Beste rondleidingen door Georgetown

Bezoekt u graag de plaatsen die op de sightseeing tours over het hoofd worden gezien? Zo ja, dan nodig ik u uit voor een rondleiding in Georgetown. In deze wijk in Washington zijn veel iconische plekken die een bezoek waard zijn. Als u naar de hoofdstad van de Verenigde Staten gaat, mag u deze kans niet missen.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

10 minuten lezen

Beste rondleidingen door Georgetown

Walkabout, Washington DC | ©Daniel X. O'Neil

Een van de dingen die u moet doen in Washington DC is Georgetown bezoeken. Het is een wijk die is ontstaan vóór de oprichting van Washington en het District Columbia, dus heeft hij een grote historische waarde. Er zijn ook toeristische trekpleisters die vaak door toeristen over het hoofd worden gezien, maar die een bezoek meer dan waard zijn.

In Georgetown ontdekt u straten met winkelcentra, restaurants en bars waar u een food tour kunt doen. Als u de geschiedenis van de wijk wilt leren kennen, kunt u met een professionele gids door de straten wandelen. Als u van griezelverhalen houdt, zal een spooktocht het beste voor u zijn. Bezoek Georgetown en kies de beste tour door de tips te volgen die ik je hier geef.

1. Foodie tour door Georgetown en wandeling door de buurt

Voedsel op Tournee| ©James Schwartz
Voedsel op Tournee| ©James Schwartz

Probeert u graag nieuw voedsel in de plaatsen die u bezoekt? Dan kun je deze tour, gemaakt voor fijnproevers zoals jij, niet aan je voorbij laten gaan. Geniet van een wandeltocht om een aantal lokale restaurants in Georgetown te bezoeken en leer tegelijkertijd over de geschiedenis. Als u in zo'n ervaring geïnteresseerd bent, raad ik u een van onze Washington food tours aan.

De foodie tour door Georgetown duurt ongeveer 3 uur en kost ongeveer €69. Dit is inclusief proeverijen in de verschillende restaurants die u zult bezoeken. De gids zal ook van de gelegenheid gebruik maken om historische feiten uit te leggen over zowel de straten als het eten. De voedselproeverijen omvatten veganistische opties, proeverijen en food pairings met alcoholische en niet-alcoholische drankopties.

De tour begint bij het Chesapeake en Ohio kanaal, vanaf hier loopt u ongeveer 20 minuten met uw gids en groep naar het eerste lokale restaurant. De haltes in de restaurants zijn ongeveer om de 20 minuten - maakt u zich geen zorgen, dat is genoeg tijd om kleine hap jes te proeven terwijl u naar uw gids luistert.

Afhankelijk van het soort eten en het restaurant, zit u aan een tafel of proeft u staand. Onder de restaurants die u kunt bezoeken vindt u Italiaans geïnspireerde gerechten, andere zijn veel meer inheems in het gebied en mengen de smaken van het noorden en zuiden van de Verenigde Staten. U kunt ook proeven van traditionele vleeswaren, Amerikaans gebak en meer.

Boek een voedsel tour in Washington D.C.

Details van het belang

 • Prijs: ongeveer €69.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Voordelen van deze optie: met deze tour leert u een andere kant van Georgetown kennen, en leert u ook een beetje van de geschiedenis van de straten kennen. Plus, je hoeft niet te zoeken naar een plek om te lunchen, want ik weet zeker dat je tevreden zult zijn.
 • Nadelen van deze optie: De tour richt zich alleen op eten en geschiedenis.

Tip van de reiziger

Wanneer u een nieuwe stad bezoekt, moet u er rekening mee houden dat uw maag niet altijd hetzelfde reageert op nieuw voedsel. Wees voorzichtig en vermijd voedsel dat u van streek kan maken. Ik raad u aan wat medicijnen te nemen om de spijsvertering te bevorderen en uw gids duidelijk te maken wat uw allergieën of voedselbeperkingen zijn.

2. Wandeling door historisch Georgetown

Georgetown Waterfront Park| ©Sam Kittner
Georgetown Waterfront Park| ©Sam Kittner

De wijk Georgetown in Washington D.C. staat bekend als de historische kern van de Amerikaanse hoofdstad. Tijdens een rondleiding van ongeveer 2 uur en voor een prijs van ongeveer €63, leert u het verleden en het heden van Georgetown kennen. U komt langs de belangrijkste bezienswaardigheden terwijl uw gids u alle historische details vertelt.

