De 11 beste kerstbomen van NYC

Een van de populairste tradities in New York in de winter is het bekijken van de kerstbomen. Hier zijn de spectaculairste die je niet mag missen, dus haal je camera tevoorschijn!

María Cano

María Cano

7 minuten lezen

De 11 beste kerstbomen van NYC

Details van een kerstboom in Manhattan | ©Elina Fairytale

Er zijn duizend dingen te doen met kerst in New York: het seizoen wordt in stijl gevierd met lichtjes, bomen, cadeautjes, prachtig versierde etalages... niets is te veel. En een van de mooiste tradities is om met je familie, partner of vrienden de belangrijkste kerstbomen van de stad te bezoeken.

Als je een kerstliefhebber bent, maak dan een lijst van de meest spectaculaire en historische kerstbomen die je niet mag missen in de stad die nooit slaapt.

1. Kerstboom Rockefeller Center

De iconische kerstboom in het Rockefeller Center| ©Ibrahim Boran
De iconische kerstboom in het Rockefeller Center| ©Ibrahim Boran

Het aansteken van de kerstboom in het Rockefeller Center is een gebruik sinds 1931 en markeert het begin van het kerstseizoen in New York. Deze 20 meter hoge boom heeft maar liefst 50.000 LED-lampjes en wordt bekroond door een Swarovski-ster van meer dan 400 kilo. Het is ongetwijfeld de populairste boom in de stad.

Deze boom, die vrij uitputtend te kiezen is omdat hij overal uit de VS kan komen, moet minstens een halve eeuw oud zijn.

Als je twijfels hebt over de spectaculaire aard van dit evenement, bedenk dan dat het wordt uitgezonden op de nationale televisie, waardoor het een heel bijzonder moment wordt voor zowel New Yorkers als toeristen die deze datum kiezen om de stad te bezoeken.

Als je toch in de buurt bent, moet je weten dat er in het Rockefeller Center veel te zien en te doen is met Kerstmis, dus het moet zeker bovenaan je lijstje staan.

Waar bevindt het zich... Rockefeller Center, in Midtown Manhattan.

Boek je ticket voor de Top of The Rock

2. Madison Square Park Kerstboom

Madison Square Park Kerstboom| ©Shinya Suzuki
Madison Square Park Kerstboom| ©Shinya Suzuki

Als je je afvraagt waar de eerste kerstboom in de VS werd geïnstalleerd, dan is het antwoord Madison Square Park. In 1912 werd op deze iconische locatie een kerstboom geïnstalleerd en deze traditie is tot op de dag van vandaag voortgezet. De kerstboom in Madison Square Park is dan ook een van de populairste in de stad.

Dit park ligt in het hart van Manhattan en is een van de beste parken in New York: het is een ware kerstoase te midden van de chaos van de stad, dus ik raad je aan om er even langs te gaan als je op pad bent in de straten en lanen van Midtown.

Waar vind jehet... 11 Madison Avenue, tussen 26th en 23rd Street.

Boek een kersttour door Brooklyn

3. De kerstboom van het American Museum of Natural History

Gouden kerst in het museum| ©Oleg Magni
Gouden kerst in het museum| ©Oleg Magni

Dit is een van de mooiste kerstbomen in New York City vanwege de originaliteit van de versiering, gebaseerd op origamicreaties. Bovendien verandert het thema elk jaar.

Als je een passie hebt voor cultuur, mag je de beste musea in New York tijdens de kerstperiode niet missen.

Om deze boom te zien moet je naar het New York Museum of Natural History, een onmisbaar bezoek tijdens je reis. Hier is het bericht New York Museum of Natural History zodat je helemaal voorbereid bent op dit bezoek.

Waar is het te vinden... Museum of Natural History, 200 Central Park West.

4. Bryant Park Kerstboom

Kerstmis in Bryant Park| ©Mike Carey
Kerstmis in Bryant Park| ©Mike Carey

De Bryant Park kerstboom is een van de populairste bomen van New York City met meer dan 30.000 lichtjes en 3500 kerstballen. De boom staat midden tussen de wolkenkrabbers en dat maakt hem nog specialer.

En als je naar deze boom gaat kijken, raad ik je aan om een wandeling door het park te maken en rekening te houden met alle dingen die je in Bryant Park kunt zien en doen.

Een andere geweldige attractie van het park is de prachtige ijsbaan, waar je over het ijs kunt glijden en even terug kunt gaan naar je kindertijd. Je waant je in een film!

Waar staat hij... Hij staat rond The Rink, de ijsbaan van Bryant Park.

5. Wall Street Kerstboom

Wall Street Kerstboom| ©Sean Marshall
Wall Street Kerstboom| ©Sean Marshall

Dit is een van de grootste bomen in de stad en de eerste die elektrisch werd verlicht in de stad. Voorheen werden kerstbomen verlicht met kaarsen, maar zoals je je kunt voorstellen was dit een zeer gevaarlijke praktijk.

Daarnaast heeft dit deel van Downtown Manhattan ook veel te bieden, dus maak een wandeling door het gebied om een aantal van de meest iconische plekken te verkennen, zoals het nabijgelegen Ground Zero, het 9/11 Memorial en Museum en het One World Observatory.

Waar te vinden... 1, Wall Street.

Reistip

Bezoek zeker de kerstbomen in het American Museum of Natural History, het Metropolitan Museum of Art en de New York Public Library.

