Dingen te doen bij de Top of the Rock

De Top of the Rock, in Rockefeller Center, is een must-see als je naar New York gaat. Het is een van de populairste uitzichtpunten van de stad, met een bevoorrecht uitzicht op onder meer het Empire State Building en Central Park. Ik zal je alles vertellen wat je kunt zien tijdens de rondleiding, dus hou je camera gereed!

Cecilia Gaitán

Cecilia Gaitán

7 minuten lezen

Dingen te doen bij de Top of the Rock

Genieten van het uitzicht vanaf de Top of the Rock | ©Lisha Riabinina

De Top of the Rock is voor velen het favoriete observatiedek van Manhattan. Vanwege de ligging in het centrum van de stad, het prachtige uitzicht en de geschiedenis.

Het is gevestigd in het Comcast Building op nummer 30 van het Rockefeller Center en heeft drie observatoria, gelegen op de 67e, 69e en 70e verdieping, die verschillende ervaringen bieden. De rondleiding is zeer onderhoudend, want voordat u boven bent, vindt u andere tentoonstellingen, winkels en cafés.

Ik zal u alles vertellen over wat dit grootse werk van de Rockefeller familie te bieden heeft, dat al sinds 1939 bezoekers in vervoering brengt.

Eerste indrukken bij aankomst op de Top of the Rock: de Grand Lobby en de beklimming

De ingang van de Top of the Rock| ©Hellotickets
De ingang van de Top of the Rock| ©Hellotickets

Na een rondleiding door Rockefeller Center met zijn winkels (en als u Rockefeller Center tijdens de kerst bezoekt, zijn beroemde schaatsbaan "The Rink"), komt u aan bij 30 Rockefeller Plaza of Comcast Building.

Daar, op 50th Street tussen 5th en 6th Avenue, vind je de ingang van de Top of the Rock. Onmogelijk om het niet te herkennen, een grote rode loper en een bord "Observation Deck" wijzen u de weg naar deze welverdiende ervaring.

U zult de ingang waarschijnlijk ook herkennen aan de lange rijen bezoekers die wachten om naar binnen te mogen. Ik raad u aan uw kaartjes van tevoren te kopen om teleurstelling te voorkomen en de rondleiding te versnellen, zodat u zich een onberekenbare wachttijd bespaart.

De Grand Atrium Lobby

Zodra u binnenkomt, begint u te genieten van de Top of the Rock ervaring in de Grand Atrium Lobby. U komt binnen in een Art Deco lobby van drie verdiepingen met een grote gouden trap. En in het midden ziet u een schitterende kroonluchter van Swarovski-kristal, de "Joie Chandelier", ontworpen door Michael Hammers voor de heropening van het observatiedek in 2005.

Van daaruit moet u naar de benedenverdieping waar zich de kassa's en de liften bevinden en van waaruit u officieel uw bezoek begint.

Kluisjes en lift

Op de benedenverdieping van de foyer vindt u de kassa 's en de liften. Als u al kaartjes met tijdsaanduiding hebt, omdat u ze van tevoren online hebt gekocht, hoeft u alleen maar de QR-code te scannen of de afgedrukte kaartjes te laten zien en u kunt aan uw rondleiding beginnen.

Indien u daarentegen over niet-geplande tickets beschikt of deze moet kopen, zult u naar de loketten moeten gaan om uw ticket te kopen.

Zodra u uw ticket in handen hebt, kunt u de grote trap of de liften naar de eerste verdieping nemen.

Boek uw ticket naar de Top of the Rock

De Mezzanine Exhibit, de eerste halte op Top of the Rock

Het interieur van de Top of the Rock| ©Hellotickets
Het interieur van de Top of the Rock| ©Hellotickets

De rondleiding door de sterrenwacht begint op de eerste verdieping, "Mezzanine Exhibit". U kunt er genieten van een moderne multimediatentoonstelling over het gebouw en het Rockefeller Center-complex, de geschiedenis ervan, curiosa en informatie over de prestigieuze stichtersfamilie.

In dezelfde tentoonstelling vindt u ook de "Beam Walk". Dit is een ruimte gewijd aan de mythische foto van de lunchende arbeiders, zittend op een balk die in de hoogte hangt, doet dat een belletje rinkelen? Die foto werd genomen tijdens de bouw van het Rockefeller Center, in 1932, en u krijgt de kans om hem na te maken. U zult een foto van uzelf kunnen nemen en simuleren dat u aan een steiger hangt in de leegte. Let op, deze foto is niet inbegrepen in de ticketprijs.

Tenslotte kunt u, voordat u naar de Top of the Rock gaat, nog een laatste stop maken in het Theater om een korte documentaire te bekijken over NBC, het beroemde televisienetwerk dat zijn kantoren in hetzelfde gebouw heeft.

De Sky Shuttles, de 4 shuttles naar de top van de Top of the Rock

De Top of the Rock liften| ©Hellotickets
De Top of the Rock liften| ©Hellotickets

Eindelijk, je staat op het punt om naar de top te klimmen, naar de top van Top of the Rock. De liften zijn een belevenis op zich. Waarom? Want in slechts 42 seconden vervoeren ze je... over 200 meter! Als je het leest, maak je dan klaar om je maag te laten tintelen.

De liften simuleren tijdcapsules. Door het transparante dak en de schermen ziet u de versnelling van beneden naar boven, terwijl beelden van de geschiedenis van Rockefeller Center en de evolutie ervan in de tijd worden geprojecteerd, opgedeeld in decennia.

En in minder dan een minuut, zonder je de tijd te geven je iets voor te stellen, bereik je de 67e verdieping, gaan de deuren open en voilà, je ziet het Empire State Building.

