Beste Greenwich Village rondleidingen in NYC

Greenwich Village is een wijk in New York City op het puntje van Manhattan Island, om precies te zijn in Lower Manhattan. Het is een plek die je kunt bezoeken via verschillende rondleidingen en waar je een andere toeristische ervaring kunt beleven.

Alejandra Savoia

Alejandra Savoia

10 minuten lezen

Beste Greenwich Village rondleidingen in NYC

Greenwich Village, New York | ©nickdifi

De met bomen omzoomde straten van Greenwich Village met huizen in burgerlijke stijl, restaurants, bars, alternatieve winkels en parken nodigen uit tot rondleidingen om deze buurt van New York City beter te leren kennen. Slenteren door deze buurt is een van de meest aanbevolen activiteiten als je besluit wat je gaat doen in New York.

Je zultje geen minuut vervelen als je je laat meevoeren door de gastronomische tours en wandeltours met een professionele gids langs de verschillende bezienswaardigheden in de buurt. Zonder twijfel biedt Greenwich Village een schat aan bezienswaardigheden die je kunt ontdekken tijdens je bezoek aan New York.

1. Wandeling door Greenwich Village

Wandelen door Greenwich Village| ©Jeff Friedkin
Wandelen door Greenwich Village| ©Jeff Friedkin

Greenwich Village is zeker geen gebied van de stad om musea en monumenten te bekijken, maar het is perfect om de geschiedenis en de schoonheid van de straten en gebouwen uit de eerste hand te ervaren.

Daarom is de eerste tour die je in Greenwich Village (een van de oudste wijken van New York) moet doen de wandeltour om het zelf te ervaren.

Er zijn verschillende redenen om voor deze tour te kiezen, maar de belangrijkste zijn de mogelijkheid om door de lommerrijke, met bomen omzoomde straten te lopen, de huizen die doen denken aan de bourgeoisie van het begin van de 20e eeuw (sommige werden bewoond door belangrijke culturele figuren) en de bohemienstijl die vandaag de dag nog steeds aanwezig is.

Wandeltochten door de straten van Greenwich Village worden geleid door een plaatselijke gids, wat de wandeling des te interessanter maakt. Deze gids vertelt je echte verhalen over belangrijke gebeurtenissen in de buurt en anekdotes en verhalen van beroemde mensen die verbonden zijn met de Village.

Daarnaast zijn er verschillende stops bij iconische plekken, zoals Washington Square Park, de bar Stonewall Inn waar de homorechtenbeweging in 1969 begon en verschillende huizen waar onder andere schrijvers, muzikanten en leden van de bewegingen die in deze buurt ontstonden, woonden.

Deze tour zal je misschien meer verrassen dan je denkt.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 35 €.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Vervoermiddel: de rondleiding is te voet.
 • Voordelen van deze optie: je leert de mooiste plekjes van de wijk en de interessantste verhalen kennen dankzij een gids die in Greenwich Village woont.
 • Nadelen van deze optie: de tijd van de tour kan te kort lijken door de interessante aard van de tour.

Boek een tour door Greenwich Village

2. Proef de beste Italiaanse gerechten tijdens een heerlijke tour

Bij caffe reggio| ©Michael Bednarek
Bij caffe reggio| ©Michael Bednarek

De geschiedenis en ontwikkeling van de Italiaanse keuken begon vele jaren geleden. Sommige van de gerechten waaruit het bestaat, zoals pasta's, pizza's, chocolade, ijs, wijnen, likeuren, risotto en vele andere specialiteiten zijn erg populair over de hele wereld.

Greenwich Village heeft een eigen gebied dat je aan Italië doet denken en is uitgekozen als de plek voor een wandeltour om het beste van de Italiaanse keuken te leren kennen en te proeven.

Dit type tour is een van de meest interactieve tours op de toeristische markt, zoals het geval is met alle gastronomische tours. Deze is echter heel speciaal omdat, als je van Italiaans eten en drinken houdt, je je elke minuut van de tour op je gemak zult voelen.

