Phantom of the Opera in Broadway: alles wat je moet weten over de musical

Ondanks het feit dat het een van de meest bekroonde shows ter wereld is, sluit deze inmiddels legendarische Broadway-musical in april 2023 na 35 jaar op het podium te hebben gestaan.

Nuria Rozas

Nuria Rozas

7 minuten lezen

Phantom of the Opera in Broadway: alles wat je moet weten over de musical

The Phantom of the Opera musical headliner | ©Phantom of the Opera

The Phantom of the Opera op Broadway neemt je mee op reis naar Parijs aan het eind van de 19e eeuw. Oh là là! Het is onmogelijk om je haren niet overeind te krijgen bij deze musical die zich afspeelt in het imposante Majestic Theatre op een podium dat alleen verlicht wordt door kaarslicht. Jammer genoeg is de musical niet meer te zien op Broadway en zul je naar Londen of Madrid moeten reizen om hem te zien.

The Phantom of the Opera maakt al meer dan een eeuw indruk op het publiek, eerst op papier en sinds 1986 in het theater. Het verhaal van dit unieke personage, dat backstage ronddwaalt in het Théâtre Garnier in Parijs en de dood veroorzaakt bij iedereen die hem durft aan te kijken, verscheen voor het eerst in 1909 en lezers waren in de ban.

Dit vreemde spook keerde terug en werd de ster van de langstlopende musical in de geschiedenis van Broadway. Ik laat je alle informatie voor het geval deze mythische musical terugkeert op het podium en in de tussentijd kun je ook een kijkje nemen bij andere Broadway musicals die nog steeds draaien.

Hoeveel kosten kaartjes voor The Phantom of the Opera op Broadway?

Fantoom van de Opera Tickets| ©Kendra Goering
Fantoom van de Opera Tickets| ©Kendra Goering

Zonder tickets zitten voor Phantom of the Opera in New York is geen optie. Let dus op deze tips. Dit is een wereldberoemde musical, dus het beste advies dat ik je kan geven is om je tickets online en ruim van tevoren te kopen.

Als je deze aanbevelingen opvolgt, betaal je minimaal € 50 en maximaal € 500 als je met kerst naar New York reist, in het meest exclusieve gedeelte van het podium.

Kerstmis is een speciale tijd in New York en de winter is het perfecte excuus om te schuilen voor de kou en te genieten van een goede musical in de warmte van het theater. Hier zijn de beste tours om de kerstverlichting te zien terwijl je The Phantom of the Opera verlaat.

Boek tickets voor Broadway

Vermijd de rijen bij Broadway, een van de drukste theaters ter wereld

Toegang tot het Majestic Theatre waar Phantom of the Opera wordt opgevoerd.| ©Sergio Calleja
Toegang tot het Majestic Theatre waar Phantom of the Opera wordt opgevoerd.| ©Sergio Calleja

Een andere reden waarom ik aanraad om je ticket online te kopen is om het wachten (en wanhopen) in de helse wachtrijen in New York te vermijden, vooral in de winter wanneer de temperaturen dalen tot 2 graden Celsius. Op deze manier hoef je je alleen maar zorgen te maken over het genieten van het fantastische duet vanaf je stoel, die je voor de beste prijs en met beter zicht hebt gekregen dan wanneer je het op het laatste moment aan de kassa had gekocht.

De regel om geld te besparen is heel eenvoudig: hoe verder van tevoren, hoe minder je voor je kaartjes betaalt en hoe beter je zicht hebt. Pure wiskunde. Als je van tevoren weet dat je naar New York gaat, kun je je kaartjes het beste twee tot drie maanden van tevoren kopen om de beste prijs te krijgen. De voorstellingen om 13.00 uur zijn veel goedkoper dan de avondvoorstellingen.

In dit geval is Hellotickets een uitstekende website om tickets te kopen, omdat je het toneel virtueel kunt zien, in euro's kunt betalen en de informatie in het Spaans kunt lezen, wat je leven makkelijker maakt als je de taal van Shakespeare niet vloeiend spreekt.

