Hoe kom je naar Washington vanuit NYC

Washington DC is zeer goed verbonden met New York, vooral over de weg. Als u overweegt tijdens uw reis een bezoek te brengen, let dan op de beste manieren om er te komen.

Cecilia Gaitán

Cecilia Gaitán

6 minuten lezen

Hoe kom je naar Washington vanuit NYC

Uitzicht op het Capitool in Washington DC | ©Jorge Alcala

Washington DC is de hoofdstad van de Verenigde Staten en daarmee een stad die uw reis naar New York perfect aanvult. U vindt er mythische en wereldberoemde gebouwen zoals het Witte Huis, het Pentagon en het Capitool, die zeker een bezoek waard zijn.

Als je in New York bent, is het een perfect uitje. Hoewel het bijna 400 kilometer verderop ligt, is het perfect mogelijk om het per trein, bus en vliegtuig te bezoeken.

Maar de optie die ik het meest aanbeveel is mee te gaan met een van de georganiseerde rondreizen naar Washington vanuit New York, die één, twee of zelfs vier dagen kunnen duren.

De meest comfortabele optie

Dagtrip vanuit NYC naar Washington D.C.

Tour en rondleiding door de Amerikaanse hoofdstad, Washington DC

Tijdens deze dagtocht kunt u de hoofdstad van het land bezoeken met een professionele gids, die u ook zal vergezellen op de busrit vanuit New York, die ook inbegrepen is.

Op die manier bent u zeker van vervoer zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het plannen van openbaar vervoer. Met detour naar Washington vanuit New York, die 15 uur duurt, bezoekt u het Witte Huis, het Capitool en de Senaat, het Vietnam Veterans Memorial, Arlington National Cemetery, waar het graf van John F. Kennedy ligt, of het indrukwekkende Lincoln Memorial. U kunt deze tour ook aangrijpen om in uw vrije tijd het National Air and Space Museum te bezoeken.


Waarom ik deze optie leuk vind... je krijgt veel plaatsen te zien die je eerder in de films hebt gezien, zoals het Lincoln Memorial of de Library of Congress.Aanbevolen als... je meer dan vijf dagen in New York verblijft.

Georganiseerde reizen naar Washington vanuit New York: de handigste manier om er te komen

Staande Obelisk op de National Mall| © Jacob Creswick
Staande Obelisk op de National Mall| © Jacob Creswick

Een of meer dagen doorbrengen in Washington DC is een ideale reisoptie als u in New York bent. Met een georganiseerde tour wordt alles geregeld en hoeft u zich alleen maar zorgen te maken over het genieten. De tour kan een rondreis in één dag zijn, of u kunt kiezen voor een langere tour, die u ook naar andere plaatsen brengt, zoals Philadelphia. En natuurlijk kunt u bezienswaardigheden bezoeken zoals: het Witte Huis, het Capitool, Arlington Cemetery, het Air and Space Museum, het Lincoln Memorial, en het Vietnam en Korean Veterans Memorial.

Hoe is het vervoer tijdens de georganiseerde tours

Het vervoer tussen New York en Washington bij georganiseerde tours is meestal per privébus of minibus, afhankelijk van het aantal reizigers. Het vertrekpunt is meestal een centrale locatie in Manhattan, hoewel veel touroperators verschillende opstapplaatsen in de stad aanbieden, zodat het geen probleem is om er te komen. Wat het tijdstip betreft, vertrekken ze meestal vroeg in de ochtend om de dag optimaal te benutten.

Prijzen van georganiseerde tours

Voor iets meer dan 70 € heb je bij Hellotickets de kosten van de tour gedekt, die niet alleen privévervoer van en naar New York omvat, maar ook een rondleiding door de stad met een deskundige gids. Dit is zonder twijfel de meest efficiënte optie als u Washington in korte tijd en met een professionele gids wilt leren kennen. Bovendien legt u tijdens de tour enkele afstanden in dezelfde bus af, zodat u geen verschillende ritten met het openbaar vervoer van Washington hoeft te organiseren.

Boek uw reis naar Washington

Reis met de openbare bus van New York naar Washington als je op zoek bent naar de goedkoopste manier

Megabus buslijn reizen van New York naar Washington| ©Beechwood Photography
Megabus buslijn reizen van New York naar Washington| ©Beechwood Photography

Je kunt de hoofdstad van de Verenigde Staten bekijken met de bus vanuit New York. Het is de goedkoopste manier om naar Washington te reizen, met tickets die tussen € 18 en € 50* kosten, afhankelijk van de maatschappij, de directe route en de vertrek- en terugkeertijden.

Hoe vroeger u uw tickets koopt, hoe beter, want dat drukt ook de prijs. *De tarieven zijn schattingen en variëren per dienstregeling en type ticket.

