Stadsrondleidingen

Washington is een ongelooflijke stad die het waard is om grondig te worden verkend. Daarvoor is niets beter dan deze rondleidingen door Washington, de hoofdstad van de Verenigde Staten!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minuten lezen

Stadsrondleidingen

De straten van Washington met het Capitool op de achtergrond | ©Jorge Alcala

De droom van vele reizigers is de oostkust van de Verenigde Staten te zien en Washington, de hoofdstad van het land, te bezoeken. Als u van een onvergetelijk verblijf wilt genieten en de stad grondig wilt leren kennen, raad ik u aan een kijkje te nemen bij de beste rondleidingen door Washington DC.

1. Maak een volledige rondleiding langs de belangrijkste monumenten van de stad

Het Witte Huis| ©Jonathan Cutrer
Het Witte Huis| ©Jonathan Cutrer

Washington is een stad met veel geschiedenis en grote monumenten, wat meteen duidelijk wordt als je door de straten wandelt.

Als het uw eerste keer in de hoofdstad van de Verenigde Staten is of als u niet veel tijd in de stad hebt, is een rondleiding door Washington de beste manier om met de stad in contact te komen en de belangrijkste toeristische attracties te zien.

Gezien de omvang van de stad en het enorme aantal bezienswaardigheden dat ze te bieden heeft, raad ik u aan een rondleiding door Washington te nemen, zodat een gids u alle geheimen kan onthullen terwijl u over haar geschiedenis en andere bezienswaardigheden te weten komt.

Er zijn verschillende soorten rondleidingen door Washington (te voet, per fiets, per bus, per boot over de Potomac River...) waaruit u kunt kiezen en die u emblematische plaatsen als het Witte Huis, het Capitool, het National Archives Museum of de verschillende monumenten voor belangrijke Amerikaanse leiders als Lincoln, Washington en Jefferson, naast vele anderen, zullen laten zien.

Boek een rondleiding in Washington

2. Zie Washington 's nachts verlicht tijdens een nachtelijke rondleiding

Het Capitool verlicht bij nacht| ©John Brighenti
Het Capitool verlicht bij nacht| ©John Brighenti

Washington zien tijdens een nachtelijke rondleiding is een fantastische ervaring die u moet meemaken.

Is het 's morgens al een dynamische en verrassende stad, 's avonds wordt ze magisch en fascinerend. De stad wordt beschouwd als een van de mooiste steden ter wereld, omdat de verlichte monumenten er in het maanlicht prachtig uitzien.

Een nachtelijke rondleiding door Washington is een plan dat ik u aanraad te maken tijdens uw eerste nacht in de hoofdstad. Het is een onvergetelijke herinnering om bij het vallen van de avond te zien hoe de hemel kleurrijk wordt en de skyline van de stad geleidelijk oplicht.

Onder begeleiding van een gids geniet u tijdens een aangename wandeling van het prachtige landschap en de verlichte monumenten van Washington. Washington is een grote stad, en om niet van de ene plaats naar de andere te hoeven lopen, worden nachtrondleidingen meestal in comfortabele bussen uitgevoerd.

Eenmaal aangekomen op uw bestemming kunt u uitstappen om het monument van dichtbij te bekijken, er rond te lopen en prachtige foto's te nemen terwijl de gids u vertelt over de geschiedenis ervan - een van de mooiste herinneringen die u zult meenemen van uw verblijf!

Boek een rondleiding in Washington

3. Maak een fietstocht door Washington met een gids

Toerist op de fiets| ©Elvert Barnes
Toerist op de fiets| ©Elvert Barnes

Als u een van die reizigers bent die graag een stad leert kennen door te verdwalen in haar straten, dan is een fietstour met gids ongetwijfeld een van de beste tours die u in Washington DC kunt maken.

Onder begeleiding van een lokale gids bezoekt u niet alleen de belangrijkste toeristische attracties van de Amerikaanse hoofdstad, maar doet u ook aan buitensporten en leert u Washington op een originele en leuke manier kennen.

Ik raad zelfs aan om een begeleide fietstocht te nemen als je met je gezin reist, want de kinderen zullen het geweldig vinden om te fietsen, te wandelen en iets anders te doen.

Bovendien is het een veilige activiteit omdat de touroperators meestal fietsen ter beschikking stellen die aangepast zijn aan de grootte van de reizigers, alsook de uitrusting en de helm voor de kinderen - het zal een ervaring zijn die ze niet snel van hun vakantie zullen vergeten!

Overdag:

Overdag een fietstocht maken met een gids is een geweldige manier om de stad te leren kennen en u onder de plaatselijke bevolking te begeven, die u op weg naar hun werk, naar school of gewoon naar een wandelingetje tegenkomt.

