Beste fietstochten in Washington DC

Fietsen door de Amerikaanse hoofdstad is een uitstekende manier om de National Mall grondig te leren kennen of om tijdens een verblijf van enkele dagen de omgeving te verkennen. Wilt u weten welke de beroemdste tochten zijn die de stad te bieden heeft?

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

Beste fietstochten in Washington DC

Washington DC | ©Pixabay

Washington DC is een stad ontworpen om te wandelen. In een kort circuit kunt u van de Obelisk naar het Lincoln Memorial gaan, en van daar naar het Witte Huis of het Capitool, waarbij u altijd het pad van de National Mall volgt, maar het is ook een ideale bestemming om het per fiets te leren kennen en het meeste uit uw verblijf te halen, vooral als u van plan bent maar kort te blijven.

Als het op kiezen aankomt, kunt u kiezen voor verschillende fietstochten, waarvan sommige zich beperken tot de bekendste circuits en tot doel hebben alle gebouwen en monumenten van Washington te leren kennen, en andere die u een breder overzicht proberen te geven van Washington DC en zijn geheimen. Hier zijn de beste fietstochten in de hoofdstad van de VS.

1. Washington DC Monumenten Dag Tour

Fietsen naar de Washington Obelisk| ©Tony DeFilippo
Fietsen naar de Washington Obelisk| ©Tony DeFilippo

De aangrenzende attracties niet meegerekend, telt de National Mall zeventien gebouwen en monumenten die kunnen worden bezocht. Rondwandelen is een goede optie, maar kan vermoeiend zijn, vooral als u maar kort in de stad bent, dus kiezen voor een fietstocht kan geschikt zijn om de ervaring van uw korte verblijf te verbeteren.

Deze tour biedt u een gemakkelijke rit tussen de National Mall en de Potomac River, terwijl u de Washington Obelisk, het Lincoln Memorial, het Vietnam Veterans Memorial, het Thomas Jefferson Memorial, het Witte Huis en nog veel meer bezoekt.

Bovendien kunt u, onder begeleiding van een gids , uw tijd optimaal benutten door files en lange wandelafstanden te vermijden terwijl u meer te weten komt over de geschiedenis van Washington DC.

Details van belang op deze tour

 • Prijs... Vanaf 30 euro voor een dagtocht met de hulp van een gids.
 • Duur... Vanaf drie uur, afhankelijk van de informatie die de gids aanbiedt.
 • Voordelen van deze optie... Optimaliseer uw tijd, profiteer van de informatie die u van de gids krijgt en dat het een attractie is die geschikt is voor het hele gezin.
 • Nadelen van deze optie... Aangezien dit een groepsrondleiding is, kunt u niet weggaan als u langer bij een monument wilt blijven of een museum wilt bezoeken.

Boek een exclusieve fietstour door Washington DC

2. Washington DC Monumenten bij Nacht Tour

Nationaal Monument voor Veteranen van de Tweede Wereldoorlog| ©Ruben Picon-Feliciano
Nationaal Monument voor Veteranen van de Tweede Wereldoorlog| ©Ruben Picon-Feliciano

Washington heeft veel attracties waarvan u overdag kunt genieten, maar het blijft ook verlicht als de zon ondergaat. Een rondleiding langs de kunstmatig verlichte monumenten van de stad en het vermijden van de verkeersopstoppingen die zich overdag voordoen, is meer dan voldoende stimulans om te kiezen voor deze rondleiding die een ander perspectief biedt.

De nachtelijke rondleiding geeft de gids meer tijd om informatie te geven over de gebouwen en gedenktekens en een efficiëntere rondleiding op te bouwen. Ik raad ook aan aandacht te besteden aan de monumenten die 's nachts nog aantrekkelijker zijn, zoals het Korean War Veterans Memorial, de fontein bij het National World War II Veterans Memorial of het Lincoln Memorial, waar voortdurend eerbetonen worden gebracht.

Bij het juiste weer kunt u ook de door de maan verlichte Potomac River en het Tidal Basin zien weerspiegelen in het Thomas Jefferson Memorial.

Details van belang op deze tour

 • Prijs... Vanaf 30 euro voor een nachtelijke tour met de hulp van een gids.

 • Duur... Vanaf drie uur, afhankelijk van de informatie die de gids aanbiedt.

 • Voordelen van deze optie... Geniet van de monumenten en gebouwen zonder massa's toeristen.

 • Nadelen van deze optie... De rondleiding gaat door enkele gebouwen die gesloten zijn en in sommige monumenten is de verlichting een beetje defect.

3. Mount Vernon rondleiding

Kennismaken met Mount Vernon| ©Tim Evanson
Kennismaken met Mount Vernon| ©Tim Evanson

Als de uitdaging van het fietsen langs de hoogtepunten van Washington DC niet genoeg voor u is, kunt u de moeilijkheidsgraad verhogen en kiezen voor een tocht door Mount Vernon, die u van Alexandria, over de Potomac River, naar de historische residentie van George Washington in Virginia brengt.

