Beste tijd om het Empire State te bezoeken: Dag of nacht

Naar de top van het Empire State Building klimmen en New York aan je voeten zien liggen is een onweerstaanbaar plan. Wanneer is de beste tijd voor een bezoek?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Beste tijd om het Empire State te bezoeken: Dag of nacht

Luchtfoto van het Empire State Building | ©ESBNY

Het Empire State Building is een icoon van New York City en het uitzicht op de skyline vanaf het observatiedek is adembenemend. Voordat je kaartjes koopt voor het Empire State Building, raad ik je aan dit bericht te bekijken om erachter te komen wat de beste tijd is om naar het observatiedek van de wolkenkrabber te gaan en je te vergapen aan het uitzicht op de Big Apple.

De ervaring kan veranderen afhankelijk van onder andere het tijdstip van de dag, de datum of het seizoensgebonden weer. Houd dus rekening met het volgende!

Wanneer is de beste tijd om het Empire State Building te bezoeken?

Uitzicht vanaf het Empire State Building| ©Hellotickets
Uitzicht vanaf het Empire State Building| ©Hellotickets

De beste tijd om het Empire State Statue te beklimmen is 's ochtends vroeg, omdat je dan je dag kunt beginnen met de hartslag van de stad als je wakker wordt en de levendigste kant ervan kunt zien. Gezien het grote aantal bezoekers op het Empire State Observation Deck, kun je 's ochtends vroeg genieten van het uitzicht zonder de drukte.

New York in al zijn immensiteit zien terwijl de eerste stralen van de ochtendzon de gevels van de wolkenkrabbers verlichten en de drukte zich geleidelijk door de straten verspreidt, is een unieke en onvergetelijke ervaring.

Als je de stad eenmaal vanuit vogelperspectief hebt gezien, wil je het nog een keer doen. Het uitzicht vanaf het Empire State Building is fantastisch, maar als je meer tijd hebt, raad ik je aan om naar de observatiedekken van andere wolkenkrabbers in New York te gaan voor een completere ervaring. Vanaf het Top of the Rock observatiedek in het Rockefeller Center zie je bijvoorbeeld het silhouet van het Empire State Building in al zijn pracht.

Boek uw tickets voor het Empire State Building

Waarom is het een goed idee om het Empire State Building 's nachts te beklimmen?

Empire State Building bij nacht| ©Hellotickets
Empire State Building bij nacht| ©Hellotickets

Bij het vallen van de avond is het stadsbeeld vanaf het observatiedek van het Empire State Building fascinerend en een zeer romantische gelegenheid om de wolkenkrabber met z'n tweeën te bezoeken. Wanneer je je kaartje voor het Empire State koopt, moet je een dag kiezen waarop je het Empire State op het door jou gekozen tijdstip kunt betreden.

Het opent zijn deuren tot 2 uur 's nachts, dus je hebt genoeg tijd om overdag andere activiteiten te doen en de kers op de taart te bewaren voor het einde van de dag. Je zult je ogen niet van de lichtjes kunnen afhouden die elke hoek van de stad sieren en de sterren aan de hemel lijken na te bootsen. Het is echt een magisch moment en de finishing touch van een perfecte dag.

Als je meer wilt weten over hoe je dit emblematische monument's avonds kunt bezoeken, raad ik je aan het bericht The Empire State Building at night te lezen.

Boek je tickets voor het Empire State Building

Wanneer is de beste tijd om naar boven te gaan en de drukte te vermijden?

Toegang tot het Empire State Building| ©Hellotickets
Toegang tot het Empire State Building| ©Hellotickets

Als u niet van drukte houdt tijdens sightseeing, is de beste tijd om de drukte en rijen te vermijden bij een bezoek aan het Empire State Building 's ochtends vroeg rond 8 uur, wanneer het bijna niet druk is en u kunt genieten van een bijna privéervaring.

Een andere goede optie om het Empire State Building te bezoeken zonder de drukte is in de vroege ochtenduren, na middernacht, na een NBA-wedstrijd ofBroadway-musical.

Het Empire State Building is open tot 2 uur 's nachts. Na 1 uur 's nachts op doordeweekse dagen zijn er nauwelijks bezoekers, dus als je een nachtbraker bent, kun je bijna alleen genieten en foto's maken. Aan de andere kant is het in het weekend waarschijnlijk drukker.

Wat is de beste tijd van het jaar om het Empire State Building te beklimmen?

