New Yorkse reizen

De beste manier om de stad te verkennen zonder iets te missen is met een professionele gids die je tijdens de tour begeleidt.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

16 minuten lezen

New Yorkse reizen

Luisteren naar de aanwijzingen van de gids | ©Hellotickets

New York is veel meer dan Times Square, het Vrijheidsbeeld en Central Park. Het zijn de pleinen, lanen en buurten. Leer de geschiedenis van de Big Apple en de New Yorkse levensstijl op de meest authentieke manier kennen met een selectie van de beste rondleidingen door New York in het Engels.

1. De favoriet bij uitstek: de New York contrast tour

Van Manhattan naar Brooklyn| ©Hellotickets
Van Manhattan naar Brooklyn| ©Hellotickets

Met de New York Contrasts Tour krijg je een compleet overzicht van New York City en ontdek je de vijf stadsdelen (Manhattan, Harlem, de Bronx, Queens en Brooklyn) met een Engelssprekende gids.

Zoals de naam al doet vermoeden, maak je kennis met de diverse culturele identiteit van de wijken van New York. Je ontdekt de ware essentie van elke borough en je krijgt een completer beeld van de stad dankzij de opmerkingen en anekdotes van de lokale gids.

Het is ook geschikt voor iedereen, want een deel van de tour gaat met het openbaar vervoer. Tijdens deze Contrasts Tour kun je kiezen waar je wilt eindigen: in Chinatown of onder de Brooklyn Bridge in DUMBO, om verder te gaan met je volgende plan op je reisagenda.

Wat je te zien krijgt

 • Harlem: De eerste stop is in deze wijk in Manhattan om wat over de geschiedenis te leren en een pauze te nemen om de Brownstones te fotograferen. Je zult ook het Apollo Theater en de Cotton Club zien, twee instellingen van de New Yorkse jazzmuziek in de jaren 1920, een tijd van grote culturele bloei in Harlem.
 • The Bronx: Deze stop neemt je mee op een tour langs iconische bezienswaardigheden in de Bronx, zoals het Yankees Stadium, filmlocaties en enkele van de beroemdste straatkunstwerken van New York. Je bezoekt zelfs een hele kunstgalerie in de open lucht, die bekend staat als de Graffiti Universe.
 • Queens: de grootste en meest multiculturele wijk van New York. Op dit deel van de tour gaat de groep naar de chique wijk Malba en verder naar Flushing Meadows Park waar je het stadion van de Mets, het rivaliserende team van de Yankees, kunt zien. Ook het US OPEN stadion en de wereldbol uit de film Men In Black. Naast andere bezienswaardigheden verken je ook de wijk Little India.
 • Brooklyn: de wijk met de meeste identiteit in New York. Je kunt de Joodse wijk Williamsburg verkennen, de industriële charme van DUMBO onder de Brooklyn Bridge en eindigen in Manhattan, in Chinatown en Little Italy met zijn rijke gastronomie.

Waarom ik het leuk vind

Als je de Contrasts Tour doet, zie je in één ochtend veel verschillende delen van New York waar je in je eentje een dag of twee over zou doen, dus je bespaart tijd.

Boek de Contrasts Tour

2. New York in vogelvlucht: de helikoptertour

Uitzicht op de stad vanuit de helikopter| ©Hellotickets
Uitzicht op de stad vanuit de helikopter| ©Hellotickets

Een helikoptervlucht boven New York is een ervaring die je niet mag missen op je reis, vooral niet op een zonnige dag. De stad vanuit vogelperspectief bekijken maakt een enorme indruk en je zult bij thuiskomst een onvergetelijke herinnering hebben om na te vertellen.

Vanuit de hoogte heb je het beste uitzicht op de meest iconische monumenten van Manhattan, zoals het Vrijheidsbeeld, Ellis Island, het One World Observatory, het Chrysler Building, het Empire State Building, de George Washington Bridge en de uitgestrekte natuur van Central Park.

Bereid je voor om de torenhoge wolkenkrabbers te bewonderen en vlieg over de Big Apple tijdens een spannende helikoptervlucht van 15 minuten. Bekijk voor meer informatie over deze ervaring dit artikel over de beste helikoptervluchten in New York.

