Gids Brooklyn Museum

Het is een van de grootste en oudste culturele tempels in de VS en verbergt een verrassing: de beste collectie Egyptische kunst van het land. Je reist terug in de tijd als een echte farao!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

9 minuten lezen

Gids Brooklyn Museum

Brooklyn Museum ingang | ©Alison Day

Het Brooklyn Museum in New York laat je sprakeloos achter zodra je het ziet. Het imposante gebouw zou net zo goed de officiële residentie van president Joe Biden of het Amerikaanse Congres kunnen zijn, maar het is een van de beste musea van New York, het op een na belangrijkste museum van de stad na het Museum of Modern Art (MoMA), en een van de meest emblematische van de VS. Wil je de schatten ontdekken die het binnenin bewaart?

De permanente collectie, een wereldberoemd instituut, bevat meer dan anderhalf miljoen voorwerpen en documenten over Amerikaanse kunst. Je kunt ook genieten van de hedendaagse kunstcollectie en dankzij de kroon op het werk, de Egyptische kunstcollectie, reis je terug in de tijd om de wereld van de farao's te ontdekken en je te voelen als Cleopatra en Toetanchamon. Interessant, nietwaar?

Hoeveel kost een bezoek aan het Brooklyn Museum?

De lobby van het Brooklyn Museum| ©Daniel Kelly
De lobby van het Brooklyn Museum| ©Daniel Kelly

Zoals ik al zei, is het het slimst om het priority ticket te kopen, dat 13 € kost. Het goede nieuws is dat het een van de goedkoopste musea in de Big Apple is, in tegenstelling tot de rest waarvan de toegangsprijs meestal rond de € 20 ligt.

Bovendien is bij deze prijs de rondleiding inbegrepen die dagelijks in het museum plaatsvindt onder leiding van een professional. Op deze manier is de ervaring veel completer en kun je je richten op de hoogtepunten en leer je onder andere over de geschiedenis van de kunstwerken, de legende van de Egyptische papyri en de architectuur van het gebouw.

Wat is inbegrepen in dit ticket

 • Toegang tot het Brooklyn Museum
 • Dagelijkse rondleidingen door de speciale en permanente collectie
 • 10% korting in de cadeauwinkel, dat kan nooit kwaad!
 • Gratis annulering als je reisplannen veranderen

Nuria's Traveller Tip

Als je tijdens je bezoek aan het museum de Brooklyn Bridge oversteekt, kun je dat het beste 's ochtends doen zodat je foto's kunt maken zonder al te veel toeristen. Geniet van de wandeling van 1,8 kilometer!

Hoe kom ik aan kaartjes voor het Brooklyn Museum bij de kassa?

Ticketeria Brooklyn Museum| ©Tatyana
Ticketeria Brooklyn Museum| ©Tatyana

Als u een van degenen bent die liever tickets aan de kassa koopt, kunt u dat ook doen, hoewel het u meer kost (ongeveer 14 €) en u de voordelen van het kopen van tickets op voorhand verliest, zoals de korting, skip-the-line toegang en gratis annulering.

Brooklyn Museum prijzen en kortingen

Ik raad je alleen aan om via het loket te gaan als je tot een van de onderstaande groepen met korting behoort:

 • Volwassenen - € 14 (algemene toegang en geen korting).
 • Senioren (ouder dan 65) - € 8,70
 • Studenten vanaf 20 jaar (met ID-kaart) - € 8,70.
 • Mindervalide bezoekers (begeleider gratis) - €8,70
 • 19 jaar en jonger - Gratis

Gratis toegang tot het Brooklyn Museum op zaterdagen vanaf voorjaar 2022

Op de eerste zaterdag van elke maand geeft het Brooklyn Museum gratis toegang en organiseert het een dag vol culturele programma's die doorlopen tot in de avond (17.00-11.00 uur) om toeristen en New Yorkers welkom te heten in het kunstencentrum. Deze activiteit heeft een traditie van meer dan 20 jaar en zal in het voorjaar van 2022 worden hervat. Blijf op de hoogte!

Nuria's Traveler Tip

Als je van vlooienmarkten houdt en in de winter naar New York reist, ga dan naar de Winter Flea, een vlooienmarkt met antiek, handwerk en etenswaren die tussen november en maart geopend is. Het is erg interessant!

Hoe kom ik bij het Brooklyn Museum?

Metrostation
Metrostation "Eastern Parkway - Brooklyn Museum" in New York City.| ©Taigatrommelchen

Het Brooklyn Museum heeft goede verbindingen en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Brooklyn Museum ligt in het hart van de wijk Brooklyn, op slechts30 minuten met de metro van Manhattan en ligt aan de Eastern Parkway. Het maakt deel uit van een complex van 19e-eeuwse parken en tuinen, waartoe ook Prospect Park en de Brooklyn Botanic Garden behoren.

