Een cruise met kinderen in NYC

New York zal u en uw gezin met open armen ontvangen. Als u met kinderen reist, zal een cruise in Manhattan hen versteld doen staan. Hier zijn enkele tips om de ervaring met hen aan boord perfect te maken.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minuten lezen

Een cruise met kinderen in NYC

New York gezien vanaf het cruiseschip | ©bryan...

U staat bijna met één voet in de Big Apple en u legt de laatste hand aan de details om de reis onvergetelijk te maken. Als je erover denkt om een cruise op de Hudson te maken, maar je je afvraagt of je kinderen het wel leuk zullen vinden, kun je er zeker van zijn dat ze de ervaring geweldig zullen vinden.

Hier is een lijst met belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden als u de beste cruise van New York boekt, zodat u met het hele gezin optimaal van de ervaring kunt genieten.

1. Wat is de beste cruise voor kinderen?

Cruise met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond| ©Thank You (21 Millions+) views
Cruise met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond| ©Thank You (21 Millions+) views

Er zijn verschillende cruises die de wateren van de Hudson bevaren, maar de interessantste voor kinderen is die van anderhalf uur die door het zuiden van Manhattan vaart en u naar het Vrijheidsbeeld brengt.

Naast het feit dat de lengte van de cruises zeer geschikt is voor kinderen zodat ze de hele overtocht aandachtig en geïnteresseerd blijven, zullen ze het geweldig vinden om bij het Vrijheidsbeeld te komen, het van dichtbij te zien en Manhattan Island van veraf te zien. Bovendien vertrekken deze cruises 's ochtends en 's middags, zodat u niet te vroeg hoeft op te staan en kunt genieten van de aangenamere temperaturen van de dag.

Het beste van alles is dat dit de goedkoopste optie is en dat je deze cruise kunt doen voor iets meer dan €30 per persoon. Als u denkt dat uw kinderen meer willen (u wilt de cruise waarschijnlijk nog iets langer maken om meer van de bezienswaardigheden te zien) is er een vergelijkbare tweeënhalf uur durende cruise die u meeneemt door een groter deel van Manhattan en uitzicht biedt op meer wolkenkrabbers.

Boek een cruise naar het Vrijheidsbeeld

2. Boek vooraf

Kinderen op de cruise| ©Jenn (Yana)
Kinderen op de cruise| ©Jenn (Yana)

Als we meestal min of meer flexibel zijn wanneer we reizen, is het bij reizen met kinderen het beste om niet te veel dingen ongebonden te laten. Als u van plan bent om met het hele gezin een cruise te maken, kunt u het beste online prijzen vergelijken, dienstregelingen controleren en vooral op voorhand boeken.

Vooral als u tijdens de schoolvakanties reist, die meestal samenvallen met het hoogseizoen van de stad, zal de vraag erg groot zijn en vindt u misschien niet voor iedereen plaats aan boord van het schip dat het beste bij u past of de dienstregeling die u het beste uitkomt.

Dus om last minute schrik te voorkomen, boekt u uw cruise zodra uw reisdata duidelijk zijn.

Boek een cruise naar het Vrijheidsbeeld

3. Nachtcruises worden best vermeden met kinderen

Nachtcruises| ©Tony Fischer
Nachtcruises| ©Tony Fischer

Nachtcruises zijn prachtige, romantische, intieme ervaringen... er zijn zelfs dinercruises in New York op volledig uitgeruste schepen om een speciale avond in de stad te vieren. Maar ze zijn niet de beste optie als u met kinderen reist.

Het zijn cruises van drie uur, ze vinden laat op de dag plaats en er is live muziek. Zeker geen plan dat de kleintjes zal aanspreken.

Er zijn zelfs enkele cruises die geen kinderen onder de 6 jaar aan boord toelaten, geen kindermenu hebben en geen speciale prijzen of tarieven voor kinderen hanteren, dus de kosten zijn meestal niet de moeite waard. Trouwens, als u zich zorgen maakt over de prijs van Manhattan cruises, kunt u in dit artikel een vergelijking lezen van de budgetten volgens de route en het schip.

4. Wat te doen met de kinderwagen?

Kinderwagens op de pier| ©Marion Doss
Kinderwagens op de pier| ©Marion Doss

Op de overgrote meerderheid van de cruises in New York kunt u uw kinderwagen meenemen aan boord. Als u aan boord gaat, gaat u naar het loket en daar krijgt u (gratis) een ticket voor de baby en kunt u de kinderwagen zonder problemen meenemen aan boord.

De bemanning zal u zelfs vertellen of er een meer toegankelijke plaats is waar u gemakkelijk en comfortabel met de kinderwagen aan boord kunt gaan, dus zoals u ziet is alles klaar voor het varen met kinderen.