Deze tour neemt u mee langs de paden van Alexandria langs de Potomac River Bay en brengt u naar het enorme herenhuis dat ooit bewoond werd door de eerste president van de Verenigde Staten. Op de terugweg kunt u kiezen voor een fietstocht of een schilderachtige riviercruise.

Als u geïnteresseerd bent, kunt u ook lunchen in enkele van de restaurants op het Mount Vernon eetcircuit, maar let op: dit is een extra toeslag en is niet inbegrepen in de oorspronkelijke tour.

Details van belang in deze tour

 • Prijs... Vanaf 40 euro voor de tour naar Mount Vernon met de hulp van een gids. De terugreis kost 15 euro extra.
 • Duur... Vanaf vier uur, afhankelijk van de gekozen optie voor de terugreis. Kan verlengd worden tot zeven uur.
 • Voordelen van deze optie... Bezoek een alternatief circuit voor de National Mall en leer meer over de geschiedenis van George Washington's residentie.
 • Nadelen van deze optie... Het is een meer veeleisende tour dan de metropolitaanse straten van Washington DC, hoewel de deskundige gids zal ervoor zorgen dat u zich comfortabel en veilig voelt.

Boek een Mount Vernon Tour

4. Privé Capitol Hill Tour

Capitol Hill leren kennen| ©Vince Costanzo
Capitol Hill leren kennen| ©Vince Costanzo

Met een groep rondfietsen in Washington DC kan heel leuk zijn, maar het kan u ook beroven van het beheer van uw eigen tijd en u op sommige punten tijdens de tocht uw vrijheid ontnemen. Daarom kunt u, als u op zoek bent naar een persoonlijke rondleiding, kiezen voor een privérondleiding door Capitol Hill en de National Mall.

Op deze tour ervaart u de monumenten, musea en gebouwen van Washington DC met de hulp van een deskundige gids die u een route zal voorstellen maar ook beschikbaar zal zijn voor uw vragen en interesses. Binnen de vastgestelde tijd van de rondleiding kunt u zoveel vragen stellen als u wilt en stoppen bij de plaatsen die uw aandacht trekken.

Deze tocht is ontworpen voor bezoekers van alle fitnessniveaus en is bedoeld voor diegenen die op zoek zijn naar een gepersonaliseerde ervaring. Net als bij de groepsreizen zult u het Witte Huis, de Washington Obelisk, de Smithsonian musea en alle bezienswaardigheden die de stad tebieden heeftkunnen bezoeken.

Details van belang op deze tour

 • Prijs... Vanaf 90 euro voor groepen van maximaal twee personen.
 • Duur... Vanaf drie uur, afhankelijk van de informatie die de gids verstrekt.
 • Voordelen van deze optie... U kunt de belangrijkste bezienswaardigheden van Washington DC in uw eigen tempo bekijken en uw gids al uw vragen stellen.
 • Nadelen van deze optie... De gids zal een circuit voorstellen op basis van zijn ervaring, maar u zult zelf het tempo van de rondleiding moeten bepalen, dus u zult de tijd goed moeten indelen om geen enkel bezoek te missen.

Boek een rondleiding in Capitol Hill

5. Tocht zonder gids op een gehuurde fiets

Fietsen in Washington| ©Dave Amos
Fietsen in Washington| ©Dave Amos

Dit is de voordeligste optie en ook de optie die veel mensen kiezen om hun tijd naar eigen goeddunken te besteden. Fietsen kunnen in Washington DC worden gehuurd bij logiesverstrekkers en reisbureaus, en het is een populaire dienst waartoe men toegang krijgt door het huurbedrag te betalen en een persoonlijk identiteitsbewijs achter te laten als garantie.

Het is echter niet de meest aanbevolen optie, omdat het alleen het probleem van vermoeidheid door lange wandelingen oplost, maar geen informatie over het circuit toevoegt, hoewel sommige fietsen ook worden verhuurd met een apparaat voor zelfgeleiding dat aanbevelingen bevat over hoe de permanente verkeersopstoppingen van de stad te vermijden.

Er zij ook op gewezen dat deze fietsen om veiligheidsredenen gewoonlijk niet aan minderjarigen worden verhuurd, zelfs niet onder begeleiding van een verantwoordelijke volwassene, hetgeen een belemmering kan vormen voor een circuit dat geschikt is voor het hele gezin.

Details van belang op deze tour

 • Prijs... Van 15 euro voor twee uur gebruik tot 40 euro voor de hele dag. Tegen betaling is bij sommige diensten ook de huur van een elektrische fiets inbegrepen.
 • Duur... Van twee uur tot een hele dag, afhankelijk van de dienst die u bestelt.
 • Voordelen van deze optie... U kunt uw tijd zelf indelen en de route naar eigen goeddunken kiezen.
 • Nadelen van deze optie... Het voegt geen informatie toe over de monumenten en gebouwen van de stad en is niet beschikbaar voor minderjarigen.

