Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Top of the Rock Restaurant in NY

De hoogste openlucht terrasbar in New York is Bar Sixty-Five in de Rainbow Room in Rockefeller Center. Ben je in voor een bezoekje na je klim naar de Top of the Rock?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuten lezen

Top of the Rock Restaurant in NY

Uitzicht in het Top of the Rock restaurant | ©Phil Dolby

Wanneer we de uitkijkposten van de wolkenkrabbers van New York beklimmen, zoals de Top of the Rock, zijn we vaak zo onder de indruk van het uitzicht dat de tijd daarboven maar kort is en we altijd meer willen.

Gelukkig bevindt zich binnenin de wolkenkrabber en heel dicht bij dit uitzichtpunt Bar Sixty-Five at Rainbow Room, een van de beste rooftops van New York waar je vanaf het spectaculaire terras met een cocktail in de hand en een hapje kunt blijven genieten van de skyline van New York. Is dit een goed plan of niet? Blijf lezen want ik vertel je hoe je hier je plekje kunt reserveren!

1. Waar kan ik dineren bij de Top of the Rock?

Ingang naar de Regenboogzaal aan de top van de rots| ©Travis Wise
Ingang naar de Regenboogzaal aan de top van de rots| ©Travis Wise

Een paar verdiepingen lager dan het Top of the Rock observatorium, op de 65e verdieping van 30 Rockefeller Plaza, vindt u het legendarische Rainbow Room restaurant en de bijbehorende bar en lounge op het dak Bar Sixty-Five, beide met een aantal van de beste uitzichten op de skyline van Manhattan om met een drankje in de hand van te genieten op een meer ontspannen en minder drukke manier dan vanaf het Top of the Rock observatiedek.

Hoewel beide zich op dezelfde verdieping bevinden, lijkt het Rainbow Room restaurant bestemd voor privé-evenementen, terwijl de bar en lounge op het dak Bar Sixty-Five open is voor alle bezoekers om te genieten van een ongedwongen avond met vrienden onder het genot van heerlijke cocktails met op de achtergrond uitzicht op de skyline van New York.

Moet ik een tafel reserveren om naar de Sixty-Five Bar te gaan?

Mijn advies is om uw tafel vooraf te reserveren via de website van het Rockefeller Center of de
Rockefeller Center website of de Open Table website om een tafel te reserveren in de Sixty-Five Bar als u liever zit tijdens uw bezoek, vooral in de buitenbar om van het stadsgezicht te genieten.

Bar Sixty-Five in de Rainbow Room is de hoogste openluchtbar op het dak van New York, dus het uitzicht over de stad vanaf hier is erg populair en je zult er veel mensen aantreffen. Als u niet kunt reserveren, hoeft u zich geen zorgen te maken, want u bent nog steeds welkom in Bar Sixty-Five en kunt aan de bar staan terwijl u een drankje drinkt.

Ik wil naar de Top of the Rock

2. Wat te eten bij de Sixty-Five in de Rainbow Room Bar?

Sixty-Five Burger bij Sixty-Five Bar| ©Rockefellercenter
Sixty-Five Burger bij Sixty-Five Bar| ©Rockefellercenter

Op het menu van Bar Sixty-Five staan moderne Amerikaanse bistrogerechten met een leuke twist. Het is niet te uitgebreid, wat fijn is om niet in een zee van twijfels te vallen bij het kiezen, zodat je sneller kunt beslissen welk gerecht te bestellen.

Er zijn tal van charcuterie- en kaasgerechten, zeevruchten en vleesgerechten om te combineren met een uitgebreide drankenkaart vol rode, rosé en witte wijnen, ambachtelijke bieren, champagne en, natuurlijk, spectaculaire cocktails.

Op het menu van de Sixty-Five Bar raad ik u de "Sixty-Five Burger" aan en als dessert de "Big Apple Cheesecake". Dit alles vergezeld van een van de beroemde cocktails van de bar, zoals de "Mermaid Lagoon, Gin Fizz" of de "Cucumba Rumba, Mezcal Sour".