Wat je te zien krijgt

 • Downtown Heliport
 • Ellis Eiland
 • Vrijheidsbeeld
 • Gouverneurs eiland
 • Ground Zero en One World Observatory
 • Brooklyn Bridge
 • Empire State Building
 • Madison Square Garden
 • Chrysler Building en Rockefeller Building
 • Times Square en MetLife-gebouw
 • Intrepid Zee-, Lucht- & Ruimtevaartmuseum
 • Central Park
 • Washington Brug

Waarom ik het leuk vind

Of je nu voor het eerst in de stad bent of er al vaker komt, deze vogelvlucht geeft je het beste uitzicht over de stad en een flinke dosis adrenaline - je zult het nooit vergeten!

Boek een helikoptervlucht:

3. Tour met de bus door de Bronx, Queens en Brooklyn

Toeren door New York| ©Hellotickets
Toeren door New York| ©Hellotickets

Net als de vorige tour laat deze Bronx, Queens and Brooklyn Contrasts Tour je kennismaken met andere wijken en buurten buiten het toeristische Manhattan in het centrum van de stad, waar veel reizigers geneigd zijn te blijven.

Ook tijdens deze tour maak je kennis met het multiculturalisme en de contrasten van de stad, de verschillende architectuur van de wijken, de mensen? Kortom, een complete tour die naar mijn mening perfect is om onze reis mee te beginnen.

Wat ik zou willen benadrukken aan deze bustour door de Bronx, Queens en Brooklyn is dat hij je meeneemt weg van het stadscentrum om je scènes te laten zien van het dagelijks leven in andere stadsdelen van New York zoals Queens, Brooklyn of de Bronx in een comfortabele sightseeingtour van 4 uur aan boord van een bus. Je verkent de gebieden die minder door toeristen worden bezocht en leert de authentieke kant van New York kennen.

Wat je te zien krijgt

 • The Bronx: Deze stop neemt je mee door de Bronx om de buitenkant van het beroemdste honkbalstadion ter wereld, het Yankees Stadium, te bekijken. Je komt ook door Little Italy waar je kunt genieten van het Italiaanse erfgoed van New York en een kopje koffie kunt drinken.
 • Queens: de meest multiculturele en uitgestrekte wijk van New York. In dit deel van de tour gaat de groep naar Flushing Meadows Park waar het stadion van het rivaliserende team van de Yankees, de New York Mets, zich bevindt. Het is ook de thuisbasis van de US OPEN en de populaire Men In Black's Unisphere.
 • Brooklyn: De wijk met de meeste identiteit in New York. Je kunt de Joodse wijk Williamsburg binnenwandelen en het panoramische uitzicht op Manhattan en de Brooklyn Bridge bewonderen in de charmante boheemse wijk DUMBO.

Waarom ik het leuk vind

Ik denk dat het een goede gelegenheid is om de stad en de beste buurten van New York te leren kennen als je wilt genieten als een New Yorker, met het voordeel dat je wordt begeleid door een professionele gids die je in het Spaans de bezienswaardigheden van elke buurt vertelt, wat geweldig is als je niet goed Engels spreekt. En met een bonus: hij laat je delen van New York zien die veel toeristen nooit verkennen.

Als je de Big Apple voor het eerst bezoekt, is dit een goed eerste contact. Terwijl je luistert naar de uitleg van de gids, kun je de stad bekijken door het raam van de bus, uitstappen bij de haltes en rondwandelen in elke wijk om enkele plaatsen te ontdekken die de geschiedenis van New York hebben gevormd. En dat alles in een paar uur tijd.

Boek een bustour met gids:

4. Ontdek de ziel van New York met een rondleiding door Harlem en een gospelmis

De straten van Harlem| ©Philippe Delberghe
De straten van Harlem| ©Philippe Delberghe

De beste manier om de culturele diversiteit van New York te ervaren en de wortels van de Afro-Amerikaanse gemeenschap te ontdekken is door je onder te dompelen in de cultuur van Harlem met een volledige Harlem-tour met gospelmis.

