Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

New York Explorer Pass

Als je erover denkt om de Explorer Pass te kopen, zal ik je vertellen hoe je hem moet gebruiken, hoeveel hij kost en of hij het waard is of niet. Lees verder!

Alex Grande

Alex Grande

8 minuten lezen

New York Explorer Pass

Uitzicht op Manhattan vanaf The Edge | ©Hellotickets

Als je een reis naar New York plant, is de New York Explorer Pass een optie die je zeker moet overwegen om veel te besparen op je bezoek zodat je meer kunt doen. Lees verder en ik zal je vertellen waarom!

Toeristenkaart

New York City Explorer Pass

Kies uit meer dan 100 activiteiten en attracties

Als u enkele weken in New York verblijft, kunt u met deze pas kiezen hoeveel attracties u wilt bezoeken en hebt u 30 dagen de tijd om dat te doen. Het is de langste pas in de stad.

De Explorer Pass, vanaf € 69, is een sightseeingkaart die u bij aankoop toegang geeft tot een aantal attracties van uw keuze tegen een gereduceerde prijs. U bespaart niet alleen geld, maar ook tijd tijdens uw reis, omdat u niet voor elke plaats die u bezoekt een kaartje aan de kassa hoeft te kopen.

De Explorer Pass is een pas die u betaalt op basis van het aantal attracties dat u wilt bezoeken. Dit betekent dat het perfect is om uw New York ervaring te personaliseren, want u kunt 3, 4, 5, 7 of 10 attracties kiezen en betalen naar gelang het bedrag dat u kiest. Vanaf het moment dat u de pas activeert, hebt u een volledige maand de tijd om de attracties die u hebt gekozen te bezoeken, zodat u uw reis op uw gemak kunt maken.

U kunt ervoor kiezen om het in uw e-mail of rechtstreeks op uw smartphone te ontvangen (de handigste manier), het bij u thuis te laten bezorgen of het op te halen bij een van de distributiepunten in New York. Bovendien ontvangt u bij uw New York Explorer Pass een New York City gids die u de meest efficiënte manier toont om de attracties die u hebt geselecteerd te bezoeken.

Bij het eerste gebruik begint de pas te tellen en is hij 30 dagen geldig, een voordeel ten opzichte van andere passen die meestal veel korter geldig zijn. Als je het meeste uit je New York Explorer Pass wilt halen, raad ik je aan de duurste attracties te kiezen om zo veel mogelijk te besparen (vermijd attracties onder de 20 euro). Maak een lijst van de plaatsen die u wilt bezoeken en vergelijk of u beter af bent met het afzonderlijk kopen van tickets.

Waarom ik deze optie goed vind: U betaalt alleen voor het aantal attracties dat u wilt bezoeken en u hebt tot 30 dagen de tijd om dit te doen, waardoor het de perfecte pas is als u een lange reis gaat maken.


Wat is inbegrepen in de Explorer Pass

Uitzicht op het Vrijheidsbeeld vanaf de veerboot| ©Hellotickets
Uitzicht op het Vrijheidsbeeld vanaf de veerboot| ©Hellotickets
 • Vrije keuze uit 3, 4, 5, 7 of 10 producten uit meer dan 100 activiteiten en attracties
 • Geldig gedurende 30 dagen
 • Snelle toegang tot geselecteerde attracties
 • New York City reisgids voor uw geselecteerde attracties
 • Kortingen bij winkels, restaurants en shows

Aanbevolen activiteiten

Uitzicht vanaf de top van de rots| ©Hellotickets
Uitzicht vanaf de top van de rots| ©Hellotickets

De New York Explorer Pass is perfect voor een uitgebreide rondleiding door New York, omdat u zo veel mogelijk kunt besparen op de duurste attracties, zodat u de rest op eigen gelegenheid kunt doen. Dus ik heb de wiskunde voor u gedaan en de twee beste combinaties van attracties voor de Explorer Pass gevonden om het zo kosteneffectief mogelijk te maken. Als vuistregel geldt: als je de pas 25 euro per kaartje kunt laten kosten, zit je op de goede weg.