Het ontmoetingspunt is meestal het Georgetown Waterfront Park. Daar zal uw gids en tourgroep op u wachten. Van hieruit begint uw tocht langs de beroemde familiehuizen waar u waarschijnlijk al van gehoord hebt: de Lincolns en de Kennedy's.

U passeert ook het Chesapeake and Ohio Canal, dat de steden Washington D.C. en Cumberland, Maryland in de Verenigde Staten met elkaar verbond. Het werd ooit gebruikt om steenkool uit de Allegheny Mountains te vervoeren. Het is nu een nationaal park.

Andere haltes op de tour zijn onder meer Tudor Place Mansion, ooit het huis van Thomas Peter en zijn vrouw, en Martin's Tavern, een plaats die door vele Amerikaanse presidenten werd bezocht. De tour eindigt bij Georgetown University. Voor elk van de stopplaatsen heeft u ongeveer 20 minuten om de geschiedenis van de plaats te horen en foto's te nemen.

Het tempo van de tour wordt bepaald door de groep waarmee u reist, maar de gids zal meestal proberen de tour op schema te houden.

Details van het belang

 • Prijs: ongeveer €63.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Voordelen van deze optie: dankzij deze tour leert u alle historische details van Georgetown kennen.
 • Nadelen van deze optie: de volledige tocht van 2 uur is te voet. Dit is niet voor iedereen ideaal, omdat sommige mensen mobiliteitsproblemen hebben of gewoon snel moe worden.

Boek een rondleiding in Georgetown in Washington

3. Georgetown Geesten van Georgetown Wandeltocht

Oude Stenen Huis| ©Hu Totya
Oude Stenen Huis| ©Hu Totya

Hou je van griezelverhalen? Als u ten minste 2 dagen in Washington bent, raad ik u aan de Georgetown Ghost Tour niet te missen. Deze rondleiding, die slechts ongeveer 3 uur duurt en gemiddeld 200 euro kost, zal u helpen de griezeligste legendes van deze stad te ontdekken.

De straten van Georgetown verbergen niet alleen legendes over oude geesten, maar ook waargebeurde misdaadverhalen. Het feit dat het zeker is dat ze echt gebeurd zijn, maakt de rondleiding alleen maar griezeliger. Om de ervaring compleet te maken, neemt uw gids u mee naar de begraafplaatsen in de buurt. Daar zal hij u het verhaal vertellen van sommige van de mensen die voor eeuwig te ruste zijn gelegd.

Op deze tocht bezoekt u ook de meest afschrikwekkende kerken en steegjes. Maar de griezeligste halte van allemaal is het Oude Stenen Huis. Dit is het oudste koloniale gebouw en het gebouw dat in de loop der tijd het minst is veranderd. Sommige plaatselijke bewoners beweren dat je soms geluiden en gefluister kunt horen die van deze plek afkomstig zijn.

Detrappen van de Exorcist zijn ook een van de populairste toeristenplaatsen. Het zijn betonnen trappen gelegen aan 36th Street, op de hoek van Prospect St en 36th St NW. Ze zijn beroemd geworden door hun rol in de film The Exorcist uit 1973. Vóór deze film werden ze echter al geassocieerd met horror en stonden ze bekend als "Hitchcock's steps".

Als je van horror houdt, zou dit wel eens een van de beste nachttours in Washington D.C. voor jou kunnen zijn.

Details van het belang

 • Prijs: ongeveer 200 €.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Voordelen van deze optie: tijdens deze tour zult u veel emoties ervaren en verhalen ontdekken die niet iedereen over Georgetown weet.
 • Nadelen van deze optie: Als u een persoon bent die snel bang is of snel onder de indruk is, is het misschien niet aan te raden om deze tour te nemen. Hoewel er niemand naar buiten komt om je bang te maken, is de hele rondleiding bedoeld om spannend en eng te zijn.

