Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

New York CityPASS

Met de New York CITYPass kun je een 'open bar' nemen en de beste attracties van New York verkennen zonder je zorgen te maken over je budget.

Alex Grande

Alex Grande

5 minuten lezen

New York CityPASS

Fifth Avenue | ©Hellotickets

De New York City Pass is een toeristenpas waarmee je je reis naar New York City gemakkelijker en handiger kunt organiseren en waarmee je korting krijgt op de toegang tot de topattracties van de stad.

Toeristenkaart

New York CityPASS®

Betaal alleen voor het aantal attracties dat je wilt bezoeken.

Als je de musea, wolkenkrabbers of attracties die je wilt bezoeken al hebt gekozen (je kunt er maximaal vijf kiezen), neem dan deze kaart en betaal alleen voor het aantal plaatsen dat je wilt bezoeken om tijd en geld te besparen.

Wanneer je de New York CityPass vanaf € 129 boekt, betaal je voor het aantal attracties dat je wilt bezoeken. De pas omvat 2 vaste attracties en 3 attracties naar keuze, dus in totaal vijf attracties, die je vanaf het eerste gebruik in maximaal 9 dagen kunt bezoeken.

Bij aankoop van de New York CityPass ontvang je voor elke attractie een individueel ticket dat je bij de kassa op elke locatie moet laten zien. U kunt ervoor kiezen om deze tickets op papier te ontvangen of ze naar u te laten e-mailen, ze uit te printen of ze op uw mobiele telefoon mee te nemen en ze bij de ingang van elke attractie te scannen. Zodra je de New York CityPass voor de eerste keer gebruikt, heb je 9 dagen de tijd om je sightseeing pass te gebruiken voordat de geldigheidsperiode afloopt.

Waarom ik deze optie leuk vind: Je zult blij zijn om te weten dat je met deze pas tot €72 kunt besparen in vergelijking met het kopen van losse kaartjes voor elke attractie, en dat je bovendien de rij kunt overslaan om een kaartje te kopen bij elke bezienswaardigheid die je bezoekt.


Wat is inbegrepen in de New York CITYPass

Het Empire State Observatorium| ©Hellotickets
Het Empire State Observatorium| ©Hellotickets

Tickets voor het Empire State Building met audiogids

Het Empire State Building is een van de iconische monumenten van de skyline van New York, met een iconische architectuur en design die je terugbrengen naar de jaren 1930. De belangrijkste attractie van het Empire State is echter het uitzicht vanaf het observatorium, ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende manieren om de stad te zien. Zet dit bezoek bovenaan je lijst van dingen die je moet zien in de Big Apple!

 • Ticketprijs buiten de pas om: ongeveer 35 euro.
 • Hoe de pas werkt: sla de rij over om je kaartjes te kopen en ga direct naar de veiligheidscontrole, waar je je pas kunt laten zien en ze je doorlaten. Let op: de CityPass bevat twee ingangen op verschillende tijden voor het Empire State Building.
 • Over de attractie: Geopend van 8.00 tot 2.00 uur en een bezoek duurt meestal 2 uur.

Tickets voor het Natural History Museum

Dit museum is een van de perfecte attracties in New York om met het hele gezin te bezoeken. De permanente tentoonstelling is gewijd aan de geschiedenis van de planeet aarde, met interessante ruimtes gewijd aan zeeleven, fossielen en meteorieten.

9/11 Memorial en 9/11 Museum Tickets (optioneel)

Het 9/11 Memorial en het 9/11 Museum vertellen het verhaal van de aanslagen op de Twin Towers op 9/11. Dit is een heel gevoelig bezoek dat je een heel intiem beeld geeft van wat er tijdens de aanslagen is gebeurd. Hoewel deze ervaring niet voor iedereen is weggelegd, geeft het je een context over de terroristische aanvallen op de Twin Towers die je anders misschien niet zou krijgen, waardoor je een andere kijk krijgt op New York City.

 • Prijs bij aankoop van kaartjes voor het museum buiten de pas: vanaf 24 euro.
 • Hoe de pas werkt: sla de rij over om kaartjes te kopen, ga direct naar de veiligheidscontrole en laat je CityPass zien voor directe toegang tot het 9/11 Museum.
 • Over de attractie: Open van 9.00 tot 20.00 uur en tot 21.00 uur op vrijdag en zaterdag. De meeste mensen nemen een rondleiding van 2 uur.

