Hoe kunt u de kerstverlichting van Dyker Heights bezoeken

Als je het geluk hebt om New York in de kersttijd te bezoeken, mag je de mooist versierde wijk van de stad niet missen - het lijkt wel een film!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minuten lezen

Hoe kunt u de kerstverlichting van Dyker Heights bezoeken

Licht van een van de huizen in Dyker Heights | ©Hellotickets

In de kersttijd is er in New York van alles te doen: verlichte etalages, versierde straten en lanen, schaatsbanen .... Maar als er één ding is dat je niet mag missen, dan zijn het wel de versieringen in Dyker Heights.

Met veel fantasie en creativiteit hebben de inwoners van Dyker Heights in Brooklyn van hun buurt een must-see gemaakt in New York tijdens de kerstperiode. Zoiets heb je alleen in films gezien, dus maak je op voor een kleur- en lichtspektakel en ontdek een van de beste buurten van New York!

De beste optie

Brooklyn kerstmagietour

Ontdek Dyker Heights tijdens een rondleiding door Boorklyn en bewonder de kerstverlichting in de buurt.

De beste manier om deze verbazingwekkende plek te verkennen is een bustour met gids om de spectaculaire kerstversieringen te zien die de plaatselijke bevolking zelf heeft aangebracht.

De Dyker Heights Christmas Tour is een geweldig idee voor wie op zoek is naar een manier om van Kerstmis in New York te genieten. De bustour door de straten van Brooklyn om de kerstversieringen te bekijken zal je sprakeloos achterlaten en zal een van de beste herinneringen zijn die je zult hebben aan je tijd in de stad tijdens dit magische seizoen.

Je zult de extravagante lichtjes, sneeuwpoppen en indrukwekkende kerstmanfiguren zien die de huizen versieren in deze woonwijk waarvan de bewoners dit een zeer populaire bestemming hebben gemaakt in deze tijd van het jaar. Je lokale gids vertelt je hoe dit originele idee voor Dyker Heights tot stand is gekomen en je kunt onderweg de mooiste kiekjes maken.

Aanrader als... je dit hoekje van New York wilt ontdekken waar je versteld zult staan van de kerstlichtshow van de lokale bevolking en er dubbel zo van zult genieten als je een comfortabele bus vanuit Manhattan neemt.

Hoe ziet Dyker Heights eruit?

Een van de huizen in de buurt verlicht| ©Hellotickets
Een van de huizen in de buurt verlicht| ©Hellotickets

Dyker Heights is eigenlijk een woonwijk in Brooklyn die niets bijzonders zou zijn, ware het niet dat de bewoners elke kerst in de kerststemming komen en hun privéwoningen omtoveren tot een plek die eruitziet als iets uit een Amerikaanse film, dankzij een enorme vertoning van kerstversieringen en verlichting.

Sommigen kiezen voor discrete en geraffineerde lichtjes om hun huizen te versieren, terwijl anderen hun huizen tot de nok toe vullen met allerlei slingers, ballen, springkussens en kerstliedjes zingende figuurtjes. Om comfortabel door de straten te lopen en van dit spektakel te genieten, raad ik je aan je aan te melden voor de Dyker Heights Christmas tour.

Boek een kersttour door Dyker Heights

Waarom met kerst naar Dyker Heights gaan?

Typische Dyker Heights decoraties| ©Hellotickets
Typische Dyker Heights decoraties| ©Hellotickets

Als je van kerstversieringen en -verlichting houdt, kan ik het je zeker aanraden, want het is een heel spektakel om een Amerikaanse buurt met kerst te zien. De lokale bevolking doet elk jaar weer veel moeite om indruk te maken op bezoekers en bezoekers vinden het geweldig om foto's te maken van de kerstman, rendieren, sneeuwpoppen, elfen en nog veel meer - je zult moeite hebben om een donker huis te vinden in de schemering!

Boek een kersttour door Dyker Heights

Hoe kom ik in Dyker Heights?

Decoratiedetails in Dyker Heights| ©Hellotickets
Decoratiedetails in Dyker Heights| ©Hellotickets

Dyker Heights ligt in het zuidwesten van Brooklyn, tussen de wijken Bensonhurst en Bay Ridge. Je kunt op eigen gelegenheid met het openbaar vervoer gaan of een kersttour door Brooklyn maken in een comfortabel voertuig dat je meeneemt op een rondreis vanuit het centrum van Manhattan.

Met het openbaar vervoer

Dyker Heights ligt op ongeveer een uur met de metro van Manhattan. Het heeft geen metrostation, maar de omliggende wijken wel. Er zijn verschillende mogelijkheden om er met het openbaar vervoer te komen (zie hier onze gids over het gebruik van de New Yorkse metro).

