Top of the Rock Restaurant in NY

De hoogste terrasbar in New York is Bar Sixty-Five in Rainbow Room in Rockefeller Center. Heb je zin in een bezoekje na een klim naar de Top of the Rock?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuten lezen

Top of the Rock Restaurant in NY

Uitzicht in het Top of the Rock restaurant | ©Phil Dolby

Als je naar de uitkijkposten van de wolkenkrabbers van New York gaat, zoals de Top of the Rock, gebeurt het vaak dat je zo in beslag wordt genomen door het uitzicht dat de tijd daarboven kort is en je altijd meer wilt.

Gelukkig bevindt zich binnen in de wolkenkrabber en heel dicht bij dit uitzichtpunt Bar Sixty-Five at Rainbow Room, een van de beste rooftops van New York waar je vanaf het spectaculaire terras nog een tijdje kunt blijven genieten van de skyline van New York met een cocktail in je hand en een hapje eten. Is dit een geweldig plan of niet? Lees verder want ik vertel je hoe je hier je plekje kunt reserveren!

Waar kan ik dineren bij de Top of the Rock?

Ingang van de Rainbow Room bij Top of the Rock| ©Travis Wise
Ingang van de Rainbow Room bij Top of the Rock| ©Travis Wise

Een paar verdiepingen lager dan waar het Top of the Rock observatorium zich bevindt, op de 65e verdieping van 30 Rockefeller Plaza, vind je het legendarische Rainbow Room restaurant en de bijbehorende bar en lounge op het dak , Bar Sixty-Five, beide met een van de beste uitzichten op de skyline van Manhattan om van te genieten met een drankje in de hand op een meer ontspannen en minder drukke manier dan boven, vanaf het Top of the Rock observatiedek.

Hoewel beide zich op dezelfde verdieping bevinden, lijkt het Rainbow Room restaurant bedoeld te zijn voor privé-evenementen, terwijl de bar en lounge op het dak , Bar Sixty-Five, open is voor alle bezoekers om te genieten van een informele avond met vrienden onder het genot van heerlijke cocktails met uitzicht op de skyline van New York op de achtergrond.

Moet ik een tafel reserveren bij de Sixty-Five Bar?

Mijn advies is om uw tafel van tevoren te reserveren via de website vanhet Rockefeller Center of de Open Table website om een tafel te reserveren bij de Sixty-Five Bar als u liever zit tijdens uw bezoek, vooral in het buitengedeelte van de bar om het stadslandschap in u op te nemen.

Bar Sixty-Five in Rainbow Room is de hoogst gelegen terrasbar in New York, dus het uitzicht over de stad vanaf hier is erg populair en je zult er veel mensen aantreffen. Als je geen reservering krijgt, hoef je je geen zorgen te maken, want je bent nog steeds welkom bij de Sixty-Five Bar en je kunt aan de bar staan terwijl je een drankje drinkt.

Boek tickets voor het Top of the Rock observatiedek

Wat eten bij de Sixty-Five Bar in Rainbow Room?

Sixty-Five Burger bij de Sixty-Five Bar| ©Rockefellercenter
Sixty-Five Burger bij de Sixty-Five Bar| ©Rockefellercenter

Het menu van de Sixty-Five Bar bestaat uit moderne Amerikaanse bistrogerechten met een leuke twist. Het is niet al te uitgebreid, wat geweldig is om niet te verzanden in een zee van twijfels bij het kiezen, zodat je sneller kunt beslissen welk gerecht je gaat bestellen.

Er zijn veel vleeswaren en kaasgerechten, zeevruchten en vlees om mee te nemen met een uitgebreide drankenkaart vol rode, rosé en witte wijnen, ambachtelijke bieren, champagne en natuurlijk spectaculaire cocktails.

Op het menu van de Sixty-Five Bar raad ik je aan de "Sixty-Five Burger" te proberen en als dessert de "Big Apple Cheesecake". Dit alles vergezeld van een van de beroemde cocktails van de bar, zoals de "Mermaid Lagoon, Gin Fizz" of de "Cucumba Rumba, Mezcal Sour".

Boek tickets voor het uitkijkpunt Top of the Rock

Hoeveel kost het om te dineren in de Sixty-Five at Rainbow Room Bar at Top of the Rock?