Boek tickets voor Broadway

Hoe kies ik de beste plaatsen voor Phantom of the Opera op Broadway?

Binnen in het Majestic Theater| ©bjaglin
Binnen in het Majestic Theater| ©bjaglin

Het zien van de musical op de ene of de andere stoel kan het verschil maken tussen een teleurstellende voorstelling of een onvergetelijke ervaring. Het goede nieuws is dat het Majestic Theatre geen balkons heeft, wat meestal het gedeelte is dat het verst van het podium is en met het slechtste uitzicht, en daarom ook het goedkoopst.

Hier zijn de twee soorten stoelen beschikbaar, van de goedkoopste tot de meest exclusieve:

 • Mezzanine (vanaf 50 €): dit gedeelte beslaat de eerste verdieping van het theater en is het goedkoopst. Binnen dit gedeelte heb je twee opties: de zijkanten en het middengedeelte. Als je een geweldig panoramisch uitzicht op het podium wilt voor een goede prijs, kies dan voor de zitplaatsen in het midden.

 • Orkest (vanaf €100): als je een veeleisende reiziger bent, van cultuur en kwaliteit houdt en het niet erg vindt om een stapje extra te doen, dan zal dit je favoriete gedeelte zijn. De ideale plaats is vanaf de vierde rij (net als in de bioscoop), dit zijn de premium zitplaatsen. Op deze manier heb je een ongelooflijk uitzicht op het podium met een breed en zeer compleet perspectief, meer nog dan wanneer je op de eerste rij zit.

Nuria's Reizigerstip

Het Majestic Theatre is een van de grootste op Broadway met ongeveer 1.700 stoelen. Kies je stoel zorgvuldig en zorg ervoor dat deze niet te ver van het podium is!

In welk theater speelt Phantom of the Opera op Broadway?

Majestic Theater in Time Square| ©Travis Wise
Majestic Theater in Time Square| ©Travis Wise

Deze klassieker wordt opgevoerd in het Majestic Theatre, een van de oudste theaters van Broadway met bijna een eeuw geschiedenis en, wat mij betreft, een van de mooiste. Het wordt beschouwd als een bezienswaardigheid van New York City.

Wist je dat het podium van het theater ook werd vergroot om plaats te bieden aan de complexe scenische elementen van de show? Vervolgens is het wandelende lijk de halve wereld rondgereisd: Madrid, Buenos Aires, Mexico... Bad guy never dies!

Locatie van het Majestic Theatre: 245 West 44th Street, tussen Broadway en 8th Avenue

Nuria's Traveler Tip

Mis het indrukwekkende plafond van het Majestic Theatre niet!

The Phantom of the Opera Broadway Showtimes

New Yorkse reclame voor Phantom of the Opera| ©Tyler Merbler
New Yorkse reclame voor Phantom of the Opera| ©Tyler Merbler
 • Maandag: 20.00 uur
 • Dinsdag: op sommige dinsdagen gesloten (niet alle)
 • Woensdag: 19.00 uur
 • Donderdag: 19.00 uur
 • Vrijdag: 19u
 • Zaterdag: 13u en 19u
 • Zondag: 17.00 uur

The Phantom of the Opera wordt elke dag van de week opgevoerd (behalve dinsdag). Er zijn in totaal acht voorstellingen per week en de voorstelling duurt tweeënhalf uur met een pauze - ideaal voor een drankje in de theaterbar of om even de benen te strekken!

Boek tickets voor Broadway

Wat u kunt verwachten voor Phantom of the Opera op Broadway

Einde van de eerste akte in het Majestic Theater| ©Sergio Calleja
Einde van de eerste akte in het Majestic Theater| ©Sergio Calleja

The Phantom of the Opera, die zeven Tony Awards (de Oscars van het Amerikaanse theater) heeft gewonnen, waaronder die voor Beste Musical, is een prachtige toneelbewerking van de roman van de Franse schrijver en journalist Gaston Leroux, een pionier van de populaire mysterieroman en beroemd om zijn verhalen over het detective- en horrorgenre.

