Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Hoe kom je naar het Empire State

Het uitzicht op New York vanaf het Empire State Building zal een herinnering aan uw reis zijn die moeilijk te vergeten zal zijn. Hier is hoe je er komt van overal in de stad.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Hoe kom je naar het Empire State

Uitzicht op het Empire State Building | ©ESBNY

Het Empire State Building, gelegen op de kruising van 5th Avenue en West 34th Street, is een van de herkenningspunten van New York en een art-decojuweel dat in talloze films te zien is geweest. U kunt het niet missen!

Alle bezienswaardigheden vergen een beetje planning, dus in deze gids vertel ik je alle mogelijkheden die je hebt, zodat je het Empire State Building kunt beklimmen, waar je ook bent.

1. Maak een wandeling en bewonder de straten van New York City

Wandelen rond het Empire State Building| ©Hellotickets
Wandelen rond het Empire State Building| ©Hellotickets

Lopen is de goedkoopste en leukste manier om bij het Empire State Building te komen. Sommige mensen denken dat de afstanden in deze stad te groot zijn om te lopen, maar de waarheid is dat als het je eerste reis naar New York is, je de wandeling niet te vermoeiend zult vinden - integendeel, je zult er echt van genieten!

Downtown is vol met toeristische attracties die u zullen vermaken op weg naar de wolkenkrabber en de tijd voorbij laten vliegen. In haar straten is er altijd wel iets om je aandacht te trekken: musea, winkels, wolkenkrabbers, monumenten, parken... en rondwandelen in de Big Apple is erg aangenaam!

Dus aarzel niet, als u van wandelen houdt en zin hebt in een aangename wandeling naar het Empire State Building, vindt u hier de afstand tot deze iconische wolkenkrabber vanaf enkele van de populairste plaatsen in de stad, zodat u een idee kunt krijgen van de tijd die u nodig zult hebben.

Op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad

Reserveer uw Empire State tickets zonder wachtrijen

2. Met de metro, om snel en op tijd te komen

Met de metro van New York| ©Hellotickets
Met de metro van New York| ©Hellotickets

Als u de wandeling door het centrum wilt overslaan of als u het verkeer wilt vermijden omdat u waarde hecht aan snelheid en stiptheid, dan is het nemen van de New Yorkse metro naar het Empire State Building de beste optie voor u.

De belangrijkste ondergrondse lijnen die naar de Empire State gaan zijn:

  • Vanaf 34th Street - Penn Station (1, 2, 3, A, C en E)
  • Vanaf 34th Street - Herald Square Station (N, Q, R, W, B, D, F, M)
  • Vanaf Grand Central Terminal (4, 5, 6 en 7)

Hoeveel kost een metrokaartje?

Een kaartje voor het Empire State Building kost $ 2,75, maar als u van plan bent tijdens uw verblijf in New York verschillende keren het openbaar vervoer te gebruiken, kunt u een MetroCard aanschaffen, een oplaadbare kaart waarmee u met de bus, de metro en de Roosevelt-kabelbaan kunt reizen.

Je kunt de MetroCard niet kopen voordat je naar New York gaat, je moet hem kopen bij een kaartjesautomaat op elk metrostation - het is gemakkelijk! U kunt het zelfs delen met uw partner als u ervoor kiest om het tegoed te laden in plaats van onbeperkt reizen.

Ik raad je aan mijn gids over de New Yorkse metro te lezen, waarin ik stap voor stap uitleg hoe je een MetroCard koopt, hoe je je weg vindt in de metro en andere tips waarmee je je als een vis in het water door de metro kunt bewegen.

3. Met de sightseeing bus naar het Empire State Building

De New York Sightseeing Bus| ©Hellotickets
De New York Sightseeing Bus| ©Hellotickets

Als je een ticket hebt voor de New York sightseeing bus, is een ritje met een van deze voertuigen naar het Empire State Building een niet te missen optie, omdat je niet alleen onderweg een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad kunt zien, maar het ook als een ander vervoermiddel kunt gebruiken. Het is superhandig!

Hoe ga je met de toeristenbus naar het Empire State Building?

De Big Bus Red Route bestrijkt het centrum van de Big Apple en plaatsen als het Empire State Building, zodat u met de toeristenbus heel gemakkelijk bij de wolkenkrabber kunt komen.

Als u geïnteresseerd bent in dit alternatief en meer details wilt weten, raad ik u aan het artikel TheBest Sightseeing Buses in New York te lezen.

