TV en Film Rondleidingen

Niemand twijfelt eraan dat New York een stad van films is. Als u wilt weten welke hoeken als decor dienden voor de beroemdste films, lees dan verder.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

16 minuten lezen

TV en Film Rondleidingen

King Kong's Empire State Building | ©Hellotickets

Hollywood heeft het als geen ander vastgelegd op het scherm, maar sommige van deze locaties in persoon zien is een knaller. Ben je er klaar voor? 3, 2, 1... en actie!

1. De Friends flat in de West Village

De beroemde Friends-flat| ©Hellotickets
De beroemde Friends-flat| ©Hellotickets

Sinds de première in 1994 is de legendarische serie Friends nooit gestopt met het toevoegen van nieuwe fans die helemaal verslingerd zijn aan de avonturen van deze groep vrienden van in de twintig terwijl ze hun plek in New York proberen te vinden.

Het is al bijna twintig jaar geleden dat de show eindigde, maar hij is erin geslaagd zich een plaats te veroveren in de harten van de kijkers en wij fans zijn Chandler, Monica, Ross, Rachel, Joey en Phoebe niet vergeten. Sterker nog, het is nog steeds in het nieuws omdat velen van ons hopen op een reünie van de hoofdpersonen in de nabije toekomst, hetzij in film of televisie.

Tot die langverwachte dag komt, hebben we altijd nog de fantastische afleveringen van Friends om opnieuw te bekijken en de mogelijkheid om een aantal van de locaties in New York te zien waar ze filmden.

Zo ook het gebouw waar Monica, Rachel, Chandler en Joey woonden en waar de meeste actie in de serie plaatsvindt.

Waar is het?

Hetligt in de wijk Greenwich Village, meer bepaald op de hoek van Grove Street en Bedford Street. Zoals u zult zien, verschilt de buitenkant van het echte gebouw enigszins van het fictieve, want het heeft niet de terrassen vanwaar de groep hun beroemde nudistenbuurman bespioneerde.

Helaas kun je de flats van de sterren niet van binnen zien, omdat Friends in studio's in Los Angeles werd opgenomen.

Boek een tv- en filmtour door New York City

2. Het Ghostbusters Brandweerhuis in Tribeca

Ghostbusters Brandweerkazerne| ©Wikimedia
Ghostbusters Brandweerkazerne| ©Wikimedia

Ghostbusters is een van die jaren 80 films die nooit uit de mode raken. We herinneren ons allemaal het team van parapsychologen dat door de straten van New York zwierf op zoek naar vervelende ectoplasma's die in deze wereld vast kwamen te zitten en op rooftocht gingen.

Ghostbusters werd na verloop van tijd een cultfilm en heeft zoveel fans dat er in 2016 zelfs een remake werd gemaakt met een volledig vrouwelijke cast.

In New York kun je de nostalgie van deze film herbeleven door enkele locaties te bezoeken. De meest iconische daarvan is het Ghostbusters hoofdkwartier in Tribeca, een andere stop op de New York City bus tour van filmlocaties.

Waar is het?

Het isgelegen aan 14 N Moore Street, in een van de meest trendy wijken van New York die bekend staat om zijn oude industriële gebouwen die zijn omgebouwd tot woonlofts en trendy cafés en boetieks.

Het beroemde Ghostbusters-hoofdkwartier is een gebouw dat sinds 1903 dienst doet als brandweerkazerne voor Tribeca's Hook & Ladder Company 8. U herkent het aan de kenmerkende rode deur.

De kantoren in de film waren een set, dus het interieur van het gebouw is niet toegankelijk voor bezoekers. De brandweerlieden die bij Hook & Ladder werken zijn zich echter terdege bewust van de bekendheid van de plek, dus ze leven met de flitslampen van toeschouwers die hier een souvenirfoto komen maken.

U kunt uw bezoek aan Tribeca aangrijpen om door de buurt te wandelen en de designerwinkels, kunstgalerijen, restaurants en bars te verkennen.

Boek een tv- en filmtour door New York City

3. Carrie Bradshaw's flat uit Sex and the City, Upper East Side

Carrie's huis aan de Upper East Side| ©Wikimedia
Carrie's huis aan de Upper East Side| ©Wikimedia

Tussen 1998 en 2004 werd Sex and the City uitgezonden, de onvergetelijke sitcom die met een frisse en leuke blik het universum van het daten in New York liet zien aan de hand van een groep vriendinnen van in de dertig die allerlei ups en downs hadden in hun zoektocht naar de liefde.

