Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Gids Brooklyn Museum

Het is een van de grootste en oudste culturele tempels in de VS en verbergt een verrassing: de beste collectie Egyptische kunst van het land. U reist terug in de tijd als een echte farao!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

9 minuten lezen

Gids Brooklyn Museum

Entree Brooklyn Museum | ©Alison Day

Het Brooklyn Museum in New York zal je versteld doen staan op het moment dat je het ziet. Het imposante gebouw zou de ambtswoning van president Joe Biden of van het Amerikaanse Congres kunnen zijn, maar het is een van de beste musea van New York, na het Museum of Modern Art (MoMA) het belangrijkste museum van de stad en een van de meest emblematische van de VS. Wilt u de schatten ontdekken die het binnenin herbergt?

De permanente collectie van deze wereldberoemde instelling omvat meer dan anderhalf miljoen voorwerpen en documenten met betrekking tot Amerikaanse kunst. U zult ook genieten van de collecties hedendaagse kunst en dankzij de parel in de kroon, de collectie Egyptische kunst, zult u terug in de tijd reizen om de wereld van de farao's te ontdekken en u te voelen als Cleopatra en Toetanchamon. Interessant, is het niet?

De beste optie

Brooklyn Museum tickets

Sla de wachtrijen over voor directe toegang tot het Brooklyn Museum

Verspil geen minuut aan de kassa om tijd te maken om een van de grootste kunstcentra van het land te zien.

In dit bericht leg ik uit hoe je aan tickets met korting komt, wat de beste werken in het museum zijn (sommige zijn erg curieus!) en alle kleine geheimpjes die je moet weten om het meeste uit je bezoek te halen.

Beslissen of je je kaartje vooraf koopt of aan de kassa kan een dilemma zijn. Persoonlijk raad ik u aan, als u kunt, het van tevoren te kopen. Hier is waarom. Dit gebouw voor schone kunsten ontvangt elk jaar meer dan 500.000 mensen en is een van de grootste van het land. U kunt zich dus de lange rijen en de drukte voorstellen die zich elke dag voor de deur vormen, dus het is het beste om het gedoe te vermijden!

Aanrader als... u het ticket tegen de beste prijs wilt bemachtigen en u overweldigd bent door de rijen en de drukte aan de kassa.


Hoeveel kost het om het Brooklyn Museum binnen te komen?

Brooklyn Museum Lobby| ©Daniel Kelly
Brooklyn Museum Lobby| ©Daniel Kelly

Zoals ik al zei, is het slimste om het voorrangskaartje te kopen, dat € 13 kost. Het goede nieuws is dat het een van de goedkoopste musea in de Big Apple is, in tegenstelling tot de andere, die meestal rond de 20 euro kosten.

Bovendien is in deze prijs de dagelijkse rondleiding door het museum met een deskundige inbegrepen. Op die manier is de ervaring veel completer en kunt u zich concentreren op de hoogtepunten en meer te weten komen over onder meer de geschiedenis van de kunstwerken, de legende van de Egyptische papyri en de architectuur van het gebouw.

Wat is inbegrepen in dit ticket

 • Toegang tot het Brooklyn Museum
 • Dagelijkse rondleidingen door de bijzondere en permanente collectie
 • 10% korting in de cadeauwinkel, wat nooit slecht is
 • Gratis annulering in geval van wijziging van uw reisplannen

Nuria's Reizigerstip

Als u tijdens uw bezoek aan het museum de Brooklyn Bridge wilt oversteken, kunt u dat het beste 's ochtends vroeg doen, zodat u zonder al te veel toeristen foto's kunt maken. Geniet van de 1,8 kilometer lange wandeling!

Hoe kom ik aan Brooklyn Museum tickets aan de kassa?

Brooklyn Museum Ticketeria| ©Tatyana
Brooklyn Museum Ticketeria| ©Tatyana

Als u uw kaartjes liever aan de kassa koopt, kan dat ook, maar dat kost u meer (ongeveer 14 €) en u verliest de voordelen van het vooraf kopen van uw kaartjes, zoals de korting, de wachtrijvrije toegang en de gratis annulering.