Boek uw ticket naar Top of the Rock

Hoe zien de drie Top of the Rock observatiedekken eruit

De uitzichtpunten van de Top of the Rock| ©Hellotickets
De uitzichtpunten van de Top of the Rock| ©Hellotickets

Een van de bijzonderheden van de Top of the Rock is dat hij drie observatiedekken heeft, die elk een andere ervaring bieden. Oorspronkelijk was het ontworpen om de vorm van een oceaanstomer te simuleren. Het was zelfs versierd om de kenmerken van de dekken van een schip op te roepen. In de loop der tijd werden bij de restauratie en verjonging eigentijdse vormen en ontwerpen gecombineerd met de art-decostijl van de jaren 1930.

Eerste observatiedek, 67e verdieping

Wanneer de deuren van de meteoorliften opengaan, komt u op de 67e verdieping, de "Grand Panorama Room". Deze verdieping, waar zich ook de cadeauwinkel bevindt, is bijna volledig afgesloten. Door de glazen ramen kunt u echter de skyline van noord naar zuid verkennen.

Als u in de winter gaat, is het een ideale plek om lange tijd foto's te maken en van het panoramische uitzicht te genieten.

Op dezelfde verdieping kunt u zich ook vermaken in de **"Breezeway"-**ruimte , vol bewegende LED-verlichting, en genieten van een ander werk van Michael Hammers met Swarovski-kristallen, "Radiance Wall".

Zodra u klaar bent met uw warming-up voor hoogtes, vindt u de roltrappen die u naar het volgende niveau brengen - er staat u heel wat hoogtevrees te wachten!

Tweede observatiedek, 69e verdieping

Dit observatiedek is in de open lucht, dus houd je camera gereed want het uitzicht wordt steeds mooier. Hoewel het om veiligheidsredenen omgeven is door bijna 3 meter hoog glas, kunt u de stad in 360 graden zien. Daar wachten twee enorme terrassen op u, die uitzicht bieden op Manhattan van het noorden tot het zuiden van de stad. Van Central Park en Harlem tot Midtown en het financiële district.

Vanaf deze 69e verdieping is het panoramische uitzicht adembenemend, zozeer zelfs dat op heldere dagen het zicht vanaf de Top of the Rock wel 130 kilometer in de omtrek kan bedragen.

Derde en laatste observatiedek, 70e verdieping

Dit laatste observatiedek is zowel per lift als per trap bereikbaar en is zonder twijfel de ster van de Top of the Rock. Het is een terras dat volledig in de open lucht ligt, zonder glas of andere elementen die het zicht (of de foto's) belemmeren.

En hoewel ze kleiner is dan de andere verdiepingen, kunnen we ons er perfect 360 graden bewegen, zodat we toegang hebben tot een ongeëvenaard uitzicht over New York. Van daaruit lijken alle wolkenkrabbers klein en duurt het een eeuwigheid om de schoonheid van de skyline te aanschouwen.

Gelukkig is er geen maximumtijd, dus als je boven op het observatiedek bent, kun je zo lang blijven als je wilt en zo lang als je nodig hebt, zodat je de beste herinneringen aan deze ervaring mee naar huis kunt nemen.

Ceci's Reizigerstip

Vanaf de 70e verdieping, kunt u de terrassen op de 69e verdieping zien. Dus als u met iemand anders gaat, kunt u uw metgezel vragen om een foto van u te maken vanaf de hoogste verdieping met de skyline op de achtergrond!

Het uitzicht op Manhattan vanaf de Top of the Rock

Het uitzicht vanaf de Top of the Rock| ©Hellotickets
Het uitzicht vanaf de Top of the Rock| ©Hellotickets

Het panoramische uitzicht op de Big Apple vanaf dit observatiedek is uniek. U kunt urenlang vanaf de top plaatsen ontdekken en ansichtkaarten van New York voor het hele gezin mee naar huis nemen.

Ik zal u een voorproefje geven van wat u kunt zien vanuit de lucht boven Rockefeller Center, maar dit zijn slechts enkele van de attracties van het uitzicht vanaf de Top of the Rock. De lijst is net zo eindeloos als de skyline zelf.

Uitzicht naar het noorden

  • Central ParkCentralPark, bijna in zijn geheel, verdwijnend in de skyline.
  • Upper East Side, Upper West Side en Harlembuurten
  • De Hudson rivier in de verte en de George Washington brug
  • Times Square en zijn helder verlichte gebouwen
  • Langs de rivier ziet u ook de nieuwe wijk Hudson Yards en het Edge Observatory.

Uitzicht naar het zuiden:

  • Het Empire State Building, op de voorgrond
  • In de verte, Downtown, het One World Trade Center en een ander uitkijkpunt, het One World Observatory.
  • Het Vrijheidsbeeld en Liberty Island

Boek uw ticket naar de Top of the Rock

En als je nog steeds niet kunt kiezen tussen de Top of the Rock en het Empire State Building

Het uitzicht op het Empire State Building vanaf Top of the Rock| ©Hellotickets
Het uitzicht op het Empire State Building vanaf Top of the Rock| ©Hellotickets

Dit is een van de eeuwige vragen waarmee reizigers worden geconfronteerd wanneer zij een reis naar New York plannen. Als je alles gelezen hebt over de ongelooflijke ervaring die je te wachten staat op de Top of the Rock, dan nodig ik je uit om dit artikel te bekijken met een vergelijking tussen het beklimmen van de Empire State of de Top of the Rock.

Niemand kan voor u beslissen, maar dit artikel kan misschien wat van uw twijfels wegnemen. Zo niet, dan kunt u altijd uw New York ervaring compleet maken door naar beide te gaan!