Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen

Als je op zoek bent naar een snelle en comfortabele manier om je door de stad te verplaatsen, lees je hier alles wat je moet weten om op de toeristenbus te stappen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen

Uitzicht op de stad vanaf het dak van de tourbus | ©Kate Brown

New York bezoeken met een tourbus is een heel praktisch idee, want zo kun je de belangrijkste gebieden van de stad snel leren kennen terwijl je comfortabel zit.

Het is een geweldige optie om de Big Apple in korte tijd te bezoeken of om je te verplaatsen tussen de belangrijkste bezienswaardigheden in New York zonder afhankelijk te zijn van de dienstregeling van het openbaar vervoer. Ik vertel je alles wat je moet weten om er optimaal van te genieten.

De beste optie

New York hop on hop off Big Bus bezienswaardigheden tour

Kies tussen de twee- en driedaagse pas

Perfect als je van de stad wilt genieten terwijl je even pauzeert van het intensieve lopen en rondwandelen in New York en toch de bezienswaardigheden van de straten en skyline wilt zien.

Metdeze twee- of driedaagse pas voor de New Yorkse sightseeingbus kun je de beroemdste bezienswaardigheden van New York bezoeken, zoals Times Square, Central Park, het Empire State Building, Rockefeller Center, enzovoort, na het commentaar aan boord. De bus is van het beroemde Big Bus bedrijf en heeft twee verdiepingen met een open dak zodat je alle foto's kunt maken die je wilt vanuit de beste hoeken.

Je kunt kiezen voor een Classic ticket voor de Downtown en Uptown Manhattan tours of voor een 2-daagse Premium pass met Brooklyn tour, Harlem tour, de night sightseeing tour en een gratis huurfiets op de Circle Line van 1 uur.

Je kunt ook kiezen voor de 3-daagse deluxe pas met alle tours inbegrepen, de nachttour en de fietsverhuur**. Je kunt kiezen uit verschillende routes en passen, zodat je New York vrij kunt verkennen met de bus als vervoer. Je kunt in- en uitstappen bij meer dan 30 haltes in de stad.

Deze optie heeft ook een nacht sightseeing tour met een Premium of Deluxe pas.

Waarom ik deze optie leuk vind: Dit is de goedkoopste en meest complete optie om te genieten van de New York sightseeing bus. Je kunt tijdens de tour zo vaak in- en uitstappen als je wilt en je kunt ook een fietstocht maken.


De routes van de Big Bus

Times Square| ©Hellotickets
Times Square| ©Hellotickets

Centrum - Rode route

De Rode Route duurt twee uur en rijdt tussen 8.00 en 17.00 uur. Deze rondleiding door downtown New York City kan bij elke halte op deze route beginnen. De toeristische attracties die via de Red Route met elkaar verbonden zijn, zijn de belangrijkste bezienswaardigheden die je in Manhattan moet zien:

 • Broadway
 • Wall Street
 • Vrijheidsbeeld
 • Ellis Eiland
 • Klein Italië
 • Chinatown
 • Soho

Uptown - Blauwe route

De Blue Route rijdt tussen 9.00 en 17.00 uur. Deze rondleiding door Uptown New York City duurt 2 uur en kan bij elke halte worden gestart. Bezienswaardigheden die deel uitmaken van de Blue Route zijn:

 • Madison Square Garden
 • Fifth Avenue
 • Times Square
 • Metropolitan Museum of Art
 • MoMA, museum voor moderne kunst, NY
 • Central Park

Brooklyn - Paars pad

De grote bus van New York| ©Can Pac Swire
De grote bus van New York| ©Can Pac Swire

De Purple Route duurt 1 uur en rijdt om 10 uur 's ochtends, 12 uur 's middags en 3 uur 's middags. Deze rondleiding geeft een overzicht van de beste dingen die er in Brooklyn te zien en te doen zijn en kan bij elk van de 4 haltes op de route worden gestart. Bezienswaardigheden op de Purple Route zijn:

Harlem - Groene route

De Groene Route rijdt om 10 uur 's ochtends, 12 uur 's middags en 3 uur 's middags. Deze rondleiding langs de beste bezienswaardigheden in Harlem duurt 1 uur en kan bij elke halte worden gestart. Bezienswaardigheden die deel uitmaken van de Groene Route zijn:

 • Apollo Theater
 • Kathedrale kerk van Saint John the Divine

NYC by Night - Gele Route

De Yellow Route is 1 uur lang en loopt van 18.00 tot 20.00 uur. Deze nachttour is niet hop-on hop-off, wat betekent dat je op geen enkel moment van de tour kunt uitstappen en weer instappen. Er is één stop en de toeristische attracties die tijdens de Yellow Route te zien zijn, zijn:

 • Times Square
 • Vrijheidsbeeld
 • Wall Street
 • Brooklyn Bridge
 • Empire State Building
 • Brug van Manhattan

Boek uw sightseeing buskaart

Hoeveel kost een kaartje voor de New York City Sightseeing Bus?

