The Vessel New York tickets: mogelijkheden en hoe ze te kopen

Hoewel het momenteel gesloten is, lees je hier alles wat je moet weten om naar boven te gaan en optimaal te genieten van een van de meest innovatieve gebouwen van Manhattan.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuten lezen

The Vessel New York tickets: mogelijkheden en hoe ze te kopen

Structuur van het schip van buitenaf gezien | ©Hellotickets

The Vessel, gebouwd als onderdeel van het Hudson Yards herontwikkelingsproject, een nieuwe luxe woonwijk in Midtown Manhattan, is een futuristisch bouwwerk dat het midden houdt tussen een kunstwerk en een toeristische attractie en dat het embleem is geworden van deze trendy wijk.

Ontworpen door de prestigieuze architect Thomas Heatherwick, is het sinds de opening een niet te missen attractie in New York geworden, hoewel het momenteel voor onbepaalde tijd gesloten is. The Vessel is een van de populairste attracties van New York.

De beste optie

New York City Hudson Yards en The High Line rondleiding

Stap binnen in de meest verfijnde buurt van New York

Je bezoekt Hudson Yards en wandelt door het park The High Line met een plaatselijke gids die je alles vertelt over dit populaire gebied aan de westkant van de stad.

Deze anderhalf uur durende rondleiding door Hudson Yards en The High Line met een lokale gids neemt je niet mee naar binnen in The Vessel omdat het, zoals ik al zei, voor onbepaalde tijd gesloten is, maar je krijgt wel een diepgaand beeld van deze verfijnde wijk in het westen van New York en je kunt ook toegang krijgen tot The Edge, een ander indrukwekkend observatiedek.

Hudson Yards staat bekend om zijn innovatieve gebouwen en heeft talloze wolkenkrabbers, restaurants, winkels en kunst die je kunt bezoeken. Onderweg wandel je ook door The High Line Park, gebouwd op het spoor, voor een uniek uitzicht over de stad.

Tickets kopen voor The Vessel

De beste manier om je kaartje voor The Vessel te kopen is door het van tevoren online te kopen. Zo weet je zeker dat je een kans krijgt om de binnenkant van deze monumentale sculptuur te bezoeken. Het is net zo spectaculair aan de buitenkant als aan de binnenkant, het rijst meer dan 45 meter boven de grond uit met 16 niveaus van de basis tot de bovenste verdieping. Het bestaat uit 154 trappen die 80 bordessen verbinden waar je kunt stoppen om van het uitzicht te genieten.

Op de begane grond zijn er vier paden die zich uitstrekken naar de hoogten via een totaal van 2500 treden. Hoewel het misschien een beetje ontmoedigend lijkt, hoef je, als je je weg naar boven kiest zonder in dit labyrint rond te dwalen (wat moeilijk is omdat je een goede beurt wilt maken), eigenlijk niet zo veel treden te beklimmen en zal de beklimming zeker de moeite waard zijn.

Trek tijd uit om op je gemak van je bezoek te genieten en maak een rondleiding door Hudson Yards en de High Line, want dit deel van New York mag je niet missen. En als je van fotograferen houdt, neem dan je camera (of mobiele telefoon) mee met voldoende batterijcapaciteit, want je zult je hart ophalen met het spelen met de optische effecten die door het gebouw worden gegenereerd en de vele verrassingen onderweg.

Boek een rondleiding door Hudson Yards en High Line

Zo ziet de buitenkant van het gebouw eruit

Straatbeelden van de constructie van The Vessel| ©Hellotickets
Straatbeelden van de constructie van The Vessel| ©Hellotickets

Om te beginnen moet je weten dat The Vessel vanaf het moment van de opening in het voorjaar van 2019 meteen een hit is. Gelegen in Hudson Yards, een nieuwe woonwijk aan de westkant van het eiland langs de Hudson River, staat het imposant te midden van torenhoge wolkenkrabbers en prachtig aangelegde tuinen.

Het is gemakkelijk te herkennen omdat het een echte blikvanger is. Dit futuristische bouwwerk, dat velen vergelijken met een bijenkorf, een vaas, een ribbenkast of zelfs een shawarma, is bekleed met koperkleurige stalen platen die warmte toevoegen aan het geheel en tegelijkertijd het omringende landschap weerspiegelen.

