Fotografiska New York: openingstijden, prijs en wat te doen

Kunt u zich voorstellen een drankje te drinken in een tot museum omgebouwde kerk terwijl u de mooiste foto's van het moment maakt? De Fotografiska galerie, ingehuldigd in 2019, verrast al haar bezoekers. Durf jij het aan?

Nuria Rozas

Nuria Rozas

10 minuten lezen

Fotografiska New York: openingstijden, prijs en wat te doen

Gevel van het Fotografiska Museum in New York City | ©Keko Ediale

"Veel plezier, blijf laat, graaf diep en mors met je drank." Het zou de slogan van een alcoholmerk kunnen zijn, maar het is het motto van het nieuwe Fotografiska Museum in New York, dat met een mix van fotografie, kunst, muziek en nachtleven de culturele wereld op zijn kop zet.

Ja, veel nachtleven! Drinken in deze tot kerk omgevormde galerie en dineren in het geheime restaurant zijn slechts enkele van de attracties van dit spectaculaire gebouw.

Het goede nieuws en het slechte nieuws is dat de tentoonstellingen voortdurend worden vernieuwd. Mis het niet!

De beste optie

NYC Fotografiska Museum ticket

Koop vooraf uw kaartjes voor het Fotografiska Museum in New York City.

Het beste van moderne fotografie met deze tickets waarmee u de rijen bij de kassa kunt vermijden.

Als u al overtuigd bent om de heetste nieuwe zaal van New York te bezoeken, raad ik u aan uw kaartje vooraf te kopen, op de website van Hellotickets. U ziet de beschikbare prijzen, afhankelijk van of u in een groep gaat, met kinderen of dat u de premium optie verkiest waarbij u een drankje bij uw ticket kunt krijgen.

Met deze optie betaalt u voor uw preferentiële toegang tot het Fotografiska Museum, waar u honderden foto's kunt bekijken met een glas wijn. Bovendien blijft u gespaard van de helse rijen die elke dag voor de kassa staan.

Waarom het een bezoek waard is: Geopend in december 2019, is het een twist met traditionele musea en biedt het lezingen, modeshows, dj-avonden, poëzieavonden, wijnproeverijen en? veel meer. Het hoogtepunt van het moment: het gebouw herbergt de oudste werken van popartiest Andy Warhol, iconen van de beroemde Amerikaanse droom, die nooit het daglicht hebben gezien.

Aanbevolen als... je niet veel tijd hebt om New York te bezoeken en je een veeleisende reiziger bent die geen minuut van je tijd wil verspillen. Zoals ik!

Hoeveel kost de toegang tot het Fotografiska Museum?

Tentoonstelling in het museum| ©Franklin Heijnen
Tentoonstelling in het museum| ©Franklin Heijnen

Het beste is om het prioriteitsticket te kopen, dat 22 € kost en nog goedkoper is dan rechtstreeks aan het loket. Zo wordt uw reservering onmiddellijk bevestigd en naar uw e-mail gestuurd, zodat u toegang krijgt en kunt genieten van de meest complete ervaring die een museum u kan bieden.

Hier test u bijna al uw zintuigen: smaak met de moderne cocktails; reuk met de cappuccino in de prachtige cafetaria; gehoor, met de muziek- en poëzieavonden, en zicht met enkele van de beste foto's ter wereld. Wat wilt u nog meer?

Wist u dat...?

Het Fotografiska Museum in Manhattan is gevestigd in een voormalige evangelische kerk uit het einde van de 19e eeuw, die vier decennia lang gesloten was voor het publiek. Dat is niets!

Hoe kom ik aan kaartjes voor het Fotografiska Museum aan de kassa?

The Furies Be Heard Tentoonstelling in de Fotografiska| ©John St John
The Furies Be Heard Tentoonstelling in de Fotografiska| ©John St John

Als u uw tickets liever aan de kassa koopt, kan dat ook, al kost het u meer (22,50 €) en mist u de grote voordelen van de aankoop vooraf, zoals korting, voorkeurstoegang en gratis annulering. Natuurlijk verspil je ook veel tijd met wachten in de rij. Ik raad deze optie alleen aan als u tot de groepen met korting behoort, zoals 62-plussers en studenten.