Het succes was zo groot dat de fans de serie een paar jaar na het einde zo misten dat er nog twee films werden gemaakt. De nostalgie naar Sex and the City is zo groot dat er onlangs een vervolg op de serie is verschenen, And Just Like That..., waarin de realiteit van het leven en de vriendschappen van deze vrouwen in hun vijftiger jaren wordt onderzocht.

Deze miniserie belooft nieuwe locaties toe te voegen aan de Sex and the City locatietour voor fans, waarvan de meest iconische Carrie Bradshaw's Upper East Side flat is. Maar in het echt ligt haar flat in een andere buurt.

Waar is het?

Carrie's flat staat in 66 Perry Street in de West Village. In de serie woont ze in een veel minder fotogenieke Upper East Side straat, E73rd Street. Geen wonder dat ze de West Village kozen om te filmen!

Je herkent het aan de bruine gevel en het trapje dat Carrie Bradshaw beklom om in haar huis te komen. Als je een Sex and the City-fan was, wil je beslist een souvenirfoto maken bij de legendarische ingang. De toestroom van nieuwsgierige toeschouwers is echter zo groot dat de buren een ketting hebben moeten ophangen om mensen buiten te houden.

Boek een Sex and the City locatie tour

4. De beroemde Tiffany & CO juwelierszaak uit Breakfast at Tiffany's op Fifth Avenue

Scène uit de film Breakfast at Tiffany's
Scène uit de film Breakfast at Tiffany's

Breakfast at Tiffany's, gebaseerd op de gelijknamige roman van journalist Truman Capote , werd bij de release in 1961 meteen een kritisch en kassucces en sindsdien een cultfilm. Het is een losse bewerking van het verhaal van Holly Golightly (Audrey Hepburn), een wat excentrieke jonge vrouw die droomt van succes en een geïdealiseerde wereld die niet bestaat.

Ze ontbijt elke dag voor een prachtige juwelierszaak en haar leven wordt op zijn kop gezet wanneer Paul Varjack, een mislukte schrijver die ook naar succes hunkert, in haar gebouw arriveert. Wanneer hun paden elkaar kruisen, is niets meer hetzelfde.

Waar is hij?

We zien Holly Golightly voor het eerst in haar iconische zwarte Givenchy-jurk en parelketting met een koffie en croissant voor het raam van de beroemde juwelierszaak Tiffany&Co op 727 5th Avenue.

Tijdens uw reis naar New York kunt u de scène naspelen met een van de lekkerste croissants van Midtown in de buurt bij de Eclair Bakery op 53rd Street.

Andere Breakfast at Tiffany's in New York City

 • Holly's appartement: Hoewel de film beweert dat Holly op 167 71st Street woont, is het eigenlijk nummer 169 in dit Upper East Side gebouw. Je herkent het in de scène waarin Holly met een luid gefluit een taxi roept.
 • Central Park: Het beroemdste park van New York komt in de film aan bod wanneer Holly's oude man naar de stad reist om haar op te zoeken en een openhartig gesprek heeft met Paul over haar en hoe hij haar heeft ontmoet. De scène werd opgenomen bij The Bandshell gazebo en Conservatory Water Lake. Central Park ligt tussen 5th en 8th Avenues en 59th en 110th Streets.
 • Seagram Building: Deze kantoortoren, ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe, is het decor waar Holly Paul vertelt dat ze van New York houdt, zittend voor de fontein in dit gebouw uit de jaren 1950. U vindt het op 375 Park Avenue, tussen 52nd en 53rd streets, niet ver van de Tiffany juweliers.

Boek een TV- en filmtour door New York City

5. In het spoor van Kevin uit Home Alone 2 in het Plaza Hotel

Het Plaza Hotel rechts| ©Hellotickets
Het Plaza Hotel rechts| ©Hellotickets

Een van de films uit onze kindertijd en een kerstklassieker, wie herinnert zich niet de ondeugende Kevin McCallister? Twee jaar zijn verstreken sinds hij zijn verstand gebruikte om twee onhandige inbrekers te verslaan die zijn huis in Chicago probeerden te beroven. Deze keer wordt de jongen tijdens de feestdagen opnieuw gescheiden van zijn familie en belandt hij in New York, waar hij wordt herenigd met de dieven.

