Empire State Building bij Nacht

Een van de grootste attracties van New York is de stad 's avonds verlicht te zien, en het Empire State Building is een ideale plek om dat te doen. Hier zijn wat tips voor je bezoek

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuten lezen

Empire State Building bij Nacht

Het Empire State Building verlicht | ©George Bakos

New York bij nacht is een wonder. Nog meer als je ervan kunt genieten vanuit de hoogte op een bevoorrechte plek zoals het observatiedek van het Empire State Building.

Een kaartje boeken voor het Empire State Building is een van de spannendste ervaringen die je tijdens je reis kunt hebben, dus hier lees je hoe je het Empire State Building 's nachts kunt beklimmen!

Koop kaartjes voor het Empire State Building bij nacht

Het Empire State Building bij nacht| ©Hellotickets
Het Empire State Building bij nacht| ©Hellotickets

Je mag het Empire State Building 's nachts betreden als je een ticket voor het Empire State Building boekt. Houd er bij het kiezen van je starttijd wel rekening mee hoe laat het donker wordt, afhankelijk van de tijd van het jaar waarin je naar New York reist. Met dit ticket kun je tot 20.45 uur gaan. Je hoeft dus alleen maar een nachttijd te boeken om te genieten van het prachtige verlichte landschap van New York.

Bij Hellotickets kun je een ticket krijgen met de mogelijkheid tot annulering vanaf €46 ongeveer, waarmee je toegang hebt tot het museum en de 86e verdieping.

Je hebt ook de optie om een ticket te boeken voor het Empire State met toegang tot de 102e verdieping, waarbij je ook kunt genieten van de meeslepende tentoonstellingen op de eerste verdieping en toegang hebt tot het observatiedek op de 86e verdieping.

Boek uw ticket voor het Empire State Building

Hoe ziet de nachtverlichting eruit?

Nachtverlichting van het Empire State Building| ©Brendan Church
Nachtverlichting van het Empire State Building| ©Brendan Church

Sinds 1976 wordt het Empire State Building verlicht met gekleurde lichten om het silhouet te benadrukken en het te laten opvallen tussen de andere wolkenkrabbers in de stad. Dit is iets wat je niet mag missen als je van je kaartje voor het Empire State Building hebt genoten.

De beste plek om de lichten van het Empire State Building te zien is vanaf de buitenkant. In de straten van de stad in de buurt van de wolkenkrabber kun je veel foto's maken van het gebouw dat gloeit met duizenden lichtjes die van uiterlijk veranderen tot 2 uur 's nachts, wanneer ze uitgaan.

Als je graag video's of foto's maakt van verlichte monumenten, raad ik je aan om bij het vallen van de avond naar het gebied rond het Empire State Building te gaan, want sinds 2018 vindt er elk uur een kort spektakel van lichtjes, kleuren en fonkelingen plaats dat je sprakeloos achterlaat.

Wanneer kun je genieten van de meest speciale verlichting bij het Empire State Building

De meest speciale themaverlichting vindt plaats om speciale gelegenheden gedurende het hele jaar te herdenken. De timing en motieven kunnen variëren, maar er zijn bijvoorbeeld jaarlijks terugkerende data:

 • 9 mei: blauw en geel voor Europadag.
 • 27 juni: regenboogkleuren voor Pride Day in New York.
 • 4 juli: rood, wit en blauw voor Onafhankelijkheidsdag.
 • 4 september: rood, wit en blauw voor de Dag van de Arbeid.
 • 1 oktober: roze voor borstkankerdag.
 • 31 oktober: zwart, oranje en groen voor Halloween.

Boek je ticket voor het Empire State Building

Waarom is het de moeite waard om het Empire State Building 's nachts te beklimmen?

Uitzicht 's nachts vanaf het Empire State Building| ©Hellotickets
Uitzicht 's nachts vanaf het Empire State Building| ©Hellotickets

Als je overdag al hebt genoten van de skyline van New York vanaf dit of een ander observatiedek, dan kun je door het Empire State Building 's nachts te beklimmen op een heel ander moment van de dag de stad in je opnemen en het stadsbeeld vanaf de hoogten in het volle licht zien. Het is een knaller! Maar als je nog steeds niet overtuigd bent, let dan op de volgende redenen:

 • Na zonsondergang en vooral na middernacht zijn er meestal veel minder bezoekers op de uitkijkpost dan 's avonds, wanneer iedereen zich in de schemering rond de sterrenwacht verdringt en er veel drukte is. s Nachts is het rustig en soms zelfs stil.
 • Je zult genieten van een exclusievere, bijna privé-ervaring, vooral als je van 1 uur 's nachts tot sluitingstijd naar het Empire State Building gaat. Het zal een heel romantische gelegenheid zijn om de wolkenkrabber met z'n tweeën te bezoeken.
 • Het is ook de moeite waard om 's avonds naar het Empire State Building te gaan, omdat je de hele ochtend kunt besteden aan andere activiteiten en dan, voordat je naar boven gaat, kunt dineren in de buurt van de wolkenkrabber.
 • En last but not least, omdat je bij een nachtelijk bezoek aan het Empire State Building prachtige souvenirfoto's kunt maken met heel New York verlicht onder je voeten.

Boek je ticket voor de 102e verdieping van het Empire State Building

Hoe laat is het Empire State Building 's avonds open?

Binnen in het Empire State Building| ©Hellotickets
Binnen in het Empire State Building| ©Hellotickets

Het observatiedek van het Empire State Building is open van 8 uur 's ochtends tot 8 uur 's avonds. Ik raad je aan om laat op de dag te gaan om 's avonds van het uitzicht te genieten, zodat je overdag andere activiteiten kunt plannen en deze activiteit aan het eind van de dag na het avondeten kunt doen.

