Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

15 Kerstdingen om te doen in New York City

De definitieve gids om van de stad te genieten in de meest magische tijd van het jaar

Isabel Catalán

Isabel Catalán

16 minuten lezen

15 Kerstdingen om te doen in New York City

Rockefeller Center met Kerstmis | ©Hellotickets

Kerstmis is een van de meest magische tijden om in New York te zijn. De stad is gevuld met kerstbomen, lichtjes, kerstliedjes, versierde lanen en winkels... Het is beslist dé tijd om naar New York af te reizen. Zoals Andy Williams zei in zijn populaire liedje: It's the Most Wonderful Time of the Year!

1. Bezoek de kerstverlichting in Dyker Heights

Typische Dyker Heights huisdecoraties tijdens de kersttijd| ©Hellotickets
Typische Dyker Heights huisdecoraties tijdens de kersttijd| ©Hellotickets

De wijk Dyker Heights is een must-visit New York City kerstbestemming geworden met zijn kerstverlichting en decoraties geïnstalleerd door de lokale bevolking zelf.

Deze wijk in Brooklyn zou niets bijzonders zijn zonder de bewoners die haar omtoveren tot een plek die eruitziet als iets uit een Amerikaanse film.

Sommigen kiezen voor discrete en geraffineerde verlichting om hun huis te versieren, terwijl anderen overboord gaan en hun huis overladen met allerlei slingers, ballen, figuren en kerstblaasjes die kerstliedjes zingen tot er geen plaats meer is in de tuin. Een echte buurtcompetitie die begon in de jaren 80 en is uitgegroeid tot een evenement waarvoor sommige families zelfs professionele decorateurs betalen om elk jaar een ander ontwerp te maken.

Het is zo populair dat er zelfs een rondleiding door Dyker Heights wordt gegeven in de kersttijd om het kleinste detail van de buurt te leren kennen! Ik raad het ten zeerste aan want het is een heel spektakel en het is zo leuk om een Amerikaanse themabuurt met kerst te zien. De lokale bevolking gaat helemaal los en de toeristen vermaken zich prima met het maken van foto's van de kerstman, rendieren, sneeuwpoppen, elfen en meer. Je zult het geweldig vinden!

Praktische informatie

 • Wanneer: Hoewel sommige locals de lichtjes eind november aandoen, gebeurt dat meestal in december tot het einde van het jaar.
 • Waar: In de wijk Dyker Heights in Brooklyn.
 • Hoe komt u er: Er is geen metrostation, maar u kunt de R-lijn nemen en uitstappen bij station 86 Street in de wijk Bay Ridge. Het is 15 minuten lopen vanuit de wijk.
 • Welke zijn het meest spectaculair: Die tussen 10th en 12th Avenues en 83rd en 86th Streets.

Boek de Brooklyn Christmas Tour

2. Bekijk het Radio City Kerstspektakel

De kerstshow van de Rockettes| ©Billboard
De kerstshow van de Rockettes| ©Billboard

Tijdens een reis naar New York in de kersttijd moet je tijd vrijmaken in je agenda om de legendarische Radio City Christmas Spectacular bij te wonen, een magische kerstshow die in 1933 in première ging en een ware traditie is geworden in deze tijd van het jaar.

Het is echt zo spectaculair als de naam zegt! Een show van muziek, dans, humor en lichtjes zoals die van vroeger met de fantastische The Rockettes in de hoofdrol, die je de kerst doet herbeleven met de illusie van een kind. Een klassieker!

Telkens als ik de kans krijg om met kerst naar New York te gaan, mis ik het niet, want de show varieert elk jaar en het is een echte verrassing. Als je met je gezin naar de stad reist, raad ik het ten zeerste aan, want het Radio City Christmas Spectacular is geschikt voor alle leeftijden en zelfs de kleintjes zullen zich vermaken. Misschien krijg je zelfs de kriebels om een vakantie tussen de theaters door te brengen met deze show - tijdens Kerstmis valt de magie Broadway binnen!

Hoe koopt u kaartjes?

Of het nu gaat om het Radio City Christmas Spectacular of een andere Broadway-musical, u kunt het beste uw kaartjes online kopen, want de theaters lopen vol en de kassa's hangen met Kerstmis al snel het bordje uitverkocht op.

Uit ervaring raad ik u aan uw kaartjes online en zo ver mogelijk van tevoren te kopen, want als u wacht met kopen als u eenmaal in New York bent, loopt u het risico dat de kaartjes voor de dag waarop u de show wilt zien, door de grote vraag opraken.