  • Neem de metrolijn R en stap uit in de wijk Bay Ridge bij de halte 86th St. Rond deze halte vind je cafés en winkels, dus als je naar het toilet moet of iets warms wilt halen, moet je dat hier doen. Vergeet niet dat Dyker Heights een woonwijk is en dat er nauwelijks winkels zijn. Het is slechts 15-20 minuten lopen vanaf de metro om er te komen.
  • Neem de D metrolijn en stap uit bij de halte Bensonhurst op 79th St. Hoewel er in dit gebied wel wat winkels zijn, is de sfeer niet zoals in Bay Ridge en een wandeling van 20 minuten vanaf het metrostation brengt je naar Dyker Heights.
  • Je kunt ook de bus nemen vanaf Wall Street op lijn X28, een alternatief dat je afzet bij 86th St. en 12th Ave, op vijf minuten lopen van de versierde huizen. Om terug te keren naar Manhattan kun je de B1 bus nemen.

Boek een kersttour door Dyker Heights

Hoe ziet de Dyker Heights Kerstverlichtingstour eruit?

Kerstversieringen| ©Hellotickets
Kerstversieringen| ©Hellotickets

Kerstmis is een magische tijd van het jaar in New York en er zijn veel manieren om ervan te genieten. Als je van kerstversieringen houdt, raad ik je aan de Dyker Heights Christmas lights tour te doen zodat je niets van deze traditie mist, want er zijn details die je misschien mist als je het op eigen houtje doet.

Je krijgt niet alleen de lichtjes te zien in deze schilderachtige buurt, maar je kunt de buurt ook verkennen door in het Spaans te luisteren naar de anekdotes van de gids over dit leuke evenement en misschien ontmoet je wel een aantal eigenaren van de gloednieuwe huizen. Bovendien zul je het niet zo koud hebben midden in de winter in New York, want je rijdt in het comfort van een voertuig met de groep in plaats van met het openbaar vervoer.

Als klap op de vuurpijl stop je op de terugweg naar Midtown op de Brooklyn Bridge om de spectaculaire skyline van Manhattan in je op te nemen. Al met al is het een geweldige manier om in de kerststemming van New York te komen en je zult Dyker Heights zeker verlaten met een glimlach op je gezicht. Als je ook een kerstliefhebber bent, mag je de beste kerstbomen in New York niet missen.

Boek een kersttour door Dyker Heights

Wat zijn de bekendste huizen in Dyker Heights?

Een van de beroemdste huizen in Dyker Heights| ©Hellotickets
Een van de beroemdste huizen in Dyker Heights| ©Hellotickets

De meest spectaculaire versieringen in Dyker Heights bevinden zich tussen 83rd en 86th Streets en 10th en 12th Avenues. Omdat het een buurtinitiatief is, worden niet elk jaar dezelfde huizen in de buurt versierd, maar er zijn altijd verrassingen. Hier zijn de populairste:

Het huis van Lucy Spata

Het huis van de voorloper van deze traditie trekt massa's toeristen. Het is als het ware de parel in de kroon van Dyker Heights. Je herkent het aan het leger van oogverblindende beeldjes in haar tuin van sneeuwpoppen, speelgoedsoldaatjes en tientallen engelen die ze plaatste ter ere van haar moeder die in 1986 overleed. Het bevindt zich op 1152 84th Street.

Polizzoto familiehuis

In dezelfde straat maar op het adres 1145 staat het huis van de familie Polizzoto, dat bekend staat om zijn reusachtige kerstman bij de ingang van het huis, de spectaculaire draaimolen in de tuin en speelgoedsoldaatjes van bijna 9 meter hoog.

Het huis van James Bonavito

De kerstversieringen in zijn huis worden beschouwd als de elegantste in Dyker Heights, en James Bonavito heeft er verstand van want hij is de eigenaar van het kerstversieringsbedrijf B&R. Gouden, witte, groene en rode lichtjes versieren de gevel en de tuin samen met levensgrote figuren.

Huis van Sam de Griek

Een huis van drie verdiepingen op 71st St. & 14th Avenue is van boven tot onder versierd met 260.000 lampjes en er ontbreekt geen detail. Sam zelf doet ze aan als het Kerstmis is.

Blauw kersthuis

De versieringen buiten zijn allemaal blauw. Binnen is de helft van het huis versierd voor Kerstmis en de andere helft voor Chanoeka, aangezien de familie die er woont half christelijk - half joods is.

Boek een kersttour door Dyker Heights

Wanneer gaan de lichtjes aan in Dyker Heights?

