MET New York Gids

Als je terug in de tijd wilt reizen en de schatten van het oude Egypte, Rome, Afrika en nog veel meer wilt ontdekken, ga dan naar het grootste museum van de VS. Je reist in één dag de wereld rond!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

10 minuten lezen

MET New York Gids

Toegang tot het Metropolitan Museum of Art in New York City | ©Patxi Moraleda

De MET is ongetwijfeld een van de beste musea in New York: je reist in één dag door vijf continenten. Het is gemakkelijk om terug in de tijd te gaan met de collectie kunst uit meer dan 5000 jaar geschiedenis, uit alle culturen en tijdperken.

Je wordt ondergedompeld in het oude Egypte door de Egyptische tempel van Dendur, gebouwd in opdracht van keizer Augustus en daterend uit 15 voor Christus, het oudste gebouw in New York! Je kunt ook een collectie kostuums uit verschillende tijdperken bekijken en een selfie nemen vanaf het spectaculaire terras met uitzicht op Central Park en de wolkenkrabbers van de stad.

In dit artikel leg ik uit hoe je tickets met korting kunt krijgen, wat de beste werken in het museum zijn en alle tips die je moet weten om het meeste uit je bezoek te halen en onderweg niets te missen. Lees verder!

De beste optie

NYC Metropolitan Museum of Art (MET) rondleiding

Ontdek een van de belangrijkste musea van New York met een deskundige gids.

Leer meer over de werken van Van Gogh of Velázquez of maak een rondleiding door het oude Egypte tijdens een 3 uur durende rondleiding die je een beter beeld zal geven van de kunst die in dit must-see museum is gehuisvest.

Duur: 3 uren

Een reis maken door de meer dan 5000 jaar oude kunstgeschiedenis van over de hele wereld is niet altijd mogelijk. Daarom wil je, als je al hebt besloten om naar het Metropolitan Museum in New York te gaan, je bezoek aan een van de belangrijkste musea ter wereld niet halverwege laten en de details van de grote werken die het herbergt missen door op eigen houtje te gaan.

De beste manier om het MET te ontdekken is een rondleiding met een expert die je de details, de historische context en de legendes achter elk kunstwerk laat zien.

Aanbevolen als... Je behoort tot diegenen die niet tevreden zijn met gewoon "slenteren" door musea, maar je liever verdiepen in de geschiedenis van de kunstwerken en ze grondig leren kennen.


Hoe ziet een rondleiding door het MET eruit?

Uitzicht vanuit de MET kloostergang| ©Bill Melville-Rea
Uitzicht vanuit de MET kloostergang| ©Bill Melville-Rea

In een kleine groep van maximaal 15 personen garandeert deze rondleiding door de MET in New York een rondleiding van 3 uur door alle zalen van het museum. De deskundige gids op het gebied van kunstgeschiedenis laat je het beste zien van dit unieke museum ter wereld dat onderdak biedt aan een Egyptische tempel die intact is gebleven tot werken van Picasso en Rembrandt.

Deze tour is ontworpen om je mee te nemen van de oudste beschavingen tot de moderne tijd in een reis door alle culturen van de wereld. Bovendien krijg je aan het einde van de tour exclusieve toegang tot de VIP dakterrassen van het museum, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op Central Park!

Boek een rondleiding door het MET

Reserveer je rondleiding voor het MET Museum

Binnen in het MET| ©Raul Alejandro Rodriguez
Binnen in het MET| ©Raul Alejandro Rodriguez

Momenteel eist het MET dat alle bezoekers online reserveren voordat ze in het museum aankomen. Dus om onnodig gedoe en wachtrijen te voorkomen, raad ik je aan om je tickets van tevoren te kopen. Met de rondleiding door het MET in Hellotickets verzeker je je van een plaats in de groep door de dag te boeken die jou het beste uitkomt.

