10 dingen om te doen in Washington DC in de lente

Washington DC is een waar spektakel in de lente. Je zult geen van de activiteiten willen missen die de stad te bieden heeft.

Andressa García

Andressa García

12 minuten lezen

10 dingen om te doen in Washington DC in de lente

Washington DC | ©Eric Dekker

De lente arriveert in de Amerikaanse hoofdstad met veel kleur. De lijst met dingen die je kunt zien en doen in Washington wordt veel langer en levendiger in de lente. Een van de belangrijkste spektakels van de stad is de bloei van de kersenbloesems in de tuinen.

Washington is in deze tijd van het jaar een must-see bestemming, dus let op en zorg dat je niets mist tijdens je rondreis door Washington in de lente!

1. HopFest bierfestival

HopFest| ©USCapitol
HopFest| ©USCapitol

Tijdens de week van het voorjaarsbier in Washington DC kun je genieten van een speciaal evenement, HopFest.

Dit festival brengt lokale brouwers samen die zich in een groep hebben georganiseerd om hun ding te doen en meer bekendheid te geven aan hun bedrijven. Deze groep, genaamd de DC Brewers Guild, promoot het spektakel dat nu al een paar jaar aan de gang is en plezier biedt aan inwoners en bezoekers van de hoofdstad van de Verenigde Staten.

Een deel van wat je op het festival kunt zien is het brouwproces van bier volgens de formule van elk van de deelnemende bedrijven. Je kunt in contact komen met alle deelnemende brouwers en met ze praten over het brouwproces, de fermentatie en alles wat er gebeurt tussen het brouwen en de consumptie. Het beste aan dit festival is dat elke deelnemer lokaal is en dat er niet zomaar eentje uit een andere staat in het land komt.

Je kunt ook deelnemen aan de speciale proeverijen, waar je elk bier dat op het festival wordt gepresenteerd kunt proberen.

Het is een plek om te bezoeken en volop van te genieten als je een bierliefhebber bent. Het vindt meestal elk jaar plaats in maart, dus het is een van de eerste dingen waarvan je in de lente kunt genieten in de stad.

Kaartjes variëren meestal tussen de 50 en 75 euro en je moet ze van tevoren kopen als je niets wilt missen. Er schijnen veel drankliefhebbers in de stad te zijn, dus je zult waarschijnlijk een festival vol drankproevers en presentatoren aantreffen.

Praktische info

 • Locatie: The Washington Brewing Co. 28 East Maiden St. Washington.
 • Prijs: Tussen 50 en 75 euro per kaartje.
 • Openingstijden: Van 's middags tot 's avonds laat.

Boek de Washington DC Biertour

2. Rock'n'Roll Marathon

Rock'n'Roll Marathon| ©Kyle T.
Rock'n'Roll Marathon| ©Kyle T.

Dit is een van de meest bijzondere marathons in Washington DC en hij vindt plaats in het voorjaar. Het is een marathon die de hele stad samenbrengt in een spectaculaire loop langs alle iconische plekken van de stad, vooral de musea en de beste monumenten. Het lopen van deze marathon kan je de stad op een andere manier laten zien.

Als je niet wilt lopen, kun je ook als toeschouwer aanwezig zijn. Het is een van de spektakels die je niet mag missen in Washington vanwege de energie die je voelt als je de lopers ziet streven om de race te winnen.

Om deel te nemen aan de race, bezoek je de officiële website en leer je meer over de procedure om het evenement bij te wonen.

Lopers moeten naar het distributiecentrum om hun startnummer en andere badges op te halen. De plaats waar dit centrum zich bevindt , hangt elk jaar af van de organisatie van het evenement.

Er wordt ook een soort beurs en tentoonstelling georganiseerd waar deelnemers en toeschouwers elkaar kunnen ontmoeten om alles te zien en te weten te komen over de race en de sponsors.

Deze marathon en halve marathon wordt sinds 2006 in Washington DC gehouden en heeft sindsdien duizenden deelnemers en toeschouwers verwelkomd die graag op een gezonde manier willen meedoen en tegelijkertijd willen sporten in het vroege voorjaar.

Praktische informatie

 • Locatie: De exposities vinden plaats in het Walter E. Washington Convention Center, Hal E. De halve marathon finisht bij Constitution Ave & 14th Street NW. De 5K finisht bij RFK Stadium, 22nd Street SE.
 • Prijs: Inschrijven voor de marathon kan vanaf 39 euro, voor de halve marathon vanaf 79 euro.
 • Tijdschema: De race begint in de vroege ochtenduren.

3. Bezoek de Botanische Tuinen om de voorjaarsbloei te zien

Botanische tuin Washington| ©USCapitol
Botanische tuin Washington| ©USCapitol

Hoewel een bezoek aan de Botanical Garden een activiteit is die je elk moment van het jaar kunt doen om nieuwe planten te zien, is de beste tijd voor een bezoek zeker de lente.

