Mount Vernon daguitstappen vanuit Washington

Ontdek Mount Vernon, het huis van George Washington in de buurt van de Amerikaanse hoofdstad, en leer meer over het leven en de nalatenschap van een van de belangrijkste figuren uit de geschiedenis van het land.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuten lezen

Mount Vernon daguitstappen vanuit Washington

Washington Mansion Dock aan de Potomac | ©David Baron

Haal het meeste uit uw reis naar Washington DC door een leuke excursie te maken naar enkele van de populairste bezienswaardigheden rond de hoofdstad, zoals het charmante stadje Alexandria of het landgoed Mount Vernon, eigendom van president George Washington en een populaire National Historic Landmark in het land.

Excursies naar Mount Vernon en Alexandria vanuit Washington DC

George Washington's Mansion| ©Paull Young
George Washington's Mansion| ©Paull Young

Washington DC is een boeiende stad vol geschiedenis, gedenktekens en cultuur waar van alles te doen is. Het gebied rond de hoofdstad is echter ook zeer interessant om te verkennen tijdens een reis, dus het is de moeite waard om ten minste een volledige dag uit te trekken voor een excursie die u meeneemt om andere sites en landschappen te ontdekken.

Een van de meest geliefde historische plaatsen voor Amerikanen is Mount Vernon, het voormalige familiehuis van George Washington, de eerste president van het land. Een bezoek aan de plaatsen die zijn leven hebben getekend, is een geweldige manier om de man die de weg naar onafhankelijkheid heeft gewezen en de geschiedenis van de Verenigde Staten heeft veranderd, van dichtbij te bekijken.

De beste manier om dit te doen is een reis naar Mount Vernon met een gids die u het landhuis en de tuinen van het landgoed zal laten zien, evenals andere interessante plaatsen zoals de Potomac-rivier, de koloniale boerderij, het museum en de graven van deze held van het land en zijn geliefde vrouw Martha. Luisterend naar zijn commentaar gaat u terug in de tijd naar de 18e eeuw en krijgt u een beter inzicht in hoe en waarom de Revolutie van de Dertien Koloniën tot stand kwam.

Na een bezoek aan Mount Vernon is de volgende halte op deze tour Alexandria, een van de oudste steden van het land, gelegen op slechts 10 kilometer ten zuidwesten van Washington DC.

Vandaag de dag is Alexandria een satellietstad van de hoofdstad, waar veel van de professionals wonen die in de instellingen van Washington werken.

De oude binnenstad is echter de belangrijkste attractie, met veel bezienswaardigheden, waaronder veel originele 17e- en 18e-eeuwse gebouwen en een aantal prachtige monumenten. Neem een bustour door de straten van Alexandrië om ze te zien.

Boek uw Mount Vernon tour


Wat is de beste manier om Mount Vernon te bezoeken vanuit Washington?

Bezoek de oude binnenstad van Alexandria| ©Ken Lund
Bezoek de oude binnenstad van Alexandria| ©Ken Lund

Hoewel je op eigen houtje naar deze National Historic Landmark kunt rijden door een auto te huren, is de beste manier om Mount Vernon vanuit Washington DC te bezoeken volgens mij het boeken van een plaats op een georganiseerde tour met een professionele gids die uitleg zal geven over de geschiedenis van deze plaats en de figuur van George Washington.

Bovendien omvatten dit soort activiteiten vaak bezoeken aan andere nabijgelegen plaatsen zoals de stad Alexandria, een van de oudste van het land, zodat het een uitstekende gelegenheid is om op één dag verschillende interessante plaatsen aan de oostkust te ontdekken.

Hoeveel kost het om Mount Vernon te bezichtigen?

Koloniale boerderij| ©Tim Evanson
Koloniale boerderij| ©Tim Evanson

Een reis naar de hoofdstad van de VS is niet compleet zonder een bezoek aan Mount Vernon en het historische centrum van Alexandria.

U zult tijdens uw verblijf in Washington DC niet alleen graag iets anders doen door andere plaatsen in de buurt van de stad te bezoeken en andere landschappen te zien, maar u zult ook meer te weten komen over het ontstaan van het land, de context waarin de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië tot stand kwam en de rol van persoonlijkheden als George Washington in de gebeurtenissen.

Hoewel u Mount Vernon op eigen houtje zou kunnen bezoeken, is het naar mijn mening handiger en onderhoudender om u aan te sluiten bij een van de georganiseerde rondleidingen die vanuit Washington vertrekken en waarvoor verschillende prijzen gelden.

Afhankelijk van factoren zoals de lengte van de tour, de grootte van de groep, de bezochte locaties op de route en of u een gids hebt, kunnen de prijzen variëren. U vindt opties vanaf 70 euro om deze populaire plaats te bezoeken.

Boek uw Mount Vernon tour

Is Mount Vernon een bezoek waard tijdens mijn reis naar Washington?

Geschiedenis van de ervaring| ©Rick Gutleber
Geschiedenis van de ervaring| ©Rick Gutleber

Absoluut. Het is een van de meest bezochte historische plaatsen in de Verenigde Staten, niet alleen vanwege de nabijheid van de hoofdstad van het land, maar ook vanwege het prachtige landschap en de historische betekenis als het huis van de eerste president van het land.

Veel mensen beschouwen Mount Vernon als het historische hart van het land, dus het is interessant om het huis waar George Washington woonde binnen te gaan en over het terrein te dwalen, het uitzicht in je op te nemen en je voor te stellen hoe het leven op dit 18e-eeuwse landgoed zou zijn geweest.

Als u met het gezin naar Mount Vernon gaat, zullen de kinderen zich prima vermaken tijdens het bezoek, want de oorspronkelijke omgeving is zeer goed bewaard gebleven en voor extra authenticiteit zijn er zelfs acteurs in koloniale klederdracht aan het werk in een smederij en op de boerderij, dus het is als een leuke reis terug in de tijd voor de kleintjes.

Hoe lang duurt het om naar Mount Vernon te komen vanuit Washington?

Washington's Graf| ©Tim Evanson
Washington's Graf| ©Tim Evanson

Mount Vernon ligt 30 kilometer ten zuiden van Washington DC en duurt ongeveer een half uur met de auto.

Het is dus een ideale excursie om tijdens een vakantie in Washington te maken, gezien de nabijheid van de hoofdstad van het land.

U kunt het in een halve dag doen en dan terugkeren naar de stad om verder te gaan met uw agenda door andere toeristische attracties te bezoeken of andere plannen te maken zoals een cruise op de Potomac River.

Wat zal ik zien in Mount Vernon in één dag?

Whasington Mansion Gardens| ©m01229
Whasington Mansion Gardens| ©m01229

Tijdens een reis naar Mount Vernon kunt u plaatsen zien zoals:

  • Het witmarmeren graf van president George Washington naast dat van zijn vrouw Martha in een gedenkteken.
  • Het plantage landgoed van zijn familie waar tabak en andere gewassen werden verbouwd.
  • Het huis-museum aan de oever van de Potomac River en de tuinen, die door de president zelf werden ontworpen.
  • Het Mount Vernon Museum, dat zich richt op het leven en de nalatenschap van George Washington.
  • Slavenmonument voor hen die op de plantage werkten en eigendom waren van George Washington.
  • De koloniale boerderij en serre.
  • Een whiskeystokerij die in de 19e eeuw een van de grootste in Amerika was.
  • Een molen die tarwe- en maïsmeel produceerde.
  • En nog meer verrassingen.

Boek uw reis naar Mount Vernon