Vanaf dit punt presenteert de film ons de Big Apple aan de vooravond van 25 december, dus het ziet er spectaculair uit. Ik raad je aan de Home Alone 2 route te volgen met Kerstmis, wanneer het er net zo uitziet als in de film.

Waar is het?

Kevin verblijft in het luxueuze Plaza Hotel in New York, gelegen naast Central Park en Fifth Avenue. Een symbool van de stad met meer dan een eeuw geschiedenis. Met de creditcard van zijn vader boekt Kevin een suite waar hij een filmmarathon houdt terwijl hij zich volpropt met ijs en zich vermaakt in het zwembad van het hotel met het maken van bommen.

Andere Home Alone 2 locaties in New York

 • Vrijheidsbeeld: Het symbool van de Amerikaanse vrijheid en New Yorks beroemdste bezienswaardigheid. In de film is de scène waarin het standbeeld verschijnt heel belangrijk omdat het Kevins onafhankelijkheid van zijn familie en zijn bereidheid om zich te amuseren vertegenwoordigt. Het staat op Liberty Island, ten zuidwesten van Manhattan.
 • WollmanRink: Dit is de ijsbaan van Central Park, gelegen in de zuidoostelijke hoek van het park nabij 59th Street. Hier plannen de dieven Marv en Harry hun volgende overval op kerstavond.
 • Duncan's Toy Chest: Hoewel deze winkel in de film voorkomt, bestaat hij niet als zodanig in New York. Als u op zoek bent naar een speelgoedwinkel van deze stijl is het FAO Schwarz, op 767 5th Avenue, die er het meest op lijkt. In Home Alone 2 is het hier dat Kevin en de overvallers elkaar weer ontmoeten en... de achtervolging begint.
 • Times Square: Het is de bekendste bezienswaardigheid van de stad geworden dankzij de reclameborden en knipperende lichten. In de film, wanneer de McAllisters in New York aankomen, rent de moeder wanhopig naar Times Square om te proberen haar zoon te vinden. Het ligt op het kruispunt van Broadway en 7th Avenue.
 • Rockefeller Center: Elk jaar luidt New York Kerstmis in met het aansteken van de enorme boom van het Rockefeller Center. Een traditie die teruggaat tot de jaren 1930. In Home Alone 2 is dit de emotionele hereniging van Kevin en zijn moeder na zoveel dagen uit elkaar. Een van de meest tedere scènes in de film. Het is gelegen tussen Fifth en Sixth Avenues en 49th en 50th Streets.

Boek een TV en Film Tour door New York City

6. The Avengers bij Grand Central Terminal in Midtown Manhattan

Grand Central Terminal| ©Hellotickets
Grand Central Terminal| ©Hellotickets

New York heeft gediend als inspiratie voor de herschepping van Metropolis of Gotham City, fictieve steden waar de avonturen van superhelden als Batman of Superman plaatsvonden. De straten van de stad hebben gediend als het grote decor voor veel films van dit genre, dus we kunnen zeggen dat New York een stad van superhelden is.

Als je van Marvel of DC comics houdt, mag je de locaties van enkele van de beroemdste superheldenfilms in New York niet missen. Zo was Grand Central Terminal, een van de grootste treinstations van de Verenigde Staten, te zien in het eerste deel van The Avengers.

Waar ligt het?

Grand Central Terminal is het belangrijkste treinstation om te zien in Manhattan en een van de architectonische juweeltjes van de 19e eeuw. Gelegen op 15 Vanderbilt Avenue, herken je het aan de buitengevel die is ontworpen als een Grieks-Romeinse triomfboog en de hoofdgang versierd met fresco's van sterrenbeelden, drie grote boogramen en de iconische klok.

In de film The Avengers verdedigt het team van Thor, Iron Man, Captain America, Hulk, Hawkeye en Black Widow New York tegen een aanval van de Chitauri-vloot en wordt Grand Central Terminal met de grond gelijk gemaakt.

Grand Central Terminal diende ook als het hol van Supermans vijand Lex Luthor in de eerste film met Christopher Reeve in de hoofdrol. Het gebouw komt ook voor in de serie Gotham.