In de tuin heb je de mogelijkheid om de grote verscheidenheid aan seizoensplanten te bekijken en de mooiste te zien bloeien.

De lente in Washington is veel meer dan kersenbloesems. Om erachter te komen welke bloesems in de lente opengaan en welke attracties de Botanical Garden tijdens het seizoen te bieden heeft, nodig ik je uit om naar hun officiële website te gaan, waar je actuele informatie kunt vinden.

Dit is een ongelooflijk veelzijdige activiteit die je met familie en vrienden kunt doen en een geweldige tijd kunt hebben. Je kunt ook de kinderen meenemen naar de Garden en ze zien genieten van alles wat er te zien is.

Zelfs als je op doorreis bent voor je werk, zul je het een geweldige manier vinden om te ontspannen en tot rust te komen.

Een ander voordeel van een bezoek aan deze plek in de lente is het aangename weer. De temperaturen zijn meestal iets warmer zonder ondraaglijk te zijn, de luchtvochtigheid is laag en de thermische sensatie is aangenaam, een perfect klimaat om zo lang als je wilt door de Garden te toeren.

Praktische informatie

 • Locatie: 100 Maryland Ave SW, Washington, DC 20001
 • Prijs: De toegang is gratis.
 • Openingstijden: Dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur.

4. Nationaal kersenbloesemfestival

Kersenbloesem in Washington| ©Elvert Barnes
Kersenbloesem in Washington| ©Elvert Barnes

In 1912 gaf de burgemeester van Tokio, Yukio Ozaki, kersenbomen cadeau aan Washington. Sindsdien hebben de bomen zich op indrukwekkende wijze aangepast, behouden en vermeerderd in de stad. Hun bloei vindt plaats in het lenteseizoen, met maart als de maand waarin ze hun piekbloei bereiken.

De kersenbloesem is een van de meest verwachte lenteactiviteiten voor de inwoners van Washington. In feite draaien de meeste evenementen die tijdens het seizoen in deze staat plaatsvinden om de kersenbloesem.

Dit festival is een speciale gelegenheid om meer te weten te komen over de Japanse cultuur, die sinds 1912 zijn plaats heeft gevonden in de stad Washington DC.

Een van de interessante ervaringen die je tijdens het festival kunt beleven, zijn de verschillende beurzen, evenementen en locaties die zijn opgezet om de Japanse cultuur te delen. Het is indrukwekkend om te zien hoe diepgeworteld de cultuur van deze Aziatische eilanden is en hoe ze hun tradities delen met de lokale bevolking en bezoekers van Washington DC.

Door weersomstandigheden veranderen de bloeiperioden van de kersenbloesems van jaar tot jaar.

Ik raad je aan om de officiële website die de evenementen organiseert in de gaten te houden om erachter te komen welke tijd van het jaar je de bloesem kunt verwachten. Als alle bloesems eenmaal open zijn, blijven ze ongeveer 14 dagen bloeien.

De beste kersenbloesem kun je zien aan de oevers van het Tidal Basin, waar de grootste concentratie kersenbomen van DC te vinden is.

Boek je exclusieve fietstocht om de kersenbloesems te zien

5. Roze stropdasfeest

Bij de Pink Tie Party| ©MolaViajar
Bij de Pink Tie Party| ©MolaViajar

Dit is een exclusief diner dat wordt georganiseerd als onderdeel van de kersenbloesemviering. Het bijzondere aan dit exclusieve diner is dat de aanwezigen worden gevraagd zich te kleden in hun roze kleding.

Als je naar een eersteklas evenement wilt, dan is dit zeker de plek. De viering staat synoniem voor het einde van de winter in de stad. De Pink Tie Party luidt officieel het lenteseizoen in en natuurlijk het kersenbloesemseizoen.

Op de bijeenkomst vind je een enorme variëteit aan eten en proeverijen uit de hele wereld. De hoofdrolspelers zijn specifiek Aziatische en Japanse gerechten, maar je vindt er ook gerechten uit andere windstreken, zoals Latijns-Amerikaans, Europees, mediterraan en Arabisch, naast andere gastronomische variaties.

Na het diner ben je verzekerd van entertainment, want de organisatoren van de Pink Tie Party zorgen ervoor dat alle deelnemers een entertainmentervaring van hoge kwaliteit krijgen.

Er zijn zelfs meerdere wedstrijden die je vaardigheden zullen testen. Over het algemeen duurt dit feest ongeveer vier uur en begint het meestal vroeg in de avond.

Het wordt meestal gehouden tijdens de dagen dat de kersenbloesems op hun hoogtepunt van hun bloei zijn.