Bovendien kunt u door online te boeken de stoel kiezen die u wilt en in sommige gevallen zijn de prijzen goedkoper dan aan de kassa's van de theaters. Aarzel niet, online tickets kopen is gemakkelijk, veilig en snel.

Boek uw tickets voor Radio City Christmas

3. Geniet ook met Kerstmis van de NBA, de beste competitie ter wereld.

De Knicks in Madison Square Garden| ©Carmen Navarro
De Knicks in Madison Square Garden| ©Carmen Navarro

Een NBA-wedstrijd in levenden lijve zien is een must-do ervaring voor elke reiziger die New York bezoekt, vooral als u van de kerstman kaartjes krijgt voor Kerstmis!

Wat is er beter dan Kerstmis of Nieuwjaarsdag doorbrengen met de beste basketbalcompetitie ter wereld? Zelfs als je niet van de sport of de NBA houdt, is het bijwonen van een basketbalwedstrijd in de Verenigde Staten een waar spektakel waar het feest, de muziek, de goede vibes en vooral de sport heersen.

New York is de thuisbasis van twee NBA-teams: de New York Knicks (die spelen in het legendarische Madison Square Garden in Manhattan) en de Brooklyn Nets (met als thuisbasis het moderne Barclays Center in Brooklyn).

Hoe NBA tickets kopen

De vraag om naar een NBA-wedstrijd te gaan is extreem hoog, dus het is normaal dat tickets snel uitverkocht zijn. Het reguliere NBA seizoen begint eind oktober en eindigt eind april, dus als u met Kerstmis een Knicks of Nets wedstrijd wilt bijwonen is mijn advies om uw tickets zo ver mogelijk van tevoren online te kopen.

Door online te boeken kun je bovendien de plaats kiezen die je het leukst vindt. Aarzel niet, online tickets kopen is gemakkelijk, veilig en snel. Ik raad je aan om de post NBA tickets in New York: hoe te kopen en prijzen te lezen, want daar vind je een gids die je zal helpen om het meeste uit de ervaring te halen.

Dus pak je hotdog en je pet en maak je klaar om een paar van de truien die door de cheerleaders worden gegooid te vangen. Met geluk sta je misschien zelfs op de legendarische "kiss-cam" van het stadion!

NBA tickets kopen

4. Mis de Rockefeller Center lichtceremonie niet!

Rockefeller Center boomverlichtingsceremonie| ©Lafactoriadelshow
Rockefeller Center boomverlichtingsceremonie| ©Lafactoriadelshow

Elk jaar luidt New York Kerstmis in met het aansteken van de enorme boom van het Rockefeller Center. Een traditie die teruggaat tot de jaren 1930, toen arbeiders die de wolkenkrabber bouwden nog een dennenboom plaatsten om de feestdagen te herdenken.

De Rockefeller boom is een van de top 11 kerstbomen in New York. Hij wordt altijd aangestoken op de woensdag van de week na Thanksgiving en aangezien de datum van Thanksgiving jaarlijks verandert, verandert ook de verlichtingsceremonie.

Hoe ziet de Rockefeller Center boomverlichtingsceremonie eruit?

Deze staat bekend als de Rockefeller Center Christmas Tree Lighting en bestaat uit een twee uur durend evenement waarbij verschillende muzikale sterren, doordrenkt van de kerstsfeer, dansen en kerstliederen zingen voor de menigte die zich op Rockefeller Plaza heeft verzameld.

Rockefeller Center in de kersttijd is een spektakel en het bijwonen van de boomverlichting is een traditie geworden in New York. De omgeving is afgeladen met mensen, dus als je het wilt zien, is mijn advies om er een paar uur van tevoren heen te gaan om een goede plek te bemachtigen, alsof je naar een concert gaat. Maar zorg ervoor dat je je warm inpakt, want de winter in de stad is ijskoud en zo lang wachten kan je bevriezen als een sneeuwpop.

De show culmineert met het aansteken van de Rockefeller Center boom rond 22.00 uur en die blijft tot begin januari verlicht van schemering tot middernacht. Omdat het de grote dag van de feestdagen is, wordt 25 december de hele dag verlicht.

Koop kaartjes voor de Top of the Rock

5. Bewonder de kerstboom en de versieringen op Rockefeller Plaza

Rockefeller Center Kerstboom| ©Hellotickets
Rockefeller Center Kerstboom| ©Hellotickets

Zodra de lichtjes zijn aangestoken, zult u niet moe worden van een wandeling door Rockefeller Center, waar Kerstmis u zal verbazen met zijn vijf zintuigen.

Het enige nadeel is dat, ongeacht het tijdstip waarop u gaat, er altijd toeristen en New Yorkers zijn die het Rockefeller Center met Kerstmis bevolken. Het is super populair en u zult veel mensen aantreffen die erheen zijn gegaan om foto's te maken van de versieringen, of om kerstinkopen te doen in de omgeving, of omdat ze willen schaatsen op de legendarische ijsbaan (maar daarover vertel ik u later!).

6. Schaatsen

Central Park ijsbaan| ©FJKFJK / Flickr.com
Central Park ijsbaan| ©FJKFJK / Flickr.com

In Central Park

De Wollman Rink is de openbare ijsbaan die elke winter in de zuidoostelijke hoek van Central Park wordt geopend tot groot genoegen van zowel New Yorkers als toeristen. Persoonlijk vind ik het gevoel van schaatsen op deze plek in de stad, met Central Park aan de ene kant en het uitzicht op de legendarische wolkenkrabbers op de achtergrond, gewoonweg onovertroffen. Het voelt alsof je een kerstscène opneemt uit een van de vele films die hier zijn opgenomen.

Als u van uw bezoek aan het gebied gebruik wilt maken om te gaan schaatsen, raad ik u aan de website van de Wollman Rink te raadplegen om zeker te zijn van de openingstijden op de dag die u schikt. Ik heb ook een handige gids samengesteld voor Fietsrondleidingen en Huren zodat je je bezoek aan het park kunt organiseren en er het beste van kunt maken - laat het koude weer je niet in de steek!

 • Waar: Tussen 59th en Sixth Avenue in Central Park.
 • Wanneer: Meestal geopend van eind november tot maart of zelfs april.
 • Prijs: Tussen $12 en $19, afhankelijk van de dag van de week (schaatshuur, indien nodig, is extra).

In Bryant Park

Van eind oktober tot begin januari kun je schaatsen in Bryant Park, dat een paar weken lang de Bank of America Winter Village is.

Bryant Park is de thuisbasis van The Rink, een grote, gratis schaatsbaan en een iconische kerstmarkt vol souvenirs, decoratieve artikelen en lekkernijen. Hoe kun je de warme chocolademelk van Ice Bites weerstaan - die is heerlijk!

 • Waar: 42nd Street, tussen Fifth en Sixth Avenues.
 • Wanneer: De ijsbaan is open van eind oktober tot begin maart van 8 tot 22 uur / De vlooienmarkt van maandag tot vrijdag van 11 tot 20 uur en in het weekend van 10 tot 20 uur.
 • Prijs: Gratis toegang (u moet betalen om schaatsen te huren als u uw eigen schaatsen niet meebrengt).

In Rockefeller Plaza

Van alle opties in New York is dit misschien een van de meest typische, maar het is niet mijn persoonlijke favoriet. De ijsbaan zelf is erg klein en de lange rijen om er te komen kunnen een beetje vermoeiend worden.

Hoe dan ook, als je wilt meeschaatsen in The Rink, de ijsbaan van deze iconische New Yorkse locatie, kun je alle informatie bekijken op de website van het Rockefeller Center.

 • Waar: 45 Rockefeller Plaza.
 • Wanneer: Normaal geopend van eind november tot maart.
 • Prijs: $25-$35, afhankelijk van het seizoen (schaatshuur, indien nodig, is extra).

7. Stap in de kersttrein van de Botanische Tuin

De Botanische Tuin Kersttrein| ©Nyc Arts
De Botanische Tuin Kersttrein| ©Nyc Arts

En dat bedoel ik metaforisch, want het is eigenlijk een prachtige speelgoedtreinenshow die een kersttraditie is geworden en een eerbetoon is aan New York City door schaalmodellen van enkele van haar toeristische attracties zoals het Vrijheidsbeeld, het Chrysler Building of de Brooklyn Bridge midden in de Botanische Tuinen tentoon te stellen.

Maar wat maakt de Holiday Train Show zo bijzonder? Niet alleen de prachtige locatie midden in de natuur in de Enid A. Haupt Greenhouse, maar ook de unieke setting van dit model van New York, dat is gemaakt met 100% natuurlijke materialen zoals hout, bladeren, schors en zaden uit de Botanische Tuin zelf.

