Rockefeller Center in Kerstmis

Kerst in New York is een wereld apart. Als je het geluk hebt om de Big Apple in deze magische tijd van het jaar te bezoeken, zal Rockefeller Center het epicentrum van je kerst zijn.

Cecilia Gaitán

Cecilia Gaitán

5 minuten lezen

Rockefeller Center in Kerstmis

Genieten van de kerstverlichting van Rockefeller Center | ©Johnell Pannell

Een van de essentiële dingen om te zien en te doen in New York met Kerstmis is een bezoek aan Rockefeller Center. Het is een voorrecht om de majestueuze boom te kunnen zien, de lichtjes, het schaatsen op de ijsbaan...

Ik vertel je wat meer in detail wat je in het Rockefeller Center kunt vinden als je met kerst gaat, zodat je de magie kunt voelen van een van de meest verwachte tijden van het jaar voor New Yorkers. Houd je camera gereed!

1. Duik in de show van de Rockettes

De Rockettes| ©iStock
De Rockettes| ©iStock

New York biedt veel kerstattracties en -tradities. Een daarvan is naar de show van The Rockettes gaan kijken in Radio City Music Hall in Rockefeller Center.

The Rockettes is een groep dansers die al sinds 1933 een kerstshow van 90 minuten opvoeren, het "Radio City Christmas Spectacular". Dit is de typische kerstshow van New York die je niet mag missen.

Ik raad je aan om vooraf kaartjes te kopen voor de Rockettes tijdens het Radio City Christmas Spectacular op Hellotickets, want de vraag is erg groot.

Handige informatie om het niet te missen

Boek je rondleiding door de Radio City Stage

2. Klim naar de top van de Rock

De top van de rots| ©iStock
De top van de rots| ©iStock

Als je New York bezoekt tijdens de kerstperiode en je maakt een rondreis door het Rockefeller Center, dan moet je een trip naar de Top of the Rock boeken om Manhattan van bovenaf te zien en, als je geluk hebt, bedekt met sneeuw.

Je kunt zelfs 's nachts naar de Top of the Rock gaan om de Big Apple te zien oplichten vanaf de top van Midtown. Klinkt goed, nietwaar?

Ik raad je ook aan deze gids te lezen met de beste plekken om te eten in de buurt van de Top of the Rock om op te warmen en je batterijen op te laden voor of na de beklimming.

Boek je ticket voor de Top of the Rock

3. Schaatsen in het Rockefeller Center

De ijsbaan| ©Tim Hufner
De ijsbaan| ©Tim Hufner

Een andere kenmerkende attractie tijdens de feestdagen is de beroemde schaatsbaan van Rockefeller Center, "The Rink".

De ijsbaan is erg druk en tijdens de kerstperiode staan er vaak lange rijen. Ik raad je daarom aan om je kaartje voor de ijsbaan in Rockefeller Center van tevoren te kopen.

De enorme ijsbaan, aan de voet van de reusachtige boom, met kerstliedjes die over de luidsprekers klinken.

Openingstijden van de ijsbaan

De ijsbaan is geopend van de eerste week van december tot eind april van het volgende jaar. De ijsbaan is geopend van 9.00 tot middernacht.

Het beste tijdstip om te gaan schaatsen in Rockefeller Center is 's ochtends vroeg. Dan is het nog niet druk en zijn de kaartjes het goedkoopst.

Hoeveel kost schaatsen bij The Rink?

 • Volwassenen (13 jaar en ouder): van 17 € tot 47 €.
 • Kinderen (6 - 12 jaar): € 17 - € 47
 • Kinderen jonger dan 6 jaar: van 7 € tot 19 €.
 • Skatehuur: ongeveer €8,70 (10 USD) en de kassa is gratis.
 • Toegang als toeschouwer: je kunt gratis een "Chaperone"-ticket kopen dat geldig is als volwassene die de schaatser vergezelt.