Brooklyn Museum prijzen en kortingen

Ik raad u alleen aan naar de balie te gaan als u tot een van de volgende kortingsgroepen behoort:

 • Volwassenen - 14 € (algemene toegang en zonder korting)
 • Senior (ouder dan 65 jaar) - 8,70 €.
 • Studenten vanaf 20 jaar (met ID-kaart) - 8,70 €.
 • Gehandicapte bezoekers (begeleidende verzorger gratis) - €8,70
 • 19 jaar en jonger - Gratis

Gratis toegang tot het Brooklyn Museum op zaterdagen vanaf voorjaar 2022

Elke eerste zaterdag van de maand verleent het Brooklyn Museum gratis toegang en bereidt het een dag voor die doorloopt tot 's avonds (van 17.00 tot 23.00 uur) met culturele programma's om toeristen en New Yorkers die naar het kunstcentrum komen te verwelkomen. Deze activiteit heeft een traditie van meer dan 20 jaar en zal in het voorjaar van 2022 worden hervat. Blijf op de hoogte!

Nuria's Reizigerstip

Als u van vlooienmarkten houdt en in de winter naar New York reist, ga dan naar de Winter Flea, een vlooienmarkt voor antiek, kunstnijverheid en levensmiddelen die tussen november en maart wordt geopend. Het is er heel interessant!

Hoe kom ik bij het Brooklyn Museum?

New York City metro station
New York City metro station "Eastern Parkway - Brooklyn Museum".| ©Taigatrommelchen

Het Brooklyn Museum is zeer goed verbonden en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Brooklyn Museum ligt in het hart van de Brooklyn borough, op slechts30 minuten met de metro van Manhattan en aan de Eastern Parkway. Het maakt deel uit van een complex van 19e-eeuwse parken en tuinen, waartoe ook Prospect Park en de Brooklyn Botanic Garden behoren.

 • Waar is het? 200 Eastern Parkway in Brooklyn.
 • Hoe er te komen: Metrolijnen B , D , Q , N , R. / Met de bus op de lijnen B41, B45 en B69. U kunt er ook met de fiets komen en genieten van de groene ruimten langs de weg.

Met de metro naar Brooklyn

Als u zich afvraagt wat de beste manier is om door de Big Apple te reizen en het museum te bereiken, is de gemakkelijkste manier de metro te nemen. Het kaartje kost ongeveer €2,60. Opdat u zich niet in het zweet zou werken in deze ondergrondse stad, volgen hier enkele basistips voor het gebruik van de New Yorkse metro.

Openingstijden Brooklyn Museum

Binnen in het Brooklyn Museum| ©THE.ARCH
Binnen in het Brooklyn Museum| ©THE.ARCH
 • Maandag en dinsdag, gesloten
 • Woensdag en donderdag, 11.00 tot 18.00 uur.
 • Vrijdag en zaterdag, 11.00 tot 20.00 uur.
 • Zondag, 11.00 tot 18.00 uur.
 • Eerste zaterdag van elke maand, van 14.00 tot 18.00

Let op! Het Brooklyn Museum is gesloten op maandag en dinsdag en heeft geen lange openingstijden. In de winter is het op de meeste dagen slechts open van 11 tot 18 uur (behalve op vrijdag en zaterdag, dan is het open tot 20 uur). Net als alle andere musea in New York is het gesloten op 25 december, 1 januari en Thanksgiving Day.

Mijn advies is om te proberen het museum doordeweeks te bezoeken, omdat het dan het minst druk is, en zaterdag en zondag te vermijden. En vergeet niet dat musea vaak andere openingstijden hebben, afhankelijk van het seizoen. U kunt ze dus het beste bekijken op hun officiële website op de dag dat u ze gaat bezoeken.