De beste combinatie als u 3 activiteiten wilt

 • Top of the Rock - enkele reis kost 38 euro
 • Ripley's Geloof of Niet - enkele reis kost 30 euro
 • NYC TV & Movie Sites - enkeltje kost 43 euro

De beste combinatie als u 7 activiteiten wilt

 • Hop On Hop Off Big Bus Tour: Klassieke New York Tour - enkeltje kost 45 euro
 • Big Bus Night Tour - enkele reis kost 47 euro
 • Top of the Rock - enkele reis kost 38 euro
 • Empire State Building - enkele reis kost 35 euro
 • NYC TV & Movie Bus Tour - enkeltje kost 50 euro
 • Luna Park 24-rittenkaart - enkele reis kost 58 euro
 • Clipper City zeilcruise - enkele reis kost 43 euro

Boek de New York Explorer Pass

Inbegrepen Attracties

De sightseeing bus als hij door Times Square rijdt| ©Hellotickets
De sightseeing bus als hij door Times Square rijdt| ©Hellotickets

Klassieke Sightseeing Bus

De Big Bus Classic Hop On Hop Off bustour duurt één dag en is een perfecte manier om heel Manhattan te verkennen. Met haltes van Battery Park (ten zuiden van het eiland) tot Central Park kunt u op de bus stappen en deze gebruiken als vervoermiddel om de belangrijkste bezienswaardigheden van New York te bezoeken, of aan het eind van uw reis opstappen om alles nog een laatste keer te zien.

Nacht Sightseeing Bus

De City That Never Sleeps 's nachts verkennen is een ervaring die u, zoals u zich kunt voorstellen, niet mag missen. Wat deze tour zo bijzonder maakt, is dat u over Times Square kunt lopen wanneer alle schermen verlicht zijn, en ook het Empire State Building en One World Observatory verlicht kunt zien.

Top of the Rock

De Top of the Rock heeft voor mij het beste uitzicht van New York: je ziet er niet alleen de beroemdste wolkenkrabbers van Manhattan, maar je ziet vanuit de hoogte ook een prachtig panorama van Central Park, dat wordt bewaakt door de nieuwe wolkenkrabbers die in de Big Apple worden gebouwd.

 • Prijs bij aparte aankoop: Toegang tot de Top of the Rock kost €35 (volwassenen) en €30 (kinderen). Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis naar binnen.
 • Hoe werkt de pas: u kunt uw pas gebruiken om een online-ticket met tijdsaanduiding te krijgen, of u kunt uw pas aan de kassa tonen om uw ticket te laten valideren.
 • Over de attractie: De openingstijden zijn van 8.00 uur tot middernacht (laatste lift omhoog is om 23.00 uur). Het gemiddelde bezoek is ongeveer een uur, maar hoe lang u op het observatiedek wilt blijven is aan u.

Empire State Building

Het Empire State Building is een van de iconen van de skyline van New York en een echte tijdcapsule, met zijn indrukwekkende art deco interieur en museum gewijd aan de bouw van het gebouw dat u terugvoert naar de jaren 1930. Maar de belangrijkste reden waarom alle bezoekers van New York naar het Empire State gaan, is voor het uitzicht vanaf het observatorium, dat ongetwijfeld een van de indrukwekkendste manieren is om de stad te zien. Zet dit bezoek bovenaan je lijst van dingen die je in de Big Apple moet zien!

 • Prijs bij aankoop: Er zijn twee soorten tickets: het ene geeft u dubbele dag- en nachttoegang en een bezoek aan het museum op de eerste verdieping (€57 volwassene/€48 kind), en het enkele ticket met toegang tot het observatiedek en het museum op de eerste verdieping (€39 volwassene/€33 kind).
 • De pas werkt als volgt: u slaat de rij voor het kopen van uw kaartjes over en gaat meteen door naar de rij voor de veiligheidscontrole, waar u op vertoon van uw pas wordt doorgelaten. Let op: de CityPass omvat twee kaartjes voor het Empire State Building op verschillende tijden.
 • Over de attractie: Geopend van 8:00 tot 2:00, en een gemiddeld bezoek duurt 2 uur.

NYC TV & Film Bus Tour

Het is geen wonder dat New York het decor is geweest van een miljoen films en series, en op deze tour bezoekt u meer dan 60 locaties die als decor hebben gediend voor deze films en series. Om er een paar te noemen: je ziet de flat uit 'Friends', Washington Square Park (bekend als je fan bent van 'Girls'), de hotels uit 'Home Alone 2' en 'Ocean's 8', en filmlocaties van 'Avengers: Endgame', 'Mr. Robot', en 'Modern Family'.