6. De kerstboom van het Metropolitan Museum of Art

Kerstmis in het Metropolitan Museum of Art| ©Ibrahim Boran
Kerstmis in het Metropolitan Museum of Art| ©Ibrahim Boran

De kerstboom in het Metropolitan Museum of Art (MET) in New York is een van de meest traditionele, want naast een traditionele kerststal met meer dan 200 figuren aan de basis, hangen er engelen en cherubijnen uit de 18e eeuw aan de takken.

Waar vind je het... Het Metropolitan Museum of Art, gevestigd op Fifth Avenue.

7. De kerstboom van de openbare bibliotheek van New York (NYPL)

Kerstboom van de openbare bibliotheek van New York| ©Adam Hallyburton
Kerstboom van de openbare bibliotheek van New York| ©Adam Hallyburton

Een andere prachtige kerstboom in New York City is die in de lobby van de New York Public Library, een klassiek gebouw dat zeker een bezoek waard is. De omgeving van deze boom maakt hem nog specialer.

Waar staat hij? De New York Public Library aan 5th Avenue en 42nd Street.

8. Kerstboom in het Lotte New York Palace Hotel

Kerstboom in het Lotte Hotel| ©Anthony Quintano
Kerstboom in het Lotte Hotel| ©Anthony Quintano

Een andere zeer spectaculaire boom staat op Madison Avenue, op het entreeplein van het Lotte Hotel. De toegang is gratis.

Waar kun jehemvinden... 455 Madison Avenue, tussen 51st en 52nd Street.

9. De drijvende kerstboom in Central Park

Drijvende kerstboom in Central Park| ©Rich Mitchell
Drijvende kerstboom in Central Park| ©Rich Mitchell

En natuurlijk heeft Central Park ook zijn eigen kerstboom. Deze staat op een meer in het noordwesten van het park genaamd Harlem Meer. Deze boom heeft een bijzonder kenmerk: het is een drijvende boom. Ja, zoals je leest, je kunt hem niet missen!

En omdat je naar Central Park gaat, zal ik deze post over wat er te zien en te doen is in Central Park, zodat je meer te weten komt over andere activiteiten voor je reis.

Een van de dingen die je daar niet mag missen is schaatsen op de enorme ijsbaan die ze in de winter aanleggen. Met de (soms besneeuwde) bomen en de wolkenkrabbers van de stad op de achtergrond is dit een onvergetelijke kerstpostkaart.

Waar vind jehet... Ten noordwesten van Central Park, aan Harlem Beer Lake.

Huur een fiets in Central Park

10. Radio City Music Hall Boom en de Rockettes

Radio City Music Hall Boom| ©1Nine8Four
Radio City Music Hall Boom| ©1Nine8Four

Een van de meest merkwaardige bomen in New York is die in een beroemde concertzaal in de stad, Radio City Music Hall. Deze boom is strategisch geplaatst op de gevel van het gebouw.

En over de Rockettes gesproken: dit is een van de meest gevraagde shows van New Yorkers elke kerst. Mis geen tickets voor de Rockettes Radio City Christmas Spectacular.

Waarbevindt het zich... 1260 Sixth Avenue.

Koop tickets voor de Rockettes show

11. De kerstboom onder de boog in Washington Square Park

Kerstboom onder de Washington Square Arch| ©Simon Seo
Kerstboom onder de Washington Square Arch| ©Simon Seo

Deze kerstboom onder de Washington Square Arch is een van de meest bijzondere kerstbomen van New York. Naast deze boom wordt op 24 december het kerstconcert gehouden.

Waar staat hij... Washington Square.


Schema kerstboomverlichting

Kerstverlichting| ©Isabella Megan
Kerstverlichting| ©Isabella Megan

Kerstbomen in New York City worden begin december na Thanksgiving aangestoken en blijven branden tot de eerste dagen van januari.

De uren dat ze branden zijn meestal erg lang, van 6:00 uur 's ochtends tot ongeveer 00:00 uur 's avonds, hoewel het van elke boom afhangt.

Wanneer is de beste tijd om naar de bomen en kerstverlichting te gaan kijken?

Foto van een kerstboom| ©Johnell Pannell
Foto van een kerstboom| ©Johnell Pannell

Kerstbomen worden meestal elke dag door een groot aantal mensen bezocht, dus ik raad je aan om vroeg of laat op de dag te gaan of op koelere dagen om de kans te hebben dichter bij de boom te komen en jezelf comfortabel te kunnen fotograferen.

Hoe gaat het met de kerstsfeer? Wil je deze tijd van het jaar nog steeds genieten van de magie in New York? Aarzel dan niet om de post Wat te doen en wat te zien met kerst in New York te bezoeken, waar je prachtige plannen zult ontdekken.

Andere dingen om te doen met kerst

Hand in hand lopen met kerst| ©Dean Xavier
Hand in hand lopen met kerst| ©Dean Xavier

Ondanks de koude temperaturen in New York in december, geven de lichtjes en etalages je een warme en vertrouwde sfeer. Vraag het maar aan de mensen van Dyker Heights in Brooklyn, waar ze elk jaar hun huizen en tuinen versieren met duizenden ornamenten en lichtjes die het bekijken waard zijn.

Hier lees je hoe je de lichtjes van Dyker Heights kunt bezoeken.

Boek een rondleiding door Dyker Heights