Detail van de Dyker Heights lichtjes| ©Hellotickets
Detail van de Dyker Heights lichtjes| ©Hellotickets

Er is geen precieze datum voor het ontsteken van de kerstverlichting in Dyker Heights, hoewel sommige inwoners het in het weekend van Thanksgiving doen. De beste manier om ervoor te zorgen dat alle versieringen hangen, is vanaf half december tot eerste kerstdag. Sommige buren laten ze zelfs tot na oudejaarsavond hangen.

Wat is de beste tijd om de buurt te bezoeken?

Meer versierde huizen in Dyker Heights| ©Hellotickets
Meer versierde huizen in Dyker Heights| ©Hellotickets

In december gaat de zon rond 16.30 uur onder in New York. Ik raad je aan om iets voordat het donker wordt naar Dyker Heights te gaan, zodat je het ontsteken van de lichtjes kunt bijwonen, maar als dat niet lukt, ga dan niet te laat, want om 21.00 uur doen veel huizen hun lichtjes uit.

De meeste kerstversieringen zijn te zien in het weekend, maar dat is ook het moment waarop de meeste bezoekers in de buurt zijn en het bij sommige huizen erg druk wordt.

Boek een kersttour door Dyker Heights

Dyker Heights kerstverlichting leuke weetjes

Dyker Heights versieringen| ©Hellotickets
Dyker Heights versieringen| ©Hellotickets

Wanneer begon de traditie van kerstverlichting in Dyker Heights?

Het begon allemaal in de jaren 1980, toen buurvrouw Lucy Sparta besloot haar huis te versieren met kerstverlichting ter ere van haar overleden moeder. Geleidelijk aan deden andere buren mee en nu is het een jaarlijks evenement geworden en een onuitgesproken buurtwedstrijd voor het mooist versierde huis met Kerstmis. Sommige families betalen zelfs professionele decorateurs om een persoonlijk, uniek ontwerp te maken.

Deze traditie trekt elk jaar duizenden mensen naar de wijk Dyker Heights en is zo populair dat er rondleidingen zijn georganiseerd om hen elk klein detail van de wijk te laten zien.

Waar bewaren de buren de ornamenten voor de rest van het jaar?

Veel buren bewaren de versieringen in hun eigen huis, in opslagruimtes of garages. De grootte van deze huizen is vrij groot, dus met een beetje organisatie is het niet verwonderlijk dat ze een specifieke ruimte hebben om ze op te slaan.

Andere bewoners slaan ze op bij versieringsbedrijven omdat zij degenen zijn die de lichtjes en versieringen leveren wanneer gezinnen hun diensten inhuren.

Hoeveel kosten versieringen?

Dat hangt af van de versieringen en de grootte van het huis, maar de bedragen variëren van $5.000 tot $20.000 tussen de elektriciteitsrekeningen en de diensten van gespecialiseerde versieringsbedrijven. Dat is een hoop geld!

Boek een kersttour door Brooklyn

Andere tours om de kerstverlichting in New York City te zien

Kerstverlichting in New York| ©Anthony Quintano
Kerstverlichting in New York| ©Anthony Quintano

Als je een liefhebber bent van kerstverlichting en graag kerstlichtjes ziet, dan heb je de beste stad gekozen om de kerstsfeer op te snuiven die de straten van New York vult. Hier zijn enkele van de beste kerstlichttours, behalve die in Dyker Heights, zodat je de tour kunt boeken die jij het leukst vindt:

Wat kun je nog meer doen in New York met kerst?

Kerstversieringen in het winkelcentrum| ©Hellotickets
Kerstversieringen in het winkelcentrum| ©Hellotickets

Kerstmis is een van de meest magische tijden om in New York te zijn. De stad is gevuld met kerstbomen, lichtjes, kerstliedjes, versierde lanen en winkels... Het is zeker de tijd om naar de stad te reizen omdat het er prachtig is en er zoveel te zien is. Zoals Andy Williams zei in zijn populaire liedje: It's the Most Wonderful Time of the Year!

In het hart van Midtown Manhattan mag je Rockefeller Center niet missen in de kersttijd, waar je de historische boom kunt zien en kunt schaatsen op de ijsbaan. En als je zin hebt om de stad buiten Manhattan te verkennen, zullen de kerstlichtjes in de Bronx Zoo je sprakeloos achterlaten.

En als je dan toch in Brooklyn bent, raad ik je aan om de buurt te bezoeken (als het kan, leer deze dan bij daglicht kennen, voordat je Dyker Heights bereikt om te genieten van de markten, de architectuur, de parken...). Als je er zin in hebt, is hier een gids die ik heb samengesteld over wat er te zien en te doen is in Brooklyn en wat er te zien en te doen is in Williamsburg, de Joodse wijk van New York.