Beste tijd om de Top of the Rock te bezoeken: Dag of nacht

Weet jij wat de beste tijd is om de Top of the Rock te beklimmen? Als wolkenkrabbers nieuw voor je zijn, lees je hier alles wat je moet weten over een bezoek aan het observatiedek van Rockefeller Center.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuten lezen

Beste tijd om de Top of the Rock te bezoeken: Dag of nacht

Genieten van het uitzicht vanaf de Top of the Rock | ©Maarten Van den Heuvel

Top of the Rock is een van de meest bezochte toeristische attracties in Manhattan, maar wanneer is de beste tijd om het te zien en geweldige foto's te maken vanaf het observatorium? Wat is de beste tijd van het jaar om naar boven te gaan?

Zoals elk gepland bezoek heeft ook de toegang tot het observatiedek van Top of the Rock zijn trucjes. Bekijk voordat je je tickets koopt het volgende bericht om de beste tijd te vinden om naar het observatiedek in het Rockefeller Center te gaan.

Wanneer is de beste tijd om de Top of the Rock te bezoeken?

Top of the Rock bij zonsondergang| ©Johnell Pannell
Top of the Rock bij zonsondergang| ©Johnell Pannell

Zonsondergang is de beste tijd om de Top of the Rock te bezoeken. Het klinkt misschien als een cliché, maar in het geval van het Rockefeller Center observatiedek is het waar! Er geldt zelfs een toeslag van ongeveer 8 euro op kaartjes voor de Top of the Rock alleen maar om daar naar de zonsondergang te kijken. Dat is niets!

Het is dus een populaire tijd voor zowel New Yorkers als bezoekers om langs te komen in Midtown en de dag op een mooie en bijzondere manier af te sluiten met een heleboel souvenirfoto's tussendoor. Let op de openingstijden van de Top of the Rock om je beklimming in te plannen.

Boek je ticket voor de Top of the Rock

Wanneer is de beste tijd voor een intiemere ervaring op de Top of the Rock?

Binnen in de Top of the Rock| ©Pascale Amez
Binnen in de Top of the Rock| ©Pascale Amez

Vroeg in de ochtend, het eerste wat je doet, is ook een goed moment om de Top of the Rock te beklimmen. Het lijdt geen twijfel dat het kijken naar de zonsondergang vanaf de top van het Rockefeller Center een magisch gevoel is, maar als je liever dat geld uitspaart en ontsnapt aan de drukte die dan soms optreedt, is mijn advies om vroeg in de ochtend te gaan.

Laat in de avond, voordat ze het observatiedek rond 22.00 uur sluiten, is echter ook een goed moment om te genieten van een intiemer bezoek aan de Top of the Rock met nauwelijks andere bezoekers, vooral op doordeweekse dagen. Hiervoor moet je wachten tot de laatste lift om 21.10 uur vertrekt.

Op deze twee momenten van de dag heb je het observatiedek bijna helemaal voor jezelf en heb je een bijna privé-ervaring, en dat is in een stad als New York vol met mensen altijd een luxe!

Boek je ticket voor Top of the Rock

Is het een goed idee om naar boven te gaan als het slecht weer is?

Zoek dekking bij de Top of the Rock| ©Hellotickets
Zoek dekking bij de Top of the Rock| ©Hellotickets

Als je je kaartjes voor de Top of the Rock van tevoren koopt, is het zelfs bij slecht weer de moeite waard om naar boven te gaan omdat de algehele ervaring op de Top of the Rock verder gaat dan het uitzicht, hoewel de meeste bezoekers natuurlijk naar het observatiedek komen om van de skyline van New York te genieten en hun hoogtevrees te testen.