Boek tickets voor het Brooklyn Museum

Top tentoonstellingen die je niet mag missen in het Brooklyn Museum

Affiche voor de tentoonstelling van Christian Dior: Ontwerper van dromen, 2021 in het Brooklyn Museum of Art| ©Katerina Jebb
Affiche voor de tentoonstelling van Christian Dior: Ontwerper van dromen, 2021 in het Brooklyn Museum of Art| ©Katerina Jebb

Wist je dat de Egyptenaren in de oudheid geloofden dat een overleden vrouw, om herboren te worden, voor korte tijd een man moest worden? Deze en andere interessante feiten ontdekt u in de tentoonstelling 'Beyond a Woman: Gender Transformation in Ancient Egypt', met fascinerende voorwerpen zoals een masker van een mummie en de indrukwekkende sarcofaag van de Lady of the House.

De tentoonstelling Oude Egyptische Kunst bevat indrukwekkende schatten zoals een verguld houten beeldje van Amunhotep III, een reliëf uit het graf van een man genaamd Akhty-hotep en een vrouwelijk terracotta beeldje dat meer dan 5.000 jaar geleden werd gemaakt. Ja, dat lees je goed, vijfduizend jaar!

Lijst van permanente tentoonstellingen

 • Kunst van Azië
 • Amerikaanse kunst
 • De Brooklyn Della Robbia
 • Oude Egyptische Kunst
 • Voorbij een vrouw: geslachtsverandering in het oude Egypte
 • Assyrische kunst
 • Ontwerp: jaren 1880 tot heden
 • Judy Chicago's etentje

Tijdelijke tentoonstellingen Brooklyn Museum

De speciale tentoonstellingen hier zijn van een hoog niveau. Een van de tijdelijke tentoonstellingen is 'Andy Warhol: Openbaring', dat tot 19 juni 2022 zijn meest onbekende facet onderzoekt: de relatie van de kunstenaar met religie en de invloed daarvan op zijn kunstwerken. En het is een feit dat de schepper van pop-art een gelovige was, wie had dat gedacht!

Een van de meest bezochte en stijlvolle tentoonstellingen is "Christian Dior: Designer of Dreams", die de baanbrekende geschiedenis van het Huis Dior schetst en meer dan tweehonderd haute couture kledingstukken omvat, evenals foto's, schetsen en vintage parfumflesjes. Elegantie in haar zuiverste vorm!

Nuria's Reizigerstip

Een van de Egyptische juweeltjes van het museum is een papyrus uit het Boek van de Doden, een van de belangrijkste religieuze teksten uit het Nieuwe Rijk - en mijn favoriete onderdeel! De 'Mummie Kamer', een speciale afdeling die de rituelen van de mummificatie onderzoekt.

De Brooklyn Museum winkel en straatmarkt

Ostraca Collectie in het Brooklyn Museum| ©Hans Ollermann
Ostraca Collectie in het Brooklyn Museum| ©Hans Ollermann

De winkel van het Brooklyn Museum is zeer kleurrijk en biedt van alles aan, van puzzels voor kinderen tot overhemden en woningdecoratie. Zij hebben ook een "Made in Brooklyn" sectie gewijd aan producten gemaakt door lokale Brooklyn kunstenaars.

Het was echter niet mijn favoriete winkel. Een van de winkels die de meeste indruk op me maakten in New York was het Museum of the City of New York met zijn geweldige collectie Sesamstraatpoppen - een iconische serie uit mijn kindertijd!

In Brooklyn was mijn favoriet beslist de straatmarkt van het Brooklyn Museum (The Market), die elke zondag (van 10.30 tot 17.30 uur) in de open lucht voor het museum wordt gehouden. Een kleine vlooienmarkt met handgemaakte goederen, u vindt er van alles, van juwelen tot handgemaakte schoenen. Alle voorwerpen hebben een interessant verhaal achter zich. Kom en ontdek het, het is de moeite waard!

Brooklyn Museum Plannen in de buurt

Vintage Brooklyn Vlooienmarkt| ©Ankur Verma
Vintage Brooklyn Vlooienmarkt| ©Ankur Verma

Na uw bezoek aan de dennenbibliotheek is een van de beste dingen om te doen in Brooklyn een wandeling maken over de vlooienmarkt van Brooklyn, elke zaterdag van 10 tot 17 uur van april tot oktober. Het is een vintage vlooienmarkt met een verscheidenheid aan goederen (kleding, meubels, boeken, fantasiejuwelen en kunstnijverheid) die liefdevol worden uitgestald door meer dan 150 plaatselijke verkopers en ambachtslieden.