 • Waar ligt het? 200 Eastern Parkway in Brooklyn.
 • Hoe kom je er: Metrolijnen B, D, Q, N, R. / Met de bus op lijnen B41, B45 en B69. Je kunt er ook met de fiets komen en genieten van de groene ruimtes onderweg.

Met de metro naar Brooklyn

Als je je afvraagt wat de beste manier is om je door de Big Apple te verplaatsen en bij het museum te komen, is de makkelijkste manier om de metro te nemen. Het kaartje kost ongeveer €2,60. Om je niet in het zweet te werken in deze andere ondergrondse stad, volgen hier enkele basistips voor het gebruik van de New Yorkse metro.

Openingstijden Brooklyn Museum

Binnen in het Brooklyn Museum| ©THE.ARCH
Binnen in het Brooklyn Museum| ©THE.ARCH
 • Maandag en dinsdag, gesloten
 • Woensdag en donderdag van 11.00 tot 18.00 uur
 • Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 20.00 uur
 • zondag van 11 tot 18 uur
 • Eerste zaterdag van elke maand van 14.00 tot 18.00 uur.

Let op! Het Brooklyn Museum is op maandag en dinsdag gesloten en heeft geen lange openingstijden. In de winter is het op de meeste dagen alleen open van 11.00 tot 18.00 uur (behalve op vrijdag en zaterdag, dan is het open tot 20.00 uur). Net als de rest van de musea in New York is het gesloten op 25 december, 1 januari en Thanksgiving Day.

Mijn advies is om te proberen het museum doordeweeks te bezoeken omdat het dan het minst druk is en om zaterdagen en zondagen te vermijden. Oh, en vergeet niet dat musea meestal hun openingstijden veranderen afhankelijk van het seizoen. Je kunt ze dus het beste bekijken op hun officiële website op de dag dat je ze gaat bezoeken.

Belangrijkste tentoonstellingen die je niet mag missen in het Brooklyn Museum

Poster van de tentoonstelling Christian Dior: Ontwerper van dromen, 2021 in het Brooklyn Museum| ©Katerina Jebb
Poster van de tentoonstelling Christian Dior: Ontwerper van dromen, 2021 in het Brooklyn Museum| ©Katerina Jebb

Wist je dat de Egyptenaren in de oudheid geloofden dat een overleden vrouw even een man moest worden om herboren te worden? Dit en andere interessante feiten ontdek je in de tentoonstelling 'Beyond a Woman: Gender Transformation in Ancient Egypt', met fascinerende objecten zoals een mummiemasker en de indrukwekkende sarcofaag van de Lady of the House.

De tentoonstelling Oude Egyptische kunst bevat indrukwekkende schatten zoals een verguld houten beeldje van Amunhotep III, een reliëf uit het graf van een man genaamd Akhty-hotep en een vrouwelijk terracotta beeldje dat meer dan 5000 jaar geleden werd gemaakt. Ja, dat lees je goed, vijfduizend jaar!

Lijst van permanente tentoonstellingen

 • Kunst van Azië
 • Amerikaanse kunst
 • De Brooklyn Della Robbia
 • Egyptische kunst uit de oudheid
 • Voorbij de vrouw: geslachtstransformatie in het oude Egypte
 • Assyrische kunst
 • Design: van 1880 tot nu
 • Het diner van Judy Chicago

Tijdelijke tentoonstellingen in het Brooklyn Museum

Speciale tentoonstellingen zijn hier van hoog niveau. Een van de tijdelijke tentoonstellingen is 'Andy Warhol: Revelation', die tot 19 juni 2022 zijn meest onbekende facet onderzoekt: de relatie van de kunstenaar met religie en de invloed daarvan op zijn kunstwerken. En het is een feit dat de schepper van de pop-art een gelovige was, wie wist dat!

Een andere van de meest bezochte en stijlvolle tentoonstellingen is 'Christian Dior: Designer of Dreams', die de baanbrekende geschiedenis van het Huis Dior schetst en meer dan tweehonderd haute couture kledingstukken bevat, evenals foto's, schetsen en verpakkingen van oude parfums. Pure elegantie!

Nuria's Traveller Tip

Een van de Egyptische juweeltjes van het museum is een papyrus uit het Dodenboek, een van de belangrijkste religieuze teksten uit het Nieuwe Rijk. En mijn favoriete onderdeel! De 'Mummiekamer', een speciale afdeling die de rituelen van mummificatie onderzoekt.

De winkel en straatmarkt van het Brooklyn Museum

Ostraca-collectie in het Brooklyn Museum| ©Hans Ollermann
Ostraca-collectie in het Brooklyn Museum| ©Hans Ollermann

De winkel van het Brooklyn Museum is erg kleurrijk en biedt van alles, van puzzels voor kinderen tot shirts en woondecoratie. Ze hebben ook een 'Made in Brooklyn' sectie gewijd aan producten gemaakt door lokale Brooklyn kunstenaars.

