Duur van de New York Cruises

De skyline van New York vanaf het water zien is prachtig, en achterover leunend op een boot door de stad toeren is ook prachtig. Maar hoe lang duren deze cruises en hoeveel tijd heb je nodig om er optimaal van te genieten?

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minuten lezen

Duur van de New York Cruises

Geniet van de prachtige bezienswaardigheden van New York City | ©Anthony Fomin

New York is prachtig over land, door de lucht en ook over zee (en rivier!). In dit geval gaat het erom Manhattan vanaf het water te leren kennen, maar als het aankomt op het boeken van een cruise op de Hudson is het normaal om te twijfelen. Er zijn talloze routes, prijzen en looptijden en kiezen kan overweldigend zijn.

Maar maak je geen zorgen, want ik heb deze gids gemaakt zodat je weet hoe lang elke cruise duurt en welke verschillen er zijn in het reisschema van elke cruise, zodat kiezen veel gemakkelijker wordt. Lees verder!

Duur van Manhattan cruises

Cruises langs de waterkant| ©Roland Turner
Cruises langs de waterkant| ©Roland Turner

Cruises die de wateren van Manhattan bevaren kunnen anderhalf uur duren voor de kortste cruises tot drie uur voor de langste cruises. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kun je een express cruise maken van Lower Manhattan naar het Vrijheidsbeeld of je kunt een ontspannen avond doorbrengen op een boot terwijl je de skyline van New York bekijkt.

Er zijn ook tussenliggende opties die je in ongeveer twee tot tweeënhalf uur rond Manhattan brengen en je kunt ervoor kiezen om dit overdag te doen, wanneer het licht op de wolkenkrabbers en de chaos van de stad valt, of 's nachts, wanneer New York meer dan ooit vibreert met zijn lichten onder het sterrenlicht.

Vergelijkingstabel van cruises op duur

 • NYC Manhattan Circle Line rondvaart rond het Vrijheidsbeeld overdag
 • Van € 34
 • 1u 30 min
 • Overdag
 • Standaard boot
 • Brooklyn Bridge naar Vrijheidsbeeld
 • Boek nu
 • New York rondvaart met buffetdiner
 • Vanaf € 122
 • 3h
 • Nachttour
 • Luxe boot
 • Volledig Manhattan en Vrijheidsbeeld
 • Boek nu

Hoe lang zijn de dinner cruises in New York?

Geniet van een onvergetelijke avond uit!| ©Siniz Kim
Geniet van een onvergetelijke avond uit!| ©Siniz Kim

Dinner cruises in New York zijn natuurlijk het langst en duren drie uur. Tijdens de rondvaart wordt bijna heel Manhattan omcirkeld en kom je tot aan het Vrijheidsbeeld. Zo heb je het beste uitzicht op Brooklyn, Manhattan en de verlichte skyline.

De boot is veel groter en luxueuzer dan de dag- of standaardcruises en heeft een langzamer tempo zodat de avond soepel en ontspannen verloopt en de gasten kunnen genieten van een lekker diner, opstaan tijdens de tour.... Er is zelfs live muziek!

Tijdens deze langere, langzamere cruises merk je nauwelijks het schommelen van de boot op het water en is het gevoel heel aangenaam. Het is een ervaring om te ontspannen en een onvergetelijke nacht door te brengen aan boord, zonder je te haasten.

Boek een dinercruise

Hoe lang is de kortste Manhattan cruise?

Bewonder de prachtige bezienswaardigheden van New York| ©allmikesphotos
Bewonder de prachtige bezienswaardigheden van New York| ©allmikesphotos

De kortste cruise langs de waterkant van Manhattan duurt anderhalf uur en brengt je van zuidelijk Manhattan naar het Vrijheidsbeeld, rond Ellis Island en terug naar het beginpunt.

Als je niet veel tijd in de stad hebt of gewoon wilt ervaren hoe het is om in New York te zeilen zonder een hele ochtend of middag op de boot te hoeven doorbrengen, is dit een geweldige optie. Je krijgt een geweldig uitzicht op het Financial District en Brooklyn, met de beroemde Brooklyn Bridge in een nieuw perspectief - vanaf het water!

