Top of the Rock bij Nacht

New York schittert 's nachts - letterlijk! Het stadsbeeld bij nacht is een geweldig plan, vooral als je het doet vanaf zo'n iconische plek als de Top of the Rock. Ben jij er klaar voor?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minuten lezen

Top of the Rock bij Nacht

Nachtelijk uitzicht op de Top of the Rock | ©Sven Becker

Van New York bij nacht kun je op een andere manier genieten, vooral als je het in al zijn pracht en praal in het hart van Manhattan kunt zien vanaf zo'n bevoorrechte plek als de Top of the Rock.

's Nachts naar de Top of the Rock klimmen is een van de spannendste ervaringen die je tijdens je verblijf in de Big Apple kunt beleven. Laat je hoogtevrees varen en waag het om de "stad die nooit slaapt" van bovenaf te bekijken.

Je ziet het Empire State Building oplichten als nooit tevoren en nog veel meer. Dit is waarom het de moeite waard is om de Top of the Rock 's nachts te bezoeken.

Hoeveel kost het om de Top of the Rock 's nachts te zien?

Empire State Building vanaf de Top of the Rock| ©Jorge Gobbi
Empire State Building vanaf de Top of the Rock| ©Jorge Gobbi

Genieten van de skyline van New York in de schemering is zo eenvoudig als het kopen van kaartjes voor de Top of the Rock en het boeken van een slot voor 's nachts op de datum die je besluit te bezoeken. Vanaf € 35 kun je een skip-the-line ticket kopen voor het Rockefeller Plaza observatiedek.

De beste optie is om online tickets te kopen voor de Top of the Rock, want dit observatorium is een van de meest iconische in Manhattan naast het Empire State Building en er staan meestal lange rijen bij de kassa's om tickets te bemachtigen.

Daar kun je kaartjes krijgen vanaf ongeveer 35 euro, maar gezien de enorme mensenmassa's die er rondlopen, loop je het risico dat je het slot voor 's nachts niet kunt boeken omdat er geen beschikbaarheid is. Na zonsondergang is de schemering een populaire tijd voor toeristen om de Big Apple van bovenaf te zien.

Koop je tickets voor de Top of the Rock

Wanneer is de Top of the Rock 's avonds open? Avonduren

Binnen in het gebouw voordat je van het uitzicht geniet| ©Nick Night
Binnen in het gebouw voordat je van het uitzicht geniet| ©Nick Night

Top of the Rock is elke dag van de week en het hele jaar geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Dit is een heel flexibel schema, dat perfect is voor toeristen omdat je zo op bijna elk moment van de dag en tot diep in de nacht naar het observatiedek van Rockefeller Center kunt gaan. We raden nog steeds aan om je kaartjes voor Top of the Rock online te kopen om wachtrijen te vermijden.

Als je echter andere attracties in de omgeving wilt zien voordat je 's avonds naar Top of the Rock gaat, vergeet dan niet dat de laatste lift die beschikbaar is, de lift van 21.10 uur is. Houd hier rekening mee bij het plannen van je sightseeing voor die dag, zodat je niets mist.

Als je New York in de kersttijd bezoekt, biedt een uitstapje naar Rockefeller Center tijdens de kersttijd je niet alleen het beste uitzicht over de stad, maar ook veel te zien eromheen: de schaatsbaan, de kerstboom...

Wanneer gaat de Top of the Rock 's avonds open?

Alle wolkenkrabbers in New York City zijn open bij zonsondergang, wat betekent dat deze tijd varieert gedurende het jaar en per seizoen.

In de winter wordt het in New York bijvoorbeeld rond 16.30 uur donker, terwijl de zon in de zomer pas om 20.30 uur ondergaat. Als je deze informatie over zonsondergang en zonsondergang van tevoren weet, kun je je avondbezoek aan de Top of the Rock tot in detail plannen.

Koop je kaartjes voor de Top of the Rock

Hoe ziet het nachtelijke uitzicht vanaf de Top of the Rock eruit?

Nachtelijk uitzicht op New York City vanaf de Top of the Rock| ©Mack Male
Nachtelijk uitzicht op New York City vanaf de Top of the Rock| ©Mack Male

Het is moeilijk om woorden te vinden om dat moment te beschrijven waarop je New York aan je voeten hebt - je moet het meemaken! s Nachts New York bekijken vanuit vogelperspectief is een geweldige kans om een uniek perspectief te krijgen van de stad die nooit slaapt.

Als de zon ondergaat, verschijnen de sterren geleidelijk, maar het is niet de hemel die je aandacht zal trekken op de top van de Top of the Rock (ook al voel je je er dichter bij), maar het prachtige stadslandschap dat zich voor je uitspreidt, bezaaid met kleine gekleurde lichtjes die de Big Apple sieren.

Als je besluit kaartjes te kopen voor de Top of the Rock, zul je je 's nachts op een bevoorrechte plek wanen. Vanaf de observatoria op de 67e, 69e en 70e verdieping heb je een prachtig uitzicht van 360º over Manhattan en ontdek je de ziel van New York door de wolkenkrabbers die oprijzen in de skyline.

Een daarvan is het Empire State Building, waarvan je het silhouet perfect kunt zien vanaf hier en 's nachts schittert het op een speciale manier. Het is 's nachts misschien iets moeilijker om andere toeristische attracties in de verte te zien, maar als je goed oplet en kijkt, kun je ze ook zien vanaf het Top of the Rock observatiedek:

Al met al is het magisch om New York 's nachts te zien vanaf de top van dit juweel van Amerikaanse art deco. De kers op de taart van een sensationele dag in de straten van de Big Apple.

Koop uw tickets voor de Top of the Rock

Kun je de Top of the Rock 's avonds met kinderen beklimmen?

Breezeway-ruimte met LED-verlichting| ©Ansel Adams
Breezeway-ruimte met LED-verlichting| ©Ansel Adams

Natuurlijk kunnen ze dat! De kleintjes zullen dol zijn op deze ervaring. Eerst nemen ze een van de Sky Shuttle-liften van de wolkenkrabber die hen met de snelheid van het licht in minder dan een minuut naar de top van 30 Rockefeller Plaza brengt. 260 meter in minder dan 60 seconden lijkt wel magie!

Daarna zullen ze in het observatorium versteld staan als ze ontdekken hoe hoog ze zijn en het immense nachtlandschap van New York zien oplichten door duizenden kleine gekleurde lichtjes.

En last but not least, een beetje spelen in de Breezeway-ruimte met de LED-lampjes die bewegen als bezoekers langskomen, zal een prachtig souvenir van de reis zijn dat ze niet zullen vergeten!

Koop je kaartjes voor de Top of the Rock

Waarom is het de moeite waard om 's nachts naar de Top of the Rock te gaan?

Kijkbril op de top van de rots| ©Mack Male
Kijkbril op de top van de rots| ©Mack Male
 • Als je 's nachts naar de Top of the Rock klimt, kun je de Big Apple zien zoals je hem nog nooit eerder hebt gezien. Je hebt het gevoel dat je op de top van de wereld staat en alles is klein en kolossaal tegelijk - het is adembenemend!
 • Vanaf het observatorium heb je 's nachts het beste panoramische uitzicht over New York en kun je het Empire State Building in al zijn pracht en praal zien oplichten. Je zult er geen spijt van krijgen dat je kaartjes hebt gekocht om deze plek te bezoeken. Alles ziet er zo mooi uit vanaf een bevoorrechte plek als deze! Je zult niet moe worden van het maken van foto's!
 • Als je 's nachts naar de Top of the Rock gaat, kun je een heleboel souvenirvideo's opnemen en prachtige foto's maken met heel New York verlicht in de verte. Het is een heel romantisch moment.
 • Een andere reden om 's avonds naar de Top of the Rock te gaan is dat er na zonsondergang meestal veel minder bezoekers naar het observatorium komen, omdat het hoogtepunt van de dag bij zonsondergang ligt. s Nachts is er geen drukte bij het observatorium. Alles is rustig en er heerst stilte. Soms heb je zelfs het gevoel dat je daarboven alleen bent, alsof het een privébezoek is.
 • En tot slot is een nachtelijk bezoek aan de Top of the Rock de moeite waard omdat je dan de hele dag vrij hebt om andere ongehaaste plannen te maken en een dagje sightseeing in New York eindelijk in stijl kunt afsluiten (nooit beter gezegd!).

