Bronx Zoo tickets: hoe krijg je ze, welke opties heb je en meer

Als u met uw gezin naar New York reist en u wilt de Bronx Zoo bezoeken, dan vindt u hier alles wat u erover moet weten!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minuten lezen

Bronx Zoo tickets: hoe krijg je ze, welke opties heb je en meer

Op bezoek in de dierentuin | ©Daiga Ellaby

De Bronx Zoo, die in 1899 werd geopend, is de grootste stedelijke dierentuin van de Verenigde Staten. Het is het thuis van honderden diersoorten uit de hele wereld, hoewel vele inheems zijn in Noord-Amerika.

Veel van deze dieren worden met uitsterven bedreigd, dus een bezoek aan de Bronx Zoo is een geweldige manier om ze van dichtbij te zien en te leren over het belang van zorg voor de natuur.

Het is dus een perfect plan om in New York te doen en vooral als je met je gezin naar New York reist om een dagje buiten te zijn en een paar uur te ontsnappen aan de asfaltjungle van New York. Ik zal je vertellen hoe je aan kaartjes komt en nog veel meer!

1. Hoe kom ik aan kaartjes voor de Bronx Zoo? Welke soorten kaartjes zijn er verkrijgbaar?

Bronx Zoo Soorten| ©Shinya Suzuki
Bronx Zoo Soorten| ©Shinya Suzuki

Om naar de Bronx Zoo te gaan moet u uw tickets online en op voorhand kopen, aangezien het park vereist dat bezoekers een datum en tijd kiezen om te bezoeken. Deze stap is belangrijk, want als u naar de dierentuin komt zonder vooraf de datum en tijd te reserveren wanneer u uw tickets online koopt, zult u waarschijnlijk geen toegang krijgen.

Dat gezegd zijnde, zijn er verschillende soorten tickets beschikbaar voor een rondleiding in de Bronx Zoo:

 • Enerzijds is het Limited Admission ticket het goedkoopste, maar het geeft alleen toegang tot het park en tot enkele specifieke tentoonstellingen. Het sluit echter populaire tentoonstellingen uit zoals "JungleWorld", "Congo Gorilla Forest", "Butterfly Garden" en "Wild Asia Monorail".
 • Het toegangsticket voor de Bronx Zoo daarentegen kost iets meer dan het vorige, maar geeft all-inclusive en onbeperkte toegang tot alle attracties die op de dag van het bezoek beschikbaar zijn. Dit type ticket is zeker de moeite waard, want het stelt u in staat om de coolste attracties in de dierentuin te zien, waaronder een aantal van de meest bekroonde attracties van de dierentuin.
 • Tickets voor individuele attracties zijn verkrijgbaar vanaf $ 5 per persoon, maar het is meer de moeite waard om de Bronx Zoo Admission ticket te kopen als je wilt om ze allemaal te zien, want het komt met onbeperkte toegang.

Om in detail de ticketprijzen voor de Bronx Zoo te kennen, of er verlaagde tarieven zijn of dat u gratis binnen mag, raad ik u aan om het bericht Ticketprijzen voor de Bronx Zoo te lezen... Ik ben er zeker van dat het nuttig voor u zal zijn om het budget van het bezoek te plannen!

Kaartjes kopen voor de Bronx Zoo

2. Hoe zit het met de Bronx Zoo's Holiday Lights Festival?

Ingang dierentuin| ©Shinya Suzuki
Ingang dierentuin| ©Shinya Suzuki

Elk jaar van 19 november tot 9 januari organiseert de Bronx Zoo het Holiday Lights Festival, een prachtig openluchtevenement voor het hele gezin, vol licht en kleur, met enorme lampen in de vorm van dieren die overal in het park worden geplaatst.

Als u in deze tijd van het jaar in New York bent, mag u het niet missen, vooral niet als u met uw gezin reist, want het is iets bijzonders om te zien en de kinderen zullen het prachtig vinden.

Om van deze leuke show te kunnen genieten, moet u uw Holiday Lights Festival tickets van tevoren online kopen, want met geen enkel ander kaartje voor de dierentuin krijgt u toegang tot dit evenement.

Als u meer wilt weten over dit vertederende feest van lichtjes dat een traditie is geworden in New York tijdens het kerstseizoen, mag u het bericht Hier zijn de kerstlichtjes in de Bronx Zoo in New York niet missen waarin we in detail praten over deze attractie vol plezier.