Tijdens de fietstocht bezoekt u verschillende historische plaatsen en maakt u onderweg stops om foto's te maken van het landschap en monumenten terwijl u luistert naar de gids die de geschiedenis en anekdotes uitlegt van de plaatsen die u ziet. Een zeer aan te bevelen plan!

Goedenacht:

Als de zon ondergaat, verandert Washington. De drukte van de dag maakt plaats voor de stilte van de nacht. Zonsondergang is het ideale moment om een begeleide fietstocht door de stad te maken, omdat u dan de kans krijgt de skyline langzaam te zien op lichten en de belangrijkste bezienswaardigheden van Washington in een bijzonder licht te zien, weg van de ochtendmassa's die u gewoonlijk omringen.

Boek een rondleiding in Washington

4. Maak een cruise voor het beste uitzicht op Washington DC

Ontdek het prachtige uitzicht over de stad vanaf de Potomac.| ©Juha Uitto
Ontdek het prachtige uitzicht over de stad vanaf de Potomac.| ©Juha Uitto

Een van de coolste dingen om te doen tijdens een vakantie in Washington is een boottochtje maken op de beroemde Potomac River.

Tijdens de route ziet u niet alleen enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad vanuit een heel ander perspectief, maar geniet u ook van een heerlijk feestmaal met volop feestgedruis aan boord.

Als u houdt van het idee van een leuke cruise, genietend van het landschap van Washington, lekker eten en een feestje met DJ's, mis dan niet de post Washington DC City Cruises om enkele van de topcruises op de Potomac te ontdekken.

Boek een rondleiding in Washington

5. Stap op de Washington DC Sightseeing Bus

City Sightseeing Bus| ©Elvert Barnes
City Sightseeing Bus| ©Elvert Barnes

Washington verkennen met een sightseeing bus is een heel praktisch idee, want u kunt snel de belangrijkste gebieden van de stad leren kennen terwijl u comfortabel in de bus zit.

Als u niet veel tijd hebt om alle monumenten te voet te bezichtigen of als het de eerste keer is dat u Washington bezoekt, is het naar mijn mening een goede manier om een volledig overzicht van de hoofdstad van de Verenigde Staten te krijgen.

Bovendien kunt u tijdens de rondleiding luisteren naar de uitleg van de gids over de geschiedenis en de bezienswaardigheden, waardoor u de context krijgt die u nodig hebt om de stad te leren kennen.

Als u in detail alles wilt weten over de tourbussen in Washington, raad ik u aan het bericht De beste tourbussen in Washington DC te lezen voor meer informatie.

Overdag

Washington is een grote stad vol interessante monumenten. De snelste manier om de stad te verkennen is met een sightseeing bus, die u de belangrijkste toeristische attracties zal laten zien langs een van de routes die de verschillende gebieden van de hoofdstad bestrijken.

Bovendien kunt u met het Hop-on Hop-off systeem uw eigen route uitstippelen (in- en uitstappen bij de halte van uw keuze) en het voertuig gebruiken als openbaar vervoer om u tussen de verschillende delen van de stad te verplaatsen.

s Nachts

Het fascinerende van Washington DC is dat elk moment van de dag u andere facetten laat zien van deze prachtige monumentale stad.

Als het donker wordt, lichten de monumenten langzaam op en verandert de sfeer van de stad volledig. s Nachts gloeien ze met een speciaal licht en zijn ze meestal niet omringd door zoveel toeristen als 's morgens, zodat de sfeer rustiger is.

Neem plaats op de nachtelijke sightseeing bus tour en geniet ontspannen van het prachtige landschap dat zich tijdens de tour voor uw ogen ontvouwt - het zien van de verlichte skyline van Washington is een unieke en zeer bijzondere ervaring!

Boek een rondleiding in Washington

6. Een rondrit door Washington in een elektrische buggy

Sightseeing Buggy's| ©hiroo yamagata
Sightseeing Buggy's| ©hiroo yamagata

Als u met een groep vrienden naar Washington reist, is dit een van de beste tours die u kunt nemen om de stad te verkennen. Ontworpen voor kleine groepen van niet meer dan 5 personen, krijgt u een persoonlijke rondleiding door de straten van Washington met een lokale gids die u alle bezienswaardigheden die u zult zien in detail zal uitleggen.

Met een elektrische buggy tour door Washington ziet u de meest iconische historische locaties van Washington en de stad in het algemeen vanuit een heel nieuw perspectief, zodat u de stad als een plaatselijke bewoner kunt ervaren. Klinkt geweldig, nietwaar?

Boek een rondleiding in Washington

7. Bezoek Washington op wielen: doe een Segway Tour

Tour door de stad met een Segway| ©woodleywonderworks
Tour door de stad met een Segway| ©woodleywonderworks

Een andere leuke manier om Washington te leren kennen is een Segway-tour met gids.

Begeleid door een lokale gids krijgt u tijdens de rondleiding de kans om de belangrijkste toeristische attracties van de Amerikaanse hoofdstad op een originele en leuke manier te bekijken, terwijl u luistert naar de geschiedenis en merkwaardige anekdotes.

Als u nog nooit een Segway-tour hebt gedaan, bent u misschien wat huiverig om met zo'n voertuig de straat op te gaan, maar u hoeft zich geen zorgen te maken, want voordat u op pad gaat, krijgt u een uitgebreide training met uw gids om te leren hoe u het voertuig op de juiste manier moet bedienen. Bovendien zal de exploitant van de activiteit u de nodige veiligheidsuitrusting verschaffen, zodat alles vlot verloopt.

Als u op zoek bent naar een ander en origineel plan om te doen tijdens uw vakantie in Washington, raad ik u aan om een Segway tour te nemen. Vooral als u met uw gezin reist, want de kinderen zullen zich uitstekend vermaken met het zelf besturen van een van deze voertuigen, hoewel ze daarvoor minstens 16 jaar oud moeten zijn. Ze zullen het geweldig vinden!

Boek een rondleiding in Washington


Hoeveel kost het om een rondleiding te krijgen in Washington?

Detail van het Martin Luther King Jr. Memorial| ©Elizabeth Villalta
Detail van het Martin Luther King Jr. Memorial| ©Elizabeth Villalta

Het mooie van rondleidingen in Washington is dat er voor elke smaak en elk budget wat wils is.

U kunt goedkope activiteiten vinden zoals een fiets- of bustour door de stad voor minder dan 40 euro of opties waarbij u voor iets meer een VIP tour door Washington kunt nemen met toegang tot het Capitool, het National Archives Museum en een korte cruise op de Potomac River, die u een zeer compleet overzicht van de stad kan geven.

Hoe lang duren rondleidingen in Washington meestal?

Getijdenbekken| ©Andy He
Getijdenbekken| ©Andy He

De duur van de rondleidingen in Washington varieert sterk. De kortste tour kan 2 uur duren, terwijl de langste ongeveer 7 uur duurt.

Als u weinig tijd hebt om de stad te verkennen, raad ik u aan te kiezen voor een korte rondrit van 2 of 3 uur per buggy, segway, fiets, cruiseschip of tourbus. U ziet de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten van de stad snel, comfortabel en op een leuke manier.

Als tijd geen probleem voor u is en u de stad centimeter voor centimeter kunt verkennen om van de bezienswaardigheden en monumenten te genieten en veel foto's te nemen, dan raad ik u aan een begeleide wandeltocht door Washington te nemen omdat u de hoofdstad dan in detail zult zien.

Is het de moeite waard om een rondleiding te nemen in Washington, D.C.?

Detail van het Lincoln Memorial| ©Joshua Bedford
Detail van het Lincoln Memorial| ©Joshua Bedford

Absoluut. Washington is een stad vol geschiedenis en toeristische attracties. Om meer te weten te komen over de oorsprong van de stad, haar rol als hoofdstad van het land door de geschiedenis heen of over de bezienswaardigheden rond haar monumenten, is er niets beter dan een rondleiding met een professionele gids die u de stad op een didactische en onderhoudende manier laat zien.

Wat moet ik zien tijdens een rondleiding in Washington?

Thomas Jefferson Memorial| ©Yeon Choi
Thomas Jefferson Memorial| ©Yeon Choi
 • Het Witte Huis
 • Het Capitool
 • The National Mall
 • Het Abraham Lincoln Memorial
 • De Washington Obelisk
 • Martin Luther King Jr Memorial
 • Thomas Jefferson Memorial
 • Arlington National Cemetery
 • Het monument voor Vietnam- en Koreaanse veteranen
 • Het monument van de Tweede Wereldoorlog
 • De Bibliotheek van het Congres
 • Museum van het Nationaal Archief
 • Het Iwo Jima Memorial
 • De Potomac Rivier
 • Grondwet tuinen
 • Het getijden bassin in West Potomac Park

Zijn de toegangsprijzen voor de monumenten inbegrepen in de rondleidingen door de stad?

De inrichting van de Library of Congress| ©Ricardo Gomez Angel
De inrichting van de Library of Congress| ©Ricardo Gomez Angel

Afhankelijk van de Washington tour die u wilt nemen, zijn er sommige tours die u binnen in bepaalde monumenten brengen en andere waarbij u vooral de buitenkant te zien krijgt.

Op Hellotickets kunt u routes, prijzen, dienstregelingen, beschikbaarheid van tickets en tours in Washington vergelijken, zodat u de tour vindt die het beste bij u past!