Wat te zien van een cruise in NYC

Als u aarzelt om aan boord te gaan van een van de cruises die rond Manhattan varen, vindt u hier een lijst van de hoogtepunten die u vanaf het schip zult zien en die deze ervaring tot een must maken.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minuten lezen

Wat te zien van een cruise in NYC

Cruise op de kade | ©Roland Turner

Je hebt bijna voet in New York gezet en je zit midden in het organiseren van je reis. Van alle ervaringen en activiteiten die de stad te bieden heeft, is cruisen een van de populairste.

Wil je weten wat je ziet vanaf de boot tijdens een Manhattan cruise? Let goed op, want dit is slechts een voorproefje van wat je te wachten staat.

1. Vrijheidsbeeld en Vrijheidseiland

Vrijheidseiland| ©Kevin Dooley
Vrijheidseiland| ©Kevin Dooley

Het wereldberoemde Vrijheidsbeeld staat op Liberty Island, pal aan de monding van de Hudson. Op een heldere dag kun je haar silhouet vanuit Manhattan zien, maar er gaat niets boven een boottochtje om haar heen en een close-up van haar massieve voetstuk, haar hoogte en haar gelaatstrekken.

Elk Manhattan cruiseschip brengt u dicht bij haar, dus u zult haar niet van dichtbij willen missen. Het is waar dat de cruiseschepen niet stoppen en dat u deze keer dus niet de kans krijgt om bij Liberty Island uit te stappen en rond te lopen, maar dat is ook niet nodig. Het uitzicht vanaf de boot is geweldig.

Als u zin hebt in een bezoek, raden wij u aan een van de veerboten te nemen die voortdurend varen vanaf Battery Park, in de buurt van het Financial District. Deze veerboten brengen u naar het eiland en u kunt uitstappen om de sokkel of zelfs de kroon van het standbeeld te bezoeken.

Van welk cruiseschip zal je het zien? Alle routes komen hier langs.

Vergelijk New York cruises

2. Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge| ©dicau58
Brooklyn Bridge| ©dicau58

Toen hij in 1883 werd geopend, was het de langste hangbrug ter wereld (hij is bijna 2 km lang!) en met dat recordcijfer zal hij de geschiedenis ingaan als een van 's werelds meest geprezen ingenieursfeiten. Deze beroemde brug, die op miljoenen foto's en ansichtkaarten van de stad prijkt, verbindt de stadsdelen Brooklyn en Manhattan.

Het heeft twee verdiepingen, één voor voetgangers en één voor auto's en vrachtwagens die Manhattan in- en uitrijden. Als u tijdens uw bezoek aan de stad bijna verplicht bent om de brug te voet over te steken, zal het varen onder de afmetingen ervan u een uniek perspectief bieden.

Hier is een tip? Het maakt niet uit wanneer u vaart, u kunt de brug dag en nacht niet missen, dus markeer hem op uw plattegrond want dit is een van de belangrijkste punten in de stad waar u een paar keer zult moeten terugkeren.

Van welk cruiseschip zal je het zien? Alle routes komen hier langs

3. One World Trade Center

One World Trade Center| ©Joe Mabel
One World Trade Center| ©Joe Mabel

In het hart van de tragedie die New York op die noodlottige 11 september trof, werd het gloednieuwe One World Trade Center gebouwd, dat het hele financiële district praktisch bewaakt met zijn nu mythische skyline en zijn glazen ramen die de hemel van de stad lijken te weerspiegelen.

Door zijn hoogte kunt u er met uw ogen niet omheen, want het is de nieuwe ster van zuidelijk Manhattan. Als de architectuur, de stijl en de grootte u aanspreken, kunt u ook overwegen om naar de top van het gebouw te klimmen voor een bezoek aan het One World Observatory, vanwaar u een perfect uitzicht vanuit de lucht over de stad hebt.

