Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

The Vessel New York tickets: mogelijkheden en hoe ze te kopen

Ik zal je vertellen hoe je op kunt staan en het beste kunt maken van een van Manhattan's meest innovatieve gebouwen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuten lezen

The Vessel New York tickets: mogelijkheden en hoe ze te kopen

Structuur van het schip gezien vanaf de buitenkant | ©Hellotickets

The Vessel, gebouwd als onderdeel van het herontwikkelingsproject Hudson Yards, een nieuwe luxe woonwijk in Midtown Manhattan, is een futuristisch bouwwerk dat het midden houdt tussen een kunstwerk en een toeristische attractie en is uitgegroeid tot een iconisch herkenningspunt in deze trendy wijk.

Ontworpen door de prestigieuze architect Thomas Heatherwick, is het sinds de opening een niet te missen attractie in New York geworden. The Vessel is een van de populairste attracties in New York, dus als u van tevoren kaartjes voor The Vessel koopt, hoeft u niet in de rij te staan en heeft u gegarandeerd toegang tot het uitzicht. Hier leest u hoe u online aan kaartjes voor The Vessel kunt komen!

Hoe kan ik tickets kopen voor The Vessel?

De beste manier om aan tickets voor The Vessel te komen is door ze van tevoren online te kopen. Dit is de perfecte manier om de lange wachtrijen over te slaan en te genieten van het uitzicht vanaf dit spectaculaire gebouw, een van de nieuwste toevoegingen aan het rijtje iconische toeristische attracties van de stad.

Als u dit ticket van tevoren reserveert, weet u zeker dat u tijd hebt om de binnenkant van dit monumentale beeldhouwwerk te bezichtigen. Het is even spectaculair aan de buitenkant als aan de binnenkant. Het rijst meer dan 45 meter op van de grond met 16 niveaus van de basis tot de bovenste verdieping. Het bestaat uit 154 trappen die 80 bordessen met elkaar verbinden, waar u kunt pauzeren om het uitzicht te aanschouwen.

Op de begane grond zijn er vier paden die via in totaal 2.500 treden naar de hoogte lopen. Het lijkt misschien een beetje ontmoedigend, maar als u uw weg naar boven kiest zonder in dit labyrint rond te dwalen (wat moeilijk is omdat u een goede beurt wilt maken), hoeft u eigenlijk niet zoveel treden te beklimmen en is de klim de moeite waard.

Trek tijd uit om op uw gemak van uw bezoek te genieten, want hoewel het lijkt alsof u alles heel snel ziet en u op het eerste gezicht alles "bedekt" achterlaat, opent elke trap of elk pad een heel ander uitzicht. Als u van fotograferen houdt, neem dan uw camera (of mobiele telefoon) mee met voldoende batterij, want u zult moe worden van het spelen met de optische effecten die hij genereert.

Boek een Hudson Yards en High Line Tour

Hoe ziet de buitenkant van de structuur eruit

Aanzichten op straat van de structuur van The Vessel| ©Hellotickets
Aanzichten op straat van de structuur van The Vessel| ©Hellotickets

Om te beginnen moet u weten dat The Vessel vanaf het moment dat het in het voorjaar van 2019 werd geopend, een onmiddellijke hit is geweest. Gelegen in Hudson Yards, een nieuwe woonwijk aan de westkant van het eiland langs de Hudson-rivier, staat het imposant te midden van torenhoge wolkenkrabbers en prachtig aangelegde tuinen. Als u vooraf toegang krijgt tot The Vessel, kunt u naar binnen gaan, verdwalen en uw ogen uitkijken in de hoekjes en gaatjes.

Het is makkelijk te herkennen want het is een echte blikvanger. Dit futuristische bouwwerk, dat velen vergelijken met een bijenkorf, een vaas, een ribbenkast of zelfs een shoarma, is bekleed met koperkleurige stalen platen die het een warme uitstraling geven en tegelijkertijd het omringende landschap weerspiegelen.

Hoe het uitzicht is vanaf de top

Aan de top van de structuur van The Vessel| ©Hellotickets
Aan de top van de structuur van The Vessel| ©Hellotickets

Vanaf de top van The Vessel hebt u een fascinerend uitzicht op de Hudson River, de omliggende wolkenkrabbers, het culturele centrum The Shed en het High Line Park. Zelfs als je de skyline scant zie je One World Trade Center en het Empire State Building. En, natuurlijk, de magnetische interne structuur van het gebouw. Het uitzicht tot op de grond is adembenemend. Ik sta erop: je stopt niet met foto's nemen!