Luna Park 24-rittenkaart

Luna Park is een pretpark aan het water in Coney Island, ten zuiden van Brooklyn, met een decadente, vintage, kermisachtige sfeer. Met deze pas hebt u toegang tot 24 verschillende attracties, zoals een achtbaan of een draaimolen. Naar mijn mening zijn de attracties helemaal niet indrukwekkend, dus een bezoek aan Luna Park is meer de moeite waard voor de retro-sfeer.

Clipper City Zeilcruise

Dit is een Manhattan cruise... maar dan op een zeilboot! Het is een geweldige manier om een activiteit te doen die ik ten zeerste aanbeveel om gebruik te maken van uw New York Explorer Pass. Laat u niet misleiden door hoe smakeloos het mag lijken om op een zeilboot te gaan terwijl u ook een gewone cruise zou kunnen doen, want het heeft een enorm voordeel: u zult genieten van een veel stillere, niet-bevolkte ervaring, waarbij u de meeste toeristen vermijdt.

Ripley's Geloof het of niet

Dit beroemde museum met locaties over de hele wereld is een must-see als je New York met kinderen bezoekt. U vindt er zeldzame artefacten, apparaten en curiosa, maar ook interactieve ervaringen zoals een middeleeuwse martelkamer en een simulatie van een zwart gat.

Voordat u koopt

Het Empire State Building| ©Hellotickets
Het Empire State Building| ©Hellotickets

Na al deze informatie, ben je zeker een beetje verbijsterd. Het kiezen van de perfecte sightseeingpas voor uw reis naar New York is niet eenvoudig, maar in een notendop is dit wat u moet overwegen. De New York Explorer Pass is voor jou als:

 • Plan uw reizen op voorhand
 • Je wilt naar de topattracties van New York
 • Je vindt het niet erg om veel dingen op een dag te zien
 • U hebt een krap budget voor uw reis
 • Je gaat op een lange reis naar New York

The Explorer Kids

Kinderen tussen 3 en 12 jaar hebben hun eigen Explorer Pass tegen een gereduceerde prijs. Normaal gezien is het prijsverschil tussen 20 en 50 euro minder dan de volwassenenpas.

Wat als ik niet wil kiezen?

De Empire State Observatory| ©Hellotickets
De Empire State Observatory| ©Hellotickets

U weet misschien al dat New York een van de populairste steden ter wereld is voor toeristen, en daarom zijn er veel verschillende soorten passen beschikbaar, voor elk wat wils. Als je liever onbeperkt toegang hebt tot zo veel mogelijk attracties (een open bar van attracties), raad ik je de New York Pass aan (je kunt mijn handige gids voor de kaart hier lezen: New York Pass).

De New York Pass wordt gereserveerd (en betaald) op basis van het aantal dagen dat u hem wilt gebruiken en zolang de kaart actief is, kunt u zo veel attracties bezoeken als u wilt uit de lijst van 100 beschikbare attracties.

Laatste tips

Uitzicht op Manhattan vanaf de Hudson| ©Hellotickets
Uitzicht op Manhattan vanaf de Hudson| ©Hellotickets

Het goede aan de New York Explorer Pass is, zoals u weet, dat hij 30 dagen geldig is vanaf het eerste gebruik, dus als u een lange reis naar New York maakt, kunt u het rustig aan doen... zolang u maar niet 10 attracties kiest en u 3 dagen in de stad blijft, want dan moet u rennen!

Last but not least, mijn belangrijkste aanbeveling: geniet van uw bezoek aan New York! Hoewel je met de New York Explorer Pass zoveel mogelijk attracties moet bezoeken om maximaal te besparen, moet je elke dag van je reis wat tijd vrijmaken om door de straten van de Big Apple te dwalen en te zien wat je op eigen houtje ontdekt.

Zonsondergang in New York
Zonsondergang in New York

Andere beschikbare toeristische kaarten

Het schip| ©Hellotickets
Het schip| ©Hellotickets

Als de New York Explorer Pass u niet helemaal overtuigt, hoeft u zich geen zorgen te maken, want er zijn ook andere passen voor New York verkrijgbaar en een daarvan is misschien geschikter voor de reis die u plant. Om het u gemakkelijker te maken een keuze te maken, zijn hier de praktische gidsen die ik over de andere beschikbare passen heb geschreven en een compilatievergelijking van ze allemaal: