Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

TV en Film Rondleidingen

Niemand twijfelt eraan dat New York een stad van films is. Als u wilt weten welke hoeken als decor dienden voor de beroemdste films, lees dan verder.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

16 minuten lezen

TV en Film Rondleidingen

King Kong's Empire State Building | ©Hellotickets

Hollywood heeft het als geen ander vastgelegd op het scherm, maar sommige van deze locaties in levende lijve zien is een knaller. Ben je er klaar voor? 3, 2, 1... en actie!

1. De Friends flat in de West Village

De beroemde Friends-flat| ©Hellotickets
De beroemde Friends-flat| ©Hellotickets

Sinds de première in 1994 is de legendarische serie Friends nooit gestopt met het toevoegen van nieuwe fans die helemaal verslingerd zijn aan de avonturen van deze groep vrienden van in de twintig die in allerlei grappige situaties terechtkomen terwijl ze hun plaats proberen te vinden in New York.

Het is al bijna twintig jaar geleden dat de serie eindigde, maar de serie wist zich een plaats te veroveren in de harten van de kijkers en wij fans zijn Chandler, Monica, Ross, Rachel, Joey en Phoebe niet vergeten. In feite is het vandaag de dag nog steeds relevant, aangezien velen van ons hopen op een reünie van de hoofdpersonen in de nabije toekomst, hetzij in een film, hetzij op televisie.

Tot die langverwachte dag aanbreekt, hebben we altijd nog de fantastische afleveringen van Friends om opnieuw te bekijken en de kans om enkele van de locaties te zien waar in New York werd gefilmd met deze TV- en filmtour door New York City.

Dit is het geval met het gebouw waar Monica, Rachel, Chandler en Joey woonden en waar de meeste actie in de serie plaatsvindt.

Waar is het?

Hetligt in Greenwich Village, meer bepaald op de hoek van Grove Street en Bedford Street. Zoals u kunt zien, verschilt de buitenkant van het echte gebouw enigszins van het fictieve, aangezien het niet de terrassen heeft vanwaar de groep hun beroemde nudistenbuurman bespioneerde.

Helaas zijn de flats van binnen niet te zien, omdat Friends in studio's in Los Angeles is opgenomen.

Boek een TV- en filmtour door New York City

2. De Ghostbusters Brandweerkazerne in Tribeca

Het seizoen van de Ghostbusters| ©Wikimedia
Het seizoen van de Ghostbusters| ©Wikimedia

Ghostbusters is een van die films uit de jaren '80 die nooit uit de mode raakt. We herinneren ons allemaal het team van parapsychologen die door de straten van New York zwierven op zoek naar vervelende ectoplasma's die in deze wereld gevangen raakten en op rooftocht gingen.

Ghostbusters werd na verloop van tijd een cultfilm en heeft zoveel fans dat er in 2016 zelfs een remake werd gemaakt met een volledig vrouwelijke cast.

In New York kun je de nostalgie van deze film herbeleven door enkele locaties te bezoeken. De meest iconische hiervan is het Ghostbusters hoofdkwartier in Tribeca, een andere halte op de New York City bus tour van filmlocaties.

Waar is het?

Het isgevestigd op 14 N Moore Street, in een van de meest trendy wijken van New York, bekend om zijn oude industriële gebouwen die zijn omgebouwd tot woonlofts en trendy cafés en boetieks.

De beroemde Ghostbusters brandweerkazerne is een gebouw dat sinds 1903 dienst doet als de Tribeca Hook & Ladder Company 8 brandweerkazerne. U herkent het aan de kenmerkende rode deur.

De kantoren in de film waren een set, dus het interieur van het gebouw kan niet worden bezocht. De brandweerlieden die bij Hook & Ladder werken zijn zich echter terdege bewust van de bekendheid van de plek, dus ze leven met de flitslichten van toeschouwers die hier komen voor een souvenirfoto.

U kunt uw bezoek aan Tribeca benutten om door de buurt te wandelen en de designerwinkels, kunstgalerijen, restaurants en bars te verkennen.

Boek een filmlocatie tour per bus

3. Carrie Bradshaw's flat uit Sex and the City, Upper East Side

Carrie's Upper East Side huis| ©Wikimedia
Carrie's Upper East Side huis| ©Wikimedia

Tussen 1998 en 2004 werd Sex and the City uitgezonden, de onvergetelijke sitcom die met een frisse en grappige blik het universum van dating in New York liet zien aan de hand van een groep vriendinnen van in de dertig die allerlei ups en downs hadden in hun zoektocht naar liefde.

