10 dingen om te doen met kinderen in Washington DC

Bezoek je Washington met kinderen? Maak van je bezoek aan de stad de leukste ervaring voor de kleintjes.

Andressa García

Andressa García

10 minuten lezen

10 dingen om te doen met kinderen in Washington DC

Kinderen in het Kennedy Center | ©Mike Maguire

Als je van plan bent om met kinderen te reizen, zullen de kleintjes dol zijn op alle attracties en activiteiten die er in Washington DC te zien en te doen zijn, maar veel ervan zullen volwassenen ook zeker leuk vinden.

Als je een reis naar Washington DC met kinderen plant, is het belangrijkste om na te denken over de bezienswaardigheden die ze graag willen bezoeken. DC biedt je de kans om de kleintjes mee te nemen op een tour langs plekken die je je niet had voorgesteld in deze plechtige stad.

1. Wandel door eeuwen geschiedenis in het bezoekerscentrum van het Witte Huis

Bezoekerscentrum Witte Huis| ©Jonathan Cutrer
Bezoekerscentrum Witte Huis| ©Jonathan Cutrer

Het is echt een verrijkende ervaring voor jong en oud. Het is kenmerkend interactief en geeft het publiek een breed overzicht van de structuur van het Witte Huis en het werkelijke belang ervan voor alle Amerikaanse burgers.

Als de verblijfplaats van bijna elke president die het land heeft geleid, heeft het Witte Huis veel te laten zien, en dat is precies waar het White House Visitor Center over gaat. Binnen zul je gefascineerd zijn door alles wat je kunt zien, en het is een leuke ervaring voor de kinderen als ze iets meer leren over de geschiedenis van het land.

Het bezoekerscentrum verandert voortdurend zijn culturele agenda en biedt activiteiten aan voor het vermaak van het publiek. De kleintjes krijgen de kans om te luisteren naar enkele brieven die Amerikaanse kinderen hebben geschreven aan de verschillende presidenten die door het Witte Huis zijn gekomen.

Praktische informatie

 • Locatie: 1450 Pennsylvania Avenue NW, Washington.
 • Prijs: Gratis.
 • Openingstijden: 11:00 - 16:00 woensdag - zondag. Gesloten voor publiek op feestdagen.

Boek een rondleiding door Washington DC

2. Bewonder levensgrote dieren in het Smithsonian National Museum of Natural History

Smithsonian Natuurhistorisch Museum| ©Umesh Kumbar Bande
Smithsonian Natuurhistorisch Museum| ©Umesh Kumbar Bande

In het centrum van Washington DC vind je het Museum of Natural Sciences, dat deel uitmaakt van de Smithsonian musea en bezoekers verschillende kennisgebieden van de planeet wil laten herleven en uitleggen.

Als je besluit een rondleiding door het Smithsonian Museum of Natural History in Washington DC te boeken, krijg je de kans om ongeveer 140 miljoen natuurlijke exemplaren en culturele elementen van de wereld te bekijken.

Organisatie van de tentoonstellingen

 • Afrikaanse olifant van de savanne: bevindt zich op de eerste verdieping. U en uw kinderen zullen begrijpen hoe het leven van deze zoogdieren eruitziet, hun relatie met de mens en hun status als bedreigde diersoort.
 • African Voices: Ruimte op de eerste verdieping. Je vindt er informatie over de levensstijl, gewoonten en cultuur van Afrikaanse volkeren.
 • Bones Room: Gelegen op de eerste verdieping. Hier leer je het verschil of de overeenkomst tussen alle gewervelde dieren. Het is een leuke ervaring voor de kleintjes.
 • Hall of human origins: Misschien wel een van de interessantste die je tijdens je bezoek zult zien. Kinderen vinden het altijd erg interessant en leuk om te weten dat wij een ras zijn met een paar miljoen jaar geschiedenis, dus ze zullen het leuk vinden om wat verhalen te horen over het overleven van de mens. Het bevindt zich op de eerste verdieping.

Praktische informatie

 • Locatie: 10th St. & Constitution Ave NW, Washington.
 • Prijs: Gratis.
 • Openingstijden: Maandag tot vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Boek een rondleiding door het Smithsonian Museum of Natural History

3. Veel plezier met varen bij het Jefferson Memorial

Thomas Jefferson Memorial| ©Yeon Choi
Thomas Jefferson Memorial| ©Yeon Choi

Het Jefferson Memorial is een magische plek die bedoeld is om bij stil te staan.