Het verstandigste is om het ticket online en van tevoren te kopen , vanwege de grote vraag die deze tempel van kunst heeft. Het is een van de meest bezochte plekken in de Big Apple, samen met het Empire State Building en het Vrijheidsbeeld, dus je kunt zonder tickets komen te zitten voor de dag die jij wilt.

Als je echter liever in je eigen tempo een bezoek brengt, kun je losse kaartjes kopen voor een prijs vanaf 30 euro voor volwassenen. Je kunt dit doen op de officiële website.

Boek een rondleiding door de MET

De andere twee MET musea: het museum op Fifth Avenue en het klooster

Je kunt de drie locaties die samen het MET Museum vormen drie dagen achter elkaar bezoeken: het belangrijkste, The Met op Fifth Avenue; The MET Breuer, dat gespecialiseerd is in moderne en hedendaagse kunst, hoewel het momenteel gesloten is, en The Met Cloisters, mijn favoriet.

Deze laatste, gehuisvest in een klooster in middeleeuwse stijl, is gespecialiseerd in Europese middeleeuwse kunst en architectuur- en het is magisch! Wist je dat het tussen 1934 en 1938 is gebouwd door zes Franse abdijen en een klooster in een dorp in Segovia, Spanje, steen voor steen te verplaatsen?

Een curiositeit! Kijk naar de boomgaarden en tuinen: de planten en bomen zijn dezelfde als die je zou hebben gevonden in een middeleeuwse abdij. Hier is alles tot in de puntjes verzorgd. Het ligt ook in Fort Tryon Park, een prachtige groene long vol paden met uitzicht op de Hudson River en de George Washington Bridge, een nog onontdekte hoek van New York.

Nuria's Traveller Tip

The Cloisters is ideaal voor lente-, zomer- en herfstwandelingen omgeven door rust en weg van de drukte van New York - je vindt er ondeugende eekhoorns!

Ga naar de MET en bespaar met New York Sightseeing Cards

New York CityPASS toeristenkaart| ©USA Welcome
New York CityPASS toeristenkaart| ©USA Welcome

Het MET Museum is een must-see in New York en is daarom inbegrepen in de New York CityPASS, New York Pass, Explorer Pass en New York Sightseeing Pass. Met deze passen kun je a la carte de attracties kiezen die je wilt bezoeken voor een vaste prijs.

Denk je erover om een van deze opties voor het MET te kopen? In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten om de beste New York sightseeing pass te kiezen.

Boek de beste sightseeing passen

Hoe kom ik aan kaartjes voor het MET Museum bij de kassa?

Aankoopmethode om tickets voor het MET te krijgen| ©Christin Hume
Aankoopmethode om tickets voor het MET te krijgen| ©Christin Hume

Vergeet niet dat het MET Museum op dit moment geen kassa-aankopen toestaat. Alle bezoekers moeten een online reservering maken voor de rondleiding voordat ze aankomen bij het instituut. Haast je want ze zijn snel uitverkocht!

Prijzen

Museumprijzen voor toeristen en bezoekers van buiten de staat New York:

 • Volwassenen: 21,70
 • Senioren 65+: 14,70€.
 • Studenten: €10
 • Leden en begunstigers: gratis toegang
 • Kinderen onder 12 jaar: gratis

Boek een rondleiding door de MET

Openingstijden van het MET Museum in New York

Zicht op de tussenverdieping en het plafond van de lobby van het MET in New York.| ©Albyn Davis
Zicht op de tussenverdieping en het plafond van de lobby van het MET in New York.| ©Albyn Davis

De rondleiding door het MET, sterk aanbevolen om de volledige geschiedenis van de belangrijke werken in het museum te begrijpen, heeft een vaste openingstijd van 11:00 uur en bijna elke dag behalve op de hieronder vermelde sluitingsdagen:

 • Maandag, dinsdag, donderdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
 • Vrijdag en zaterdag, van 10 tot 21 uur.
 • woensdag: gesloten
 • Net als alle andere musea in New York is het gesloten op 25 december, 1 januari en Thanksgiving Day.