Waar The Vessel is en hoe er te komen

Locatie van The Vessel op de kaart van Manhattan| ©Hellotickets
Locatie van The Vessel op de kaart van Manhattan| ©Hellotickets

Het vaartuig bevindt zich te 20 Hudson Yards, New York, NY 10001, USA. U kunt er gemakkelijk heen lopen vanaf Times Square of vanaf de High Line (die u tijdens uw reis zeker zult bezoeken). Verder is het gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer: de dichtstbijzijnde metrohalte is 34 St Hudson Yards (lijn 7).

Boek een rondleiding door Hudson Yards en High Line

Openingstijden

Binnenaanzicht van de structuur van The Vessel| ©Hellotickets
Binnenaanzicht van de structuur van The Vessel| ©Hellotickets

Het schip is momenteel voor onbepaalde tijd gesloten.
De normale openingstijden zijn: dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur.

Koop tickets voor The Vessel aan de kassa

Uitzicht vanuit The Vessel| ©Hellotickets
Uitzicht vanuit The Vessel| ©Hellotickets

U kunt uw vrijkaartje voor The Vessel proberen te bemachtigen aan de kassa van Vessel, die om 11 uur opengaat. Vroeger op de ochtend is het misschien gemakkelijker om kaartjes te krijgen, maar gezien het grote aantal bezoekers is het niet gegarandeerd dat er kaartjes beschikbaar zijn en loopt u het risico dat u buiten de boot valt.

Toegankelijkheid

 • Voor bezoekers met beperkte mobiliteit die gebruik maken van een rolstoel, beschikt The Vessel over een lift naar de bovenste verdieping van het beeldhouwwerk.
 • Hulpdieren zijn welkom
 • Toegankelijkheidsbehoeften moeten bij de reservering worden aangegeven.

Leuke weetjes over The Vessel

Het interieur van de structuur van het schip en de lift| ©Hellotickets
Het interieur van de structuur van het schip en de lift| ©Hellotickets
 • Het werd ingehuldigd op 15 maart 2019
 • Het is ontworpen door de Engelse architect Thomas Heatherwick, auteur van de ketel van de Olympische Spelen van Londen 2012.
 • Het schip ziet eruit als een juweel. Niet alleen architectonisch, maar ook economisch: het kostte maar liefst 200 miljoen dollar, meer dan het oorspronkelijke budget van 75 miljoen dollar.
 • Hoewel iedereen het nu kent als The Vessel, had het ooit een minder pakkende naam: New York's Staircase. Maar gezien het aantal bijnamen waarmee de New Yorkers naar dit monument verwijzen (bijenkorf, korset, shawarma, vaas...) heeft het bedrijf dat eigenaar is van het monument een wedstrijd uitgeschreven om de beste naam ervoor te vinden - kunt u een pakkende bedenken?
 • Er werd een kaartverkoopsysteem opgezet om ervoor te zorgen dat er niet meer dan 700 mensen tegelijk het monument kunnen bezoeken.
 • Tot voor kort was het gebied waar The Vessel is gevestigd een grote, industrieel ogende hal die dienst deed als parkeerplaats voor treinen. Dit gebied is echter nieuw leven ingeblazen en dit innovatieve gebouw fungeert als een ventilatieoverkapping voor de spoorwegparkings, als opslagplaats voor afwatering en als plaats voor regenwaterbeheer.

Maar... wat is Hudson Yards?

Uitzicht op Hudson Yards| ©Hellotickets
Uitzicht op Hudson Yards| ©Hellotickets

Net toen we dachten dat er in Manhattan geen ruimte meer was om nieuwe wijken te bouwen, werd Hudson Yards geboren, in wat eens een industrieel treindepot langs de Hudson-rivier was. Maar in een levendige en steeds veranderende stad als de Big Apple, waar veel waarde wordt gehecht aan de vierkante meter, hebben velen hun zinnen gezet op dit centraal gelegen en onderbenutte gebied om het nieuw leven in te blazen en het om te vormen tot een luxe woonwijk in Midtown New York.