Het succes was zo groot dat enkele jaren na het einde van de serie de fans de serie zo misten dat er nog twee films werden gemaakt. Er is zoveel nostalgie voor Sex and the City dat er onlangs zelfs een vervolg op de serie is verschenen, And Just Like That..., waarin de realiteit van het leven en de vriendschappen van deze vrouwen in hun vijftiger jaren wordt onderzocht.

Deze miniserie belooft nieuwe locaties toe te voegen aan de Sex and the City locatietour voor fans, waarvan de meest iconische Carrie Bradshaw's Upper East Side flat is. In het echt ligt haar flat echter in een andere buurt.

Waar is het?

Carrie's flat is eigenlijk op 66 Perry Street in de West Village. In de serie woont ze in een veel minder fotogenieke Upper East Side straat, E73rd Street - geen wonder dat ze de West Village kozen om te filmen!

U herkent het aan de gevel, de typische brownstone, en het trapje dat Carrie Bradshaw beklom om haar huis binnen te gaan. Als u een Sex and the City-fan was, zult u zeker een souvenirfoto willen maken bij de legendarische ingang. De toestroom van nieuwsgierige toeschouwers is echter zo groot dat de buren een ketting hebben moeten ophangen om mensen buiten te houden.

Boek een Sex and the City locatie

4. De beroemde Tiffany & CO juwelierszaak uit Breakfast at Tiffany's op Fifth Avenue

Scène uit de film Breakfast at Tiffany's
Scène uit de film Breakfast at Tiffany's

Breakfast at Tiffany's Breakfast at Tiffany' s, gebaseerd op de gelijknamige roman van journalist Truman Capote, werd bij de release in 1961 meteen een kritisch en kassucces en sindsdien een cultfilm. Het is een losse bewerking van het verhaal van Holly Golightly (Audrey Hepburn), een ietwat excentrieke jonge vrouw die droomt van succes en een geïdealiseerde wereld die niet bestaat.

Ze ontbijt elke dag voor een indrukwekkende juwelierszaak en haar leven wordt op zijn kop gezet wanneer Paul Varjack, een mislukte schrijver die ook hunkert naar succes, in haar gebouw arriveert. Wanneer hun paden elkaar kruisen, is niets meer hetzelfde.

Waar is het?

De eerste keer dat we Holly Golightly zien is in haar iconische zwarte Givenchy-jurk en parelketting bij koffie en croissants voor de etalage van de beroemde juwelierszaak Tiffany&Co op 727 5th Avenue.

Tijdens uw reis naar New York kunt u het tafereel nabootsen met een van de lekkerste croissants van Midtown in de buurt bij Eclair Bakery op 53rd Street.

Andere Breakfast at Tiffany & CO locaties in New York City

 • Holly's appartement: Hoewel de film beweert dat Holly op 167 71st Street woont, is het in werkelijkheid nummer 169 in dit Upper East Side gebouw. Je herkent het aan de scène waarin de hoofdpersoon met een luid gefluit een taxi oproept.

 • Central Park: Het beroemdste park van New York komt in de film aan bod wanneer Holly's oude man naar de stad reist om haar op te zoeken en een openhartig gesprek heeft met Paul over haar en hoe hij haar heeft ontmoet. De scène werd opgenomen bij The Bandshell gazebo en Conservatory Water Lake. Central Park ligt tussen 5th en 8th Avenues en 59th en 110th Streets.

 • Seagram Building: Deze kantoortoren, ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe, is het decor waar Holly Paul vertelt dat ze van New York houdt terwijl ze voor de fontein van dit gebouw uit de jaren 50 zit. U vindt het op 375 Park Avenue, tussen 52nd en 53rd streets, niet ver van de Tiffany juweliers.

5. Op het spoor van Kevin, alleen in Casa 2, in het Plaza Hotel.

Het Plaza Hotel aan de rechterkant| ©Hellotickets
Het Plaza Hotel aan de rechterkant| ©Hellotickets

Een van de films uit onze kindertijd en een kerstklassieker, wie herinnert zich niet de ondeugende Kevin McCallister? Twee jaar zijn verstreken sinds hij zijn verstand gebruikte om twee onhandige inbrekers te verslaan die zijn huis in Chicago probeerden te beroven. Deze keer wordt de jongen tijdens de feestdagen opnieuw van zijn familie gescheiden en belandt hij in New York waar hij wordt herenigd met de dieven.

