Hoe kom je naar het Empire State

Het uitzicht op New York vanaf het Empire State Building zal een herinnering aan je reis zijn die je moeilijk kunt vergeten. Zo kom je er vanuit de hele stad.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Hoe kom je naar het Empire State

Uitzicht op het Empire State Building | ©ESBNY

Het Empire State Building, gelegen op het kruispunt van 5th Avenue en West 34th Street, is een van de bezienswaardigheden van New York en een Art Deco juweeltje dat in talloze films te zien is geweest. Boek nu uw tickets want... Je mag het niet missen!

Alle sightseeing vereist een beetje planning, dus in deze gids vertel ik je alles over de mogelijkheden zodat je het Empire State Building kunt beklimmen waar je ook bent.

Maak een wandeling en bewonder de straten van New York

Wandelen rond het Empire State Building| ©Hellotickets
Wandelen rond het Empire State Building| ©Hellotickets

Wandelen is de goedkoopste en leukste manier om bij het Empire State Building te komen. Sommige mensen denken dat de afstanden in deze stad te groot zijn om te lopen, maar de waarheid is dat als het je eerste reis naar New York is, je de wandeling niet vermoeiend zult vinden. Integendeel, je zult er echt van genieten!

Downtown zit vol met toeristische attracties die je zullen vermaken op weg naar de wolkenkrabber en je zult voelen dat de tijd voorbij vliegt. In de straten is er altijd wel iets dat je aandacht trekt: musea, winkels, wolkenkrabbers, monumenten, parken... en een wandeling door de Big Apple is erg leuk!

Dus aarzel niet, als je van wandelen houdt en zin hebt om met een mooie wandeling naar het Empire State Building te gaan, is hier de afstand naar deze emblematische wolkenkrabber vanaf enkele van de populairste plekken in de stad, zodat je een idee krijgt van de tijd die je nodig hebt.

Loopafstanden vanaf de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad

Boek uw tickets voor het Empire State

Met de metro, om er snel en op tijd te zijn

Met de New Yorkse metro| ©Hellotickets
Met de New Yorkse metro| ©Hellotickets

Als u de wandeling in het centrum wilt overslaan of als u het verkeer wilt vermijden omdat u waarde hecht aan snelheid en punctualiteit, dan is het nemen van de New Yorkse metro naar de Empire State de beste optie voor u.

De belangrijkste metrolijnen naar de Empire State zijn:

  • Vanaf 34th Street - Penn Station (1, 2, 3, A, C & E)
  • Vanaf 34th Street - Herald Square Station (N, Q, R, W, B, D, F en M)
  • Vanaf Grand Central Terminal (4, 5, 6 en 7)

Hoeveel kost een metrokaartje?

Een enkeltje naar het Empire State Building kost $2,90, maar als je van plan bent om tijdens je verblijf in New York meerdere keren van het openbaar vervoer gebruik te maken, kun je het beste een MetroCard kopen, een oplaadbare kaart waarmee je met de bus, de metro en de Roosevelt Cable Car kunt reizen.

Je kunt de MetroCard niet kopen voordat je naar New York gaat, je moet hem kopen bij een kaartautomaat op een metrostation - het is gemakkelijk! Je kunt hem zelfs delen met je reisgenoot als je ervoor kiest om hem op te laden met tegoed in plaats van onbeperkt reizen.

Ik raad je aan om mijn gids over de New Yorkse metro te lezen, want ik leg je stap voor stap uit hoe je de MetroCard koopt, hoe je de weg vindt in de metro en andere tips waarmee je je als een vis in het water door de metro kunt bewegen.

Boek uw tickets voor het Empire State Building

Empire State Building met de tourbus

De sightseeingbus van New York| ©Hellotickets
De sightseeingbus van New York| ©Hellotickets

Als je een kaartje boekt voor de sightseeingbus van New York, is een ritje met een van deze voertuigen naar het Empire State een niet te missen optie, want je kunt niet alleen een aantal van de belangrijkste toeristische attracties van de stad zien tijdens de rit, maar je kunt het ook gebruiken als een ander vervoermiddel. Het is superhandig!

Hoe ga je met de toeristenbus naar het Empire State Building?

De Big Bus Red Route bestrijkt het centrum van de Big Apple en plaatsen zoals het Empire State Building, dus je kunt heel gemakkelijk met de sightseeingbus naar de wolkenkrabber.

