Beste nachttours in Washington DC

Overdag kun je de Amerikaanse hoofdstad ontdekken, maar 's nachts heb je toegang tot de lichten en mysteries van een stad vol raadsels. Ben jij klaar om de geesten en geheimen van Washington onder ogen te zien?

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

Beste nachttours in Washington DC

Washington DC | ©Pixabay

Washington DC is opgericht als machtsstad van de Verenigde Staten. De gebouwen zijn getuige geweest van kritieke omstandigheden en de monumenten zijn een eerbetoon aan grote figuren. Je kunt dit allemaal ontdekken tijdens een wandeling overdag langs de National Mall die je van het Capitool via de Obelisk en het World War II Veterans Memorial naar het Lincoln Memorial brengt, maar achter deze geplande stad gaan ook verborgen lichten en schaduwen schuil, mysteries en geheimen die 's nachts aan de oppervlakte komen.

Hier zijn de beste nachttours om de andere kant van Washington te leren kennen, of het nu de tour is die de meest emblematische monumenten verlicht en zo een unieke sfeer creëert of de tour die de theorie ondersteunt dat het een stad van geesten is.

Spooktocht door de spookstad

Ford's Theater bij nacht| ©m01229
Ford's Theater bij nacht| ©m01229

Deze tour biedt een wandeling langs de spookachtige plekken van Washington. Deze rondleiding begon in de jaren 1980 en is steeds populairder geworden, nu verschillende experts de rondleiding begeleiden.

De tour concentreert zich op het gebied in de buurt van het Witte Huis en biedt bezoekers de kans om getuige te zijn van de geest van Griselio Torresola, de Puerto Ricaan die in 1950 zonder succes probeerde president Harry Truman te vermoorden, in Blair House, of om het gesnik te horen van de zielen in rouw in President's Park, of om enkele van de spookhuizen in Washington DC of Ford's Theatre, waar Abraham Lincoln werd vermoord, te bezoeken.

De verhalen worden verteld door de gidsen en worden ondersteund door de getuigenissen van de vermeende getuigen van de verschijningen en paranormale activiteit in elk van de gevallen. Wil je deelnemen aan de tour?

Interessante details over deze tour

 • Prijs... Vanaf 22 euro inclusief gids.
 • Duur... De rondleiding kan tussen een en twee uur duren.
 • Voordelen van deze optie... Door deze tour is het mogelijk om een alternatieve kant van Washington te leren kennen.

Boek de Spooktocht door Washington DC

Tour door de machtskelder van Washington

St. John's Kerk| ©Wally Gobetz
St. John's Kerk| ©Wally Gobetz

Deze wandeltocht richt zich op de echte en bewezen verhalen van de stad die niet minder angstaanjagend zijn dan de geesten van Blair House.

Tijdens een wandeling door de meest iconische gebouwen van de Amerikaanse hoofdstad zal uw gids zich verdiepen in de geheimen van de oprichting van Washington DC, de Masons' Alley ende zelfmoorden, sterfgevallen en moorden die in de stad plaatsvonden en de macht van vele presidenten en machthebbers verstevigden.

De tour omvat rondleidingen door het Witte Huis, St. John's Church, Lafayette Square en verschillende andere gebouwen in Washington die door de jaren heen getuige waren van ongelooflijke gebeurtenissen.

Interessante details tijdens deze tour

 • Prijs... Vanaf 32 euro inclusief gids.
 • Duur... De tour duurt anderhalf uur.
 • Voordelen van deze optie... Als je sceptisch bent over spookverhalen, zal deze tour je interesseren vanwege het waarheidsgehalte van de verhalen.

Rondleiding door U Street, de Afro-Amerikaanse enclave van Washington

U straat| ©Teddy
U straat| ©Teddy

Weg van de lichten van de National Mall duikt de straat U Street op, ook bekend als Black Broadway. Deze doorgangsweg in Washington speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van de Afro-Amerikaanse cultuur van de stad en in de opkomst van de jazz door het grote werk van Duke Ellington.

De avondtour door U Street biedt een reis terug in de tijd naar de jaren waarin deze buurten in Washington het toevluchtsoord waren van de grootste Afro-Amerikaanse gemeenschap in de Verenigde Staten.

De tour wordt geleid door lokale gidsen die niet alleen de verhalen van U Street vertellen, maar ook aanbevelingen doen voor restaurants en bars in de buurt.

Interessante details over deze tour

 • Prijs... Vanaf $23 inclusief gids.
 • Duur... De tour duurt twee uur.
 • Voordelen van deze optie... Je kunt de plek bezoeken waar duizenden demonstranten naar toe kwamen om Martin Luther King Jr. te steunen tijdens zijn toespraak in Washington in 1963 en hebt toegang tot verschillende restaurants.

Wandeling bij maanlicht door de National Mall

Thomas Jefferson-monument| ©Gage Skidmore
Thomas Jefferson-monument| ©Gage Skidmore

Als het donker is, bieden de gebouwen en monumenten van Washington DC een spektakel dat u niet mag missen. Verlicht door de nacht en de reeks kunstmatige lichten die elk gebouw verfraaien, kunnen bezoekers de iconische gedenktekens bezichtigen, waarvan vele 24 uur per dag open blijven, en een unieke ervaring opdoen van een van de meest iconische steden van Amerika .