De cruise vindt plaats aan boord van een vrij grote boot met binnen- en buitenzitplaatsen, zodat je ongeacht het weer van een geweldig uitzicht kunt genieten. En het feit dat de tocht helemaal naar Ellis Island gaat, geeft je een verder perspectief van Manhattan Island, zodat je de enorme omvang van de wolkenkrabbers goed kunt zien.

Verwacht niet de meest eersteklas ervaring aan boord van deze boot, maar de sfeer is erg goed, het is meestal niet te druk (tenzij je toevallig op een feestdag of speciale datum bent) en je zult er echt van genieten.

Boek een cruise in New York

Heb ik genoeg tijd om alles te zien tijdens een korte cruise en is het de moeite waard?

Uitzicht op het Vrijheidsbeeld vanaf het cruiseschip| ©William Warby
Uitzicht op het Vrijheidsbeeld vanaf het cruiseschip| ©William Warby

Als je weinig tijd hebt en het de enige optie is die je kunt boeken, ga je gang, het is het waard! Je ziet vanaf het water immers de belangrijkste wolkenkrabbers van het Financial District (met in de hoofdrol het One World Trade Center), de Brooklyn Bridge, een waar architectonisch hoogstandje en natuurlijk het Vrijheidsbeeld van dichtbij.

Maar als je er je voordeel mee kunt doen en iets meer tijd aan de ervaring kunt besteden, zijn er twee tussenopties die, door slechts 30 minuten of een uur langer te navigeren, je dichter bij Midtown brengen, zodat je in twee uur of tweeënhalf uur het Empire State Building of Rockefeller Center van veel dichterbij kunt zien.

Ook kun je, als je het aanbod openstelt voor cruises van deze lengte, ervoor kiezen om het overdag of 's nachts te doen, om het zuiden van Manhattan, het Vrijheidsbeeld en Midtown met al zijn verlichte gebouwen en bruggen te zien. Voor mij is dit de beste prijs-kwaliteitverhouding en kun je een groot deel van de stad zien.

Boek een cruise in New York

Hoe ver van tevoren moet je aan boord zijn?

De pieren van New York| ©Steven Pisano
De pieren van New York| ©Steven Pisano

Gelukkig duurt het inschepen niet al te lang, omdat er niet zo'n strenge veiligheidscontrole nodig is als bijvoorbeeld bij helikoptervluchten. Toch is het het beste om minstens 30 minuten van tevoren bij de pier te zijn, vooral bij nachtcruises die een grote capaciteit hebben en waarbij de diners langzaam binnenkomen.

Let op: er zijn pieren die dichter bij metrohaltes liggen, maar die vereisen meestal een wandeling van het metrostation naar de pier. Om tegenslagen te voorkomen kun je het beste ruim op tijd gaan en van de gelegenheid gebruik maken om het gebied te leren kennen voordat je aan boord gaat, foto's maken... Een cruise is een ontspannende ervaring waarvoor je niet te laat of gehaast wilt zijn.

Boek een cruise in New York

Duur van andere boottochten in Manhattan

Mis de Hudson River cruise niet| ©Smart Destinations
Mis de Hudson River cruise niet| ©Smart Destinations

Naast de schilderachtige cruises langs de waterkant van Manhattan zijn er veerboot- en watertaxidiensten of zelfs free-stop boottochten (waarbij je kunt in- en uitstappen waar je maar wilt) die je van de ene plek naar de andere brengen tussen Brooklyn en Manhattan, maar die je net zo'n goed uitzicht geven op de stad vanaf het water.

De tochtjes kunnen zo kort zijn als 10-15 minuten van de ene kant van de rivier naar de andere.

Bekijk dit artikel over de New Yorkse veerboot waar ik je wat tips geef over hoe je dit vervoermiddel kunt gebruiken. Je moet ook weten dat je om bij het Vrijheidsbeeld te komen een veerboot moet nemen vanaf Baterry Park, die ongeveer 30 minuten duurt en ook heel goedkoop is. Het is een geweldige manier om het water op te gaan zonder al te veel tijd te verspillen en van beide ervaringen in één te genieten.

Boek een cruise in New York