Als het op de dag van je bezoek koud is of een beetje bewolkt met regen en matige wind, heb je verschillende opties:

 • Geniet van het uitzicht vanaf de 67e verdieping van het observatiedek, dat bijna volledig omsloten en beschut is. Vanaf hier heb je ook een ongelooflijk uitzicht over de stad en kun je net zulke mooie foto's maken.
 • Klim naar de onoverdekte observatiedekken op de 69e en 70e verdieping, want vanaf de top van het observatorium heb je het gevoel op de top van de wereld te staan - een onvergetelijke ervaring!
 • Daarnaast kun je tijdens je bezoek interessante tentoonstellingen bekijken over Rockefeller Center, het observatiedek en de familie Rockefeller.
 • Je kunt ook genieten van andere bijzondere ruimtes in de wolkenkrabber, zoals de Breezeway Room of de Radiance Wall.

In het onwaarschijnlijke geval van extreme weersomstandigheden (bijv. sneeuw, hagel, harde wind, enz.) kan Top of the Rock naar eigen goeddunken besluiten om bepaalde delen van het observatiedek om veiligheidsredenen te sluiten voor het publiek, maar bezoekers worden hiervan op de hoogte gesteld.

Boek je ticket voor Top of the Rock

Wanneer is de beste tijd om een bezoek aan Top of the Rock te combineren met andere attracties?

Een ochtend op de Top of the Rock| ©Hellotickets
Een ochtend op de Top of the Rock| ©Hellotickets

De ochtend, zonder twijfel. Top of the Rock ligt in Midtown, in het hart van Manhattan, dus het wordt omringd door andere populaire toeristische attracties die je kunt bezoeken nadat je 's ochtends eerst naar het observatiedek van het Rockefeller Center bent gegaan. Op deze manier kun je een route door het gebied plannen en andere bezienswaardigheden bekijken.

Populaire plaatsen in de buurt van de Top of the Rock

 • 5th Avenue: een van de belangrijkste en meest emblematische straten van de stad, vol met winkels waar je wel even naar binnen wilt om rond te snuffelen.
 • Grand Central Terminal: het negentiende-eeuwse architectonische juweeltje van New York. Je hebt het in talloze films gezien. Maak van de gelegenheid gebruik om iets te drinken in de "Oyster Bar", de oudste van de cafés, die dateert uit 1913.
 • ::link|text=St. Patrick's Cathedral|element=pa-4690: is de grootste neogotische katholieke kerk in Noord-Amerika. Het ligt tegenover Rockefeller Center. Gratis toegang.
 • Chrysler Building: een imposante Art Deco wolkenkrabber waar je gratis de lobby kunt bezoeken.
 • New York Public Library: je zult versteld staan van de majestueuze buitenkant, bewaakt door de leeuwen "Patience" en "Fortitude", en van de spectaculaire leeszalen, die ook in films te zien zijn geweest.

Boek je ticket naar de Top of the Rock

Wat is het beste moment om de Top of the Rock met kinderen te bezoeken?

Met kinderen naar de Top of the Rock| ©Adrien Bruneau
Met kinderen naar de Top of the Rock| ©Adrien Bruneau

Elk gezin is anders, maar als je van plan bent om de Top of the Rock met kinderen te bezoeken, is het beste tijdstip om de Top of the Rock te bezoeken vroeg in de ochtend, omdat kinderen dan meestal vroeg op zijn en met veel energie wakker worden, klaar om plannen te maken.

Een bezoek aan de Top of the Rock duurt meestal tussen de 45 en 60 minuten, dus kinderen vinden het niet te lang en zullen zich prima vermaken met het bekijken van de bezienswaardigheden en het snuffelen in de cadeauwinkel. Bovendien zullen ze het geweldig vinden om met de interactieve Sky Shuttle lift in minder dan 60 seconden 200 meter omhoog te gaan. Ze zullen versteld staan!

Als je vroeg naar het observatiedek van het Rockefeller Center gaat, heb je de rest van de dag de tijd om andere activiteiten met ze te doen, zoals:

Hoe zit het met oudere volwassenen?

In dit geval hangt het er een beetje vanaf hoe oud ze zijn en of de ouderen dag- of nachtgewoonten hebben. Met andere woorden, als ze het niet erg vinden om vroeg op te staan, raad ik aan om 's ochtends vroeg met ze te gaan, omdat er dan minder drukte is bij Top of the Rock en ze zich vrijer en rustiger kunnen bewegen rond het uitkijkplatform.

