9/11 Memorial tickets en rondleidingen in NYC

9/11 markeerde een keerpunt in de geschiedenis van de Verenigde Staten en het Memorial en Museum zijn het beste eerbetoon aan de slachtoffers en helden.

Alex Grande

Alex Grande

8 minuten lezen

9/11 Memorial tickets en rondleidingen in NYC

Eerbetoon aan de slachtoffers van 9/11 op Ground Zero | ©Hellotickets

Ground Zero en het 9/11 Memorial zijn ontzagwekkend, maar geven je ook een context van de meer recente geschiedenis van New York die je kijk op de gebeurtenis die de wereld schokte zal veranderen. Het 9/11 Museum gaat ook dieper in op de sociale en politieke gevolgen.

Ter nagedachtenis aan de aanslagen van 9/11 kun je vandaag het museum, het gedenkteken, Ground Zero en het World Trade Center bezoeken. Hier lees je hoe je het 9/11 Memorial en het 9/11 Museum kunt bezoeken.

Toegang zonder wachtrij

New York 9/11 Memorial en National Museum tickets

Sla de rijen over bij het 9/11 Museum

De handigste en voordeligste manier om toegang te krijgen tot het 9/11 Museum is door deze tickets vooraf online te kopen.

Eén ding dat je moet weten voordat je naar Ground Zero gaat, is dat het 9/11 Memorial en het 9/11 Museum verschillende dingen zijn. Het 9/11 Memorial is een gedenkteken op de fundering van wat vroeger de Twin Towers waren, en het 9/11 Museum is een ondergrondse faciliteit onder Ground Zero die een tentoonstelling huisvest over de aanslagen van 9/11 en de nasleep ervan.

Om het 9/11 Museum te bezoeken, hoef je alleen dit ticket te kopen. Bij het boeken van je tickets moet je een tijdslot kiezen waarin je het museum wilt bezoeken, meestal ongeveer tweeënhalf uur vanaf openingstijd.

Met de APP van het museum kun je niet alleen interactieve delen van de tentoonstelling bekijken die je anders niet kunt zien, maar ook luisteren naar een complete audiogids in het Spaans, zodat je niets mist.

Aanrader als... je diepgaand wilt leren over de gebeurtenissen van 9/11 die de geschiedenis van de Verenigde Staten en de wereld hebben getekend, met dit combinatieticket hoef je je nergens zorgen over te maken en kun je je gewoon concentreren op de ervaring.


Wat is inbegrepen in je ticket voor het 9/11 Memorial & Museum

St. Pauls Chapel, die de aanslagen heeft overleefd.| ©Hellotickets
St. Pauls Chapel, die de aanslagen heeft overleefd.| ©Hellotickets

Met dit ticket kun je zowel het buitenterrein bezoeken van wat nu het Memorial is als het 9/11 Museum.

Wat vroeger het World Trade Center was, is nu een park met eikenbomen met in het midden de twee fonteinen die samen het 9/11 Memorial vormen. Als eerbetoon aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen op 9/11 zijn de namen van degenen die die dag om het leven kwamen gegraveerd aan de buitenranden van de fonteinen.

De fonteinen en de namen van de slachtoffers zijn 's avonds verlicht, wat de plek een speciale sfeer geeft. Als je tickets boekt voor het 9/11 Museum and Memorial kun je de details van wat er die dag is gebeurd tot in detail bekijken.

Je kunt dan je rondleiding afronden door op je gemak het Nationaal 9/11 Museum te bezoeken en er zoveel tijd door te brengen als je wilt. Als je het liever met een deskundige gids doet om je te helpen alles wat je ziet in de juiste context te plaatsen, raad ik je deze 9/11 Memorial and Ground Zero Tour

aan.

Koop je tickets voor het 9/11 Memorial en het Nationaal 9/11 Museum

Waar het 9/11 Memorial en Museum zijn en hoe je er komt

Kaart van Lower Manhattan met het 9/11 Memorial en Museum
Kaart van Lower Manhattan met het 9/11 Memorial en Museum

Om bij Ground Zero te komen, gelegen aan 180 Greenwich Street, raad ik aan om de metro te nemen naar het World Trade Center treinstation, of naar het Chambers Street station te gaan.