Toeristische bushalte Tower Street| ©Matt Towe
Toeristische bushalte Tower Street| ©Matt Towe

Vanaf 39 euro kun je bij Hellotickets een ticket vinden waarmee je vanaf elke halte in de New York City Sightseeing Bus kunt stappen en in- en uitstappen zo vaak je maar wilt. Als je de nachttour wilt doen, ligt de prijs iets hoger, die kost ongeveer 50 euro.

Kinderen onder de 12 jaar krijgen toegang tegen een gereduceerde prijs en betalen slechts 35 euro, dus het is een goede optie als je met jonge kinderen of als gezin naar New York reist. Je kunt ook je baby meenemen en die heeft geen kaartje nodig.

Boek je sightseeing buskaart

Tips voor het gebruik van de New York City Sightseeing Bus

Nachtbus in Time Square| ©Elliott Cowand
Nachtbus in Time Square| ©Elliott Cowand

Als je klaar bent om in een van deze dubbeldekkerbussen te stappen, kun je het beste de volgende tips in gedachten houden om het meeste uit de ervaring te halen.

Activeer je ticket meteen 's ochtends

Tickets kunnen automatisch worden geactiveerd vanaf het moment dat je aan boord stapt van een van de bussen, dus je kunt het beste 's ochtends vroeg je ticket activeren om het meeste uit je dag te halen. Geen tijd? Maak je geen zorgen, als je een drukke ochtend hebt kun je het ticket altijd na 15:00 uur activeren. Het ticket blijft dan 24 uur geldig, zodat je het de volgende dag tot 15:00 uur kunt gebruiken.

Neem een van de volledige routes om optimaal van het uitzicht te genieten

Als je een goede plek hebt op de bovenste verdieping van de bus (wat niet altijd het geval is omdat er meestal meer reizigers zijn die dezelfde plaatsen willen als jij), neem dan de volledige route: je kunt foto's maken, pauzeren en de route gebruiken als een goede manier om je te oriënteren in de stad en dan beslissen bij welke haltes je wilt uitstappen.

Doe het aan het begin van je reis

Als je een paar dagen in New York bent en het is je eerste keer in de stad, dan is de tourbus een goede manier om je te oriënteren in New York. Neem de tour aan het begin van je verblijf, zodat je afstanden kunt berekenen, nieuwe buurten kunt ontdekken en kunt beslissen welke haltes en attracties je de rest van je reisschema gaat bezoeken.

Profiteer van toeristenkaarten

Veel New York City Sightseeing Cards bevatten een gratis kaartje voor de sightseeingbus of een cruise op de Hudson River. Houd dit in gedachten, want als je een van deze New York City Sightseeing Cards koopt, krijg je gratis toegang en het is de moeite waard om er gebruik van te maken.

Gebruik het als openbaar vervoer

Ja, je leest het goed. De metro van New York heeft goede verbindingen en de frequentie is benijdenswaardig, maar als je van de ene naar de andere attractie wilt, is de kans het grootst dat er een goede verbinding is op een van de tourbusroutes. Haal het meeste uit je reizen en geniet van het landschap terwijl je je een weg baant van museum naar wolkenkrabber of naar de volgende halte op je dagtocht.

Boek je sightseeingbuspas

De sightseeingbus bij nacht

Uitzicht vanuit de toeristenbus bij nacht| ©Hellotickets
Uitzicht vanuit de toeristenbus bij nacht| ©Hellotickets

Een andere optie die de City that Never Sleeps biedt, is om 's nachts de sightseeingbus te nemen. Zo kun je de dag ontspannen afsluiten terwijl je uitrust na een lange wandeling en de lichtjes van de stad ziet. De nachtbus van New York City is ook een geweldige optie als je in de winter naar New York reist en je jezelf wilt beschermen tegen de kou als de lage temperaturen op de loer liggen.

Het is ook een geweldige manier om van de kerstverlichting te genieten als je in de kersttijd naar New York reist, misschien wel de meest magische tijd van het jaar. Op de dagen dat de menigte de straten overneemt, lijkt het alsof je ontspannen in de sightseeingbus zit die 's nachts door de stad rijdt.

Boek uw sightseeingbuspas

Andere interessante activiteiten in New York

Nachtelijk uitzicht op de stad vanuit de tourbus| ©Hellotickets
Nachtelijk uitzicht op de stad vanuit de tourbus| ©Hellotickets

Als je overweegt om een sightseeing buspas te boeken, heb je je gerealiseerd dat de enorme omvang van New York City vaak niet te belopen is voor een reiziger. Als je je wat meer wilt verdiepen in alle wijken en buurten van de stad, heb ik deze gids samengesteld op Beste Buurten in New York City

En als je de interessantste delen van de stad wilt ontdekken met een rondleiding, zijn mijn favorieten de Contrasts Tour en de Upper and Lower Manhattan Tour. Hier vind je de details van beide tours: New York Contrasts rondleidingen y Rondleiding door Upper en Lower Manhattan.