De musical vertelt het verhaal van een misvormde geest met zijn gezicht bedekt door een halfmasker die door de Parijse Opera dwaalt en terreur zaait onder het publiek. De geest wordt verliefd op een jonge sopraan en belooft van haar een nieuwe operaster te maken. Om dit te doen, zal hij de buitengewone talenten van de jonge vrouw kneden en elk wapen gebruiken dat hij tot zijn beschikking heeft (inclusief haar ontvoeren) om haar aan zijn zijde te houden. Dit verhaal van obsessie en jaloezie gaat gepaard met dood, wraak... En veel emotie!

Het beste: het indrukwekkende orkest op het podium

Wat kun je verwachten van de musical? Wat je ongetwijfeld het meest zal verbazen, is het indrukwekkende live orkest - je waant je in een van de grote Europese opera's! Daarnaast zullen de liedjes, met zorg gezongen in een intieme sfeer, je kippenvel bezorgen. De kostuumwisselingen, de ironie en humor van de hoofdpersoon, de verrassingen, de kaarsen... Alles is indrukwekkend!

Wist je dat...?

Voor de creatie van het beroemde personage liet Leroux zich inspireren door echte gebeurtenissen die hij als journalist onderzocht en die hij vijf maanden lang publiceerde in de Franse krant Le Gaulois.

Waar je kunt dineren en drinken na het zien van Phantom of the Opera op Broadway

Hard Rock Café Time Square| ©Ryan Hoard
Hard Rock Café Time Square| ©Ryan Hoard

Als je darmen knorren na de show, raad ik je aan bij te tanken met een goede Amerikaanse hamburger en veel rock and roll. Mijn favoriete plek op Broadway is het Hard Rock Cafe.

De plek heeft een schat aan memorabilia van legendes als The Beatles, de King of Rock, Elvis Preysler, en meer recente sterren als Madonna - je vindt hier een aantal van hun iconische kostuums! De relikwieën in deze bar zijn beroemder dan het eten zelf.

 • Prijzen: vanaf €25 per persoon
 • Waar: In Times Square op 1501 Broadway.
 • Openingstijden: Dagelijks geopend van 11.00 tot 22.00 uur.

Moet ik dineren voor de musical?

Zoals het gezegde luidt: "Waar je gaat, doe wat je wilt", een beroemd advies dat aanbeveelt om je aan te passen aan de gewoonten en gebruiken van een plaats. In de VS eten de mensen heel vroeg, tussen 17.00 en 19.00 uur, dus denk eraan dat je misschien iets wilt eten voor de musical, want als je vertrekt, vind je misschien een groot aantal restaurants gesloten.

Een (letterlijk) filmrestaurant op Broadway

Als je meer van films houdt, ben je vast dol op het Bubba Gump restaurant, geïnspireerd op een van mijn favoriete films, Forrest Gump. In dit geval is de specialiteit geen chocoladebonbons zoals de hoofdpersoon van de film, maar zeevruchten.

En als je nog steeds honger hebt, is hier een complete gastronomische gids met de 10 beste plekken om te eten in New York. Eet smakelijk!

Prijzen: vanaf gemiddeld €17 per persoon.Waar: Times Square, 1501 Broadway.Openingstijden: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 11.30 tot 21.00 uur. Vrijdag, zaterdag en zondag, 11.00-10.00 uur.

Boek tickets voor Broadway

Andere aanbevolen musicals in New York

Scène uit de musical Cats| ©Julieta Navarro
Scène uit de musical Cats| ©Julieta Navarro

Als je na dit bericht nog steeds twijfelt of je The Phantom of the Opera leuk gaat vinden, is hier een lijst met de 10 beste Broadway musicals voor het seizoen 2021-2022 in New York. Bekijk ze!

Broadway tickets boeken