Top of the Rock Openingstijden

Als je de beroemde Top of the Rock wilt bezoeken maar de openingstijden niet weet en wilt weten wanneer het open is en hoe lang het bezoek duurt, lees dan verder!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuten lezen

Top of the Rock Openingstijden

Genieten van het uitzicht vanaf de Top of The Rock | ©Teemu Paananen

De skyline van New York zien vanaf de Top of the Rock in het hart van Manhattan is een magische sensatie.

Laat je niet tegenhouden door hoogtevrees, zorg dat je de openingstijden van het observatiedek kent zodat je je bezoek kunt plannen en kaartjes kunt kopen. Het wordt een onvergetelijke ervaring!

1. Wat zijn de openingstijden van Top of the Rock?

Genieten op de Top of the Rock| ©Hellotickets
Genieten op de Top of the Rock| ©Hellotickets

Top of the Rock is geopend van 10 uur 's ochtends tot 22 uur 's avonds, elke dag van de week en elke dag van het jaar. Deze ruime openingstijden bieden veel flexibiliteit en zorgen ervoor dat je op bijna elk moment van de dag naar de top van het Rockefeller Center kunt klimmen en als een kind kunt genieten van het uitzicht over New York City.

Praktische tips voor het kiezen van het tijdstip van je bezoek

 • Geef datum en tijd aan bij het voorafboeken: het is noodzakelijk om een datum en tijd te kiezen voor een bezoek aan de Top of The Rock op het moment dat je je tickets boekt. Ik raad je aan om punctueel te zijn, omdat ze geen toegang garanderen buiten de tijd die je hebt gekozen.

 • Let op het eerste en laatste bezoek: de eerste lift gaat om 10 uur omhoog en de laatste om 21.10 uur. Houd dit in gedachten voor het geval je, voordat je naar Top of the Rock gaat, andere toeristische attracties in de omgeving wilt zien.

 • Vakantietijden: De reguliere openingstijden van Top of the Rock kunnen variëren als er een feestdag of lang weekend op de kalender staat. Mijn advies is om snel op Google te zoeken als je reis op een feestdag valt om te controleren of er op die data wijzigingen zijn.

Boek tickets voor Top of the Rock

2. En wanneer sluit Top of the Rock?

Uitzicht vanaf de top van de rots| ©Hellotickets
Uitzicht vanaf de top van de rots| ©Hellotickets

Zoals vermeld in het vorige punt is de Top of the Rock bij normale weersomstandigheden elke dag van het jaar tot 22.00 uur geopend, ongeacht of het warm of koud is.

In het geval van extreme weersomstandigheden (sneeuw, hagel, harde wind, enz.) kunnen delen van het observatiedek om veiligheidsredenen voor het publiek worden gesloten, dit ter beoordeling van de attractie. Bezoekers worden echter vóór binnenkomst geïnformeerd over de weersomstandigheden.

In elk geval heeft de Top of The Rock een observatorium verspreid over drie verdiepingen, waarvan de 67e verdieping bijna volledig gesloten is, waar je kunt schuilen. Vanuit de ramen heb je een uitstekend uitzicht op de skyline van de Big Apple.

Boek tickets voor de Top of the Rock

3. Hoe lang duurt het bezoek aan de Top of the Rock? Hoe lang kan ik op het observatiedek blijven?

Binnen in de Top of the Rock| ©Pascale Amez
Binnen in de Top of the Rock| ©Pascale Amez

Er is meestal geen tijdslimiet om binnen te blijven op het observatiedek van de Top of the Rock en een bezoek duurt over het algemeen tussen de 45 en 60 minuten.

De Top of the Rock is misschien wel de beroemdste wolkenkrabber in New York en wordt het meest aanbevolen door reizigers omdat het het beste panoramische uitzicht over de stad heeft en het beste uitzicht op Manhattan en Central Park.

Ze zijn zo fascinerend dat je het moeilijk zult vinden om weg te gaan. Voeg daar de Mezzanine Exhibit, een bezoek aan de LED-verlichte Breezeway, de Radiance Wall en de cadeauwinkel aan toe en je zult er waarschijnlijk lang blijven. Er is zoveel te zien dat je zelf moet beslissen hoe lang je blijft.