Het is de hoogste wolkenkrabber die u in dit deel van New York kunt beklimmen en het uitzicht is heel anders dan vanaf het Empire State Building of de Top of the Rock: vanaf hier staan de rivier met zijn bruggen en de skyline van Brooklyn op de voorgrond en het gevoel van hoogtevrees en adrenaline is gegarandeerd.

Van welk cruiseschip zal je het zien? Alle routes komen hier langs

4. Financial District Skyline

Financial District Skyline bij nacht| ©James Howard
Financial District Skyline bij nacht| ©James Howard

Dit is weer een van de ontelbare ansichtkaarten die we in gedachten hebben als we aan New York denken. Het Financial District is het hart van de zaken in Manhattan van maandag tot vrijdag. Duizenden arbeiders in pak haasten zich door de straten naar hun kantoren, banken... Het is ook de thuisbasis van de New York Stock Exchange en het beroemde Wall Street.

De skyline van dit deel van zuidelijk Manhattan bestaat uit tientallen wolkenkrabbers (meestal kantoren) en is omgeven door een of ander park of wandelgebied. Om een goed beeld te krijgen van de omvang van dit gebied, kunt u het beste naar de andere kant van de rivier oversteken of naar Governors Island gaan, waar u de beste foto's zult krijgen.

Gelukkig passeren de cruiseschepen op de Hudson dit deel van de rivier tot groot genoegen van hun passagiers, zodat u ruimschoots de tijd hebt om van de bezienswaardigheden te genieten.

De aanblik ervan is werkelijk adembenemend, dus als u besloten hebt een nachtelijke dinercruise te maken, zal dit waarschijnlijk het beeld zijn waarmee u uw Manhattan-boottocht altijd zult associëren.

Van welk cruiseschip zal je het zien? Alle routes komen hier langs

5. Empire State Building

Empire State Building gezien vanaf de Hudson| ©Patrick Marella
Empire State Building gezien vanaf de Hudson| ©Patrick Marella

Een ander icoon van New York kon niet worden vergeten door de cruises die de Hudson bevaren. Het Empire State Building ligt in het hart van Manhattan, in Midtown, en u hebt de kans het vanaf de boot te zien als u kiest voor een cruise van twee uur of meer.

De meeste cruises vertrekken ook van de dokken bij Chelsea of Hudson Yards, dus je hebt een goede kans om het ook te zien als je *aan en van boord gaat op de kortere cruises.

U hebt niet veel tijd nodig om hem tussen de wolkenkrabbers te zien, want zijn silhouet en antenne maken hem onmiskenbaar. Als u nog meer wilt, kunt u naar het observatiedek klimmen voor een ongelooflijk uitzicht over dit deel van Manhattan.

Van welk cruiseschip zal je het zien? Rondleidingen van twee uur of meer

Vergelijk New York cruises

6. Midtown Skyline

Midtown Skyline| ©Ken Lund
Midtown Skyline| ©Ken Lund

Het is misschien niet zo indrukwekkend als het Financial District, maar in de straten van Midtown Manhattan staan de beroemdste gebouwen van de stad: naast het Empire State Building vindt u hier het Rockefeller Center met zijn Top of the Rock, het Chrysler Building, het Flatiron Building... Kortom, enkele van de gebouwen die New York tot de favoriete bestemming maken van miljoenen reizigers over de hele wereld.

Als u overdag aan boord van een cruiseschip gaat, is de kans groot dat u ze allemaal of bijna allemaal te zien krijgt naarmate de cruise vordert. Sommige schepen hebben ook een rondleiding die u helpt de belangrijkste gebouwen te herkennen naarmate de cruise vordert.

s Nachts zullen de lichten in dit deel van de stad u betoveren en zult u beseffen waarom ze het de stad noemen die nooit slaapt.

Van welk cruiseschip zal je het zien? In de diepte, op rondleidingen van twee uur of meer.

7. Manhattan Brug

Manhattan Brug| ©Bryan Pocius
Manhattan Brug| ©Bryan Pocius

Deze prachtige brug vervult ook de essentiële functie van verbinding tussen het zuiden van Manhattan en Brooklyn op Long Island. Hoewel hij nooit de bekendheid van zijn grote broer, de Brooklyn Bridge, heeft bereikt en nieuwer is dan de Williamsburg Bridge, is het uitzicht op deze brug vanaf het water van onschatbare waarde.

