Gettysburg Dagtrips vanuit Washington DC

Durf de bloeddorstige kant van de Amerikaanse geschiedenis te zien. Gettysburg laat je gefascineerd achter met elk verhaal over haar verleden.

Andressa García

Andressa García

10 minuten lezen

Gettysburg Dagtrips vanuit Washington DC

Gettysburg | ©kjarrett

De stad Gettysburg heeft niet voor niets de reputatie griezelig en spookachtig te zijn, want op haar velden werd een van de bloedigste veldslagen uit de Amerikaanse Burgeroorlog uitgevochten. Naast duizenden doden en een beslissende uitkomst, plaatste de Slag om Gettysburg de stad bovenaan de lijst van dingen die te zien en te doen zijn in Washington.

Met dit in gedachten is Gettysburg een van de interessantste plaatsen om te bezoeken als je op doorreis bent naar Washington DC. Het gebied ligt op slechts anderhalf uur van DC, dus veel tours en excursies vertrekken van daaruit naar Gettysburg.

Hoe boek je een tour naar Gettysburg

Gettysburg leren kennen| ©Ken Krach
Gettysburg leren kennen| ©Ken Krach

Online kun je meerdere opties vinden voor een bezoek aan Gettysburg vanuit Washington. Het is belangrijk dat je er bij het kiezen van je tour voor zorgt dat je alle basisvoorzieningen op je reis hebt. Als je eenmaal hebt gezien welke optie het beste bij je past, is het tijd om een reserveringsaanvraag te doen.

Bij het maken van de reservering moet je alle nodige vragen stellen om eventuele twijfels over de reis, de reservering en de kosten te verduidelijken. Je moet onder andere weten wat de annuleringsvoorwaarden zijn, om welke redenen de activiteit kan worden onderbroken en welke route je moet volgen om de excursie te starten.

Over het algemeen wordt dit soort boekingen tot 24 uur van tevoren gemaakt, maar als je minder tijd van tevoren wilt boeken, kun je geluk hebben en in de groep terechtkomen die de excursie zal maken op het moment dat jij dat wilt.

Wat annuleringen betreft, vragen de meeste tourbedrijven dat als je je boeking wilt annuleren, je dit binnen 24 uur voor aanvang van de excursie doet.

Duur van tours naar Gettysburg

In Gettysburg| ©Bruce.Emmerling
In Gettysburg| ©Bruce.Emmerling

Deze tours worden meestal aangeboden voor een volledige dag, waarbij je 's ochtends vroeg uit Washington DC vertrekt en 's avonds terugkomt. Als je het op deze manier doet, kun je misschien op tijd terug zijn in de stad om een van de stadstours door Washington te doen; ik verzeker je dat het een perfecte activiteit is om op te nemen in je lijst van dingen die je 's avonds in de stad kunt doen.

Ongeveer de hele reis van DC naar Gettysburg duurt ongeveer 12 uur, waarbij de rit van de hoofdstad naar Gettysburg ongeveer een uur tot anderhalf uur duurt. De rondleiding door de hele stad, slagvelden en andere attracties, duurt dan ongeveer acht tot tien uur.

Als je eenmaal in Gettysburg bent aangekomen, moet je de tijd nemen om naar elk verhaal te luisteren, elke plek te bezoeken en op de kleine details te letten. Daarom is het bezoek aan Gettysburg zo lang. Je moet er rekening mee houden dat je de hele dag in het dorp doorbrengt en een soort tijdreis terug naar de 19e eeuw maakt.

Natuurlijk kan de lengte van de tocht veranderen, afhankelijk van of het een tour van een halve of een hele dag is. Kortere tours geven meestal een snelle rondleiding langs de interessantste plekken in de stad en hebben alleen te maken met de Slag om Gettysburg.

Rondleidingen van een hele dag daarentegen houden halt om je de meest ongelooflijke verhalen te vertellen, niet alleen over de slag, maar ook over de oorlog en hoe het leven was in die tijd.

Boek een avondtour door Washington DC

Wat krijg ik te zien tijdens dit type tour?

Luthers Seminarie| ©mbell1975
Luthers Seminarie| ©mbell1975

De route varieert afhankelijk van het type tour, maar op de meeste van deze plannen krijg je een bezoek aan Gettysburg en leer je van je gids over de geschiedenis.

Bij elke halte zie je informatieve tentoonstellingen over hoe de slag zich ontvouwde, historische feiten over de gebeurtenissen en een miniatuur cyclorama dat de oorlog reconstrueert. Een van de informatieve attracties op elke tour is het miniatuur cyclorama dat de oorlog nabootst.

Het National Military Park in Gettysburg is bijna altijd het middelpunt van de attractie omdat het het gebied bepaalt waar de slag plaatsvond.

Je kunt ook een rondleiding krijgen over het hele slagveld en genieten van een show waarin een deel van de slag wordt nagespeeld. Je krijgt de kans om meer te leren over het dagelijks leven van de soldaten. In het museum van het park zie je veel van de artefacten die tijdens de oorlog werden gebruikt.