Hudson Yards is nog steeds in aanbouw en in de komende jaren zullen nieuwe wolkenkrabbers, culturele centra, tuinen, kantoren en winkelcentra worden geopend. Voorlopig is het beste excuus om Hudson Yards te bezoeken The Vessel, maar het is niet het enige:

Maak van de gelegenheid gebruik om de Little Spain Market te bezoeken

Little Spain Voedingsmarkt| ©Loff.it
Little Spain Voedingsmarkt| ©Loff.it

Dit is een Spaanse gastronomische markt met gerenommeerde chef-koks als José Andrés en de broers Ferrán en Albert Adriá, die de authentieke Spaanse keuken naar New York brengt. Deze restaurantruimte sluit zich aan bij de trend die is ingezet door andere markten zoals Eataly en Le District, die zich respectievelijk richten op de Italiaanse en Franse keuken.

Kijk eens naar The Shed

The Shed verlicht| ©Theshed.com
The Shed verlicht| ©Theshed.com

Het is het nieuwe multi-art centrum van New York dat is opgericht om alle soorten artistieke ervaringen (dans, theater, technologie, muziek...) voor alle gemeenschappen te presenteren.

Het project hoopt de meest opmerkelijke talenten van het moment bijeen te brengen. Een van zijn meest verbazingwekkende kwaliteiten is dat het is gebouwd als twee gebouwen in één, aangezien de quilt-achtige buitenkant op wieltjes staat en kan worden verplaatst om een tweede, geheel ander gebouw te onthullen.

Climb The Edge Observatorium

The Edge's met glas afgesloten observatorium| ©Edge
The Edge's met glas afgesloten observatorium| ©Edge

Met zijn hoogte van 345 meter is het Edge Observatory op 30 Hudson Yards het hoogste open observatiedek op het westelijk halfrond. Het is gelegen op de 100e verdieping van het gebouw en heeft een prachtig uitzicht op de Hudson River, Downtown en de One World wolkenkrabber.

Als u van observatiedekken in New York houdt, moet u het Edge Observatory zeker aan uw lijst toevoegen, samen met het Empire State Building, de Top of the Rock en het One World Observatory. Ze bieden allemaal een uniek en verschillend uitzicht op de skyline van de Stad van de Wolkenkrabbers. Ik vertel je wat je moet weten om ze hier te bezoeken: Het Empire State Building beklimmen, Top of the Rock Tickets y The Edge New York tickets: mogelijkheden, hoe ze te kopen, openingstijden, enz..

Wandel langs de High Line

Een deel van de High Line| ©Hellotickets
Een deel van de High Line| ©Hellotickets

New York heeft verschillende groene plekjes die ware oases van rust zijn midden in deze bruisende stad waar New Yorkers komen om van de natuur te genieten. Maar High Lane is niet zoals de anderen. Het is een verhoogd park gebouwd op een oud verlaten treinspoor dat werd hersteld en omgevormd tot een ruimte vol vegetatie, muurschilderingen en beeldhouwwerken die zich uitstrekt langs meer dan 20 straten.

Het duurt ongeveer een uur om over High Lane te wandelen en ik raad u aan het te bezoeken in de lente en de zomer, wanneer het op zijn mooist en weelderigst is.

Ga winkelen in The Shops

Uitzicht op The Vessel vanuit het winkelcentrum The Shops| ©Hellotickets
Uitzicht op The Vessel vanuit het winkelcentrum The Shops| ©Hellotickets

Of u nu zin hebt in een drankje voor of na uw bezoek of uzelf wilt verwennen in een luxe winkel, het winkelcentrum recht tegenover The Vessel structure is daar perfect voor. Een wandeling door de luxueuze gangen en het uitzicht op The Vessel van binnenuit is ook zeker een bezoek waard.

Veelgestelde vragen

 • Heb ik een ticket nodig om The Vessel te betreden?

  Ja, The Vessel is een onlangs geopend monument-bouwwerk in New York en je hebt een kaartje nodig om binnen te komen, want de capaciteit is vrij beperkt.

 • Is het gratis om The Vessel binnen te komen?

  Ja, op de officiële website geven ze enkele gratis tickets vrij. Je moet ze wel in de gaten houden, want ze zijn snel uitverkocht. Zo niet, dan kunt u een standaard ticket boeken om zeker te zijn van toegang.

 • Is The Vessel nog gesloten en wanneer gaat het weer open?

  Het schip is momenteel tijdelijk gesloten en een datum voor heropening is nog niet aangekondigd.

 • Is het de moeite waard om The Vessel te beklimmen en hoeveel tijd moet ik er aan besteden?

  Ja, het is de moeite waard, zowel voor zijn eigen avant-gardistische architectuur en design als voor het uitzicht dat het vanaf de top biedt. Een uur is genoeg om rond het hele ding te lopen en te "spelen" met het fotograferen van de beste hoeken.