Boek de beste nachtelijke rondleidingen in Washington

4. Historische Georgetown Architectuur Tour

Chesapeake en Ohio Kanaal| ©Bonnachoven
Chesapeake en Ohio Kanaal| ©Bonnachoven

Houdt u ervan om overal waar u komt de architectuur te waarderen? Als dat zo is, raad ik je aan een architectuur-gerichte rondleiding door Georgetown te doen. Als stad met een rijke geschiedenis vindt u er gebouwen en huizen met architectonische details die de moeite waard zijn om te waarderen. De rondleiding duurt meestal ongeveer 2 uur, met een gemiddelde prijs van €200.

Deze tour begint met een ontmoeting met uw gids en uw groep op een centrale locatie in Georgetown. Zoals bij de meeste tochten, zult u het Chesapeake en Ohio kanaal oversteken. Terwijl u hier wandelt, zal uw gids uitleg geven over de details van de site, hoe hij werd gebouwd en het nut ervan in die tijd.

Vervolgens bezoekt u verschillende historische plaatsen zoals het Laird-Dunlop House, het Newton D. Baker House en de kostschool Lydia Seminary School for Girls. Mensen uit de hogere klasse gingen hier met hun dochters aan boord. U passeert ook het Grafton Tyler Double House, de Christ Episcopal Church en de Hyde-Addison School. Elk heeft een interessante geschiedenis.

Andere bezienswaardigheden zijn de historische Yellow Tavern of White Horse Tavern. U kunt ook stoppen bij de Pomander Walk, Georgetown Preparatory School, Healy Hall en de Georgetown University Library. Andere interessante bezienswaardigheden zijn de Car Barn (een tramremise), het Francis Scott Key Memorial en Cady's Alley. De laatste halte op de rondleiding is de Georgetown Waterfront, een iconische plek in deze buurt.

Details van het belang

 • Prijs: ongeveer €150.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Voordelen van deze optie: in tegenstelling tot andere historische rondleidingen, neemt deze rondleiding u mee door de geschiedenis van elk gebouw op een ander niveau. U komt te weten hoe ze werden gebouwd, waarvoor ze werden gebruikt en andere belangrijke feiten.
 • Nadelen van deze optie: omdat het een wandeltocht is, zijn er geen versnaperingen inbegrepen en kunt u zich snel moe voelen.

Boek een rondleiding in Georgetown in Washington

5. Privé tour door Georgetown en bezoek aan het Chesapeake & Ohio kanaal

Rondreizen door Georgetown| ©Fatma Şenses
Rondreizen door Georgetown| ©Fatma Şenses

Als u een intiemere ervaring wilt hebben en er zeker van wilt zijn dat u niets mist, raad ik u een privérondleiding door Georgetown aan. Deze rondleidingen duren meestal 3 uur en kosten gemiddeld €120. U kunt deze tour met twee of meer personen doen.

Op deze rondleidingen zal uw gids u meestal vragen of u een specifieke bezienswaardigheid wilt bezoeken. Als u niets in gedachten heeft, zal de gids u een vrij uitgebreide routebeschrijving geven om de meeste iconische plaatsen van Georgetown te bezoeken. U zult ook de architectuur van de wijk en de pre-revolutionaire gebouwen kunnen bewonderen. U zult ook meer te weten komen over de Afro-Amerikaanse gemeenschap van na de Burgeroorlog. Als u geïnteresseerd bent in dit onderwerp, raad ik u een bezoek aan het Museum of African American History in Washington D.C. aan.

Het meest verwachte deel van deze tocht is ongetwijfeld het bezoek aan het Chesapeake and Ohio Canal, dat nu een Nationaal Historisch Park is. Hier vindt u een verscheidenheid aan activiteiten voor het hele gezin. U kunt peddelen op de Potomac River, wandelen op het Towpath Trail en het Capital Crescent Trail, de populairste paden in het park. De gids zal u meestal wijzen op de activiteiten die u hier kunt doen, maar begeleidt u niet naar elk ervan.

Als u geboeid bent door uw activiteiten in het park, kunt u een rondvaart maken op de rondvaartboot. Deze duren meestal minstens een uur, maar denk eraan dat ze niet inbegrepen zijn in de privérondleiding. Als je van deze plannen houdt, raad ik je aan een Washington D.C. cruise te boeken.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 120 €.
 • Duur: ongeveer 2,5 uur.
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Voordelen van deze optie: deze optie is misschien wel een van de meest uitgebreide, aangezien zij een verkenning van het Chesapeake and Ohio Canal National Park omvat.
 • Nadelen van deze optie: het enige nadeel van deze optie is dat er geen rondvaart op het kanaal bij inbegrepen is. Dit moet, indien u dat wenst, aan het einde van uw rondleiding met uw privé-gids gebeuren.