Als je naar deze exclusieve bijeenkomst wilt gaan, moet je van tevoren een toegangsprijs tussen €90 en €300 betalen. Alle opbrengsten van het evenement gaan uitsluitend naar de organisatie van het Nationale Kersenbloesemfestival.

Praktische informatie

 • Locatie: Ronald Reagan-gebouw en internationaal handelscentrum. 1300 Pennsylvania Avenue NW.
 • Prijs: Tussen 90 en 300 euro om binnen te komen, afhankelijk van het soort ticket dat je wilt betalen.
 • Openingstijden: Over het algemeen vanaf 20:00 uur. Hoewel dit kan veranderen afhankelijk van de organisatie van elk jaar.

6. St. Patrick's Day Parade

Patrick's Day Parade| ©Madeleine
Patrick's Day Parade| ©Madeleine

St. Patrick's Day is typisch Iers en gezien de Ierse invloed en de grote migratie van Ieren naar de Verenigde Staten, zijn de vieringen van St. Patrick's Day erg populair in de Verenigde Staten. In verschillende steden is er een parade en een dag vol festiviteiten.

In Washington DC is het zeker een feestdag die je niet mag missen als je de stad in de lente bezoekt. Het wordt gevierd in maart, met als belangrijkste dag de 17e, hoewel je de viering op elk moment van de week kunt bijwonen.

Tijdens de parade kun je een aantal interessante en traditionele Ierse attracties bekijken. Het is een activiteit die je zeker graag met de kinderen zult doen, want juist de allerkleinsten doen ook mee aan de parade, die ze verkleed als populaire personages uit de Ierse cultuur bijwonen.

Als je met vrienden of familie gaat, is een andere optie om deel uit te maken van het feest een bezoek aan de Ierse pubs waar je kunt opgaan in alle feestelijke opwinding van deSt. Patrick's Day-festiviteiten.

Een andere attractie die je kunt vinden tijdens de feestperiode van St. Patrick's Day is het grote Ierse bierfestival.

Zeker als je van de Ierse cultuur houdt en lekker bier wilt drinken, is dit het beste culturele festival waar je in de lente van kunt genieten in Washington DC.

Praktische info

 • Locatie: De parade route is over het algemeen gelegen op Constitution Ave NW tussen 7th St NW en 17th St NW.
 • Prijs: De parade is helemaal gratis om bij te wonen.
 • Openingstijden: De festiviteiten duren de hele week, van 's ochtends tot 's avonds in Ierse pubs.

7. DC Paspoort

Viering van Passport DC| ©Nestor Sánchez Cordero
Viering van Passport DC| ©Nestor Sánchez Cordero

Het festival dat bekend staat als Passport DC geeft je de kans om één dag per jaar meerdere landen te ervaren.

Deze ervaring vindt meestal plaats tijdens de eerste dagen van mei en biedt je de kans om elk van de deelnemende ambassades een hele dag te bezoeken.

Op een andere dag van de maand kun je de ambassade van de Europese Unie bezoeken, waar je op één dag alle EU-landen van Europa kunt bezoeken.

De tour is helemaal gratis, maar je moet wel weten welke ambassades meedoen aan de viering, zodat je je tour kunt regelen via Dupont Circle, waar de meeste ambassades zich bevinden.

In elk van de ambassades krijg je een unieke ervaring waar je leert over de tradities en gewoonten van elk land.

In sommige ambassades kun je typische gerechten van het land proeven. Deze viering vindt bijna tegelijkertijd plaats met de viering van de Aziatische cultuur, dus je hebt in de lente veel mogelijkheden om verschillende regio's en tradities van de wereld te bezoeken.

Praktische informatie

 • Locatie: Dupont Circle, bij de ambassades die in de route staan vermeld.
 • Prijs: De toegang tot alle ambassades is tijdens deze feestdag helemaal gratis.
 • Openingstijden: De activiteiten beginnen 's ochtends en duren meestal tot laat in de avond.

8. DC fietstocht

Fiets naar de Washington Obelisk| ©Tony DeFilippo
Fiets naar de Washington Obelisk| ©Tony DeFilippo

De DC Bike Ride is een gesloten lus die op de lijst staat van de beste fietstochten in Washington DC.

Deze fietstocht, die meestal in het voorjaar wordt gehouden, is niet competitief en staat open voor inwoners en bezoekers vanaf 3 jaar. Kinderen en tieners tot 17 jaar moeten worden begeleid door een wettelijke voogd.

Dit is in principe een gezinsvriendelijke tocht, waarbij je door de hele stad kunt rijden op speciaal aangelegde straten zonder dat er auto's in de buurt zijn om de tocht te verstoren. Een van de beste dingen aan deze tour is dat je al fietsend veel van de bezienswaardigheden van de Amerikaanse hoofdstad kunt zien.