Deze traditie werd in de jaren negentig gestart door de bedenker ervan, Paul Busse, en elk jaar neemt een team van meer dan een dozijn mensen, waaronder tuiniers, architecten, elektriciens en ingenieurs, deel om vorm te geven aan dit verbazingwekkende model waar kleine speelgoedtreinen doorheen rijden.

Een zeer vertederende ervaring en absoluut een aanrader om met de kinderen naartoe te gaan tijdens een reis naar New York met Kerstmis. Aangezien de Holiday Train Show erg populair is, raad ik je aan om je ticket vooraf te reserveren op de officiële website...

Praktische informatie

 • Waar: New York Botanical Garden op 2900 Southern Blvd, Bronx.
 • Wanneer: Half november tot half januari.
 • Openingstijden: De Botanical Garden is geopend van dinsdag tot zondag van 10 tot 18 uur. Maandag gesloten.

8. Ga naar Brooklyn Flea en Smorgasburg Winter Market

Typisch kerstmarkt winkelen| ©Hellotickets
Typisch kerstmarkt winkelen| ©Hellotickets

Wie houdt er niet van kerstmarkten? New York bruist van de lichtjes en versieringen, maar de vlooienmarkten zijn op een heel bijzondere manier aangekleed die je niet mag missen.

Deze in het bijzonder combineert een vintage vlooienmarkt (waar u echte schatten kunt vinden) met een voedselhal (waar u creatieve aanbiedingen kunt proeven die uw smaakpapillen op de proef zullen stellen) en culturele evenementen.

Hoewel de Brooklyn Flea and Smorgasburg Winter Market niet beperkt is tot het kerstseizoen, is het de moeite waard om een van de meest diverse en actieve markten van Brooklyn te verkennen. Het is perfect voor die koude dagen in de stad en een goede tijd om te winkelen tussen de eigenzinnige kraampjes op zoek naar antiek of een zoete lekkernij te pakken bij de eetkraampjes.

In de winter vindt u de markt op 25 Kent Avenue, op de achtste verdieping van een gebouw met een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan. Precies tussen de twee trendy wijken Greenpoint en Williamsburg in Brooklyn.

Praktische info

 • Waar: 25 Kent Avenue - 8e verdieping, Brooklyn. Precies tussen de wijken Williamsburg en Greenpoint in.
 • Hoe kom je er: Neem de grijze L metrolijn en stap uit bij Bedford Ave. Loop dan een paar minuten Kent Ave af en je komt bij de vlooienmarkt.
 • Wanneer: Elk weekend van 10 tot 18 uur.

9. Bezoek het iconische warenhuis en de kerstetalages

Kerstetalages in New York City| ©Hellotickets
Kerstetalages in New York City| ©Hellotickets

De rest van het jaar is New York een winkelmekka, maar in de kersttijd gaan winkeliers helemaal los om de winkelervaring naar een hoger niveau te tillen.

Al tientallen jaren versieren de warenhuizen van New York hun etalages met kerstmotieven om alle ogen te trekken. De afgelopen jaren hebben professionele etaleurs en decorateurs hun best gedaan om indruk op ons te maken met hun steeds creatievere en fantasierijkere etalages.

Bij Macy's kun je tijdens het kerstseizoen rond de Noordpool lopen zonder het warenhuis te verlaten. Geloof je het niet? Nou, het is waar, in deze tijd van het jaar reconstrueert Macy's een dorp dat bekend staat als Santaland, waar kinderen de Kerstman zelf kunnen ontmoeten. Het is gratis, maar je moet wel een afspraak maken.

Om je de waarheid te zeggen, alle winkels in New York zijn versierd voor de kerstsfeer, dus als je van kerstshoppen houdt, is mijn advies om een kerstetalageroute voor te bereiden met een stop bij onder andere Tiffany & Co, Macy's, Bloomingdale's, Lord & Taylor, Bergdorf Goodman of Saks Fith Ave. Je zult versteld staan!

10. Beleef een onvergetelijke oudejaarsavond op Times Square

Times Square| ©Hellotickets
Times Square| ©Hellotickets

Je hebt vast al ontelbare keren op tv gezien hoe New Yorkers vanaf Times Square oudejaarsavond vieren: de vallende bal om het einde van het jaar aan te geven, de explosie van confetti die om middernacht volgt, het gejubel van de verzamelde menigte en het altijd fascinerende vuurwerk. Weet je nog? Ja, het nieuwe jaar verwelkomen op Times Square is beslist een van de leukste dingen om te doen met Kerstmis in New York.

