Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Bronx Zoo: prijzen en korting

Plan je een bezoek aan de Bronx Zoo en weet je niet zeker hoeveel budget je nodig hebt? Ik vertel je alles over ticketprijzen, mogelijke kortingen en hoe je kunt besparen op je bezoek.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuten lezen

Bronx Zoo: prijzen en korting

Vogels in de Bronx Zoo | ©Calamity Sal

De Bronx Zoo is dé plek in New York City om de asfaltjungle te ontvluchten en het echte werk te zien - de grootste stadsdierentuin van de Verenigde Staten met meer dan 700 verschillende diersoorten die op je wachten om ontmoet te worden!

Het is een fantastische plek om naartoe te gaan en tijd door te brengen met het gezin, maar hoeveel kosten kaartjes voor de Bronx Zoo? Kun je met een toeristenkaart naar binnen? En is het gratis? Dit en nog veel meer vertel ik je in dit bericht over de prijs van kaartjes voor de Bronx Zoo, zodat je in detail je budget kunt indelen.

Hoeveel kosten kaartjes voor de Bronx Zoo?

Bronx dierentuin kamelen| ©Éamonn Ó Muirí
Bronx dierentuin kamelen| ©Éamonn Ó Muirí

Vanaf 20 euro heb je een volwassen Limited Admission ticket (ouder dan 13 jaar) om de Bronx Zoo te bezoeken, maar in tegenstelling tot het Bronx Zoo Admission ticket, geeft dit geen onbeperkte all-inclusive toegang tot alle attracties die beschikbaar zijn op de dag van je bezoek, maar alleen de ingang van het park.

Individuele kaartjes voor elke attractie zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 5 euro, maar je betaalt er niet mee. Als je niets van het plezier wilt missen, is mijn advies om een Bronx Zoo Admission ticket te kopen voor iets meer geld, vanaf 30 euro voor volwassenen. Dit type ticket geeft je wel onbeperkt toegang tot populaire permanente tentoonstellingen zoals Jungle World en Congo Gorilla Forest en tijdelijke zoals Vlindertuin en Wild Asia Monorail.

Welk soort ticket je ook kiest, je moet ze van tevoren online kopen, want als je dit niet doet, krijg je geen toegang tot de dierentuin. Bij de aankoop moet je een datum en tijd kiezen om het park te betreden.

Boek uw tickets voor de Bronx Zoo

Kan ik de Bronx Zoo bezoeken met een Bronx Zoo Tourist Card?

Botanische tuin van Brooklyn| ©Jay Woodworth
Botanische tuin van Brooklyn| ©Jay Woodworth

Dat klopt! Met de New York Sightseeing Flex Pass (vanaf € 60 bij Hellotickets) is het bezoek aan de Bronx Zoo inbegrepen bij het "Limited Admission" ticket.

Naast het bekijken van het park met dit ticket krijg je de kans om een aantal zeer coole tentoonstellingen te zien, zoals Sea Lion Pool, Tiger Mountain, Madagascar, World of Birds, African Plains, Reptile House en Himalayan Highlands. Om andere speciale attracties in de dierentuin te zien, moet je echter mogelijk een extra bedrag betalen.

New York heeft een aantal botanische tuinen, dierentuinen en aquaria, dus als je echt van natuur en dieren houdt, kun je met de New York Sightseeing Flex Pass het meeste uit dit soort activiteiten halen, want deze omvat de Brooklyn Botanic Garden, New York Botanical Garden, Central Park Zoo, Bronx Zoo en New York Aquarium.

Hoe werkt de New York Sightseeing Flex Pass?

Met de New York Sightseeing Flex Pass kun je binnen 30 dagen na activering maximaal 12 attracties kiezen om in je eigen tempo te bezoeken.

Je kunt kiezen uit meer dan 90 toeristische attracties, zoals One World Observatory, MoMA, The Edge en het Museum of Natural History, om er maar een paar te noemen. Bovendien krijg je op deze kaart korting bij een aantal vrijetijds-, amusements- en eetgelegenheden.

