Top of the Rock Tickets

Van de vele uitzichtpunten in New York is Rockefeller Center ongetwijfeld een van de meest bezochte. Hier lees je hoe je aan kaartjes komt om naar de Top of the Rock te gaan en te genieten van het beste uitzicht over Manhattan.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

11 minuten lezen

Top of the Rock Tickets

Uitzicht vanaf de top van de rots | ©Hellotickets

De ziel van New York ligt in de wolkenkrabbers die de skyline vormen. Die van bovenaf bekijken biedt een uniek en opwindend beeld van de stad. Het is werkelijk adembenemend om daarboven te zijn en het gevoel te hebben dat de tijd voor je ogen stilstaat.

De Top of the Rock is een van de meest bezochte toeristische attracties in de Big Apple, dus ik raad u aan uw kaartjes van tevoren te kopen om lange rijen bij de kassa te vermijden. Een andere optie is om een New York Pass te kopen waarin de Top of the Rock is inbegrepen.

De beste optie

New York Top of the Rock observatiedektickets

Beklim het Top of the Rock observatiedek voor de beste prijs

Perfect als u wilt genieten van de skyline van Manhattan vanaf de top van het Rockefeller Center. Koop uw kaartje vooraf en online om niet in de rij te hoeven staan bij de kassa.

De beroemdste wolkenkrabber van allemaal is ongetwijfeld de Top of the Rock in het Rockefeller Center. Voor mij is dat degene met het beste uitzicht en degene die het meest wordt aanbevolen door reizigers. Niet alleen heb je het beste panoramische uitzicht over New York, maar je ziet ook Central Park en Manhattan in al zijn pracht en praal. Met dit ticket voor de Top of the Rock kun je de drie observatiedekken op de 67e, 69e en 70e verdieping bezoeken om de fantastische skyline van New York te zien.

Waarom ik van deze optie houd: Naar mijn mening is het grote voordeel van dit ticket dat het een flexibel schema biedt, d.w.z. de bezoektijd is niet beperkt tot de oorspronkelijk gekozen datum, maar u kunt het plannen op basis van de weersomstandigheden van de dag. Als de activiteit om weersredenen niet op de geselecteerde datum kan worden uitgevoerd, wordt bovendien een andere datum en een ander tijdstip aangeboden.

Aanbevolen als... u uw ticket van tevoren wilt vastleggen, maar niet wilt afzien van de flexibiliteit om naar boven te gaan en het bezoek te doen op het tijdstip van de dag dat u het beste uitkomt.


Ticketprijzen voor de Top of the Rock tour

Uitzicht vanaf de Top of the Rock op Lower Manhattan| ©Hellotickets
Uitzicht vanaf de Top of the Rock op Lower Manhattan| ©Hellotickets

Je kunt een ticket voor de Top of the Rock krijgen voor iets meer dan 35 euro (standaard ticket voor volwassenen) als je vooraf online boekt bij Hellotickets. Met dit ticket heb je toegang tot de geweldige Top of the Rock observatoria en het belangrijkste is dat je de eindeloze rijen bij de kassa's kunt overslaan. Als u het budget van uw reis aan het organiseren bent, bekijk dan alle soorten en prijzen van tickets om naar de Top of the Rock te gaan.

Ticketprijzen per type ticket

 • Volwassenen $38
 • Senioren (62+) $36
 • Kinderen (6-12 jaar) $32
 • Kinderen jonger dan 6 jaar zijn gratis

Boek tickets voor Top of the Rock

Waar vind je Top of the Rock en hoe kom je er?

Locatie van de Top of the Rock op de kaart van Manhattan
Locatie van de Top of the Rock op de kaart van Manhattan

Top of the Rock bevindt zich op 30 Rockefeller Plaza, New York, NY 10112. Het is bereikbaar met de metro, met als dichtstbijzijnde station 47th-50th Street Rockefeller Center (B, D, F en M). De ingang van de Top of the Rock is aan 50th Street, tussen 5th en 6th Avenue. Dankzij de centrale ligging kunt u er echter ook te voet of met de bus komen. Hier lees je hoe je bij Top of the Rock komt, waar je ook bent.