3. Zijn tickets voor de Bronx Zoo inbegrepen in een toeristenkaart?

New York Sightseeing Flex Pass Toeristenkaart| ©Hellotickets
New York Sightseeing Flex Pass Toeristenkaart| ©Hellotickets

Misschien denkt u erover een van de New York Sightseeing Flex Passes te kopen om het meeste uit uw reis te halen. Met de New York Sightseeing Flex Pass (vanaf €60 bij Hellotickets) krijgt u een bezoek aan de Bronx Zoo met beperkte toegang en kunt u tot 12 attracties kiezen om in uw eigen tempo te bezoeken binnen 30 dagen na activering.

Ik raad u in het bijzonder aan deze toeristenpas aan te schaffen als u met uw gezin naar New York gaat en activiteiten voor de kinderen plant, zodat zij ook op hun manier van de stad kunnen genieten en plannen kunnen maken die meer op hun leeftijd en smaak zijn afgestemd.

Met de New York Sightseeing Flex Pass kunt u onder meer het New York Aquarium, de Central Park Zoo, de New York Botanical Garden, de Brooklyn Botanic Garden en de Bronx Zoo bezoeken.

Bovendien wordt de pas geleverd met kortingen bij een assortiment van eet-, amusements- en vrijetijdsgelegenheden om u te helpen het meeste uit de stad te halen, wat nooit kwaad kan!

Naast het park krijgt u met de toeristenkaart de kans om enkele zeer coole tentoonstellingen te zien, zoals World of Birds, Sea Lion Pool of Reptile House, naast vele andere. Het kan echter zijn dat je extra moet betalen om sommige van de speciale attracties in de dierentuin te zien...

Boek de New York Sightseeing Flex Pass

4. Is het aan te raden om met kinderen naar de Bronx Zoo te gaan?

Kinderen in de vissenafdeling van de Bronx Zoo| ©Leonard Nevarez
Kinderen in de vissenafdeling van de Bronx Zoo| ©Leonard Nevarez

Geen twijfel mogelijk! Dit is een van de coolste activiteiten die je als gezin kunt doen tijdens je verblijf in New York. Ze zullen het geweldig vinden om zoveel dieren van dichtbij te zien en het zal een van de jeugdherinneringen zijn die ze nooit zullen vergeten.

In feite, de Bronx Zoo heeft een gebied genaamd The Children's Zoo, waar de kleintjes kunnen krijgen van dichtbij en persoonlijk met veel wilde dieren voor de eerste keer, zoals het stekelvarken, de luiaard en de reus miereneter, en het beste van alles, diervoeders en huisdier de schattige kleine dieren in de pen! Het zal een ervaring zijn die je je de rest van je leven zult herinneren.

Aarzel dus niet, naar de Bronx Zoo gaan zal voor kinderen een unieke kans zijn om op een andere manier van New York te genieten, dicht bij de natuur te komen, veel mooie dieren te zien en te leren over het belang van zorg voor het milieu, aangezien veel van de dieren die ze hier zullen tegenkomen in het wild bedreigd zijn of worden.

5. Hoeveel tijd heb je nodig om de Bronx Zoo te bezoeken?

Toeristen op de promenade van de dierentuin| ©Shinya Suzuki
Toeristen op de promenade van de dierentuin| ©Shinya Suzuki

Een bezoek aan de Bronx Zoo duurt meestal 2 à 3 uur, maar als u alles wilt zien, hebt u minstens een halve dag nodig. Het is per slot van rekening de grootste stedelijke dierentuin van de Verenigde Staten!

Er is hier veel te zien en het mooie is dat er geen tijdslimiet is op hoe lang je kunt blijven. U kunt lange tijd de verschillende tentoonstellingen bekijken, op een bankje gaan zitten zonnen en zelfs een kleine picknick in de dierentuin houden of in een van de restaurants eten. Waar u maar zin in hebt!

6. Wanneer is de dierentuin open?

Een groep flamingo's| ©Terry Ballard
Een groep flamingo's| ©Terry Ballard

De Bronx Zoo opent van maandag tot zondag om 10 uur en kan, afhankelijk van het seizoen, sluiten om 16.30 uur (tijdens het koude seizoen) of 17.30 uur (tijdens het warme seizoen).

De enige kalenderdagen waarop de dierentuin gesloten is, zijn Thanksgiving, Kerstmis, Nieuwjaarsdag en Martin Luther King Day. Houd hier rekening mee bij het organiseren van deze activiteit, anders gaan de poorten op slot!

Ik stel voor dat u een kijkje neemt op de Bronx Zoo Hours post om u te helpen uw bezoek te plannen voordat je gaat - ik weet zeker dat het zal helpen!

7. Wat mag je niet missen in de Bronx Zoo?

Neushoorns in de Bronx Zoo| ©Shinya Suzuki
Neushoorns in de Bronx Zoo| ©Shinya Suzuki

Het belangrijkste wat je niet mag missen in de Bronx Zoo zijn de dierententoonstellingen- er zijn meer dan 700 verschillende soorten die uit alle hoeken van de wereld komen! Toekijken hoe ze met elkaar omgaan en spelen is een heel opwindend onderdeel van het bezoek.