Wat je te zien krijgt

Tijdens een van de vele rondleidingen door Harlem ontdek je iconische plekken van de wijk, zoals het Morris-Jumel Mansion (het oudste huis in Manhattan uit de 18e eeuw), Sylvan Terrace (een eigenaardige geplaveide straat met identieke huizen), de Cotton Club (een beroemde nachtclub die tijdens het drankverbod werd geopend) en het legendarische Apollo Theatre (waar onder andere muzieksterren als Ella Fitzgerald, James Brown, Diana Ross en The Jackson 5 hebben opgetreden).

Als je je bezoek afrondt met een gospelmis in de Harlem Churches, ben je even geen toerist meer en word je een buur van de wijk.

De rondleiding door Harlem eindigt met een bezoek aan de Malcolm X Moskee en een blik op de opvallende graffiti in de wijk die de Afro-Amerikaanse cultuur viert - je zult niet stoppen met foto's maken! Je ontdekt ook de beste plekken om naar jazz te luisteren in Harlem.

Waarom ik het leuk vind

Een buurt met zoveel cultuur en contrast is het ontdekken waard met een gids die je inzicht geeft in de gewoonten en manier van leven van de plaatselijke bevolking. Hij neemt je mee om de meest symbolische plekken in de buurt te ontdekken en geeft je de beste aanbevelingen als je op eigen houtje verder wilt gaan.

Boek een Harlem Gospel Mass Tour

5. Zeg hallo tegen het Vrijheidsbeeld en bezoek Ellis Island

Vrijheidsbeeld bij zonsondergang| ©Hellotickets
Vrijheidsbeeld bij zonsondergang| ©Hellotickets

Er zijn veel manieren om New York te bekijken: op straatniveau, wandelend tussen de wolkenkrabbers, vliegend over de stad in een helikopter of aan boord van een veerboot, starend naar de skyline van Manhattan en op weg naar Liberty en Ellis Island.

Om het Vrijheidsbeeld te bezoeken kun je kaartjes kopen en op eigen gelegenheid de veerboot naar het Vrijheidsbeeld nemen of een tour nemen die je naar het Vrijheidsbeeld brengt om meer te leren over de geschiedenis achter het grote icoon van Amerika, het Vrijheidsbeeld, samen met het Liberty Island Museum en een rondleiding over het terrein van Liberty Island.

Wat je te zien krijgt

De tour wordt begeleid door een professionele gids met wie je aan boord gaat in Battery Park, in het zuidelijke puntje van Manhattan om de drukte te vermijden. Omdat het Vrijheidsbeeld een van de belangrijkste toeristische attracties van New York is, heeft het de neiging druk te zijn, dus mijn advies is om de eerste veerboot 's ochtends te nemen als je die wilt vermijden, omdat de wachttijd voor de volgende veerboten meestal veel langer is en kan oplopen tot een uur.

Tijdens de tocht vertelt de gids het verhaal van Lady Liberty en hoe ze vanuit Frankrijk naar de Verenigde Staten kwam om het symbool van vrijheid te worden dat ze vandaag de dag is.

Sommige rondleidingen omvatten een bezoek aan Ellis Island en het Immigratiemuseum, waar foto's, brieven en persoonlijke voorwerpen uit die tijd worden tentoongesteld. Het lezen van de waargebeurde verhalen van deze immigranten op zoek naar een beter leven is ontzagwekkend.

Waarom ik het leuk vind

Je kunt het symbool van de stad van dichtbij bekijken en tijdens je bezoek genieten van het ongelooflijke uitzicht vanaf het Vrijheidsbeeld:

 • One World Observatory
 • Brooklyn Bridge
 • Brug van Manhattan
 • Empire State Building
 • Hudson Yards wolkenkrabbers

Boek een tour naar het Vrijheidsbeeld

6. Ontdek filmlocaties tijdens een "film" tour

De Friends-flat in Manhattan| ©Wikimedia
De Friends-flat in Manhattan| ©Wikimedia

Als je op zoek bent naar een leuke excursie tijdens je verblijf in New York, doe dan een tour langs de beste film- en serielocaties. Hoe vaak heb je de Big Apple niet gezien als een geweldige tv-set? Nu kun je door de straten lopen en het gevoel hebben dat je een film bent binnengestapt tijdens de bijna 3 uur durende rondleiding door de locaties die te zien waren in shows als 'Friends', 'Seinfeld', 'Girls' of 'Glee', en vele andere.