Vanaf dit punt laat de film ons kennismaken met de Big Apple aan de vooravond van 25 december, dus het ziet er spectaculair uit. Ik raad je aan de Home Alone 2 route te nemen met Kerstmis, als het er net zo uitziet als de film.

Waar is hij?

Kevin verblijft in het luxueuze Plaza Hotel in New York, gelegen naast Central Park en Fifth Avenue. Een symbool van de stad met meer dan een eeuw geschiedenis. Met de kredietkaart van zijn vader boekt Kevin een suite waar hij films marathont terwijl hij zich volpropt met ijs en zich in het hotelzwembad vermaakt met het maken van bommen.

Andere Home Alone 2 locaties in New York City

 • Statue of Liberty: Het symbool van de Amerikaanse vrijheid en New Yorks beroemdste monument. In de film is de scène waarin het standbeeld verschijnt heel belangrijk omdat het Kevins onafhankelijkheid van zijn familie en zijn bereidheid om zich te amuseren vertegenwoordigt. Het is op Liberty Island, ten zuidwesten van Manhattan.
 • Wollman Rink: Dit is de ijsbaan van Central Park, in de zuidoostelijke hoek van het park bij 59th Street. Hier plannen dieven Marv en Harry hun volgende overval op kerstavond.
 • Duncan's Toy Chest: Hoewel deze winkel in de film voorkomt, bestaat hij niet als zodanig in New York. Als u op zoek bent naar een speelgoedwinkel in deze stijl, dan lijkt FAO Schwarz, op 767 5th Avenue, er het meest op. In Home Alone 2 is het hier dat Kevin en de overvallers elkaar weer ontmoeten en... de achtervolging begint.
 • Times Square: Het is het bekendste beeld van de stad geworden dankzij zijn reclameborden en flitsende lichten. In de film, wanneer de McAllisters in New York aankomen, rent de moeder wanhopig naar Times Square om te proberen haar zoon te vinden. Het is gelegen op de kruising van Broadway en 7th Avenue.
 • Rockefeller Center: Elk jaar luidt New York Kerstmis in met het aansteken van de enorme boom in het Rockefeller Center. Een traditie die teruggaat tot de jaren 30. In Home Alone 2 is dit de emotionele hereniging van Kevin en zijn moeder na zoveel dagen uit elkaar. Een van de meest tedere scènes in de film. Het ligt tussen Fifth en Sixth Avenues en 49th en 50th Streets.

6. The Avengers in Grand Central Terminal in Midtown Manhattan

Grand Central Terminal| ©Hellotickets
Grand Central Terminal| ©Hellotickets

New York heeft gediend als inspiratie voor de herschepping van Metropolis of Gotham City, fictieve steden waar de avonturen van superhelden als Batman of Superman plaatsvonden. De straten van de stad hebben gediend als het grote decor voor vele films van dit genre, dus we kunnen zeggen dat New York een stad van superhelden is.

Als je van Marvel of DC comics houdt, mag je de locaties van enkele van de beroemdste superheldenfilms in New York niet missen. Zo was Grand Central Terminal, een van de grootste treinstations in de Verenigde Staten, te zien in het eerste deel van The Avengers.

Waar is het?

Grand Central Terminal is het belangrijkste treinstation in Manhattan en een van de architectonische juweeltjes van de 19e eeuw. Gelegen op 15 Vanderbilt Avenue, herkent u het aan de buitengevel die is ontworpen als een Grieks-Romeinse triomfboog en de hoofdgang versierd met fresco's van sterrenbeelden, drie grote boogramen en de iconische klok.

In de Avengers-film verdedigt het team van Thor, Iron Man, Captain America, Hulk, Hawkeye en Black Widow New York tegen een aanval van de Chitauri-vloot en wordt Grand Central Terminal met de grond gelijk gemaakt.

Grand Central Terminal diende ook als het hol van Superman's vijand Lex Luthor in de eerste film met Christopher Reeve in de hoofdrol. Het gebouw komt ook voor in de serie Gotham.