Praktische informatie

  • Aanbevolen: als je New York op je eigen tempo wilt verkennen zonder meerdere attracties op dezelfde dag te hoeven bezoeken en als je wilt profiteren van de kortingen die de pas biedt.
  • Duur: 30 dagen vanaf activering
  • Prijs: vanaf €62
  • Je bespaart tot: €200 (op een pas met 12 attracties)

Boek de New York Sightseeing Flex Pass

Hoe kan ik besparen op mijn bezoek aan de Bronx Zoo en zijn er gereduceerde tarieven?

Giraffen in de dierentuin| ©Terry Ballard
Giraffen in de dierentuin| ©Terry Ballard

Hoewel de Bronx Zoo promotiecodes heeft voor militairen en studenten in New York, komen de meeste bezoekers van het park daar niet voor in aanmerking, maar dat betekent niet dat gezinnen niet een beetje kunnen besparen op hun kaartjes.

Dankzij gereduceerde tarieven voor bepaalde leeftijdsgroepen kunnen senioren boven de 65**(vanaf $22**) en kinderen tussen de 3 en 12**(vanaf $16**) voor iets minder dan volwassenen naar de Bronx Zoo, en dat is altijd goed nieuws, want dat geld kun je gebruiken voor andere plannen in de Big Apple.

Boek uw tickets voor de Bronx Zoo

Kun je gratis naar de Bronx Zoo?

Kinderen in de Vissenafdeling van de Bronx Zoo| ©Leonard Nevarez
Kinderen in de Vissenafdeling van de Bronx Zoo| ©Leonard Nevarez

Beperkte toegang tot de Bronx Zoo is de hele dag gratis op woensdag. Dit is een erg drukke dag, vooral in de herfst en de zomer, dus als je deze dag kiest om het park te bezoeken raad ik je aan om vroeg te komen om de drukte zoveel mogelijk te vermijden.

Vergeet niet dat je voor gratis toegang tot de Bronx Zoo op woensdag ook je datum en tijd moet reserveren via de website van het park.

De rest van de week kunnen alleen baby's onder de 2 jaar gratis naar binnen in de Bronx Zoo.

Boek uw tickets voor de Bronx Zoo

Wat kost eten in de Bronx Zoo?

Toegang tot het Dancing Crane Café| ©Sinya Suzuki
Toegang tot het Dancing Crane Café| ©Sinya Suzuki

De Bronx Zoo zit vol met restaurants waar je een lunchpauze kunt nemen tijdens je bezoek.

Dit is vooral handig als je het park met het hele gezin bezoekt, zodat de kinderen hun eetmomenten niet overslaan of je de dierentuin niet vroeg hoeft te verlaten om een geschikte plek te vinden om te eten als ze trek hebben gekregen. Enkele restaurants waar je een hapje kunt eten zijn:

  • Dancing Crane Café: borden vanaf $9 en snacks vanaf $4.
  • The Patio: borden vanaf $8
  • Asia Cafe: borden vanaf $8
  • Zoo Bites: snacks vanaf $4

Hoeveel kost het om naar de Bronx Zoo te gaan?

Groep flamingo's| ©Terry Ballard
Groep flamingo's| ©Terry Ballard

Lopen is de goedkoopste manier om ergens te komen, maar het is waar dat de Bronx Zoo niet erg centraal gelegen is, dus als je een beetje ver weg bent, kun je een New York City metrokaartje kopen om er snel te komen voor maar ongeveer €2,50. Je kunt ook de metro nemen naar de Bronx Zoo door de 2 of 5 metro te nemen naar E. 180th St.

Je kunt ook de BxM11 express bus nemen vanuit Manhattan en uitstappen bij de Bronx River ingang van het park, maar de ticketprijs is aanzienlijk hoger in vergelijking met de metro, ongeveer €5.

Boek uw tickets voor de Bronx Zoo