6. Segway tour met gids

Segway tour met gids| ©David Wilson
Segway tour met gids| ©David Wilson

Na een oriëntatiesessie van dertig minuten bent u klaar om op een Segway scooter de straten van Washington DC te verkennen. De gids zal de rondleiding vergemakkelijken door informatie te verstrekken over de belangrijkste gebouwen en monumenten van de stad en zal attent zijn op eventuele twijfels die in de groep rijzen om deze op te lossen.

Het is raadzaam om comfortabele schoenen te dragen en een rugzak mee te nemen om uw spullen in op te bergen, want terwijl u op de Segway zit, staat u de hele tour op uw voeten en heeft u uw handen op het commando. U zult voorzichtig moeten zijn, want sommige Segway's gaan erg snel!

Het is een goede optie als u op zoek bent naar een gepersonaliseerde tour, want hoewel de tours in groepen zijn, aangezien de Segway sneller is dan een fiets, is het aantal deelnemers meestal kleiner, zodat de instructeur de controle over de bezoekers niet verliest.

Interessante details over deze tour

 • Prijs... Vanaf 45 euro voor een tour van twee uur plus een half uur instructie voordat de tour begint.
 • Duur... Tours duren tussen de twee en drie uur, en zijn meestal beperkt tot de batterijduur van de Segway.
 • Voordelen van deze optie... Het kan leuker zijn dan een traditionele fietstocht en ook sneller.
 • Nadelen van deze optie... Kinderen onder de 16 jaar mogen de Segway niet huren en een creditcard is vereist als borg, evenals de ondertekening van een verklaring van afstand van aansprakelijkheid.

Hoe boekt u een fietstocht?

Een fietstocht maken| ©Yuri Syuganov
Een fietstocht maken| ©Yuri Syuganov

De meeste tochten kunnen vooraf worden geboekt via de website van de dienstverlener en sommige accepteren betaling direct op het moment van ophalen.

Andere aanbieders vragen een deel van de kosten of het volledige bedrag, maar u moet er zeker van zijn dat zij gratis kunnen annuleren in geval van ongemak.

Hoe lang duren de rondleidingen?

Een fietstocht maken| ©KnowledgeCommonsDC
Een fietstocht maken| ©KnowledgeCommonsDC

Alle rondleidingen in Washington DC duren ongeveer drie uur, genoeg tijd om de monumenten en gebouwen van Capitol Hill en de National Mall te bekijken met de hulp van een deskundige gids.

Sommige meer complexe rondleidingen, zoals Mount Vernon, kunnen tot zeven uur duren, afhankelijk van de terugkeeropties die u kiest.

Wat zal ik zien op dit type rondleiding?

Fietsen en Capitol Hill| ©James Schwartz
Fietsen en Capitol Hill| ©James Schwartz

Tijdens rondleidingen op Capitol Hill en de National Mall kunt u de geschiedenis van de meest iconische gebouwen en monumenten van de Amerikaanse hoofdstad zien en leren kennen, zoals de Washington Obelisk, het Lincoln Memorial, het Thomas Jefferson Memorial en enkele van de oorlogsmonumenten zoals het Vietnam Veterans Memorial.

Tijdens de nachtelijke rondleidingen krijgt u een andere kant van de stad te zien, getuige van de verandering van de stad als de avond valt en de lichten van de grote lus aangaan.

Veiligheidstips voor een fietstocht

Fietsen en wielrennen| ©M.V. Jantzen
Fietsen en wielrennen| ©M.V. Jantzen

Basisvoorzieningen voor fietstochten zijn reflecterende veiligheidsvesten, lichten en helmen die uw tocht veiliger maken. Deze zijn niet alleen belangrijk om de leden van uw groep te onderscheiden, in het geval u een groepsreis hebt geboekt, maar maken u ook zichtbaar voor auto's en beschermen u tegen verkeersongevallen als de reis 's nachts is of u zich midden in een zonsondergang bevindt.

Als u een fiets huurt of een rondreis maakt en de aanbieders zijn het er niet mee eens dat u de basisveiligheidsvoorzieningen krijgt, kunt u het beste de boeking annuleren en uw geld terugvragen.

Algemene tips voor een fietstocht door Washington DC

Fiets Stop| ©Jack Castillo
Fiets Stop| ©Jack Castillo

Als de excursie geen drankjes omvat, is het raadzaam water mee te nemen voor de hydratatie tijdens de excursie, vooral tijdens de zomer wanneer de temperaturenin Washington hoogkunnen oplopen.

Als de tocht in de winter plaatsvindt, raden wij u aan voorzichtig te zijn tijdens het lopen, comfortabele kleding te dragen en warme klerenmee te nemen.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding in Washington ten opzichte van een rondreis op eigen houtje?

Van tour| ©Andy Nystrom
Van tour| ©Andy Nystrom

Het circuit van de National Mall lijkt misschien intuïtief, maar als u de gebouwen en monumenten op uw eentje bezoekt, mist u heel wat belangrijke informatie en details die uw ervaring kunnen verbeteren.

Het huren van een fietstocht met gids bespaart u tijd en maakt uw uitstapje doeltreffender.