Enkele van de eetstops die altijd deel uitmaken van de tour zijn onder andere Caffe Reggio, Raffetto's Pasta Store, Unico Taste of Sicily (ijs en cannolis) en Faicco's Italian Specialties(Italiaanse specialiteiten dieje in de winkel kunt kopen of laten bezorgen).

De rol van de gidsen op deze tours is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat de deelnemers zich op hun gemak voelen, klaar om te genieten van de gastronomische ervaring, maar ook om hen te voorzien van deskundige informatie over elke plaats.

Details van belang

 • Prijs: vanaf 69 €.
 • Duur: 2 tot 3 uur.
 • Vervoermiddel: de tour is te voet.
 • Voordelen van deze optie: De Italiaanse keuken is een van de beste manieren om de cultuur van Greenwich Village te ervaren.
 • Nadelen van deze optie: Je zult de tour zo snel mogelijk opnieuw willen doen.

Boek een food tour door Greenwich Village

3. Er zijn spoken in Greenwich Village, wil je ze ontmoeten?

Het huis van Emma Lazarus in Greenwich Village| ©Molly Flores
Het huis van Emma Lazarus in Greenwich Village| ©Molly Flores

De wijk Greenwich Village wordt op verschillende manieren beschreven. De meest populaire is als een bohemienachtige, activistische en burgerlijke buurt bij uitstek.

Er wordt echter ook gezegd dat de straten spookverhalen herbergen, die natuurlijk zijn omgezet in rondleidingen voor kleine groepen mensen.

De mysterie- en spooktochten vinden (uiteraard) na zonsondergang plaats en duren ongeveer twee uur te voet.

De tour neemt je mee langs verschillende plekken, straten en gebouwen (zoals Washington Square en het Brown Building van de New York University) waar spookverhalen en onopgeloste mysteries plaatsvonden.

Must-sees zijn onder andere het Emma Lazarus House, de beroemde Hangman's Elm Tree, het House of Death( isde geest van Mark Twain daar?) en het verhaal van de brand in het Brown Building. Laat deze namen je niet afschrikken en wees dapper genoeg om deze leuke tour te doen!

De hele ervaring op deze tours is erg vermakelijk. Een groot deel van dat plezier is te danken aan de gidsen die de spookverhalen op de best mogelijke manier vertellen en een extra attractie aan de tour geven.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 32 €.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Vervoermiddel: De tour is te voet.
 • Voordelen van deze optie: Een tour met spookverhalen die je nog niet kende, veel historische details en veel plezier.
 • Nadelen van deze optie: Je kunt je op een bepaald moment tijdens de tour een beetje bang voelen.

Boek een spooktour door Greenwich Village

4. Verschillende food tours tussen High Line en Greenwich Village

Eten in Greenwich Village| ©LOUIS R. D'ARIENZO
Eten in Greenwich Village| ©LOUIS R. D'ARIENZO

Greenwich Village biedt een heterogene culturele rijkdom die te zien is aan de muziek en andere kunstvormen die binnen haar grenzen vorm begonnen te krijgen. Deze culturele diversiteit wordt ook weerspiegeld in het eten en daarom is er in dit deel van de stad een grote verscheidenheid aan culinaire tours beschikbaar. Zonder twijfel behoren verschillende restaurants tot de beste plekken om te eten in New York.

De gebruikelijke aanbeveling die elke expert op het gebied van toerisme in New York je zou geven, is om zoveel mogelijk food tours te doen in Greenwich Village, omdat je de kans krijgt om jezelf te verwennen met traditionele gerechten, taarten en cupcakes. Je leert ook veel meer over de geschiedenis en cultuur van de mensen die er wonen.

Sommige tours combineren dineren in Greenwich met een wandeling door het geweldige park dat de High Line is geworden. Dit betekent dat je misschien twee verschillende tours op dezelfde tour moet doen, maar ik verzeker je dat het de moeite van de wandeling meer dan waard zal zijn.