De pre-party op de avond van de 31e

Maar oudejaarsavond vieren op Times Square is niet alleen iets voor middernacht komen om te wachten tot de bal valt. Zoals je weet is het een groot feest, en het bemachtigen van een goede plek op Times Square is erg populair. Daarom komen sommige mensen op 31 december 's ochtends naar het beroemde plein en blijven daar tot het grote moment dat bekend staat als de New Year's Eve Ball Drop.

De overgrote meerderheid is er echter meestal vóór 18.00 uur, wanneer de beroemde Swarovski-ballon zich opmaakt om zijn belangrijke oudejaarsmissie te vervullen en de concerten en optredens beginnen om het publiek tot het grote moment te vermaken.

De twaalf klokken

Om 23.59 uur verzamelt iedereen zich voor het aftellen, de wereldbol daalt gedurende 60 seconden af van de top van het One Times Square-gebouw en wanneer hij het einde bereikt, barst er confetti in de lucht die het hele plein kleurt en de vreugde van de aanwezigen explodeert. De muziek begint te spelen en de hemel licht op met vuurwerk, want... het is oudejaarsavond!

Tips om oudejaarsavond op Times Square te bekijken

 • Omdat de New Year's Eve Ball Drop ceremonie gratis is, wordt het ook massaal. Om er zeker van te zijn dat je de bal ziet vallen, beginnen veel mensen meestal al vroeg in de middag posities in te nemen.
 • Als mensen samenkomen op Times Square, worden de straten afgesloten voor verkeer en mag niemand naar binnen.
 • De nacht wordt opgeluisterd door concerten en optredens. U kunt het programma van het evenement bekijken op de officiële website. Als je het wilt zien, moet je er heel vroeg bij zijn om een plaatsje te bemachtigen, en als je er eenmaal bent, kun je het gebied niet meer verlaten zonder het risico te lopen het te missen.
 • Het nadeel hiervan is dat je veel tijd op je benen doorbrengt en er zijn geen eetstalletjes of toiletten in de buurt, dus je kunt het beste wat te eten meenemen en niet te veel drinken.
 • En natuurlijk moet je het zo warm mogelijk hebben! Je zult vele uren buiten moeten wachten tot de New Year's Eve Ball Drop ceremonie begint en de winter in New York is bijna net zo koud als de Noordpool.

Praktische informatie

 • Waar: 42nd Street, op de kruising van 7th Avenue en Broadway.
 • Hoe komt u er: Met de metro, station Times Square op de lijnen 1, 2, 3, 7, N, Q, R en W.

11. Sluit je aan bij duizenden kerstmannen op "SantaCon"

Beeld van de laatste SantaCon| ©Carmen Navarro
Beeld van de laatste SantaCon| ©Carmen Navarro

SantaCon is een "Father Christmas" conventie die op Times Square wordt gehouden om de feestdagen in te luiden.

Het wordt meestal gehouden op de zaterdag voor kerstavond en als je om 10 uur 's ochtends naar Times Square gaat, vind je duizenden mensen in kerstmannenkostuums klaar om een geweldige tijd te hebben op deze SantaConventie, die van kroeg naar kroeg gaat om de feestdagen te vieren met hun vrienden.

Ik wist niet wat het was totdat ik er een jaar geleden middenin belandde en sindsdien kan ik het ten zeerste aanbevelen. Ik heb nog nooit zoiets gezien! Dus kom in een goed humeur, zet een mooie kerstmuts op en ga met veel zin de straat op. Als je met kinderen of vrienden gaat, zul je nog meer genieten van 'SantaCon'.

12. Ontdek het Holiday Lights Festival in de Bronx Zoo

Als er één ding is dat we graag zien tijdens de feestdagen, dan zijn het wel de prachtige lichtjes die elke hoek van de stad versieren. En de Bronx Zoo heeft een van de mooiste lichtfestivals tijdens de feestdagen.

Het is het Holiday Lights Festival, een leuk openluchtevenement voor het hele gezin dat loopt van 19 november tot 9 januari. Als je met Kerstmis in New York bent, mag je het niet missen, zeker niet als je met kinderen reist, want die zullen het geweldig vinden.