Andere locaties van superheldenfilms en -series in New York City

 • Midtown Comics: Hoewel het geen filmlocatie is, is het de tempel van de stripwereld. Sinds 1997 is deze winkel nabij Times Square een referentiepunt voor stripboekfans en een bron van inspiratie, dus als je enthousiast bent over het onderwerp moet je naar Midtown Comics op 200 W. 40th Street (hoek van 7th Avenue).
 • Times Square: Het is het toneel geweest van verschillende superheldengevechten. Bijvoorbeeld Spiderman tegen de Green Goblin in de Tobey Maguire film of tegen Electro in de versie met Andrew Garfield. Dit plein verscheen ook in Captain America met Chris Evans.
 • Flatiron Building: Een van de meest emblematische gebouwen in New York werd gebruikt om de redactie van de Daily Bugle, de krant waar Peter Parker (Tobey Maguire) in de eerste Spiderman-film als fotograaf werkt, na te bouwen.
 • Brooklyn Bridge: Deze verschijnt in The Fantastic Four wanneer The Thing een zelfmoord probeert te voorkomen en resulteert in een groot ongeluk dat een deel van de beroemde brug vernietigt die over de East River loopt en Manhattan en Brooklyn verbindt.
 • Financial District: In deze buurt vindt een van de meest verbazingwekkende veldslagen plaats waarmee The Dark Knight-trilogie wordt afgesloten. Aan de voet van de trappen van Federal Hall op Wall Street gaan Batman en Bane met elkaar op de vuist.

Boek een bezoek aan Grand Central Terminal

7. Night at the Museum, New York Museum of Natural History, naast Central Park

Het Natuurhistorisch Museum| ©Time Out
Het Natuurhistorisch Museum| ©Time Out

De kleintjes herinneren zich misschien de film Night at the Museum, waarin een nachtwaker genaamd Larry Daley (Ben Stiller) te maken krijgt met de wezens en voorwerpen in het Natural History Museum die elke nacht tot leven worden gewekt door een magisch Egyptisch artefact.

Hoewel zijn collectie in het echt niet tot leven komt bij het vallen van de avond, is het de moeite waard om het te zien, want het wordt beschouwd als de meest uitgebreide op de planeet en een must-see in New York.

Waar bevindt het zich?

Het Natural History Museum ligt aan 79th Street, net ten westen van Central Park. Hier kun je de tien permanente tentoonstellingen bezoeken, verspreid over veertig zalen, waarvan sommige in de film voorkomen.

Night at the Museum locaties in New York City

 • Theodore Roosevelt Memorial: In deze zaal bij de beroemdste ingang van het museum, Central Park West, staat het officiële gedenkteken voor Theodore Roosevelt, gouverneur van de staat New York en president van de Verenigde Staten. Bovendien wordt hier het reusachtige skelet van een Barosaurus tentoongesteld.
 • Zoogdierzalen: De tentoonstelling gewijd aan zoogdieren is een zorgvuldig geënsceneerde weergave van de kenmerken van kleine zoogdieren, Aziatische zoogdieren, Afrikaanse zoogdieren, Amerikaanse zoogdieren, New Yorkse zoogdieren en de primatenzaal. De diorama's behoren tot de beroemdste ter wereld.
 • Human Origins and Cultural Halls: Deze tentoonstelling verkent de geschiedenis van de menselijke evolutie en de verschillende culturen van volkeren in Afrika, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en de Stille Oceaan.

Boek tickets voor het Natural History Museum

8. Columbia University, de geboorteplaats van Spider-Man, in de wijk Morningside Heights

Universiteit van Columbia| ©Cheny Guan
Universiteit van Columbia| ©Cheny Guan

De Spider-Man franchise heeft in een paar decennia verschillende films voortgebracht met New York als decor.

Het verhaal begint wanneer student Peter Parker een excursie maakt naar het geneticalab van Columbia University, waar hij wordt gebeten door een genetisch gemodificeerde spin en per ongeluk bovenmenselijke krachten krijgt die hem zullen helpen de misdaad te bestrijden.

Waar is hij?

Columbia University ligt aan 116th Street & Broadway, in de wijk Morningside Heights die in het noorden grenst aan Harlem. Het is een van de meest prestigieuze universiteiten in de Verenigde Staten en de vijfde oudste van het land.

Zij werd in de 18e eeuw opgericht als King's College, maar veranderde haar naam na de onafhankelijkheid in Columbia College. Aan het begin van de 20e eeuw was deze universiteit een pionier in wetenschappelijk en medisch onderzoek en vandaag de dag is het een van de belangrijkste onderzoekscentra op het continent.