Als je de spooktocht doet, krijg je een griezelige maar vermakelijke en onvergetelijke ervaring op elk van deze plaatsen en andere zoals:

Tips voor een reis naar Gettysburg vanuit Washington DC

Landschap Gettysburg| ©Bruce.Emmerling
Landschap Gettysburg| ©Bruce.Emmerling
 • Als je met kinderen gaat, raad ik je niet aan om een spooktocht door Gettysburg te doen, omdat die erg eng kan zijn voor kinderen.
 • Ik raad je aan om comfortabele schoenen te dragen en bereid te zijn om veel te lopen, want een van de populairste dingen om te doen op dit soort tours is om rond te lopen langs de lokale bezienswaardigheden.
 • Afhankelijk van de tijd van het jaar waarin je reist, raad ik je aan om je in laagjes te kleden, want het kan zonnig zijn en dan plotseling fris worden.
 • Als je met iemand in een rolstoel op reis gaat, zorg er dan voor dat het voertuig waarin je reist rolstoelvriendelijk is.
 • Tref voorzieningen voor het geval je langer alleen wilt blijven nadat de tour voorbij is.
 • Neem extra geld mee voor eten onderweg, want lunch of andere snacks zijn vaak niet inbegrepen bij deze tours. Hoewel dit niet altijd het geval is, bieden veel tours snacks en drankjes aan.

Hoeveel kost een Gettysburg tour vanuit Washington DC?

Gettysburg gebouwen| ©Ken Lund
Gettysburg gebouwen| ©Ken Lund

Reizen van Washington DC naar de omgeving van Gettysburg kan tussen de 120 en 180 euro per persoon kosten. De kosten kunnen lager of hoger uitvallen, afhankelijk van de tourroute, of je wordt opgehaald in een hotel en of eten of drinken is inbegrepen.

De tour duurt meestal 8-10 uur, dus de prijs van de tour is inclusief die tijd. Als je een tour van een halve dag huurt, kan deze tussen de 70 en 90 euro per persoon kosten en duurt deze meestal tussen de 4 en 6 uur.

Tourprijzen kunnen hoger zijn, afhankelijk van de inbegrepen diensten. De prijs is meestal inclusief een transfer van een ontmoetingspunt in Washington naar Gettysburg. Als je een transfer vanaf je hotel wilt, moet je waarschijnlijk een extra bedrag betalen.

Andere extra kosten kunnen toegangsprijzen voor musea en andere lokale activiteiten zijn. Als je een rondleiding door de stad wilt om het slagveld en andere interessante plekken te bekijken, dan zul je ook extra geld moeten meebrengen.

Andere privérondleidingen met vertrek vanuit Washington DC die als doel hebben om je het hele landschap van Gettysburg te laten zien, zijn te vinden voor maximaal 1.000 euro. Dit soort tours zijn meestal duurder vanwege hun privékarakter, wat betekent dat de ervaring alleen voor jou en je groep is.

Wat zijn de must-see plaatsen en/of activiteiten in Gettysburg?

Slagveld van Gettysburg| ©S Pakhrin
Slagveld van Gettysburg| ©S Pakhrin

Uiteraard is de rondleiding van Washington DC naar Gettysburg een ideale activiteit, vooral om op te nemen in de lijst van dingen om te doen in Washington met kinderen, omdat het een historisch verrijkende activiteit is.

Maar er zijn bepaalde plekken die je niet mag missen tijdens je bezoek en die ik, als ze niet zijn opgenomen in de reis, aanraad om op eigen houtje te doen, zodat je ze niet mist.

Het historische centrum van Gettysburg

Als je naar Gettysburg gaat, mag je de historische verhalen die in de stad worden verteld natuurlijk niet missen. Tijdens je bezoek aan de stad Gettysburg moet je de meest iconische huizen van de stad bezoeken, waar je uit de eerste hand kunt leren hoe 19e-eeuwse kolonisten midden in de Burgeroorlog leefden.

In het historische centrum van de stad krijg je niet alleen de kans om authentieke huizen uit de oorlogstijd te bezoeken, maar ook verschillende musea waar je het verhaal te horen krijgt dat je op school nooit te horen kreeg over de wreedheden van de oorlog en hoe het er tijdens de dagen van de strijd aan toe ging.

Als je meegaat op een tour met overnachting (wat betekent dat je een nacht in Gettysburg moet blijven, niet inbegrepen in de tour vanuit Washington), kun je de griezeligste spookverhalen van de stad meemaken. De spooktocht is een van de ideale activiteiten om op je lijst te zetten van dingen die je 's avonds of in ieder geval in de buurt van de hoofdstad in Washington kunt zien en doen.

Als je een liefhebber bent van paranormale ervaringen en meer wilt weten over de duistere geschiedenis van Gettysburg, dan is dit een must-do ervaring als je naar Washington DC reist.

Slagveld van Gettysburg

Het slagveld van Gettysburg is beschermd als park om te bezoeken en de soldaten die in de slag vochten van dichtbij mee te maken. De battlefield tour is een van de dingen die je niet mag missen als je Gettysburg bezoekt vanuit Washington DC.