De hele dierentuin is versierd met honderden enorme lampen en lantaarns in de vorm van planten en dieren die in het park leven (beren, gorilla's, schildpadden, leeuwen, anaconda's, zebra's, apen, tijgers, enz.) om een verbazingwekkend schouwspel van kleur, licht en muziek te creëren om de winternachten op te fleuren.

Maar tijdens het Holiday Lights Festival kunt u ook andere evenementen bijwonen, zoals kampioenschappen en demonstraties ijssnijden (in Grizzly Corner), poppentheater (in Dancing Crane Pavilion), dierenkostuums (in Somba Village) of een ritje met de kersttrein door de dierentuin (in Astor Court).

Mis het Holiday Lights Festival van de Bronx Zoo niet voor meer informatie over wat u tijdens uw bezoek kunt zien en hoe u aan kaartjes kunt komen.

13. Versla de New Yorkse kou met een heerlijke warme chocolademelk

Het wordt koud tijdens de kerst in New York. Heel koud. Dus de beste manier om op te warmen en toch van de stad te genieten in deze magische tijd van het jaar is met een heerlijke warme chocolademelk.

Als je een verstokte chocoholic bent, zul je je zeker in de zevende hemel wanen op fantastische plekken als..:

 • Serendipity III: een café dat Andy Warhol vroeger bezocht om enkele van zijn werken tentoon te stellen en waar je tegenwoordig de Frozen Hot Chocolate, de specialiteit van het huis, kunt proeven. Het ligt aan de Upper East Side, vlakbij de kabelbaan van Roosevelt Island.
 • The Chocolate Room: Dit café in Brooklyn is geheel gewijd aan chocolade. Ik raad aan de klassieke warme chocolademelk met een pittige twist te bestellen en er een stuk taart bij te serveren.
 • Little Spain Market: Als je zin hebt in een kop Spaanse chocolade (een beetje dikker dan de rest) samen met wat heerlijke churros, raad ik je aan naar deze markt in de trendy wijk Hudson Yards te gaan.
 • Cocoa Bar: Dit café in East Village serveert een heerlijke warme chocolademelk met kaneel, maar als je op zoek bent naar iets origineels, zijn de chocoladecocktails sensationeel. De 'chocolatini' en de 'french hot chocolate' zijn allebei verrukkelijk.

14. Kerstliedjes zingen op het Washingtonplein

Als je het geluk hebt om kerstavond in New York door te brengen, is een van de meest intieme kerstplannen die je niet mag missen, caroling bij de beroemde Washington Square Arch.

De nacht van 24 december is een van de meest bijzondere dagen van de feestdagen. Honderden mensen verzamelen zich daar om enkele van de populairste kerstliederen te zingen, zoals 'Jingle Bells', 'Let it snow!, Let it snow!, Let it snow!', 'Silent Night' of 'White Christmas', naast vele andere.

Als u de woorden van de kerstliederen niet kent, geen nood, want de organisatoren stellen liedboeken ter beschikking voor iedereen die ze nodig heeft. Vergeet alleen niet je kerstsfeer en je beste kerstmuts mee te nemen en... let's sing!

15. Begin het jaar met een plons op de stranden van Coney Island!

Als u een van die reizigers bent die niet bang zijn voor de kou, is een duik nemen in het ijskoude water van de Atlantische Oceaan zeker een van de tradities van de stad die u in ere moet houden.

Elke 1 januari trekken New Yorkers naar de stranden van Coney Island (in Brooklyn, bij het beroemde pretpark) om deel te nemen aan het evenement dat wordt georganiseerd door de Coney Island Polar Bear Club en het nieuwe jaar op deze unieke en kille manier in te luiden.

Als je de dag ervoor hard hebt gefeest, is dit zeker een goede manier om wakker te worden en de oudejaarskater van je af te schudden. In de maanden december en januari ligt de gemiddelde watertemperatuur rond de 9ºC, hoewel het soms nog lager en iets boven 0ºC kan zijn.

Maar wie zei angst? Het beste is om er niet te veel over na te denken en meteen in het water te springen! Sommigen doen het in zwembroek en anderen kiezen ervoor om in kostuum te gaan, maar iedereen gaat er tegelijk in, in navolging van de evenementencoördinator verkleed als ijsbeer.

Dit wordt een van de grappigste anekdotes die u meeneemt van uw verblijf in New York tijdens de kerstdagen, dus mis het niet!

Hoe kunt u deelnemen?

Inschrijven voor deelname aan deze activiteit is gratis, maar je kunt ook een donatie doen om samen met de organisatoren aan verschillende goede doelen te werken.