4. Geniet van de kerstboom in Rockefeller Center

De kerstboom in het Rockefeller Center| ©Elías Andrés José
De kerstboom in het Rockefeller Center| ©Elías Andrés José

Rondreizen door Manhattan in de kersttijd is een spektakel. En een van de iconen die je dit seizoen niet mag missen is de kerstboom van het Rockefeller Center.

Elk jaar, halverwege november, begint de montage van deze boom, die de harten van alle New Yorkers en bezoekers al heeft veroverd. Hij wordt versierd met meer dan 50.000 veelkleurige LED-lampjes en bekroond met een ster bedekt met meer dan 3 miljoen Swarovski-kristallen.

De verlichting wordt officieel aangezet op de woensdag van de week na Thanksgiving en de boom brandt van 6 uur 's ochtends tot middernacht. Op eerste kerstdag is de boom 24 uur per dag verlicht en op oudejaarsavond van 6.00 tot 21.00 uur.

Oorsprong van de boom

De traditie van het installeren van een kerstboom in Rockefeller Center begon in 1931. De arbeiders die aan de bouw van het gebouwencomplex werkten, besloten een dennenboom op te zetten en deze te versieren met ornamenten die door hun eigen families waren gemaakt.

Dit initiatief was het begin van wat nu een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad is. En in 1933 werd de eerste verlichtingsceremonie gehouden, die vandaag de dag veel mensen trekt.

De anekdote: de solidariteitsboom

Sinds 2007, als het feestseizoen voorbij is en de versieringen zijn weggehaald, wordt de boom gedoneerd aan de stichting Habitat for Humanity. Deze organisatie verbrandt het hout en gebruikt het om huizen te bouwen en te herstellen voor gezinnen zonder middelen.

Zonder het milieu uit het oog te verliezen, selecteert het Rockefeller Center dennenbomen in hun laatste levenscyclus, zodat ze voor dit liefdadigheidsdoel kunnen worden gebruikt.

5. Ga uit je dak bij de lichtjesceremonie

De lichtceremonie| ©iStock
De lichtceremonie| ©iStock

Een van de meest verwachte en opwindende momenten van Kerstmis in de Big Apple is het ontsteken van de lichtjes op de boom in het Rockefeller Center. Deze ceremonie staat bekend als de Christmas Tree Lightning en is een spectaculaire show met gigantische schermen en livemuziek.

Elk jaar treden er verschillende beroemdheden op, zoals Mariah Carey, John Legend en Diana Ross.

Als je deze ceremonie wilt bijwonen, raad ik je aan om 3 of 4 uur eerder te komen om een goede plek te vinden.

Nuttige informatie

 • Wanneer: Eerste woensdag na Thanksgiving.
 • Prijs: Gratis.
 • Waar: Rockefeller Center Plaza.
 • Openingstijden: tussen 19.00/20.00 uur en 21.00/22.00 uur.
 • Hoe laat kan ik de lichtjes zien: begin december tot begin januari, van 6 uur 's ochtends tot middernacht.
 • Andere opties: Als je er niet bij kunt zijn of wilt zien waar het allemaal om draait, zendt NBC de ceremonie elk jaar live uit.

6. Wandel in de kersttijd door de Channel Gardens van Rockefeller Center

Rockefeller's kerstversieringen| ©Freestocks
Rockefeller's kerstversieringen| ©Freestocks

Een andere attractie die Rockefeller Center rond de feestdagen voorbereidt, is de versiering van de tuinen.

De Channel Gardens zijn versierd met lichtgevende beelden van engelen die trompet spelen, notenkrakers, reusachtige ballen en verschillende figuren vol lichtjes. Je zult niet moe worden van het maken van foto's!

Kerst in New York is magisch en bijzonder, vooral in het Rockefeller Center gebied. Daarom raad ik je aan om ook rond te lopen en de etalages, straten, gebouwen en alle ensceneringen die de stad voor deze emotionele datum gebruikt te bewonderen.

Cecilia's Traveller Tip

De winkel Saks Fifth Avenue is beroemd om de kerstversieringen die ze elk jaar maken en de beelden die ze op hun gevel projecteren, spannend!