U kunt van uw culturele bezoek ook gebruik maken om de borough Brooklyn te verkennen, met name de beroemde Brooklyn Bridge. Je hebt het al duizend keer gezien in films en op TV, maar oversteken is een onvergetelijke en magische ervaring. Je weet niet hoe indrukwekkend het is totdat je het oversteekt, een beeld dat voor altijd in je geheugen als reiziger zal blijven hangen! Dit is de top 10 van dingen die je kunt doen en zien in Brooklyn.

Is het aan te raden om met kinderen naar het Brooklyn Museum te gaan?

Eerste zaterdag van de maand activiteiten in het Brooklyn Museum| ©Op204
Eerste zaterdag van de maand activiteiten in het Brooklyn Museum| ©Op204

Als u met kinderen naar New York reist, moet u weten dat het Brooklyn Museum op de eerste zaterdag van elke maand activiteiten organiseert, ook voor kinderen. Voor de allerkleinsten zijn er gratis kunstsessies van een half uur onder leiding van kunstenaars. In een van de klassen bouwden ze bijvoorbeeld een miniatuurachtbaan. Bent u in voor dit creatieve plan met uw gezin?

Maar we weten allemaal dat musea vermoeiend kunnen zijn. En voor hen, zelfs meer. Als u zich op dit moment voorstelt dat uw kind als een bezetene door de zalen van het museum rent, dan hoeft u zich geen zorgen te maken, want de instelling heeft een aantal eenvoudige tips opgesteld voor een bezoek aan het museum als gezin.

Praktische tips voor een museumbezoek met kinderen:

 • Kies een tijdstip voor het uitstapje dat het beste is voor uw kinderen en hun energieniveau.
 • De belangrijkste regel om hen te leren is de kunst of de vitrines niet aan te raken.
 • Wees flexibel. Als uw kinderen moe of onrustig worden, wees dan voorbereid op een plan B, zoals naar de cafetaria of de winkel gaan om naar het kinderspeelgoed te kijken.
 • In de galerijen kunt u hen vragen stellen, zoals "Hoe is dit schilderij anders dan het vorige?" om hen tot nadenken uit te nodigen, of "Ik zie, ik zie" spelen.
 • Na het bezoek kunt u vragen stellen als "wat vond u het leukst?" of "wat zou u graag nog eens willen bezoeken?"

Waar te eten in het Brooklyn Museum

Gastronomie in Brooklyn| ©Alexandru Bodgan
Gastronomie in Brooklyn| ©Alexandru Bodgan

Als al die kunst uw eetlust heeft opgewekt en uw maag begint te knorren, stop dan voor een lichte maaltijd in restaurant The Norm, waarvan de architectuur is geïnspireerd op de geheime en mysterieuze labyrinten van het museum.

Het menu, samengesteld door Great Performances, bevat lokale producten en wereldwijde smaken die de verschillende culturen en diversiteit van Brooklyn weerspiegelen. Gerechten zijn onder meer gerookte zalm met venkel en tomaat (voor €19), gegrilde kalfsfilet met gekarameliseerde uien (voor €25) en voor vegetariërs een salade van gebakken champignons met warme citrus en huisvinaigrette (ongeveer €8). Om je vingers bij af te likken!

Als u daarentegen van een ander en stedelijk gastronomisch plan wilt genieten, stel ik u voor, als goede "tripita-adviseur" die ik ben, om naar de Food Truck BkM te gaan, die een selectie van vers voedsel, snacks en drankjes aanbiedt om in de beeldentuin van het museum met een beetje schaduw te genieten. De foodtruck opent met de komst van het mooie weer. En als je honger krijgt, maak je geen zorgen, hier zijn de beste plekken om te eten in Brooklyn.

Bon appétit!

Boek tickets voor het Brooklyn Museum