Openingstijden in de winter

Als je New York in de winter bezoekt, sluit het Metropolitan Museum of New York vrij vroeg op werkdagen (17.00 uur). Mijn advies is dus om vroeg op te staan en de dag te gebruiken om te verdwalen in de ontelbare zalen en, als je tijd over hebt, in de groene long van de Big Apple, Central Park.

Nuria's Traveller Tip

Let op de bloemen die de Grote Zaal van het MET versieren. Het museum is een pionier op het gebied van bloemsierkunst en heeft de Nederlandse expert Remco Van Vliet, die elke week vijf bloemstukken creëert. Puur leven!

Hoe kom ik bij het MET Museum?

New York metro| ©Jean-Marc Vernier
New York metro| ©Jean-Marc Vernier

In New York is de metro je beste bondgenoot. Hier zijn wat basistips om je weg te vinden en het meeste te halen uit de snelste vorm van vervoer van de Big Apple:

Vanaf de oostkant van Manhattan: je kunt naar het MET gaan met de metroop de lijnen 4, 5 of 6 naar station 86th Street en dan drie blokken naar het westen lopen naar Fifth Avenue. Het is ongeveer 10 minuten lopen.

Om er met de bus te komen, neem je de M1, M2, M3 of M4 langs Fifth Avenue (vanaf de noordkant van de stad) naar 82nd Street of langs Madison Avenue (vanaf de zuidkant van de stad) naar 83rd Street.

Vanaf de westkant van Manhattan: neem metrolijn 1 tot station 86th Street en stap op bus M86 over Central Park naar Fifth Avenue; of neem metrolijn C op het lokale spoor tot station 81st Street en stap op bus M79, die ook Central Park doorkruist, naar Fifth Avenue.

 • Locatie: vanaf het Metropolitan Museum of Art: 1000 Fifth Avenue bij 82nd Street

Boek een rondleiding door het MET

Topkunstwerken die je niet mag missen in het MET Museum

Zelfportret met strohoed. Vincent van Gogh. Metropolitan Museum of Art, New York.| ©Daniel Rozo
Zelfportret met strohoed. Vincent van Gogh. Metropolitan Museum of Art, New York.| ©Daniel Rozo

Het Metropolitan Museum of Art is een van de beste musea ter wereld en verreweg het grootste in de VS. Om je een idee te geven van de immensiteit, de permanente collectie alleen al beslaat zeventien afdelingen.

Hier is een lijst van de 10 must-see kunstwerken in het MET zodat je niet doodgaat als je ze allemaal probeert te bezoeken:

  1. Zelfportret met strohoed (1887), van Vincent van Gogh.
  1. De dood van Socrates (1787), door Jacques-Louis David.
  1. Koeienschedel: rood, wit en blauw (1931), van Georgia O'Keeffe
  1. Sfinx van farao Hatsjepsoet (1479-1458 voor Christus)
  1. De vijver van Nympheas (1899), van Claude Monet
  1. Madonna met kind en heiligen (1504), van Rafaël
  1. Portret van Madame X (1883-1884), van John Singer Sargent
  1. Herfstritme (1950), van Jackson Pollock
  1. Aristoteles aanschouwt de buste van Homerus (1653), door Rembrandt van Rijn
  1. De dansende klas (1874), door Edgar Degas

In het MET Museum staat de oudste piano ter wereld, uit 1720, die je kunt ontdekken in de grote collectie instrumenten met meer dan 5.000 objecten!

Boek een rondleiding door het MET

Het MET Gala: het grootste mode-evenement in New York City

Metropolitan Museum of Art| ©The Metropolitan Museum of Art
Metropolitan Museum of Art| ©The Metropolitan Museum of Art

Het belangrijkste jaarlijkse evenement dat sinds 1948 door het Metropolitan Museum of Art wordt georganiseerd is het MET Gala, de meest elegante viering van mode in New York, waar de belangrijkste beroemdheden uit de scene aanwezig zijn. Zoveel zelfs dat tickets kunnen oplopen van 30.000 euro per persoon tot 200.000 euro voor een volledige tafel.