Tips voor een rondleiding door Georgetown

Straten van Georgetown| ©Daniel X. O'Neil
Straten van Georgetown| ©Daniel X. O'Neil
 • Zoals je misschien al gemerkt hebt, zijn de rondleidingen in Georgetown wandeltochten. Hoewel de wandelingen niet langer duren dan 3 uur en inclusief pauzes, ben ik er zeker van dat u op een bepaald moment tijdens de wandeling moe zult worden. Daarom adviseer ik je om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Draag om te beginnen comfortabele, ergonomische schoenen waarmee u de dag doorkomt.
 • Bovendien moet u lichte, comfortabele kleding dragen, waarmee u op uw gemak over straat kunt lopen. Denk eraan dat u in de zon zult zitten, dus u kunt het beste iets luchtigs dragen en uw huid insmeren met zonnebrandcrème. Deze tips moet u in acht nemen bij alles wat u in de zomer in Washington doet.
 • Als u op zoek bent naar dingen om te doen in Washington tijdens de winter, dan moet u zich anders kleden als u naar buiten gaat. Bereid u voor met warme maar lichte jassen en laarzen waarmee u comfortabel kunt lopen. Rondleidingen zullen waarschijnlijk stoppen voor een warm drankje in een van Georgetown's restaurants.
 • Als u daarentegen het Chesapeake and Ohio Canal wilt bezoeken, wees dan voorbereid op een tocht in de vrije natuur. Sommige activiteiten vinden plaats op de rivier, zoals boottochten of peddel- en kajaklessen op de Potomac River. Ik raad u aan een doek in uw rugzak te dragen in geval van een ongelukje.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding ten opzichte van een bezoek aan Georgetown op eigen gelegenheid?

Georgetown leren kennen| ©Vicenç Feliú
Georgetown leren kennen| ©Vicenç Feliú

Georgetown is een stad met veel verborgen historische plaatsen. Hoewel het een betrekkelijk kleine wijk is, herbergt hij een natuurlijke en historische schoonheid die moet worden verkend door toeristen die Washington bezoeken. Het heeft geplaveide trottoirs, markante bomen en oude gebouwen zoals het Old Stone House en Georgetown University.

De meeste sites kunnen bezocht worden zonder een ticket te kopen. De meeste sites zijn historische huizen, straten, kerken en zelfs begraafplaatsen en trappenhuizen die beroemd zijn omdat ze in horrorfilms voorkomen. Er zijn ook winkels, restaurants en luxehotels.

Maar als u alleen reist, zult u de details van de geschiedenis van al deze plaatsen missen. De magie van uw verblijf in Georgetown zal liggen in de verhalen die uw gids u zal vertellen terwijl u deze iconische plek verkent. Als u de tour op eigen houtje doet, moet u Google Maps raadplegen om zeker te zijn dat u niet verdwaalt, en ook de details opzoeken van de sites die u bezoekt. Eerlijk gezegd is het niet ideaal om tijdens je vakantie naar je mobiele scherm te kijken.

Het enige nadeel van deze rondleidingen is dat het rondleidingen te voet zijn. In Washington kunt u echter rondritten krijgen in particuliere voertuigen en zelfs tourbussen. U kunt ook enkele van de beste fietstochten in de stad boeken. Deze opties zijn de beste als u het gevoel hebt dat urenlang wandelen niet uw ding is.

Boek een busreis in Washington

Laten we de opties vergelijken

 • Georgetown foodie tour en wandeltocht door de buurt
 • Prijs: ongeveer €69.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Wandeltocht langs de geesten van Georgetown
 • Prijs: 200 €.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Historische rondleiding door de architectuur van Georgetown
 • Prijs: €200.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Vervoermiddel: te voet.
 • Privé tour van Georgetown en bezoek aan het Chesapeake en Ohio kanaal.
 • Prijs: ongeveer 120 €.
 • Duur: ongeveer 2,5 uur.
 • Vervoermiddel: te voet.