Het is een plek die je uitnodigt om alle daden die Thomas Jefferson tijdens zijn leven verrichtte en alles wat hij het land diende van dichtbij te bekijken. Het is ook een van de top 10 monumenten in de stad.

Maar als het een monument is om bij stil te staan, waarom zou je de kinderen dan meenemen? Het meest interessante aan deze plek is dat er activiteiten zijn voor het hele gezin. Een van de interessantste dingen om te doen in Washington, vooral in de zomer, is om de kleintjes mee te nemen op een ontspannen maar vermakelijke boottocht rond het monument. Het huren van een lunchcruise kan bijvoorbeeld een super bijzondere ervaring voor ze zijn; ze maken op de leukste manier kennis met alle bezienswaardigheden van de stad en haar geschiedenis.

Je kunt zelfs kajaks huren in het Tidal Basin om de ervaring nog leuker voor ze te maken. Als je liever leuke maar niet al te riskante activiteiten doet, is dit perfect omdat de route veilig genoeg is om deze activiteit met de kinderen te beoefenen.

Boek een lunchcruise

4. Ga naar een NBA- of honkbalwedstrijd

NBA wedstrijd| ©Jeramey Jannene
NBA wedstrijd| ©Jeramey Jannene

Het kopen van kaartjes voor een NBA basketbalwedstrijd in Washington is ongetwijfeld een van de ervaringen die je je hele leven bij zal blijven. Je ervaart uit eerste hand de intensiteit en het enthousiasme van het stadion, je ziet de basketbalsterren van de beste competitie ter wereld in levende lijve spelen en je geniet van de sfeer met je familie. Een geweldig plan!

Een andere optie is om kaartjes te boeken voor een honkbalwedstrijd van de Washington Nationals, een andere van de bekendste nationale sporten onder Amerikanen. Het zal waarschijnlijk de eerste keer zijn dat uw kinderen voet zetten in een honkbalstadion en ze zullen het geweldig vinden om de wedstrijd in zich op te nemen en typische dingen te doen zoals naar de wedstrijd kijken terwijl ze hotdogs of popcorn eten.

Boek NBA tickets

5. Geniet van de stad met de tram of sightseeingbus

Tourbus| ©Amy O'Brien
Tourbus| ©Amy O'Brien

Sightseeing met kinderen kan soms een beetje lastig zijn: ze worden moe van het lopen, ze hebben drukke etenstijden, ze kunnen lange wandelingen vervelend vinden, dus het makkelijkste is om een sightseeing tram tour te boeken. Deze duurt ongeveer 90 minuten, heeft gratis haltes en een professionele gids. Ze zullen het zeker leuk vinden om in zo'n vervoermiddel te stappen!

En, een andere zeer vergelijkbare optie is om een bustour te boeken die ongeveer 6 uur duurt, een gids heeft en als je boekt tussen 1 april en 15 oktober ook een cruise op de Potomac River omvat. Heb je er zin in?

Boek een bustour door Washington DC

6. Doe alsof je een vliegenier bent in het National Air and Space Museum

Nationaal Lucht- en Ruimtemuseum| ©Raúl Alejandro Rodríguez
Nationaal Lucht- en Ruimtemuseum| ©Raúl Alejandro Rodríguez

Het Air and Space Museum is 's werelds grootste tentoonstelling van luchtvaart- en ruimtevaartartefacten en staat op de lijst van de beste musea in Washington DC

De hoofdlocatie herbergt zoveel belangrijke relikwieën uit de wereld van de luchtvaart dat het nodig was om een tweede locatie te openen in Virginia. In DC bevindt het zich op de iconische National Mall.

Een van de meest indrukwekkende attracties die je in dit museum kunt zien, is het vliegtuig waarmee Amelia Earhart twee van haar meest ongelooflijke records in de lucht brak. Ook het eerste vliegtuig dat werd gebruikt om het tijdperk van de luchtvaart in te luiden en de derde orbiter die in de ruimte vloog worden tentoongesteld. Het museum biedt ook leuke activiteiten voor kinderen, zoals een 360º Virtual Reality vlucht.

Praktische informatie

 • Locatie: 655 Jefferson Drive, SW, Washington, DC.
 • Prijs: Gratis.
 • Openingstijden: Maandag t/m donderdag van 10.00 tot 17.30 uur.