Busmaatschappijen op deze route

De populairste busmaatschappijen die de route New York - Washington exploiteren zijn:

Vertrekpunt: het busstation

Alle lijnen vertrekken rond Penn Station of de wijk Hudson Yards en rijden 24 uur per dag.

U kunt dus probleemloos heen en terug reizen, zelfs in de vroege ochtenduren. Zoals u kunt verwachten, zijn de bussen in de VS voorzien van alle gemakken, zoals zitplaatsen, WiFi, eten aan boord en meer.

Aankomst in Washington DC

Bij aankomst in Washington DC zetten de bussen u af op 15/20 minuten lopen van het Capitool. Megabus en Greyhound komen aan bij Union Station, terwijl Flixbus stopt op een drukke hoek van het centrum op 550 New York Avenue, heel dicht bij het station zelf. Dus zodra u aankomt, kunt u gemakkelijk beginnen met uw sightseeing tour.

Boek uw 2-daagse tour naar Philadelphia en Washington

Om tijd te winnen van New York naar Washington, kunt u ervoor kiezen om met de trein te reizen

Treinstation Washington DC| © Karen Mallonee
Treinstation Washington DC| © Karen Mallonee

Als u met de trein van New York naar Washington DC reist, bespaart u wat tijd in vergelijking met de bus, tussen een half uur en een uur. De kosten van het ticket zijn echter duurder en variëren van 35 € tot 173 €, afhankelijk van de dienstregeling en de vervoersklasse die u kiest.

Vertrekpunt

Het is gemakkelijk om uw reis te organiseren, met vertrek vanaf Penn Station in New York en aankomst in Union Station in Washington DC.

Treintarieven

U kunt de dienstregelingen en prijzen raadplegen op de officiële website van Amtrak, de treinmaatschappij die deze route exploiteert, hoewel, zoals gezegd, het minimum £35 per ticket in elke richting is.

Boek uw reis naar Philadelphia en Washington

De snelste manier om van New York naar Washington te reizen is per vliegtuig

Vliegtuigen op de nationale luchthaven van Washington| ©Pixabay
Vliegtuigen op de nationale luchthaven van Washington| ©Pixabay

Het vliegtuig is altijd (of meestal) de beste optie als het gaat om tijdwinst. Als u ervoor kiest om van NYC naar Washington DC te vliegen, kunt u dat in ongeveer een uur doen.

Houd er echter rekening mee dat overstappen van en naar luchthavens contraproductief kan zijn en minder kosteneffectief dan het nemen van een bus of trein in zulke grote steden.

Vluchtprijzen

Qua prijs kan een gemiddelde retourvlucht ongeveer €130 kosten. Zoals voor alle vliegtickets geldt: hoe vroeger u het ticket koopt, hoe beter. Ik raad aan de prijs te controleren op zoekmachines zoals Skyscanner of op de website van American Airlines, die de meest frequente vluchten op deze route heeft.

Boek uw reis naar Philadelphia en Washington

Als je met een groep reist, kan het huren van een auto een optie zijn.

Ministerie van Financiën in Washington DC| ©Malek Jamal
Ministerie van Financiën in Washington DC| ©Malek Jamal

Dit is niet de snelste optie, en misschien ook niet de goedkoopste, maar wel de handigste als u met het gezin (vooral kinderen) of een groep vrienden reist.

Omdat u de reis in uw eigen tempo kunt maken. ##We vergelijken de opties U moet zich ervan bewust zijn dat u met het huren van een auto te maken krijgt met stadsverkeer, maar eenmaal onderweg is het heel gemakkelijk om vanuit New York in Washington te komen, omdat het allemaal via deI-95S snelweg gaat, u hoeft alleen maar de borden te volgen. Bij de prijs van de huurauto moet u nog wat tolgeld optellen, ongeveer €30.

 • Georganiseerde reizen
 • 70 ongeveer
 • Vertrekpunt: Verschillende opstapplaatsen in de stad
 • Vroeg in de ochtend
 • Inclusief vervoer en rondleiding
 • Openbare bus
 • Van €18 tot €50
 • Vertrekpunt: rond Penn Station of Hudson Yards wijk
 • Grote verscheidenheid aan dienstregelingen, 24 uur per dag
 • Kan onder andere wifi en eten aan boord omvatten
 • Trein
 • Varieert van £35 tot £173.
 • Vertrekpunt: Penn Station
 • Verschillende tijden gedurende de dag
 • Een zeer snelle optie
 • Vliegtuig
 • De prijs is ongeveer £130 retour
 • Verschillende tijden gedurende de dag
 • Er moet rekening worden gehouden met transfers van en naar de luchthaven.
 • Gehuurde auto
 • Prijs van de huurauto plus €30 tolgeld
 • Vrije keuze van dienstregelingen
 • Rekening houden met stadsverkeer