Andere superhelden film en serie locaties in New York City

 • Midtown Comics: Hoewel het geen filmlocatie is, is het de tempel van de stripwereld. Sinds 1997 is deze winkel nabij Times Square een referentiepunt voor fans van het genre en een bron van inspiratie, dus als je enthousiast bent over het onderwerp moet je naar Midtown Comics op 200 W. 40th Street (hoek van 7th Avenue).
 • Times Square: Het is het toneel geweest van verschillende superheldengevechten. Bijvoorbeeld Spiderman tegen de Green Goblin in de Tobey Maguire film of tegen Electro in de versie met Andrew Garfield. Dit plein verscheen ook in Captain America met Chris Evans.
 • Flatiron Building: Een van de meest emblematische gebouwen in New York werd gebruikt om de redactie van de Daily Bugle na te bouwen, de krant waar Peter Parker (Tobey Maguire) in de eerste Spiderman-film als fotograaf werkt.
 • Brooklyn Bridge: Komt voor in Fantastic Four wanneer het Ding een zelfmoord probeert te voorkomen en resulteert in een groot ongeluk waarbij een deel van de beroemde brug over de East River, die Manhattan en Brooklyn verbindt, wordt vernietigd.
 • Financial District: In deze buurt vindt een van de meest verbazingwekkende veldslagen plaats die The Dark Knight trilogie afsluit. Aan de voet van de trappen van Federal Hall op Wall Street, maken Batman en Bane een vuistgevecht.

7. Night at the Museum, New York's Museum of Natural History, naast Central Park

Het Natuurhistorisch Museum| ©Time Out
Het Natuurhistorisch Museum| ©Time Out

De kleintjes zullen zich de film Night at the Museum herinneren, waarin een nachtwaker genaamd Larry Daley (Ben Stiller) te maken krijgt met de wezens en voorwerpen in het Natural History Museum die elke nacht tot leven komen door een magisch Egyptisch artefact.

Hoewel zijn collectie in het echt niet tot leven komt bij het vallen van de avond, is zij de moeite waard om te zien, want zij wordt beschouwd als de meest uitgebreide ter wereld en is een must in New York.

Waar is het?

Het Museum of Natural History ligt aan 79th Street net ten westen van Central Park. Hier kunt u de tien permanente tentoonstellingen bezoeken, verdeeld over veertig zalen, waarvan sommige in de film voorkomen.

Night at the Museum New York locaties

 • Theodore Roosevelt Memorial: Deze zaal bij de beroemdste ingang van het museum, Central Park West, herbergt het officiële gedenkteken voor Theodore Roosevelt, gouverneur van de staat New York en president van de Verenigde Staten. Bovendien toont het ook het reusachtige skelet van een Barosaurus.
 • Zoogdierzalen: De tentoonstelling gewijd aan zoogdieren is een zorgvuldig geënsceneerde weergave van de kenmerken van kleine zoogdieren, Aziatische zoogdieren, Afrikaanse zoogdieren, Noord-Amerikaanse zoogdieren, New Yorkse zoogdieren en de primatenzaal. Zijn diorama's behoren tot de beroemdste ter wereld.
 • Human Origins and Cultural Halls: Deze tentoonstelling verkent de geschiedenis van de menselijke evolutie en de verschillende culturen van volkeren in Afrika, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en de Stille Oceaan.

8. Columbia University, waar Spiderman is geboren, in de wijk Morningside Heights

Columbia Universiteit| ©Cheny Guan
Columbia Universiteit| ©Cheny Guan

De Spider-Man franchise heeft de afgelopen decennia verschillende films voortgebracht met New York als decor.

Het verhaal begint wanneer student Peter Parker een excursie maakt naar het geneticalab van Columbia University, waar hij wordt gebeten door een genetisch gemodificeerde spin en per ongeluk bovenmenselijke krachten krijgt die hem zullen helpen de misdaad te bestrijden.

Waar is het?

Columbia University ligt aan 116th Street & Broadway, in de wijk Morningside Heights die in het noorden aan Harlem grenst. Het is een van de meest prestigieuze universiteiten in de Verenigde Staten en de vijfde oudste van het land.

Het werd in de 18e eeuw opgericht als King's College, maar veranderde zijn naam in Columbia College na de onafhankelijkheid. Aan het begin van de 20e eeuw was deze universiteit een pionier op het gebied van wetenschappelijk en medisch onderzoek en vandaag de dag is het een van de belangrijkste onderzoekscentra op het continent.