Als je een filmfanaat bent, zul je hier echt van genieten, want de gids weet veel over de entertainmentindustrie en vertelt leuke anekdotes over 'Ghostbusters', 'I Am Legend', 'How I Met Your Mother' of 'Spiderman' om maar een paar titels te noemen. Je kunt hiervoor een rondleiding krijgen of zelf op zoek gaan naar de sets.

Wat je te zien krijgt

 • Central Park
 • Wollman ijsbaan
 • Lincoln Centrum voor uitvoerende kunsten
 • Fifth Avenue
 • GhostBusters Brandweerkazerne
 • Macy's Herald Square
 • Vrienden Gebouw

Waarom ik het leuk vind

Een van de belangrijkste factoren die New York New York maakt, is de aantrekkingskracht als decor voor duizenden films. Als je in de stad op zoek gaat naar de meest iconische locaties, dwaal je door de straten en ontdek je de geheime plekjes van New York.

Boek een filmlocatie tour

7. Fiets door Central Park

Fietsen door Central Park| ©Hellotickets
Fietsen door Central Park| ©Hellotickets

Als er één beroemd park in New York is, dan is het Central Park wel, het meest bezochte stadspark ter wereld en een echte groene long voor de stad. Het wordt beschouwd als een van de beste parken in New York en is ideaal om op elk moment van het jaar te bezoeken.

Wat je zult zien

Gezien de grootte van het park, zal een wandeling door Central Park meerdere bezoeken in beslag nemen, omdat er zoveel te zien is en het enorm groot is. Het werd in 1857 aangelegd in het centrum van Manhattan voor de elite van New York om te genieten van de natuur in een steeds groter wordende stad.

Door een fiets te huren of op eigen gelegenheid door het park te rijden, ontdek je het gebied op een leuke manier en zie je een aantal van de filmlocaties die hier zijn opgenomen, evenals een aantal van de huizen van beroemdheden.

Waarom ik het leuk vind

Tijdens de herfst in New York is fietsen door Central Park een van de beste dingen om te doen als de zon 's ochtends nog warm is. Het landschap is getint met tinten oker, rood, bruin, oranje... Het is een explosie van kleur om te bewonderen! Pak je camera en maak je klaar om de mooiste foto's van je reis te maken.

Huur een fiets in Central Park

8. Hudson River Cruises: de beste rondleiding door New York, per boot

Geniet van een luxe cruise op de Hudson| ©Tony Fischer
Geniet van een luxe cruise op de Hudson| ©Tony Fischer

De avond valt en je hebt zin om te ontspannen, maar je wilt niets missen in New York City. De oplossing? Blijf genieten van de verlichte skyline terwijl u een ontspannen boottocht maakt op de Hudson rond het eiland Manhattan. Kunt u zich voorstellen dat u dineert aan boord van een luxe jacht? Of wilt u liever de laatste stralen van de zonsondergang bekijken vanaf een romantische zeilboot?

Wat u zult zien

New York biedt verschillende cruises op de Hudson River voor alle smaken en (vooral) alle budgetten, dus welke tijd je ook hebt of welk budget je ook in deze tocht wilt investeren, het is de moeite waard om de opties te bekijken en je eigen keuze te maken.

Als je de Brooklyn Bridge vanaf het water wilt oversteken en Manhattan verlicht wilt zien, kies dan voor een van de beste dinner cruises op de Hudson. Trek je mooiste kleren aan en zet koers!

Waarom ik het leuk vind

Het is een van de meest ontspannende attracties in de stad en geloof me, je zult het nodig hebben na een paar dagen in de stad. Je geniet van prachtige uitzichten terwijl je feestviert onder de sterren.

Boek een cruise op de Hudson

9. De meest comfortabele: de sightseeing bustour door de stad

De sightseeingbus door Times Square| ©Hellotickets
De sightseeingbus door Times Square| ©Hellotickets

Met de sightseeingbus van New York krijg je de kans om de Big Apple in alle comfort en vrijheid te verkennen: je doorkruist de stad aan boord van een dubbeldekkerbus met een live gids die je alle geheimen en anekdotes vertelt. Je kunt kiezen voor 1, 2 of 3 daagse sightseeing bustickets.

