Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

9/11 Memorial tickets en rondleidingen in NYC

9/11 betekende een keerpunt in de geschiedenis van de Verenigde Staten en het Memorial en het Museum zijn het beste eerbetoon aan de slachtoffers en helden.

Alex Grande

Alex Grande

7 minuten lezen

9/11 Memorial tickets en rondleidingen in NYC

Eerbetoon aan de slachtoffers van 9/11 op Ground Zero | ©Hellotickets

Ground Zero en het 9/11 Memorial zijn ontzagwekkend, maar geven u een context van de meer recente geschiedenis van New York die uw kijk op de gebeurtenis die de wereld schokte zal veranderen. Het 9/11 Museum gaat ook dieper in op de sociale en politieke gevolgen van 9/11.

Ter nagedachtenis aan de aanslagen van 9/11 kunt u vandaag het museum, het gedenkteken, Ground Zero en het World Trade Center bezoeken. Hier leest u hoe u het 9/11 Memorial en het 9/11 Museum kunt bezoeken.

Wachtrijvrije toegang

New York 9/11 Memorial en National Museum tickets

Sla de rijen bij het 9/11 Museum over

De handigste en voordeligste manier om toegang te krijgen tot het 9/11 Museum is door deze tickets vooraf online te kopen.

Eén ding dat je moet weten voordat je naar Ground Zero gaat, is dat het 9/11 Memorial en het 9/11 Museum verschillende dingen zijn. Het 9/11 Memorial is een gedenkteken op de fundamenten van wat ooit de Twin Towers waren, en het 9/11 Museum is een ondergrondse faciliteit onder Ground Zero met een tentoonstelling over de aanslagen van 9/11 en de nasleep ervan.

Om het 9/11 Museum te bezoeken, hoef je alleen maar dit kaartje te kopen. Bij het reserveren van uw tickets moet u een tijdvak kiezen waarin u het museum wilt bezoeken, meestal ongeveer twee en een half uur na openingstijd.

Met de APP van het museum krijgt u niet alleen toegang tot interactieve delen van de tentoonstelling die u op geen enkele andere manier kunt zien, maar kunt u ook luisteren naar een complete audiogids in het Spaans, zodat u niets mist. Zodra u uw ticket hebt geboekt, ontvangt u het per e-mail en hoeft u het alleen maar op uw mobiele telefoon te laten zien bij de ingang en door de veiligheidscontrole te gaan om het museum binnen te gaan.


Wat te zien bij het 9/11 Memorial

St. Pauls Chapel, die de bombardementen overleefde| ©Hellotickets
St. Pauls Chapel, die de bombardementen overleefde| ©Hellotickets

Het World Trade Center is nu een park met eikenbomen waarin de twee fonteinen staan die samen het 9/11 Memorial vormen, waar het water in een waterval naar beneden stort. Als eerbetoon aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen van 11 september zijn de namen van degenen die op die dag zijn omgekomen gegraveerd in de buitenranden van de fonteinen.

De fonteinen en de namen van de slachtoffers zijn 's nachts verlicht, wat de plek een bijzondere sfeer geeft. Als u uw tickets voor het 9/11 Museum and Memorial boekt, kunt u de details van wat er op die dag is gebeurd tot in detail bekijken.

Als u uw rondleiding liever afrondt met een deskundige gids die u helpt alles wat u ziet in de juiste context te plaatsen, raad ik u deze 9/11 Memorial and Ground Zero Tour aan, waarbij u ook optioneel toegang krijgt tot het National 9/11 Museum.

Waar het 9/11 Memorial en Museum zijn en hoe er te komen

Kaart van Lower Manhattan met het 9/11 Memorial en het 9/11 Museum
Kaart van Lower Manhattan met het 9/11 Memorial en het 9/11 Museum

Om bij Ground Zero te komen, gelegen aan 180 Greenwich Street, raad ik aan de metro te nemen naar het World Trade Center treinstation, of naar het Chambers Street station.

Hoe kom ik bij het 9/11 Museum met de New York Pass en andere passen?