Een ander sensationeel moment in de dierentuin is wanneer de verzorgers de dieren voeren, zoals de pinguïns of de zeeleeuwen. Ik raad u aan om op de website van het park te kijken welke activiteiten er voor de dag van uw bezoek gepland staan, zodat u ze niet mist - ze zijn erg interessant!

In "The Children's Zoo" kunnen de kleintjes zichzelf voeren en verschillende boerderijdieren aaien, zoals ezels, alpaca's, schapen, geiten en prairiehonden. Het zal een ervaring zijn die ze nooit zullen vergeten.

En om een dag vol plezier af te ronden, kunnen kinderen ook een ritje maken in de insectencarrousel of spelen op de Nature Trek-bruggen en -wandelpaden.

8. Enkele nuttige tips voor een bezoek aan de Bronx Zoo

Zeeleeuw in de Bronx Zoo| ©Michael Gray
Zeeleeuw in de Bronx Zoo| ©Michael Gray
 • Vergeet niet uw tickets voor de Bronx Zoo vooraf online te reserveren. Alle bezoekers moeten een ticket hebben met een specifieke datum en tijd van het bezoek.
 • Download de plattegrond van de dierentuin op uw mobiele telefoon of print hem uit om u te helpen uw weg te vinden in de dierentuin.
 • Wanneer u aankomt in de Bronx Zoo, kijk dan op de website van het park op uw mobiele telefoon om alle tentoonstellingen en diensten te zien die beschikbaar zijn op de dag van uw bezoek.
 • Je mag de dieren in de dierentuin niet voeren - dat kan gevaarlijk zijn voor hen en voor jou!
 • Je mag ook de planten, bloemen en bomen van de dierentuin niet aanraken.
 • Kleed u comfortabel en passend bij de temperatuur op het moment van uw bezoek aan de dierentuin. Kleed u warm aan in de winter en bescherm uzelf tegen de zon in de zomer.
 • Draag comfortabele schoenen voor een rondleiding door de Bronx Zoo. Dit is de grootste stedelijke dierentuin in de Verenigde Staten en beslaat 107 hectare - je wilt niet dat je voeten pijn doen aan het eind van je bezoek!
 • U kunt in uw rugzak een snack meenemen om in de dierentuin op te eten of u kunt er picknicken op de picknickplaatsen.
 • Er zijn waterfonteinen in de dierentuin, maar vergeet niet om je eigen fles in je rugzak mee te nemen voor het geval dat.

9. Hoe kom ik bij de Bronx Zoo?

Metro New York| ©Malvina Battiston
Metro New York| ©Malvina Battiston

De Bronx Zoo is niet centraal gelegen, dus de beste manier om er te komen is met het openbaar vervoer.

Ik raad u aan de metrolijnen 2 of 5 naar E. 180th St. te nemen of de snelbus BxM11 vanuit Manhattan en uit te stappen bij de ingang van de Bronx River naar de dierentuin. Hier is een handige gids voor het gebruik van de New Yorkse metro om u te helpen uw weg te vinden onder de grond.

Andere alternatieven die u kunt overwegen, vooral als u met jonge kinderen reist, zijn taxi 's of Uber. Voor deur-tot-deur service is het super handig, vooral als je reist met een kinderwagen.

10. Waar kan ik eten in de Bronx Zoo?

Toegang tot het Dancing Crane Café| ©Shinya Suzuki
Toegang tot het Dancing Crane Café| ©Shinya Suzuki

Een bezoek aan de Bronx Zoo kan enkele uren duren, dus u zult merken dat op een bepaald punt langs de weg die u werkt tot een eetlust - tijd om een pauze te nemen en een hapje te eten te grijpen!

U kunt wat snacks in uw rugzak stoppen om te picknicken en uw honger te stillen. Er zijn picknickplaatsen in de Bronx Zoo waar u een hapje kunt eten en even kunt uitrusten.

Deze dierentuin is echter ook vol restaurants waar u tijdens uw bezoek kunt stoppen om een hapje te eten. Als u uw snacks bent vergeten, zijn deze een goed alternatief, zodat u zich niet vroeg uit de dierentuin hoeft te haasten om ergens iets te eten te vinden. Vooral als je vergezeld bent van kinderen die hun maaltijden niet mogen overslaan.

Enkele van de restaurants en eetkraampjes in de Bronx Zoo waar u kunt lunchen zijn:

 • Dancing Crane Café
 • De Patio
 • Pikorde
 • Azië Cafe
 • Somba Village
 • Dierentuin hapjes
 • DierentuinBier