Koop je kaartjes voor het Nationaal 9/11 Monument en Museum

Toegang tot het 9/11 Museum met de New York Pass en andere passen

Toegang tot One World Trade Center met de Explorer Pass| ©Hellotickets
Toegang tot One World Trade Center met de Explorer Pass| ©Hellotickets

Vergeet niet dat toegang tot het 9/11 Museum is inbegrepen in alle grote toeristische passen in de stad: New York CityPass, New York Explorer Pass, The New York Pass, Sightseeing Pass. Als je een van deze passen koopt, krijg je wel toegang tot het museum, maar heb je niet de diepgang die het commentaar van een lokale gids aan je bezoek zal toevoegen.

Je kunt ook deze combinatietour van het Nationaal Museum en het 9/11 Memorial kopen met toegang tot One World Observatory, waarmee je naar het beste observatorium in de omgeving kunt gaan voor het meest adembenemende uitzicht over het financiële district en Lower Manhattan.

Boek een New York City Pass

Hoe een bezoek aan het 9/11 Museum eruitziet

9/11 gedenkteken
9/11 gedenkteken

Je komt het 9/11 Museum binnen via een paviljoen in het Memorial. Je daalt af in de ondergrondse faciliteit waar het eerste wat je ziet het citaat van Vergilius is: "Geen dag zal je uitwissen uit het geheugen van de tijd" in de ruimte die bekend staat als Memorial Hall.

Terwijl je door de ruimte onder het World Trade Center loopt, kom je in Foundation Hall, de belangrijkste ruimte van het museum, waarvan het meest opvallende kenmerk de 'Last Column' is. Dit was het laatste stuk van het gebouw dat werd verwijderd tijdens het weghalen van het puin van de Twin Towers en is bedekt met inscripties en handtekeningen van degenen die betrokken waren bij de herstelwerkzaamheden op Ground Zero.

Koop je kaartjes voor het National 9/11 Memorial and Museum

Hoe de museumstukken eruit zien

Segment tv- en radioantenne
Segment tv- en radioantenne

De twee belangrijkste tentoonstellingen van het museum zijn In Memoriam, een eerbetoon aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen in 2001 en de bomaanslag op het World Trade Center in 1993, en 11 september 2001, een chronologie van minuut tot minuut van wat er die dag gebeurde en een reflectie op hoe de wereld waarin we nu leven is gevormd door de aanslagen op de Twin Towers.

In het hele museum vind je een collectie van 60.000 voorwerpen die zijn geborgen uit het puin van de Twin Towers en die het verhaal van 9/11 vertellen vanuit verschillende perspectieven, waaronder persoonlijke getuigenissen, documenten en bezittingen.

Koop je tickets voor het National 9/11 Memorial and Museum

Openingstijden 9/11 Memorial en Museum

9/11 Museum bij nacht| ©onas mer
9/11 Museum bij nacht| ©onas mer

Zowel het 9/11 Memorial als het 9/11 Museum zijn elke dag van de week geopend (behalve op 11 september, dan zijn ze gesloten voor het publiek voor een herdenkingsdienst). Het 9/11 Memorial en 9/11 Museum zijn vrijdag en zaterdag geopend van 9.00 tot 21.00 uur (laatste toegang om 19.00 uur), terwijl ze donderdag tot en met zondag geopend zijn van 9.00 tot 20.00 uur (laatste toegang om 18.00 uur).

Wanneer moet je gaan?

Ik raad je aan het museum te bezoeken tijdens openingstijd om de plechtigheid en intimiteit van de tentoonstelling te ervaren. Als er één punt van kritiek op het museum is, dan is het wel dat het minimalisme en de sfeer die het probeert te creëren niet helemaal verenigbaar zijn met de toeristische drukte.

