Openingstijden van de Bronx Zoo

Om uw bezoek aan de Bronx Zoo in New York te organiseren, moet u eerst de openingstijden kennen - zoek het uit en beslis wanneer u de dierentuin wilt bezoeken!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuten lezen

Openingstijden van de Bronx Zoo

Toegang tot de Bronx Zoo | ©Ingrid Richter

De Bronx Zoo is de grootste dierentuin van de Verenigde Staten en een fantastische plek om rond te hangen met duizenden dieren van 700 verschillende soorten! Een plaats als deze vergt tijd om het te zien, maar wanneer het op het organiseren van uw bezoek aankomt, vraagt u zich ongetwijfeld af wat de openingstijden van de dierentuin zijn, hoe lang het bezoek duurt en wat de beste tijd is om binnen te komen, naast andere vragen.

Geen zorgen, hier zijn de openingstijden van de Bronx Zoo in detail. Let op!

1. Wat zijn de openingstijden van de Bronx Zoo?

Toeristen op de promenade van de dierentuin| ©Shinya Suzuki
Toeristen op de promenade van de dierentuin| ©Shinya Suzuki

De Bronx Zoo is dagelijks geopend om 10 uur van maandag tot zondag. Afhankelijk van het winter- of zomerseizoen kunnen de openingstijden van de dierentuin echter variëren.

Bronx Zoo Zomertijden

Tussen maart en november kunt u de Bronx Zoo bezoeken van maandag tot vrijdag van 10 tot 17 uur. In het weekend en op feestdagen is het park een half uur langer open, van 10 tot 17.30 uur.

Bronx Zoo winteropeningstijden

Als uw reis naar New York tussen november en april plaatsvindt, moet u, als u de Bronx Zoo wilt bezoeken, van maandag tot zondag van 10.00 tot 16.30 uur gaan, want dat zijn de openingstijden in deze tijd van het jaar.

Hoe laat kan ik mijn laatste bezoek aan de Bronx Zoo brengen?

Rekening houdend met de tijd van het jaar en de dag van de week waarop u de Bronx Zoo bezoekt, is de laatste toegang tot het park 45 minuten voor sluitingstijd.

Ik raad u echter niet aan om een strak schema te volgen, want de kaartjes voor de Bronx Zoo zijn niet erg goedkoop en u zult niet genoeg tijd hebben om het meeste uit uw bezoek te halen. Bovendien sluiten de dierententoonstellingen 30 minuten voor de sluiting van het park, zodat u ook van dit deel van het bezoek niet veel zult zien en het is de moeite niet waard.

Ik wil mijn kaartjes voor de Bronx Zoo

2. Wanneer sluit de Bronx Zoo?

Ringstaartmaki in de Madagascar afdeling van de Bronx Zoo.| ©Javier Ignacio Acuña Ditzel
Ringstaartmaki in de Madagascar afdeling van de Bronx Zoo.| ©Javier Ignacio Acuña Ditzel

De Bronx Zoo is elke dag van het jaar open, behalve met Thanksgiving, Kerstmis, Nieuwjaarsdag en Martin Luther King Day.

Houd deze data in gedachten bij het plannen van uw reis naar New York als u besluit een deel van uw vakantietijd in het park door te brengen.

3. Hoe lang duren de rondleidingen en hoe lang kan ik in de Bronx Zoo blijven?

Een herfstdag met de Flamingo's in de Bronx Zoo| ©Terry Ballard
Een herfstdag met de Flamingo's in de Bronx Zoo| ©Terry Ballard

Normaal duurt een bezoek aan de Bronx Zoo 2-3 uur, maar om hem in zijn geheel te zien heb je minstens een halve dag nodig. Het is de grootste stedelijke dierentuin in de Verenigde Staten met 107 hectare, waar meer dan 6.000 dieren leven. Er zijn ook permanente en tijdelijke tentoonstellingen in de dierentuin, dus er is hier genoeg te doen.

Er is echter geen tijdslimiet aan hoe lang u kunt blijven! Als u besluit om online kaartjes voor de Bronx Zoo te kopen, moet u een datum en tijd kiezen om het park binnen te gaan. De tijd van binnenkomst geeft aan wanneer u in de dierentuin moet zijn.

Als u bijvoorbeeld om 10 uur boekt zodra de poorten opengaan, kunt u elk moment tussen 10 uur en 11 uur aankomen en eenmaal daar kunt u zo lang blijven als u wilt.

4. Wat is de beste tijd om de Bronx Zoo te bezoeken en wanneer is de beste tijd?

Giraffen in de Bronx Zoo| ©Terry Ballard
Giraffen in de Bronx Zoo| ©Terry Ballard

Naar mijn mening is de beste tijd om de Bronx Zoo te bezoeken om 10 uur 's ochtends, wanneer het park opengaat, omdat het dan minder druk is en u een wandeling kunt maken door de tentoonstellingen of de dieren kunt bekijken.

Wat betreft de beste tijd om naar de Bronx Zoo te gaan, is de lente en de zomer meestal de favoriete tijd voor toeristen omdat het de beste tijd is om buiten en in de zon te zitten. De herfst en de winter zijn echter ook een goede tijd, omdat de dieren dan actiever zijn, omdat de temperaturen dan koeler zijn. Bovendien zult u er minder drukte aantreffen.

Is er een dag dat de toegang gratis is?

Op woensdagen kun je de Bronx Zoo binnenkomen door een donatie naar keuze te doen. Als u deze dag kiest om het park te bezoeken, raad ik u aan vroeg te gaan, want het is een erg drukke dag en het wordt erg druk, vooral in de zomer en de herfst.

5. Dienstregelingen van toeristische attracties in de buurt van de Bronx Zoo

Soorten in de Bronx Zoo in New York City| ©Terry Ballard
Soorten in de Bronx Zoo in New York City| ©Terry Ballard

Na uw bezoek aan de dierentuin van de Bronx wilt u misschien een wandeling in de omgeving maken om andere bezienswaardigheden in de buurt te bekijken. Hieronder vindt u de openingstijden van enkele van de populairste toeristische attracties in de dierentuin.

  • New York Botanical Garden: Open van dinsdag tot zondag van 10 tot 18 uur. Gesloten op maandag.

  • Edgar Allan Poe Cottage: Geopend op donderdag en vrijdag van 10 tot 15 uur. Op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

  • The Bronx Museum of the Arts: Geopend van woensdag tot zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Gesloten op maandag en dinsdag.