De tour heeft meer dan 40 stops en stelt je in staat om de stad op je eigen tempo te verkennen.

Tour door de binnenstad

De downtown tour duurt 3 uur en vindt plaats tussen 8.00 en 18.00 uur, elke 15-20 minuten. Deze rondleiding door het centrum van New York City kan bij elk van de 18 haltes op deze route beginnen. Enkele bezienswaardigheden op de downtown tour zijn:

 • Vrijheidsbeeld
 • Empire State Building
 • Rockefeller Center
 • Het Museum voor Moderne Kunst (MoMA)
 • Fifth Avenue
 • Times Square
 • Radio City Music Hall
 • SoHo
 • Chinatown
 • Madison Square Garden
 • Top of the Rock observatorium
 • Lower Manhattan
 • 9/11 Monument
 • One World Observatorium

Uptown Tour

Deze tour door Uptown New York vindt plaats tussen 9.00 en 16.00 uur, elke 20-30 minuten. Hij duurt 2 uur en de tour kan bij elk van de 20 haltes worden gestart. Enkele bezienswaardigheden die deel uitmaken van de Uptown Tour zijn:

 • Strawberry Fields, John Lennon Memorial
 • Amerikaans Natuurhistorisch Museum
 • New-York Historical Society Museum & Bibliotheek
 • Museum van de Stad New York
 • Joods Museum
 • Solomon R. Guggenheim Museum
 • Metropolitan Museum of Art
 • Central Park
 • Central Park Dierentuin
 • Rockefeller Centrum
 • Radio City Music Hall

Nachtelijke sightseeingbus

De New York City Night Sightseeing Bus heeft ook zo zijn voordelen. Je toert door de stad terwijl je geniet van de ongelooflijke verlichting en een pauze neemt na een lange dag sightseeing. Ze zijn ongeveer 2 uur beschikbaar en rijden meestal tussen 18.00 en 21.00 uur.

Deze nachttours zijn niet hop-on hop-off, wat betekent dat je op geen enkel moment van de tour kunt uitstappen en weer instappen. Je hebt 2 stops en deze tour kan maar één keer worden gedaan. Het beste van alles is dat je de stad goed leert kennen:

 • Times Square
 • Empire State Building
 • Greenwich Village
 • SoHo
 • TriBeCa
 • Chinatown
 • Manhattan Brug
 • Brooklyn Heights Promenade
 • Lower East Side

The Ride Experience

Als je weg wilt van de meer traditionele bustours en een andere kijk op de stad wilt krijgen, raad ik je deze kaartjes aan voor The Ride Experience, een interactieve tour door de beste straten van Manhattan.

De gids geeft je een nieuwe kijk op de stad die je nog niet kende en je beleeft een ander soort nacht. In New York is alles mogelijk!

Waarom ik het leuk vind

Het is een geweldige manier om de stad van boven naar beneden te verkennen zonder je zorgen te hoeven maken over het openbaar vervoer: je verplaatst je snel en comfortabel tussen de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad terwijl je nog steeds van de bezienswaardigheden geniet en de beste foto's maakt.

Boek de sightseeingbus

10. Het meest dierbare souvenir van je reis: de kersttour door Brooklyn

Brooklyn Bridge bij nacht| ©Jörg Schubert
Brooklyn Bridge bij nacht| ©Jörg Schubert

Als je New York bezoekt tijdens de kerstperiode, ben je vast bekend met de wijk Dyker Heights: dit is de wijk in Brooklyn waar de lokale bevolking elk jaar strijdt om de beste kerstversiering en -verlichting. Als je hier komt, zie je een aantal van de meest ongelooflijke versieringen en verlichting in New York, meer dan je ooit eerder hebt gezien.

Wat je ziet

Tijdens de Brooklyn Christmas Tours wandel je door de wijken Dyker Heights en Bay Ridge en zie je allerlei kerstversieringen, de kerstman, rendieren, kerstelfen, notenkrakersoldaten en andere sterren van de Amerikaanse kerstverbeelding.