4. Met de stadsbus, goedkoop en comfortabel

Met de bus op Fifth Avenue| ©Hellotickets
Met de bus op Fifth Avenue| ©Hellotickets

De bus is een goed alternatief om naar het Empire State Building te gaan als u geen kaartje hebt voor de sightseeing bus of niet de metro wilt nemen omdat u bang bent naar de verkeerde halte te gaan (er is een trucje om de juiste halte te vinden!) of als u bang bent voor gesloten ruimtes.

Het is ook geweldig als u liever van de gelegenheid gebruik maakt om comfortabel zittend te reizen terwijl u het stadsgezicht overziet, want het is best vermakelijk. Plus, het is goedkoop, met een enkele ticket kost hetzelfde als de metro op $ 2,75.

Aanbevolen buslijnen

De lijnen die in de buurt van het Empire State Building stoppen zijn de M2, M3, M4, M5, M16 en M34. U kunt de dienstregeling raadplegen op de officiële website van het openbaar vervoer in New York.

Als u ervoor kiest om met de bus naar het Empire State Building te gaan, adviseer ik u om wat vroeger te vertrekken voor het geval er onderweg files zijn en om geduld te hebben, want het verkeer in New York kan soms een puinhoop zijn.

5. Per taxi of Uber, voor wie op zoek is naar een persoonlijke service

Met de taxi in Manhattan| ©Hellotickets
Met de taxi in Manhattan| ©Hellotickets

Voor wie zich niet wil bezighouden met de dienstregelingen, overstappen of frequentie van het openbaar vervoer in New York, is een interessante optie om naar het Empire State Building te gaan de deur-tot-deurdienst die wordt aangeboden door taxi's, Lyft of Uber.

In New York is er geen tekort aan taxi's, maar mocht je geen zin hebben om de straat op te gaan op zoek naar een gratis exemplaar, een zeer interessant en handig alternatief om in het Empire State te komen dat geen losse eindjes laat, zijn de apps Uber en Lyft.

Hoe werken ze?

Als u deze dienst nog niet hebt geprobeerd, raad ik het u aan, want het is heel eenvoudig en kan u meer dan eens uit de problemen helpen. Om van dit type vervoer gebruik te maken, hoeft u alleen maar de APP op uw mobiel te downloaden en een account te registreren.

Vervolgens moet u het adres van vertrek en bestemming opgeven en de ritprijs, de reisroute en de tijd die de chauffeur nodig heeft om u op te halen, worden automatisch berekend. Zodra u accepteert, zodat u de auto kunt herkennen die u komt ophalen, toont de app u de nummerplaat.

En als je apps als Uber of Lyft gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken over geld op zak of je kaart te pakken om te betalen, want het bedrag wordt direct van je rekening afgeschreven. Zo handig is het!

6. Kom snel in de buurt met de openbare fietsen van New York

Durf te trappen door New York City| ©Hellotickets
Durf te trappen door New York City| ©Hellotickets

Een van de populairste vormen van vervoer die New Yorkers gebruiken om zich door de stad te verplaatsen, zijn de openbare fietsen die je in veel straten vindt.

Als u van fietsen houdt, kunt u niet alleen van de rit genieten, maar ook van de gelegenheid gebruik maken om de stad te verkennen en het landschap in u op te nemen. U zult New York vanuit een ander gezichtspunt zien, als een inwoner die op de fiets naar het werk of naar huis gaat. En als je begaan bent met het milieu, is dit een geweldige manier om bij het Empire State Building te komen.

Citi Bike is een van de bedrijven die deze service in de Big Apple aanbiedt en is beschikbaar voor zowel toeristen als New Yorkers - bekijk de app! Het is heel eenvoudig en intuïtief te gebruiken.

Hoe gebruik je Citi Bike?

Als u Citi Bike op uw mobiele telefoon downloadt, toont de app u uw locatie op de stadsplattegrond, de dichtstbijzijnde fietsstations en andere functies. Zo kunt u er een huren waar u maar wilt en bent u in een mum van tijd bij het Empire State Building. Dit zijn de te volgen stappen vanuit de app:

  • Om te registreren, vul de verplichte velden in en geef een kredietkaart voor betaling.
  • Kies een voucher en betaal.
  • Om uw fiets te ontgrendelen, kunt u nu een QR-code scannen of de fietssleutel gebruiken.
  • Je hebt een paar seconden tot de fiets weer op slot gaat, dus ik adviseer je om hem snel uit te doen en te gaan trappen.