Let op! Vooral als u laat in de middag naar het museum wilt gaan en van de sfeer wilt genieten, raad ik u aan uw kaartje van tevoren te kopen, want dan is het het drukste moment voor bezoekers en kan het heel moeilijk worden om binnen te komen. Op dat moment wil iedereen naar binnen om te eten!

Ticketprijzen

 • Volwassenen - €22,50
 • Senior (ouder dan 62) - €13,85
 • Student (met ID-kaart) - €13,85
 • Militairen en veteranen - €13,85
 • Kinderen jonger dan zes jaar - Gratis

Nuria's Traveller Tip

In de winter kan het in New York sneeuwen. Dus als u in deze tijd van het jaar op reis gaat, vergeet dan niet een goede jas, muts, sjaal en gevoerde handschoenen in te pakken - u zult het waarderen. Maar maak je geen zorgen, want de sneeuwval zal anekdotisch zijn en je zult er prachtige foto's aan overhouden.

Zijn kaartjes voor het Fotografiska Museum inbegrepen in een van de toeristische passen van de stad?

New York Pass Toeristenkaart| ©Viaggio Routard
New York Pass Toeristenkaart| ©Viaggio Routard

Ja, als u alle attracties van de grote metropool wilt verkennen, maar zonder uw portemonnee te verlaten, is de New York Pass Tourist Card een zeer interessante optie die u kunt aanpassen aan de duur van uw reis en het aantal activiteiten dat u wilt doen, waaronder een bezoek aan het Fotografiska Museum.

Concreet geeft deze toeristenpas u toegang tot meer dan 100 attracties en activiteiten: van de meest iconische bezienswaardigheden, zoals het Empire State Building en het 9/11 Memorial, tot verborgen schatten en alternatieve plannen voor alle smaken.

Boek tickets voor het Fotografiska Museum

Routebeschrijving naar het Fotografiska Museum

Door New York underground| ©HelloTickets
Door New York underground| ©HelloTickets

Het openbaar vervoer is een geweldige manier om bij de galerie te komen - en met minder vervuiling! De Fotografiska is gevestigd op 281 Park Ave South in New York City. Het zes verdiepingen tellende museum is gevestigd in een historisch neorenaissancegebouw uit 1894. Als bezienswaardigheid van New York vind je het in een mum van tijd - je kunt het niet missen!

Volgens mij is de snelste manier om je in de Big Apple te verplaatsen de metro, die ongeveer €2,60 kost. Ik geef toe dat ik het in het begin niet leuk vond. Hoewel ik moet toegeven dat het in het begin een beetje zenuwslopend kan zijn. De metro van New York is letterlijk een stad onder de stad. Zodat u niet in paniek raakt, volgen hier enkele basistips over hoe u het zonder ongelukken kunt gebruiken.

Aanbevolen methoden van vervoer

 • Ondergronds: het dichtstbijzijnde metrostation is 23rd Street Station, dat wordt bediend door de lijnen 6 en R/W.
 • Bus: Verschillende stadsbuslijnen stoppen in de buurt, waaronder de M1, M2 en M3.
 • Fiets: Het Citibike parkeersysteem (gewijd aan de openbare fietsen van New York) is beschikbaar op de noordoostelijke hoek, tussen Park Ave S en 20th Street.

Boek tickets voor het Fotografiska Museum

Openingstijden van het Fotografiska Museum in New York City

Fotografiska Museum fototentoonstelling| ©Maria Eklind
Fotografiska Museum fototentoonstelling| ©Maria Eklind

Het Fotografiska is een van de weinige musea in New York dat 7 dagen per week open is. De openingstijden zijn van maandag tot en met zondag, van 9.00 tot 21.00 uur. Het is belangrijk te weten dat de laatste toegang tot het museum een uur voor sluitingstijd is.

Maar als ik een suggestie mag doen, raad ik u aan de openingstijden op de website te controleren wanneer u van plan bent de tentoonstelling te bezoeken, want die veranderen nogal eens van winter tot zomer. Bovendien zijn evenementen zoals comedy-avonden of concerten met saxofonisten meestal na 21.00 uur.

Boek tickets voor het Fotografiska Museum

Zijn er rondleidingen in het Fotografiska Museum?

Tijdens een van de rondleidingen| ©HelloTickets
Tijdens een van de rondleidingen| ©HelloTickets

Ja, als u wilt genieten van een meer verheven culturele ervaring, biedt het museum twee soorten rondleidingen: een groepsrondleiding voor groepen van 10 personen of meer, of een gepersonaliseerde privérondleiding met een rondleiding van een uur. Laten we eens kijken naar de twee beschikbare opties:

Optie 1: Groepsrondleiding (voor 10 of meer bezoekers)

Volwassene: 19 € (normaal ticket kost 22,50 €) Senior (ouder dan 62 jaar): 11,25 € (normaal ticket kost 13,85 €) Student: 11,25 € (normaal ticket kost 13,85 €)

Optie 2: privé rondleiding van 1 uur

U kunt een gepersonaliseerde rondleiding van een uur samenstellen met een van de Fotografiska-experts voor €130 (maximaal 20 personen per gids).

Is het de moeite waard om extra te betalen voor een rondleiding?

De miljoen dollar vraag: Is het de moeite waard? Persoonlijk denk ik dat de eerste optie (de groepsrondleiding) een fantastisch alternatief is voor gezinnen, universiteitsreizen, bedrijven en grote groepen, omdat u niet alleen een beetje bespaart op uw ticket, maar ook geniet van een meer exclusieve onderdompeling met gedetailleerde uitleg, zodat u twee keer zoveel tijd kunt doorbrengen. Belangrijk: met dit ticket krijg je ook korting op drankjes, hoewel je je drankjes vooraf moet kopen!

Boek tickets voor het Fotografiska Museum

De tijdelijke en unieke collecties van het Fotografiska Museum

Tijdelijke tentoonstelling van het werk van Ruth Orkin in de Fotografiska| ©duluoz cats
Tijdelijke tentoonstelling van het werk van Ruth Orkin in de Fotografiska| ©duluoz cats

Het bijzondere van deze galerij is dat er geen permanente tentoonstelling is. Hier is alles vergankelijk! In plaats daarvan organiseert het museum tijdelijke tentoonstellingen waardoor het een groot aantal werken kan laten zien. Het doel is altijd een brede selectie van foto's tentoon te stellen - van mode en commerciële foto's tot artistieke en documentaire fotografie - om allerlei soorten publiek aan te trekken voor herhaalde bezoeken aan de galerie.

Een van de meest opvallende tentoonstellingen in het museum is "Andy Warhol: Photo Factory", die een intiem visueel dagboek biedt van het leven en werk van de kunstenaar met meer dan 120 beelden, waaronder zijn vroegste werk en tientallen nooit eerder vertoonde foto's.

De tentoonstelling is een eerbetoon aan Warhols beroemde studio in New York City. Het toont met name een collectie van zijn iconische Polaroid portretten van beroemdheden en vrienden zoals Jean-Michel Basquiat, Dolly Parton, Grace Jones en Keith Haring. U kunt ook terugreizen in de tijd en fotobooth-strips uit de jaren zestig en vier korte zwart-witfilms bekijken.

Nuria's Traveller Tip

Na uw bezoek raad ik u aan naar het indrukwekkende Flatiron-gebouw te gaan, gelegen in dezelfde buurt als het museum, dat in 1902 de eerste wolkenkrabber van de stad was.

Hoeveel tijd heb je nodig om het Fotografiska Museum in New York te bezoeken?

Fotografiska New York| ©Wikimedia
Fotografiska New York| ©Wikimedia

Dat is een heel persoonlijk antwoord dat afhangt van uw belangstelling voor fotografie, of u ook de shows die het organiseert wilt bijwonen en uw tijd in de stad. Naar mijn mening kan de tentoonstelling in een uur worden bezocht als je een snelle rondleiding wilt, of in anderhalf uur als je er dieper op in wilt gaan.

Vergeet niet dat, zoals ik al zei, het museum een breed scala aan programma's aanbiedt, van live muziek en presentaties tot intieme discussies en diners, die uw verblijf in dit charmante gebouw verlengen. Het doel is een gemeenschap te creëren rond het museum en mensen de kans te geven elkaar te ontmoeten, te discussiëren, te delen en fotografie te vieren. Dus, mijn advies, haast je niet want dan mis je het beste.