Om deze plek te bezichtigen heb je meerdere opties. Een van de meest gebruikelijke opties is per auto of bus. Over het algemeen is dit de manier om vanuit Washington te reizen. Als je even uit de sleur wilt, kun je een Segway, fiets, koets of zelfs een ritje te paard proberen.

Een van de beste manieren om je te verplaatsen is te paard, maar ik raad deze optie alleen aan als je geen rugproblemen of beperkte mobiliteit hebt. Te paard kun je alle plaatsen bezoeken waar de slag een intensere betekenis kreeg.

Erfgoedcentrum Gettysburg

Buitenkant van het Gettysburg Heritage Centre| ©Richard S
Buitenkant van het Gettysburg Heritage Centre| ©Richard S

Dit is een van de interessantste plekken om meer te weten te komen over de details van de oorlog en specifiek over de Slag bij Gettysburg, en om een schat aan perfect bewaard gebleven artefacten uit de periode van de Burgeroorlog te bekijken.

Het Battle of Gettysburg Visitor Centre is een geweldige plek om van dichtbij te zien hoe de slag werd georganiseerd. Er is zelfs een ongelooflijk cyclorama dat de strijd uitbeeldt zoals die zich afspeelde tijdens het driedaagse conflict.

Dit museum heeft ook een souvenirwinkel waar je souvenirs kunt meenemen van je reis naar Gettysburg, waaronder brochures en andere informatie over de slag en het leven van de soldaten tijdens de Burgeroorlog.

In deze winkel kun je ook verschillende brochures krijgen met verhalen van echte mensen die het conflict hebben meegemaakt en onder de oorlog hebben geleden.

Duivelshol

Dit is een van de interessantste plekken om te bezoeken op het slagveld van Gettysburg. Het is een rotsformatie die zo is opgesteld dat hij als loopgraaf fungeerde voor één kant van de oorlog.

Achter deze grote rotsblokken schuilden de soldaten die tijdens de slag vochten. De plek werd vooral tijdens de tweede dag van de slag gebruikt om artillerie-uitrusting te plaatsen. Van hieruit werden de verschillende vuuraanvallen op de tegenstander gelanceerd.

Sinds het einde van de oorlog is deze plek bewaard gebleven als een van de best bewaarde historische gedenkplaatsen. Tijdens je reis krijg je de kans om van dichtbij te zien en je voor te stellen hoe het voor de soldaten moet zijn geweest om hier een loopgraaf te onderhouden.

Kleine ronde top

Dit is een van de belangrijkste plekken van de Slag om Gettysburg en een plek die ongetwijfeld het verloop van de oorlog heeft veranderd. Als je een literatuurliefhebber bent, weet je ongetwijfeld dat deze plek de hoofdpersoon is van de roman Killer Angels, waarin de acties tijdens de Slag om Gettysburg die tot de overwinning leidden in de vorm van fictie worden verteld.

Deze plek is een van de interessante bezienswaardigheden tijdens je reis naar Gettysburg vanuit Washington DC. Het is een activiteit die ik aanbeveel op je lijstje van dingen die je in de zomer in Washington DC kunt doen, omdat de plek het beste te zien is bij helder weer.

Little Round Top is een kleine heuvel die vlak naast een grotere heuvel ligt , Big Round Top genaamd, die ook heel belangrijk was tijdens het conflict en soldaten hielp om het gebied te beschermen en betere resultaten te behalen tijdens de slag.

Beide plaatsen maken deel uit van het historische geheugen van het slagveld van Gettysburg en mogen zeker niet worden gemist tijdens je bezoek aan Gettysburg.

Boek je tourbus in Washington DC

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan Gettysburg op eigen gelegenheid?

Het platteland in| ©S Pakhrin
Het platteland in| ©S Pakhrin

Rondleidingen door Gettysburg zijn absoluut de beste manier om de stad te leren kennen, omdat ze je de kans geven om een aantal van de meest ongelooflijke verhalen te zien die je in je eentje niet zou kunnen zien.

Maar alleen reizen kan ook voordelen hebben. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van reizen met een rondleiding in plaats van alleen.

 • Rondleiding met gids
 • Vervoer voor jou en je familie van Washington naar Gettysburg en terug.
 • Meertalige gids die je alle interessante plekken in de omgeving van Gettysburg laat zien.
 • Toegang tot alle attracties en historische plaatsen binnen de bevolking van Gettysburg.
 • Georganiseerde route om je tijd optimaal te benutten en zoveel mogelijk bezienswaardigheden te zien.
 • Op eigen gelegenheid
 • Je moet zelf naar Gettysburg rijden of een voertuig huren met chauffeur maar zonder gids.
 • Sommige plaatsen hebben gidsen die je alles over de site vertellen, maar je hebt niet de hele reis toegang tot de gids.
 • Je hebt misschien geen toegang tot alle attracties in de stad Gettysburg, en als je ze wel allemaal kunt bezoeken, moet je voor elke attractie apart betalen.
 • Als je nieuw bent in Gettysburg, zal deze route waarschijnlijk niet ideaal zijn om het meeste uit je tijd te halen en alle bezienswaardigheden te zien.