Toegang tot One World Trade Center met de Explorer Pass| ©Hellotickets
Toegang tot One World Trade Center met de Explorer Pass| ©Hellotickets

Vergeet niet dat de toegang tot het 9/11 Museum is inbegrepen in alle belangrijke toeristische passen in de stad: New York CityPass, New York Explorer Pass, The New York Pass, Sightseeing Pass. Als u een van deze passen koopt, kunt u toch het museum binnengaan, hoewel u niet de diepgang hebt die het commentaar van een plaatselijke gids aan uw bezoek toevoegt.

U kunt ook deze combipas voor het National Museum en 9/11 Memorial kopen met toegang tot One World Observatory, waarmee u naar het beste observatorium in de omgeving kunt gaan voor het meest adembenemende uitzicht op het financiële district en lower Manhattan.

Boek een New York Pass

Hoe een bezoek aan het 9/11 Museum eruit ziet

9/11 Memorial
9/11 Memorial

U komt het 9/11 Museum binnen via een paviljoen in het Memorial. U daalt af naar de ondergrondse faciliteit waar het eerste wat u ziet Virgil's citaat is: "Geen dag zal u uit het geheugen van de tijd wissen" in de kamer die bekend staat als Memorial Hall.

Als u door de ruimte onder het World Trade Center loopt, komt u in de Foundation Hall, de belangrijkste hal van het museum, waarvan het meest opvallende kenmerk de 'Last Column' is. Dit was het laatste stuk van het gebouw dat werd verwijderd tijdens de verwijdering van het puin van de Twin Towers, en is bedekt met inscripties en handtekeningen van degenen die betrokken waren bij de herstelwerkzaamheden op Ground Zero.

Hoe zijn de museumstukken

Segment radio- en televisieantennes
Segment radio- en televisieantennes

De twee belangrijkste tentoonstellingen van het museum zijn In Memoriam, een eerbetoon aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen van 2001 en die van de bomaanslag op het World Trade Center in 1993, en 11 september 2001, een chronologie van de gebeurtenissen van die dag en een reflectie over hoe de wereld waarin we nu leven is gevormd door de aanslagen op de Twin Towers.

In het hele museum vindt u een collectie van 60.000 voorwerpen die uit het puin van de Twin Towers zijn geborgen en die het verhaal van 9/11 vertellen vanuit verschillende perspectieven, waaronder getuigenissen van mensen uit de eerste hand, documenten en bezittingen.

Boek uw bezoek aan het 9/11 Museum

9/11 Memorial en Museum openingstijden

Zowel het 9/11 Memorial als het 9/11 Museum zijn elke dag van de week open (behalve op 11 september, dan zijn ze gesloten voor het publiek voor een herdenkingsdienst). Het 9/11 Memorial en het 9/11 Museum zijn geopend op vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur (laatste toegang om 19.00 uur), en op donderdag tot en met zondag van 9.00 tot 20.00 uur (laatste toegang om 18.00 uur).

Wanneer te gaan

Ik raad u aan het museum tijdens de openingsuren te bezoeken om de plechtigheid en intimiteit van de tentoonstelling te ervaren. Als er één punt van kritiek op het museum is, dan is het dat het minimalisme en de sfeer die het probeert te creëren niet helemaal verenigbaar zijn met toeristische drukte.

Praktische informatie voor uw bezoek

9/11 Memorial
9/11 Memorial
 • Probeer zo vroeg mogelijk naar Ground Zero te gaan, om de drukte te vermijden en een meer persoonlijke en rustige ervaring te hebben. De plaats verdient het. U kunt het Memorial ook 's nachts bezoeken om een meer afgelegen sfeer te ervaren.
 • Een bezoek aan het Memorial is altijd gratis, maar ook op donderdag vanaf 17.00 uur kunt u gratis naar binnen.
 • U kunt zowel bij het gedenkteken als in het museum foto's maken.

Alex's Traveller Tip

U kunt uw bezoek aan het 9/11 Museum verdiepen met de augmented reality app 'Explore 9/11'.

Een stukje geschiedenis: 11 september 2011

Eerbetoon aan de slachtoffers| ©Hellotickets
Eerbetoon aan de slachtoffers| ©Hellotickets

Ik zal die dinsdag in september moeilijk kunnen vergeten, toen we, na thuiskomst van school met mijn broer, zoals gewoonlijk de televisie aanzetten om videospelletjes te spelen, maar er niet aan toe kwamen het kanaal te veranderen: we werden in beslag genomen door de beelden van de Twin Towers die in een zwarte rookwolk instortten, die het nieuws steeds herhaalde.