Boek tickets voor Top of the Rock

4. Wanneer ga je naar de zonsondergang kijken bij Top of the Rock?

Zonsondergang vanaf de top van de rots| ©Johnell Pannell
Zonsondergang vanaf de top van de rots| ©Johnell Pannell

De tijd van zonsondergang is niet constant gedurende het jaar, maar varieert in de tijd (in de zomer kan het bijvoorbeeld tussen 19.00 en 21.30 uur zijn en in de winter tussen 16.00 en 18.30 uur), dus als je naar de Top of the Rock gaat met de intentie om deze te zien, raad ik je aan om eerst online te kijken wanneer de zonsondergang plaatsvindt in de maand dat je naar New York reist.

Zonsondergang is een favoriete tijd voor toeristen die de wolkenkrabbers van de Big Apple bezoeken, waaronder de Top of the Rock. Het uitzicht is adembenemend op zo'n hoogte en daarom is het de drukste tijd van het jaar.

Maar let op, want in tegenstelling tot andere wolkenkrabbers in de stad hebben kaartjes voor de Top of the Rock een toeslag van ongeveer 8 euro per kaartje, alleen al om naar de zonsondergang te gaan kijken.

Dus als je liever dat geld uitspaart en een intiemere ervaring hebt door naar het observatiedek te gaan zonder zoveel mensen om je heen, is mijn advies om op een doordeweekse dag vroeg in de ochtend te gaan - dan heb je de Top of the Rock bijna voor jezelf en dat is een traktatie! Als je je echter zorgen maakt over je budget tijdens je reis, gebruik dan deze gids met ticketprijzen voor de Top of the Rock om je te helpen je budget te organiseren voor je reis en om je wat tips te geven over hoe je geld kunt besparen tijdens je bezoek.

Boek tickets voor Top of the Rock

5. Welke andere plaatsen kan ik bezoeken in de buurt van Top of the Rock? Dienstregelingen van nabijgelegen toeristische attracties

Uitzicht rondom de Top of the Rock| ©Hellotickets
Uitzicht rondom de Top of the Rock| ©Hellotickets

Midtown Manhattan zit vol met attracties in de buurt van de Top of the Rock die je kunt verkennen door een wandeling door de omgeving te maken. Bekijk hieronder de openingstijden van een aantal van de populairste toeristische attracties in de buurt van de Top of the Rock.

 • Grand Central Terminal: dagelijks geopend van 5:15 tot 2:00 uur.

 • St. Patrick's Cathedral: Dagelijks geopend van 6:30 tot 20:45 uur.

 • Chrysler Building: De lobby is op werkdagen geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Een goed moment om een bezoek te brengen zonder dat toeristen de werknemers storen is van 10.30 tot 11.00 uur of van 14.00 tot 16.00 uur.

 • New York Public Library: Open van 10.00 tot 18.00 uur op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Dinsdag en woensdag van 10.00 tot 20.00 uur. Op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

6. Wat zijn de openingstijden van andere wolkenkrabbers in New York?

Empire State Building gezien vanaf de Top of the Rock| ©Marten Van Den Heuvel
Empire State Building gezien vanaf de Top of the Rock| ©Marten Van Den Heuvel

En als je na het beklimmen van de Top of the Rock in het Rockefeller Center zo onder de indruk bent van de skyline van New York dat je deze graag nog eens vanaf andere punten in de Big Apple wilt bekijken, is hier een korte lijst met de openingstijden van de andere iconische wolkenkrabbers van de stad.

Sommige, zoals het Empire State Building, hebben superverlengde openingstijden (tot 2 uur 's nachts!), zodat je tot in de vroege uurtjes kunt genieten van het verlichte uitzicht op Manhattan. Het is bijna een VIP-ervaring omdat er meestal niet veel reizigers zijn op dat tijdstip van de dag.

 • Empire State Building
 • Openingstijden
 • 8 uur 's ochtends tot 2 uur 's nachts
 • One World Sterrenwacht
 • Openingstijden
 • 9 AM tot 9 PM
 • De rand
 • Openingstijden
 • 10 AM tot 10 PM