Deze tour biedt een drie uur durende bustour met stops bij de meest iconische plekken. Je kunt het Thomas Jefferson Memorial bezoeken onder de verlichting van de zuilen, de verlichte koepel van het Capitool van dichtbij bekijken of de imposante granieten figuur van Abraham Lincoln bewonderen.

Andere monumenten die je zeker moet zien tijdens een nachtelijke tour zijn het Vietnam WarVeterans Memorial enhet Martin Luther King Jr. Memorial, waarvan de stenen figuur in perspectief wordt uitvergroot door de kunstmatige verlichting.

Interessante details tijdens deze tour

 • Prijs... Vanaf $62 inclusief gids, transfer en ophalen van accommodatie.
 • Duur... De tour duurt drie uur.
 • Voordelen van deze optie... U krijgt een niet te missen en totaal ander uitzicht dan overdag op de meest iconische monumenten van Washington DC.

Privé-nachtrondleiding met chauffeur in een busje

Capitool bij nacht| ©John Brighenti
Capitool bij nacht| ©John Brighenti

De privétour met een busje met chauffeur is een goed alternatief als u op zoek bent naar comfort, als u wordt vergezeld door minderjarigen of senioren of als u weinig tijd hebt om Washington DC te leren kennen.

Tijdens deze tour kun je je vertrektijden kiezen en kun je vertrekken vanaf de belangrijkste cirkel van de National Mall, hoewel de dienstverleners meestal een tour aanraden langs het Thomas Jefferson Memorial, het Capitool, de Washington Obelisk, het Lincoln Memorial en het Witte Huis.

De chauffeur haalt je op bij je accommodatie en biedt je een drie uur durende service met een tour door de stad.

Interessante details van deze tour

 • Prijs... Vanaf 350 euro inclusief transfer, ophalen bij accommodatie en chauffeur.
 • Duur... De tour duurt drie uur plus de ophaal- en inlevertijd bij de accommodatie.
 • Voordelen van deze optie... Door de juiste tourtijden te kiezen heb je de kans om Washington te leren kennen zonder de drukte, efficiënt te bewegen en de vertraging van het openbaar vervoer te vermijden.

Tour met open bus

Nachtelijke bus tour| ©Mateo D
Nachtelijke bus tour| ©Mateo D

Deze tour is een van de beste opties om meer te weten te komen over de geschiedenis van de meest representatieve monumenten en gebouwen en om de mooiste foto's te maken. De permanente assistentie van een deskundige gids zorgt ervoor dat u geen enkel detail mist en de bus met open dak staat uw foto niet in de weg wanneer u op de sluiter drukt.

Tijdens deze tour ontdekt u de pracht van Washington DC onder het maanlicht en bent u getuige van de verandering die plaatsvindt wanneer de nacht valt en de lichten van de monumenten aangaan.

Tijdens het hoogseizoen, wanneer nachtelijke rondleidingen de gebouwen en monumenten van de National Mall bevolken, is de open-top bus een interessante optie voor een schoon, van dichtbij zicht op de gedenktekens.

Interessante details van deze tour

 • Prijs... Vanaf vijftig euro inclusief gids.
 • Duur... De tour duurt twee uur.
 • Voordelen van deze optie... Je kunt rekenen op permanente informatie van een deskundige gids en iedereen zal jaloers zijn op je foto's!

Boek een toeristische bus

Nachtelijke fietstocht langs de monumenten van Washington DC

Nationaal Monument voor Veteranen uit de Tweede Wereldoorlog| ©Ruben Picon-Feliciano
Nationaal Monument voor Veteranen uit de Tweede Wereldoorlog| ©Ruben Picon-Feliciano

Als u van lichamelijke activiteit houdt en alles wilt ontdekken wat Washington DC u in het donker te bieden heeft, dan is deze tour misschien precies wat u zoekt. De nachtelijke fietstour stelt je in staat om de monumenten van de stad 's nachts verlicht te zien.

Bovendien geeft de nachtelijke tour de gids meer tijd om je informatie te geven over de gebouwen en gedenktekens en een efficiëntere tour samen te stellen.

Ik raad ook aan om speciale aandacht te besteden aan de monumenten die 's nachts aantrekkelijker zijn, zoals het Korean War Veterans Memorial, het Lincoln Memorial of de omringende fontein bij het National World War II Veterans Memorial.

Interessante details van deze tour

 • Prijs... Vanaf 30 euro inclusief gids.
 • Duur... De tour duurt drie uur.
 • Voordelen van deze optie... Geniet van de monumenten en gebouwen zonder massa's toeristen.

Boek een nachtelijke fietstour door Washington DC

Potomac River tour op het Odyssey cruiseschip

Riviercruise op de Potomac| ©Alexis
Riviercruise op de Potomac| ©Alexis

Het toerisme in Washington DC heeft zich duidelijk een weg gebaand naar de Potomac River en een van de populairste diensten die in het riviercircuit wordt aangeboden is de riviercruise.