Het was echter niet mijn favoriete winkel. Een van de winkels in New York waar ik het meest van onder de indruk was, was het Museum of the City of New York met zijn verbazingwekkende collectie Sesamstraatpoppen, een iconische serie uit mijn kindertijd!

In Brooklyn vond ik de straatmarkt van het Brooklyn Museum (The Market), die elke zondag (van 10.30 tot 17.30 uur) in de open lucht voor het museum wordt gehouden, het leukst. Het is een kleine vlooienmarkt waar handgemaakte spullen worden verkocht en je kunt er van alles vinden, van sieraden tot handgemaakte schoenen. Alle voorwerpen hebben een interessant verhaal. Kom het ontdekken, het is de moeite waard!

Plannen in de buurt van het Brooklyn Museum

Vintage vlooienmarkt in Brooklyn| ©Ankur Verma
Vintage vlooienmarkt in Brooklyn| ©Ankur Verma

Na je bezoek aan de bibliotheek is een van de leukste dingen om te doen in Brooklyn een bezoek aan de Brooklyn Flea Market, elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur van april tot oktober. Het is een vintage vlooienmarkt met een verscheidenheid aan goederen (kleding, meubels, boeken, kostuumjuwelen en handwerk) die liefdevol worden tentoongesteld door meer dan 150 lokale verkopers en ambachtslieden.

Je kunt je culturele bezoek ook aangrijpen om een rondleiding te krijgen door Brooklyn, met name de beroemde Brooklyn Bridge. Je hebt hem al duizend keer gezien in films en op tv, maar hem oversteken is een onvergetelijke en magische ervaring. Je weet niet hoe indrukwekkend hij is totdat je hem oversteekt, een beeld dat voor altijd in je geheugen gegrift zal blijven als reiziger! Hier zijn de top 10 dingen om te doen en te zien in Brooklyn.

Is het aan te raden om met kinderen naar het Brooklyn Museum te gaan?

Activiteiten op de eerste zaterdag van de maand in het Brooklyn Museum| ©Op204
Activiteiten op de eerste zaterdag van de maand in het Brooklyn Museum| ©Op204

Als je met kinderen naar New York reist, moet je weten dat het Brooklyn Museum op de eerste zaterdag van elke maand ook activiteiten voor kinderen organiseert. Er zijn gratis kunstsessies van een half uur onder leiding van kunstenaars voor de kleintjes. In een van de lessen bouwden ze bijvoorbeeld een miniatuurachtbaan. Heb je zin in dit creatieve plan met je gezin?

We weten echter allemaal dat musea vermoeiend kunnen zijn. En voor hen zelfs nog meer. Als je je op dit moment voorstelt hoe je kind als een gek door de gangen van het museum rent, maak je dan geen zorgen, want de instelling heeft een aantal eenvoudige tips opgesteld voor een museumbezoek met het gezin.

Praktische tips voor een museumbezoek met kinderen:

 • Kies een tijdstip voor de excursie dat het beste past bij je kinderen en hun energieniveau.
 • De belangrijkste regel om ze te leren is om de kunst of de vitrines niet aan te raken.
 • Wees flexibel. Als je kinderen moe of onrustig worden, wees dan voorbereid op een plan B, zoals naar de cafetaria of de winkel gaan om naar kinderspeelgoed te kijken.
 • In de galerijen kun je ze vragen stellen, zoals "Hoe is dit schilderij anders dan het vorige?" om ze aan het denken te zetten, of "Ik zie, ik zie" spelen.
 • Na het bezoek kun je vragen stellen als "wat vond je het leukst?" of "wat zou je nog eens willen bezoeken?".

Waar kunt u eten in het Brooklyn Museum?

Dineren in Brooklyn| ©Alexandru Bodgan
Dineren in Brooklyn| ©Alexandru Bodgan

Als al die kunst je eetlust heeft opgewekt en je maag begint te knorren, kun je stoppen voor een lichte hap in restaurant The Norm, waarvan de architectuur is geïnspireerd op de geheime en mysterieuze labyrinten van het museum.

Op het menu, dat is samengesteld door Great Performances, staan lokale producten en wereldwijde smaken die de verschillende culturen en diversiteit van Brooklyn weerspiegelen. Gerechten zijn onder andere gerookte zalm met venkel en tomaat (voor €19), gegrilde kalfsfilet met gekarameliseerde uien (voor €25) en voor vegetariërs een gebakken champignonsalade met warme citrusvruchten en vinaigrette van het huis (ongeveer €8). Om je vingers bij af te likken!

Aan de andere kant, als je wilt genieten van een ander en stedelijk gastronomisch plan, stel ik, als een goede "tripita-adviseur" die ik ben, voor dat je naar de Food Truck BkM gaat, die een selectie verse etenswaren, snacks en drankjes aanbiedt om van te genieten in de beeldentuin van het museum met een beetje schaduw. De foodtruck opent met de komst van het mooie weer. En als je honger krijgt, geen zorgen, hier zijn de beste plekken om te eten in Brooklyn.

Bon appétit!