De stops om de verschillende culinaire aanbiedingen te proeven zijn heel verschillend en variëren van pizza's en pasta's tot zoetigheden en ijs, om nog maar te zwijgen van de beste sandwiches in de stad.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 120 €.
 • Duur: ongeveer 3,5 uur.
 • Vervoermiddel: de tour is te voet.
 • Voordelen van deze optie: Twee tours in één tour, elk met zijn eigen attracties.
 • Nadelen van deze optie: De tour kan vrij lang duren, maar het is de moeite waard om van beide opties te genieten.

5. Bieren en literatuur in een andere tour

Bij Marie's Crisis Café in Greenwich Village| ©Glenn Wood
Bij Marie's Crisis Café in Greenwich Village| ©Glenn Wood

Misschien had je nooit gedacht dat een toeristische activiteit geschiedenis, literatuur en bier kon combineren. Toch is het mogelijk. Er worden rondleidingen aangeboden die zich richten op een geplande rondleiding langs verschillende bars en pubs die favoriet waren bij beroemde schrijvers die in Greenwich Village woonden.

Deze rondleiding combineert de beste lokale bieren, de geschiedenis van verschillende strategische locaties in de buurt en interessante informatie over de beroemde schrijvers die daar ooit dronken en schreven. Tourleden kunnen bij elke halte drankjes kopen als ze dat willen (ouder dan 21 jaar), maar deze zijn meestal niet inbegrepen in de tourprijs.

Enkele pubs die vaak bezocht worden tijdens deze tours zijn onder andere de White Horse en Marie's Crisis Café. De buurt heeft een sterke traditie op het gebied van ambachtelijk bier, dus je krijgt waarschijnlijk de kans om er verschillende te proeven tijdens de kroegentocht.

Als je op zoek bent naar dingen om te doen in New York met kinderen, kun je natuurlijk beter een andere tour kiezen.

Interessante details

 • Prijs: vanaf €45.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Vervoermiddel: de tour is te voet.
 • Voordelen van deze optie: Het plezier van deze tour wordt gegenereerd door de uitstekende verhalen die worden gedeeld door de gidsen, de bierproeverij voor degenen die het willen proberen en de decoratie van de pubs en bars.
 • Nadelen van deze optie: Het is niet aanbevolen om bier te kopen bij elke historische halte.

6. Het onvertelde verhaal van rock 'n' roll is in Greenwich Village

Greenwich Village locaties| ©Claude ROUGERIE
Greenwich Village locaties| ©Claude ROUGERIE

Muziek maakt deel uit van de wereldgeschiedenis en rock-'n-roll heeft een prominente plaats in de wereldcultuur.

Het zal je dan ook niet verbazen dat er tussen alle bezienswaardigheden in Manhattan rondleidingen zijn langs plekken die iconisch zijn voor de New Yorkse tegencultuur (zoals Café Wha?) en de Amerikaanse muziek.

Tijdens deze rondleidingen vertellen gidsen verhalen over muzikanten als de Velvet Underground, Jimi Hendrix en Bob Dylan die hun muziek creëerden en voor het eerst speelden in Greenwich Village.

Elke plek die tijdens deze rondleidingen wordt bezocht, is verbonden met muziek en grote verhalen over muzikale kunst. De gidsen zijn de sleutel om deze tours zo onderhoudend te maken als de rock 'n' roll geschiedenis verdient.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 50 €.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Vervoermiddel: de tour is te voet.
 • Voordelen van deze optie: De muzikale verhalen tijdens deze tour zullen je verrassen.
 • Nadelen van deze optie: Misschien wil je langer blijven om naar muziek te luisteren in Greenwich Village.

7. Specialiteitentour voor fijnproevers door Greenwich Village

Hamburger eten| ©FourteenSixty
Hamburger eten| ©FourteenSixty

Hoewel Greenwich Village de thuisbasis is van een breed scala aan culinaire variëteiten uit de keukens van verschillende landen, zijn er ook restaurants die eenauthentiek New Yorks menu bieden.

Daarom zijn er gourmet tours gecreëerd om de belangrijkste exponenten van hamburgers, cupcakes en donuts te laten zien , naast andere lokale lekkernijen.

De gidsen zijn specialisten in de gastronomie van de stad, de oorsprong en de lange geschiedenis ervan. Dit maakt ook deel uit van de cultuur van de stad en de wijk Greenwich Village. Mis deze wandeltour niet die historische informatie over het gebied combineert met de kans om die gerechten te proeven waar je altijd al van hebt gedroomd.

 • Prijs: vanaf €90.
 • Duur: 2 tot 3 uur.
 • Vervoermiddel: de tour is te voet.
 • Voordelen van deze optie: Een interessante tour qua cultuur en spannend vanwege de lekkernijen die je zult proeven.
 • Nadelen van deze optie: Na deze tour wil je misschien de rest van de dag niets anders meer eten.

Hoe boek je een Greenwich Village tour

Greenwich Village bij nacht| ©Jeff Friedkin
Greenwich Village bij nacht| ©Jeff Friedkin

Het boeken van een tour door Greenwich Village is net zo eenvoudig als het kopen van een kaartje voor elke andere activiteit in New York (bijvoorbeeld kaartjes kopen voor Madison Square Garden).

De eerste beslissing heeft te maken met het type tour dat je wilt en de details met betrekking tot het doel van elk bezoek. Daarna is het tijd om te boeken.

Tegenwoordig gaat het boeken van toeristen veel eenvoudiger en sneller dan vroeger. Je hoeft alleen maar een betrouwbaar en goed beoordeeld platform te vinden dat tickets en sightseeingtours in Greenwich Village aanbiedt.

Online boeken duurt maar een paar minuten en je kunt met verschillende betaalmethoden betalen. Daarnaast is het belangrijk om te controleren wat de annuleringsvoorwaarden zijn en in welke gevallen de tour geannuleerd kan worden.

Hoeveel kost een Greenwich Village tour?

Geld in euro's| ©Pixabay
Geld in euro's| ©Pixabay

Er is een breed scala aan prijzen, maar ze kunnen worden gegroepeerd in een aantal basiscategorieën. Bijvoorbeeld wandeltours met alleen een professionele gids, gastronomische wandeltours die over het algemeen duurder zijn, en verschillende bustours.

De prijzen variëren van ongeveer €29 tot €130. Alles hangt af van de diensten die bij de tour zijn inbegrepen. Er zijn ook sightseeingdiensten in Greenwich Village die geen tours zijn, maar kaartjesvoor shows en fietsverhuur.

Een andere factor die de prijs van een tour bepaalt, is wat over het algemeen de toegevoegde waarde wordt genoemd. Elk van deze extra details maakt een tour zonder luxe of juist met alle luxe.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan Greenwich Village op eigen houtje?

De straten van Greenwich Village| ©Eclectic Jack
De straten van Greenwich Village| ©Eclectic Jack

Je hebt je waarschijnlijk al vaak afgevraagd of het de moeite waard is om op eigen houtje een toeristische trekpleister te bezoeken of dat het handiger is om dat te doen met een rondleiding die onder andere de service van een gespecialiseerde gids biedt. In het geval van je bezoek aan Greenwich Village in New York City zou je kunnen zeggen dat rondleidingen een voordeel voor je zijn.

Het is logisch dat je denkt dat het comfortabeler en sneller is om niet op een gids te hoeven letten en de verschillende excursies met andere mensen te moeten delen. Het is echter waarschijnlijk dat je veel meer uit elke rondleiding haalt als deze onder begeleiding is.

De meest voor de hand liggende redenen zijn dat je zult kunnen leren en genieten van de deskundige informatie van de gidsen, de rondleiding zal veel leuker zijn en er zullen andere mensen zijn om elke ervaring mee te delen. Je kunt ook je budget beter indelen om van tevoren in rondleidingen te investeren.

Hoewel elke rondleiding door Greenwich Village een extra uitgave is om te overwegen bij het organiseren van je vakantie in New York City, biedt het op de balans meer voordelen dan nadelen, dus het is belangrijk om alternatieven voor rondleidingen met een gids te overwegen.