Boek tickets voor Top of the Rock

Openingstijden Top of the Rock

Uitzicht op Central Park vanaf het Top of the Rock observatiedek.| ©Hellotickets
Uitzicht op Central Park vanaf het Top of the Rock observatiedek.| ©Hellotickets

Elke dag van de week geopend van 11.00 tot 19.00 uur. De eerste lift gaat om 11 uur omhoog en de laatste lift om 18.10 uur. De uren kunnen veranderen op feestdagen, dus ik raad je aan dit artikel over de openingstijden van Top of the Rock te bekijken om er zeker van te zijn dat het observatiedek open is op de dag en het tijdstip dat je wilt bezoeken.

Boek tickets voor Top of the Rock

Hoe kom ik in het gebouw om naar de Top of the Rock te gaan?

Toegang tot de Top of the Rock| ©Hellotickets
Toegang tot de Top of the Rock| ©Hellotickets

De hoofdingang van de Top of the Rock in het Rockefeller Center bevindt zich aan 50th Street tussen 5th en 6th Avenue, gemarkeerd Top of the Rock - Observation Deck met een groot tapijt dat de ingang aangeeft.

Als u uw kaartje of een toeristenkaart met toegang tot het observatiedek online hebt gekocht, ga dan naar de kassa's en laat het personeel het omruilen voor een origineel kaartje. Daar zult u zien dat er twee rijen zijn, een voor bezoekers die niet van tevoren een kaartje hebben gekocht en geen New York Pass hebben en een snellere rij voor degenen die dat wel hebben.

Het observatiedek Top of The Rock bereikt een hoogte van 260 meter op de top van 30 Rockefeller Plaza, tussen de 67e en 70e verdieping. Naast het observatorium herbergt het ook kantoren en het hoofdkantoor van het televisienetwerk NBC, waarvan de winkel zich op de begane grond bevindt. Een bezoek aan de Top of the Rock beperkt zich niet tot het nemen van een lift naar het observatiedek om de skyline van New York te zien, maar is een veel completere en adembenemende ervaring.

De lobby

Het begint in de Grand Atrium Lobby waar u de fantastische Joie Chandelier kunt zien, een Swarovski kristallen kroonluchter gemaakt door Michael Hammers voor de heropening van de "Top of the Rock" in 2005 na tientallen jaren gesloten te zijn geweest.

Boek tickets voor de Top of the Rock

Wat is de beste tijd om naar de Top of the Rock te gaan?

Een van de glazen terrassen van de Top of the Rock.| ©Hellotickets
Een van de glazen terrassen van de Top of the Rock.| ©Hellotickets

Het uitzicht is op elk moment van de dag sensationeel. Veel mensen gaan liever bij zonsondergang om de zon onder te zien gaan terwijl de stad zich langzaam vult met licht - een magisch gevoel!

Het is echter ook het drukste moment van de dag en het kost 10 dollar extra per kaartje, dus als u op een intiemere manier van deze ervaring wilt genieten en geld wilt besparen, kunt u het beste vroeg in de ochtend tot het middaguur naar boven gaan. De Top of the Rock bijna voor jezelf hebben is een echte traktatie. Als je nog niet hebt besloten, kun je hier meer lezen over de beste tijd om de Top of the Rock te beklimmen.

Boek tickets voor Top of the Rock

Hoe lang duurt het om de Top of the Rock te zien?

Detail van Central Park vanaf het observatorium| ©Hellotickets
Detail van Central Park vanaf het observatorium| ©Hellotickets

Normaal gesproken duurt het bezoek ongeveer 2 uur, maar eenmaal op de top is er geen tijdslimiet, dus u kunt blijven en zoveel foto's maken als u wilt.

Boek tickets voor Top of the Rock

De tentoonstellingen binnen

Interactieve tentoonstelling in het Rockefeller Building| ©Hellotickets
Interactieve tentoonstelling in het Rockefeller Building| ©Hellotickets

Naast het fantastische uitzicht op New York heeft de Top of the Rock veel te bieden, vanaf het eerste moment dat u voet in het gebouw zet. De liften, de lobby, de interieurtentoonstellingen... Mis niet wat u allemaal kunt zien en doen in de Top of the Rock.

In de Mezzanine Exhibit wacht u bijvoorbeeld een interessante tentoonstelling over de familie Rockefeller, het Rockefeller Center en het observatiedek zelf. Alle tentoongestelde informatie is zeer interessant, maar wist u dat de iconische foto "Lunch atop a skyscraper" hier is genomen? Misschien doet de titel geen belletje rinkelen, maar u herinnert zich vast nog wel het beeld waarop een groep arbeiders staat afgebeeld die lunchen op een stalen balk die 260 meter boven de grond hangt, op de 69e verdieping van 30 Rock.

Als je naar de Top of the Rock gaat, kun je deze foto ook nabootsen, want bij de ingang maken ze een foto waarmee ze de originele foto digitaal weten na te bootsen, maar dat is niet bij de prijs van het kaartje inbegrepen.

Boek tickets voor Top of the Rock

De liften van het gebouw

De liften van de Top of the Rock| ©Hellotickets
De liften van de Top of the Rock| ©Hellotickets

Nu is het tijd om naar de Top of the Rock te gaan. Daarvoor moet u in een van de vier Sky Shuttles stappen, ultramoderne liften die u in minder dan een minuut de 200 meter naar de 67e verdieping brengen. Wanneer de liftdeuren sluiten, gaan bovendien de lichten uit en wordt er een korte maar vermakelijke video op het plafond geprojecteerd.

Het observatorium op de 67e verdieping

Uitzicht vanuit het Top of the Rock observatorium| ©Hellotickets
Uitzicht vanuit het Top of the Rock observatorium| ©Hellotickets

Deze verdieping is bijna volledig afgesloten, maar vanuit de ramen en de openluchtterrassen heeft u een goed uitzicht. Er is hier ook een cadeauwinkel en een paar merkwaardige afleidingen, zoals de Breezeway-ruimte met LED-lampjes die bewegen als u langsloopt en de Radiance Wall, een ander werk van kunstenaar Michael Hammers.

Maak van de gelegenheid gebruik om een paar foto's te maken, maar spaar uw batterijen, want het goede spul ligt iets hoger. Zoek de roltrappen die naar de bovenste verdieping leiden.

Het observatorium op de 69e verdieping

De skyline fotograferen vanaf Top of the Rock| ©Hellotickets
De skyline fotograferen vanaf Top of the Rock| ©Hellotickets

Op deze verdieping bevindt zich een openlucht observatiedek waar je door 360 graden glas kunt genieten van de skyline van New York. Vanaf hier krijg je een idee van hoe ongelooflijk hoog deze wolkenkrabbers zijn en kun je het noorden (Harlem, Central Park, enz.) en het zuiden van de stad (Midtown, het Financial District, enz.) zien.

Maar er is meer! De laatste stop op de Top of the Rock is een verdieping hoger na het beklimmen van de laatste trap.

Het observatorium op de 70ste verdieping

De Top of the Rock New York's onbedekte observatorium| ©Hellotickets
De Top of the Rock New York's onbedekte observatorium| ©Hellotickets

Deze verdieping is de kers op de taart. Zonder glas of andere belemmeringen voor het uitzicht heb je op dit platform het gevoel boven op de wereld te staan, alles lijkt immens en klein tegelijk. Absoluut geweldig.

Waar te eten bij de Top of the Rock

Als de klim naar het beste uitzichtpunt van New York u trek geeft, geen nood: ongeacht het tijdstip vindt u een goede eetgelegenheid in de buurt van de Top of the Rock. In het hart van Manhattan vindt u gemakkelijk verfijnde restaurants, fastfoodkraampjes, gezonde menu's en snacks.

Profiteer van het feit dat u in de buurt bent om uw batterijen op te laden en uw wandeling door Midtown voort te zetten met een volle maag.

Boek tickets voor Top of the Rock

Rockefeller Center leren kennen: een beetje geschiedenis

Tentoonstellingen in het Rockefeller Building om meer te weten te komen over de oorsprong ervan.| ©Hellotickets
Tentoonstellingen in het Rockefeller Building om meer te weten te komen over de oorsprong ervan.| ©Hellotickets

De Top of the Rock bevindt zich in het Rockefeller Center, een enorm complex in het hart van het centrum dat uit 19 gebouwen bestaat en verschillende blokken tussen 5th Ave en 6th Ave beslaat. De bouw ervan dateert uit de Grote Depressie, toen John D. Rockefeller Junior het centrum nieuw leven wilde inblazen door het grootste plein in New York te creëren. Zijn aanvankelijke plannen vielen echter samen met de crash van 1929, waardoor veel investeerders zich terugtrokken.

De Rockefellers bleven alleen achter met het project en ondanks deze tegenslag richtten zij het op de bouw van een enorm art deco winkel- en kantorencomplex in het hart van Manhattan dat tussen 1930 en 1937, een zeer moeilijke tijd, meer dan 40.000 werknemers in dienst had. Tegenwoordig is het een symbool in New York geworden en omvat het onder meer restaurants, bars, winkels, kantoren, theaters, televisiestudio's en het Top of the Rock-observatiedek.