3. Hoeveel kost het om te dineren in de Sixty-Five at Rainbow Room Bar at the Top of the Rock?

Uitzicht vanaf de Top of the Rock restaurants| ©Jorge Gobbi
Uitzicht vanaf de Top of the Rock restaurants| ©Jorge Gobbi

Afhankelijk van de gerechten en drankjes die u aan de bar bestelt, kost de ervaring ongeveer $31 tot $50. De Sixty-Five in de Rainbow Room Bar heeft echter een prix-fixe menu voor $ 65 per persoon (2-gangen) en $ 75 per persoon (3-gangen).

Lunch of diner in Bar Sixty-Five is niet goedkoop in vergelijking met andere restaurants in de stad. Maar ja, niet alle restaurants hebben het prachtige uitzicht over Manhattan dat deze bar en lounge op het dak van 30 Rockefeller Plaza wel heeft.

Het glas is halfvol. Dit is een uitstekende gelegenheid om in het Rockefeller Center te genieten van een verfijnd menu terwijl u de skyline van New York City bij zonsondergang bekijkt.

Aan een topervaring als deze hangt uiteindelijk een prijskaartje, maar het is zo de moeite waard dat als je ervoor kiest om in de Sixty-Five Bar te eten, je dat er graag voor over hebt en een geweldig souvenir van deze unieke dag in Midtown Manhattan mee naar huis neemt.

4. Hoe laat gaat de Sixty-Five at Rainbow Room Bar open?

Een foto van de Top of the Rock| ©Johnell Pannell
Een foto van de Top of the Rock| ©Johnell Pannell

De openingstijden van de bar zijn anders dan die van het Top of the Rock observatiedek. The Sixty-Five in Rainbow Room Bar is geopend van 17.00 tot 23.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag en op zondag en maandag van 16.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag is het open van 16.00 tot 01.00 uur.

Wanneer ga ik iets drinken in de Sixty-Five in de Rainbow Room Bar?

Als u van plan bent de Sixty-Five Bar binnen te gaan na de beklimming van de Top of the Rock, is mijn aanbeveling om eerst naar de zonsondergang te gaan kijken vanaf het observatorium om van het uitzicht te genieten en veel foto's en video's van de zonsondergang te maken, een heel bijzonder en romantisch moment van de dag.

En als de zon ondergaat, ga dan 's avonds naar de Top of the Rock of ga naar de 65e verdieping van 30 Rockefeller Plaza om samen met je date van een drankje te genieten. Deze keer vanaf het openluchtterras van de Sixty-Five Bar met de prachtig verlichte skyline van New York op de achtergrond - vanaf hier heeft u een beeldschoon uitzicht!

Voor andere goede tijden om naar dit uitzichtpunt te gaan, raad ik je aan een kijkje te nemen in het bericht Beste tijd om naar de Top of the Rock te gaan, waar je meer suggesties vindt.

Wat gebeurt er als ik te laat in het restaurant ben?

Als je een tafel hebt gereserveerd in de Sixty-Five Bar maar je bent wat later, maak je geen zorgen, ze houden je reservering meestal 5-10 minuten vast uit beleefdheid. Als u echter denkt dat u wat later zult zijn, kunt u het beste telefonisch contact opnemen met de bar om hen dat te laten weten en te proberen uw reservering wat langer vast te houden.

De Sixty-Five Bar is een zeer drukke bar op het dak waar veel mensen een goede tafel willen bemachtigen om bij zonsondergang van de skyline van New York te genieten. Daarom is mijn advies om te proberen zeer stipt te zijn, zodat u op het afgesproken tijdstip correct bediend en gezeten kunt worden.

5. Hoe is de sfeer en het uitzicht van de Sixty-Five in de Rainbow Room Bar?

Het uitzicht vanuit de Rainbow Room, New York City| ©Cissi Bäckman
Het uitzicht vanuit de Rainbow Room, New York City| ©Cissi Bäckman

Hoe is de sfeer en het decor van de bar?

De sfeer in deze bar en lounge op het dak in het Rockefeller Center is kalm en ontspannen. De barmannen van Sixty-Five Bar zijn zeer attent voor de klanten en hun bediening is zeer efficiënt.

Het decor van de bar doet denken aan de Art Deco stijl die de glamour van vervlogen tijden oproept. Een elegante en tijdloze stroming die beroemd is om haar minimalisme en het gebruik van sobere kleuren zoals zwart, grijs, zilver, goud en wit.