Natuurlijk is dit een nachtelijke tour om van de lichtjes in al hun glorie te genieten, en er gaat een lokale gids met je mee die je de verbazingwekkende verhalen achter de versieringen van elk huis zal vertellen, en er zijn er bij die echt je hart zullen doen smelten.

Als je met kinderen naar New York reist, is dit de tour die ze zich zeker voor altijd zullen herinneren, want het zal zijn alsof je naar een sprookjeswereld wordt getransporteerd. Een geweldige manier om Brooklyn te ontdekken in deze speciale tijd van het jaar. Als je het beste van de stad met kerst wilt blijven ontdekken, mag je de mooiste kerstbomen en het Rockefeller Center met kerst niet missen, een droomlocatie.

Waarom ik het leuk vind

De winterkou in New York verslaan is niet altijd gemakkelijk, maar deze kersttours laten je de warmte van de lichtjes voelen en de unieke sfeer die New York kenmerkt in deze magische tijd van het jaar. Het is echt een filmervaring.

Boek een kersttour door Brooklyn

11. Gay Pride Tour

Gay feest| ©Mercedes Mehling
Gay feest| ©Mercedes Mehling

Ben je bekend met de Stonewall Uprising en de relatie van kosmopolitisch New York met de LGBT-beweging? Tijdens deze tour ontdek je waarom New York een van de grootste steden ter wereld is, en niet alleen wat betreft de grootte van de wolkenkrabbers.

Wat je te zien krijgt

Mythische plekken van de stad, maar vanuit een ander oogpunt: dat van een gids die je vertelt hoe de Stonewall-opstand die in New York plaatsvond de basis legde voor de hele LGBT-beweging. Inbegrepen in de tour zijn de Stonewall Inn, het Axis Theatre Center en het Gay Liberation Monument.

Waarom ik het leuk vind

Omdat het een noodzakelijke tour is, zelfs vandaag de dag, om in gedachten te houden wat de kiem was van de rechten die we vandaag de dag hebben en ook om te onthouden hoeveel we nog moeten doen op plaatsen die niet New York zijn.

Boek een Gay Pride-tour door New York City

12. Slavernijverleden Tour

Uitzicht vanuit Central Park| ©Steve Lange
Uitzicht vanuit Central Park| ©Steve Lange

Deze tour is een nieuwe manier om naar de stad te kijken. Niet alle belangrijke plekken in New York staan in de reisgidsen en dit is een kans om een andere kant van de stad van wolkenkrabbers te ontdekken.

Wat je zult zien

De plaatsen in New York die historisch verbonden zijn met slavernij, zoals de Afrikaanse begraafplaats of de Underground Railroad. Natuurlijk ontdek je ook hoe de bevrijding van slaven in de jaren 1800 plaatsvond.

Waarom ik het leuk vind

Omdat het gaat over een deel van de geschiedenis van New York dat vaak wordt genegeerd als we het Empire State Building beklimmen of door Central Park lopen. Steden gaan ook over de mensen die er hebben gewoond, geleden en geworsteld en daarom is een bezoek aan New York niet compleet zonder deze tour.

Boek een slavernij tour in New York

13. Kroegentocht in New York

Kroegentocht| ©Ed Schipul
Kroegentocht| ©Ed Schipul

Nog steeds zin om te feesten na een drukke dag sightseeing? Dit is de kroegentocht waar je naar op zoek was, en als je mensen wilt ontmoeten, is dit ook je kans! De klassieke kroegentocht heeft ook een New Yorkse versie.

Wat je te zien krijgt

Vier historische tavernes in het centrum van New York waar je de beste kwaliteit bieren en cider proeft. Dit is niet alleen een kroegentocht, maar een deskundige gids vertelt je ook over de geschiedenis van de legendarische Stone Street in New York en neemt je mee terug naar de koloniale tijd.

Waarom ik het leuk vind

Van alle tours is dit de tour waarbij je de meeste kans hebt om andere reizigers te ontmoeten met wie je ervaringen kunt uitwisselen. Bovendien is het niet makkelijk om het nachtleven in een onbekende stad te leren kennen; als zij je rondleiden, leer je een deel van New York kennen dat je in je eentje niet zo snel zult ontdekken.