Als je geïnteresseerd bent in dit alternatief en meer details wilt weten, raad ik je aan het artikel Debeste sightseeingbussen in New York te lezen.

Boek een ticket voor de New York City Sightseeing Bus

Met de stadsbus, goedkoop en comfortabel

Met de bus langs Fifth Avenue| ©Hellotickets
Met de bus langs Fifth Avenue| ©Hellotickets

De bus is een geweldige manier om naar het Empire State Building te gaan als je geen kaartje hebt voor de sightseeingbus of de metro niet wilt nemen omdat je bang bent naar de verkeerde halte te gaan (er is een truc om de juiste te vinden!) of als je bang bent voor gesloten ruimtes.

Het is ook geweldig als je liever van de gelegenheid gebruik maakt om comfortabel zittend te reizen terwijl je het stadslandschap aanschouwt, want het is best vermakelijk. Het is ook goedkoop, een enkeltje kost $3.

Aanbevolen buslijnen

De buslijnen die vlakbij het Empire State Building stoppen zijn de M2, M3, M4, M5, M16 en M34. Je kunt de dienstregelingen bekijken op de officiële website van het New Yorkse openbaar vervoer

. Als je ervoor kiest om de bus naar het Empire State Building te nemen, is mijn advies om iets eerder te vertrekken voor het geval er onderweg files zijn en om geduld te hebben, want het verkeer in New York kan soms een puinhoop zijn.

Boek uw tickets voor het Empire State Building

Met de taxi of Uber, voor wie op zoek is naar een persoonlijke service

Met de taxi in Manhattan| ©Hellotickets
Met de taxi in Manhattan| ©Hellotickets

Voor wie geen zin heeft in de dienstregelingen, overstappen of frequentie van het openbaar vervoer in New York, is de deur-tot-deur-service van taxi's, Lyft of Uber een interessante optie om bij het Empire State Building te komen.

In New York is er meestal geen tekort aan taxi's, maar als je geen zin hebt om de straat op te gaan op zoek naar een gratis taxi, zijn de Uber en Lyft APP's een interessant en handig alternatief om naar het Empire State Building te gaan.

Hoe werken ze?

Als je deze service nog niet hebt geprobeerd, raad ik het je aan omdat het heel eenvoudig is en je meer dan eens uit de problemen kan helpen. Om dit soort vervoer te gebruiken, hoef je alleen maar de APP op je mobiel te downloaden en een account aan te maken.

Vervolgens moet je het adres van herkomst en bestemming opgeven en worden de ritprijs, de route en de tijd die de chauffeur nodig heeft om je op te halen automatisch berekend. Als je eenmaal hebt geaccepteerd, laat de app je de nummerplaat zien, zodat je de auto kunt herkennen die je komt ophalen.

Bovendien betekent het gebruik van apps als Uber of Lyft dat je geen geld op zak hoeft te hebben of je kaart hoeft te pakken om te betalen, want het bedrag wordt direct van je rekening afgeschreven. Zo handig is het!

Boek uw tickets voor het Empire State Building

Verplaats je snel op de openbare fietsen van New York

Waag je op de pedalen door New York City| ©Hellotickets
Waag je op de pedalen door New York City| ©Hellotickets

Een van de populairste vormen van vervoer die New Yorkers gebruiken om zich door de stad te verplaatsen, zijn de openbare fietsen die je langs veel straten vindt.

Als je van fietsen houdt, kun je niet alleen genieten van de rit, maar ook van de gelegenheid gebruik maken om de stad te verkennen en van het landschap te genieten. Je zult New York vanuit een ander gezichtspunt zien, als een inwoner die op de fiets naar zijn werk of naar huis gaat. En als je het milieu een warm hart toedraagt, is dit een geweldige manier om bij het Empire State Building te komen.

Hoe huur ik een fiets in New York?

Een fiets huren in het financiële district van New York is een voordelige, gezonde en duurzame manier om naar het Empire State Building te gaan en te genieten van het spectaculaire uitzicht.

Je hoeft alleen maar de starttijd te kiezen (vanaf 09:00 's ochtends) en de duur van de tijd dat je de fiets wilt gebruiken**(1, 2, 3, 4 of 10 uur**).

Inbegrepen bij de huur is een helm, een kaart zodat je de weg kunt vinden, een slot zodat je kunt parkeren wanneer je wilt en een mand om al je spullen in te vervoeren. Super compleet!

Huur een fiets in het financiële district van New York: