Museum of the City of New York Gids

In deze curieuze galerij, die oud speelgoed, poppen, een documentaire en foto's samenbrengt, kunt u een reis maken door het verleden, het heden en de toekomst van de Big Apple. Bent u er klaar voor?

Nuria Rozas

Nuria Rozas

11 minuten lezen

Museum of the City of New York Gids

Trap naar de ingang van het Museum of the City of New York | ©Ajay Suresh

Als u zich een echte New Yorker wilt voelen en een totaal andere tentoonstelling wilt bezoeken, raad ik u aan een stop te maken bij het Museum of the City of New York, dat aan de hand van verschillende tentoonstellingen de geschiedenis van de grote metropool schetst vanaf het begin tot heden.

Meer bepaald verdeelt dit charmante museum met koloniale architectuur zijn tentoonstellingen over vier verdiepingen, met onder meer foto's, een merkwaardige tentoonstelling van poppen, video's en zelfs een collectie poppenhuizen (ja, ook poppenhuizen!), die het verhaal vertellen van New York en zijn inwoners.

Dit is zeker een van de beste musea in New York, en een must-see als u gepassioneerd bent door de stad en kunst.

De beste optie

Museum van de Stad New York tickets

Vermijd de wachtrijen en krijg voorrang bij de toegang tot het Museum of the City of New York

Ideaal als u dit museum wilt bezoeken zonder tijd te verliezen aan de kassa en met de zekerheid dat u het plan kunt annuleren als u van gedachten verandert.

Vooraf kaartjes kopen voor het Museum of the City of New York is een must bij het organiseren van uw reis naar de Big Apple. Voornamelijk om een vreselijke rij bij de kassa te vermijden als je eenmaal in het gebouw bent. Vergeet niet dat New York tenslotte een van de meest bezochte steden ter wereld is en dat de musea dus een groot publiek hebben. Wees vooruitziend!

Het voordeel? U kunt het museum in uw eigen tempo en zonder haast bezoeken, u geniet van de bevoorrechte toegang die deze optie u biedt, en u hebt ook het recht om gratis te annuleren als u onvoorziene omstandigheden hebt of van gedachten verandert.

Het beste is dat u de tijd die u in de wachtrij hebt gespaard, kunt gebruiken om de stad te leren kennen. Want in "New York, New York", zoals Frank Sinatra zong, zijn er plannen te over want de stad van de wolkenkrabbers is oneindig, dus het is het beste om van elke seconde te profiteren.

Aanrader als... u de drukte en de rijen wilt vermijden die zich in het weekend vormen in het Museum of the City of New York.

Wat is inbegrepen in dit ticket

 • Toegang zonder wacht rij tot het Museum of the City of New York.
 • Gratis recht op annulering in geval van onvoorziene omstandigheden
 • Vertoning van de documentaire "Timescapes" (28 minuten)
 • Permanente tentoonstellingen
 • Alle speciale tentoonstellingen

Hoeveel kosten tickets voor het Museum of the City of New York?

Façade van het Museum van de Stad New York|©Filip Wolak
Façade van het Museum van de Stad New York|©Filip Wolak

Zoals ik al heb uitgelegd, kun je het beste een voorrangskaartje kopen, dat € 18 kost. Op die manier wordt uw boeking onmiddellijk bevestigd en naar uw e-mail gestuurd, zodat u er toegang toe hebt waar en wanneer u maar wilt. Met één druk op de knop en zonder uw huis te verlaten!

Het prijsverschil tussen aankoop vooraf en aan de balie van het museum is minimaal, slechts 70 cent, en mocht u een tegenvaller hebben, dan krijgt u bij aankoop vooraf het volledige bedrag terug. Bij de kassa bijvoorbeeld betalen ze slechts 50% terug als je het minstens zeven dagen van tevoren aankondigt.

Kaartjes voor het Museum of the City of New York aan de kassa

Lichtjes van het Sterrenlicht Museum Tentoonstelling| ©Peter Burka
Lichtjes van het Sterrenlicht Museum Tentoonstelling| ©Peter Burka

Als u er van houdt alles tot het laatste moment uit te stellen, inclusief de reisplanning (wie niet?), is het ook een optie om uw kaartje aan de kassa te kopen. De huidige prijs voor het Museum of the City of New York is €17,30.

Op basis van mijn ervaring in dit museum denk ik echter niet dat dit de meest aan te raden optie is. Ik zal u uitleggen waarom: om te beginnen betekent het kopen van tickets voor het Museum of the City of New York zodra u op uw bestemming bent aangekomen dat u zich moet aanpassen aan de openingstijden en beschikbaarheid van het museum (tickets zijn gebonden aan een tijdslimiet), lang van tevoren moet reizen en in een lange rij moet wachten om ze te kopen.

Ten tweede moet u er rekening mee houden dat het museum alleen open is op vrijdag, zaterdag en zondag, de drukste en meest bezochte dagen voor toeristen. Dit betekent dat u veel tijd verliest in de rij, tijd die u, vooral in de winter, wanneer het vroeger donker wordt, elders wilt doorbrengen.

Zijn tickets voor het Museum of the City of New York inbegrepen in een New York Sightseeing Pass?

Virtuele New York Pass| ©Hellotickets
Virtuele New York Pass| ©Hellotickets

Ja, als u naast het Museum van de Stad New York alle bezienswaardigheden van de metropool wilt ontdekken zonder failliet te gaan, zijn er verschillende toeristische kaarten die zeer interessant zijn en aan uw smaak zullen voldoen. Geloof me, er is voor elk wat wils, want u kunt ze aanpassen aan de lengte van uw reis en het aantal activiteiten dat u wilt doen.

Toeristenpassen die het Museum van de Stad New York omvatten:

New York Pass -vanaf €101
New York Explorer Pass - vanaf 71 €
New York Sightseeing Pass -vanaf €123

Boek een New York City Sightseeing Pass

Hoe kom ik bij het Museum van de Stad New York?

De New Yorkse metro| ©Malvina Battiston
De New Yorkse metro| ©Malvina Battiston

Het Museum of the City of New York bevindt zich in East Harlem bovenaan de Museum Mile op 1220 Fifth Avenue 103rd Street en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor mij is de metro misschien wel de handigste manier om in de Big Apple rond te reizen. Een metrokaartje kost ongeveer € 2,60 per persoon.

Maar de ondergrondse van New York is letterlijk een stad onder de stad. Om ervoor te zorgen dat u niet in paniek raakt, volgen hier enkele basistips over hoe u uw weg kunt vinden in en gebruik kunt maken van de ondergrondse van New York.

Aanbevolen methoden van vervoer

 • Met de bus: via lijnen M1, M2, M3, M4 en M106 naar 104th Street.
 • Met de metro: u kunt de rode lijnen 2 en 3 of de groene lijn nr. 6nemen.
 • Met de fiets: de meeste instellingen op de Museum Mile zetten zich in voor milieuvriendelijk vervoer en hebben parkeergelegenheid voor deze voertuigen zeer dichtbij. Dit is geen uitzondering. Er is een Citi Bike - het openbare fietsparkeersysteem - bij 103rd St. Fifth Avenue.

Nuria's Reizigerstip

Notitie voor de zuinigen! Als u van plan bent meerdere keren van het openbaar vervoer gebruik te maken, kunt u het beste de MetroCard kopen, die geldig is voor de metro en de bussen.

Museum of the City of New York Openingstijden

In de gangen van het Museum of the City of New York| ©Jorge Gobbi
In de gangen van het Museum of the City of New York| ©Jorge Gobbi

In tegenstelling tot de meeste musea in de Big Apple is dit juweeltje alleen open van vrijdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Ik raad u aan de openingstijden op de officiële website te controleren voordat u gaat, want die veranderen nogal eens afhankelijk van de tijd van het jaar (in de winter sluit het eerder). Wees voorzichtig! Het sluit ook zijn deuren op Thanksgiving , Kerstmis en Nieuwjaarsdag.

Als ik een suggestie mag doen: bezoek het Museum of the City of New York bij voorkeur op vrijdagochtend en vermijd zaterdagen en zondagen. Het is een vrij kleine galerie en in het weekend kun je te maken krijgen met capaciteitsproblemen, dus je kunt vrij rondlopen langs de tentoonstellingen!

Belangrijkste tentoonstellingen in het Museum van de Stad New York

Rosario Candela's tentoonstelling in het Museum of the City of New York| ©John Hill
Rosario Candela's tentoonstelling in het Museum of the City of New York| ©John Hill

Om u op weg te helpen, vertoont het museum elk half uur (tussen 10.15 en 17.15 uur) de bekroonde documentaire 'Timescapes' van 28 minuten, een beknopte geschiedenis van New York City die zal dienen als inleiding op het museum. Ik stel voor dat u uw eigen koptelefoon meeneemt voor de interactieve ervaringen in de galerijen. Daarnaast vindt u een tentoonstelling van vintage speelgoed en voorwerpen, de collectie van het Stettheimer Museum huis en vele andere verrassingen in de tijdelijke tentoonstellingen. Een voorproefje:

Verhalen van New York

U zult met name genieten van de tentoonstelling **Collecting New York Stories", een verzameling historische en hedendaagse foto's vanaf de koloniale tijd tot het recente verleden, met werk van zowel bekende als opkomende kunstenaars, waaronder Janette Beckman, Bruce Davidson, Richard Sandler, Harvey Wang en vele anderen.

Poppen van New York

Tot 3 april 2022 kunt u ook de tentoonstelling Marionetten van New York bezoeken, die de verrassende geschiedenis van de vreemdste inwoners van New York City belicht: de marionetten die met immigrantengemeenschappen meereisden om zich in de stad te vestigen. En wie van muziek houdt, kan zijn hart ophalen aan de tentoonstelling New York, New Music, een terugblik op de muziekrevolutie van de jaren tachtig in de metropool.

Activist New York

En mijn persoonlijke favoriet en het hoogtepunt van het museum: Activist New York, dat aan de hand van kunstvoorwerpen, foto's, audio- en visuele presentaties het verhaal vertelt van de verschillende bewegingen in de stad: de strijd tegen de slavernij, de strijd voor een vrije seksuele geaardheid, de vrouwenrevolutie en de godsdienstvrijheid, onder andere.

Hoeveel tijd heb je nodig om het Museum of the City of New York te bezoeken?

Timescape in het Museum van de Stad New York| ©Rob Pongsajapan
Timescape in het Museum van de Stad New York| ©Rob Pongsajapan

Dat is een persoonlijk antwoord dat zal afhangen van het type museumreiziger dat u bent, uw belangstelling voor de tentoonstelling en uw tijd in de stad. Persoonlijk vind ik dat de tentoonstelling in anderhalf uur kan worden bezocht als u een snelle rondleiding wilt, of in ongeveer twee uur als u een meer gedetailleerde rondleiding wilt.

Bedenk dat, zoals ik al zei, de documentaire "Timescapes", die de geschiedenis van de grote stad snel in context plaatst, 28 minuten duurt. Naar mijn mening is het beter om de tijd te nemen en te genieten van de verrassingen van het museum, zoals de winkel, die je terugbrengt naar je tienerjaren. Ga niet alleen je lijstje afvinken!

Zijn er rondleidingen in het Museum of the City of New York?

Begeleid bezoek aan het museum| ©Filip Wolak
Begeleid bezoek aan het museum| ©Filip Wolak

Ja, er zijn privé-rondleidingen en groepservaringen met gids. Als u een meer persoonlijke en intieme ervaring wenst, biedt het museum u de mogelijkheid om een rondleiding van een uur te huren met een deskundige gids of met de curatoren die verantwoordelijk zijn voor de tentoonstellingen, wat uw ervaring nog kan verbeteren. Dit formaat wordt aanbevolen voor gezinnen, universiteitsgroepen, bedrijven, teamactiviteiten en georganiseerde groepen. Hier zijn de twee beschikbare opties:

Wat is inbegrepen in de rondleiding

 • Rondleiding van 1 uur tijdens de openingsuren van het museum
 • Gratis toegang tot de galeries en speciale tentoonstellingen
 • 15% korting in de museumwinkel
 • Vanaf €303 (let op: dit is een vast groepstarief voor maximaal 10 personen)
 • Drankje en een aperitiefje

Wat is inbegrepen in de rondleiding VIP

 • Rondleiding van 1 uur onder leiding van de conservator van het museum tijdens de openingsuren van het museum
 • Gratis toegang tot de galerijen en speciale tentoonstellingen van het museum
 • 15% korting in de museumwinkel
 • Vanaf € 692 (forfait tot 10 personen)
 • Drankje en een aperitiefje

Is het de moeite waard om te betalen voor een van deze rondleidingen?