Uitzicht vanaf de Top of the Rock restaurants| ©Jorge Gobbi
Uitzicht vanaf de Top of the Rock restaurants| ©Jorge Gobbi

Afhankelijk van de gerechten en drankjes die je aan de bar bestelt, kan de ervaring ongeveer $31 tot $50 kosten . De Sixty-Five Bar in de Rainbow Room heeft echter een prix fixe menu voor $65 per persoon (2-gangen) en $75 per persoon (3-gangen).

Lunch of diner in de Sixty-Five Bar is niet goedkoop vergeleken met andere restaurants in de stad. Maar ja, niet alle restaurants hebben het prachtige uitzicht over Manhattan dat deze bar en lounge op het dak van 30 Rockefeller Plaza wel heeft.

Dit is een uitstekende gelegenheid om te genieten van een fine dining menu in het Rockefeller Center terwijl je uitkijkt over de skyline van New York City bij zonsondergang, een topervaring die de moeite waard is: als je ervoor kiest om bij de Sixty-Five Bar te eten, betaal je er met volle teugen voor en neem je een geweldig souvenir mee naar huis van deze unieke dag in Midtown Manhattan.

Boek tickets voor het Top of the Rock observatiedek

Hoe laat gaat de Sixty-Five Bar in de Rainbow Room open?

Een foto van de Top of the Rock| ©Johnell Pannell
Een foto van de Top of the Rock| ©Johnell Pannell

De openingstijden van de bar zijn anders dan die van het Top of the Rock observatiedek. De Sixty-Five at Rainbow Room Bar is geopend van 17.00 tot 23.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag en op zondag en maandag van 16.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag is de bar open van 16.00 tot 01.00 uur.

Wanneer ga je iets drinken in de Sixty-Five Bar at Rainbow Room?

Als u van plan bent om naar de Sixty-Five Bar te gaan nadat u naar de Top of the Rock bent geklommen, is mijn aanbeveling om eerst naar de zonsondergang te gaan kijken vanaf het observatorium om van het uitzicht te genieten en veel foto's en video's te maken van de zonsondergang, een heel bijzonder en romantisch moment van de dag.

Ga dan, als de zon ondergaat, 's avonds naar de Top of the Rock of ga naar beneden naar de 65e verdieping van 30 Rockefeller Plaza om met uw gezelschap van een drankje te genieten. Dit keer vanaf het openluchtterras van de Sixty-Five Bar met de adembenemend verlichte skyline van New York 's nachts op de achtergrond, je hebt het uitzicht vanaf hier!

Voor andere geweldige tijden om naar dit uitkijkpunt te gaan, raad ik je aan een kijkje te nemen bij het bericht Beste tijd om naar de Top of the Rock te gaan, waar je meer suggesties vindt.

Wat gebeurt er als ik te laat ben voor het restaurant?

Als je een tafel hebt gereserveerd bij de Sixty-Five Bar maar je bent een beetje laat, maak je dan geen zorgen, ze houden je reservering meestal 5-10 minuten vast uit beleefdheid. Maar als je denkt dat je langer onderweg zult zijn, kun je het beste telefonisch contact opnemen met de bar om ze dat te laten weten en om te proberen je reservering iets langer vast te houden.

De Sixty-Five Bar is een erg drukke bar op het dak waar veel mensen een goede tafel willen om van de skyline van New York te genieten bij zonsondergang. Daarom is mijn advies om heel stipt te zijn, zodat je op de afgesproken tijd goed bediend en gezeten kunt worden.

Boek tickets voor het Top of the Rock observatiedek

Hoe is de sfeer en het uitzicht van de Sixty-Five at Rainbow Room Bar?

Het uitzicht vanuit de Rainbow Room, New York City| ©Cissi Bäckman
Het uitzicht vanuit de Rainbow Room, New York City| ©Cissi Bäckman

Hoe is de sfeer en het decor van de bar?

De sfeer in deze bar en lounge op het dak in Rockefeller Center is rustig en ontspannen. De barmannen van Sixty-Five Bar hebben veel aandacht voor de klanten en hun service is zeer efficiënt.

Het decor van de bar doet denken aan de art-decostijl die de glamour van vervlogen tijden oproept. Een elegante en tijdloze stroming die bekend staat om zijn minimalisme en het gebruik van sobere kleuren zoals zwart, grijs, zilver, goud en wit.