Veel toeristen steken deze brug over om in de wijk DUMBO in Brooklyn de beroemde foto te maken van de iconische straat met de bakstenen gebouwen van New York en de brug op de achtergrond.

Welnu, u zult niet de kans hebben om deze foto vanaf de boot te maken, maar het uitzicht dat u zult krijgen op de brug met Manhattan op de achtergrond zal veel beter zijn. Maar als u DUMBO wilt bezoeken, markeer het dan op de kaart en kom een andere dag terug, want deze wijk van Brooklyn, vol trendy cafés en restaurants, is ook een bezoek waard.

Van welk cruiseschip moet ik het zien: Rondleidingen van twee uur of meer

8. Governors Island

Uitzicht op Governors Island vanaf het cruiseschip| ©Avi Werde
Uitzicht op Governors Island vanaf het cruiseschip| ©Avi Werde

Iets meer dan een kilometer ten zuiden van Manhattan ligt Governors Island, een klein eiland dat tot niet zo lang geleden een militaire basis was. Hoewel het niet voorkomt op de toplijst van te bezoeken plaatsen in New York City, is het een feit dat dit eiland, met iets meer dan 3.000 inwoners, veel groene ruimte heeft die u zal helpen u los te maken van de drukte van downtown Manhattan.

Als u geen tijd of geen zin hebt om het te bezoeken, geen nood: vanaf de boot hebt u een perfect panoramisch zicht op het eiland en wat nog beter is: het uitzicht op Manhattan vanuit dit deel van de stad.

Wees erop voorbereid dat de wolkenkrabbers op het water lijken te drijven en verbaas u over de enorme omvang van Manhattan Island. Vanaf hier krijgt u waarschijnlijk de beste foto's van de cruise, dus haal uw camera tevoorschijn en geniet van het panoramische uitzicht langs uw cruise-route.

Van welk cruiseschip zal je het zien? Van dichtbij, tijdens de rondleidingen van twee uur of langer.

9. De dokken van de haven van New York

New York Piers| ©carlfbagge
New York Piers| ©carlfbagge

Een van de meest frequente pieren vanwaar bijvoorbeeld alle cruiseschepen van de Amerikaanse maatschappij Circle Line vertrekken is Pier 83, in het hart van het Hudson River Park.

De inschepingsplaats is gemakkelijk herkenbaar en van daaruit kunt u rondwandelen en alle boten zien die de haven van New York City verlaten en binnenvaren.

Dit is altijd een levendig gebied, met alleen al in het Hudson River Park wel 12 verschillende pieren. Er zijn ook groene zones met een prachtig uitzicht waar u voor of na uw cruise kunt ontspannen.

Indien nodig vindt u ook restaurants en eetkraampjes waar u kunt bijtanken of een snack kunt kopen voor tijdens uw cruise.

Van welk cruiseschip zal je het zien? Alle routes komen hier langs

10. Ontdek de omgeving aan het water

Interieur van The Vessel, Huson Yards| ©Clay Banks
Interieur van The Vessel, Huson Yards| ©Clay Banks

Cruises vertrekken meestal vanaf de westkust van Manhattan, vlak bij Midtown. De dokken liggen op de perfecte hoogte in Manhattan om verschillende belevenissen of activiteiten in de omgeving te organiseren en zo het beste uit uw tijd te halen.

Een van de dingen die u bijvoorbeeld kunt doen is rondwandelen in Hudson Yards, de trendy nieuwe wijk van Manhattan, waar u naast het drijvende park High Linel ook The Vessel-structuur en het nieuwe observatorium van de stad, The Edge, aantreft.

Het is slechts 20 minuten lopen van Pier 83 naar Times Square, dus u kunt hier een wandeling maken als u dit bruisende plein hebt ontdekt.

Vergelijk New York cruises