Praktische informatie voor je bezoek

9/11 gedenkteken
9/11 gedenkteken
  • Probeer zo vroeg mogelijk op Ground Zero aan te komen om de drukte te vermijden en een meer persoonlijke en rustige ervaring te hebben. De plek verdient het. Je kunt het Memorial ook 's avonds bezoeken om een meer afgelegen sfeer te ervaren.
  • Een bezoek aan het Memorial is altijd gratis, maar je kunt ook op donderdag vanaf 17:00 uur gratis naar binnen.
  • Je kunt zowel bij de gedenkplaats als in het museum foto's maken.

Alex's Traveller Tip

Je kunt je bezoek aan het 9/11 Museum nog verder verdiepen met de augmented reality app 'Explore 9/11'.

Een stukje geschiedenis: 11 september 2011

Eerbetoon aan de slachtoffers| ©Hellotickets
Eerbetoon aan de slachtoffers| ©Hellotickets

Ik kan die dinsdag in september nauwelijks vergeten toen we, net thuisgekomen van school met mijn broer, zoals gewoonlijk de televisie aanzetten om op de videogameconsole te spelen, maar er nooit aan toe kwamen om van kanaal te veranderen: we werden in beslag genomen door het kijken naar de beelden van de Twin Towers die in een wolk van zwarte rook instortten, die keer op keer werden herhaald op het nieuws.

We waren nog niet lang terug in Madrid nadat we bijna zeven jaar in New York hadden gewoond, dus die beelden kwamen van de plek die we nog steeds als thuis beschouwden.

De kans is groot dat, als je dit leest, jij ook een verhaal te vertellen hebt over 9/11. Als je niet in New York was, zat je waarschijnlijk thuis en keek je net als ik geschokt naar het nieuws. Als je in New York hebt gewoond, is je verhaal heel anders en het is precies dit verhaal dat wordt verteld in het 9/11 Memorial en Museum in New York.

Koop je kaartjes voor het Nationaal 9/11 Monument en Museum

Waar kun je eten in de buurt van het 9/11 Memorial en Museum?

Delmonico's| ©Mark Susina
Delmonico's| ©Mark Susina

Omdat het midden in het Financial District ligt, zijn er niet al te veel restaurants in de buurt van het 9/11 Memorial en Museum, maar er zijn een paar plekken die de moeite waard zijn:

  • Delmonico's - Een relatief duur steakhouse, maar wel een die vrij hoog scoort op TripAdvisor.
  • Leo's Bagels - Hier vind je de typische New York Bagel die ik iedereen aanraad die naar New York reist.
  • Als je op zoek bent naar iets snels, The Oculus heeft genoeg restaurants en fastfoodketens (zoals elk winkelcentrum in de VS): Starbucks, Dunkin Donuts, Eataly, Shake Shack....

De Oculus

Binnen in de Oculus| ©Hellotickets
Binnen in de Oculus| ©Hellotickets

Over de Oculus gesproken, ik raad je aan om er even langs te gaan als je het World Observatory bezoekt. Het is een gebouw met een heel bijzonder ontwerp, waarin het World Trade Center treinstation is gevestigd en een winkelcentrum waar je winkels, restaurants en cafés vindt.

Als je van fotografie houdt of op zoek bent naar de beste foto's voor je Instagram, dan is het de perfecte plek om toe te voegen aan je lijstje van New York must-sees. De Oculus is geopend van 10:00 tot 20:00 uur van maandag tot en met zaterdag en van 11:00 tot 19:00 uur op zondag.

Andere interessante tours in New York

Manhattan leren kennen| ©incognito7nyc
Manhattan leren kennen| ©incognito7nyc

Als je meer wilt weten over de geschiedenis, cultuur en interessantste plekken van New York, raad ik je aan om drie van de meest bijzondere tours te doen: Harlem, Contrasts en Upper and Lower Manhattan.

Hier zijn de praktische gidsen die ik voor elk van hen heb geschreven voor het geval je ze wilt bekijken voordat je je bezoek organiseert: New York Contrasts rondleidingen, Rondleiding door Upper en Lower Manhattan y Hoe ga je naar een Gospelviering in Harlem, New York City.