Andere Spider-Man locaties in New York

 • Midtown Comics: Hoewel het geen filmlocatie is, is het een heiligdom voor stripboeken. Deze winkel vlakbij Times Square is al sinds 1997 een bron van inspiratie en een referentiepunt voor fans van het genre, dus als je van strips houdt moet je naar 200 W. gaan. 40th Street (hoek van 7th Avenue).
 • Flatiron Building: Dit iconische gebouw in New York City werd gebruikt om het hoofdkwartier van de krant Daily Bugle na te maken, waar Peter Parker (Tobey Maguire) werkt als fotograaf van de superheld in de eerste Spider-Man film.
 • Joe's Pizza: Dit is de pizzeria waar Peter werkt als bezorger in de tweede film. Het is gevestigd op 233 Bleecker Street maar is nu drie deuren verder op 7 Carmine Street. Volgens Woody Allen, de beste pizza plaats in New York.
 • New York Public Library: Dit is de plaats waar een dief Uncle Ben vermoordt. De tragische gebeurtenis verandert Peters leven voorgoed. Het is gelegen op Fifth Avenue, tussen 41st en 52nd Streets.
 • Staten Island Ferry: In deze scène probeert Spider-Man te vechten tegen Vulture en breekt de Staten Island Ferry in tweeën. Het wordt lelijk, maar dankzij de tussenkomst van Iron Man wordt iedereen gered.
 • Brooklyn Bridge: In The Amazing Spider-Man 2 doet Peter Gwen een aanzoek met een groot spinnenweb op de brug waarop staat 'I love you' en zij ziet hem vanuit een taxi.

9. De New York Stock Exchange in The Wolf of Wall Street, in het Financial District

De New York Stock Exchange| ©Hellotickets
De New York Stock Exchange| ©Hellotickets

Met zijn kenmerkende wolkenkrabbers en pakken vormt Wall Street en het New York Stock Exchange-gebouw het hart van het Financial District. En juist wat er op de beursvloer gebeurt, is gebruikt om verhalen te vertellen in films als The Wolf of Wall Street.

The Wolf of Wall Street, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, vertelt het verhaal van de opkomst van de makelaar Jordan Belfort, die in de jaren tachtig op frauduleuze wijze zijn fortuin maakt door het kopen en verkopen van aandelen op de Amerikaanse beleggingsmarkt. Zijn extravagante leven, gekenmerkt door overdaad, was een keerpunt in de geschiedenis van Wall Street.

Waar is het?

Deze smalle straat in Lower Manhattan is een van de beroemdste in New York en de belangrijkste straat in het Financial District. Als u de sfeer wilt proeven van Federal Hall en het Stock Exchange Building, de belangrijkste gebouwen in de omgeving, raad ik u aan Wall Street te bezoeken tijdens de kantooruren van maandag tot vrijdag. In het weekend is het landschap heel anders.

Andere locaties van Wolf of Wall Street in New York City

 • Equitable Building: In dit gebouw zijn de kantoren van de procureur-generaal van de staat New York gevestigd, maar in de film stelt het de kantoren van de bank LF Rothschild voor. Het is gevestigd op Broadway 120.
 • World Financial Center: Belfort liet zijn jacht Naomi aanmeren bij het World Financial Center als de politie hem in hechtenis neemt en hij wordt bezocht door agent Patrick Denham.
 • West 30th St Heliport: De locatie waar Agent Denham Belfort arresteert tijdens het filmen van zijn TV commercial.
 • Milan Building: Na hun succes betrekken Belfort en zijn vrouw Naomi een luxe appartementencomplex op 300 E 55th Street, tussen First en Second Avenues.

10. Serena's terugkeer in Gossip Girl's Grand Central Terminal in Midtown Manhattan

Het interieur van Grand Central Terminal| ©Hellotickets
Het interieur van Grand Central Terminal| ©Hellotickets

Het is al bijna tien jaar geleden dat Gossip Girl eindigde, maar wij fans hebben deze serie, die zijn stempel drukte op zowel de mode- als de televisiewereld, niet kunnen vergeten. Er is zelfs een reboot aangepast aan de nieuwe tijd met opnieuw de stem van Kristen Bell als verteller, tot grote vreugde van de fans.

De plot draait om het leven van een groep rijke Upper East Side tieners wiens affaires, verraad en geheimen op het internet worden onthuld door een blogger genaamd Gossip Girl. En dat alles tegen de achtergrond van New Yorks meest chique luxe.

De eerste aflevering ging in 2007 in première en begint met de onverwachte terugkeer naar de stad van de koningin van de Upper East Side, Serena van der Woodsen, van kostschool in Cornwall. Haar terugkeer verrast haar vroegere vrienden en niet iedereen zal blij zijn haar te zien.

Waar is ze?

De eerste scène van de serie toont Serena die aankomt op een druk treinstation na een lange en mysterieuze afwezigheid, iets waar Gossip Girl een punt van maakt aan haar fans. Het is Grand Central Terminal, een van de beroemdste treinstations in de Verenigde Staten vanwege de indrukwekkende Main Concourse.

