Dupont Circle bij nacht| ©Mike Maguire
Dupont Circle bij nacht| ©Mike Maguire

Dupont Circle is een van de meest kosmopolitische wijken van Washington DC en daarom is de gastronomie er zeer gevarieerd. Deze tour stelt een tour voor met maximaal vier proeverijen, waaronder Aziatische gerechten, mediterrane desserts, Maleisische gerechten of typisch Amerikaanse alternatieven.

Tijdens deze rondleiding maakt u ook kennis met de diversiteit van de wijk, de indrukwekkende 19e-eeuwse herenhuizen die de weelde van Washington DC vertegenwoordigen en de ambassades die meer dan vijftig landen in de Amerikaanse hoofdstad vertegenwoordigen.

De vier uur durende tour, met vier stops en groepen van maximaal twaalf personen, omvat restaurants uit de hele wereld, maar begint en eindigt met lokaal eten.

Interessante details

 • Prijs... De volledige tour met restaurantbezoek en deskundige lokale gids begint bij 73 euro.
 • Duur van de tour... De tour duurt ongeveer vier uur.
 • Hoe komt u in Georgetown... Vanaf Capitol Hill kunt u de Metro Red Line nemen van Union Station naar Dupont Circle of de Blue Line van Capitol South Station naar Farragut West. Ook bussen 32 en 36.
 • Voordelen van deze tour... Dit is een kans om de boheemse wijk van Washington vanuit een culinair perspectief te ervaren.

7. Adams Morgan Voedsel Tour

Adams Morgan bij nacht| ©Øyvind Brunvoll
Adams Morgan bij nacht| ©Øyvind Brunvoll

Adams Morgan is een van de meest bruisende uitgaanswijken van Washington DC, met veel eclectische bars en internationale restaurants, waaronder Guatemalteekse, Nederlandse, Peruaanse, Vietnamese, Braziliaanse en Israëlische gerechten. Tijdens deze tour bezoekt u verschillende etnische eetgelegenheden om te genieten van specialiteiten uit de hele wereld.

Tijdens deze vier uur durende tour bezoekt u een vijftal etnische restaurants met proeverijen en een deskundige lokale gids inbegrepen, en leert u over de geschiedenis van een van de meest cultureel diverse wijken in de Amerikaanse hoofdstad. Vegetarische opties zijn ook beschikbaar.

De Adams Morgan restaurant tour is een ideaal plan om tijdens het middaguur te doen en later te genieten van de thematische bars in de buurt.

Details van het belang

 • Prijs... De volledige tour met restaurantbezoek en deskundige lokale gids begint bij 75 euro.
 • Duur van de tour... De tour duurt ongeveer vier uur.
 • Hoe komt u in Georgetown... Vanaf Capitol Hill kunt u rechtstreeks bus 90 en 96 nemen of bus 32 en 36 of de Metro Red Line vanaf Union Station in combinatie met bus 42, 43 en L2.
 • Voordelen van deze tour... De tour omvat toegang tot enkele van de beste restaurants van Washington, zodat het een voordelige optie is om toegang te krijgen tot verschillende restaurants met proeverijen.

8. Potomac River Cruise met heerlijk diner in Washington DC

Potomac Rivier Cruise| ©Alexis
Potomac Rivier Cruise| ©Alexis

Deze tour biedt een luxe optie tegen een betaalbare prijs. Het omvat een trip op een sightseeing cruise op de Potomac rivier en een premium diner om de zonsondergang en de stad 's nachts te zien oplichten.

Tijdens een drie uur durende tour krijgt u toegang tot een van de mooiste panoramische uitzichten van Washington DC terwijl u geniet van een driegangendiner.

Deze tour omvat ook een DJ met live muziek en een near shore tour om de beste bezienswaardigheden van Washington DC te zien. Het ontwerp van het schip maakt het mogelijk om vrij onder de bruggen van de Amerikaanse hoofdstad door te varen en de glazen wanden van het cruiseschip beloven een weids uitzicht.

De cruise vertrekt vanuit de dokken van Washington DC en smart casual kleding wordt aanbevolen.

Details van het belang

 • Prijs... De volledige tour met rondvaart en driegangendiner begint bij 94 euro.
 • Duur van de tour... De tour duurt ongeveer vier uur.
 • Hoe komt u in Georgetown... Vanaf Capitol Hill kunt u bus 32 en 36 nemen in combinatie met de P6 bus of de Metro Green Line van Archives-Navy Memorial-Penn Quarter naar het Waterfront.
 • Voordelen van deze tour... De tour combineert een betaalbare cruise tour met een diner in drie stappen.

Boek een dinercruise in Washington DC

Wat zal ik tijdens dit soort excursies ontdekken?

Capitool en mensen in de tuin| ©Brian Aslak
Capitool en mensen in de tuin| ©Brian Aslak

Alle excursies in dit artikel zijn gericht op de gastronomische kant van de tour, maar omvatten ook andere culturele activiteiten zoals een rondleiding door verschillende wijken en hun geheimen of een cruise over de Potomac River. Tijdens deze excursies ontdekt u niet alleen de smaken van Washington DC, maar ook de verhalen.

Met deze tours kunt u ook interessante activiteiten buiten het hoofdcircuit van attracties en musea van Washington DC combineren en de kosmopolitische kant van de Amerikaanse hoofdstad ontdekken.

Waarom is het raadzaam om een food tour te doen?

Tour Lunch| ©James Schwartz
Tour Lunch| ©James Schwartz

Want u zult veel leren over de cultuur van niet alleen de Verenigde Staten en Washington DC, maar ook van veel landen in de wereld. De Little Ethiopia tour neemt u mee naar het beste van de Afrikaanse keuken en de Adams Morgan tour geeft u een snelle rondleiding door vele andere landen.

Op andere plaatsen zoals Eastern Market of U Street kunt u meer te weten komen over lokaal voedsel en de invloeden van deze plaatsen op de cultuur van Washington DC.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus het zelf bezoeken van elke site?

National Mall| ©Sebastian Bassi
National Mall| ©Sebastian Bassi

Alle tours omvatten de hulp van een deskundige lokale gids, zodat u niet alleen geniet van het eten, maar ook van de verhalen van elke locatie. In uw eentje kunt u elk restaurant bezoeken, maar u mist onderweg informatie die uw ervaring misschien niet compleet maakt.

Als u geïnteresseerd bent om de Amerikaanse hoofdstad van de gastronomische kant te leren kennen, raad ik u aan de tour te kiezen die het beste bij uw interesses past en met al uw zintuigen te gaan genieten van de lekkerste kant van Washington DC.