Boek tickets voor het Fotografiska Museum

Dit is de Fotografiska Museum winkel in New York

Miles Aldridge's tentoonstelling in de Fotografiska| ©Guillaume Baviere
Miles Aldridge's tentoonstelling in de Fotografiska| ©Guillaume Baviere

In de winkel zijn honderden posters en affiches (vanaf 22 €) met foto's van vorige tentoonstellingen te koop. Er zijn onder andere klassieke, zwart-wit, popartthema's en protestbeelden - ideaal om uw huis mee te versieren! Onder hen, een zelfportret van Andy Warhol of kiekjes van Kurt Cobain, David Bowie of Charlize Theron.

Welke moet ik kiezen? Het hangt van je smaak af, maar ik kan je vertellen dat de best verkochte posters die van de Engelse fotograaf Miles Aldridge zijn, waarop altijd transgressieve vrouwen staan afgebeeld. Geen wonder dat hij zo succesvol is. Aldridge groeide op omringd door grootheden als John Lennon, The Rolling Stones en Elton John, voor wie zijn vader, de illustrator Alan Aldridge, albumhoezen ontwierp. Hij is een geboren windhond.

Nuria's Traveller Tip

Bekijk voor een bezoek aan het museum het programma. U kunt genieten van optredens met cabaretiers, avonden met saxofonisten, fotografieworkshops, geleide meditaties en zelfs familieconcerten - een zeer complete ervaring!

Waar kunt u eten en drinken in het Fotografiska Museum in New York?

Fotografiska Bar en Café| ©Kevin Oliver
Fotografiska Bar en Café| ©Kevin Oliver

Het Fotografiska Museum in New York maakt van zijn bar-cafetaria een plaats voor artistieke discussie en een ontmoetingsplaats voor en na het beleven van de tentoonstellingen. Dit zijn alle opties die u zult vinden

Fotografiska Café New York

Overdag kunt u genieten van de geneugten van het café, en 's avonds is het advies van het museum (en het mijne) om een heerlijk glas wijn (dat ongeveer 12 euro kost) of een cocktail te bestellen en naar de bovenste verdiepingen te gaan om de kunstwerken te verkennen. Bevalt het idee? Maak je dan klaar want er is nog een laatste verrassing voor je in petto: het merkwaardige en verboden restaurant waar je je vingers bij aflikt want... het is alleen voor leden! Alleen voor leden!

Café Fotografiska New York openingstijden: geopend van maandag tot zondag van 10.00 tot 20.00 uur. Het dagmenu wordt geserveerd van 10 tot 17 uur en het avondmenu van 17 tot 20 uur.

Het geheime restaurant Chapel Bar (alleen voor leden)

Het clandestiene restaurant Chapel Bar ligt verborgen in het Fotografiska Museum, in een oude 19e-eeuwse kapel die opnieuw is uitgevonden en nu een exclusieve en mysterieuze ledenlounge herbergt met cocktails, evenementen en live-optredens om cultuur en bekentenissen te delen in een zeer intieme en slecht verlichte sfeer. Het lijkt wel een betoverd kasteel. Het voelt als een betoverd kasteel. Wat moet je doen om binnen te komen? Zoals alles in het leven, betalen en lid worden van het museum.

Prijzen om lid te worden van het Fotografiska Museum:

 • Verzamelaarsniveau: voor liefhebbers van kunst, ideeën en gemeenschap. De prijs is 173 € per jaar
 • Leerlingenniveau: studenten betalen een bedrag van 77 € per jaar
 • Gezinsniveau: gericht op gezinnen met kinderen (het programma biedt de mogelijkheid om twee volwassenen en twee kinderen op te nemen voor een totaalbedrag van 388 € per jaar)
 • Patronenniveau: dit is het hoogste abonnement en kost 1 €.1.731 per jaar

Kortom, dit is een van de beste musea in New York en een van mijn favorieten in de stad, omdat het een zeer jonge geest heeft die alle kunsten mengt, het concept van het "saaie museum" uitbant en laat zien dat cultuur niet onverenigbaar is met vrije tijd en nachtleven.

Vraag maar aan meester Joaquín Sabina. Dus geniet van de "19 dagen en 500 nachten" van het Fotografiska Museum en de Big Apple. U zult ongetwijfeld versteld staan!

Boek tickets voor het Fotografiska Museum