5. Worden de kleintjes zeeziek?

Varen op de Hudson| ©Thank You (21 Millions+) views
Varen op de Hudson| ©Thank You (21 Millions+) views

De kans om zeeziek te worden aan boord van een van deze cruises is te verwaarlozen. De Hudson heeft over het algemeen geen last van golven en is bij alle weersomstandigheden goed beschermd. De reizen zijn niet overdreven lang en de schepen zijn groot en stabiel.

Kortom, deze cruises hebben alle ingrediënten voor jong en oud om zich aan boord te vermaken zonder zich ergens zorgen over te maken. Maar als u denkt dat u een beetje zeeziek dreigt te worden, vraag dan aan de bemanning waar de beste plaatsen zijn om frisse lucht te krijgen en u minder zeeziek te voelen. Ze hebben veel zeilervaring, dus ze zullen u graag adviseren.

In geval van extreme wind, sneeuw of slecht zicht zal de organisatie het vertrek van de cruise annuleren, dus u zou uw geld terug moeten krijgen als u niet aan boord kunt.

Boek een express cruise naar het Vrijheidsbeeld

6. Bescherm ze tegen de zon of de kou

Denk aan het weer| ©Daiga Ellaby
Denk aan het weer| ©Daiga Ellaby

Als u in de zomer naar New York reist, zult u waarschijnlijk een geweldige dag in de zon hebben... maar u zult het waarschijnlijk ook behoorlijk warm hebben. Als u midden op de dag gaat varen, bescherm de kleintjes (hoewel dit voor ons allemaal goed is) dan tegen de zon en de hitte. Neem een pet voor ze mee, koel water en zonnebrandcrème.

Als u daarentegen in de winter reist, moet u ze beschermen tegen de kou en de wind, zodat ze wat tijd kunnen doorbrengen op het open gedeelte van de boot om van het uitzicht te genieten. Hoewel er een overdekt gedeelte is waar u kunt gaan zitten, zult u er op een gegeven moment uit willen om de skyline van de stad in al zijn pracht te zien.

7. Kunnen de kinderen zitten?

Kinderen genieten van de cruise| ©Johnny Jet
Kinderen genieten van de cruise| ©Johnny Jet

Ja, er zijn zitplaatsen beschikbaar voor alle passagiers op alle boten, dus uw kinderen kunnen in hun eigen stoel zitten. Om veiligheidsredenen moeten baby's en zeer jonge kinderen op de schoot van een volwassene zitten.

Zoals u ziet, is dit een zeer aangename en aanbevolen activiteit om met kinderen te doen. Ze worden niet alleen vermaakt, maar kunnen ook genieten van wat tijd om te zitten, iets wat zeker gewaardeerd wordt na een lange dag wandelen door de lange straten en avenues van New York.

Boek uw Statue of Liberty Express Cruise

8. Kom vroeg aan bij de inscheping

Inschepen met New York op de achtergrond| ©Ana Paula Hirama
Inschepen met New York op de achtergrond| ©Ana Paula Hirama

Time management is heilig als je met kinderen reist en nog meer als je een trein, boot of vliegtuig moet halen. Cruises in New York vertrekken meestal op tijd* en hoewel er niet veel veiligheidscontroles nodig zijn, kun je er het beste minstens een half uur van tevoren zijn.

Je kunt je voorstellen dat hoewel New York relatief wandelwagenvriendelijk is, het niet altijd gemakkelijk is om je met de metro door de stad te verplaatsen, je zult moeten zoeken naar de meest toegankelijke metro- of bushaltes, brede trottoirs... Kortom, reken erop dat het bereiken van de pier enige tijd in beslag zal nemen, dus neem geen risico's en vertrek ruim op tijd.

Een goede optie, rekening houdend met het feit dat de dokken meestal ten zuiden van Manhattan of ten westen van Midtown liggen, is om een wandeling in de omgeving te plannen voordat u aan boord gaat. Er zijn bijvoorbeeld cruises die vertrekken vanuit de wijk Hudson Yards, dus het is een goed moment om bijvoorbeeld een wandeling te maken rond het drijvende park op de High Line. Zo benut u de tijd in uw reisschema beter en bent u niet gehaast.

9. Zijn er speciale tarieven voor kinderen?

Kinderen op de cruise| ©Eden, Janine and Jim
Kinderen op de cruise| ©Eden, Janine and Jim

Ja, op de meeste routes zijn er gereduceerde tarieven voor kinderen onder de 12 jaar tot 15%. Kinderen onder de drie jaar die bij hun ouders op schoot kunnen zitten, reizen gratis.

Controleer voordat u een ticket voor kinderen boekt welke tarieven voor hen gelden. Op Hellotickets, bijvoorbeeld, kun je direct de leeftijd van de reizigers selecteren en krijg je de prijs van elk ticket te zien op basis van hun leeftijd.