Als ze echter nachtbrakers zijn die actiever zijn naarmate de dag vordert, raad ik aan om laat in de middag te gaan, iets voor sluitingstijd, omdat er dan ook minder mensen zijn en ze rustig van het uitzicht kunnen genieten zonder de drukte van andere bezoekers. Het belangrijkste is dat je niet overweldigd wordt door de drukte, dat je niet uitgeput raakt en dat je je op je gemak voelt tijdens de ervaring.

Boek je ticket voor Top of the Rock

Wat is de beste tijd van het jaar om Top of the Rock te beklimmen?

Kerstmis in het Rockefeller Center| ©Unsplash
Kerstmis in het Rockefeller Center| ©Unsplash

Top of the Rock is elke dag geopend en kan op elk moment worden bezocht, maar omdat Kerstmis in New York uniek is, is dit zonder twijfel de beste tijd van het jaar om te bezoeken.

Vooral in de momenten voordat je naar het observatiedek gaat, want alles rondom Rockefeller Center is versierd met kerstmotieven en je voelt de magie die New York tijdens de feestdagen in de bioscoop uitstraalt.

 • Je ziet de gigantische verlichte kerstboom van Rockefeller Center.
 • Je kunt schaatsen op de Rockefeller Rink in Rockefeller Plaza.
 • Als je zin hebt, kun je gaan winkelen op 5th Avenue.
 • Naar kerstliedjesluisteren...

En als klap op de vuurpijl klim je naar de Top of the Rock voor een uitzicht in vogelvlucht over New York en een glimp van de wolken. Er is zo veel te zien en te doen, dat ik deze gids voor een bezoek aan de Top of the Rock met Kerstmis aanbeveel zodat je niets mist. Natuurlijk raad ik je aan om je kaartjes van tevoren online te kopen, zodat je, als je er eenmaal bent, je tijd kunt besteden aan wat echt belangrijk is - genieten!

Boek je ticket voor Top of the Rock

En het beste moment van de dag om foto's te maken op de Top of the Rock?

Foto's maken vanaf de Top of the Rock| ©Hellotickets
Foto's maken vanaf de Top of the Rock| ©Hellotickets

Camera's zijn dol op New York! Dat is waar, maar goed licht is essentieel voor mooie foto's, hoe fotogeniek de "City of Skyscrapers" ook is. Daarom is de ochtend het beste moment van de dag om te profiteren van het natuurlijke zonlicht van de openluchtobservatoria op de 69e en 70e verdieping van de Top of the Rock.

Omdat er vroeg op de dag minder mensen zijn, is het ook gemakkelijker om je creativiteit de vrije loop te laten met je camera zonder toeristen voor je lens. Je kunt in alle rust alle foto's maken die je maar wilt!

Andere momenten om foto's te maken vanaf de Top of the Rock

We mogen echter niet vergeten dat een ander topmoment om foto's te maken op de Top of the Rock de zonsondergang is. Dit is het populairste moment van de dag voor bezoekers van het observatiedek van het Rockefeller Center vanwege de romantische sfeer en het gevarieerde kleurenpalet dat kan worden vastgelegd met de camera van de lucht en het prachtige stadslandschap vanaf daar.

's Nachts naar de Top of the Rock klimmen is ook een geweldig moment om foto's te maken van de skyline van New York als je goed om kunt gaan met het gebrek aan natuurlijk licht en het vermijden van wazige foto's. Het is een fascinerend schouwspel om de lichtjes die de stad sieren langzaam te zien oplichten na zonsondergang en het vastleggen van het moment is een uitdaging voor elke fotograaf.

Hoe dan ook, maak je niet te veel zorgen want het belangrijkste is om de ervaring te beleven en zoals ik al eerder zei, New York komt altijd goed uit op foto's!

Isabel's Traveler Tip

Tag met de hashtag #topoftherock enkele foto's van je ervaring op de Top of the Rock en upload ze naar sociale netwerken zodat iedereen ze kan zien.