Bovendien is de Sixty-Five Bar uitgerust met grote ramen waardoor het zonlicht binnendringt om het overdag op een natuurlijke manier te verlichten. s Avonds zijn de lichten die het pand verlichten gedimd, wat een intiem en romantisch effect geeft.

Kortom, het is de perfecte plek om je even los te koppelen van de routine en je te laten meevoeren door de schoonheid van de omgeving onder het genot van een heerlijke cocktail in goed gezelschap. Met vrienden of met een speciaal iemand.

Hoe is het uitzicht van de Sixty-Five at Rainbow Room Bar?

Het uitzicht op de skyline van New York vanaf deze bar en lounge op het dak is vergelijkbaar met het uitzicht vanaf de Top of the Rock, omdat je populaire bezienswaardigheden zoals Central Park of het Empire State Building vanaf het terras goed kunt zien.

Naar mijn mening vervangt het uitzicht van de Sixty-Five Bar echter niet dat van de Top of the Rock, maar vult het het aan, want de bar heeft niet het 360-graden uitzicht van het observatorium van de Top of the Rock en in de winter mag je niet naar buiten.

Daarom raad ik aan om eerst naar de Top of the Rock te gaan om het uitzicht op New York in al zijn pracht te zien en dan naar de Sixty-Five Bar te gaan om verder te genieten met een drankje in je hand en een hapje. Hier is een artikel over wat er te zien is op de Top of the Rock, zodat je je tijd beter kunt plannen.

Vanuit Bar Sixty-Five kun je een aantal van de beroemde toeristische attracties van de stad zien:

Wat is de dresscode voor een diner in de Sixty-Five Bar at Rainbow Room?

Als u wilt genieten van een avond in de Sixty-Five Bar na een bezoek aan Top of the Rock, moet u weten dat deze lounge een dresscode heeft voor toegang.

De etiquette is smart casual, wat betekent dat sportkleding, korte broeken, jeans, gescheurde broeken, slippers en sportschoenen niet zijn toegestaan.

Dit is een restaurant waar gasten geacht worden zich netjes en verzorgd te kleden, in overeenstemming met de esthetiek van de ruimte.

Boek tickets voor het Top of the Rock observatiedek

Waar kun je nog meer een drankje krijgen in het Rockefeller Center?

Restaurant in het Rockefeller Center| ©Raul Alejandro Rodriguez
Restaurant in het Rockefeller Center| ©Raul Alejandro Rodriguez

Als je zin hebt in een hapje eten zonder Rockefeller Center te verlaten, zijn er een aantal restaurants in het complex waar je een hapje kunt eten voor of na een bezoek aan de Top of the Rock.

Voorbeelden zijn onder andere verse sushi bij Blue Ribbon Sushi Bar, ambachtelijke bagels bij Black Seed Bagels en Fuku's Aziatisch-Amerikaanse knapperige gebakken kip.

Je kunt ook de beste eetgelegenheden in de buurt van Rockefeller Center bekijken voor andere opties.

Boek tickets voor het Top of the Rock-observatiedek

Hoe kom ik bij de Sixty-Five Bar in Rainbow Room?

New Yorkse metro| ©Norbert Stening
New Yorkse metro| ©Norbert Stening

De metro is de beste manier om het verkeer in New York te vermijden en bij het Top of the Rock observatiedek en de Sixty-Five Bar voor het diner te komen als u een tafel heeft gereserveerd.

De belangrijkste metrolijnen naar Top of the Rock zijn:

  • 47th-50th Street halte Rockefeller Center (lijnen B, D, F en M).
  • 50th Street halte (lijn 1)
  • 51e Street halte (lijn 6)
  • Halte 49th Street (lijnen N, Q en R)

Als je geen haast hebt en net als ik van wandelen houdt, is een wandeling door Midtown de leukste en goedkoopste manier om bij deze toeristische attractie te komen.

Als je de straten van downtown New York te voet verkent, ontdek je veel bezienswaardigheden die je opvallen en vliegt de wandeling voorbij.

Als je echter liever met een ander vervoermiddel naar de Top of the Rock gaat, raad ik je aan het bericht Hoe kom ik bij de Top of the Rock te lezen, waarin je alle beschikbare alternatieven vindt.

Boek tickets voor het uitkijkpunt Top of the Rock