Andere Spiderman locaties in New York

 • Midtown Comics: Hoewel het geen filmlocatie is, is het een heiligdom voor stripboeken. Deze winkel nabij Times Square is al sinds 1997 een bron van inspiratie en een referentiepunt voor fans van het genre, dus als je van strips houdt moet je naar 200 W. 40th Street (hoek van 7th Avenue).
 • Flatiron Building: Dit iconische gebouw in New York City werd gebruikt om het hoofdkwartier van de krant Daily Bugle na te maken, waar Peter Parker (Tobey Maguire) werkt als fotograaf van de superheld in de eerste Spider-Man film.
 • Joe's Pizza: Dit is de pizzeria waar Peter werkt als bezorger in de tweede film. Het is gevestigd op 233 Bleecker Street maar is nu eigenlijk drie deuren verder op 7 Carmine Street. Volgens Woody Allen de beste pizzeria in New York.
 • New York Public Library: Het is de plaats waar een dief oom Ben vermoordt. De tragische gebeurtenis verandert Peters leven voorgoed. Het is gelegen op Fifth Avenue, tussen 41st en 52nd Streets.
 • Staten Island Ferry: In deze scène probeert Spider-Man te vechten tegen Vulture en breekt de Staten Island Ferry in tweeën. Het wordt lelijk maar dankzij de interventie van Iron Man wordt iedereen gered.
 • Brooklyn Bridge: In The Amazing Spider-Man 2 doet Peter Gwen een aanzoek met een groot spinnenweb op de brug waarop staat 'I love you' en zij ziet hem vanuit een taxi.

9. De New York Stock Exchange in The Wolf of Wall Street, in het Financial District

De beurs van New York| ©Hellotickets
De beurs van New York| ©Hellotickets

Met zijn kenmerkende wolkenkrabbers en pakken is Wall Street en het New York Stock Exchange gebouw het hart van het Financial District. Juist de gebeurtenissen op de beursvloer zijn gebruikt om verhalen te vertellen in films als The Wolf of Wall Street.

The Wolf of Wall Street, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, vertelt het verhaal van de opkomst van makelaar Jordan Belfort, die zijn fortuin maakt door frauduleus aandelen te kopen en verkopen op de Amerikaanse beleggingsmarkt in de jaren tachtig. Zijn extravagante leven, gekenmerkt door overdaad, was een keerpunt in de geschiedenis van Wall Street.

Waar is het?

Deze smalle straat in Lower Manhattan is een van de beroemdste in New York en de belangrijkste straat in het Financial District. Als u de sfeer wilt zien van Federal Hall en het Stock Exchange Building, de belangrijkste gebouwen in de omgeving, raad ik u aan Wall Street te bezoeken tijdens kantooruren van maandag tot vrijdag. In het weekend is het landschap heel anders.

Andere locaties van The Wolf of Wall Street in New York City

 • Equitable Building: Dit gebouw huisvest de kantoren van de procureur-generaal van de staat New York, maar in de film stelt het de kantoren van LF Rothschild Bank voor. Het bevindt zich op 120 Broadway.
 • World Financial Center: Belfort had zijn jacht Naomi aangemeerd bij het World Financial Center wanneer hij in hechtenis wordt genomen en wordt bezocht door Agent Patrick Denham.
 • West 30th St Heliport: De locatie waar Agent Denham Belfort arresteert tijdens het filmen van zijn TV commercial.
 • Milan Building: Na het behalen van succes, verhuizen Belfort en zijn vrouw Naomi naar een luxe appartementencomplex op 300 E 55th Street, tussen First en Second Avenues.

Boek een rondleiding door de financiële crisis op Wall Street

10. Serena's terugkeer naar Gossip Girl's Grand Central Terminal in Midtown Manhattan

Het interieur van Grand Central Terminal| ©Hellotickets
Het interieur van Grand Central Terminal| ©Hellotickets

Het is al bijna tien jaar geleden dat Gossip Girl eindigde, maar fans hebben deze serie, die zijn stempel drukte op zowel de mode- als de televisiewereld, niet kunnen vergeten. Sterker nog, er is een reboot aangepast aan de nieuwe tijd met opnieuw de stem van Kristen Bell als de verteller van de show tot groot genoegen van de fans.