Het Empire State Observatiedek| ©Hellotickets
Het Empire State Observatiedek| ©Hellotickets

De beste tijd om het outdoor observatiedek van het Empire State Building op de 86e verdieping te bezoeken is wanneer het weer goed is in New York, d.w.z. de zomer en de herfst, omdat er minder kans is op regen in vergelijking met de andere seizoenen. Bovendien zijn de dagen dan meestal zonnig en zijn er meer uren daglicht voor geweldige fotomomenten.

Maar als je in de winter naar New York reist, wanneer de temperaturen laag zijn en de wind kan waaien, maak je dan geen zorgen, je kunt ook genieten van het prachtige uitzicht op New York vanaf het glazen observatiedek op de 102e verdieping. Op deze hoogte kan het uitzicht op heldere dagen tot 128 kilometer ver reiken. Mind-blowing, nietwaar?

Hoe dan ook, als je naar het observatiedek van het Empire State Building wilt, is hier een truc: koop je tickets niet te ver van tevoren en wacht tot 7 of 15 dagen voor je reis naar New York. Zo kun je gemakkelijker het weer in de stad bekijken en een zonnige dag kiezen om deze activiteit te doen.

Boek je tickets voor het Empire State Building

Beste moment van de dag om met kinderen naar het Empire State te gaan

Het Empire State-gebouw| ©Hellotickets
Het Empire State-gebouw| ©Hellotickets

Als je het Empire State Building met het gezin gaat bezoeken, is het beste tijdstip om met de kinderen te gaan vroeg in de ochtend, omdat ze dan wakker worden met opgeladen batterijen en actiever zijn om plannen te maken in vergelijking met de middag, wanneer ze zich misschien vermoeider voelen na een dagje activiteiten doen.

Een ander voordeel van vroeg opstaan om met het gezin deze wolkenkrabber te beklimmen, is dat je de drukte en rijen in de middag kunt vermijden, waardoor kinderen hun geduld kunnen verliezen. Met minder mensen om je heen is het ook makkelijker om ze in de gaten te houden, zodat ze niet verdwalen.

Een andere tip die ik je kan geven is om na te denken over de beste restaurants om te eten in de buurt van het Empire State Building, vooral als je midden op de dag met de kinderen naar boven gaat en de rest van de dag wilt plannen.

De beste tijd om coole foto's te maken vanaf het Empire State Building

Uitzicht vanaf het Empire State Building| ©Hellotickets
Uitzicht vanaf het Empire State Building| ©Hellotickets

Het Empire State Building is een van de beroemdste kenmerken van de skyline van New York. Genieten van het fantastische panoramische uitzicht over de Big Apple vanaf het observatiedek is een ongekende sensatie die je koste wat het kost met je camera wilt vastleggen.

Als fotografie niet je sterkste kant is, zal het ochtendlicht je beste bondgenoot zijn bij het maken van prachtige foto's van je bezoek en de bezienswaardigheden die de stad beroemd hebben gemaakt, omdat je dan geen problemen krijgt met onscherpe beelden. En als je een APP op je telefoon gebruikt om het resultaat te optimaliseren, krijg je zeker prachtige foto's.

Het beste panoramische uitzicht vanaf het Empire State Building

  • Vrijheidsbeeld
  • Times Square
  • Het World Trade Center
  • Chrysler-gebouw
  • Rockefeller Center
  • Fifth Avenue
  • Flatiron-gebouw
  • Brooklyn Bridge
  • Bryant Park

Zonsondergang kan ook een geweldig moment zijn om de skyline van New York te vereeuwigen, omdat je het prachtige spel van roze en oranje licht kunt vastleggen terwijl de lucht blauw wordt als de zon ondergaat.

Als je ervoor kiest om het Empire State Building 's nachts te bezoeken, is mijn advies om de ISO te verhogen naar 400, de HDR-modus op je camera te activeren en de ontspanknop te gebruiken om onscherpe foto's te voorkomen.

Boek uw tickets voor het Empire State Building

De beste data om het Empire State Building te beklimmen

Binnen in het Empire State Building| ©Hellotickets
Binnen in het Empire State Building| ©Hellotickets

Het Empire State Building is elke dag van het jaar open, zelfs op feestdagen. Er zijn echter bepaalde dagen waarop een bezoek aan het observatiedek nog specialer kan zijn. Tussen Memorial Day en Labor Day speelt een gitarist zijn nummers op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur.

Onafhankelijkheidsdag (4 juli) is een andere geweldige tijd om het Empire State Building te beklimmen en het vuurwerk boven het observatorium op de 86e verdieping te bekijken. Het is een geweldige ervaring!

Een ander uniek moment om het Empire State Building te beklimmen is tijdens Valentijnsdag. Het spectaculaire uitzicht op New York kan alleen maar beter worden als je in het beste gezelschap bent, vind je niet?

Boek je tickets voor het Empire State Building