Koop je kaartjes voor de Top of the Rock

Top of the Rock Tips voor nachtklimmen

Koppel op de Top of the Rock| ©Pascale Amez
Koppel op de Top of the Rock| ©Pascale Amez
 • De Top of the Rock is een van de belangrijkste toeristische attracties van New York, dus als je de rijen bij de kassa's van het uitkijkplatform wilt vermijden, raad ik je aan om van tevoren online een skip-the-line-ticket voor de Top of the Rock te kopen.
 • Om je nachtelijke bezoek aan de Top of the Rock te organiseren, moet je bij het boeken van je bezoek onthouden dat het elke dag open is en om 22.00 uur sluit, met de laatste lift naar het observatiedek om 21.10 uur.
 • Als je al kaartjes hebt gekocht om met je gezin naar de Top of the Rock te gaan en de kinderen zijn nog klein, raad ik je aan om de nachttour zo vroeg mogelijk te doen, zodat ze niet te moe worden, omdat ze de volgende dag vroeg op moeten staan en fris moeten zijn om New York verder te verkennen.
 • Haal het meeste uit je bezoek aan de Top of the Rock en neem na afloop een paar drankjes in de Sixty-Five Bar op 30 Rockefeller Plaza. Je vindt deze op de 65e verdieping, onder het observatiedek. Het is een geweldige plek om verder te genieten van het uitzicht over Manhattan en een bijzondere dag in de stad af te sluiten.
 • Als je de Top of the Rock 's avonds bezoekt, zul je het observatiedek waarschijnlijk laat verlaten. Maak je echter geen zorgen, want de New Yorkse metro rijdt 24 uur per dag en je bent in een mum van tijd terug bij je hotel. Ik zal je vertellen hoe je van en naar het observatorium komt in het bericht Hoe kom ik bij de Top of the Rock?
 • s Nachts foto's maken vanaf de Top of the Rock is een verleiding die je niet kunt weerstaan, maar er is een truc om ze goed te krijgen als je geen expert fotograaf bent. Om mooie foto's te maken ondanks het lage licht, raad ik je aan om de nachtmodus op je camera te activeren, de ontspanknop te gebruiken om onscherpe foto's te voorkomen of de ISO in te stellen op 400.

Koop je kaartjes voor de Top of the Rock

Is het mogelijk om een toeristenkaart te gebruiken om 's nachts naar de Top of the Rock te gaan?

Tickets voor de top van de rots| ©HelloTickets
Tickets voor de top van de rots| ©HelloTickets

Dat klopt! Als je overweegt om een toeristenkaart te kopen om het meeste uit je reis naar New York te halen en je wilt deze gebruiken om 's avonds naar de Top of the Rock te gaan, dan heb je geluk, want vanaf € 65 zijn er al opties waarbij het bezoek aan dit observatorium in het Rockefeller Center is inbegrepen, zoals de New York Explorer Pass, de New York Pass, de New York CityPASS of de New York Sightseeing Pass.

In de post De beste toeristenpas in New York vind je meer informatie over de verschillende toeristenpassen die er in de Big Apple zijn. Ik raad je aan er even naar te kijken, want ik weet zeker dat het je zal helpen bij het kiezen van de jouwe.

Hoe werkt de Top of the Rock-toeristenkaart?

Als je met de Top of the Rock Tourist Card naar de Top of the Rock gaat, moet je naar de kassa gaan om de kaart in te wisselen voor een voucher. Je kunt dan kiezen of je het observatorium op de eerstvolgende beschikbare tijd wilt bezoeken of, als het je beter uitkomt, een datum en tijd voor een andere dag wilt kiezen. Zo eenvoudig is het!

Laten we eens kijken naar alle toeristenpassen waarmee je naar de Top of the Rock kunt gaan

 • New York Explorer Pas
 • Vanaf € 79.
 • Je kunt naar de Top of the Rock klimmen
 • Toegang tot meer dan 80 attracties
 • Duur 60 dagen
 • Boek
 • New York pas
 • Vanaf € 143
 • Toegang tot de Top of the Rock
 • Toegang tot meer dan 100 attracties
 • Duur van 1 tot 10 dagen
 • Boek
 • New York CityPASS
 • Vanaf € 135
 • Klim naar de top van de rots
 • Toegang tot 6 attracties
 • Duur 9 dagen
 • Boek
 • Bezienswaardigheden New York
 • Vanaf € 73
 • U kunt de Top of the Rock beklimmen
 • Toegang tot 100 attracties
 • Duur van 1 tot 10 dagen
 • Boek

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel kosten kaartjes voor de Top of the Rock lookout?

  De prijs aan de kassa ligt meestal rond de 35 euro, maar je kunt ook online kaartjes kopen zonder in de rij te staan voor ongeveer 42 euro.

 • Zijn er nachtkaarten?

  Er zijn geen nachtkaarten. De toegang is op elk moment hetzelfde, er is dus geen nachtdienst. Wat wel aan te raden is, is om vanaf dit uitkijkpunt naar de zonsondergang te kijken om 's nachts van de lichtjes en de skyline van New York te genieten. Daarom is de drukte bij zonsondergang veel groter. De Top of the Rock is elke dag van de week en het hele jaar geopend: van 10.00 tot 22.00 uur.

 • Is het mogelijk om 's nachts met kinderen naar boven te gaan?

  Natuurlijk is het toegestaan om met kinderen naar boven te gaan. Als je dat besluit te doen en ze zijn nog klein, is het raadzaam om het nachtbezoek zo vroeg mogelijk te doen, zodat ze niet te moe zijn.