Bovendien is de Sixty-Five Bar uitgerust met grote ramen waardoor het zonlicht binnendringt om het overdag op natuurlijke wijze te verlichten. s Avonds worden de lichten van de bar gedimd om een intiem en romantisch effect te bereiken.

Kortom, het is de perfecte plek om je even los te koppelen van de routine en je te laten meevoeren door de schoonheid van de omgeving onder het genot van een heerlijke cocktail in goed gezelschap. Met vrienden of met een speciaal iemand.

Hoe is het uitzicht van de Sixty-Five in de Rainbow Room Bar?

Het uitzicht op de skyline van New York vanuit deze bar en lounge op het dak is vergelijkbaar met dat van de Top of the Rock, aangezien u vanaf het terras met zeer goed zicht populaire plaatsen als Central Park en het Empire State Building kunt zien.

Naar mijn mening vervangt het uitzicht van de Sixty-Five Bar echter niet dat van de Top of the Rock, maar vult het aan, want de bar heeft niet het 360-graden uitzicht van het observatorium van de Top of the Rock en in de winter mag je niet naar buiten.

Daarom raad ik aan eerst naar de Top of the Rock te gaan om het uitzicht over New York in al zijn pracht te zien en dan naar de Sixty-Five Bar te gaan om verder te genieten met een drankje in de hand en een hapje te eten. Hier is een artikel over wat er te zien is op de Top of the Rock, zodat u uw tijd beter kunt indelen.

Vanuit Bar Sixty-Five kunt u een aantal van de beroemde toeristische attracties van de stad zien:

Wat is de dresscode voor dineren in de Sixty-Five at Rainbow Room Bar?

Als u na een bezoek aan Top of the Rock een avond in de Sixty-Five Bar wilt doorbrengen, moet u weten dat deze lounge een dresscode voor de toegang heeft.

De etiquette is smart casual, wat betekent dat sportkleding, shorts, jeans, broeken met scheuren, slippers en sportschoenen niet zijn toegestaan.

Dit is een restaurant waar van de gasten wordt verwacht dat zij zich netjes en elegant kleden, in overeenstemming met de esthetiek van de ruimte.

Ik wil de Top of the Rock beklimmen

6. Waar kan ik nog meer een drankje krijgen in Rockefeller Center?

Restaurant in het Rocklefeller Center| ©Raul Alejandro Rodriguez
Restaurant in het Rocklefeller Center| ©Raul Alejandro Rodriguez

Als je zin hebt in een hapje eten zonder het Rockefeller Center te verlaten, zijn er een aantal restaurants in het complex waar je een hapje kunt eten voor of na een bezoek aan de Top of the Rock.

Voorbeelden zijn de verse sushi van Blue Ribbon Sushi Bar, de ambachtelijke bagels van Black Seed Bagels en de krokant gebakken kip van Fuku met Aziatisch-Amerikaanse invloeden, naast vele andere.

U kunt ook kijken naar de beste plaatsen om te eten in de buurt van Rockefeller Center voor andere opties.

7. Hoe kom ik bij de Sixty-Five in de Rainbow Room Bar?

Metro New York| ©Norbert Stening
Metro New York| ©Norbert Stening

De metro is de beste manier om het verkeer in New York te ontwijken en snel en op tijd bij het Top of the Rock observatiedek te komen, of bij het diner in de Sixty-Five Bar als je een gereserveerde tafel hebt.

De belangrijkste ondergrondse lijnen die naar Top of the Rock gaan zijn:

  • Halte 47th-50th Street Rockefeller Center (B-, D-, F- en M-lijnen)
  • Halte 50th Street (lijn 1)
  • 51e straat halte (lijn 6)
  • 49th Street halte (N, Q en R lijnen)

Als je geen haast hebt en graag wandelt, zoals ik, is een wandeling door Midtown de leukste en goedkoopste manier om bij deze toeristische attractie te komen.

Als u te voet de straten van het centrum van New York verkent, zult u vele plaatsen ontdekken die uw aandacht zullen trekken en de reis zal voorbij vliegen.

Als je echter liever met een ander vervoermiddel naar de Top of the Rock gaat, raad ik je aan het bericht Hoe kom ik bij de Top of the Rock te lezen, waarin we alle alternatieven voor je op een rijtje zetten.

Ik wil naar de top van de rots klimmen