De plot draait om het leven van een groep rijke Upper East Side tieners wiens affaires, verraad en geheimen op het internet worden onthuld door een blogger genaamd Gossip Girl. Dit alles speelt zich af tegen de achtergrond van de chicste luxe van New York.

De eerste aflevering ging in 2007 in première en begint met de onverwachte terugkeer naar de stad van Upper East Side-koningin Serena van der Woodsen van kostschool in Cornwall. Haar terugkeer verrast haar vroegere vrienden en niet iedereen is blij haar te zien.

Waar is ze?

De eerste scène van de serie toont Serena die na een lange en mysterieuze afwezigheid aankomt op een druk treinstation, iets waar Gossip Girl een punt van maakt om aan haar fans bekend te maken. Dit is Grand Central Terminal, een van de beroemdste treinstations van de Verenigde Staten vanwege de indrukwekkende Main Concourse.

Je kunt je reis aangrijpen om een rondleiding door Grand Central Terminal te krijgen en een paar souvenirfoto's te maken en een hapje te eten in een van de cafés of restaurants. De beroemdste en oudste is de Oyster Bar, die dateert uit 1913. Het bevindt zich op 15 Vanderbilt Avenue.

Andere Gossip Girl-locaties in New York City

Als je alle locaties wilt zien waar de Gossip Girl-koningin haar ding deed, kun je meegaan met een Gossip Girl-locatietour. Tijdens deze bustour kun je je laten fotograferen bij enkele scènes uit de serie.

 • The MET: De trappen van dit museum waren een favoriete plek voor Blair, Serena en hun vrienden om na de les te zitten. Hier broeit de spanning als Blair Serena niet uitnodigt voor haar after-party. Gelegen op 82nd Street en Fifth Avenue.
 • Museum of the City of New York: De gevel van dit gebouw werd gebruikt om de Constance Billard School of Girls na te bootsen. Het museum kijkt naar de geschiedenis, het heden en de toekomst van de stad. Je vindt het op 1220 Fifth Avenue en 103rd Street.
 • Bethesda Terrace: De plek waar Blair en Chuck trouwden! Het wordt beschouwd als het hart van Central Park. Het geheel wordt gedomineerd door de Bethesda Fontein maar ook het bovenste deel van het terras en de prachtige lagere doorgang versierd met tegels en bogen is een aanrader.
 • Het huis van Dan Humphrey: In tegenstelling tot zijn metgezellen woonde Dan niet in de exclusieve Upper East Side maar in de wijk DUMBO, in Brooklyn, wat ook niet slecht was. Er wordt gezegd dat zijn huis op 455 Water Street stond.
 • Serena's huis: De familie Van der Woodsen woonde in het Milan Building, een luxe appartementencomplex op 300 E 55th Street. In de serie werd gezegd dat ze aan de Upper East Side woonden, maar in werkelijkheid staat de wolkenkrabber in een ander deel van New York.
 • Bass Family Residence: De residentie van Bart Bass, Chuck's vader, is het Lotte New York Palace Hotel, waar elke kerst een van de mooiste bomen van de stad staat. Het bevindt zich op 455 Madison Avenue.
 • Columbia College: Deze privé-universiteit is een van de meest illustere in de Verenigde Staten. Serena en Nate staan hier ingeschreven en als curiositeit was het ook de plaats waar Barack Obama studeerde. Het ligt in de wijk Morningside Heights, aan 116th Street & Broadway.

Boek een Gossip Girl tour in New York City

Doe de New York Film & Series Tour

Als je van films en series houdt, is deze tour een van de leukste die je in de Big Apple kunt doen. Je zult het spoor van je favoriete personages door de straten van de stad volgen en persoonlijk de locaties zien waar deze films zijn opgenomen.

Als je deze tour in je eentje doet, kun je elke plek in je eigen tempo bezoeken, maar de ervaring is veel cooler met de New York Film and Series Tour, omdat je te allen tijde wordt begeleid door een lokale gids/acteur die veel weet over het onderwerp en trivia achter de schermen.

Aan het einde van deze 3 uur durende tour zie je New York met andere ogen en leer je veel wetenswaardigheden over films en series, waar het allemaal om draait: Friends, Ghostbusters, Girls, Seinfeld, Spiderman, I Am Legend, Glee of How I Met Your Mother, naast vele anderen. Het is zeker een van de beste tours die je tijdens je reis in New York kunt doen - je zult het geweldig vinden!

Boek een TV & Film Tour door New York City