Aan het einde van de rit heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan het Festival voor deelnemers en niet-deelnemers dat na de finish plaatsvindt.

Alleen als je je registreert als VIP-lid kun je genieten van de speciale deelnemerslunch. Voor de rest zijn er meerdere eetgelegenheden op het festival, zodat je weer op krachten kunt komen na het fietsen door de hele stad.

Praktische informatie

 • Locatie: De rit begint aan de westkant van de Potomac en eindigt heel dicht bij het Amerikaanse Capitool.
 • Prijs: De kosten voor deelname kunnen oplopen tot 190 euro, afhankelijk van het type inschrijving dat je kiest.
 • Tijd: Begint vanaf 8:00 uur.

Reistip

Ik raad je aan een mackintosh mee te nemen, want het evenement vindt plaats ongeacht het weer, dus wees voorbereid voor het geval het regent.

9. Broccolistad Festival

Robert F. Kennedy-stadion.| ©Christopher Paulin
Robert F. Kennedy-stadion.| ©Christopher Paulin

Dit is een hiphopfestival dat elk jaar in mei plaatsvindt in Washington DC. Gewoonlijk wordt voor dit evenement het Robert F. Kennedy Stadium gekozen.

Het doel van het evenement is om de zwarte cultuur en alles wat deze vertegenwoordigt op muzikaal en cultureel niveau te promoten, niet alleen in Washington, maar in het hele land.

Als je op muzikaal gebied een andere ervaring wilt meemaken en iets meer wilt leren over het hiphopgenre, dan is dit zeker een show die je niet mag missen.

Het is speciaal georganiseerd voor jou om bij te wonen met vrienden en een ander soort dag door te brengen met het bewonderen van hiphopartiesten en andere urban genres die prominent aanwezig zijn in het land.

Om kaartjes te kopen kun je naar de officiële website van de show gaan en er al het nieuws over te weten komen. De website geeft ook informatie over de route van het festival tijdens het weekend.

Praktische informatie

 • Locatie: Washington DC Metropolitan Area.
 • Prijs: Tickets beginnen bij 50 euro.
 • Openingstijden: Het festival duurt twee dagen en je kunt er de hele dag van genieten.

10. Potomac en Anacostia in de lente

Potomac rivier bij zonsondergang| ©Steve Holsonback
Potomac rivier bij zonsondergang| ©Steve Holsonback

De lente is een geweldige tijd van het jaar voor een wandeling langs de oevers van de Potomac en Anacostia rivieren rond de stad. Deze wandeling kun je op verschillende manieren maken.

Een van de manieren om deze plekken in de lente te verkennen is door langs de straten langs de rivier te wandelen. Een andere optie is de waterweg.

Er zijn verschillende cruiseschepen in Washington, evenals watertaxi's en andere vormen van vervoer over water die je kunt gebruiken voor dit soort tochten.

Hoewel dit een tour is die je ook in de zomer, en zelfs in de herfst, op je lijst van dingen die je in Washington kunt doen kunt zetten, raad ik deze tour vooral in de lente aan.

De belangrijkste attractie van deze rivieroevers in de lente zijn de kersenbloesems, die een veel kleurrijkere, leukere en harmonieuzere sfeer toevoegen aan het toch al prachtige landschap.

Boek uw Washington DC brunch cruise

Hoe zijn het weer en de temperaturen in Washington in de lente?

Lente in Washington| ©Craig James
Lente in Washington| ©Craig James

De temperaturen in Washington tijdens de lentemaanden zijn meestal aangenaam.

De laagste temperatuur is meestal niet lager dan 3ºC, terwijl de hoogste temperaturen rond de 15ºC liggen. De luchtvochtigheid is vrij laag, dus er valt weinig regen in de lente.

Ik zou zeker zeggen dat de lente een van de beste tijden is om Washington te bezoeken, zeker gezien de combinatie van aangename temperaturen en een lage luchtvochtigheid. De nachten zijn meestal koeler en de dagen iets warmer.

Dit is wat je moet meenemen als je Washington in de lente bezoekt

Je koffer inpakken| ©Marissa Grootes
Je koffer inpakken| ©Marissa Grootes

Met de temperaturen in gedachten raad ik aan om een koffer met laagjeskleding te plannen. Pak t-shirts, jassen en truien in en neem meer lange broeken mee dan korte broeken. Zorg dat je een zonnebril bij je hebt, want ook al is het geen zomer, de zon is soms fel.

Vergeet je camera niet om foto's te maken van al het moois dat je in de lente in Washington zult zien, vooral van de kersenbloesems.

Wat kleding betreft, moet je comfortabele schoenen, enkellaarzen en lange sokken meenemen. Neem een pyjama mee die je 's nachts warm genoeg houdt.