7. Verbeter uw taalvaardigheden bij Palabra Planeta

Planet Woord Museum| ©Ron Cogswell
Planet Woord Museum| ©Ron Cogswell

Het Planet Word Museum opent zijn deuren voor een magische ervaring voor het hele gezin. Het is het eerste interactieve en spraakgestuurde museum. Het is een plek waar je taal vanuit een ander oogpunt kunt bekijken en ongelooflijke feiten over verschillende talen kunt leren. Het belangrijkste doel van dit museum is om te laten zien hoe taal een hele beschaving bepaalt.

Planeta Palabra biedt echt interessante en leuke activiteiten voor volwassenen en kinderen, waarbij de hoofdpersoon altijd dezelfde is, taal. Er zijn drie verdiepingen vol interessante secties en gebieden om te verkennen, waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten door deel te nemen aan elk van de opdrachten die in het museum gedaan moeten worden.

Organisatie van de museumzones

Op de eerste verdieping kun je op een van de locaties uit de eerste hand leren hoe woorden je leven op onvoorstelbare manieren hebben veranderd. In een ander gedeelte leer je de geheimen achter reclame en kun je ook proberen je eigen advertentie te schrijven.

Als je naar de eerste verdieping gaat, vind je andere interessante secties om de rol van woorden in de menselijke beschaving verder te ontdekken. Enkele van de secties zijn:

 • Leen me je oren: een plek waar jij en de kinderen een toespraak kunnen voorlezen met behulp van een autocue.
 • Woordenwerelden: Een virtuele schilderruimte waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten terwijl ze de hele kamer beschilderen met levendige kleuren.
 • Bibliotheek: Een magische plek waar alle boeken tot leven komen en interactief worden. Als je goed oplet, kun je geheime en verborgen doorgangen vinden in de bibliotheekruimte.

Praktische informatie

 • Locatie: 925 13th Street NW, Washington DC.
 • Prijs: Gratis.
 • Openingstijden: Woensdag tot zondag en van 10:00 tot 17:00 uur.

8. Word een spion voor een dag in het International Spy Museum

Internationaal Spionnenmuseum| ©John Goucher
Internationaal Spionnenmuseum| ©John Goucher

Het Internationaal Spionnenmuseum is elke dag van 9:00 tot 19:00 uur geopend voor het publiek. Het is een fascinerende plek waar kinderen en volwassenen niet alleen eindeloos plezier beleven aan het uitvoeren van hun eigen spionagemissies, maar ook leren over de geschiedenis van deze fascinerende wereld door de tijd heen.

Het hele gebied is onderverdeeld in secties waar je verschillende feiten en elementen met betrekking tot de wereld van internationale spionage kunt zien. Sommige tentoonstellingen zijn permanent en het beste is dat je tijdens je bezoek altijd actief betrokken zult zijn dankzij het interactieve systeem van het museum. Regelmatig presenteert het museum tijdelijke tentoonstellingen die wat dieper ingaan op gebeurtenissen die relevant zijn voor de manier waarop spionage is ondergedompeld in de populaire geschiedenis.

Door dit soort tentoonstellingen kun je elke keer dat je gaat of je kinderen meeneemt andere dingen zien. De evenementenkalender is altijd beschikbaar op hun website.

Praktische informatie

 • Locatie: 700 L'Enfant Plaza SW, Washington, DC 20024
 • Prijs: Vanaf 27 euro.
 • Openingstijden: Dagelijks van 9:00 tot 19:00 uur.

Reistip

De zitplaatsen in het museum zijn beperkt, dus ik raad je aan je kaartje online te kopen.

9. Zie hoe bankbiljetten worden gemaakt in Treasure House

Schatkamer| ©AgnosticPreachersKid
Schatkamer| ©AgnosticPreachersKid

De Schatkamer is het kantoor dat verantwoordelijk is voor de productie van de bankbiljetten van het land. Daarnaast is het Treasury House ook verantwoordelijk voor de productie van veel van de veiligheidsdocumenten van het land, van schatkistpapier tot officiële uitnodigingen.

Een bezoek aan het Treasury House is meer dan de moeite waard en is een ervaring die geen enkel kind dat Washington DC bezoekt mag missen. Binnen heb je de mogelijkheid om samen met de kinderen te zien hoe bankbiljetten worden gemaakt, aangezien de openbare ontvangststructuur uitkijkt over de productieruimte.