Hoewel het meer is dan een gala, is het een liefdadigheidsevenement, omdat al het ingezamelde geld naar het Costume Institute gaat, dat zich in het museum bevindt. Deze afdeling van het MET heeft meer dan achtduizend kostuums uit alle tijdperken, waaronder spectaculaire jurken die de geschiedenis hebben getekend van beroemde huizen als Versace en Chanel.

Kan ik het MET Museum met kinderen bezoeken en zullen ze zich dan vervelen?

Egyptische tempel in het MET| ©Francisco Lozano Romero
Egyptische tempel in het MET| ©Francisco Lozano Romero

Het MET Museum heeft een originele gids gemaakt met de 10 favoriete kunstwerken voor kinderen en voor een bezoek aan het kunstcentrum als gezin.

Wat zien de kleintjes het liefst? Zoveel mensen hebben deze vraag gesteld dat de instelling direct naar de bron is gegaan en tientallen kinderen om hun mening heeft gevraagd. Op basis van hun antwoorden en keuzes hebben ze dit prachtige handboek samengesteld met de films die zij het leukst vinden.

Bovenaan staat, zoals verwacht, de Egyptische tempel, zo'n tweeduizend jaar geleden gebouwd door de Romeinse keizer Augustus, gewijd aan de godin Isis. Kinderen zullen ook dol zijn op het ridderharnas versierd met gravures van de zon, dieren en mythologische wezens; evenals een tuin die is nagebouwd van de binnenplaats van een geleerde in China, met zijn rotsen, water en seizoensplanten en het standbeeld van de Olifantgod, een hindoegod, onder andere.

Dus als u New York met kinderen bezoekt, is dit een geweldige optie voor een dagje uit met het gezin terwijl de kleintjes zich ook vermaken.

Boek een rondleiding door de MET

Waar kun je eten en drinken in de buurt van het MET

Uitzicht vanuit Central Park| ©Steve Lange
Uitzicht vanuit Central Park| ©Steve Lange

Als het warm weer is en je je een echte New Yorker wilt voelen, kun je gaan picknicken in Central Park- je waant je in een Amerikaanse film! Maar waar koop je eten? Maak je geen zorgen, want je vindt er talloze cafés en supermarkten, zoals de Whole Foods Market op 10 Columbus Circle, met een groot buffet aan salades, kant-en-klaarmaaltijden, hamburgers en vooral heerlijke sappen!

Aan de andere kant, als je na al dat rondlopen door het museum zin hebt in een gastronomische traktatie, raad ik je aan om al fresco te dineren in het Trie Café van het Met Cloisters (vergeet niet dat deze galerie ook bij je ticket is inbegrepen), waar je je als een prins zult voelen omringd door rustige tuinen en middeleeuwse architectuur. Op hun menu staan salades, sandwiches en desserts, die kunnen worden vergezeld van een glas wijn - de sfeer is heel romantisch en ideaal voor stelletjes!

 • Locatie: Op 99 Margaret Corbin Drive, Fort Tryon Park.
 • Geopend van: April tot oktober

Andere musea om te bezoeken in New York

Guggenheim Museum New York| ©Aglez the city guy
Guggenheim Museum New York| ©Aglez the city guy

Als je na een bezoek aan het MET naar meer verlangt, maak je dan geen zorgen, want kunstliefhebbers in New York kunnen wekenlang door de musea toeren. Sommige zijn erg interessant. Hier zijn een paar tips om niets te missen:

Nuria's Traveller Tip

In het Kloostermuseum worden 's avonds soms concerten en speciale evenementen gehouden - stel je een diner voor omringd door natuur, licht en muziek in een middeleeuwse omgeving!