Dit zal voornamelijk afhangen van uw budget en het aantal personen op de reis. Persoonlijk denk ik dat het de moeite waard is als je met een grote groep bent. Als u bijvoorbeeld met uw gezin gaat (een groep van 10 personen) kost de optie met gids u €30 per persoon.

Als dit niet het geval is (en je gaat alleen met een vriend of je partner) en je hebt een krap budget, dan raad ik je aan om het voorkeurticket te kopen en de Urban Archive app op je mobiele telefoon te downloaden voor een gratis rondleiding met je ticket zodat je geen enkel detail van de tentoonstelling mist.

Virtuele workshops voor kinderen in het Museum of the City of New York

Kinderen leren| ©Lucélia Ribeiro
Kinderen leren| ©Lucélia Ribeiro

Het museum heeft het initiatief Project Kid gelanceerd, waarbij kunstenaar en programma-oprichter Amanda Kingloff virtuele sessies houdt waarin zij kinderen leert thuis te knutselen met alledaagse voorwerpen met een New York City-thema. Herinner je je het Art Attack-programma en 'The Handyman'? Dit is iets soortgelijks.

Dit kunstproject is bedoeld voor gezinnen en kinderen vanaf 7 jaar om hun creativiteit te stimuleren. Zo wordt voorgesteld een sneeuwbol te maken met de stad New York op de achtergrond of miniatuur poppenhuizen te bouwen, een idee dat is geïnspireerd op de collectie Stettheimer poppenhuizen van het museum.

Als je dit een goed idee vond, bekijk dan ook eens deze gids vol dingen om te doen in New York met kinderen. Ik weet zeker dat het uw familie reis tot een succes zal maken.

Nuria's Reizigerstip

Als u klaar bent met uw bezoek aan de tentoonstelling, ga dan naar de museumwinkel - het is de perfecte plek om een origineel cadeau te kopen! Je vindt er curieuze voorwerpen en unieke souvenirs, zoals Lego-stukken om de Brooklyn Bridge en het Empire State Building te bouwen.

Dit is de leuke winkel in het Museum van de Stad New York

Koekjes Monster marionet| ©Mark Fowler
Koekjes Monster marionet| ©Mark Fowler

Als u een leuk souvenir van New York mee naar huis wilt nemen (ver van de klassieke ansichtkaart of magneet), stel ik voor dat u aan het eind van uw bezoek naar de
museumwinkel. Het is klein, maar het is een echte killer - je zult het geweldig vinden!

Hier vindt u Epi, Blas, Kermit de Kikker en het Koekiemonster omgetoverd tot poppen, die u kunt kopen voor €9,50 per stuk; of als u iemand bent die van praktische cadeaus houdt, kunt u twee paar sokken kopen met de hoofdpersonen uit de iconische Sesamstraat-serie voor €12. Aanvaardbare prijzen voor een museum.

Er is ook een ruimte voor herinnering en activisme met voorwerpen die geïnspireerd zijn op de tentoonstelling 'Activist New York'. Ik was gefascineerd door de sokken van rechter Ruth Bader Ginsburg, die nu overigens uitverkocht zijn. Als u wilt weten wie deze supervrouw is die Trump trotseerde en streed voor de wettelijke rechten van vrouwen, raad ik u aan de film 'A Question of Gender' te bekijken.

Andere interessante musea in de stad

Uitzicht op de stad vanaf het Whitney Museum| ©AllainG
Uitzicht op de stad vanaf het Whitney Museum| ©AllainG

En als u na uw bezoek aan het museum meer wilt, en niet naar de typische galeries wilt gaan, geen zorgen, New York heeft genoeg verborgen culturele schatten. Mijn favorieten zijn het Guggenheim Museum, met schilderijen van Picasso, Monet en van Gogh, en het spectaculaire uitzicht vanaf het Whitney Museum, ideaal om de zonsondergang te bekijken.

Hier is de definitieve gids voor de 12 beste musea in New York. En jij, welke kies jij?

Boek tickets voor de beste musea in New York