Rockefeller Center met Kerstmis

Als er één tijd van het jaar is waarin dit bezoek bijzonder interessant is, dan is het wel met Kerstmis. Als u het geluk hebt om met Kerstmis naar New York te reizen, is Rockefeller Center een must. Waarom? Vanwege de prachtige boom, de schaatsbaan, de ongelooflijke versieringen en als u geluk hebt, het uitzicht op het besneeuwde Manhattan. Maar dit is slechts een voorproefje van wat u te wachten staat en wat u kunt doen in het Rockefeller Center met Kerstmis.

Boek tickets voor Top of the Rock

New York City Sightseeing Cards met een uitstapje naar de Top of the Rock

Uitzicht op Rockefeller Center vóór de beklimming| ©Hellotickets
Uitzicht op Rockefeller Center vóór de beklimming| ©Hellotickets

Om het meeste uit uw reis naar New York te halen, kunt u een toeristenkaart kopen die u toegang geeft tot de belangrijkste musea, monumenten en bezienswaardigheden in de City of Skyscrapers. Het kopen van een van deze passen heeft verschillende voordelen, maar het belangrijkste is dat als u er optimaal gebruik van maakt, u geld en tijd bespaart doordat u geen afzonderlijke kaartjes hoeft te kopen voor elke plaats die u bezoekt. De New York City Sightseeing Passes met toegang tot de Top of the Rock zijn:

Maar welke moet ik kiezen?

Het lijkt misschien de hamvraag, maar het belangrijkste om in gedachten te houden is dat er twee soorten New York Passes zijn: naar aantal attracties en naar aantal dagen. Het vinden van de perfecte pas hangt af van het soort reis dat u in New York gaat maken en van uw budget. In mijn handige gids voor toeristenpassen in New York help ik je bij het kiezen van de pas die bij je past. Bekijk hem!

Andere interessante wolkenkrabbers in New York

Top of the Rock tickets| ©Hellotickets
Top of the Rock tickets| ©Hellotickets

Als je zin hebt om de stad van bovenaf te bekijken, heb je geluk, want New York biedt tal van mogelijkheden voor zowel bezoekers als locals. Lees zeker mijn artikelen over Het Empire State Building beklimmen, NYC One World Observatory tickets: hoe koop je ze, toeristenpassen waar ze bij inbegrepen zijn, enz., The Edge New York tickets: mogelijkheden, hoe ze te kopen, openingstijden, enz. y The Vessel New York tickets: mogelijkheden en hoe ze te kopen om je hoogtevrees te testen.

Ik begrijp dat een van de meest voorkomende twijfels als het gaat om het organiseren van een beklimming van een van de wolkenkrabbers van Manhattan is om te beslissen wat beter is, de Top of the Rock of het mythische Empire State Building. Niemand kan voor u beslissen, maar wij kunnen u helpen: met deze vergelijking tussen het beklimmen van de Empire State en de Top of the Rock hoop ik enkele van uw twijfels op te lossen.

En als u op zoek bent naar iets innovatievers, kunt u een kijkje nemen bij de nieuwste toevoeging aan de skyline van Manhattan: het ongelooflijke SUMMIT-observatiedek, dat in oktober 2021 is geopend.

 • Empire State Building
 • Vanaf € 45
 • Observatorium: Openlucht
 • Verdieping: 86
 • Uitzicht: Chrysler Building, Rockefeller Center, 5th Avenue en vanuit de verte One World Building
 • Plaats: Midtown Manhattan
 • Boek nu
 • Top of the Rock
 • Vanaf € 40
 • Observatorium: open lucht
 • Verdieping: 70
 • Uitzicht: Empire State Building, Central Park en vanuit de verte One World Building
 • Plaats: Midtown Manhattan
 • Boek nu
 • One World Observatory
 • Vanaf € 54
 • Sterrenwacht: Binnen
 • Verdieping: 102
 • Uitzicht: Wall Street, Vrijheidsbeeld, Brooklyn Bridge en vanuit de verte Empire State Building
 • Plaats: Zuidelijk Manhattan
 • Boek nu
 • De rand
 • Vanaf € 40
 • Observatorium: open lucht en glazen vloer
 • Verdieping: 110
 • Uitzicht: Empire State, Midtown en vanuit de verte One World Building
 • Plaats: Manhattan West
 • Boek nu