Boek een rondleiding door Hudson Yards en High Line

Hoe het uitzicht is vanaf de top

Bovenop de structuur van The Vessel| ©Hellotickets
Bovenop de structuur van The Vessel| ©Hellotickets

Vanaf de top van The Vessel heb je een fascinerend uitzicht op de Hudson River, de omliggende wolkenkrabbers, het culturele centrum The Shed en het High Line Park. Zelfs als je de skyline aftast, zie je One World Trade Center en het Empire State Building. En natuurlijk de magnetische interne structuur van het gebouw. Het uitzicht tot op de grond is adembenemend. Ik sta erop: je zult niet stoppen met foto's maken!

Boek een Hudson Yards en High Line Tour

Waar The Vessel is en hoe er te komen

Locatie van The Vessel op de kaart van Manhattan| ©Hellotickets
Locatie van The Vessel op de kaart van Manhattan| ©Hellotickets

The Vessel ligt op 20 Hudson Yards, New York, NY 10001, Verenigde Staten. Je kunt er gemakkelijk naartoe lopen vanaf Times Square of vanaf de High Line (die je zeker zult bezoeken tijdens je reis). Anders is het gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer: de dichtstbijzijnde metrohalte is 34 St Hudson Yards (lijn 7). Raadpleeg de metrogids zodat je niet hoeft te twijfelen.

Boek een Hudson Yards en High Line Tour

Openingstijden

Binnenzicht van de structuur van The Vessel| ©Hellotickets
Binnenzicht van de structuur van The Vessel| ©Hellotickets

Zoals gezegd is The Vessel momenteel voor onbepaalde tijd gesloten, maar de normale openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur.

Boek een Hudson Yards en High Line rondleiding

Koop kaartjes voor The Vessel aan de kassa

Uitzicht vanuit The Vessel| ©Hellotickets
Uitzicht vanuit The Vessel| ©Hellotickets

Je kunt proberen een gratis kaartje voor The Vessel te bemachtigen bij de kassa van The Vessel, die om 11 uur 's ochtends opengaat. Eerder in de ochtend is het misschien gemakkelijker om kaartjes te krijgen, maar gezien het grote aantal bezoekers zijn kaartjes niet gegarandeerd beschikbaar en loop je het risico om buitengesloten te worden.

Toegankelijkheid

  • Voor bezoekers met beperkte mobiliteit die gebruik maken van een rolstoel, heeft The Vessel een lift naar de bovenste verdieping van het beeld.
  • Hulpdieren zijn welkom
  • Toegankelijkheidswensen moeten bij de reservering worden aangegeven.

Boek een Hudson Yards en High Line Tour

Leuke weetjes over The Vessel

Binnen in de structuur en lift van The Vessel| ©Hellotickets
Binnen in de structuur en lift van The Vessel| ©Hellotickets
  • Het werd geopend op 15 maart 2019.
  • Het is ontworpen door de Engelse architect Thomas Heatherwick, auteur van de ketel van de Olympische Spelen van Londen 2012.
  • The Vessel ziet eruit als een juweel. Niet alleen architectonisch, maar ook economisch: het kostte maar liefst 200 miljoen dollar, meer dan het oorspronkelijke budget van 75 miljoen dollar.
  • Hoewel iedereen het nu kent als The Vessel, had het ooit een minder pakkende naam: New York's Staircase. Maar gezien het aantal bijnamen waarmee New Yorkers naar dit monument verwijzen (bijenkorf, korset, shawarma, vaas...), schreef het bedrijf dat eigenaar is een wedstrijd uit om de beste naam te vinden - kun jij een pakkende bedenken?
  • Er is een ticketsysteem opgezet om ervoor te zorgen dat er niet meer dan 700 mensen tegelijk het monument kunnen bezoeken.
  • Tot voor kort was het gebied waar The Vessel staat een grote, industrieel ogende hal die diende als parkeerplaats voor treinen. Dit gebied is echter gerevitaliseerd en dit innovatieve gebouw fungeert als een ventilatiekap voor de spoorwegparkeerplaatsen, opslag voor afwatering en een plek voor regenwaterbeheer.

Boek een Hudson Yards en High Line Tour

Maar... wat is Hudson Yards?