De toegang is gratis en je kunt het museum in vanaf 9:00 uur, maar om op tijd je kaartje te bemachtigen moet je naar de kassa om het te reserveren, want kaartjes gaan wie het eerst komt, het eerst maalt en de kassa opent om 8:00 uur. Als je een privérondleiding wilt, kun je rechtstreeks contact opnemen met het overheidskantoor en ruim van tevoren een groepsrondleiding aanvragen.

Praktische informatie

 • Locatie: 301 14th Street SW, Washington, DC.
 • Prijs: Gratis.
 • Openingstijden: Vanaf 9:00 uur

10. Ontmoet je favoriete beroemdheden bij Madame Tussauds Wax Museum

Madame Tussauds Wassenbeeldenmuseum DC| ©Donald West
Madame Tussauds Wassenbeeldenmuseum DC| ©Donald West

Dit is een geweldige plek waar het hele gezin van kan genieten en de kleintjes zullen dol zijn op dit bezoek aan het wassenbeeldenmuseum. Dit is een van de locaties van het beroemde Madame Tussauds museum waar je veel beroemde gezichten uit de showbusiness, politiek en sport kunt zien.

Het is een gebouw van vijf verdiepingen met een indeling waarbij je door verschillende specifieke gebieden kunt lopen. Een van de ruimtes die je aandacht zal trekken is die gewijd aan astronauten. Hier kun je op de foto met personages als Neil Armstrong, maar ook meer te weten komen over de geschiedenis van de ruimtewedloop en de laatste updates.

Een gebied dat kinderen zeker niet mogen missen is het gebied dat gewijd is aan de presidenten van de Verenigde Staten. Van Lincoln tot Donald Trump zelf, en natuurlijk andere vertegenwoordigers zoals J.F. Kennedy en Barack Obama.

Praktische informatie

 • Locatie: 1001 F St. NW. Centrum. Washington DC.
 • Prijs: Van 20 tot 30 euro.
 • Openingstijden: Maandag tot zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Reistip

Je kunt elektronische kaartjes kopen en lange rijen vergeten als je daar aankomt.

11. Word verliefd op de duizenden soorten bloemen in de United States Botanical Garden

Botanische tuin van Washington| ©USCapitol
Botanische tuin van Washington| ©USCapitol

De botanische tuin van Washington is een van de meest historische botanische tuinen in Noord-Amerika. Zonder twijfel is de botanische tuin van de Verenigde Staten een must als je met kinderen in Washington bent. Het meest interessante aan deze tuin is dat het, omdat het een levende tentoonstelling is, altijd verandert en je dus bij elk bezoek een nieuwe ervaring krijgt. De ruimte is verdeeld in verschillende gebieden waar planten van over de hele wereld worden tentoongesteld.

Praktische informatie

 • Locatie: 100 Maryland Ave SW
 • Prijs: Gratis.
 • Openingstijden: Dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur.

12. Laat ze nog veel meer ontdekken in het National Children's Museum

Nationaal Kindermuseum| ©Chris Devers
Nationaal Kindermuseum| ©Chris Devers

De ster van de rondleiding door Washington met kinderen is natuurlijk het Children's Museum.

Het is een ontdekkingsruimte waar de kleintjes hun verbeelding kunnen prikkelen en zich vrij voelen om vragen te stellen, te spelen en te experimenteren met alles wat ze zien. Het ligt aan de Avenida Pensilvania.

Het museum is een ruimte waar kunst, wetenschap en technologie samenkomen. De ervaring is volledig interactief en hoewel het is ontworpen voor familieplezier, zijn het de jongste leden van het gezin die, eenmaal binnen, nooit meer weg willen.

De verschillende activiteiten houden de kinderen scherp en moedigen hen aan om elke dag meer te onderzoeken, te leren en te bestuderen. Bovendien presenteren ze voortdurend verschillende activiteiten, zodat je bezoek nooit hetzelfde zal zijn als de vorige. De kaartjes zijn beperkt, dus je moet van tevoren reserveren zodat je de kleintjes mee kunt nemen.

Praktische informatie

 • Locatie: 1300 Pennsylvania Ave. noordwest. Washington, DC.
 • Prijs: Vanaf 20 euro.
 • Openingstijden: 9.30 tot 16.30 uur met twee sessies per dag.