Eén zo'n tour biedt een avond op het Odyssey cruiseschip, een met glas omsloten boot die is ontworpen om een uitzicht over de stad te bieden, met diner aan een privétafel en achtergrondmuziek.

De Odyssey wordt beschouwd als een luxueus schip en heeft observatiedekken die een open uitzicht bieden op de National Mall monumenten en gebouwen van Washington DC.

Interessante details van deze tour

 • Prijs... Vanaf 104 euro per persoon, inclusief brunch of driegangendiner.
 • Duur... De tour duurt tussen de twee en drie uur.
 • Voordelen van deze optie... Bekijk een panoramisch uitzicht op de stad bij nacht direct vanaf de Potomac River.

Boek een Potomac River Cruise Tour

Hoe boek ik een nachttour in Washington DC?

Dupont Circle bij nacht| ©Mike Maguire
Dupont Circle bij nacht| ©Mike Maguire

Er zijn veel bedrijven die dezelfde diensten aanbieden en bij de meeste kun je direct via internet boeken. Ik raad je aan om je tour van tevoren te kopen, want tijdens het hoogseizoen, dat in Washington DC van mei tot juni en van september tot november is, zijn de diensten meestal uitverkocht.

Als je je reis op het laatste moment hebt georganiseerd en geen tijd hebt gehad om van tevoren kaartjes te kopen, kun je proberen om ze rechtstreeks bij de aangewezen ontmoetingspunten te kopen. Er zijn vaak last-minute annuleringen waardoor er nog plaatsen beschikbaar zijn. Je vindt alle informatie over tickets voor attracties in Washington hier.

Hoe lang duren de Washington DC nachttours?

Pentagon Memorial| ©matthew Hunt
Pentagon Memorial| ©matthew Hunt

De lengte van de rondleidingen hangt af van de geboekte tour. De wandeltours langs de gebouwen en monumenten op de National Mall duren meestal twee tot drie uur, net als de nachtelijke fietstours met gids.

Andere tours, zoals de privétour met chauffeur, duren drie tot vier uur en de tours langs spookhuizen, spookgebouwen en de Afro-Amerikaanse U Street Loop duren één tot twee uur.

Wat kan ik ontdekken tijdens nachtelijke rondleidingen door Washington DC?

Zonsondergang op het observatiedek bij CEB Tower| ©Mario Prieto
Zonsondergang op het observatiedek bij CEB Tower| ©Mario Prieto

Er is een grote verscheidenheid aan nachttours in de stad. Het hoofdcircuit van de National Mall is het bekendst en biedt je een breed panoramisch uitzicht op de belangrijkste monumenten van de hoofdstad die van dynamiek veranderen als de zon ondergaat. Je krijgt ook een andere kant van de stad te zien, met minder mensenmassa's en enkele van de belangrijkste gebouwen die 's nachts verlicht zijn.

Alternatieve rondleidingen door de stad geven je de kans om de minder verkende kant van Washington DC te leren kennen, die niet beperkt is tot de grote gedenktekens langs de gazons van het Witte Huis, maar een lange traditie van mysterie en sterke banden met de Afro-Amerikaanse cultuur heeft.

Tips voor een nachtelijke rondleiding in Washington DC

Nacht bij de reflecterende vijver van het Lincoln Memorial| ©Vince Costanzo
Nacht bij de reflecterende vijver van het Lincoln Memorial| ©Vince Costanzo

De meeste toeristische attracties van de Amerikaanse hoofdstad bevinden zich buiten, voornamelijk op de National Mall aan de Potomac River, dus tips voor avondtochten door de stad zijn afhankelijk van het weer. In de zomer zijn de temperaturen warm en hoewel het 's nachts harder waait, is het belangrijk om water mee te nemen om te hydrateren en comfortabele schoenen.

In de winter dalen de temperaturen echter drastisch, dus als je door de stad gaat wandelen of fietsen, zorg er dan voor dat je warm genoeg bent om sneeuw en hevige regen te trotseren.

Hoeveel kost een nachtelijke rondleiding door Washington DC?

Geld in euro's| ©Pixabay
Geld in euro's| ©Pixabay

Als kosmopolitische stad die elk jaar door miljoenen toeristen wordt bezocht, variëren de prijzen en zijn er opties voor zowel volwassenen als kinderen. Als je wilt kiezen voor een betaalbare tour kun je een nachtelijke wandeltour boeken waarbij je de National Mall en de belangrijkste monumenten bezoekt, die allemaal gratis zijn. In dat geval vind je rondleidingen voor vijftien tot twintig euro.

Als je liever iets exclusievers wilt, kun je kiezen voor een rondleiding door Washington DC in een busje of zelfs in een busje met een privéchauffeur die volledig tot je beschikking staat. In dat geval beginnen de prijzen bij tachtig euro en kunnen ze oplopen tot meer dan vijfhonderd.