U kunt uw reis aangrijpen voor een rondleiding door Grand Central Terminal en een paar souvenirfoto's en snacks in een van de cafés of restaurants. De beroemdste en oudste daarvan is de Oyster Bar, die dateert uit 1913. Het is gevestigd op 15 Vanderbilt Avenue.

Andere Gossip Girl locaties in New York City

Als je alle locaties wilt zien waar de Gossip Girl-koningin haar ding deed, kun je meedoen aan een Gossip Girl-locatietour. Tijdens deze bustour kun je je laten fotograferen bij enkele scènes uit de serie.

 • De MET: De trappen van dit museum waren een favoriete plek voor Blair, Serena en haar vrienden om na de les te zitten. Hier broeit de spanning als Blair Serena niet uitnodigt voor haar after-party. Gelegen aan 82nd Street en Fifth Avenue.
 • Museum of the City of New York: De gevel van dit gebouw werd gebruikt om de Constance Billard School of Girls na te bootsen. Het museum kijkt naar de geschiedenis, het heden en de toekomst van de stad. U vindt het op 1220 Fifth Avenue en 103rd Street.
 • Bethesda Terrace: De plaats waar Blair en Chuck trouwden! Het wordt beschouwd als het hart van Central Park. Het ensemble wordt gedomineerd door de Bethesda-fontein, maar ook het bovenste deel van het terras en de prachtige lagere doorgang versierd met tegels en bogen is een aanrader.
 • Het huis van Dan Humphrey: In tegenstelling tot zijn leeftijdsgenoten woonde Dan niet in de exclusieve Upper East Side, maar in de Brooklynse wijk DUMBO, wat ook niet slecht was. Er wordt gezegd dat zijn huis op 455 Water Street stond.
 • Serena's huis: De familie Van der Woodsen woonde in het Milan Building, een luxe appartementencomplex op 300 E 55th Street. In de serie zouden ze aan de Upper East Side wonen, maar de wolkenkrabber staat in werkelijkheid in een ander deel van New York.
 • De residentie van de familie Bass: De residentie van Bart Bass, Chucks vader, is het Lotte New York Palace Hotel, waar elke kerst een van de mooiste bomen van de stad staat. Het is gevestigd op 455 Madison Avenue.
 • Columbia College: Deze particuliere universiteit is een van de meest illustere in de Verenigde Staten. Serena en Nate staan hier ingeschreven en als curiositeit was het ook de plek waar Barack Obama studeerde. Het ligt in de wijk Morningside Heights, bij 116th Street & Broadway.

Neem de New York Film and Series Tour

Als je een fan bent van films en tv-series, is deze tour een van de leukste die je in de Big Apple kunt doen. U zult het spoor van uw favoriete personages door de straten van de stad kunnen volgen en de locaties waar deze films zijn opgenomen persoonlijk kunnen zien.

Als u deze tour alleen doet, kunt u elke locatie in uw eigen tempo bezoeken, maar de ervaring is veel cooler met de New York film- en serietour, omdat u te allen tijde wordt begeleid door een lokale gids/acteur die veel weet over het onderwerp en trivia achter de schermen.

Aan het einde van deze 3 uur durende tour zie je New York met andere ogen en leer je veel wetenswaardigheden over films en series, waar het allemaal om draait: Friends, Ghostbusters, Girls, Seinfeld, Spiderman, I Am Legend, Glee of How I Met Your Mother, naast vele anderen. Het is, zonder twijfel, een van de beste tours die u kunt doen in New York tijdens uw reis. U zult het geweldig vinden!

Veelgestelde vragen

 • Welke plaatsen kan ik in New York vinden die in films of tv-series voorkomen?

  Meer dan 150 films worden gefilmd in New York, elk jaar! Enkele van de meest memorabele locaties die in films zijn verschenen zijn Rockefeller Center, de Friends flat in de West Village en het Plaza Hotel in Home Alone 2.

 • Hoe lang duurt een TV en Film Tour?

  De meeste TV- en filmtours duren tussen 1 uur en 3,5 uur, met als populairste de iconische locaties van Sex and the City en de TV and Movie Tour of New York. De laatste twee duren beide ongeveer 3 uur.

 • Wat is de beroemdste plek in New York die in een film voorkomt?

  Times Square is misschien wel de meest gemakkelijk herkenbare filmlocatie in New York vanwege de kenmerkende schermen en lichten. Hij is verschenen in films als Vanilla Sky, Closer, Spiderman 3, Captain America: The First Avenger en Breakfast at Tiffany's Diamond.