We waren nog niet lang terug in Madrid na bijna zeven jaar in New York te hebben gewoond, dus die beelden kwamen van de plek die we nog steeds als thuis beschouwden.

De kans is groot dat, als je dit leest, je ook een verhaal te vertellen hebt over 9/11. Als je niet in New York was, is de kans groot dat je thuis in complete shock naar het nieuws zat te kijken, net als ik. Als u in New York woonde, zal uw verhaal er heel anders uitzien, en het is precies dit verhaal dat wordt verteld in het 9/11 Memorial en Museum in New York.

Boek uw bezoek aan het 9/11 Museum

Waar te eten in het 9/11 Memorial en Museum gebied

Omdat het midden in het Financial District ligt, zijn er niet al te veel restaurants in de buurt van het 9/11 Memorial en Museum, maar er zijn een paar plaatsen die een bezoek waard zijn:

 • Delmonico's - Een relatief duur steakhouse, maar heeft een vrij hoge waardering op TripAdvisor.
 • Leo's Bagels - Een plek waar je de typische New York Bagel vindt die ik iedereen die ik ken die naar New York reist aanbeveel.
 • Als u op zoek bent naar iets snels, heeft The Oculus voldoende restaurants en fastfoodketens (zoals elk winkelcentrum in de VS): Starbucks, Dunkin Donuts, Eataly, Shake Shack....

De Oculus

In de Oculus| ©Hellotickets
In de Oculus| ©Hellotickets

Over de Oculus gesproken, ik raad u aan er langs te gaan tijdens uw bezoek aan het World Observatory. Het is een gebouw met een zeer bijzonder ontwerp, waarin het World Trade Center treinstation en een winkelcentrum zijn ondergebracht waar u winkels, restaurants en cafés vindt.

Als je van fotografie houdt of op zoek bent naar de beste foto's voor je Instagram, is dit de perfecte plek om toe te voegen aan je lijstje met New Yorkse must-sees. De Oculus is geopend van 10.00 tot 20.00 uur van maandag tot zaterdag en van 11.00 tot 19.00 uur op zondag.

Andere interessante tours in New York

Als u uw kennis van de geschiedenis, de cultuur en de interessantste plaatsen van New York wilt uitbreiden, raad ik u aan drie van de meest opmerkelijke rondleidingen te volgen: de Harlem Tour, de Contrasts Tour en de Upper and Lower Manhattan Tour.

Hier zijn de praktische gidsen die ik voor elk van hen heb geschreven voor het geval u ze wilt bekijken voordat u uw bezoek organiseert: New York Contrasts rondleidingen, Rondleiding door Upper en Lower Manhattan y Hoe ga je naar een Gospelviering in Harlem, New York City.

Veelgestelde vragen

 • Wat is de beste tijd om het 9/11 Memorial te bezoeken?

  Vanwege de gedetailleerdheid van de meeste gidsen raden wij u aan een tijdstip te kiezen dat u ook de gelegenheid geeft de rest van het gebied, inclusief het museum, te zien voordat het sluit. De gemiddelde rondleiding door het Memorial duurt meestal 2 uur.

 • Heb ik een kaartje nodig om het 9/11 Memorial te bezoeken?

  Het 9/11 Memorial is open voor het publiek, dus u heeft geen kaartje nodig. De meeste tours verwijzen naar "9/11 Memorial tickets" als een reservering voor een rondleiding of tickets voor het 9/11 Museum.

 • Wat is het verschil tussen het 9/11 Memorial en het 9/11 Museum?

  Het 9/11 Memorial is open voor het publiek, en is een gedenkteken bestaande uit twee bassins in de fundamenten van de Twin Towers, terwijl het 9/11 Museum een tentoonstelling huisvest over de gebeurtenissen van 9/11, waarvoor u een kaartje nodig heeft.

 • Welke andere plaatsen zijn gerelateerd aan het 9/11 Memorial?

  Elke tour is uniek, dus afhankelijk van de dag bezoekt u St. Paul's Cathedral, het Firemen's Memorial, Brooks Brothers, de Survivor Tree, de Oculus of het Millennium Hotel, die allemaal hun eigen geschiedenis hebben in de gebeurtenissen van 9/11.