Intrepid Sea, Air & Space Museum (optioneel)

Dit museum is de fantasie van een ingenieursfan en biedt de unieke kans om het Intrepid vliegdekschip van binnen te bekijken, met op het dek een verscheidenheid aan vliegtuigen en helikopters uit verschillende tijdperken; de Growler onderzeeër, die in zijn geheel kan worden verkend; en de Concorde supersonische jet.

Tickets voor de Top of the Rock (optioneel)

De Top of the Rock (de naam voor het observatorium van het Comcast Building in Rockefeller Plaza) biedt het beste uitzicht op New York vanuit een wolkenkrabber - hier zijn al die prachtige ansichtkaartfoto's van de Empire State genomen. Als je gepassioneerd bent door fotografie, zul je versteld staan van de foto's die je kunt maken van dit icoon van de New Yorkse architectuur, vooral als je naar de Top of the Rock klimt bij zonsondergang of op een mistige ochtend.

Guggenheim Museum (optioneel)

Elk Guggenheim Museum ter wereld is beroemd omdat het zowel van binnen als van buiten een knaller is, en het New York Guggenheim is daarop geen uitzondering. De collectie moderne kunst bevat werken van kunstenaars als Van Gogh, Gaugin, Picasso en Malevich en de cadeauwinkel is de perfecte plek om een souvenir van de stad te kopen.

Veerboot naar het Vrijheidsbeeld (optioneel)

Het Vrijheidsbeeld vertegenwoordigt New York City als geen ander stadsmonument ter wereld. Het is adembenemend om het van dichtbij te zien en bijna nog indrukwekkender is het uitzicht op Manhattan vanaf Liberty Island. Om het te bezoeken moet je een veerboot nemen vanaf Battery Park en met de New York CityPass hoef je je geen zorgen te maken over het kaartje, want dat is inbegrepen.

Ook de veerboot naar Ellis Island is inbegrepen, waar je het Immigratiemuseum kunt bezoeken en een tentoonstelling kunt bekijken over de tijd waarin New York een welkome plek werd voor immigranten uit de hele wereld op zoek naar een betere toekomst.

 • Prijs als je tickets buiten de pas koopt: vanaf 24 euro.
 • Hoe de pas werkt: Je hoeft geen kaartje te kopen, dus ga meteen naar de veiligheidscontrole en wacht op de veerboot.
 • Over de attractie: Je kunt het Vrijheidsbeeld bezoeken van 9.30 tot 17.25. Een bezoek duurt ongeveer 4 tot 5 uur.

Boek de New York City Pass

Voordat je een New York CityPass koopt

Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets
Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets

Te veel informatie! Ik weet het: het kiezen van een New York City Pass is niet eenvoudig. Voor het geval je het niet helemaal zeker weet, volgt hier een overzicht om je te helpen bij je keuze. De New York CityPass is iets voor jou als je:

 • Je een week in New York bent
 • De "typische" bezienswaardigheden van New York City wilt zien
 • Je weinig tijd hebt om je reis te organiseren
 • Een nieuwe stad in je eigen tempo wilt verkennen
 • Je hebt een krap budget voor je reis

Boek de New York City Pass

Aanbevelingen

Uitzicht op Manhattan vanaf de top van de Rock| ©Hellotickets
Uitzicht op Manhattan vanaf de top van de Rock| ©Hellotickets

Houd er rekening mee dat de New York CityPass 9 dagen geldig is vanaf het eerste gebruik, dus je hoeft niet alles te doen in je eerste twee of drie dagen in New York. Je kunt je pas het beste spreiden en minstens twee of drie keer per dag gebruiken.

Als je met kinderen naar New York reist, kun je een CityPass voor hen kopen met een korting van 40% op de volwassenenpas voor kinderen van 6-17 jaar. Kinderen boven de 17 betalen de volwassenenpas en kinderen onder de 6 zijn meestal gratis bij veel attracties in New York.

Boek de New York City Pass

Andere passen beschikbaar

Toegang tot One World Observatory met Explorer Pass| ©Hellotickets
Toegang tot One World Observatory met Explorer Pass| ©Hellotickets

Als de New York City Pass je niet helemaal overtuigt, houd er dan rekening mee dat er drie andere soorten New York City Passes beschikbaar zijn, dus er is er misschien nog een die past bij de reis die je plant.