Als je je afvraagt wanneer je het Empire State Building het beste kunt beklimmen, raad ik je aan om laat op de dag te gaan.

Wanneer gaat het Empire State Building 's avonds open?

De avonduren beginnen bij zonsondergang en dat varieert per seizoen. In de zomer wordt het bijvoorbeeld rond 20.30 uur donker, terwijl het in de winter rond 16.30 uur donker wordt. Als u deze feiten weet, kunt u uw ticket voor het Empire State Building boeken en genieten van een nachtelijk bezoek aan het Empire State Building.

Boek uw ticket voor het Empire State Building

Hoe ziet het nachtelijke uitzicht eruit?

Het Empire State Building bij nacht| ©Hellotickets
Het Empire State Building bij nacht| ©Hellotickets

Het lijdt geen twijfel dat een uitzicht in vogelvlucht over New York City vanaf dit art-decojuweeltje een sensationele ervaring is. En het stadsbeeld 's nachts zien vanaf zo'n iconische locatie is magisch. De perfecte afsluiting van een perfecte dag in New York.

Als je naar het Main Deck gaat, het observatiedek op de 86e verdieping, heb je een prachtig panoramisch uitzicht op de skyline van New York. Het is echt moeilijk om je ogen af te wenden van de ontelbare gekleurde lichtjes die elke hoek van de Big Apple verlichten en eruit zien als kleine sterren die uit de hemel zijn gevallen.

Het is 's nachts misschien wat moeilijker om bepaalde bezienswaardigheden in de verte te zien, maar als je goed kijkt, kun je met het Empire State Building ticket 's nachts genieten van de verlichte bezienswaardigheden van:

 • Vrijheidsbeeld.
 • Brooklyn Bridge.
 • Flatiron Building.
 • World Trade Center.
 • Chrysler-gebouw.
 • Times Square.
 • Bryant Park.
 • Fifth Avenue.
 • Rockefeller Center.

Boek je ticket voor de 102e verdieping van het Empire State Building

Tips om het Empire State Building 's nachts te beklimmen

Uitzicht vanaf het Empire State Building bij nacht| ©Mateus Maia
Uitzicht vanaf het Empire State Building bij nacht| ©Mateus Maia
 • Houd rekening met de openingstijden: als u uw bezoek 's nachts wilt plannen, vergeet dan niet dat het Empire State elke dag geopend is.
 • Je kunt de rijen bij de kassa's overslaan: als je online een skip-the-line-ticket voor het Empire State Building koopt, moet je nog steeds door de veiligheidscontrole bij de wolkenkrabber.
 • Profiteer van de nachtelijke dienstregeling van het openbaar vervoer in de stad: vervoer is geen belemmering om het Empire State Building 's nachts te bezoeken, want het mooie van New York is dat de metro 24 uur per dag rijdt, elke dag van het jaar. Niet alle stationstoegangen zijn echter 's nachts open. In het bericht Hoe kom ik bij het Empire State Building vertel ik je hoe je van en naar de wolkenkrabber komt.
 • Bevredig je eetlust met een goed diner. In de buurt van het Empire State Building zijn veel restaurants waar je 's avonds voor of na je bezoek kunt dineren als een koning. Ik vertel je er meer over in het bericht Waar kun je eten in de buurt van het Empire State Building?
 • Maak de mooiste foto's: als je besluit om 's nachts naar het Empire State Building te gaan om foto's te maken, raad ik je aan om een paar trucjes te gebruiken om zo mooi mogelijke foto's te krijgen, zoals het activeren van de nachtmodus, het instellen van de ISO op 400 of het gebruik van de ontspanner om onscherpe foto's te voorkomen.

Boek je ticket voor het Empire State Building

Beklim het Empire State Building 's nachts met een toeristenpas

Empire State bij schemering| ©Alina Olzk
Empire State bij schemering| ©Alina Olzk

Terwijl een algemeen toegangskaartje je eenmalig toegang geeft tot het Empire State Building op de dag en tijd die je boekt, geeft de New York City Pass (vanaf €131) je twee keer toegang tot de wolkenkrabber, wat perfect is als je de verschillende facetten van de stad van bovenaf wilt zien, zowel 's ochtends als in de schemering, wanneer de lucht geleidelijk donkerder wordt en het landschap oplicht met kleine fonkelende gekleurde lichtjes.

De meeste toeristenkaarten waarmee je de stad kunt verkennen zijn inclusief toegang tot het Empire State Building, omdat dit een van de populairste toeristische attracties is. Maar met uitzondering van de New York City Pass, die twee keer toegang geeft tot het observatiedek van de wolkenkrabber, geven alle andere toeristenpassen maar één keer toegang.

Boek toegang tot de 102e verdieping van het Empire State Building

Kun je 's nachts het Empire State Building op met kinderen?

Kinderen in het Empire State Building| ©Riccardo Romano
Kinderen in het Empire State Building| ©Riccardo Romano

Absoluut! Vanaf de straat zullen de kinderen het prachtig vinden om deze hoge wolkenkrabber verlicht door duizenden gekleurde lichtjes te zien. Eenmaal op het observatiedek van het Empire State zullen ze versteld staan als je ze vertelt hoe hoog ze zijn en hun ogen zullen glazig worden als ze het immense stadsgezicht van New York zien, overal versierd met zoveel kleine lichtjes. Ze zullen het geweldig vinden!

Natuurlijk, als de kinderen nog niet te oud zijn, raad ik je aan het nachtelijke bezoek voor middernacht te doen, zodat ze niet te moe worden, want ze moeten de volgende ochtend vroeg op om verder te gaan met het maken van plannen rond de Big Apple.

Boek je ticket voor het Empire State Building