Uitzicht op Hudson Yards| ©Hellotickets
Uitzicht op Hudson Yards| ©Hellotickets

Net toen we dachten dat er in Manhattan geen ruimte meer was om nieuwe wijken te bouwen, werd Hudson Yards geboren, in wat ooit een industrieel treindepot langs de Hudson-rivier was. Maar in een levendige en voortdurend veranderende stad als de Big Apple, waar de vierkante meter hoog wordt gewaardeerd, hebben velen hun zinnen gezet op dit centraal gelegen en onderbenutte gebied om het nieuw leven in te blazen en er een luxe woonwijk in Midtown New York van te maken.

Hudson Yards is nog steeds in aanbouw en de komende jaren zullen er nieuwe wolkenkrabbers, culturele centra, tuinen, kantoren en winkelcentra worden geopend. Voor nu is The Vessel het beste excuus om Hudson Yards te zien, maar het is niet het enige:

Boek een rondleiding door Hudson Yards en High Line

Maak van de gelegenheid gebruik om Little Spain Market te bezoeken

Kleine Spaanse markt| ©Loff.it
Kleine Spaanse markt| ©Loff.it

Dit is een Spaanse gastronomische markt met de stempel van bekende chef-koks als José Andrés of de broers Ferrán en Albert Adriá die authentieke Spaanse gerechten naar New York brengt. Deze restaurantruimte sluit zich aan bij de trend die is ingezet door andere markten zoals Eataly en Le District, die zich respectievelijk richten op de Italiaanse en Franse keuken.

Boek een rondleiding door Hudson Yards en High Line

Bekijk The Shed

The Shed verlicht| ©Theshed.com
The Shed verlicht| ©Theshed.com

Het nieuwe multi-artscentrum van New York dat is opgezet om allerlei soorten artistieke ervaringen (dans, theater, technologie, muziek...) te presenteren voor alle gemeenschappen.

Het project hoopt de meest opmerkelijke talenten van het moment samen te brengen. Een van de meest verbazingwekkende kwaliteiten is dat het is gebouwd als twee gebouwen in één, aangezien de quiltachtige buitenkant wielen heeft en kan worden verplaatst om een heel ander tweede gebouw te onthullen.

Boek een Hudson Yards en High Line Tour

Beklim The Edge Observatory

Het met glas afgesloten observatorium van The Edge| ©Edge
Het met glas afgesloten observatorium van The Edge| ©Edge

Met een hoogte van 345 meter is het Edge Observatory op 30 Hudson Yards het hoogste open observatiedek op het westelijk halfrond. Het bevindt zich op de 100e verdieping van het gebouw en heeft een prachtig uitzicht op de Hudson River, Downtown en de wolkenkrabber One World.

Als je van New Yorkse observatiedekken houdt, moet je zeker het Edge Observatory aan je lijst toevoegen, samen met het Empire State Building, de Top of the Rock en het One World Observatory. Ze bieden allemaal een uniek en ander uitzicht op de skyline van de City of Skyscrapers. Ik vertel je hier wat je moet weten om ze te bezoeken: Het Empire State Building beklimmen, Top of the Rock Tickets y The Edge New York tickets: mogelijkheden, hoe ze te kopen, openingstijden, enz..

Boek een rondleiding door Hudson Yards en High Line

Wandel langs de High Line

Een stuk van de High Line| ©Hellotickets
Een stuk van de High Line| ©Hellotickets

New York heeft veel groene plekken die oases van rust zijn midden in deze bruisende stad waar New Yorkers komen om van de natuur te genieten. High Lane is echter niet zoals de anderen. Het is een verhoogd park dat is gebouwd op een oud, verlaten treinspoor dat is teruggewonnen en omgetoverd tot een ruimte vol groen, muurkunst en beeldhouwwerken die zich uitstrekt langs meer dan 20 straten.

Een aangename wandeling over High Lane duurt ongeveer een uur en ik raad een bezoek aan tijdens de lente en zomer, wanneer het park op zijn mooist en weelderigst is.

Boek een Hudson Yards en High Line Tour

Ga winkelen bij The Shops

Uitzicht op The Vessel vanuit het winkelcentrum The Shops| ©Hellotickets
Uitzicht op The Vessel vanuit het winkelcentrum The Shops| ©Hellotickets

Of je nu in de stemming bent voor een drankje voor of na je bezoek of je wilt verwennen met luxe winkelen, het winkelcentrum aan de overkant van The Vessel is daar perfect voor. Het is ook de moeite waard om door de luxueuze gangen te slenteren en van binnenuit het uitzicht op The Vessel te bewonderen.

Boek een Hudson Yards en High Line Tour